דחוף- קוליטיס עצירות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/06/2023 | 07:54 | מאת: נוקי

שלום, אושפזתי עקב החמרה של הקוליטיס עם יציאות מרובות ודמיות. קיבלתי סטרואידים לוריד ושתי מנות של רמסימה בהפרש של שבוע. כעת על פרדניזון 40 מ"ג. היציאות שלי הלכו ופחתו במהלך האשפוז. היציאה האחרונה שלי השבוע הייתה ביום שני בבוקר, מאז אכלתי המון ולא יוצא כלום מלבד גזים. היום בבוקר היתה לי יציאה רכה אך כמות ממש מינורית. האם זה מעיד על בעיה? על חסימת מעיים חלילה? תודה רבה מראש ושבת שלום!

שלום רב במידה והגבת לטיפול הביולוגי (נשמע שכן( קרוב לוודאי שלא מדובר בחסימת מעי אלא בשינוי בתפקוד המעי בשילוב עם שינויים תזונתיים שבצעת. במידה ויציאות קשות ניתן ליטול מעט מרככי צואה ולהקפיד על שתיית מים מרובה תרגישי טוב ד״ר שניר

09/06/2023 | 09:55 | מאת: נוקי

תודה רבה על התשובה. מאז יש לי יציאות קצת יותר סבירות, עדיין עם דחיפות לעיתים. דבר אחר שמדאיג אותי כעת הוא שבמשך שבוע מאז האשפוז לא היה דם כלל וכעת הוא חזר להופיע בכמות קטנה כמעט בכל יציאה. האם זה מעיד על רגרסיה? יכול להיות קשור להורדת מינון הסטרואידים ב-5 מ״ג שביצעתי השבוע?

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס