פורום קרוהן וקוליטיס

1820 הודעות
1592 תשובות מומחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס

01/10/2018 | 16:05 | מאת: שחר

אם התוצאה שלי יצאה 176 מה זה אומר ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שחר קלפרוטקטין מוגבר יכול להיות תוצאה של כל תהליך דלקתי במעי - גם של דלקת חריפה וחולפת וגם של דלקת כרונית כדוגמת מחלת מעי דלקתית. על מנת לענות על השאלה יש להבין מדוע נשלחה הבדיקה, מהם התסמינים מהם אתה סובל, מה מראות שאר בדיקות המעבדה וכו'. כמובן שהתיעצות עם רופא הגסטרו תענה על שאלתך בברכה, דר' אבני

שלום,בני בן ה12 אובחן עם קרוהן .הדלקת הופיעה בושט וכיבים עמוקים במעי הגס .הרופאים רוצים להתחיל בתרופה ביולוגית.יש התלבטות בין יומירה שיש איתה הרבה נסיון גם בילדים ונוער או באנטיביו שהוכחה יותר יעילה בקוליטיס ובמבוגרים.הבנתי שלאנטיביו פחות סיכונים כי לא משפיעה על מערכת החיסון של כל הגוף אלא מקומית במעי שלא כמו היומירה.החסרון באנטיביו שלוקח לה יותר זמן להשפיע והיומירה יותר מהירה וחזקה. ההתלבטות של הרופאים בגלל שילד בעבר היתה כבר מחלה אוטואימונית כתינוק מחלה שממנה כבר הבריא.ההחלטה צריכה להיות בידינו ההורים.אשמח לעצה, או אם יש ניסיון מוצלח עם ילדים שקיבלו אנטיביו לקרוהן.תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הילד רק בן 12 וכבר מדובר על מתן של אנטיביו שזהו למעשה נשק יום הדין של הרפואה לחולי מעי דלקתי. ומה יהיה כאשר התרופה חלילה תאבד מיעילותה? נסו לפעול דרך הדרך הנפשית. קראי את 36 שעות מאימורן.

שלום שיר כגסטרואנטרולוגית המטפלת במבוגרים, אין לי נסיון בטיפול בילדים בגיל זה. מאחלת בריאות שלמה דר' אבני

29/11/2018 | 16:17 | מאת: די לטעון פסיכוסומטי

היה צריך להיות לי דוד - אח של אימי. אבל הוא נפטר בגיל 3 מסיבוכי קוליטיס. תינוק בן 3. יש לא מעט אוטואימוני אצלנו במשפחה. כנראה שאצלנו כבר בגיל 3 מפתחים סטרס שקשור לעבודה, לזוגיות.. או שאולי יש מאחורי הדברים האלו מנגנון אחר וזה לא פסיכוסומטי?!?

25/09/2018 | 13:27 | מאת: רוית

שלום רב, אני אחרי 3 חודשים של ניתוח כריתת מעי דק (30 ס"מ). דימום פנימי אחרי ניתוח קיבלתי 4 מנות דם, זיהום פנימי וחיצוני.בקע. עוד שבועיים אמורה לעבור ניתוח כריתת כיס מרה כתוצאה מכאבים חזקים ברום הבטן. אני מרגישה חלשה ובלי אנרגיה. משלשלת לסירוגין. 1. האם כדאי לנטול מולטיויטמין ? 2. מתי השלשולים יפסקו ? 3. טיפול מונע לאחר ניתוח כיס מרה . גסטרן המליצה על פורניטול. בעבר ניסו לתת לי אימוראן תופעות לוואי קשות מאוד לאחר נטילת חצי כדור. הבנתי שפורניטול מאותה משפחה ? לא כדאי טיפול מונע אחר ? ביולוגי ? (לקחתי לפני הניתוח רימייקד ואינטיביו) נוצר לי בקע באזור ניתוח קיסרי לפני 11 שנה לאחר הניתוח. האם כדאי לשלב תיקון בקע עם כריתת כיס מרה ? בתודה מראש וחג שמח, רוית

25/09/2018 | 20:03 | מאת: תמיר.

תצלי את עצמך בכוחות עצמך. המחלות האלה הן האם אם אמא של המחלות הפסיכוסומטיות.

23/09/2018 | 18:03 | מאת: גדי

שלום, לא מזמן שאלתי אותך לגבי תרופה יחסית חדשה שנקראת OTEZLA. ענית לי: "שלום גדי. לא הייתי נמנעת מלקחת את התרופה בגלל תופעת הלואי של שלשול. כפי שאמרת- יתכן שלא יופיעו או שיופיעו בדרגה קלה ויחלפו עם הזמן. אתה צודק גם שהתרופה נבדקת כעת במחקרים קלינים לקוליטיס כיבית ויתכן שתהיה יעילה גם בקרוהן. כדאי להתיעץ באופן משולב עם רופא הגסטרו שלך - אשר מכיר את מחלת הקרוהן שלך- מיקום, חומרה, אילו תרופות כבר נוסו, וגם עם הראומטולוג על מנת לבחור את התרופה המתאימה ביותר. בהצלחה" רציתי לשאול- במידה ואני אנסה אותה בקרוב, זה אפשרי לקחת אותה יחד עם פנטסה? תודה על העזרה.

שנה טובה האם מותר לקחת ורמוקס ואימורן. אין התנגשות בין התרופות. לביתי יש תולעים. ואני עם קרוהן ואימורן . אודה על תשובתכם.

היי יש לי קרוהן עם סגמנט דלקת של 5 ס''מ באילאום הסופי. אובחנתי לפני 3 שנים עקב עיוותים שמגיעים בערך אחד לחודש ומוקלים אחרי יציאה אחת בדרך כלל. אף פעם לא רציתי טיפול ביולוגי כי זה נשמע לי מאוד מפחיד אך עכשיו אני מבינה שאין ברירה מפני שהתרופות שניסיתי אימורן פורינטול הופסקו עקב תופעות לוואי. הייתי זמן מה עם פנטסיה והבטן הייתה די רגועה תקופה של שנה כמעט. אך בזמן האחרון יש לי קצת יותר כאבי בטן בחודשיים האחרונים היו לי 2 התקפים. כעת אני עם בודיזון 9 מג עם טיפינג של 3 חודשים. הבודיזון עזר לי מאוד בעבר עכשיו אני מרגישה שקצת פחות. ככל הנראה אלך על טיפול אינטביו בכדי למנוע את התדרדרות המחלה. אני מתכננת להיכנס להריון בשנה הקרובה ולא מוצאת שום מחקר או חוות דעת על אנטביו בזמן הריון. אודה לקבלת חוות דעתך לגבי התרופה בהריון.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בת אל אכן, בהשוואה לנוגדי TNF קיים פחות מידע בספרות לגבי פרופיל הבטיחות של אנטיביו במהלך ההריון. יחד עם זאת, המידע אשר קיים לגבי נשים שהרו תחת הטיפול בתכשיר אינו מצביע על סיכון מוגבר בהשוואה לתכשירים ביולוגים אחרים. הצלחת ההריון תלויה גם במצב הבריאות של האם והסיכויים להצלחה גבוהים יותר באופן משמעותי כאשר קיימת שליטה טובה במחלה. ההחלטה האם לתת טיפול תרופתי במהלך ההריון הינה אישית ותלויה במצב המחלה, בהסטוריה התרופתית ועוד. מציעה לקיים דיון עם רופא הגסטרו המטפל, נתן גם לפנות לאחת מהמרפאות הקיימות היום הנותנות יעוץ משולב - ע"י גסטרואנטרולוג וגניקולוג מומחה בהצלחה דר' אבני

02/09/2018 | 20:58 | מאת: אפי

שלום, בעלי בן 40. בהתקף קוליטיס. בעבר ניסה רמיקייד ופיתח תגובה אלרגית לתרופה. כעת קיבל אנטיביו. מטופל שלושה שבועות ואין שום הטבה. שאלתי היא: אם אנטיביו לא יעזור בתום חודשיים, האם יש עוד אלטרנטיבות?

לקריאה נוספת והעמקה
16/09/2018 | 23:15 | מאת: אחד

ממליץ לך לקרוא את 36 שעות מאימורן.

שלום אפי כפי שציינת לאנטיביו מנגנון פעולה איטי ואכן יתכן כי תתקבל תגובה לתרופה בטווח של חודשיים שלשה. קימות אפשרויות תרופתיות נוספות- נוגד TNF נוסף- יומירה או סימפוני. אימונומודולטורים- פורינאתול או אימורן (שיתכן שניתנו לפני הרמיקייד). קיימת תרופה נוספת שנקראת טופסיטיניב אשר אושרה לשימוש בארהב לקוליטיס כיבית . בריאות שלמה, דר' אבני

02/09/2018 | 20:56 | מאת: דוד

יש לציין שאני רגיש ללקטוז מגיל 11 לערך

שלום, אני בן 17 ולאחרונה הבחנתי בצואה דמית ורירית.יש לציין כי בעבר הבחנתי בצואה רירית בלבד ובכמות נמוכה. בנוסף בבדיקת צואה יצא לי חלבון פרוטקטין 128 . השאלה שלי היא האם ניתן לדעת אם יש לי קרוהן או קוליטיס (לסבתא של אבא שלי היה קוליטיס) תודה בכל מקרה

לקריאה נוספת והעמקה

ליתר בטחון קרא את 36 שעות מאימורן.

שלום כמובן שלא ניתן לקבוע אבחנות בפורום ויש לפנות לרופא גסטרו יתכן כי מדובר בזיהום חולף ולא בהכרח במחלה כרונית באופן כללי- תסמינים של צואה דמית ורירית מכוונים לדלקת במעי הגס. קוליטיס= דלקת של הקולון (המעי הגס) קוליטיס כיבית הינה מחלה המערבת את המעי הגס. הדלקת מתחילה מפי הטבעת באופן רציף ויכולה לערב רק את קצה המעי הגס- או חלק ממנו או את כולו מחלת קרוהן יכולה לערב הן את המעי הדק והן את המעי הגס. (המיקום השכיח ביותר- החיבור בין המעי הגס למעי הדק). בריאות שלמה, דר' אבני

06/08/2018 | 19:02 | מאת: גיא.

שלום רב, ברצוני לשאול מהי הסיבה לכך שחולי דלקות מעיים (במיוחד בתסיסה, אבל לא רק), סובלים באופן תמידי מבטן נפוכה ותפוחה באופן קבוע ומחוסר התרקנות מלא (כיבה בקיטועים ולא רציפה). תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיא קשה לתת תשובה כוללת לשאלתך. לכל מטופל מחלה במיקום אחר, בדרגת חומרה אחרת, בדרגת פעילות אחרת. כמו כן התסמינים שאתה מתאר מושפעים ממגוון של גורמים- מיקום/מידת פעילות/טיפול תרופתי של הדלקת /ניתוחים בעבר/תזונה/מיקרוביום. מציעה לשוחח על הנושא עם הרופא שמכיר אותך, יתכן מאוד שלא תהיה לנו תשובה חד משמעית לשאלתך..

05/08/2018 | 10:07 | מאת: ב

חולה קרוהן בן 41 בהפסקה זמנית מטיפול תרופתי מדכא מע' חיסון והומלץ לי להשלים חיסונים חיים הבעיה שחיסון חי לשלבקת מיועד לבני 50-60 ומעלה ולא נבדק בצעירים יותר מה ההמלצה בנוגע לחיסון חולי קרוהן שבגיל נמוך מ50 ? האם ידוע על מקרים של החמרה בסימפטומים כתוצאה מקבלת החיסון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא ידוע על החמרה בסמפטומים כתוצאה מקבלת החיסון ולא ידוע על סיכון במתן החיסון בצעירים יותר מגיל 50-60 אני תומכת בהמלצה שקיבלת להשלים את החיסון כעת- אם יש הפסקה בטיפול ו"חלון הזדמנויות" למתן חיסונים חיים מוחלשים.

04/08/2018 | 14:16 | מאת: רוית

שלום רב, חולת קרוהן. לפני 6 שבועות עברתי ניתוח כריתת מעי דק סופי (כ- 30ס"מ). מאז הניתוח כאבי גב תחתון (בייחוד צד ימין) בעיקר בלילה. לפני כשנה וחצי היה לי התקף חזק בודד בלילה בצד כיס מרה. באולטרסאונד אחרי ההתקף הודגם 2 מבנים אקוגנים זעירים 0.2 ס"מ. (אינם נותנים צל מאחריהם). מאז לא היה כלום. עשיתי שוב אולטרסאונד בטן השבוע. הממצאים: כיס מרה: דופן מעובה בגודל 0.3 ס"מ. דבוק לדופן התחתונה תהליך בגודל כ-3.8 ס"מ שאינו זז בשינוי תנוחה. דרכי המרה: תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות. בפענוח רשום להמשך ברור ב-MRCP האם הממצאים קשורים לניתוח שעברתי ? ניתן לטיפול בתרופות ? אני יודעת שאם יש כאבים חזקים בכיס מרה, צריך ניתוח. מלחיץ קצת כי אני אחרי ניתוח מעי. הגוף לא יעמוד בעוד ניתוח, עדיין מתאוששת מניתוח המעי. יכול להיות שומן ?.לא רוצה עוד דרמות..די לחוצה מהממצאים ומהכאבים באזור ימין. בתודה מראש, רוית

לקריאה נוספת והעמקה

הי רוית. אני מציעה שתגשי לרופא הגסטרו שלך ואל הכירורג שלך עם תוצאות בדיקת הסונר. בהתאם למצב הכללי, בדיקת הבטן, בדיקות המעבדה, השוואה לבדיקות הדמיה קודמות יחליטו איך להתקדם. מקווה שתרגישי יותר טוב במהרה.

02/08/2018 | 19:16 | מאת: יוסף וולקוב

בן 71.התגלה קרוהן בשנת 2006 ללא תסמינים.לא כאבים .לא שלשולים.רמסיה מלאה. בדיקת קלפרוטקטין השבוע 575. מה זה אומר? מטופל בבילינסון. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קלפרוטקטין מוגבר יכול לכוון לדלקת פעילה. לעיתים גם כאשר המטופל מרגיש טוב ואין לו תסמינים, עדיין קיימת דלקת פעילה. לכן יש לשקול לבצע הערכה של מצב הדלקת באמצעים נוספים-בדיקות דם מלאות, קולונוסוקפיה, הדמייה. החלטה על שינוי טיפולי לא מתבצעת על סמך הקלפרוטקטין בלבד אלא על שילוב של כל הנ"ל.

01/08/2018 | 17:39 | מאת: אבחון קרוהן

שלום רב אני מאובחן עם fmf ,בנוסף חשד לקרוהן קפסולה וקונוסקופיה תקינות,בדיקת הדמיה של mri מראה קטע קצר באיליום הסופי דלקתי עם נהור צר יחסית ובלוטת לימפה מוגדלת,לסיכום הסננה דלקתית באיליום הסופי עם אדנומולגיה נלווית מחלת קרוהן באה בחשבון באבחנה המבדלת,יש לציין כי crp ו esr גבוהים על בסיס קבוע כאבים קשים יש לי בבטן מלווה עם כאבי מפרקים,איזה עוד דרכים אצטרך לעבור כדי שתהיה אבחנה של קרוהן חד משמעי?

לקריאה נוספת והעמקה
01/08/2018 | 18:51 | מאת: אבחון קרוהן

חשוב לציין כי קלפרוטקטין 130 כמו כן גם מדדי דלקת crp esr גבוהים מתמיד בנוסף חוסר ברזל תמידי ,

הי. אבחנה של מחלת קרוהן אינה מתבססת על בדיקה אחת אבחנתית אלא על מכלול (מעין פאזל שבו כל החלקים צריכים להתאים)- תלונות המטופל, בדיקות המעבדה, האנדוסקופיה, הביופסיות, ההדמיה. לעיתים , כמו שאתה מתאר, אין התאמה מלאה בין ממצאי הבדיקות השונות. לעיתים- אם החשד הקליני גבוה שקיימת מחלת קרוהן, אנחנו חוזרים על אחת הבדיקות. לעיתים ניתן גם להוסיף בדיקות דם סרולוגיות (שיכולות לכוון- לכייון מסויים לא לקבוע חד משמעית). יש צורך לחזור לרופא הגסטרו על מנת לשקול את הצעדים הבאים. בהצלחה ורק בריאות

30/07/2018 | 10:59 | מאת: דנה

שלום רב,עשיתי לפני חודש קלונסקופיה מצאו פוליפ קטן שהיה שפיר +במעי הימני מספר קפלים עם אדמומיות שנבדקו ונמצא chronic and focally acute inflammation reactive lymphold hyperplais hyperplastic polyp רופאת הגסטרו שלחה אותי לעשות בדיקת צואה שבה יצא Calprotectin-6550 ug/g מה זה ? רואה שגבוה מאוד. אודה לתשובה- יש לי תור רק לעוד שלושה שבועות. תודה רבה.

29/07/2018 | 08:53 | מאת: יריב

שלום רב, אשמח לדעת, אם אפשר מה אומר המשפט הבא (תוצאות בדיקת mre) לחולה קרוהן: "לא זוהתה עצירת דיפוזיה משמעותית (ככל הנראה מחלה בשלב פיברוסטנטי)" מהי עצירת דיפוזיה ומהו שלב פיברוסטנטי?

לקריאה נוספת והעמקה
29/07/2018 | 08:54 | מאת: יריב

תומאות=תוצאות

שלום יריב- התאור מכוון לאמר שאין עדות לדלקת פעילה אלא מדובר בממצא המתאים לדלקת בשלב כרוני.

29/07/2018 | 12:23 | מאת: יריב

תודה על המענה המהיר. אם כן, ניתן לומר שיש רגרסיה של המחלה והסיבות לעצירויות/חסימות והכאבים זה בשל היצרות המעי עקב הדלקות שהיו?

27/07/2018 | 18:14 | מאת: אלון.

שלום רב, מדוע חולים המזוהים עם קרוהן, גם בשיגרה ויותר בהתלקחות, לא יכולים להתפנות לגמרי (כמו פעם לפני המחלה), אלה בקיטועים, כל פעם חוזרים להשלים בשירותים, וכל פעם קצת (גם לפי הרגשה, וגם,) לפי בטן תפוחה ונפוחה באופן תמידי? כמו כן האם ניתן לעשות משהו בעניין ספציפי זה, כגון לצרוך למשל מספר כפיות שמן זית ביום או משהו דומה אחר? תודה מראש על השאלה הכה חשובה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

הכוונה הייתה; תודה מראש על התשובה הכה חשובה!!! כמובן.

29/07/2018 | 01:15 | מאת: אלון.

הרי שילשולים זה שם המשחק, אז איך עצירויות עם שילשולים???

הי אלון. תבנית היציאות- המוצקות, התדירות, הדחיפות מושפעת מגורמים שונים בינהם- התזונה, נטיה טבעית של הגוף, מיקום הדלקת ובעיקר- פעילות הדלקת. לעיתים- גם כאשר הצלחנו להביא את הדלקת להפוגה מלאה- עדיין קים שינוי בתבנית היציאות עקב השפעה של הדלקת בתקופה שבה היתה קיימת, על אופן התרוקנות המעי הגס. לגבי התערבות ספציפית- כמובן שההמלצה תלויה בכל הגורמים שהזכרתי. דר' אבני

30/07/2018 | 12:35 | מאת: אלון.

תודה.

27/07/2018 | 09:29 | מאת: ח

שלום, יש לי קוליטיס והתחלתי לפני שלושה שבועות טיפול ביולוגי אימוראן ובמקביל נוטלת פנטסה 4 גר' ביום כדורים בימים האחרונים אני מרגישה חולשה והווסת שלי מאחרת להגיע(בשנה וחצי האחרונים זה מקדים לי ) ובשל כך החזה שלי נפוח מאוד וכואב מאוד יש לי תחושה של שריפה בגב העליון בעיקר בצד שמאל והרגשה שכואב לי בצלעות הבנתי שכאבי בטן ובחילות זה נורמאלי בגדול תחושה של חולשה האם אני צריכה לפנות לרופא שלי ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. בהחלט מציעה שתגשי אל הרופא שלך. תרגישי טוב

26/07/2018 | 13:29 | מאת: לינור

שלום רב אני נוטלת פורינטול 50 מג ושוקלת 67 קילו המינון הזה מספיק? חלפו שלושה חודשים ושבוע ועדיין הכדור לא משפיע...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לרוב אנו מטפלים בפורינאתול במינון של 1-1.5 מג' לקג'. אנו מחלטים על העלאת מינון לפי הרגשת המטופל ובדיקות הדם (מדדי הדלקת וכן ספירת הדם). אם אין שינוי לאחר 3 חודשים יתכן שהרופא שלך יחליט על העלאת מינון. גשי אליו להתיעצות. בהצלחה.

25/07/2018 | 17:57 | מאת: רוית

אני חולת קרוהן מזה 6 שנים. לפני חודש עברתי ניתוח כריתת מעי דק סופי 30 ס"מ. סבלתי מדלקת והיצרויות . לפני הטיפול טיפול ביולוגי אינטיביו כל 6 שבועות. (לפני כן שנתיים רימייקד שהגוף הפסיק להגיב). כרגע אני מתאוששת מהניתוח. הניתוח בשיטת הלפרוסקופיה (בלי סטומה). דימום פנימי באזור ההשקה יומיים אחרי ניתוח, קיבלתי מנות דם. שבוע אחרי ניתוח התפתחה דלקת באזור ההשקה קיבלתי אנטיביוטיקה.כעת יש לי מעט נפיחות קלה בבטן התחתונה בצד ימין ולפעמים כאב עמום. כרגע אני אוכלת רגיל (למעט פירות וירקות). ירקות: גזר, תפוח אדמה, קשוא רק מבושלים. (לועסת היטב). שאלתי: הבטן שלי נפוחה ואני לא מצליחה להתרוקן ממש עד הסוף בשירותים. (משלשלת לסירוגין). האם הנפיחות בבטן תרד בהמשך ? אני אוכלת יותר מדי ? מתי מרגישים את התוצאות של הניתוח ? ממליץ על המשך טיפול מונע ביולוגי או אחר ? תודה רבה, רוית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוית. אני חושבת שהתופעות שאת מתארת מתאימות למצב חודש אחרי ניתוח. עם הזמן הנפיחות תרד והיציאות יסתדרו. לא נשמע שאת אוכלת יותר מדי. מניחה שבשבועות הקרובים דברים ישתפרו ותתחילי להנות מתוצאות הניתוח. כמובן שכדאי לשוחח עם רופא הגסטרו שלך על הרגשתך וניתן ומומלץ גם להתיעץ עם תזונאית. לגבי הטיפול המונע - קשה לתת המלצה מבלי להכיר את כל הפרטים- קיימות מספר אפשרויות בהתאם להתנהגות המחלה שלך בעבר ולתרופות אליהן נחשפת בעבר.

17/09/2018 | 01:00 | מאת: מושיק

רוית שלום , גם אני חולה קרוהן (22שנה) וגם לי המיליצו לעבור ניתוח עקב 2 היצרויות , את במעי גס סופי .סבלי מחסימות חלקיותוגם מעירותשגרמו לי סבל רב . אשמח לדעת מי ניתח אותך והיכן והאם את מרוצה מהתוצאה . תודה ראש וחתימה טובה

25/09/2018 | 13:20 | מאת: רוית

אני 3 חודשים מהניתוח. אני כרגע לא מרוצה מהתוצאה כיוון שהתגלו לי לאחר ניתוח אבנים בכיס מרה ואמורה לעבור עוד שבועיים ניתוח כריתת כיס מרה. בנוסף לכך, נוצר לי בקע כתוצאה מהניתוח. אחרי הניתוח הקשה מאוד דימום פנימי, זיהום פנימי וחיצוני. משלשלת וחלשה מאוד. אנ י אישית,לא ממליצה לעבור ניתוח. ניתח אותי פרופ' שמואל אביטל באסותא. לנסות להמנע מניתוח שיכול לסבך את המצב יותר !! בהצלחה והמון בריאות רוית

24/07/2018 | 20:36 | מאת: גדי

שלום, אני מאובחן עם קרוהן ומקבל 4 גרם פנטסה ליום, שמקל באופן מסוים אבל לא מעלים את תסמיני המחלה. בנוסף יש לי דלקת מפרקים ויש תרופה שכמה ראומטולוגים הציעו לי שנקראת OTEZLA שעשויה לעזור למפרקים. השאלה העיקרית שלי היא כזאת: אחת מתופעות הלוואי השכיחות מאוד של התרופה OTEZLA היא שלשולים. לדעתך תרופה שעלולה לגרום לשלשולים מהווה התווית נגד כשיש ברקע קרוהן? לפי מה שהבנתי השלשולים אמורים לחלוף עם הזמן ככל שמסתגלים לתרופה. בנוסף, קראתי שיש מחקרים שהגיעו למסקנה שOTEZLA כנראה מועילה לקוליטיס כיבית אז זה מראה אולי שיש בה משהו שיכול לעזור גם לקרוהן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גדי. לא הייתי נמנעת מלקחת את התרופה בגלל תופעת הלואי של שלשול. כפי שאמרת- יתכן שלא יופיעו או שיופיעו בדרגה קלה ויחלפו עם הזמן. אתה צודק גם שהתרופה נבדקת כעת במחקרים קלינים לקוליטיס כיבית ויתכן שתהיה יעילה גם בקרוהן. כדאי להתיעץ באופן משולב עם רופא הגסטרו שלך - אשר מכיר את מחלת הקרוהן שלך- מיקום, חומרה, אילו תרופות כבר נוסו, וגם עם הראומטולוג על מנת לבחור את התרופה המתאימה ביותר. בהצלחה

22/07/2018 | 19:55 | מאת: אב

שלום, לפני כחודש וחצי נדבקתי בשיגלה, שבנוסף לכך גם גרמה להתלקחות של הקוליטיס. הרופא ביקש לחזור שוב על תרבית ואם עדיין החיידק קיים לקחת טיפול אנטיביוטי. אני חושש מאנטיביוטיקה מאחר ובד"כ זה מחמיר לי את המחלה. השאלה היא האם אחרי חודש וחצי מההדבקה עדיין צריך טיפול אנטיביוטי? האם יכול להיות שאני עדיין סובל מתסמינים של השיגלה ולאו דווקא הקוליטיס? קראתי שבד"כ תסמיני החיידק עוברים תוך שבוע, ולא ברור האם יש תועלת באנטיביוטיקה אחרי זמן רב. תודה רבה

22/07/2018 | 19:56 | מאת: המשך..

רק להוסיף שכבר חודש וחצי אני לוקח קורטימנט, אך עדיין לא הגעתי לרגיעה מלאה. תודה

22/07/2018 | 07:08 | מאת: שיר

נעזר זה מספר שנים בשתי הפטריות--- והתוצאות מעולות--דעתך בנושא-- ובנוסף מחלק חינם חינם לכל המעוניין כולל הדרכה.

22/07/2018 | 17:44 | מאת: שואל.

היי, רציתי לשאול למה כוונתך בתוצאות מעולות, האם מזוהה עם מחלות מעי דלקתיות? תודה.

האמת שאין לי מושג אם זו היתה דלקת מעי או גידול ממאיר-כאבי בטן קבועים בצד ימין - לא הלכתי לבדיקות טיפלתי בעזרת שתי הפטריות ותוך תקופה של שנה וחצי הכל עבר.

21/07/2018 | 13:00 | מאת: אילנה

האם יש בעיה לקחת הומירה ביחד עם אנטיביוטיקה זינאט שרשמו לי ? תודה...............................

לקריאה נוספת והעמקה

לא צריכה להיות בעיה

19/07/2018 | 12:41 | מאת: ליאת

שלום רב, אשמח לדעת כמה זמן לוקח לקבל תצאות לבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לרוב לוקח שבועיים

שלום. יש ברשותי מנה אחת של התרופה הביולוגית אנטיביו )וודוליזומב) מאחר ועברתי לתרופה אחרת אני מציע למי שצריך למכירה במחיר נמוך ממה שתרכשו אותה בקופת החולים. כמו שאתם יודעים התרופות הביולוגיות גם אחרי השתתפות הקופה עדיין רחוק מזולות, חשבתי משהו בסביבות 75-65% מהמחיר שעולה לכם בקופה, אבל אני פתוח להצאות. דברו איתי במייל Asafpovo@gmail.com

11/07/2018 | 17:44 | מאת: אתי

שלום רב, קיבלתי תשובה של ביופסיה מעי דק. FRAGMENTS OF GASTRIC MUCOSA SHOWING A FEW REACTIVE LYMPHOID NODULES T63000 T63000 אשמח לפענוח... תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קשה לתת חוו"ד מבלי לראות את דו"ח הפעולה עצמו , אך אין בממצאים המתוארים משהו מדאיג או מאיים. חזרי לרופא הגסטרו המטפל על מנת לקבל תשובה מלאה בהצלחה דר' אבני

שלום רב חולה במחלת קרוהן. עברתי בדיקת mre מעי דק. קיבלתי את התוצאות. אשמח לקבל הסבר פשוט לתוצאות. נכתב כי : "קטע קצר של האילאום הסופי הסמוך לשסתום אילאו צקלי , מראה דופן מעובה עם עצירת דיפוזיה והאדרה תת רירית מוקדמת, אין הפרעה מכנית משמעותית". ** מה משמעות תוצאות הבדיקה? ** על פי תוצאה זו כיצד ניתן להגדיר את מצב המחלה ? המצב הדלקתי? בזמן האחרון סובלת מבחילות ואף מדקירות וכאב חד במותן צד שמאל. הרופאה חושדת באבנים במערכת השתן. ואני בתהליך בדיקות. האם זו תופעה מוכרת הנלוות למחלת הקרהון? אשמח מאוד לעזרתכם תודה רבה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ורד. ראשית מתארים מקטע קצר המעורב במחלה- שזה כמובן כבר טוב. שנית, אין עדות לסיבוכים של המחלה כגון היצרות קשה או הרחבה משמעותית מעל היצרות, או הדבקות בין לולאות מעי - שגם זה טוב. מתואר שקיים מקטע קצר עם דופן מעובה והאדרה כלומר שקיימת פעילות מסויימת של הדלקת-ההתיחסות לממצא הזה תלויה בעוד גורמים כמו - איך את מרגישה, מה מראות בדיקות הדם והצואה וגם מה רואים בקולונוסקופיה. לגבי אבנים בדרכי השתן- הן מופעיות לעיתים כחלק מהתופעות הנלוות לקרוהן. בהצלחה, דר' אבני

05/07/2018 | 10:48 | מאת: ורד

תודה

02/07/2018 | 16:25 | מאת: פנחס

שלום אני חולה בדלקת מפרקים וקרוהן ומקבל בשביל זה פנטסה וסלזופירין- מותר לי לקבל חיסון נגד כלבת אם הוא הכרחי? כי אני יודע שאנשים שמקבלים טיפול ביולוגי אסור להם לקבל חלק מהחיסונים , למרות שאני לא מטופל בביולוגי אני שואל בכל זאת, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום פנחס כפי שציינת הטיפול בפנטסה וסלזופירין אינו ביולוגי ולכן אינו מהווה מניעה מקבלת החיסון אם הוא הכרחי. רק בריאות, דר' אבני

02/07/2018 | 16:23 | מאת: שואל.

שלום רב, וסליחה מראש על השאלה. בן 40. מזוהה עם קרוהן, כרגע בהתלקחות. מזה תקופה ריח רע ביותר יחד עם היציאות בשירותים (ללא שינוי מביחנת צריכה), האם ניתן לנסות לעשות משהו בקשר לזה? תודה מראש, ושוב סליחה על תוכן השאלה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, חושבת שכדאי לבדוק שהדלקת מטופלת בצורה מיטבית, וניתן גם להתיעץ עם תזונאי/ת לגבי שינוי תזונתי שאולי ישפר את המצב בהצלחה, דר' אבני

שלום, לפני כשלושה חודשים סבלתי במשך חודשיים משלשולים כרוניים עד 9 פעמים ביום. ריריים אך לא עם דימום. עשיתי בדיקות גסטרו וקולונוסקופיה והכל יצא תקין עם חשד פעם אחת לקרוהן פעם אחת לצליאק ולבסוף אמרו שזה בכלל FMF. עשיתי בדיקה הדמיה של המעי הדק באמצעות קפסולה אנדוסקופית והיום קיבלתי את התשובות שהיה רשום שם : מעבר חופשי של הגלולה על למעי הגס הודגמו אפטות מרובות לאורך המעי הדק ובעיקר באיליום ממצאים חשודים למחלת קרוהן מומלץ על המשך מעקב גסטרו באופן אמבלטורי. שאלה ראשונה, מה זה אומר באופן אמבלטורי ? שאלה שנייה, האם זה וודאי כעת שזה קרוהן ? יכול להיות שזה משהו אחר ? אודה על תשובה ...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדן. אופן אמבולטורי זאת אומרת לא במסגרת מיון/אשפוז אלא אצל רופא גסטרו בקופת החולים. הממצאים המתוארים מעלים חשד למחלת קרוהן- אך קביעת אבחנה של קרוהן לא מתבססת על בדיקה אחת על מנת לקבוע אבחנה יש לשקלל את המידע מכל הבדיקות גם יחד- מה שהמטופל מרגיש, בדיקות המעבדה, תוצאות גסטרוסקופיה קולונוסקופיה וביופסיות, בדיקת הדמייה של המעי הדק והקפסולה. כעת יש לחזור עם המידע החדש לרופא הגסטרו שלך על מנת לחשוב שוב מהי האבחנה הנכונה. בהצלחה, דר' אבני

קודם כל תתחדשו, אך האם פורום זה פעיל?

שלום הפורום פעיל וישמח לקבל שאלות כלליות בנושא טיפול רפואי בקרוהן ובקוליטיס בברכה דר' אבני

27/06/2018 | 20:01 | מאת: י.

שלום רב, האם המודלן פעיל ונותן אותו אפקט, במידה שבמקום כחצי ליטר של מים יחד עם האבקה, מערבבים רק כ-100 מ"ל למנה אחת, (אבל אם זאת אותה כמות אבקה (כף לפי מינון הוראות)). האפקט ישאר אותו אפקט? תודה מראש.

שלום מומלץ להשתמש במודולן לפי ההוראות המצורפות. בהצלחה דר' אבני

שלום. אני חולת קוליטיס כ20 שנה. בשנתיים האחרונות ללא טיפול כלל חוץ משינוי תזונתי. מרגישה טוב סהכ. בבדיקות האחרונות crp קטן מ 0.5 אבל קלפרוטקטין 64.9 שזה מעל הגבול העליון. המוגלובין11.7 האם תוצאות הבדיקות מעידות על מחלה פעילה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לני. הבדיקות אינן מעידות בהכרח על מחלה פעילה, אך על מנת לוודא באופן חד משמעי שאין מחלה פעילה (ובעיקר לאור העובדה שאובחנת עם הקוליטיס לפני 20 שנה) מומלץ לבצע קולונוסקופיה למעקב. פני לרופא הגסטרו שלך להתיעצות בנושא בברכה, דר' אבני

25/06/2018 | 01:48 | מאת: יוני.

והאם ב-2018 יש צורך למהר לניתוח במידה ויש דלקת בתוספתן, (לא חירום). או שמה ישנו טיפול חדיש אחר שיכול לעזור ולסייע במקום אופציית שולחן הניתוחים? תודה מראש!!!!

25/06/2018 | 01:43 | מאת: יוני.

שלום רב לצוות הפורום. האם ישנו קשר בין דלקת התוספתן (אפנדיציט) לבין מחלות מעי דלקתיות כקרוהן-קוליטיס בהתלקחות, האם נפוץ יותר או פחות? (פשוט לא שמעתי מעולם על קשר בין השנים, שמעתי בד"כ על כליאה, חסימה, ניקוב, התפוצצות ו/או הדבקות בין אברים שונים במעי אך לא בתוספתן, שבאיזו שהיא צורה אכן קשור למעי). שואל, מכיוון שאני המון זמן בהתלקחות. ותופעות חדשות מלוות אותי בימים האחרונים חוץ משילשולים תמידיים, אשר מורגשים בזמן האחרון -כלואים, גזים, נפיחות בבטן, רגישות יתר (כאב קל במישוש) סביב הטבור, בטן חמה, כאבי צריבה מתחת לעצם החזה אשר עברו לדקירות בבטן תחתונה (ימין) שמורגשים בעיקר בתנוחות שונות כגון התקופפויות או ישיבות בזוויות מסוימות. תלונות קלאסיות למצויין לעיל. שאלתי היא, האם יש קשר בין קרוהן-קוליטיס (בהתלקחות) לבין דלקת התוספתן (אפנדיציט)? תודה מראש על העזרה !!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התוספתן ממוקם בסמיכות לצקום (הקצה הפנימי יותר של המעי הגס) ולאליום הסופי - כלומר לאיזור שמעורב לרוב במחלת קרוהן. לעיתים כחלק מהתהליך הדלקתי באיזור- מעורב גם התוספתן. יתכן שהתסמינים שאתה מרגיש קשורים למחלת הקרוהן ולא בהכרח לתוספתן. כמובן שכאב עז באיזור מצריך בדיקת רופא- אשר יעזור להבחין בין המצבים השונים. ההחלטה על טיפול תלקח בהתאם למיקום המדויק של הדלקת ולממצאים נוספים.

24/06/2018 | 21:40 | מאת: ש.

שלום רב, ברצוני לשאול האם בעת צריכת מדולן, כמות המים חשובה? הצריכה המקובלת הינה כף גדושה (המגיעה יחד עם האבקה) למנה. האם משנה כמות המים בתור תוספת, מכיוון שתקנו אותי אם טועה, יותר מיועד לחולים עם עצירויות מאשר אם שילשולים, כך שברגע שהכמות גדולה (מבחינת המים), אז יותר בשירותים. השאלה שלי בעצם, אם לוקח אותה כמות רק אם פחות נוזלים האפקט יהיה אותו אפקט? תודה מראש לתגובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עקרונית כדאי למהול את המודולן בהתאם להוראות הכתובות, ניתן לבצע שינויים בהתיעצות עם תזונאי/ת המתמחים במחלות מעי דלקתיות

21/06/2018 | 21:08 | מאת: עדי

היי, יש לי קוליטיס מותר לי להשתמש בחומץ תפוחים? המליצו לי על כף חומץ תפוחים מהולים במים כל בוקר (בלי קשר לקוליטיס) ורציתי לדעת אם אפשר בגלל הקוליטיס תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אני לא מכירה איסור על שימוש בכף חומץ תפוחים מהולים במים. בברכה, דר' אבני

21/06/2018 | 15:27 | מאת: אמיר

רצב תשובה של סיטי. מה זה הtarget sign ? התפלשות מעי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר לא ראיתי מסמך מצורף אלא רק את שאלתך לכן תשובתי מוגבלת מאוד target sign יכול להיות משני להתפשלות המעי כמובן מציעה לחזור לרופא הגסטרו עם תשובת הCT ובטוחה שכל השאלות יענו בהצלחה דר' אבני

21/06/2018 | 14:05 | מאת: שאלה

שלום אני חולה קולואטיס מזה עשרים שנה. אשפוז אחרון מהתלקחות לפני חצי שנה. כרגע מציאים לי אנטיביו לטיפול. רציתי לברר על השתלת צואה כטיפול לקוליטיס. האם מבוצע בארץ. שאלה שנייה האם יש רופאים שמשלבים את הטיפול הקונבנציונלי אם שינוי תזונתי?

סליחה על ההתערבות. להשתלת צואה אין שום יעילות מוכחת. אם אתה לפני אנטיביו אז כנראה שכבר ניסית לא מעט טיפולים שכשלו. אין חולה אחד שלא ניסה להתגבר על הבעיה באמצעות שינוי תזונתי, אך לצערנו הניסיונות האלו מסתיימים בכישלון מהסיבה הפשוטה, כי התזונה היא אינה מקור הבעיה. אני ממליץ לך מכל הלב לקרוא את שלושים ושש שעות מאימורן, בהקדם האפשרי וללא דיחוי.

שלום השתלת צואה עדיין לא מהווה טיפול מקובל בקוליטיס כיבית- אלא נבדקת במסגרת מחקרים קליניים. כיום הטיפול במחלות מעי דלקתיות מתבצע באופן מולטי-דיסיפלינרי ואנו נעזרים רבות גם בדיאטניות קליניות בהחלט ניתן ומומלץ לקבל טיפול קונבנציונלי במקביל ליעוץ תזונתי בהצלחה דר' אבני

18/06/2018 | 17:43 | מאת: אמיר

שלום, אני חולה בדלקת מפרקים בעמוד השדרה, ובנוסף גם בקרוהן. אני מקבל עכשיו פנטזה לטיפול בקרוהן. רציתי לשאול אם במצב כזה אני יכול לקחת תוסף תזונה no.7, של סולגאר, שיכול לעזור לדלקת המפרקים ממנה אני סובל, או תוסף תזונה אחר שיש עדויות שהוא עוזר לדלקת המפרקים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אמיר שאלות לגבי תוספי תזונה עדיף לשאול תזונאי/ת בהצלחה דר' אבני

16/06/2018 | 11:48 | מאת: גמליאל

שלום, יש לי אולצריטיב קוליטיס בחצי מהמעי הגס. אני במצב רמסיה ולוקח 2400 אסקול, האם מותר לי לאכול במצב זה מה שמתחשק לי? או שאני עדיין צריך להימנע מסיבים?

לקריאה נוספת והעמקה
17/06/2018 | 22:19 | מאת: שאול

שלום גמליאל. אני לא רופא, אבל מכיוון שהתשובות כאן ממש לא מהיום למחר, אנסה לחסוך לך, ולזרז עבורך את העניין. גם אני באותה סירה כמוך. במידה ואתה בוודאות ברמסיה מוחלטת, מרגיש טוב ולא ידוע לך על חסימות חלקיות קודמות, נפיחיות, הצרויות ו/או הצטלקויות במעי. אז אתה נמצא באור ירוק לעניין שהזכרתה. חשוב שבמידה ולא סגילתה לעצמך תזונה עם סיבים אז רצוי להתחיל לאט לאט, ולראות איך זה מתקדם. וכל פעם להוסיף, והכי חשוב להקשיב לגוף שלך וללמוד מה עושה לך יותר טוב ומה פחות. בכל אופן לא רצוי להכביד ולהעמיס על המעי בכל מקרה, לחלק ולאכול ארוחות קטנות מפוזרות במשך היום ולא בבת אחת. רצוי להתחיל עם דייסות שיבולת שועל (קוואקר), ותוספות סיבים תזונתיים (אבקה פייבר), אשר אפילו משקמות את ררית המעי, ויותר קלות לעיכול בתור התחלה. *חשוב שוב לציין שאינני רופא והכל בגדר המלצה בלבד, רצוי וכדאי להתייעץ עם מומחה ולהמתין לתשובה מקצועית ממנהלת הפורום. בתיאבון ובהצלחה.

שלום מציעה להפנות השאלה לתזונא/ית אשר תדריך אותך בהוספת סיבים לתפריט. איני חושבת שעליך להמנע מסיבים באופן מוחלט. בהצלחה דר' אבני

11/06/2018 | 13:12 | מאת: שאול

שלום רב, קרוהן-קוליטיס בהתלקחות, מה הכי רצוי לעשות, לקחת, לצרוך, עבור אי ספיגה בלתי נסבלת של מים במעי, השואבת אותי בכל רגע לשירותים, להורדת מים ושילשול. האם יש לזה ריפוי, בילוי של חודשים בשירותים. גמור לגמרי. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שאול כאשר מחלת המעי בהתלקחות- עלינו לשלול גורם אחר שיכול להחמיר המצב (למשל זיהום בקלוסטרידיום או בCMV) ולהעריך את חומרת הדלקת ונרחבתה. בהמשך עלינו להחליט על שינוי טיפולי (הגברת מינון הטיפול הקיים,שילוב עם תרופה נוספת או החלפת טיפול). כמובן שקשה להתייחס ספציפית. מציעה שתפנה לגסטרואנטרולוג המטפל על מנת לדון בבירור הנדרש ובאפשרויות הטיפוליות. בהצלחה רבה דר' אבני

10/06/2018 | 22:41 | מאת: סמי

בני בן 20 שוחרר מהצבא בשל גילוי מחלת קרוהן. לאחרונה ה crp יצא 6.7 , קלפרוטקטין 3768 כרגע לא מקבל שום טיפול. קיבל בעבר סטרואידים. שאלות: 1. באיזה בית חולים נמצאת מרפאת הגסטרו הטובה ביותר .2. מבקש המלצה לרופא פרטי פרופסור / מנהל מחלקה. 3. מה הטיפול המומלץ לאור הממצאים לעיל.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סמי כמובן שאיני יכולה להתיחס לשני הסעיפים הראשונים בשאלתך באשר לטיפול המומלץ- בדיקות המעבדה הן מידע חשוב אך לא מספק על מנת להחליט על טיפול- יש צורך במידע לגבי תוצאות הקולונוסקופיה, הביופסיות שנלקחו, ובדיקות הדמיה אם בוצעו. הבדיקות שצינת מכוונות על פעילות דלקתית ולכן ממליצה שתפנו לגסטרואנטרולוג על מנת להחליט על טיפול בהצלחה דר' אבני

09/06/2018 | 10:50 | מאת: אנה

שלום רב, לא יודעת אם רושמת בפורום המתאים. אבל אשמח להכוונה. אני בחורה צעירה ברקע סובלת מהפרעות קצב (בעיקר svt) וgerd. לפני כשבוע הופיע לי כאב בטן מימין לטבור ומידי יום הולך ומתגבר. כרגע הוא התפשט עד לבטן תחתונה מימין וכאבים חזקים במפשעה מימין שמפריע לי בהליכה. ובכלל הכאבים מחמירים אחרי הליכה/ עמידה. יש לי בחילות וקצת שלשולים שהולכים ובאים. התרוצצתי כל השבוע בקופת חולים. גיניקולגית בדקה אותי ואמרה שהכל תקין. וכירורג חשד בדלקת באפנדיציט ושלל בקע . נשלחתי למיון ובהפניה היה רשום שמבקש ct בטן לאישור האבחנה. במיון עשו לי בדיקות דם שיצאו תקינות ושלחו אותי לאולטרה סאונד בטן ( מה שראו יצא תקין). סירבו לעשות לי ct בטן בגלל שאמרו לי שמפחדים שחומר הניגוד ישפיע לי על הלב.נשלחתי שוב לבדיקת רופא נשים ולבסוף שוחררתי. הכירורג שבדק אותי בקופת חולים אמר לי לא לחזור אליו בלי ct בטן. השאלות שלי הן: 1.האם יש מצב שמדובר בכלל בכיוון של גסטרו? קראתי שבקרוהן של המעי הדק יש כאבים בבטן ימין תחתונה. 2. האם לבקש בדיקת גסטרו? 3.איך מאבחנים קרוהן? אילו בדיקות עזר מבצעים? 4. כיוון כללי למי לפנות. אני מטורטרת וסובלת מכאבים. אני רוצה לציין שעשיתי גסטרוסקופיה לפני חודש בגלל ה-gerd. ויצא תקין למעט סימני ריפלוקס. סליחה על המגילה ותודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אנה ממליצה לפנות לרופא גסטרואנטרולוג- הוא ישוחח איתך, יבדוק את הבטן, יסתכל על בדיקות המעבדה שנלקחו- יתכן שימליץ על בדיקות דם נוספות- ויפנה אותך לCT בטן במידת הנדרש הגסטרוסקופיה בודקת את הושט-הקיבה- והתריסריון- ולא מגיעה לאיזור המעי הדק/גס ולכן לא יכולה לענות על שאלת הכאבים כרגע בהצלחה דר' אבני

06/06/2018 | 22:47 | מאת: עליזה

ערב טוב לך. בני בן 47 וחולה בקרוהן וקוליטיס מאז היותו בן 17. בינקותו לא קיבל את חיסון החצבת מאחר והרופאה החליטה שלא לחסן אותו ואת אחותו. כיום מטופל זה כחצי שנה בתרופה ביולוגית. שאלתי היא האם הוא חייב בחיסון החצבת. תודה רבה רבה עליזה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עליזה תחת טיפול ביולוגי איננו מחסנים לחצבת ממה שאת מספרת- איני רואה הכרח לקבל את החיסון כעת רק בריאות דר' אבני

06/06/2018 | 20:28 | מאת: שאול

שלום רב, מזוהה קוליטיס בהתלקחות. רציתי לשאול בהמשך לנשאל כאן, כמה ימים בצום (פחות או יותר), לוקח לנקות קיבה+מעיים ניקיון רעלים יסודי וכללי. תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום המונח ניקוי רעלים אינו מונח שאני מכירה/משתמשת בו בטיפול בקוליטיס כיבית לכן מתקשה לענות על השאלה ניתן לבצע התערבות תזונתית כחלק מהטיפול במחלת המעי- בלווי תזונאי/ת המתמחה במחלות מעי דלקתיות בהצלחה דר' אבני

02/06/2018 | 18:59 | מאת: גמליאל

האם צום על בסיס מים של כמה ימים (במקביל לטיפול התרופתי) יכול להעביר התקלחות של קוליטיס כיבית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איני מכירה מידע התומך בכך שינוי תזונתי - בהנחית תזונאי/ת יכול להקל על תסמיני ההתלקחות ולתרום להבראה. דר' אבני

01/06/2018 | 11:37 | מאת: כרמל

יש לי בדיקת MRE לאבחון קרוהן שנקבעה מזמן. אין בעיה לעשות אותה בזמן של המחזור החודשי ? לא רוצה לדחות עוד את זה תודה !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין בעיה בהצלחה דר' אבני

12/06/2018 | 16:24 | מאת: כרמל

תודה רבה !

28/05/2018 | 12:39 | מאת: גיל

שלום בן 35 בגיל 22 אובחן קרוהן יחסית קל. העדפתי לא לקחת טיפול מאז ומקפיד על דיאטה מאוד קשוחה ותוספת של מולטי ויטמין ומנת אנשור / מודולן ביום. מאז לא חזרתי על קולונוסקופיה לא מעוניין לעבור את זה שוב אבל CT בטן לפני שנתיים היה תקין לגמרי. CRP כל השנים תמיד תקין בערך 0.1-0.15 כשהנורמה 0.0-0.3 ( פרט ל CRP מוגבר בזמן דלקת גרון ). בדיקות הדם תקינות לאורך זמן רק המוגלובין מעט נמוך כ 12.8 לעומת כ 14 שהיה בגיל 20. פריטין תקין באמצע הנורמה. דם סמוי תקין. קלפרוטקטין נע בין 100 ל 250. רציתי לשאול האם לאור הנתונים, כל עוד ה CRP תקין הסיכוי שייגרם לי נזק מהקרוהן כמו הצרות למעי או בעיות אחרות הוא נמוך יחסית?? האם זה סביר איך שאני מתנהל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיל CRP תקין אינו מדד מספק על מנת להבטיח שאין התקדמות במחלת הקרוהן. אנו יודעים שקיים פער משמעותי במטופלים רבים, בין הקליניקה (מה שהם מרגישים) המעבדה (CRP קלפרוטקטין) והממצאים בקולונוסוקפיה והדמיה. על מנת להיות בטוחים שאין הכרח בטיפול - ממליצה לעקוב גם בקולונוסקופיה (למרות האי נוחות הכרוכה בעניין) ובהדמייה- CT או MRE דר' אבני

לעבור אנשים שעברו את כל הבדיקות וההדמיות האפשריות, ועשו בדיוק את כל מה שאמרו להם לעשות ולקחת.