תשובה של בדיקה גסטרו

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/11/2023 | 12:53 | מאת: ליאורה

בדיקת calprotectin יצא 76 האם צריך לבצע בדיקת גסטרוסקופיה או קלונסקופיה או שעדיין זה נחשב שלילי?

שלום ליאורה ערך קלפרוטקטין 76 הוא ערך גבולי. ערכים מתחת 50 שוללים בסבירות גבוהה תהליך דלקתי במעי. 76 גם קרוב לוודאי תקין, אך הייתי עוקבת בבדיקה חוזרת בעוד מספר חודשים. במידה וללא שינוי קרוב לוודאי תקין. כמובן צריך להתייחס להקשר הקליני הנכון ולסביבה בגללה בוצעה הבדיקה. והאם התסמינים בגללם נשלחת לביקור עדיין נוכחים. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס