פורום קרוהן וקוליטיס

1820 הודעות
1592 תשובות מומחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס

11/09/2017 | 07:05 | מאת: אביב

שלום דוקטור אני חולה קרוהן בקופ"ח מכבי. רציתי להגיע אליך ולהיות במעקב במרפאתך בשאול המלך, כולל קולונוסקופיות. היכן אתה מבצע את הקולונוסקופיות לחברי מכבי, ומה זמינות התורים לבדיקה? תודה ולהתראות

לקריאה נוספת והעמקה

אביב שלום אינני מנהל את מרפאתי על דפי הפורום. בדיקות של מכבי - מכון גסטרו מכבי באסותא השלום תורים - עניין משתנה, לעתים חודש-חודשיים ולעתים יותר

10/09/2017 | 14:40 | מאת: שיר

שלום.. 1. בקרוב כנראה אתחיל טיפול ביולוגי, (לדעתי הומירה או ריימיקד), האם יש לתרופה זו השפעה על גלולות למניעת הריון (״יאז״) ? אם כן, איך כדאי להימנע מהריון ? 2. אילו ממצאים ניתן לגלות מ קולנסקופיה חוזרת כעבור שנה וחצי ? 3. האם במחלת קוליטיס, ייתכן שלשולים או שזה מאפיין אצ מחלת הקרוהן או את שניהן ? 4. באבחנה רשום לי : קוליטיס מד שמאל סיגמה .. מה זה ? 5. התבקשתי לשתות מרוקן חדש.. אינני מסוגלת לשתות 3 ליטר! האם אוכל להחליף בפיקולקס ? תודה.. חג שמח ואחלה שנה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שיר, הפורום סגור - עד שנמצא דרך לנהל אותו בלי הפרעה עמך סליחהֿ

שלום תודה על תשובתך, וברשותך שאלה נוספת: הבנתי שאחת מתופעות הלוואי של השימוש בפנטסה היא התגברות כאבי הבטן . אכן מאז תחילת השימוש בה התגברו כאבי הבטן שלי, ואף כאבים נוספים(שעברו) עמוק בפי הטבעת ( לפי התחושה שלי). שאלתי היא: אם אכן התגברות הכאבים נובעת מתופעת לוואי של התרופה, האם הם צפויים לעבור עם הזמן, למרות המשך השימוש בתרופה ? שוב תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אחת מתופעות הלוואי של השימוש בפנטסה היא התגברות כאבי הבטן -- לא, זה לא מוכר ליֿ האם הם צפויים לעבור עם הזמן, למרות המשך השימוש בתרופה -- כאב בטן אינו מוכר לי בתור תופעת לואי של פנטאזה. -- מציע ליידע גסטרואנטרולוג שמטפל בך

שלום, אני חולה קרוהן, כרגע ברמיסיה. בעבר סבלתי מפיסטולה טבורית. לאחרונה התפתח לי טחור בו אני מטפל במשחה ללא מרשם. אני יודע שטחורים נפוצים אצל חולי קרוהן, אבל כיוון שהמחלה שלי כנראה נוטה לפיסטולות אני רוצה לדעת אם עלי לחשוש שמדובר בפיסטולה ולא בטחור. אציין שאני מרגיש טוב ולא היו אירועים בטניים חריגים לאחרונה (לפני הפיסטולה הקודמת הרגשתי זוועה). אני נמצא בחו"ל ומעדיף לא ללכת לרופא ללא חשש סביר.

לקריאה נוספת והעמקה

אני רוצה לדעת אם עלי לחשוש שמדובר בפיסטולה ולא בטחור -- נעם אין לי דרך לענות לשאלתך בלי לבדוק אותך

תודה. הכוונה הייתה האם החשש של סביר ועלי ללכת להיבדק או שהסיכוי נמוך (זברה לעומת סוס). לדוגמא - אם הטחור מגיב טוב למשחה האם עדיין יהיה חשש שזו פיסטולה.

07/09/2017 | 20:31 | מאת: דניאל

שלום, רציתי לשאול : לפני ארבעה ימים התחלתי להשתמש בפנטזה - 2 גר' פעמיים ביום. שמתי לב כי בתוך הצואה מופיעות מעט נקודות לבנות. האם זה יכול להיות קשור לשימוש בתרופה ? תודה

החומר הפעיל (מזלמין) דחוס בתוך גרנולות לבנבנות/אפורות (בין אם אתה נוטל שקיות גרנולות או כדורים שהם אותן הגרנולות רק דחוסות). הגרנולות מתפזרות במעי ומשחררות לאט-לאט את החומר הפעיל. הוא יוצר שכבת הגנה במעי, ולא מאפשר דלקת (הוא דומה כימית לאספירין). הגרנולות הריקות מתוכן משתחררות בצואה. זה רגיל, זה צפוי, זה תקין, ולא מעיד על כך שהחומר שהתרופה ״לא השתחררה״ או ״לא הספיקה להשפיע״.

07/09/2017 | 15:10 | מאת: חסוי

שלום מנהל יקר אני פונה אליך להשאיר את ההודעה שכתבתי לשלום שסובל ברגע זה סבל רב. אחת מזכויות החולה המהוגנות בחוק התשנ"ו 1996 היא זכות הבחירה החופשית. לכן הנח לשלום להחליט בעצמו אם הוא מעוניין בקבלת מידע זה או לא.

לקריאה נוספת והעמקה

כאן פורום בו רופא מומחה עונה לשאלות מטופלים כללי הפורום אינם מאפשרים מתן יעוץ על ידי אדם אחר - בין אם הוא אש מקצוע או חולה בעצמו מקום הפוסט שלך לא כאן תנסה לפרסם בפורום מטופלים של אגודת קרוהן קוליטיס

07/09/2017 | 13:47 | מאת: שלום

מצטער מראש שאני נודניק, אבל רציתי לשאול אותך עד שבמידה נפגש, מה עלי לעשות בינתיים, עקב ההתלקחות כבר קרוב לחודש ימים, שלשולים דמים לא פוסקים בין 5 ל-10 ליום, ממשיך לקחת כרגיל רפסאל 4X (שאינו מסייע בימים אלה). מה ניתן / צריך לעשות בינתיים? נ.ב. אני מזוהה קרוהן-קוליטיס, בסביבות ה-40. שוב, תודה מקרב לב על העזרה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי דרך לייעץ טיפולית בפורום

08/09/2017 | 14:59 | מאת: שלום

תודה על הכל, אגיע בקרוב ! שבת שלום!!

06/09/2017 | 19:39 | מאת: שלום

שלום רב דוקטור לב ותודה רבה על זמנך ועזרתך בענייני, ללא ספק, ברצוני, בעקבות ההחמרה במצבי מעוניין להיפגש ולהתייעץ עמך, איך ניתן? בתודה מראש!!

מרפאת מעי דלקתית מכון גסטרו בילינסוןֿ 03-937-7241 שלוחה 5 או gastro_IBD@clalit.org.il ציין שאתה דרך פורום טופס 17 של כל קופ״ח עדיף לבוא עם סיכומי בדיקות

08/09/2017 | 14:58 | מאת: שלום

תודה רבה על העזרה, רשמתי.

05/09/2017 | 11:55 | מאת: שלום

שלום רב דוקטור ותודה על תמיכתך. רציתי לשאול ולברר מכיוון שאני כיום בן 40 כשנתיים מזוהה עם קרוהן-קוליטיס, ושום דבר כבר לא משפיע כולל החמרה מסוימת, לגבי התרופות הביולוגיות "ודוליזומב" או "אנטיביו". שמתמקדות יותר במחלה עצמה ובמעי עצמו, מאשר שאר ורוב התרופות האחרות שפשוט מדכאים את מערכת החיסון הכללית. האם הנם בסל-התרופות? מניסיונך האישי, איך משפיעות ביחס לשאר התרופות, (והכוונה לתרופות הביולוגיות והמדכאות מערכת חיסון)? איך מתכוננים לתרופה? כל כמה זמן, ואיך נוטלים אותם, (כגון תרופה רגילה לבליעה, זריקות וכדומה)? על תשובותיך אודה מקרב לב.

לקריאה נוספת והעמקה

האם הנם בסל-התרופות? -- כן, בתנאים מסויימים איך משפיעות ביחס לשאר התרופות -- כולן מרסנות (מדכאות) מערכת חיסונית. -- חלקן (רמיקייד, הומירה, סימפוני) פועלות בכל הגוף אך מרסנות באופן ספציפי את הזרוע של המערכת שנוטה להסיב הכי הרבה נזק למעי (ומפרקים). -- אחרת (אנטיביו) חוסמת גישה של תאי דלקת לרקמת מעי בלבד. אפשר להגדיר זאת בתור דיכוי מערכת חיסונית שמוגבל למעי בלבד. -- תרופה נוספת (סטלרה) מונעת מתאי דלקת להתמיין לכוונים אגרסיביים (בכל הגוף) אין הבדל משמעותי מבחינת היעילות. יש חולים שתרופה א׳ עוזרת ותרופה ב׳ - לא, ויש הפוך. איך מתכוננים לתרופה? 1. יש לוודא שלא נחשפת בעבר לחיידקי שחפת (החשיפה אינה גורמת לרוב למחלה משמעותית, יותר סוג של ״שדפעת״, אך בעקבותיה בחלק מהמקרים החיידקים יכולים לכונן בגוף (בראות, במעי) שנים, מצב רדום. הם אינם מזיקים ולא יכולים להתפתח... אלא אם תקבל תרופות לדיכוי מערכת חיסונית. לרוב עושים צ. חזה ותבחין עור מנטו. יש אפשרות לבצע בדיקת דם קוונטיפרון - יותר מדוייקת מתבחין עור אך אינה כלולה בסל. 2. יש לוודא שלא נחשפת לוירוס כבד מסוג B. מדובר בבדיקת דם פשוטה. כל כמה זמן, ואיך נוטלים אותם, (כגון תרופה רגילה לבליעה, זריקות וכדומה)? -- רמיקייד: : עירוי - בהתחלה צפוף (שבוע 0, שבוע 2, שבוע 6) ובהמשך - אחת ל-8 שבועותֿ הומירה: זריקה תת-עורית, תחילה 4 זריקות בבת אחת, כעבור שבועיים 2 זריקות בבת אחת ובהמשך - זריקה אחת לשבועיים -- סימפוני: זריקה תת-עורית, תחילה 2 זריקות בבת אחת ובהמשך - זריקה אחת ל-4 שבועות -- אנטיביו: עירוי - בהתחלה צפוף (שבוע 0, שבוע 2, שבוע 6) ובהמשך - אחת ל-8 שבועות -- סטלרה: מנה ראשונה בעירוי ובהמשך - זריקה תת-עורית, אחת ל-8 שבועות על תשובותיך אודה מקרב לב. -- מקווה שעזרתי

05/09/2017 | 18:46 | מאת: שלום

תודה רבה מקרב לב, שנה טובה בריאה ומאושרת!!

04/09/2017 | 21:39 | מאת: מתעניין

של ד"ר קראתי באתרים רציניים בחו"ל שיעילותם של תרופות ביולוגיות אצל חולי מעי דלקתי עומד על עשרה אחוזי הצלחה בלבד. עד כמה שידוע לי הרופאים בארץ מדווחים על 70 אחוזי הצלחה. האם יוכול להיות הבדל כה גדול ? היכן ניתן לקבל את הנתונים המדוייקים כמה ניתוחי כריתות מעי מתבצעים כל שנה ? הרבה מדובר על סיכון מוגבר של סרטן המעי אצל חולי מעי דלקתי. האם ישנם רישומים מדויקים לגבי נושא זה והיכן ניתן לקבלם. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

קראתי באתרים רציניים בחו"ל שיעילותם של תרופות ביולוגיות אצל חולי מעי דלקתי עומד על עשרה אחוזי הצלחה בלבד. עד כמה שידוע לי הרופאים בארץ מדווחים על 70 אחוזי הצלחה. האם יוכול להיות הבדל כה גדול ? מחקרים שונים מגדירים הצלחה באופן שונה. אין הבדל יעילות משמעותי בין התרופות. ככלל אצבע, רובן עוזרות בכ-50-65% מהמטופלים. רק בחצי מהנ״ל הדלקת נרגעת לחלוטין (״רמיסיה מוחלטת״), בשאר - נרגעת באופן משמעותי אך לא לגמרי (״תגובה אך לא רמיסיה מוחלטת״). שאר ההבדלים בדווחים הם בפרטים נוספים: 1. האוכלוסית המחקר: -- ״וותיקים״ שסובלים ממחלה זמן רב, צברו נזקים לאורך זמן וששאר התרופות כבר נכשלו - לרוב יגיבו פחות ממטופלים שזה עתה אובחנו, וזאת התרופה הראשונה שלהן) -- עם איזה טיפול נכנסו למחקר (אפקט מצטבר של צירופי תרופות). לדוגמה, מטופלים על אימורן צפויים להגיב יותר טוב לחלק מתרופות ביולוגיות (רמיקייד) גם אם האימורן לבדו לא היה מספיק 2. מינוןֿ 3. באיזה אופן וודאו שהמינון מספיק (בדקו רמות? ויסתו מינון על פי רמות?)ֿ היכן ניתן לקבל את הנתונים המדוייקים כמה ניתוחי כריתות מעי מתבצעים כל שנה ? -- באיזה מסגרת? אני מניח, שלגבי מנתח ספציפי (או מחלקה ספציפית) צריך לשאול אותו; כלל ארצי - משרד הבריאות האם ישנם רישומים מדויקים לגבי נושא (סרטן המעי אצל חולי מעי דלקתי) והיכן ניתן לקבלם. -- רשם הסרטן של משרד הבריאות? תודה רבה -- בשמחה

05/09/2017 | 22:01 | מאת: מתעניין

תודה על תשובתך. לדעתי כאשר מדברים על יעילות מתכוונים לרוב שהחולה יכול לנהל חיים נורמליים. לכן קצת קשה לי לקבל הבדלים כה גדולים אפילו אם מדובר ב 50 אחוז כפי שאתה מתאר. ההבדל הוא עדיין גדול מאוד מהדיווחים שמתקבלים מחו"ל קשה לי להאמין שמשרד הבריאות מנהל רישומים על מספר חולים מדוייק שסובלים ממעי דלקתי ובמקביל גם סובלים מסרטן המעי. הרבה רופאים אומרים זאת מבלי שיש בידם רישומים מדוייקים. וזה לדעתי לא בסדר.

כאשר מדברים על יעילות מתכוונים לרוב שהחולה יכול לנהל חיים נורמליים. לכן קצת קשה לי לקבל הבדלים כה גדולים אפילו אם מדובר ב 50 אחוז כפי שאתה מתאר. -- אתה רואה, הכל עניין של הגדרה. במחקרים יש צורך להשוות בין אלפי אנשים שלכל אחד מהם חיים ותיפקוד משלו. לא ניתן להסתפק במשהו אמורפי כגון ״מנהל חיים נורמליים״. חייבים מדד מספרי, מדיד.... ההבדל הוא עדיין גדול מאוד מהדיווחים שמתקבלים מחו"ל -- כל הדווחים מתקבלים מחו״ל. אין מחקרים ישראלים, אנחנו מדינה קטנה מדי קשה לי להאמין שמשרד הבריאות מנהל רישומים על מספר חולים מדוייק שסובלים ממעי דלקתי ובמקביל גם סובלים מסרטן המעי. -- משרד הבריאות מנהל רישם ארצי מדוייק ביותר של מקרי סרטן. כל סרטן מחוייב דווח מיידי למשרד הבריאות (הדווח מופק אוטומתית, בעת הקלדת קוד אבחנה של המטופל לתיקו הרפואי בקופ״ח). בדווח לא מופיעות אבחנות נוספות אך יש פרטי המטופל. אחד הדברים שהאפידמיולוגים של משרד הבריאות עושים זה לבדוק האם אבחנה מסויימת נקשרת לשיעור מוגבר של סרטן כזה או אחר. חלק מהדווחים מתפרסמים שנתית. אישית אני לא מודע לסטטיסטיקה של שיעורי סרטן במטופלי מעי דלקתית אך אם אתה מתעניין - משרד הבריאות הוא הכתובת הרבה רופאים אומרים זאת מבלי שיש בידם רישומים מדוייקים -- אני מנסה לעזור לך אך עושה רושם שאתה כבר גיבשת דיעה, ולא ממש מעוניין בתשובות לשאלות ששאלת? וזה לדעתי לא בסדר -- נו, ועכשיו אתה גם אומר שאני לא בסדר שנה טובה

04/09/2017 | 20:30 | מאת: שלום

שלום רב ד"ר לב, *מה ניתן לספר על אימורן (בתרופה), ולמה חושש כל כך ליטול אותה. (קראתי לא מעט עליה, כגון תופעות לוואי ואפילו גידולים לא עלינו). *ומה עדיף בכלליות, אימורן או תרופות ביולוגיות שמתמקדות (לפי מיטב הבנתי) אך ורק בדלקת במעיים. *והאם אין תחליף טבעי או ידידותי יותר לחולה קרהון-קוליטיס בדרגה בינונית, וזאת לאחר ניסיונות תרופות ASA5 שעזרו בעיקר בתחילת הממצא, וכאילו פתאום הפסיקו לעבוד ולסייע לאחר כשנתיים (כולל נרות וחוקנים). תודה מראש על עזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה

*מה ניתן לספר על אימורן -- התרופה מתחזה למרכיב של DNA (ה-DNA בנוי ממרכיבים כאלה כמו מחרוזת מחרוזים). בזמן שתא מתכונן לחלוקה התרופה נכנסת במרמה לתוך DNA ומהווה סוג של סוס טרויאני - היא ״תתקע״ את התא (כמו שוירוס תוקע את מחשב) ותמנע ממנו להמשיך להתחלק (התא בסופו של דבר ימות תוך כדי ניסיון חלוקה). אם היא פוגעת בתאי חיסון (לימפוציטים) רגילים (נקרא להם ״חיילים״) - לא קרה דבר - חבריהם שלא מפגעו מסוגלים להתחלק מאוד מהר ולחפות על ה״חללים״ לעומת זאת, יש במערכת חיסונית תאים עם יכולת פיקודית. תאי זכרון חיסוני, לדוגמה, הם לימפוציטים שתפקידם לזכור ״פקודות״ כנגד איזה גורם יש למערכת חיסונית צורך לתקוף, ולבצע גיוס המוני של גדוד הלימפוציטים עליו הוא מפקד אם במקרה הוא ״שמע״ את ה״פקודה״. כמו קצינת קישור מילואים, ממש. במידה והפקודה המקורית שגויה מהיסוד - כמו שקורה באנשים עם מחלות אימוניות (כמו מחלת מעי דלקתית) - בסופו של דבר הגיוס השגוי מביא להתלקחות הדלקת. אם התרופה מצליחה לחסל את ״קצינת קישור המילואים״ (אני מקווה שאני לא פוגע כאן באף אחת) - הארכיב של הגדוד ״הלך״, לא תהיה דרך לגייס את הגדוד ביום הפקודה. במילים אחרות, מדובר בתרופה עם יכולת למנוע התלקחות עתידית. היא לא מאוד יעילה (רק בין 1/3 ל-1/4 או אולי אפילו 1/5 מטופלים ישארו בהפוגה לאורך זמן בעזרתה). אבל לאלה שהיא עוזרת - היא עוזרת. *למה חושש כל כך ליטול אותה. -- פגיעה ביכולות מערכת חיסונית פירושה חשיפה לזהומים. זה טבעי וברור לכולנו. מה שרובנו לא מודעים לו - הוא שלמערכת חיסונית יש תפקידים נוספים. לאתר תאים שבסיכון להפוך לגידול ולחסל אותם בטרם זה קרה, לדוגמא. תרופות לדיכוי מערכת חיסונית פוגעות גם בתפקיד זה של המערכת - מה שמאפשר לתאים ש״סרחו״ להמשיך ולהתפתח ולעתים אף להפוך לגידול של ממש. מדובר בעקר בגידולי עור (ולכן החשיבות של שימוש בקרם הגנה מהשמש ובדיקות תקופתיות של רופא עור), וגידולים של מערכת חיסונית עצמה - לימפומות. למזלנו - מדובר בתופעה נדירה יחסית, אם כי מפחידה, ללא כל ספק. אפשר לעשות תרגיל סטטיסטי פשוט: שיעור היארעות של לימפומות בצעירים (עד גיל 35) היא 5 מקרים חדשים בשנה לכל ל-100.000 צעירים. בחישוב ל-8.000.000 (מספר שמדמה אוכלוסיית מדינת ישראל) מדובר ב-400 מקרים חדשים לשנה. המספר זהה לשיעור של מקרי מוות מתאונות דרכים. במובן מסויים - ולהבדיל אלף הבדלות - לוותר על הטיפול מתוך פחד מלימפומות - זה כמו לוותר על הרכב מתוך פחד למות בתאונות דרכים. צריך לפחד, אך אסור לתת לפחד לשתק אותנו . יש צרכים של הגוף, וצריך למלא אותם. עם זאת, ללא ספק צריך להיות מודע לסיכון ולהיות קשוב לגוף, ועם עיניים פקוחות אם משהו לא הולך כרגיל. *מה עדיף בכלליות, אימורן או תרופות ביולוגיות שמתמקדות אך ורק בדלקת במעיים -- זה לא מאוד משנה. מה שחשוב יותר - זה להגיע להפוגה, ולשמור עליה. אם מצליחים עם אימורן - טוב. אנחנו יודעים לווסת מינון למינימום האפשרי על מנת למזער סיכון לסיבוכים עתידיים. אם לא מצליחים לשמור על הדלקת עם אימורן - ממשיכים לרוב לתרופות ביולוגיות. אחד לאחד, התרופות הביולוגיות יעילות יותר. ללא כל קשר - שים לב שהן מוגדרות בסל רק עבור מטופלים שאימורן לא עזר. *והאם אין תחליף טבעי או ידידותי יותר לחולה קרהון-קוליטיס בדרגה בינונית -- אם הייתי מודע לתחליף כזה - ללא ספק הייתי מפסיק לטפל באנשים עם תרופות אחרות וזאת לאחר ניסיונות תרופות ASA5 שעזרו בעיקר בתחילת הממצא, וכאילו פתאום הפסיקו לעבוד ולסייע לאחר כשנתיים -- זה רגיל, לצערי.

06/09/2017 | 17:58 | מאת: שלום

אין כמוך, עזרתה לי מאוד!! חג שמח המון בריאות והצלחה!!!

04/09/2017 | 00:27 | מאת: יוסי

לפני חודשיים בצעתי קולונוסקופיה ונלקחה ביופסיה מהמעי הדק התוצאה היתה אילאטיס, ודלקת קלה במעי הדק בהערות בצד האם אילאטיס היא בהכרח קרוהן, כאשר אין מחלות נוספות ידועות ברקע? שאלה שנייה אני חווה בחודשיים האחרונים עייפות מאוד קשה, תשישות, האם אילאטיס או קרוהן-איליאטיס יכולה לגרום לזה? האם עייפות קשה גם לאחר שינה מספקת היא תסמין הגיוני או נפוץ לשעבר איליאטיס/קרוהן? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי, האם אילאטיס היא בהכרח קרוהן -- לא בהכרח; יש תופעות/מחלות נוספות שיכולות לגרום לדלקת במעי דק אני חווה עייפות מאוד קשה, תשישות. האם אילאטיס או קרוהן-איליאטיס יכולה לגרום לזה? -- כל תהליך דלקתי יכול לגרום לתשישות... רק לעתים קשה לחבר בין תלונה של עייפות קשה עם תשובה של דלקת קלהֿ מקווה שעזרתי

04/09/2017 | 00:20 | מאת: יוסי

מה הכוונה '' דלקת מינימלית עד כדי כך שאפילו אינה מכסה את כל הדגימות'' האם זה אומר שזה לא בהכרח קרוהן? כיוון שעוד לא הגעתי לרופא המטפל כי מחכה לבדיקת קפסולה שהפנה אותי הרופא שעשה לי קולונוסקופיה ולא הרופא המטפל וכשיהיה תוצאות אז ללכת עם כל המידע הזה לרופא גסטרו המטפל, האם יכול להיות שזה לא קרוהן? שזה האם יתכן שלא דרוש טיפול תרופתי ? יש לציין שאיני סובל מכאבי בטן במיוחד ולא משלשולים, והדבר היחיד שקישרתי לקרוהן היא הירידה בברזל כי אין עוד מחלות ידועות ברקע ובבדיקת דם סמוי בצואה יצא שלילית

לקריאה נוספת והעמקה

האם זה אומר שזה לא בהכרח קרוהן? -- אין לי אפשרות לענות לשאלה מסוג זה בפורום. מדובר ביעוץ.

03/09/2017 | 20:31 | מאת: אברם

אשתי אובחנה כחולת קרוהן ברמה נמוכה . לקחה בודזון למשך כ - 3 חודשים בהתאם לתמהיל הבא : 2 חודשים ראשונים 3 כדורים ליום (9 מ"ג). חודש שלישי 2 כדורים ליום (6 מ"ג) ובהמשך בהמשך 3 שבועות כדור אחד ליום (3 מ"ג). מאז היא לא לוקחת את התרופה לאחר אותה תקופה יש מספר תופעות מטרידות כגון פעילות מוגברת של הבטן (מהבחינה של רעב) חוסר שקט מבחינה נפשית ועוד. האם ניתן לייחס זאת כתופעת לוואי של לקיחת התרופה ? ואם כן האם זו תופעה זמנית ? אגב מבחינת בדיקות הדם הן אינן מראות סימנים של דלקת מה שהיה לפני נטילת הבודזון.

לקריאה נוספת והעמקה

האם ניתן לייחס זאת כתופעת לוואי של לקיחת התרופה ? -- לא סביר

דר יקר שלום רב, בן 50 , חולה בקרוהן ( כ 20 שנה) מטופל ברמיקייד , בעבר טופלתי באימוראן אך בגין דלקת בלבלב ופגיעה בתפקודי כבד הופסק טיפול זה והועברתי לרמיקייד (שנה וחצי אחרונות) לצערי לפני כשבועים אושפזתי לכשבוע ימים לאור התלקחות חמורה ( קדם לה חודש שבו לא הרגשתי טוב והפגנתי "חוכמה" שבה לא עשיתי דבר חוץ מלקוות שיעבור...) באשפוז ראו דלקת רחבה במעי הגס ובחלק מהדק טופלתי בסטיארואידים ( נוטל גם עתה) ואנטיביוטיקה. אמנם עדיין לא נטול כאבים ובחילות אך מצבי משתפר. שאלתי היא האם התלקחות זו מעידה בהכרח כי הרמיקייד אינו משפיע עלי כנדרש ( עד להתלקחות סהכ היה בסדר) ? מן הסתם במועד הביקורת שלי ( עוד כשבוע) אשוחח עם הרופא המטפל על כל המשמעויות ) אבל האם בדרכ לאור התלקחות נכון להמשיך ברמיקייד כרגיל או אולי לשנות המינון או זמני העירוי ( מקבל כרגע אחת ל 8 שבועות ) או אולי זה המקום לשקול תרופה אחרת. מתנצל מראש על אריכות שאלתי. שבוע טוב והמון בריאות, רונן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונן, האם התלקחות זו מעידה בהכרח כי הרמיקייד אינו משפיע עלי כנדרש -- במינון הנוכחי, לפחותֿ האם לאור התלקחות נכון להמשיך ברמיקייד כרגיל -- לא או אולי לשנות המינון או זמני העירוי -- אפשרי או אולי זה המקום לשקול תרופה אחרת -- אפשריֿ -- בד״כ בדיקת רמות התרופה ורמות נוגדנים נגדה עוזרת בהחלטה שבוע טוב והמון בריאות

31/08/2017 | 15:26 | מאת: שלום

""קרוהן+קוליטיס בתסיסה"" במילים אחרות - ״האם אפשר להישאר עם טיפול שלא עוזר"? כן, זו הכוונה ועד שיעבור זעם., התסיסה צריכה לעבור מתי שהוא, לא, אם תרופות או בלי? האם יכול להשאר בשגרה (תרופות מקוריות A5) לספוג את הכל, (בילוי נרחב בשירותים), אך, ללא התערבות חדשה, למשל של "פרדניזון" או "בודיזון"? תודה מקרב לב..

לקריאה נוספת והעמקה

זה במובן מסויים כמו לשאול ״דוקטור, אני חולה, אבל האם אפשר להמתין עד שזה יעבור לי בלי טיפול?״ בוודאי אפשר. לדלקת יש אופי גלי - באיזשהו שלב הגל יחלוף, ותהיה תקופה מסויימת של רגיעה, עד לגל הבא. טיפול בהתלקחות אמור לזרז את הסתלקות הדלקת (אבל אם אתה לא מעוניין - זכותך), טיפול מניעתי לאחר מכן אמור למנוע (עד כמה שניתן) את הגעה של הגלים הנוספים (אבל אם אתה לא מעוניין - זכותך). אני אסכם את זה ככה: האם אפשר? - אפשר האם כדאי? - לא ממש

שלום דוקטור, וממש תודה על עזרתך ועצותיך, ממש אין מילים! רק רציתי לעדכן שאמנם עברו מאז ההתלקחות כשלושה שבועות, (התלקחות כנראה רשמי מכיוון שבצעתי בין השאר בדיקת צואה למניעת פרזיט.. שאת תשובותיה אדע רק בתחילת השבוע), אבל ככל הנראה שזה התלקחות עכב הקרהון, זה החשד שעלה. למזלי המצב השתפר היום וכנראה שתופעה מדאיגה זו מאחורי לשלב זה, עכשיו להערתי, אם במידה והייתי נוטל פרדניזון" או "בודיזון", קרוב לוודאי ש"הגל" היה חולף פחות או יותר באותו הזמן, כך שלא באמת הייתי יודע אם התרופה השפיעה, או שמה הגוף שבוגד בי יחד עם מערכת החיסון "האיכותית" שלי העביר את העניין.. ואולי זה גם עדיף, פחות תרופות וכדורים שפוגעים בדברים אחרים... ממש לא יודע אם עשיתי נכון בעניין זה שלא נטלתי את התרופות המומלצות, אבל זה כבר לא כל כך משנה, בפעם הבאה אדע שישנו פתרון., כל יום חשבתי שזהו זה מאחורי, אבל נמשך כשלושה שבועות, והגעתי לפורום מאחור מדי לצערי. אם תומר לי שעשיתי נזק בגלל ההתמשכות (המון המון דם), אז כמובן שזה לא שווה את זה, וחייבים ליטול את התרופות האלה בסמוך להתפרצות. שוב תודה רבה לך על הכל ושבת שלום דוקטור יקר!!

31/08/2017 | 13:05 | מאת: תהל

שלום, יש לי שאלה כללית : האם ניתן לעשות קולנסקופיה פעם אחר פעם בהפרש של חצי שנה ? עשיתי במרץ האחרון ונקבע לי תור לספטמבר, האם משהו יכול להשתנות תוך חצי שנה ? האם זה יעיל ? אציין כי אני חולת ibd uc

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תהל, בדיקות פולשניות עושים רק אם המידע שצפוי להתקבל מהן עשוי לעזור בהחלטות טיפוליות. לדוגמה, 1. אם התחלת טיפול לפני 6 חודשים וכעת רופא שלך מבקש לראות האם הטיפול הצליח למגר את הדלקת עד תום (האם את ברמיסיה מוחלטת מבחינת מראה של רירית המעי והיסטולוגיה) - מדובר בהחלטה נכונה. ניתן להשתמש גם בבדיקת צואה בשם קלפרוטקטין למטרה זו אך קולונוסקופיה בהחלט מדויקת יותר. 2. אם התחלת טיפול לפני חצי שנה אך התגובה לטיפול ״מדשדשת״ (לא לפה ולא לשם) ויתכן שהטיפול שאת מקבלת לא ממש עובד, ואת ניצבת בפני החלטה של שינוי בטיפול - כדאי לאמת את זה במידע האנדוסקופי (כדי לא לקבל החלטות גורליות על סמך ״רושם״ בלבד. הייתי פונה לרופא שלך בשאלה ספציפית - מה אנחנו מבקשים ללמוד מהבדיקה? מקווה שעזרתי

30/08/2017 | 19:16 | מאת: שלום

שוב שלום ותודה על עזרתך. כאמור מזוהה עם קרהון+קוליטיס. האם ניתן "לטבע לעשות את שלו" בעת תסיסה, ללא כל התערבות תרופתית חדשה אחרת למעט התרופות הידידותיות המקוריות שאני נוטל באופן קבע (A5) כגון פנטזה. (אשר לא מסייעות בשלב זה (תסיסה) ). תודה רבה על תגובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

במילים אחרות - ״האם אפשר להישאר עם טיפול שלא עוזר״?

שלום יש לי טחורים פנימיים די קטנים וגם פיסורה שלא עוברת לי. התחלתי להשתמש בנרות ומאד שורף לי, אבל חושש שהכנסת הנרות מזיקה לקרע של הפיסורה. האם מומלץ להמשיך להשתמש בהם?

לקריאה נוספת והעמקה

רועי שלום רפאסל אינו טיפול לטחורים אנא גש ליעוץ פרוקטולוג

אני מדבר על נרות רפאסל וזה בדיוק מה שפרוקטולוג נתן לי לטיפול בטחורים.

רועי, נרות רפאסל אינם טיפול לטחורים. לפרוקטיטיס - כן. לטחורים - לא.

28/08/2017 | 01:27 | מאת: יוסי

שלום רב, בן 31 לפני כחודשיים לאחר קולונוסקופיה ולקיחת ביופסיה מהמעי הדק הגיעה תוצאה של focal mild ileitis כמוכן דגימה מהמעי הגס חזרה תקינה, אובחן אילאטיס ובהערות הרופא רשם רירית בצקתית עם אפטות, דלקת קלה במעי הדק. בשל עייפות קשה לפני מס ימים עשיתי בדיקות דם ויצא מחסור בברזל- 59 שהטווח מתחיל ב70 הבנתי שאיליאטיס זו דלקת בסוף המעי הדק ולכן יכולה להווצר בעיה של תת ספיגה של ויטמינים ומינרלים אשר נספגים באיזור זה ובהתאם חוסרים, האם אכן אילאטיס יכולה להיות הסיבה למחסור בברזל בהנחה שאין מחלות אחרות ברקע ואין דימום בצואה ? האם נטילת תוסף ברזל יעזור? שהרי אם יש בעיות ספיגה בגלל איזור מודלק אז גם תוסף לא ייספג כראוי.. שאלה שנייה, אני נטלתי סימבלטה לחרדה שהיה בצורת קפסולה, בשחרור אנטרי, שלהבנתי זה אומר שהיא מתפרקת ונספגת במעי ולא בקיבה , האם אילאטיס יכול לפגוע בספיגה של כדורים כאלו, שמתפרקים/נספגים במעי? האם כעת שאני לוקח ציפרלקס שזה בצורת כדור רגיל זה אומר שלא תהיה בעיה של ספיגה של הכדור? ובכללי האם אילאטיס פוגע בספיגה והתפרקות של כדורים שאמורים להספג במעי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי, רק לצורך הבהרה: focal mild ileitis -- משמעות היא דלקת מינימלית עד כדי כך שאפילו אינה מכסה את כל הדגימות ֿ 1. בשל עייפות קשה ... עשיתי בדיקות דם ויצא מחסור בברזל- 59 -- ערך ברזל גבולי שאינו מסביר עייפות קשה. חפש סיבות נוספות לעייפות. האם אכן אילאטיס יכולה להיות הסיבה למחסור בברזל -- ברזל נספג כולו בתחילת מעי דק (תריסריון). במובן של הפרעה בספיגה - אילייטיס אינה מסבירה חוסר ברזל. עם זאת, רמת ברזל בדם נוטה לרדת בכל דלקת (זהומית ולא זהומית - מחלות דלקתיות של מעי, של מפרקים, של כלי דם). היא אינה מצביעה על מחסור בברזל - בזמן דלקת הרמה בדם נמוכה מכוון שהברזל ״מוברח״ מדם למח עצם. מה שמבדיל בין מצב של חסר ברזל למצב של ירידה בעקבות דלקת הוא מדד נוסף בשם טרנספרין: בזמן דלקת הוא נמוך ובזמן חוסר ברזל - גבוה. גם פריטין יכול לעזור אך הוא פחות אמין בעת דלקת. 2. האם אילאטיס יכול לפגוע בספיגה של כדורים (קפסולה, בשחרור אנטרי) שמתפרקים/נספגים במעי? -- תאורטית - כן, מעשית - אינני צופה לבעיה בדלקת כה קלה מקווה שעזרתי

04/09/2017 | 00:22 | מאת: יוסי

מה הכוונה '' דלקת מינימלית עד כדי כך שאפילו אינה מכסה את כל הדגימות'' האם זה אומר שזה לא בהכרח קרוהן? כיוון שעוד לא הגעתי לרופא המטפל כי מחכה לבדיקת קפסולה שהפנה אותי הרופא שעשה לי קולונוסקופיה ולא הרופא המטפל וכשיהיה תוצאות אז ללכת עם כל המידע הזה לרופא גסטרו המטפל, האם יכול להיות שזה לא קרוהן? שזה האם יתכן שלא דרוש טיפול תרופתי ? יש לציין שאיני סובל מכאבי בטן במיוחד ולא משלשולים, והדבר היחיד שקישרתי לקרוהן היא הירידה בברזל כי אין עוד מחלות ידועות ברקע ובבדיקת דם סמוי בצואה יצא שלילית

27/08/2017 | 23:12 | מאת: עלית

שלום.. יש לי קוליטיס כיבית, טופלתי ברפסל, פנטסה, ואימורן.. טיפולים שלמעשה כשלו.. אילו עוד אופציות עומדות בפניי מי שסוגי תרופות אלו לא הועילו / התאימו ? אשמח לתשובה אפילו באופן כללי :)

לקריאה נוספת והעמקה

תרופות ביולוגיות

21/08/2017 | 21:35 | מאת: שלום

שלום רב דוקטור אני חולה קרוהן-קולוטיס פעיל כבר כשבועיים. זה אומר שלשולים דמיים ביותר בין 5 ל-15 ליום, (יותר דם מכיבה). עובד עצות וגמור כבר לגמרי. חשוב לציין מטופל מהתחלה (כשנתיים) בתרופות 5A פומי ונרות +חוקנים לפעמים. מה עליי לעשות, בעניין ההתלקחות? תודה על עזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לפנות לגסטרואנטרולוג. פורום אינו המקום לעצות טיפוליות פרטניות

19/08/2017 | 22:15 | מאת: שלום

שלום רב ד"ר, חולה קרוהן כשנתיים, לאחרונה שוב מרגיש לא כל כך טוב בדומה להתחלת ההתפרצות הראשונית, כך שאני ככל הנראה בתסיסה כרגע. מטפל כרגיל, אבל ברצוני לשאול, כמה זמן בדרך כלל הינו מצב סביר להיות בתסיסה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

תלוי בטיפול. יש טיפולים שעוזרים תוך מס׳ ימים (פרדניזון), יש - תוך מס׳ שבועות (בודיזון).

17/08/2017 | 21:01 | מאת: רני

שלום לך. הנני מאובחן כחולה קוליטיס, כל מדדי בדיקות הדם תקינים, תודה לאל. משתמש ברפסאל, נמצא מחסור בחומצה פולית ביחס לנורמה - האם יש קשר ? בנוסף, אני מדמם, ודיי הרבה, אז איך יתכן כי ספירת הדם תקינה לחלוטין (ואפילו טובה יותר משל אדם בריא), אני מפחד שאני מפספס משהו..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רני 1. נמצא מחסור בחומצה פולית ביחס לנורמה - האם יש קשר (לטיפול ברפאסל) ? -- לא 2. אני מדמם, ודיי הרבה, אז איך יתכן כי ספירת הדם תקינה לחלוטין -- לךגוף יש מספיק רזרבות לייצר דםֿ ולכסות על איבוד דם בצואה 3. אני מפחד שאני מפספס משהו.. -- האם עשית קולונוסקופיה?

שלום לך. הנני מאובחן כחולה קוליטיס, כל מדדי בדיקות הדם תקינים, תודה לאל. משתמש ברפסאל, נמצא מחסור בדם ביחס לנורמה - האם יש קשר ? בנוסף, אני מדמם, ודיי הרבה, אז איך יתכן כי ספירת הדם תקינה לחלוטין (ואפילו טובה יותר משל אדם בריא), אני מפחד שאני מפספס משהו..

לקריאה נוספת והעמקה

קיבלת תשובה. מקווה שעזרתי

שלום אני חולה קרוהן כמעט 20 שנה עברתי ניתוח לפרוסקופיה לפני כמעט 6 שנים עם קטיעה של חלק מהמעי ולאחר מכן טופלתי ביומירה ורמייקייד עד לפני כשנה שהגסטרו אישר לי להפסיק בשל מצבי היציב. לפני כשבועיים וחצי עברתי בדיקת קולונוסקופיה לאחר שלא הפסקתי לשלשל במשך מספר חודשיים ובה הגסטרו ראה דלקת וכיבים בהשקה ועל הדרך לקח ביופסיה מהרקמה והמליץ לי על נטילת אנטיביוטיקה ציפולקס ופרוטוציד למשך שבועיים ולאחר שאני מסיים לקחת ויוומיקס (אבקה פרוביטית חזקה), פעמיים ביום אני לאחר שבוע של לקיחת האבקה ושלושה ימים אחרונים יש לי צואה שחורה הלכתי למיון שם נאמר לי שאם לא עולה לי חום ורמת ההומוגלובין סבירה 13 זה אמור להסתדר מעצמו. מישהו נתקל בתופעה הזאת ומה אני אמור לעשות אני אמור לטוס לחו"ל ביום שלישי ונמצא במצב בעייתי תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ללא חום והמוגלובין יציב - זה מרגיע מציע לעדכן את גסטרואנטרולוג שביצע את הבדיקה ולשמוע להנחיותיו

10/08/2017 | 13:58 | מאת: בן40

האם צריך להיות חשש לחולה בצרות, מגרעני מיצי הדר קטנים, מסומסום לא טחון או תירס/פפוקורן? תודה מראש.

10/08/2017 | 13:32 | מאת: חן

שלום וברכה ד״ר. סובלת מקוליטיס כיבית כשנה, לאחרונה, אני רואה דם שחור בניגוב (סליחה על התיאור!) ובצואה, ולעיתים דם אדום טרי. אשמח לדעת מה המשמעות של דם שחור.. קצת מודאגת, האם זה אומר שהדלקת פעילה ? בדיקת קלפטורטקטין 140 Esr 12

לקריאה נוספת והעמקה

מציע לגשת לרופא שמטפל בך ולבקש הפניה לקולונוסקופיה פה לא צריך לנחש, אלא להסתכל

10/08/2017 | 09:48 | מאת: תמי

שלום ד״ר אשמח לדעת קצת יותר על תרופת האימורן (האם היא מתאימה לקוליטיס?) קראתי שהיא תרופה כימוטרפית, עד כמה זה מבהיל? האם עדיף לעבור לטיפולים הביולוגיים שלהם יש פחות תופעות לוואי וסיכונים? בדיקת MRE- למה היא משמשת? מה ניתן לראות ולהעריך באמצעותה? ומדוע כל-כך קשה לקבל אישור לביצועה? אשמח לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תמיֿ שלום תמי האם האימורן מתאימה לקוליטיס? -- כן קראתי שהיא תרופה כימוטרפית -- אמת, במובן מסויים עד כמה זה מבהיל? -- בכלל לא האם עדיף לעבור לטיפולים הביולוגיים שלהם יש פחות תופעות לוואי וסיכונים? -- התרופות נועדו לעזור, לא לסבך. -- עם זאת, לכל תרופה יש סיכוי מסויים לתופעות בלתי רצויות. -- יתכן מאוד שלתרופות ביולוגיות חדישות יש פחות תופעות לוואי מאשר לתרופות אימונוסופרסיה ״וותיקות״ יותר בדיקת MRE- למה היא משמשת? -- להדמיה של מעי דק מה ניתן לראות ולהעריך באמצעותה? -- מיקום ומידת הדלקת ומדוע כל-כך קשה לקבל אישור לביצועה? -- זאת מפני שהיא אינה כלולה בסל השירותים אשמח לעזרה

09/08/2017 | 10:20 | מאת: דורית

בסד שלום אני עם קרוהן תודה לאל ברמיסיה. עם אימורן ותוספי מזון. אין לי נוגדנים לאבעבועות. מה עושים? במידה וביתי תדבק? האם יש אפשרות לקבל חיסון? מתכננת הריון נוסף...אודה על תשובתך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דורית אין לי נוגדנים לאבעבועות. -- אם בוודאות חלית באבעבועות רוח בילדות - יתכן שהזכרון האימוני נשמר גם אם כייל נוגדנים יורד לרמה שלא ניתן לזהות אותם בבדיקות מעבדה. אם לא חלית - אינני איש בשורות. מה עושים? -- מקבלים יעוץ רשמי של מומחה למחלות זהומיותֿ האם יש אפשרות לקבל חיסון? מדובר בחיסון חי-מוחלש - וככזה הוא אינו רצוי במטופלים בתרופות לדיכוי מערכת חיסונית

08/08/2017 | 15:31 | מאת: אהרי

עברתי קולונוסקופיה, נלקחו ביופסיות מרירית בterminal ileum ובrectum. בתוצאות של הביופסיה רשום כך: לגבי הרקטום כתוב:normal colonic mucosa. לגבי terminal ileum כתוב: ileal mucosa wild eosinophilia, no additional changes. בהערות למימצא כתוב: כמה תאי דלקת לא ספציפיים באיליום. אשמח לדעת מה אומרות תוצאות אלו. יצויין שבקולונוסקופיה עצמה התוצאה היתה תקינה.

לקריאה נוספת והעמקה

יצויין שבקולונוסקופיה עצמה התוצאה היתה תקינה. -- וכך גם הביופסיות

14/07/2017 | 12:54 | מאת: אייל

שלום בן 48. מזה כ 15 שנה מדי פעם כאבי בטן ושלשולים. קולונוסקופיה לפני 15 שנה תקינה ( בלי מעי דק ). גסטרוסקופיה לפני שנה וחצי תקינה. בשנתיים האחרונות יש עצירות די משמעותית לפעמים כמה ימים אין צורך וההתרוקנות איטית ( אולי גם בגלל שצמצמתי סיבים ). לפעמים יושב שעות בשירותים. בעבר חשבו שזה מעי רגיש אבל היות והקלפרוטקטין מעט מוגבר עם כמה תוצאות 120, 60, 250, 170, 240, 80. עלה חשד קטן לקרוהן. בדיקות דם תקינות כולל CRP תקין נמוך . בוצעה לי בדיקת CT בטן ומעי לפני חודש תקינה לחלוטין פרט לכך שרואים שהמעי הגס מלא בצואה ( למרות שהיתה יציאה באותו בוקר ). ירדתי במשקל כ 3 קילו בחצי שנה ומאוד רזה. הגסטרו המליץ על קפסולה לשלול סופית קרוהן . הייתי השבוע אצל נוירוגסטרואנטרולוג שאמר שגם אם יש לי קרוהן הבעיה היותר מהותית כרגע היא כנראה הפרעה בתנועתיות שגורמת לי לכך שיש עצירות משמעותית ואיטיות של הצנרת למטה וזה מחמיר את כל התופעות וגורם לכאבי בטן ואפילו רפלוקס בקיבה כי המערכת איטית. ולכן לדעתו : "למרות שהסיטי תקין בלי הצרות אל תעשה קפסולה!! הקפסולה בסבירות גבוהה תתקע אצלך בגלל תנועתיות איטית וקודם ננסה לשפר את בעיית ההתרוקנות אחר כך נבדוק אם יש קרוהן, בינתיים תעשה מנומטריה". לעומתו הגסטרו בקופח אמר שהגיע הזמן לבדוק אם יש קרוהן בקפסולה כי אולי יש רק במעי הדק. מה עושים??? 1. האם קפסולה יכולה להתקע בגלל תנועתיות איטית? 2. האם לא חיוני לדעת אם יש או אין קרוהן? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

האם קפסולה יכולה להתקע בגלל תנועתיות איטית? -- לא. קפסולות נתקעות עקב היצרויות. 2. האם לא חיוני לדעת אם יש או אין קרוהן? -- חיוני

שלום, אני רוצה לשאול בקשר למעורבות מחלת הקרוהן במערכת העיכול העליונה (בעיקר לגבי הקיבה, והתרסריון). מהם התסמינים למעורבות כזאת? ומה הטיפול המקובל במצב כזה? מודה לך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דניאל, מהם התסמינים למעורבות כזאת? -- כאב בטן, בחילה, הקאה, שלשול -- ירידה במשקל -- הפרעה בחלבוני דם -- חום מה הטיפול המקובל במצב כזה? -- דומה לטיפול במעורבות של איזורים אחרים (סטרואודים, אימורן, תרופות ביולוגיות) בתוספת לוסק/נקסיום/קונטרולוק

13/07/2017 | 17:34 | מאת: בן40

שלום רב דוקטור ותודה על עזרתך. ברצוני לשאול מה מומלץ לאכול לחולה קרוהן (מבחינת הצרות וכולי), מבחינת לחם? פיתות (שחורות או רגילות)?, קרונפלקס? ודגנים? והאם צריך להיות חשש לחולה, מגרעני (קטנים) מיצי הדר ומסומסום לא טחון? תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

אין הנחיות אחידות לכולם הנחיות תזונה ניתנות לכל מטופל בנפרד, בהתאם למצבו

15/07/2017 | 21:52 | מאת: בן40

האם צריך להיות חשש לחולה בצרות, מגרעני מיצי הדר קטנים ומסומסום לא טחון?

לא, זה לא סביר

12/07/2017 | 22:20 | מאת: אוהד

שלום, בן 23 לדעתי לא רלוונטי אך רק אציין שברקע יש פסוריאזיס, ודלקת מפרקים מסוג ספונדילוארתרופתיה. לאחרונה אובחנתי עם קרוהן בבדיקת קולונוסקופיה. בבדיקת גסטרוסקופיה מצאו גסטריטיס ודאודניטיס וכיב תריסריון. לפי הביופסיות של הגסטרוסקופיה היו כתוב שלא נמצא חיידק הליקובקטר, ולפי תוצאות של מבחן נשיפה שנערך לפני כמה זמן, נמצא כן הליקובקטר. 1.נאמר לי על ידי הרופא שגם אם בביופסיות כתוב שאין HP, אז יש צורך בכל זאת ליטול אנטיביוטיקה מאחר ומבחן הנשיפה כן מצא הליקובקטר, וביופסיות נלקחות ממקום קטן וספציפי ויכול להיות שלקחו ביופסיה ממקום בלי ההליקובקטר. האם זה נכון? 2. רופא מסויים הציע לי להתחיל לטפל בקרוהן שמצאו אצלי עם פנטסה ועם נקסיום לכיב ולגסטריטיס, והלכתי גם לייעוץ אצל רופא אחר וזה אמר לי כי זה יהיה לא חכם להתחיל לקחת פנטסה כשלא ביררתי אם יש מעורבות של מעי דק, ואם אכן יש אז הטיפול הוא לא פנטסה אלא תרופות מסוג כמו כדוגמת אימוראן או תרופות ביולוגיות נוגדות TNF ALPHA. האם זה נכון עכשיו להתחיל לעשות בירור למעי הדק? 3. בבדיקת MRI למעי הדק (MRE) חייבים לקבל גדוליניום? האם אין ערך אבחנתי ללא גדוליניום? 4. האם בדיקת אולטראסאונד של המעי הדק יכולה לתת איזשהו מידע, אפילו קטן? אני מודה על העזרה כי נראה שאני צריך הכוונה ועצות. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. אם בדיקת נשיפה הייתה לא תקינה, אני נוטה לתת טיפול, ם אם בביופסיות לא ראו חיידקים (ומה אם הם מקוננים מפינה אחרת של הקיבה, שלא נדגמה?) 2. שאלה שניה היא מסוג שצריך לשאול במרפאה, עם כל המיע הרלונתי. 3. כן. יש ערך מסויים אך הזרקה משפרת אותו באופן משמעותי 4. כן

11/07/2017 | 23:21 | מאת: תהל

שלום, לפני כ-5 חודשים עשיתי קולנסקופיה, בביופסיה התברר קוליטיס כרונית. התבקשתי שוב לעבור קולנסקופיה שאלותיי הן- 1. האם זהו פרק זמן נורמלי לעשות שוב קולנסקופיה ? 2. אם בביופסיה התברר דלקת כרונית, מה הסיכוי שזה קוליטיס ולא קרוהן ? האם הביופסיה היא כללית לכרוניות או למחלה ספציפית ? אני בת26...

לקריאה נוספת והעמקה

1. כן אם מנסים לברר את מידת התגובה לטיפולֿ 2. אופי המעורבות של המעי תרמוז לכוון קרוהן או קוליטיס

בס"ד שלום! חולת קרוהן. לפני עשר שנים עברתי ניתוח של כריתת מעי גס בשיטת הלפרסקופיה. עשו לי פאוץ. עברתי ניתוח קיסרי .עשיתי 3 ניתוחים עד היום . היום אני מענוינת לעבור טיפול ivf. אך עקב נוזל שנצבר בחצוצרה הדבר גורם לירידה בפוריות. הומלצתי על ידי הרופא לכרות חלק מהחצוצרה החסומה ולעשות זאת בניתוח רגיל ולא בלפרסקופיה. בהתיעצות עם רופא גסטרו נאמר לי שכל ניתוח באזור האגן מסובך ומסוכן עקב הניתוח מעי שעברתי. אשמח לשמוע מה דעתך. מה הסיכונים? במידה ואין האם באמת עדיף ניתוח בשיטה הרגילה ולא בלפרסקופיה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

דורית שלום ניתוחים גינקולוגיים זה לא התחום שלי. מציע לפנות לפורום רפואת נשים.

09/07/2017 | 13:28 | מאת: בן40

שלום ותודה רבה על הכל. סליחה שאני חוזר לזה, פשוט לסיכום רציתי לדעת מה יש לי בעצם במובן של "קרוהן-קוליטיס" כך שאם הבנתי נכון, יש לי בעצם מעורבות של מעי גס +ו...? ומה עדיף לצרוך ולאכול בקרוהן-קוליטיס מבחינת סוגי לחם, פיתות (שחורות או לבנות), דגנים וכדומה? שמתי לב שיוצא לי לאכול לא מעט סומסום (לא גרוס או טחון) שנמצא נגיד על לחמניות ומאפים, יש לי ממה לחשוש מלאכול את זה? והאם עליי לחשוש במצבי, מבליעת גרעינים קטנים -נגיד של מיצי הדרים וכדומה? שוב תודה רבה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

אבחנה ״קרוהן קוליטיס״ מתייחסת למעורבות של מעי גס במחלת קרוהן (במילים אחרות, מחלת קרוהן שגורמת לדלקת של מעי גס). באותה מידה אבחנה ״אולצרטיב קוליטיס״, או ״קוליטיס כיבית״, מתייחסת למעורבות של מעי גס במחלת ״קוליטיס כיבית״ (או, במילים אחרות, מחלת קוליטיס כיבית שגורמת לדלקת במעי גס)

שלום, שאלתי לפני יום על תופעת הלוואי של שלשול כשמשתמש בתרופה אומפרדקס.ענית לי צריך להחליף תרופה. רוצה לשאול - באיזה תרופה אפשר להחליף את האומפרדקס? איזה תרופה מסוג כזה לא גורמת לשלשול? תודה ד"ר

לקריאה נוספת והעמקה

יעוץ פרטני ניתן לתת במרפאה בלבד. גש למרפאה.

06/07/2017 | 18:47 | מאת: בן40

שלום רב שוב ותודה על זמנך ועזרתך!!! כאמור קלפרוטקטין מעל ל500, אובד עצות. למען האמת יש לי גם קוליטיס וגם קרוהן, (קוליטיס-קרוהן) אך פעם לא הבנתי את העניין הזה, מה זה המושג הזה גם וגם? או שיש לי קוליטיס, שזה בדרך כלל אם אניני טועה במוקד אחד, או שיש לי קרוהן שזה יכול להיות מופשט בכמה (מהתחלה עד הסוף).. (וזה מה שיש לי לפי מיטב הבנתי, רקטום+יותר למעלה). כך שאני ממשיך עם ה-VVIOMIXX, -שלמען האמת בהתחלה עזרה לי יותר.. לכן, שואל האם ישנו לפני התחלה של טיפול בהזרקות (שממנו מאוד חושש, עקב קריאה בנושא), טיפול מונע קל יותר /טבעי יותר /ידידותי יותר, כל דבר שניתן לנסות לפני תחילת הטיפול בהזרקות -לחולה קרוהן !? שוב, תודה מקרב לב על הכוונתך ועזרתך הנדיבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

״קוליטיס״ אומר (בלטינית) ״דלקת שמערבת מעי גס״ (״קולון״ = ״מעי גס״, ״איטיס״ מוסיפים על מנת לסמן דלקת). כדי לסמן מה סוג הדלקת שפגעה במעי הגס, יש צורך להוסיף שם המחלה: 1. אם זאת דלקת זהומית (חיידקית, ויראלית, טפילית) - המחלה תיקרא ״קוליטיס זהומית״ (באנגלית infectious colitis) 2. מעורבות דלקתית של מעי גס על ידי מחלה אוטואימונית בשם קרוהן נקראת ״קוליטיס של קרוהן״ (או באנגלית crohn's colitis). במַאֲמָר המֻסְגָּר, מחלת קרוהן יכולה לערב גם מעי דק - איליום לדוגמה - אז הדלקת תיקרא אילייטיס של מחלת קרוהן - crohn's ileitis; או לחלופין לערב חיבור בין איליום למעי עוור (צקום), crohn's ileo-cecitis (לרוב אומרים פשוט crohn's ileo-cecal disease). 3. מעורבות דלקתית של מעי גס על ידי מחלה אוטואימונית אחרת הנושאת שם "קוליטיס כיבית" (ulcerative colitis) נקראת ״קוליטיס כיבית״ (ulcerative colitis). מדובר במחלה ש(בדרכי העיכול לפחות) מערבת אך ורק מעי גס (אף פעם לא מעי דק), ולכן אין לה - כמו למחלת הקרוהן - שמות נוספים ("ulcerative ileitis״ וכו׳) - רק ״colitis״. כאן כנראה מקור הבלבול - כל ulcerative colitis היא colitis אך לא כל colitis היא ulcerative colitis. ואם לא מציינים את שמה המלא של המחלת ulcerative colitis או crohn's colitis אלא רק אומרים "colitis״ - זה עלול לצור בלבול בקרב חולי crohn's colitis שחושבים בטעות שסובלים משילוב מוזר בין 2 מחלות אוטואימוניות שונות - ושיש להם גם crohn's וגם ulcerative colitis באשר לשאלתך השניה - יעוץ פרטני ניתן במרפאה, ולא על דפי הפורום. מקווה שעזרתי. שבת שלום ֿ אלא רק את אנו מבדילים בין סוגים שונים של דלקת שיכולה לערב מעי גס: דלקת זהומית (קוליטיס זהומית) דלקת שנגרמת כתוצאה ממחלה בשם ״קוליטיס כיבית״ (היא גם נקראת ״קוליטיס כיבית״, או - באנגלית - ulcerative colitis) 2. דלקת של מעי גס שנגרמת כתוצאה של מעורבות של מעי גס במחלת קרוהן (״קוליטיס על ידי מחלת קרוהן, או באנגלית crohn's colitis). לא מדובר בשילוב של 2 מחלות - קוליטיס כיבית וקרוהן - באדם אחד, אלא בלבול בין שם שמסמל מעורבות של מעי גס בדלקת (colitis) משנית למחלת קרוהן - לבין שמה של מחלה אחרת (ulcerative colitis) שגם היא מערבת מעי גס (ולכן colitis היא גם חלק משמה)

כל הכבוד על עזרתך והשקעתך, ממש כל הכבוד, אין הרבה כמוך. אז סליחה שאני חוזר לזה, רציתי לדעת לסיכום מה יש לי בעצם "קרוהן-קולוטיס" אם הבנתי נכון, יש לי בעצם מעורבות של מעי גס ו...? ובאותה הזדמנות מה עדיף לצרוך ולאכול בקרוהן-קוליטיס מבחינת סוגי לחם, פיתות (שחורות או לבנות) דגנים וכדומה? שמתי לב שיוצא לי לאכול סומסום (לא גרוס או טחון) שנמצא נגיד על לחמניות ומאפים יש לי מה לחשוש לאכול את זה? והאם עליי לחשוש במצבי מבליעת גרעינים קטנים -נגיד של מיצי הדרים וכדומה? שוב תודה רבה על עזרתך, אין כמוך. שבת שלום ומבורך!!

06/07/2017 | 14:08 | מאת: אנטון

רציתי לשאול - התחלתי לקחת אומפרדקס 40 מ"ג. ברקע יש קרוהן וכיב. שמתי לב שיש שלשול. שאלה שלי: אם יש שלשול, זה רק בהתחלה? זה מפסיק אחרי כמה זמן ? או שכל הזמן יהיה ככה שלשול כשלוקח תרופה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם השלשול הוא תגובה לאומפרדקס - צפוי להמשיך עד שתחילף טיפול

אובחנתי כחולת קרוהן, כמו כן נמצא בבדיקת גסטרו כיב בתרסריון . בהנחה שאתחיל כעת לטפל בכיב באומפרדקס או בנקסיום, האם הכיב אמור להתרפא, או שצריך לקחת אותו כל החיים ? בנוסף - איזה תרופה לדעתך עדיפה - נקסיום או אומפרדקס לטיפול בכיב בתרסריון ? והאם המינון משנה ? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

האם הכיב אמור להתרפא -- אם מדובר בכיב משני לנזקי חומצת קיבה או טיפול במשככי כאבים מסוג NSAIDS - הוא צפוי לעבור לאחר שבוע-שבועיים של הטיפול -- אם מדובר במעורבות של תריסריון במחלת קרוהן - הוא יעבור אך עלול לחזור, בהמשך (אם לר ממשיכים טיפול) צריך לקחת אותו כל החיים ? -- כל החיים זה המון זמן איזה תרופה עדיפה - נקסיום או אומפרדקס -- ההשפעה דומה, נקסיום יותר נוח (פעם ביום) ופחות תלוי אוכל (אומפרדקס חייבים לקחת פעמיים ביום וחצי שעה לפני ארוחה ועבור חלק מאתנו דרישה זו מהווה בעיה) והאם המינון משנה ? -- הסטנדרתי הוא 40 מ״ג עבור נקסיום או 20 מ״ג פעמיים ביום עבור אומפרדקס

05/07/2017 | 15:20 | מאת: בת36

שלום, מאז שאובחנתי עם קוליטיס אני נוטלת תרופות שכוללות מסאלאזין - פנטסה/רפאסל/אסקול. מאז שהתחלתי ליטול את התרופות ממשפחה זו יש לי התופעה הבאה: השתן שלי הופך אדום בשירותים לאחר שבא במגע עם שאריות אקונומיקה שנשארו לאחר שמנקים את האסלה בחומר ניקוי/אקונומיקה. זה לא קרה לי לפני שהתחלתי עם התרופות. בהתחלה זה מאוד מפחיד לראות את השתן אדום אבל אחכ הבנתי שהוא לא באמת אדום אלא רק הופך לאדום במגע עם אקונומיקה. משיחה עם חבר אחר שחולה בקרוהן הוא סיפר שקרה לו בדיוק אותו דבר מיד אחרי שהתחיל ליטול פנטסה לראשונה. בדיקות שתן שלי תקינות אך התופעה ממשיכה. איך מסאלאזין משפיע על השתן/כליות ואיך ניתן לקבל את אישור חברות התרופות ו/או הרופאים שאכן התופעה מוכרת ולא מהווה בעיה אמיתית? משיטוט באינטרנט אני רואה שכמה אנשים שאלו לגבי זה אבל לא מצאתי תשובה פורמאלית מרופא או מחברת תרופות שמאשרת את התופעה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

תוצרי פירוק של מזלמין נצבאים באדום בסביבה עם חומציות מסויימת, אם עוברים חמצון (על ידי אקונומיקה, לדוגמא). מדובר בתופעה מוכרת וחסרת משמעות בריאותית.

04/07/2017 | 16:40 | מאת: גלית

שלום. בת 35. בריאה בד"כ. ידוע על קרוהן מגיל 21. היתה תקופה של שלשולים ומאז רוב השנים היה בסדר. תמיד הייתי רזה מאוד כ 55 ק"ג עם גובה 1.74 ומשקל יציב רק בשנתיים האחרונות ירדתי ל 51 וקצת רזה מדי. לפני שנתיים החלו לי כאבים באיזור מפתח הלב אחרי האוכל וקצת מימין אליו וצרבות ולפעמים תחושה שהטעם של האוכל עולה. לכן מקפידה לא לשכב אחרי אוכל. למרות שלוקחת מאז אומפרדקס זה לא פתר לגמרי את הבעיה. גסטרוסקופיה לפני שנתיים תקינה. לפני חודש עשיתי US בטן עליונה ותחתונה ( תקין ) והייתי צריכה לשתות 6 כוסות מים - בערך ליטר וחצי מים בפחות משעה. הרגשתי מפוצצת בבטן עליונה. מאז הבדיקה החלה החמרה משמעותית בתופעות באיזור הקיבה - יש קצת בחילות, יש יותר כאב אחרי אוכל בד"כ כשעתיים שלוש אחרי כך שלפעמים רוב היום אני עם כאב בחלק העליון של הבטן קצת מימין, מרגישה שמתמלאת יותר מהר וכו'. התופעות הולכות ומחמירות. האם העובדה שהקיבה היתה מלאה בליטר וחצי מים יכול להיות שפגעה בקיבה ומאז התופעות החמירו מאוד? מה עושים ומה לדעתך ההסבר? הבעיה שזה יגרום לי לרדת עוד במשקל ואני מאוד רזה ולא רוצה... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית, ״האם העובדה שהקיבה היתה מלאה בליטר וחצי מים יכול להיות שפגעה בקיבה ומאז התופעות החמירו מאוד? -- לא, זה לא סביר מה עושים ומה לדעתך ההסבר? -- גסטרוסקופיה

04/07/2017 | 23:30 | מאת: גלית

תודה רבה 1.עשיתי גסטרוסקופיה לפני שנה ו 10 חודשים. יש היגיון לעשות שוב לאור החמרת התופעות בבטן עליונה? 2. אם התופעות נובעות מבעית התרוקנות של הקיבה שמתרוקנת לאט האם גסטרוסקופיה תעזור? 3. יש טיפול לבעיית התרוקנות איטית של הקיבה או שזה בעיה קשה לטיפול? תודה רבה

1. יש היגיון לעשות שוב? -- לא 2. אם ... הקיבה .. מתרוקנת לאט... האם גסטרוסקופיה תעזור? -- לא. -- יש בדיקת מיפוי קיבה (בדיקת איזוטופים) שבודקת את זמני התרוקנות באופן ספציפי. יותר קל למדוד מאשר לנחש. 3. יש טיפול לבעיית התרוקנות -- יש תודה רבה

02/07/2017 | 15:33 | מאת: בן40

שלום רב דוקטור, ברקע קרוהן מזה כמה שנים. 1. בבדיקה אחרונה שבצעתי ברשותי קלפרוטקטין מעל ל500, האם אופיני לחולי קרוהן. 2. מה מומלץ יותר מניסיונך מהתרופות בהזרקה אשר "מרסנים" את מערכת החיסון, ומה עדיף "רגילות" או ביולוגיות. 3. קראתי פה המלצה ועדיפות לפלצבו, לעומת הפרוביוטיקה לקרוהן, אבל אני מכיר את עצמי, ואם אני יודע מלכתחילה שהתרופה היא דמה, אז פשוט היא "לא תעבוד" עליי.. מה דעתך. תודה מראש - שבוע מוצלח נפלא ובריא ככל הניתן!!

לקריאה נוספת והעמקה

בבדיקה אחרונה שבצעתי ברשותי קלפרוטקטין מעל ל500 -- התוצעה מעידה על דלקת פעילה (לא ברגיעה) האם אופיני לחולי קרוהן -- דלקת פעילה אופיינית לחולי קרוהן לא מאוזנים מה מומלץ יותר מניסיונך מהתרופות בהזרקה אשר "מרסנים" את מערכת החיסון, ומה עדיף "רגילות" או ביולוגיות -- מחלת קרוהן היא לא מחלה אחד זהה בין כולם, אלא 1000 ווריאציות שונות של דלקת מעי - דלקת של כל מטופל שונה מזו של מטופל אחר. לכן, אין וגם לא יכולה להיות תרופה אחידה ״מומלצת לכולם״ קראתי פה המלצה ועדיפות לפלצבו, לעומת הפרוביוטיקה לקרוהן -- לא, זאת אי-הבנה: לא מדובר בהמלצות לקחת פלצבו - רק תואר מחקר רפואי שמסקנותיו היו שפרוביוטיקה לא רק שלא עזרה - אפילו הזיקה קצת (ולכן אלה שקיבלו פלצבו - הרגישו יותר טוב מאלה שקיבלו פרוביוטיקה)

03/07/2017 | 20:57 | מאת: בן40

שלום רב שוב דוקטור, ותודה על זמנך תגובותיך ועזרתך. רצית לחדד קצת ברשותי קלפרוטקטין מעל ל500.. הכוונה הייתה האם לא גבוה מדי, כאשר הממוצע לאדם נעמד על 50. ולי יותר מפי 10 מאדם ממוצע.. האם לא הרבה מדי? והאם אלה המספרים המקובלים לחולי דלקות כרוניות (פעילות)..? ו מה עדיף הזרקות "רגילות" או ביולוגיות לחולה קרוהן+קולוטיס "במיוחד ברקטום"?, והאם ישנה עדיפות לתרופה מסוימת קשורה, לאחר שכל התרופות הקלות (רפסאל, אסקול, פנטזה כולל פומי חוקנים ונרות כשלו)? עוד קראתי כאן בפורום זה, המלצה שלך לנסות פרוביוטיקה של VIVOMIXX כמוצא אחרון לניסיון לפני תחילת התרופות בהזרקות, אפילו הוספת שעזר למטופלים לפעמים ממש כמו התרופות הקלות הרגילות., לאומת זאת בתגובות האחרונות (אולי בעקבות מאמר חדש) רשמתה שלעתים דווקא החמירה את התלונות אצל מטופלים? לכן, האם מומלצת ו/או לא למקרים ספציפיים מסוימים?. תודה רבה על תגובתך.

הכוונה הייתה האם לא גבוה מדי -- אכן גבוה מדי האם לא הרבה מדי? -- כן, הרבה מדי האם אלה המספרים המקובלים לחולי דלקות כרוניות (פעילות)..? -- לא. התוצאה מעידה על דלקת משמעותית, יש לעשות מאמץ להפסיק אותה. מה עדיף הזרקות "רגילות" או ביולוגיות לחולה קרוהן+קולוטיס "במיוחד ברקטום"? -- כל אדם/מחלה והעדיפות משלו/שלה. אין עדיפות גורפת. האם ישנה עדיפות לתרופה מסוימת -- כל אדם/מחלה והעדיפות משלו/שלה. אין עדיפות גורפת. המלצה שלך לנסות פרוביוטיקה של VIVOMIXX כמוצא אחרון לניסיון לפני תחילת התרופות בהזרקות -- לא, לא הבנת נכון. מדובר בטיפול שעשוי לעזור לחלק ממטופלים בתור תוספת, לא בתור ״המוצא האחרון לפני תחילת התרופות בהזרקות״ אפילו הוספת שעזר למטופלים לפעמים ממש כמו התרופות הקלות הרגילות -- נכון בחולי קוליטיס כיבית לאומת זאת בתגובות האחרונות רשמתה שלעתים דווקא החמירה את התלונות אצל מטופלים? -- בחולי קרוהן. שים לב, זאת לא אותה המחלה. האם מומלצת ו/או לא למקרים ספציפיים מסוימים? -- כן בחולי קוליטיס כיבית. -- לא בחולי קרוהן

01/07/2017 | 00:31 | מאת: דוד

יש לי קרוהן והתחלתי לקחת היום נקסיום 40 מ''ג בגלל כיב בתריסריון וגסטריטיס. אני יכול להחליף את הנקסיום 40 מ''ג באומפרדקס? ואפשר לקחת פנטסה יחד עם אומפרדקס? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דוד, 1. כן 2. כן שבת שלום

30/06/2017 | 16:07 | מאת: ניר

שלום בן 40 ידוע על קרוהן 20 שנה. תקופה יחסית יציבה בדיקות דם תקינות CRP תקין המוגלובין יציב 13.5 כמעט ואין שלשולים. לא מטופל בתרופות כרגע. לפני שנתיים בתקופה פחות טובה ירדתי משמעותית במשקל ומאז לא עליתי חזרה. שוקל 52 קג גובה. 1.80 לפני 3 שנים החלו גם תסמינים בבטן עליונה כאבים אחרי אוכל, רפלוקס וכו'. גסטרוסקופיה תקינה לפני שנה וחצי. לוקח לוסק מדי יום קצת מקל. בCT השבוע יש תמונה של "הרחבה של התריסריון עד לחלקו השלישי". יתר ה CT תקין. הגסטרו אמר שיכול להיות שיש לי מצב שבו התריסריון נלחץ על ידי האאורטה ועל ידי העורק המיזנטרלי וזה נובע מכך שרזה מאוד. שאלתי את הרדיולוג ואמר שבאנשים רזים מדידת הזווית של העורקים ב CT לא אמינה לכן לא ניתן לדעת. נתתי לרדיולוג אחר שהסתכל על הCT ואמר שהזווית של ה SMA תקינה - כ 38 מעלות. יש לי כאבים ברום הבטן אחרי האוכל, לפעמים קצת תחושת מלאות ואי נוחות. 1. האם מדידת הזווית ב CT אמינה? 2. האם סביר שזה Superior Mesenteric Artery Syndrome במידה וכן, האם עלייה של 4-5 קילו במשקל צפויה לרפא את זה? 3. האם במצב כזה ניתן לעשות בדיקת קפסולה אנדוסקופית? הגסטרו אמר שאולי נעשה קפסולה לבדוק מצב עדכני של מערכת העיכול והמעי הדק. הקפסולה עלולה להתקע בתריסריון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניר אני מבין שזה לא יעוץ דעה שניה - וגם לא שלישית - וגם לא רביעית הפורום לא נועד לתת יעוץ פרטני באשר לשאלות כלליות: 1. האם מדידת הזווית ב CT אמינה? -- המדידה בעצמה אמינה, אך היא לא תמיד תואמת קליניקה: יש אנשים עם זוית מסויימת שאין להם כלל תלונות, ויש אנשים שעם אותה הזוית ואף עם זוית ״טובה״ יותר - סובלים מאוד. 2. האם סביר שזה Superior Mesenteric Artery Syndrome -- יתכן מאודֿֿ במידה וכן, האם עלייה של 4-5 קילו במשקל צפויה לרפא את זה? -- אכןֿ 3. הקפסולה עלולה להתקע בתריסריון? -- יתכן. מומלץ לשקול ביצוע קפסולת דמה, לפני הבדיקה האמיתית

30/06/2017 | 11:22 | מאת: אברם

האם יש קשר כלשהו בין מחלת קרוהן להיווצרות בעיות בציפורניים

לקריאה נוספת והעמקה

אברם, זאת שאלה מאוד רחבה. קרוהן וחסר ברזל (ובעיית צפורניים משנית לחסר ברזל)? קרוהן וחסרים תזונתיים אחרים (?) קרוהן וטיפול (וזהום משני לטיפול לדיכוי מערכת חיסונית)?

28/06/2017 | 23:14 | מאת: עומר

שלום עברתי לפני שלושה שבועות בדיקת קולונוסקופיה שבה מצאו לי קרוהן. בחמישה ימים האחרונים יש לי כאבים בעצם הזנב ממוקמים באזור פנימי כזה, ומתגברים בעשיית צרכים. קראתי שלפעמים יכולה להיות פגיעה אחרי קולונוסקופיה בעצם הזנב, אם זה המצב מה המשמעות של הדבר, איך מטפלים ואיך מאבחנים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עומר אני מבין את החשש לא, זה לא הסימן השכיח לפציעה בעקבות הבדיקהֿ בכל אופן, מציע להפנות אך שאלתך לגסטרואנטרולוג שביצע את הבדיקה

28/06/2017 | 14:06 | מאת: בן 40

שלום רב, האם תרופות לדיכוי מערת החיסון (בזריקות) = נקראות גם תרופות קונבנציונליות? והאם הביולוגיות לא נמנות עמם? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יש תרופות ביולוגיות שניתנות בזריקות (הומירה, סימפוני, סטלרה) יש תרופות לא ביולוגיות (תקרא להם ״קונבנציונליות״ אם אתה רוצה) שניתנות בזריקות (מתוטרקסאט) כולם מדכאים מערכת חיסונית אני אגב לא אוהב לקרוא לזה ״מדכאים״ לדעתי יותר נכון להגיד - מרסנים. הרי זאת המערכת החיסונית שתוקפת את רקמת המעי. לא צריך לדכא אותה אך יש צורך לרסן את הפעילות שלה, מהיפראקטיביות למינימום האפשרי, בטווח הבטוח. כל תרופה עושה זאת בדרכה שלה. שבת שלום