מזהמים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

27/07/2023 | 14:06 | מאת: אור

שלום, מומחה גסטרו אישר כי הכאבים הכרוניים בבטן הם כמות אדירה של גזים כלואים. סיבו+לקטוז +סורביטול ופרוקטוז נשללו. הגורם מצד הרופא הוא פונקציונאלי. אני יודעת שזה לא כי טיפול אנטיביוטי של פלאגיל וקלסיד עשו הקלה עצומה. אני מכיר גם את אורח חיי-הכאבים הם לא פונקציונאליים. יש מזהמים בבטן. סיבה נוספת לכך שאני יודעת שזה מזהמים היא כי כן מצאו אירוזיות בסוף הדק. משהוא מפר את האיזון החיידקי. האם את יודעת איזה טיפול אפשר לקבל כדי לחסל אי אילו מזהמים קיימים? תודה

שלום רב פעמים רבות תפיחות בטנית מושפעת גם משגשוג חיידקים במעי, זו הסיבה שטיפול אנטיביוטי לרוב מקל על התסמינים. ניתן ליטול קורס טיפול תרופתי באנטיביוטיקה ששמה לורמיקס במינון 1200 מ״ג ליממה למשך שבועיים.  ארוזיות במעי דק סופי יכולות להיגרם מסיבות רבות כולל השפעת ההכנה לקולונוסקופיה עצמה, תרופות אחרות, דלקות חולפות במעי, וכן דלקת כרונית במעי כדוגמת מחלת קרוהן. תתייעץ עם רופא גסטרו שלך במשמעות הארוזיות הללו והאם קשורות לתסמינים שלך תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס