מחלת קוליטיס שחוזרת על עצמה בתקופות קצרות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/05/2023 | 15:14 | מאת: שמואל

ד"ר שלום אני בן 76 הובחנתי בקוליטיס לאחר ביצוע קלונסקופיה אושפזתי כמה פעמים בבית חולים לטיפול אנטיביוטי דרך הוריד זה זמן מה שאני חש כאבי בטן ומיד נכנס לדיאטת של מאכלי ללא סיבים לפי מה שנתנה לי הדיאטנית בשחרור ושאלתי? האם אין טיפול אחר ממה שעברתי והאם המחלה הזו תשאר תמיד כיצד אפשר להקל על הכאבים ועל מה שעובר עלי אגב ההתקפים הם אחת לחודש ולפעמים יותר

שלום רב הטיפול בקוליטיס כיבית אם זו אכן האבחנה הוא טיפול תרופתי אנטידלקתי כתלות בחומרת הדלקת ובתגובה לטיפול, כגון רפסל/אסקול/פנטסה, טיפול בסטרואידים במידת הצורך בעת התקפים, טיפולים ביולוגים שונים. טיפול תזונתי מסייע לשכך את התסמינים אך אינו הפתרון. מציעה שתפנה לרופא גסטרו בהקדם לצורך המשך מעקב ומתן טיפול מתאים. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס