פורום קרוהן וקוליטיס

1820 הודעות
1592 תשובות מומחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס

10/11/2016 | 06:36 | מאת: אלי

בן 82 לפני 5 שנים קולונסקופיה מעי גס תקינה. כיבי תריסריון עם דימום שפסק לפני שנתים וחצי. תפקודי כבד תקינים. לפני שנתיים התקפי שלשול לא מוסברים. פעם בשבוע בבת אחת לפרק זמן קצר ונפסק. במהלך השבוע יציאות תקינות רגילות פעמיים ביום . מזון שומני נראה שרגיש אליו. מזון חלב גם. בדיקות מעיים חידקים פרזיטים שלילי. אין דימום. שבץ קל בגזע מח לפני 8 חודשים . מה יכולה להיות הסיבה להתקפי שלשול אלה אוכל מזון מוצק כל הזמן לא נוזלי. ירידה קלה במשקל מ62 ל58. לא ניתן לעשות קולונסקופיה עקב השבץ. מה ניתן לעעשות. משתמש בסטופיט סימפטומטית.

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום לא ניתן לענות לשאלה מסוג זה בפורום כאן נדרש יעוץ פרטני במרפאה גש לגסטרואנטרולוג

09/11/2016 | 10:54 | מאת: דנה

יש לי קוליטיס שלרוב מתבטאת בעצירות,.,דימום כרגע ברמיסיה עם רמיקייד. עם עצירויות. רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בתכשיר זה ? פשוט ניסיתי לקחת כדור אחד במהלך היומיים האחרונים והיה לי כאבי בטן ושלשול כמה פעמים ביום . פוחדת מתחילת התקף. העם ניתן אולי לנסות חצי כדור או רבע?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דנה תנסי normalax - פקק אבקה (17 גר) מהול ב-300 מל מים, בבוקר אם אין יציאה עד הערב - בערב ניתן לקחת עוד מנה (בתוך 300 מל מים) מדובר בתרופה שמותרת לחולי קוליטיס ולא אמורה לגרום לכאבים

שלום רב! אני סובלת מעצירות קשה ריבוי גזים באופן מתמיד. הייתי אצל גסטרואנטרולוג ועשיתי קולונוסקופיה אבל לא גילו משהו חמור. יחד עם זאת כשעשיתי בדיקת קלפרוטקטין התברר שהוא יותר גבוה מהנורמה - 72. גם בבדיקת דם שלי הנתון בשם CRP גבוה מהנורמה - 8.1. מכיוון שאני סובלת שנים מתופעות שצוינו לעיל ללא שיפור קיימת שאלה - האם יתכן שיש לי מחלה דלקתית במעיים? עד עכשיו אמרו לי שיש לי מעי רגיז אך לאור התוצאות של הבדיקות שצוינו לעיל - האם יש אפשרות שמדובר במחלה חמורה יותר? בכבוד, יהודית.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יהודית האם יתכן שיש לי מחלה דלקתית במעיים? -- יתכן לאור התוצאות של הבדיקות שצוינו לעיל - האם יש אפשרות שמדובר במחלה חמורה יותר? -- קלפרוטקטין ברמה של 70 הוא נמוך יחסית לערכים שאנחנו רואים ברוב מטופלים עם דלקת משמעותית (מעל 300-400). זה נכון מצד שני שהגבול הוא 50 -- CRP מדווח על ידי מעבדות שונות ביחידות שונות - אם במדידה לליטר - 8 הוא ערך גבולי מוגבר (5 הוא הגבול), ואם לדצי-ליטר (100 מל) - 8 הוא ערך גבוה בצורה מרשימה (0.5 הוא הגבול). במקרה זה הסבירות שבבירור נמצא דלקת משמעותית - גבוהה יותר.

12/11/2016 | 07:49 | מאת: יהודית

שלום דוקטור הנכבד! תודה רבה על תשובתך. ברצוני לשאול : האם במקרה של עצירות יכולה להיות דלקת במעיים.? כפי שציינתי לעיל יש לי קלפרוטקטין גבולי וסי אר פי גבולי אך אני סובלת מעצירות וריבוי גזים. לפני חמש שנים עשיתי קולונוסקופיה אבל היא הייתה תקינה. האם עלי לעשות שוב קולונוסקופיה עם כניסה למעי הדק? תודה מראש, יהודית.

האם במקרה של עצירות יכולה להיות דלקת במעיים? -- יכולה האם עלי לעשות שוב קולונוסקופיה? -- אם התופעות שאת מתארת לא היו בתקופה בה עשית את הבדיקה הקודמת (התחילו אחרי) - תוצאות של הבדיקה הקודמת אינן רלוונטיות למצבך היום

29/10/2016 | 23:59 | מאת: גדי

שלום, שמעתי שיש שיטה לבצע את הקולונוסקופיה שהיא במקום לנפח את המעי באוויר מנפחים בזמן הבדיקה את המעי עם מים וכך הבדיקה לא כרוכה באי נעימות ולכן לא נדרש טשטוש/הרדמה. מה ידוע לכם על השיטה הזאת? האם מבצעים את זה בארץ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גדי אנו משתמשים לעתים קרובות בהזלפת מים במקומות מסויימים של מעי, זאת כחלק מטכניקת קולונוסקופיה מקובלת (לפעמים על מנת לשתוף, לפעמים על מנת לנפח. רובינו משלבים זאת עם ניפוח אוויר. לא ידוע לי על שימוש בלעדי בניפוח מים, בארץ. אגב, מעי סופג מים (זה תפקידו) - ניפוח בלעדי במים עלול לגרום לספיגה עודפת ולבעיית איזון בין מים למלחים בגוף. יש להשתמש בתמיסה מיוחדת (מונעת ספיגה), לא במי ברז. יש (באיכילוב, לדוגמה) שימוש בניפוח בדו-תחמוצת הפחמן (במקום אוויר) - מדובר בשיטה קצת יותר מתוחכמת מניפוח אוויר, ועשויה להקל על תחושת תפיחות בטנית שחלק (קטן) מהמטופלים חשים לאחר הבדיקה. ככלל, אם עושים ניפוח בצורה מבוקרת וזהירה - אין סיבה שהוא יגרום לאי-נוחות. יעידו על כך עשרות מטופלים שמבצעים את הבדיקה ללא שימוש בתרופות הרדמה (כמעט כל שבוע יוצא לי לבצע בדיקה ללא הרדמה לבקשת המטופל, כל מטופל וסיבה שלו). בנוסף, יש היום (בשנתיים האחרונות, במכוני גסטרו של בתי חולים) תרופות טשטוש חדישות שמבטיחות שלא תרגיש את הבדיקה. אני מנסה לעזור - אך שים לב שאתה נמצא בפורום הלא נכון. כאן פורום מחלות קרוהן וקוליטיס.

29/10/2016 | 13:40 | מאת: מני

שלום יש לי את החיידק הנ''ל בקיבה. קיבלתי בעבר טיפול: פרוטוציד לבו אומפרדקס החיידק לא הוכחד לאחר הטיפול. הציעו לי לחזור על השילוב של הטיפול הזה. האם כדאי לחזור על טיפול זה למרות שהחיידק לא הוכחד? או שכדאי טיפול תרופתי אחר, שילוב אחר? ואם כן, לאיזה כיוון? אציין כי: א. אני אלרגי לפניצלין. ב. יש לי חשד לקרוהן ועד שלא אכחיד את החיידק הליקובקטור לא אוכל להתחיל טיפול במחלת הקרוהן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מני. הציעו לי לחזור על השילוב של הטיפול הזה -- אם לקחת את הטיפול לפי הוראות, ולפרק זמן הנדרש - והחיידר לא הוכחד - סביר להניח שהוא עמיד לאחד התכשירים. אין טעם לחזור על הטיפול שהחיידק היה עמיד עליו - במקרים אלה אנו משתדלים לתת שילוב של תרופות אחרות. אני אלרגי לפניצלין -- משהו לא מסתדר לי: אומפרדקס = פניצלין לא אוכל להתחיל טיפול במחלת הקרוהן עד לטיפול בחיידק -- לא מתחילים טיפול לחשד - רק אם יש ודאות באבחנה -- טיפול לקרוהן אינו מפריע לטיפול בחיידק; טיפול בחיידק אינו מפריע לטיפול בקרוהן. למה להתנות דברים? מקווה שעזרתי

25/10/2016 | 18:11 | מאת: מרגלית

שלום רב שמי מרגלית אני חולה קוליטיס קרוב ל10 שנים רציתי לשאול האם אני כוללת קוליטיס יכולה להשתמש בכדור פיזיולוגי (מהסיבה שיש לי עצירויות מאוד רשות,לא שלשלושים) אודה לתשובה בהקדם בכבוד רב מרגלית

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מרגלית את יכולה להשתמש בכדורים לעצירות, ללא בעיה יש כדורים שונים - חלקם יותר פיזיולוגיים חלקם פחות - את היעוץ הפרטני יותר כדאי לעשות במרפאה

שלום לרופאים! אני מאובחנת עם קוליטיס כיבית כבר שנה וחצי, מטופלת כרגע באימורן 150 מ"ג, אסקול 4,800 מ"ג, חוקני רפסאל 4 גרם. לפני כחודשיים וחצי סיימתי טיפול עם סטרואידים במהלך שבועיים פלוס אחרי הסטרואידים הכל היה תקין, הרגשתי טוב, לא היה דם.. מאז חלה הדרדרות במצבי. בתחילה זה היה מעט דם עם הצואה, לאחר מכן נוספו כאבי בטן ובחילות, המשיך עם צואה יותר מימית ויותר דמית וכן יש ריבוי יציאות. אני מרגישה שכל התרופות שאני לוקחת לא משפיעות בכלל. עקב ההרעה במצבי הרופא העלה לי את מינון האימורן מ100 מ"ג ל-150 מ"ג. אני לוקחת כבר כמעט שבוע וחצי 150 מ"ג ולא מרגישה שום שינוי לטובה. האם אתם יכולים להמליץ לי מה לעשות? בלי להמליץ לי על הטיפול הביולוגי או להתייעץ שוב ושוב עם רופא הגסטרו שאני עושה כל הזמן. אני כבר ממש מיואשת ולפעמים אפילו מרגישה שהכדורים עושים את הפעולה ההפוכה ולא מועילים בכלל. בגלל מצבי הרע ניסיתי לשנות את התזונה בשבוע האחרון לתזונה ללא גלוטן, ללא ירקות, פירות מה שגרם לצערי הרב לירידה במשקל וחולשה פיזית. אציין כי אני בחורה בת 22 שמעולם לא חלתה ולא היו לי בעיות בריאותיות חריגות. אשמח אם תייעצו לי מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את הרגשתי ואת בריאותי ושוב, בלי הטיפול הביולוגי. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

האם אתם יכולים להמליץ לי מה לעשות? -- בודאי - זה המקצוע שלי בלי להמליץ לי על הטיפול הביולוגי -- ? או להתייעץ שוב ושוב עם רופא הגסטרו -- ? שאני עושה כל הזמן -- ?

22/10/2016 | 19:32 | מאת: אילנית

מתענינת במתן תוסף ויטמינים כמו ensure לאמא חולת קרוהן בת 86 ירדה מאוד במשקל האם זה מתאים, אולי תוסף אחר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט

19/10/2016 | 06:03 | מאת: עדן

שלום דוקטור .. עקב אלרגיה שהתפתחה לי בגוף.. נאמר לי להפסיק להזריק בנתיים את ההומירה על מנת לבדוק אם היא זו שגרמה לכך .. אז כרגע כבר מעל חודש שיש לי במקרר 5 זריקות בקופסאות .. כמובן שלא יצאו מהמקרר לרגע אך האם זה תקין להזריק אותן במידה ויחליטו להחזיר לי את הטיפול בזריקות? או שאני צריכה לזרוק אותם או משהו ?..

לקריאה נוספת והעמקה

עקב אלרגיה שהתפתחה לי בגוף.. נאמר לי להפסיק להזריק בנתיים את ההומירה על מנת לבדוק אם היא זו שגרמה לכך .. -- עדן, לא ברור לי איך הפסקת הטיפול תעזור בהבנה האם התגובה האלרגית נגרמה כתוצאה מהטיפול: -- אם מדובר בתגובה לטיפול - היא צפויה להירגע/לחלוף ככל שמתרחקים ממועד הזריקה -- אם מדובר תופעה אחרת - גם היא יכולה להירגע/לחלוף ככל שעובר הזמן איך נבדיל? -- יותר מכך: ככל שעובר יותר זמן בין זריקה לזריקה - כך גובר הסיכון לתגובה אלרגית אמיתית בזריקה הבאה (וזאת ללא קשר לאם התגובה שאת מתארת הייתה להיומירה - או לאו) אז כרגע כבר מעל חודש שיש לי במקרר 5 זריקות בקופסאות .. כמובן שלא יצאו מהמקרר לרגע אך האם זה תקין להזריק אותן במידה ויחליטו להחזיר לי את הטיפול בזריקות? או שאני צריכה לזרוק אותם או משהו ?.. -- טוב מאוד שנשמרו במקרר. יש על כל אריזה תדפיס מועד פג תוקף. תבדוקי

17/10/2016 | 20:01 | מאת: הודיה

שלום רב, לפני שבוע (שלישי) החלו לי התקפים של כאבי בטן מפושטים חזקים עם אירוע שלשול בודד ביום שלמחרת. יום לאחר מכן בערב התחילו שלשולים רצופים מספר פעמים ופסקו יום למחרת (שישי). היום אחרי יומיים וחצי תקינים עם יציאות תקינות לפתע חזרו השלשולים הרבה ובתדירות גבוהה. השלשול מימי, ללא דם או מוגלה או ריר. נלוו בחילות לימים האחרונים. בת 27 בריאה לא נוטלת תרופות ולא נטלתי בחודש האחרון כלום. אני ממש פוחדת שזה יכול להיות קרוהן או מחלה אחרת. הייתכן מחלה ויראלית על פי התיאור? רב תודות על המענה!

לקריאה נוספת והעמקה

הייתכן מחלה ויראלית על פי התיאור? -- כן

16/10/2016 | 08:09 | מאת: שנאל

ם פיסורה או דימום רקטלי שמקורו נניח מהמעי עתידים להשפיע על יעילות הגלולה או על ספיגתן ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא

13/10/2016 | 08:55 | מאת: שנאל

היי, בת25, בריאה בדר"כ, לפני כחודש ראיתי דם על הנייר והאסלה בעת שהייתי בשירותים. התופעה לא פסקה ושלחו אותי לרופא כירורג, הוא בדק את איזור פי הטבעת וטען כי מדובר בפיסורה, נרשמה לי המשפחה "ניפדפין" לשבועיים, בעת השימוש המשחה הצליחה חלקית להפסיק את הדימום ליום כן ויום לא. קבעתי תור נוסף כיוון שהבעיה לא נפתרה, האם זה הגיוני שפיסורה מדממת כחודש? האם ייתכן כי הבעיה לא באיזור פי הטבעת, למרות שאני מרגישה לפעמים צריבה וגר. סליחה על התיאורים . אשמח לחוו"ד.

האם זה הגיוני שפיסורה מדממת כחודש? -- זה קורה, לעתים האם ייתכן כי הבעיה לא באיזור פי הטבעת, למרות שאני מרגישה לפעמים צריבה וגר -- פחות סביר אך בהחלט יתכן. לא הציעו לך להעמיק בירור, בקולונוסקופיה?

12/10/2016 | 21:32 | מאת: טל

בת 47, 1.65, שוקלת 65 ק"ג, רווקה, אם לילד בן 5. ברקע, מזה כשלושים שנה: סימפטומים של מעי רגיז - כאבים דמויי דקירות בקיבה בעת צום, בחילות במשך היום ובחילות וכאבים עויתיים בבוקר כשהקיבה ריקה. בגיל 19: גסטרוסקופיה תקינה, ואבחון רגישות ללקטוז. בגיל 23: צילום רום בטן עם באריום - אבחנה של הפרשת חומצות בעת צום. בגיל 34: גסטרוסקופיה תקינה בגיל 30: תבחין נשיפה להליקובקטר - תקין. התסמינים החריפו בשנים האחרונות עם ה]יכתי לאם. מאז הלידה ועד היום אכלתי באופן לא סדיר, ומדי פעם הופיעו נפיחות קשה וכואבת בבטן והקרנות לגב העליון. לפני כשנה וחצי עברתי כריתת תוספתן, ומאז המצב התדרדר. כאבים חזקים עם נפיחות והקרנות לגב, בחצי שנה הראשונה לאחר הניתוח - שלשולים לא מוסברים, חזקים, עם ריח רע חריף (בדיקת טפילים וחיידקים שלילית) כאבים עויתיים בבטן התחתונה, כאבי עויתיים בקיבה, בחילות חזקות, צרבת. כיום - בעיקר צרבות, כאבי קיבה עויתיים בבוקר, שלשולים שבאים מדי פעם ביחד עם בחילה וחולשה, ועייפות. לעיתים רחוקות מופיע כאב חזק עם נפיחות שמקרין לגב העליון. אנציפלמד, קל בטן פורטה, אקמול, לוסק - כל אלה לא עוזרים בזמן הכאבים החזקים שמקרינים לגב. הסימפטומים הנ"ל לא רציפים או עקביים, אלא אקראיים. בדיקות גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה לפני 4 חודשים תקינות. ההכנה לבדיקת הקולונוסקופיה גרמה לי לכאבים ובחילות כמו אלה שמהם אני סובלת בזמן התקפי שלשולים. בדיקות דם תקינות. לא אוכלת סדיר, אך אוכלת רק בבית, ובחצי שנה האחרונה עליתי מעט במשקל - 3-4 ק"ג. גסטרואנטרולוג שהייתי אצלו הציע סיטי, בטענה שייתכן שהסימפטומים הנ"ל נגרמים בגלל התדבקות והצרות במעי שייתכן ואירעה אחרי הניתוח. אני מפחדת מהקרינה שכרוכה בבדיקת בסיטי, ומפחדת מהנזק שעלול להיגרם לכליות מחומר הניגוד. הגסטרו טוען שרק אחרי שתהיה תשובה האם קיימות התדבקויות והצרה במעי עקב הניתוח, אפשר יהיה להרחיב את היריעה ולבדוק קרוהן/קוליטיס. האם יש מה לבדוק או לשלול לפני הסיטי? האם ייתכן שכל זה נגרם רק מהאכילה הלא סדירה/לא נכונה שלי, או שיש דברים בגו? האם ייתכן שאפשר לקבל קרוהן/קוליטיס באמצע החיים? האפשרות שהועלתה לגבי היצרות במעי שנגרמה מהדבקויות לא נותנת לי מנוח אך אני ממש מפחדת מהסיטי. אשמח מאוד לשמוע את דעתך - מה לבדוק קודם? לאיזה כיוון ללכת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טל אין דרך לתת יעוץ פרטני בפורום

10/10/2016 | 21:11 | מאת: ניר כהן

שאני אוכל חלבון סויהתחליף בשר סיבי. זה בדכ מרקם סיבי מאוד אבל מבושל. זה גורם לי לקושי עיכולי גדול. עם סימנים די דומים לחסימת מעיים שמעתי שיש תופעה כזו שסיבים נתקעים במעי הדק. פיטובזואר. האם יתכן שזו התופעה מסיבי חלבון הסויה? מדובר בסיבי חלבון יבש שבושל לא בקציצות של טבעול וכו.

לקריאה נוספת והעמקה

לא סביר: חלבון - גם מאוד סיבי - אמור להתעכל ולהיספג במלואו, זאת להבדיל מסיבים שמקורם מפירות/ירקות וגידים, שאינם מתעכלים פיטובזואר מתייחס להצטברות של סיבי פירות/ירקות בקיבה, לא במעי דק.

09/10/2016 | 12:05 | מאת: זוהא

שלום אובחנתי כסובלת מקולגן קוליטיס. כרגע במצב טוב. בלי תרופות. מותר לי לאכול שבולת שועל לא מבושלת? אני לא אוכלת גלוטן (מרצון).

לקריאה נוספת והעמקה

מותר

08/10/2016 | 01:19 | מאת: אשר

בעד ונגד להשתמש בתרופה כיום אני לוקח 4 גרם רפאסל

לקריאה נוספת והעמקה

בעד: עוזרת לאנשים שרפאסל כבר לא עוזר להם נגד: פוטנציאל לתופעות לואי גדול יותר מזה של רפאסל

07/10/2016 | 19:54 | מאת: מיתר

יש לי ימים שהבטן לחוצה אין יציאה ובקושי גזים מעט בחילה אם אני אוכל. לא מקיא. הדבר היחיד שעוזר זה חאט אבל קצת עוזר זה פאפאברין. אני פעם ניגשתי למיון וזרקו אותי הביתה פעמיים. בברורים שעשיתי קלונסקופיה תקינה. נתנו לי mri מעי דק. מה תעזור בדיקה זו. תדירות ההתקפים פעם בחודש בערך 4 ימים. אני מיואש קצת מהמצב הזה. האם יתכן שיש סרטן במעי הדק? זה יתגלה ב mri? כדאי בכלל לעשות זאת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיתר שאלת הרבה שאלות.... אנסה לענות אחת-אחת: נתנו לי mri מעי דק. מה תעזור בדיקה זו. -- אם זאת שאלה - מדובר בבדיקת דימות של מעי דק. -- אם בבדיקות שעברת היה רושם שמדובר בחסימות מעי דק - זאת בדיקה שתוכל להסביר למה קרו החסימות -- אם בבדיקות הקודמות לא היו רמזים לחסימת מעי דק ו/או דלקת במעי דק - יהיה לי קשה לענות במה הבדיקה תקדם את הבירור האם יתכן שיש סרטן במעי הדק? -- זאת שאלה שאין דרך לענות עליה באלגנטיות. אם אתה שואל היתכן התשובה תמיד תהיה כן. העניין הוא - מה מידת הסבירות? מדובר בתופעה סופר-דופר נדירה. זה יתגלה ב mri? -- כן כדאי בכלל לעשות זאת? -- ראה תשובה לשאלה מה תעזור בדיקה זו מקווה שעזרתי

13/10/2016 | 09:36 | מאת: טל

שלום מיתר, מה שם הרופא ששלח אותך לעשות MRI? והיכן הוא מקבל? דרך איזו קופה? אשמח אם תענה לי או כאן כתגובה, או למייל שלי: tova01@gmail.com תודה רבה

שלום, בעוד מספר ימים אעבור בדיקת קולונוסקופיה. הבדיקה תהיה בשעה 17.30. נאמר לי כי החל מהשעה 6.00 בבוקר של יום הבדיקה עלי להיות בצום מאכילה. בהקשר זה יש לי שתי שאלות : א. אם עלי להיות בצום משעה 6.00 בבוקר, האם עלי להתעורר מהשינה ולא לאכול? או שרצוי שבשעה שאתעורר אוכל את הארוחה האחרונה לפני הבדיקה ולפני תחילת הצום, ומהשעה הזאת, השעה שאקום, ועד שעת הבדיקה לא לאכול כלום? ב. כמו כן, 4 שעות לפני הבדיקה עלי להפסיק גם שתייה - שאלתי בהקשר זה היא - האם החל מהשעה 6.00 בבוקר ועד שעה 13.30 בערך, שאלו השעות של צום מאוכל אך לא משתייה, עלי לשתות אך ורק מים, או שאפשר לשתות מרק צח, או משקה ממותק אחר עד השעה שיש להפסיק גם את השתייה? ועוד שאלה קטנה לגבי החומר המשלשל: גבי התרופה הזאת שאיתה משתמשים כמשלשל לפני בדיקה- פיקו סלקס :האם אפשר לקחת את שתי השקיות במרווחים של ארבע שעות אחת אחרי השנייה? כלומר מנה ראשונה בשעה מסויימת, ומנה שניה לאחר 4 שעות. ביום הבדיקה? תודה מראש, גלית

לקריאה נוספת והעמקה

שאלות לגבי הכנה לבדיקה מציע להפנות לרופא שהפנה לבדיקה

27/09/2016 | 20:22 | מאת: protein

שלום, ברקע- מחלת קרוהן, ברגיעה לאחר כריתת חלק מהמעי הדק הסופי לפני כ5 שנים. מעל שנה הערכים של PROTEIN-TOTAL סביב 6-6.4. מעיד על בעיית ספיגה? איך מטפלים? מה אפשר לעשות בכדי לעלות את המדד? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

ערך חלבון כללי הוא סכום של חלבוני דם שונים, חלקם נוטים לרדת בזמן דלקת (אלבומין לדוגמה), אחרים דווקא לעלות (אימונוגלובולינים) לכן, בלי לדעת את ערכי המרכיבים - לא ניתן לייחס ל-total protein משמעות אבחנתית - לא כאשר הערך נמוך, ולא כאשר הוא גבוה

25/09/2016 | 13:51 | מאת: ליאור

שלום ד"ר בשל אובאיטיס לפני כשנה בוצע בירור של בדיקות דם מקיפות וכן קלפרוטקטין והכל יצא תקין. בחודשים האחרונים אני חש צורך לקקי מיד על הבוקר, ובנוסף לפני מתן הצואה וגם בשחרור גזים יש לחות/רטיבות באזור פי הטבעת שגם עובר לתחתון.. פרט לכך יציאות רגילות, אין כאבי בטן, ריר, דם וכו'. עשיתי שוב בדיקות דם וצואה כולל קלפרוטקטין והכל יצא תקין גם עכשיו. האם מדובר בתופעה נורמלית או שדורש בדיקה? הנושא מטריד אותי תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליאור אם אני מבין נכון - אתה מתלבט האם לא פספסנו אבחנה של דלקת מעי, בבדיקות הצואה שיצאו תקינות פעמיים הכי פשוט יהיה להסתכל על איך רירית המעי נראית, בבדיקה אנדוסקופית קצרה שנקראת סיגמואידוסקופיה

26/09/2016 | 06:47 | מאת: ליאור

אכן זה מה שמדאיג אותי - האם נשמע סביר שיש דלקת למרות הכל? ואם אין ממה יכולה לנבוע הרטיבות הזאת שמטרידה אותי מאוד? תודה

22/09/2016 | 19:43 | מאת: טלי

האם סי אר פי יכול לעלות בשל צינון ? בבדיקה שנערכה בחמישי היה סי אר פי 0.5 לאחר שבראשון- שלישי באותו השבוע הייתי מקוררת ( ממזגנים. קצת נזלת. קצת התעטשויות ). בבדיקות חודשיות עד כה המדד היה נמוך מאוד 0.07. בת 37. ברקע קרוהן. מחלה לא פעילה מ 2003 לאחר כריתה של המעי הגס . אודה לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום טלי, האם סי אר פי יכול לעלות בשל צינון ? -- יכול. מדובר במדד כללי של דלקת - לא ספציפי לדלקת כזו או אחרת, ויעלה כתוצאה מהרבה תהליכים דלקתיים, גם כאלה שאינם קשורים לדלקת מעי

22/09/2016 | 10:24 | מאת: עדן

היי .. אני מזריקה יומירה פעם בשבועיים כבר כמעט שלושה חודשים.. ומאז שאני מזריקה יש לי המון המון פצעים בכל מיני חלקים בגוף ... בעיקר ברגליים,בחזה,בישבן,בידיים ובפנים.. עוד לפני שהתחלתי להזריק נאמר לי על ידי הרופאה שלי שהזריקות הללו מדכאות את המערכת החיסונית אך לא ידעתי שבזה זה התבטא.. אני בחורה צעירה ומעולם לא סבלתי מפצעים כלשהם בגוף, תמיד הייתי חלקה והתופעה הזו נורא לא טבעית לי ... אשמח לדעת אם יש איזושהי תרופה או תוסף תזונה שיכול לסייע לי שהפצעים האלה לא יצאו יותר ויעברו לי במהרה.. משהו שיחזק את המערכת החיסונית ויתן לה תמיכה עם הזריקות..תודה מראש ;)

לקריאה נוספת והעמקה
22/09/2016 | 17:24 | מאת: רוני.

22/09/2016 | 18:29 | מאת: עדן

רוני ועדן שלום רב כאן פורום בו רופא עונה לשאלות מטופלים. תקשורת בין מטופלים - חשובה ככל שתהיה - עדיף להעתיק לפורומים יעודיים לכך. תודה על ההבנה. שבת שלום.

לעתים לא קל להבדיל בין פצעים ,רגילים, תפרחת שהיא (בחלק מהמטופלים) חלק ממחלת מעי דלקתית, ותפרחת משנית לטיפול ביולוגי (תופעת לואי של הטיפול) כאן - אין תחליף לבדיקה במרפאה. תפני לבדיקה של גסטרואנטרולוג שרשם את הטיפול במקביל, מציע לקבל גם חוות דעת של רופא עור

שלום רב, מזוהה עם מחלת הקרוהן -קולוטיס, צריך לבצע בדיקת דם (עניין שבשגרה למחלה+ תוספות) ולשמור על צום של 12 שעות לפני כן. שאלתי היא: מה עושים במקרה כזה למי שצריך לקחת תרופות של רפסאל (2X2) +פומי. האם לוקחים תרופה כרגיל בלילה שלפני הבדיקה, לא יהיה השפעה על כך בבדיקות? וכמו כן ובאתה הזדמנות, מה עושה חולה קרוהן -קולוטיס שצם בד"כ בכיפור? לדעתי בלבד, הרבה קשור לפעילות המעיים, וכידוע בכיפור לא אוכלים כיממה, אז האם יהיה אפשר להסתדר בלי התרופות (יממה סה"כ 4 כדורים/ 2-ערב, 2-בוקר), או שאין לפסוח למרות שלא אוכלים? תודה מראש על המענה!!

לקריאה נוספת והעמקה

האם לוקחים תרופה כרגיל בלילה שלפני הבדיקה, לא יהיה השפעה על כך בבדיקות? -- לא מה עושה חולה קרוהן -קולוטיס שצם בד"כ בכיפור? האם יהיה אפשר להסתדר בלי התרופות (יממה) -- תלוי בתרופה -- לרוב, מטופל שמחלתו אינה ברגיעה (שמקבל פרדניזון, לדוגמה) - יקבל הוראה להמשיך לאכול ולשתות

18/09/2016 | 10:58 | מאת: אנה

ם אני בת 26, ביום שישי הייתה לי עצירות ולא הצלחתי להוציא יציאה אך ראיתי שעל האסלה יש דם שהשפריץ (לא בכמות גדולה), ועל נייר הטואלט, אתמול שוב ניסיתי לעשות יציאה היא הייתה קשה במיוחד ועד שהיא יצאה היא הייתה מלווה בדם, וגם בנייר הטואלט. לעיתים יש אי נוחות מקומית באיזור אבל לא מעבר. מפחדת עד מאוד שיש לי משהו מסוכן בגילי.. האם זה ייתכן ? מה אפשר להבין מהתיאור ? הולכת לרופאת משפחה להמשך מעקב..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אנה מדהים עד כמה שאלתך דומה לזו של טל, מ-16/09

18/09/2016 | 22:07 | מאת: אנה

היי, שם משפחתי הוא טל ואני אנה. רק רציתי להוסיף את הפרט של הצואה. אבל לא הצלחתי לקבל מענה. תודה לך בכל זאת וכל טוב

18/09/2016 | 22:31 | מאת: אנה

היי דר, שמי אנה ומשפחתי טל, רציתי רק להוסיף את הפרט שנוסף על הצואה, אך ללא מענה, בכל זאת תודה על ההשתדלות, בהצלחה

שלום רב, אני אמור לבצע גסטרוסקופיה וביקשתי לעשות אותה תחת טשטוש עמוק מהסיבה שממה שקראתי בטשטוש רגיל עדיין ניתן להרגיש תוך כדי הבדיקה. קראתי באינטרנט שזה חומר הרדמה שבמידה ורופא לא מרדים משתמש בו, הוא צריך הסמכה עבורו והתכתבתי עם הצוות של הרופא וביקשתי לדעת האם יש לו הסמכה, אמרו שכן וכשביקשתי לקבל את ההסמכה לראות אז סירבו. שאלתי היא האם זו התנהלות תקינה? האם להתעקש לראות תעודת הסמכה של רופא להשתמש בחומר הרדמה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

21/09/2016 | 19:31 | מאת: ש

אוקי. אתה יכול להפנות אותי בבקשה לפורום שהשאלה כן מתאימה לו? תודה

ערב טוב.מיזה כמה חודשים סובלת מבעירה בחזה וברום הבטן.כאבים ברום הבטן ןבחזה,בגלל החומצה פצעים בגרון,תחושת מחנק. אם אוכלת הרבה סובלת כמה ימים ברצף אחרי. לוקחת לוסק 60 מג ביום.אין שיפור משמעותי.מה הלאה? אודה לעזרתכם. אני כבר מיואשת לחלוטין הגיוני שככה אני סובלת מאולקוס??יש לי לפעמים מבעירה וכאב צמרמורת ורצון להתעלף. גסטרוסקופיה עושה עוד שבועיים.צילום ושט עם באום העלה רק ריפלוקס בינוני.יש תקווה?????

לקריאה נוספת והעמקה

16/09/2016 | 12:26 | מאת: טל

היי. בת 25, בריאה בדרך כלל. אתמול היה לי דחף להכנס להתפנות, לחצתי על מנת להוציא את היציאה אך ללא הצלחה. לאחר מכן הבחנתי שיש טיפת דם על האסלה, ועל נייר הטואלט וטיפה על התחתון. בדקתי מה מקור הדם הוא מפי הטבעת. צבעו היה אדום כדם טרי. ישנה תחושה קצת של אי נוחות באיזור אך באופן נסבל. מה הסבירות שזה מרמז על סרטן? כמו כן, זהו אירוע חד פעמי הדימום היה מועט ולא חזר על עצמו שנית.

לקריאה נוספת והעמקה

מה הסבירות שזה מרמז על סרטן? -- נמוכה מה לעשות בכל זאת? -- לפנות לבדיקת גסארואנטרולוג או פרוקטולוג במרפאה

זה כחצי שנה שאני סובלת מהנ"ל , קולונוסקופיה - בסדר, בדיקת לקטוז- שלילי, מה לעשות הלאה?

לקריאה נוספת והעמקה

יעוץ רופא גסטרו

13/09/2016 | 23:19 | מאת: סיבסיב

שלום, לפני כחמש שנים אובחנתי בקולונסקופיה כחולה פאן קוליטיס. במשך השנים הללו לקחתי ראפסל 4 גרם. השבוע לאחר חמש שנים עשיתי קולונוסקופיה ולרופאה שביצעה את הקולונוסקופיה היה מאוד מוזר שאובחנתי כחולה קוליטיס כיוון שהמעי שלי במצב מושלם והיא טוענת שאין לי קוליטיס וכנראה בזמנו היה זיהום שאובחן בטעות כקוליטיס. היום הגיעו תוצאות הביופסיה ובהם כתוב שהכל תקין "ללא עדות לקוליטיס". כמה שאלות עולות ואני אשמח אם תעזרו לי לפתור את התעלומה: 1. האם יכול להיות שנרפאתי? 2. האם ברימיסיה ממש עמוקה אמורים לראות בכל זאת בביופסיה עקבות שהמעי חולה בקוליטיס? 3. למי להאמין או לפחות מהם הצעדים הבאים שאני צריך לעשות על מנת לבסס את הקביעה שאני לא חולה בקוליטיס. חשוב לציין, לאורך השנים היו לי כאבי בטן, שלשולים, לא היה דימום מאז לפני חמש שנים. אני לוקח כורכומין בכמות נכבדת באדיקות.... תודה רבה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לא אתייחס למקרה ספציפי - יעוץ פרטני מקבלים במרפאה, לא בפורום. באשר לשאלות באופן כללי: 1. האם יכול להיות שנרפאתי? -- אין ריפוי מקוליטיס - הדלקת יכולה לעבור (לעתים לתקופות של שנים), אך הנטיה הגנטית של מערכת חיסונית לתקוף את רקמת המעי - לא 2. האם ברימיסיה ממש עמוקה אמורים לראות בכל זאת בביופסיה עקבות שהמעי חולה בקוליטיס? -- לרוב רואים בדגימות עדות היסטולוגית של דלקת כרונית בעבר 3. למי להאמין או לפחות מהם הצעדים הבאים שאני צריך לעשות על מנת לבסס את הקביעה שאני לא חולה בקוליטיס. -- אסוף את תוצאות של כל הבדיקות ההיסטוריות וגש למרפאה

11/09/2016 | 23:06 | מאת: עדן

היי .. אני מזריקה כל שבועיים יומירה.. בחודש הבא הזריקה תצא לי בחג סוכות ..כשהכל סגור ..אני מזריקה רק אצל האחות ולא לבד כי אני נורא פחדנית.. מה מומלץ יותר? להזריק יום אחרי או שלושה ימים לפני התאריך המקורי ?. אשמח לתשובה מהירה .. תודה מראש :)

לקריאה נוספת והעמקה

יום אחרי

05/09/2016 | 11:09 | מאת: גלי.

שלום רב. בן 40 פלוס, חשד לקרוהן -קולוטיס מעל לשנה, תופעות משונות רבות ומרובות במשך השנה. מטפל ככל הניתן. לאחרונה נמצא גם תוך כדי בדיקת שתן - דם בשתן (+++), מה זה אומר דם בשתן? והאם הדימום הכמעט תמידי ביציאות (עקב פצע / פוליפ דלקתי), קשור לעניין זה? האם ניתן למגר / לטפל? מה מומלץ לעשות בנוגע לממצא חדש ומטריד זה? (לפני שגם זה יהיה מאוחר מדי). לתשובתך אודה מקרב לב!!

לקריאה נוספת והעמקה

מה זה אומר דם בשתן? -- משהו מדמם בדרכי השתן והאם הדימום הכמעט תמידי ביציאות (עקב פצע / פוליפ דלקתי), קשור לעניין זה? -- לא -- סימני דמם מיקרוסקופיים יכולים להיות חלק מתמונה מעבדתית של דלקת: אם לולאת מעי דק מודלקת נמצאת בצמוד לכיס שתן -- דמם יכולים להיות סימן לאבן, או אפילו גידול בדרכי השתן. צריך בדיקה. האם ניתן למגר / לטפל? -- כן, במרפאה אורולוגית מה מומלץ לעשות בנוגע לממצא חדש ומטריד זה? -- להיבדק

06/09/2016 | 18:22 | מאת: גלי.

בני חולה בקרוהן ומטופל ברמיקייד . המוקד העיקרי הוא היצרות באזור פי הטבעת (הוא מטפל באמצעות הרחבות). בנוסף לכך הסימפטום העיקרי הוא עצירות. השאלה היא האם מותר להשתמש ב -נורמלקס ? כמו כן נודע לנו שבמושב תקומה מייצרים ג'ל המתבסס על אלוורה , האם יש לג'ל זה סגולות נגד עצירות ? ואם אף אחד מהפתרונות הנ"ל לא מתאים , האם יש לפורום הצעה כלשהי?

לקריאה נוספת והעמקה

האם מותר להשתמש ב -נורמלקס ? -- מותר במושב תקומה מייצרים ג'ל המתבסס על אלוורה, האם יש לג'ל זה סגולות נגד עצירות ? -- לא יודע מה רוקחים במושב תקומה, ממה, ואיזה סגוליות יש לרקיחה שלכם. -- באופן עקרוני לאלווורה יש אפקט משלשל ואם אף אחד מהפתרונות הנ"ל לא מתאים , האם יש לפורום הצעה כלשהי? -- יעוץ רפואי פרטני ניתן במרפאה

03/09/2016 | 12:58 | מאת: גל

שלום רב במשך מספר חודשים סבלתי מיציאות תכופות בכל שעות היממה. קושי להחזיק ויציאות לא יציבות. בדיקת צואה דלקת חריפה קולונוסקופיה קרון בחלק עליון של מעי הגס טיפול 3 גרם פנטסה ליום כעת עם סטרואידים, התחלתי עם 40 מג ויורד חמישה מג כל חמישה ימים ומבקביל התחלתי אימוראן לדיכוי מערכת חיסונית על מנת שאוכל לרדת מהסטרואידים. חל שיפור בתכיפות היציאות אך עדיין אינן יציבות. בקשתי היא לשאול במה מטפלת הפנטסה ובמה האימוראן. אציין שלא ירדתי במשקל בעקבות הקרוהן וכרגע אני מעלה משקל בעקבות הסטרואידים. האם אכן אין שום משמעות לסוגי המזון שחולה קרוהן אוכל? לדוגמא תזונה טבעונית איננה בעלת יתרון בדלקות מעי? תודה גל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גל, במה מטפלת הפנטסה ובמה האימוראן: -- פנטסה מכסה מעי בשכבה אנטי-דלקתית דקה, ומרגיעה ומונעת דלקת מבלי לדכא מערכת חיסונית (התרופה כלל אינה מספגת מהמעי, ופועלת מקומית בלבד). האמת היא שדרך זאת אינה יעילה ברוב מוחלט של המקרים של מחלת קרוהן (זאת להבדיל מקוליטיס כיבית - שם היא יעילה ב-80% מהמקרים) -- אימורן מקטין באופן הדרגתי את כמות תאי הדם הלבנים - במיוחד תאי זכרון של המערכת החיסונית. מדובר בתרופה שמדכא בדרך זאת פעילות של המערכת החיסונית, ומונעת ממנה לתקוף את רקמת המעי. אציין שלא ירדתי במשקל בעקבות הקרוהן וכרגע אני מעלה משקל בעקבות הסטרואידים. -- כן, זה שכיח, לצערי האם אכן אין שום משמעות לסוגי המזון שחולה קרוהן אוכל? -- ממש לא נכון. למרכיבי מזון יש משמעות. העובדה היא שרופאי ילדים מצליחים לרסן דלקת בעמצאות מזון רפואי בלבד, בלי תרופות לדיכוי מערכת חיסונית. לצערי זה פחות עובד במבוגרים. נקודה נוספת - כל כך אינדיבידואלי, שלא ניתן להעתיק מניסיון של חולה אחד להמלצה לחולה אחר. לדוגמא תזונה טבעונית איננה בעלת יתרון בדלקות מעי? -- זה פחות קשור לטבעונות מול אכילת בשר

שלום רב אשמח לעזרה. אני נוסעת לטיול בארה"ב של 6 חודשים, חולת קוליטיס מטופלת ביומירה כבר שנה. ועל כן אני צריכה להצתייד בתרופה מהארץ מראש. רציתי לדעת אם למישהו יש ניסיון עם הובלת התרופה בקירור בטיסה (בשאר הזמןהתכנון השהייה תהיה במקום קבוע ובקירור ביתי)- אילו פתרונות ואופציות של שילוח התרופה עומדים בפני? מתלבטת אם לקחת איתי על הטיסה או לשלוח עם המטען בקירור או לשלוח פשוט חבילה מהארץ....אשמח לדעת אם יש פה מישהו עם ניסיון דומה שיכול לתת את הדעת בעניין המון תודה עינת

לקריאה נוספת והעמקה

עינת, כאן פורום של רופא, לא של מטופלים. זה כמו להיכנס חדר רופא במרפאה ולשאול בכל רם האם יש כאן למישהו ניסיון עם הסוגיה? לא בוטח שזה הניסוח הנכון ביותר. לעצם העניין: 1. יהיה קשה לקבל מקופח הספקה ל-6 חודשים: את משלמת לקופה השתתפות עצמות, פעם ברבעון - יכולה לקבל הספקה עבור רבעון ששילמת עליו, אבל ספק אם הקופה תסכים לתת לך תרופה עבור הרבעון לאחר מכן - שעוד לא שולם, ואין הבטחה שישולם. 2. האם הביטוח הרפואי שרכשת (לתייר) תקף לתקופה העולה על 3 חודשים? 3. יש טופס סטנדרטי מטעם איגוד גסטרואנטרולוגי ישראלי, פניה לרשות שדות תעופה עם בקשה לאפשר לך להכניס למטוס מזרקי תרופה ואמצעי קירור. הטופס באנגלית, כך שיכול לשמש לך גם במעברים בחול. תבקשי מגסטרואנטרולוג שלך. יכולה לבקש את הטופס הריק במזכירות היחידה למחלת מעי דלקתית בילינסון (gastro_IBD@clalit.org.il), ולהחתים רופא משפחה. 4. אני מניח שקרובי משפחה/חברים יוכלו לשלם השתתפות עצמית עבורך, ולקבל תרופה בשמך - ולשלוח לך בקירור, ב-fedex, לדוגמה. גם כאן - אם רוצים לעשות את זה כמו שצריך - דרושים מסמכים מתאימים (מדובר ביבוא תרופה לארהב). עם זה יש לי פחות ניסיון.

01/09/2016 | 10:04 | מאת: ניר

בבדיקת קולונוסקופיה שביצעתי נלקחה ביופסיה והתקבלה התשובה הבאה- תיאור מאקרוסקופי-פרור בקוטר 0.3 ס"מ rectal biopsy polypoid fragment of rectal mucosa showing focal adenomatous changes low grade dysplasia) and areas of mild hyperplastic changes) in addition areas of normal mucosa רציתי לדעת מה הכוונה בתשובה זו והאם הממצא לא תקין ומצריך איזה טיפול בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ניר, כאן פורום של מחלות קרוהן וקוליטיס

29/08/2016 | 18:12 | מאת: דנה

רציתי לדעת האם בבדיקת גסטרוסקופיה אפשר לראות האם יש חיידק הליקובקטר או שחייב לקחת ביופסיה בשביל להיות בטוחים שזה הליקובקטר ואיזה מחלות נוספות אפשר לראות בבדיקת גסטרוסקופיה?

לקריאה נוספת והעמקה

רציתי לדעת האם בבדיקת גסטרוסקופיה אפשר לראות האם יש חיידק הליקובקטר -- לראות חיידק בעיין - לא. החיידקים קטנים מדי בשביל זה. ניתן לראות נזק שהחיידק עושה (דלקת , כיב) או שחייב לקחת ביופסיה בשביל להיות בטוחים שזה הליקובקטר -- אפשר גם לקחת דגימות כימיות (אוריאז) - התשובה מתקבלת תוך 20 דקות (ביופסיות - בדיקה מעמיקה יותר, אך התשובה לוקחת חודש) ואיזה מחלות נוספות אפשר לראות בבדיקת גסטרוסקופיה? -- דלקת, כיבים, גידולים, כלי דם לא תקינים

28/08/2016 | 22:02 | מאת: רוני.

שלום רב שוב דוקטור, רציתי לשאול בהמשך למה שנכתב כאן לגבי הפגות בתרופות. חשוב לציין לא מתכוון לעשות הפוגות כרגע על דעת עצמי, אבל סתם מסקרנות. האם כן נהוג לעשות הפוגות או להפסיק טיפול ע"י תרופות כגון רפסאל / פנטזה / אסקול וכו' במידה וכן ישנה יציבות או רגיעה מזה תקופה לחולי קרוהן, קולוטיס וכדומה. איך זה מתבצע, ולאחר כמה זמן מתחילת הטיפול (במידה ומתייצב) נהוג להפסיק עימם. תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

<p>האם כן נהוג לעשות הפוגות או להפסיק טיפול ע"י תרופות כגון רפסאל / פנטזה / אסקול וכו' -- מדובר בתרופות שתפקידם למנוע חזרה של דלקת. הן אינן נספגות ממעי ולכן נטולות תופעות לואי כמעט לחלוטין. להפסיק אותם רק מפני שאתה בהפוגה ממושכת זה כמו להפסיק ביטוח רכב בנימוק שכבר מזמן לא היית מעורב בתאונת דרכים וגם לא נגנב לך רכב: הרי בתוך לבך אתה יודע שזה יקרה מתישהו - אתה רק לא יודע מתי. במקרה של הפסקת תרופה זה אפילו יותר חמור: אתה משוכנע שאתה בהפוגה ממושכת סתם כי המחלה כבר עברה - והאמת היא הנטיה הגנטית של מערכת חיסונית לתקוף רקמת מעי אינה חולפת (רק לא תמיד מתבטאת בדלקת של ממש) - ושמרבית הסיכויים שאתה בהפוגה בזכות הטיפול</p>

04/09/2016 | 13:45 | מאת: רוני.

28/08/2016 | 20:14 | מאת: אמיר

בבדיקת קולונוסקופיה שביצעתי התקבלה התשובה הבאה- הבדיקה בוצעה עד cecum זוהה על פי -lleo-cecal valve,appendiceal orifice בוצע היפוך ברקטום רציתי לדעת מה הכוונה והאם התשובה תקינה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בתיאור גבולות הבדיקה, המבנים אותם זיהה הבודק, והטכניקה בה השתמש לא יכול להתייחס לשאלה האם הבדיקה הייתה תקינה - אין בתיאור שהבאת מילה על הממצאים.

27/08/2016 | 10:46 | מאת: ליטל

תודה רבה על התשובה. אציין שנעשו גם קולונוסקפיה וגם גסטרוסקופיה ונלקחו שתי ביופסיות. אחת מהאיליום שיצאה תקינה והשניה מהתריסריון שפירטתי את התוצאה שלה בשאלה. התסמינים הם ירידה במשקל, בחילה, מתן צואה לעתים תכופות יותר, לעתים הצואה שומנית ומלווה לעתים גם בריר וניתן להבחין באוכל לא מעוכל. אציין שלא נלקחו משככי כאבים ואין חשד לחיידק הליקובטור. מה יכולות להיות הסיבות לתוצאה זו? האם סביר שזה קרןהן והאם mri תקין בהכרח יכול לשלול קיומו של קרוהן?

לקריאה נוספת והעמקה
27/08/2016 | 11:38 | מאת: ליטל

בנוסף האם לקיחת ביופסיה אחת בקולונוסקופיה מספיקה? הרי נלקחה ביופסיה רק מחלק קטן של המעי ומאזור אחד ומיתר המעי לא נלקחה. (סליחה על ריבוי השאלות)

מה לדעתך יכולה להיות האלטרנטיבה?

אני מבין שמעי גס תקין (אם לא היה נראה תקין סביר להניח היו לוקחים דגימות), ואיליום תקין (גם בביופסיות), ושאר מעי דק תקין (ב-MRI). ניתן להשלים בדיקת דם לסמני דלקת (CRP) ובדיקת צואה לסמני דלקת (calprotectin): -- אם הנל תקינות - לא סביר שמדובר במחלת מעי דלקתית -- אם אינן תקינות - אם יש סמני דלקת בבדיקת דם ו/או צואה - ניתן להעמיק את הבירור בבדיקת קפסולה של מעי דק. מקווה שעזרתי

שלום. בבדיקת קולונוסקופיה שעשיתי בתוצאות של הביופסיה יצא שבביופסיה מתריסריון שני יש small bowel mucosa with focal mildly active chronic nonspecific inflammation. מה זה אומר? האם זה יכול להעיד על קרוהן או קוליטיקס? אשמח לתשובה קצת מפורטת..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ליטל, הכי מפורט שאפשר: 1. ביופסיה של תריסריון מצביעה על דלקת תריסריון קלה, התיאור ההיסטולוגי לא נותן תשובה ברורה לגבי טיב הדלקת (חומציות יתר, שימוש יתר במשככי כאבים, זהום בחיידק הליקובקטר, מחלת מעי דלקתית). 2. במובן מסוים תהליך האבחנה דומה להרכבת פאזל - לתמונה מלאה דרושים חלקים רבים והם צריכים להתאים אחד לשני: תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות מעבדה, צילומים - כולל CT או MRI או קפסולה, ממצאים אנדוסקופיים (קולונוסקופיה), תשובות ביופסיה. לפעמים גם תגובה לטיפול. לא תמיד ניתן להסיק מסקנות על סמך חלק אחד בלבד - הביופסיה. 3. קולונוסקופיה = בדיקה אנדוסקופית של דרכי עיכול תחתונות (מעי גס, איליום סופי) שמתבצעת על ידי החדרת סיב אופטי למעי גס דרך פי הטבעת. טווח הבדיקה אינו כולל תריסריון (ששייך לדרכי עיכול עליונות, ומרוחק ~ 7-8 מטר משם), לכן לא ברור איך הגענו לתשובה כפי שקיבלת אותה. 4. להבדיל, גסטרוסקופיה = בדיקה אנדוסקופית של דרכי עיכול עליונות (ושט, קיבה, תריסריון) שבה ניתן לבדוק ולדגום תריסריון, אך אינה מגיאה עד כדי מעי גס (בירור של חשד לקוליטיס - דלקת מעי גס - יחייב ביצוע קולונוסקופיה)

24/08/2016 | 21:51 | מאת: לירז

אובחנתי כחולת קולגן קוליטיס על סמך בדיקה היסטולוגית שנלקחה בקולונסקופיה. קיבלתי טיפול משולב בודיזין רפאסל ואנטיביוטיקה. תוך 48 שעות מתחילת הטיפול השילשול שסבלתי ממנו כמה חודשים פסק. הורדתי בהדרגה את התרופות והשלשול לא חזר. האם כדאי להמשיך עם הרפסאל בתור מניעה? או שאין צורך. האם מותר לי להשתמש באבילאק לעצירות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לירז האם כדאי להמשיך עם הרפסאל בתור מניעה? -- אין צורך האם מותר לי להשתמש באבילאק לעצירות? -- מותר

23/08/2016 | 18:12 | מאת: מיה

שלום, אני מאובחנת עם פרוקטיטיס מחודש דצמבר. מאז נוטלת נר רפאסל כל יום ויש שיפור ניכר במצב. כעת אני בהריון (חודש שלישי) ואני שמה לב שהמחלה פעילה - אם כי במידה הרבה יותר פחותה מזו שהייתה בהתחלה. האם פרוקטיטיס מסוכן לעובר? אני ממשיכה כמובן ליטול את נרות הרפאסל. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

האם פרוקטיטיס מסוכן לעובר? -- לא, אלא אם מדובר במצב קיצוני של דלקת שיצא מכלל שליטה אני ממשיכה כמובן ליטול את נרות הרפאסל -- כן

23/08/2016 | 11:11 | מאת: מוטי גלמן

אני עם גב תפוס קשה מיום שבת. אורטופד המליץ לי לקחת ארקוקסיה (etoricoxib) 90) מג . ברקע מחלת קרוהן מזה 25 שנה. מצב המחלה רדום - לא הייתה החמרה מזה שנים רבות ואינני לוקח טיפול למחלה מזה כמה שנים (בעבר הייתי לוקח פנטסה). האם אני יכול לקחת את ארקוקסיה (etoricoxib) 90) מג לטיפול בגב ובאם לא יש אלטרנטיבה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

האם אני יכול לקחת את ארקוקסיה (etoricoxib) 90) מג לטיפול בגב -- יש בכך סיכון להעיר את דלקת המעי והאם יש אלטרנטיבה? -- זאת שאלה לדיון עם אורטופד. תזכיר לו שאתה חולה קרוהן ושבאופן כללי עליך להשתדל להימנע ממשככי כאבים מקבוצת NSAIDS

21/08/2016 | 14:37 | מאת: אבי

שלום רב אני מושתל כליה ועליי לעבור בדיקת קולונוסקופיה ובהכנה לבדיקה אני צריך לקחת כדורי לקסדין ולשתות את החומר פיקולקס האם הפיקולוקס והכדורי לקסדין יכולים לפגוע בכליה אני מושתל כבר 10 שנים והקראטנין 1.4 בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי הכנה לקולונוסקופיה היא לא נושא הפורום אך שאלתך חשובה: 1. אין סיכון כליתי בכדורי לקסעדין 2. פיקולקס אינו רצוי (ואף מעבר לכך) למושתלי כליה ולחולים באי-ספיקה כליתית. אנא תגש לרופא משפחה או לגסטרואנטרולוג שלך ותבקש לשנות מרשם ל-meroken - יותר קשה בשתיה אך יותר בטיחותי עבורך.

21/08/2016 | 10:24 | מאת: שרה

בס"ד שבוע טוב. אנע עומדת להכניס את ביתי בת 5 חודשים למעון . בקבוצה יהיו כ9 ילדים. אני עם קרוהן ברמיסיה ( אחרי כריתה מלאה של מעי גס) מקבלת 2 כדורים אימורן של 50 מ"ג. רציתי לשאול ממה עלי להישמר? האם כאשר אחד הילדים יחלה במחלת ילדים כלשהיא לא כדאי לקחת את הבת למעון? ממה עלי להישמר ואיך. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ממה עלי להישמר? -- הוירוסים המפחידים הם וירוסים של אבעבועות רוח (vzv) ומחלת הנשיקה (ebv, cmv). סכנת הדבקה בפעם הראשונה בוירוסים האלה - למטופל בתרופות לדיכוי מערכת חיסונית - כרוכה בסיכון של התפשטות הזהום לכלל מערכות הגוף. למזלינו, הסיכוי לפגוש את הוירוסים האלה בפעם הראשונה בתקופת חיינו הבוגרים אינו גבוה (אבעבועות רוח היא מחלת ילדים, וגם במחלת הנשיקה למעלה מ-90% מאוכלוסיה נדבקים בגילאי 8-15). ניתן לברר האם נחשפת להם בעבר בבדיקות דם פשוטות (ואם במקרה לא נחשפת - אולי מוטב מהישמר מהטיפולים הנל). בגילאי 20-30-40 אנחנו פוחדים יותר מהתעוררות מחדש של הווירוסים שכבר נמצאים רדומים בתוך תאי גוף שלנו (ללא קשר למחלות של ילדינו). המזהומים האחרים - שלרוב שגורמים רק לנזלת/פריחה לילדים בגילאי מעון - פחות מפחידים בהקשר זה. האם כאשר אחד הילדים יחלה במחלת ילדים כלשהיא לא כדאי לקחת את הבת למעון? -- למה? ממה עלי להישמר? -- מחיפוש ב-google אחר סיפורי סבתא אודות סיכוני זיהומים בהקשר לטיפול למחלות קרוהן?

18/08/2016 | 17:44 | מאת: משה

שלום דוקטור ותודה על תשומת לבך. ברצוני לשאול; מזוהה קרוהן -קולוטיס כשנה. מטפל בעזרת תרופות ראשוניות כגון רפסאל +פומי. למרב הבנתי ללא הטבה משמעותית מכיוון שברשותי כמעט לשנה דלקת סמויה. לפני כשבועיים הפסקתי ליטול רפסאל מכיוון פריחה גדולה בעור, אם קשר לשמש או בלי, ממתין לבדיקות מקיפות ע"י רופא הגסטרו שעמו הפגש תחילת חודש הבא. (עד אז לא מתכוון ליטול רפסאל). אבל מה שקרה זה ההפך (כאילו מן השפעה חיובית לטובה), מאז הפסקתי לקחת, תוך יומיים שלושה מצבי התייצב והשתפר.. מבין 4 ל-10 התפקדויות לשירותים ביום מלווים לעיטים בהמון דימום, שילשולים והפרשות, נכון לעכשיו מבלה בשירותים רק כ-1 ל-2 ביום עם שיפור ניכר ביציאות וללא דימומים כמעט. חשוב לציין שבעבר כבר ניסיתי להפסיק ואף להוריד מהמינון והתוצאות עלו בתוהו, (העניין מהר מאוד התחזק והתעצם, ומאז פחדתי לנסות להפסיק ולהפחית). האם ההשפעה של התרופה עדיין לא נמוגה?, מכיוון שנוטל אותה תקופה לא מבוטלת, האם אני סתם מתלהב ובקרוב המצב ישתנה והתהפך?. חשוב לציין שוב שתמיד שהפסקתי מצבי הורע, וקרוב לשנה סובל מדלקות ופעילות התלקחות. האם מוכרת לך תופעה זו שכאלו התרופה אכן עבדה ועשתה את שלה ורק מחמירה וכדומה?. ממתין לתשובתך המקצועית, ומודה לך מאוד מאוד תודה מראש!!!

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום, אתה מבקש לקבל יעוץ רפואי פרטני על גבי דפי הפורום... הפורום הוא לא המקום הנכון.

16/08/2016 | 14:57 | מאת: גל

בת 32. סובלת מתולעים ומטופלת כל העת בורמוקס. מטפלת ומידי כמה חודשים התופעה חוזרת. לוקחת מידי יום יטירוקס לתת פעילות של בלוטת התריס. יש תרופה חלופית לורמוקס למי שפיתח עמידות לטיפול? תןדה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גל, כאן פורום מחלות קרוהן וקוליטיס שאלתך חורגת מתחום הפורום

16/08/2016 | 07:56 | מאת: עדן

היי בוקר טוב .. אני נמצאת כאן בפעם הראשונה... בת 23 .. הובחנתי בקרוהן לפני כשנה.. מאז ניסו עליי טיפול של רפאסל ובודסון שלא השפיעו עליי כלל .. ב11 ליולי התחלתי זריקות יומירה .. הרופא אמרה להזריק בפעם הראשונה 4 זריקות ביחד,אחרי שבועיים 2 זריקות יחד,אחרי חודש זריקה אחת ובהמשך כל שבועיים זריקה אחת .. הזרקתי את ארבעת הזריקות,אחרי שבועיים הזרקתי עוד 2 ומשום מה אין לי מושג איך זה קרה .. אתמול הגעתי למרפאה והזרקתי אצל האחות זריקה אחת,למרות שלא עבר חודש אלא רק שלושה שבועות... מה עושים במקרה של בלבול כזה ? זה מסוכן ? בבקשה אני מבוהלת אשמח לדעה מקצועית בעניין מה ניתן לעשות אם הזרקתי שבוע לפני הזמן .. הייתי אמורה להזריק זריקה נוספת רק ב25 לאוגוסט .. ולא אתמול

לקריאה נוספת והעמקה

היי עדן, גם אני מזוהה עם קרוהן כשנה, ולפי דעתי אין שום בעיה במידה והזרקת את הזריקה שבוע לפני מכיוון שישנם כאלה שהתרופה פחות עובדת עליהם ומזריקים פעם בשבוע ולא שבועיים. כך שחד-פעמי לא צריכה להיות שום בעיה, אני בטוח גם שהרופא יסכים איתי. בכל מקרה בפעם הבאה תגיעי למרפאה בין לבין אל תחכי למשל שלושה שבועות, אלה קצת יותר משבועיים והכל יתאזן ויהיה בסדר. אני בטוח. טיפ טוב: כבר עכשיו, תסדרי לך תזכורת (מראש) ביומן המחשב האישי או הנייד לתאריכים. אני יודע שזה לא להיט, ומבין ללבך. בכלל כל המחלה הזו שהגיעה מהשד יודע איפה.. :) בכל מקרה רצוי להמתין לתשובת הד"ר, אבל רציתי שתהיי יותר רגועה בהקשר זה.. לאחר מכן אף יהיה מעוניין לשאול אותך; אם הטיפול הביולוגי החדש והמובטח אכן עושה את העבודה הן כבר בהתחלה או בהמשך הטיפול, מכיוון שאני גם מטופל באסקול / פנטזה / רפסאל כשנה וללא שיפור במצבי הקיים, (תרופות אלה עזרו לי בהתחלה כשבוע שבועיים ראשונים כשלקחתי אותם, לאחר מכן כבר לא השפיעו /משפעים עליי כל כך). רק בריאות רוני.

16/08/2016 | 20:53 | מאת: עדן

היי רוני .. תודה רבה לך על ההרגעה.. האמת שיש אמת בדבריך .. המחלה הזו באמת לא נעימה ובכלל .. אני מרגישה כאילו אף אחד סביבי לא מבין את הסבל שלי .. מבטיחה לעדכן איך הטיפול השפיע .. כרגע אותו הדבר .. מקווה שבהמשך אראה תוצאות טובות יותר .. תודה רבה

שלום עדן, לא קרה שום אסון, לא לדאוג אין להקדמת הזריקה בשבוע השלכות בריאותיות שליליות (אין לכך דיכוי יתר של מערכת חיסונית), ואם כבר - זה יכול אפילו לעזור לתרופה להשתלט על הדלקת בצורה מהירה יותר. הבעיה היחידה היא בעיה אדמיניסטראטיבית - עליך להמשיך להזריק אחת לשבועיים (מהזריקה האחרונה בפועל), ומכוון שקופח אישרה לך X זריקות את עלולה למצוא את עצמך במשיכת יתר מבחינת המזרקים. בכל מקרה אל תנסי לרווח זריקה הבא ל-3 שבועות על מנת לחזור לתבנית שתוכננה מראש, פשוט תמשיכי להזריק אחת לשבועיים. שבת שלום

19/08/2016 | 18:16 | מאת: עדן

אוקי .. תודה רבה דוקטור .. במידה ואתקל בבעיה מבחינת כמות הזריקות מה עליי לעשות , ? לבקש אישור חריג לזריקה נוספת? במידה וכן .. ממי עליי לבקש זאת , ? תודה מראש.. :)

15/08/2016 | 16:59 | מאת: משה

שלום, האם יכול להיווצר או להיות "פסוריאזיס" בעור לחולי קרוהן וקולוטיס. במידה וכן. האם הינו תמידי (לכל החיים), או רק בעת "התלקחות" דלקתית, כמו כן איך ניתן למנוע אותה, והאם אפשר למגר או לרפואתה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אם יכול להיווצר או להיות "פסוריאזיס" בעור לחולי קרוהן וקולוטיס יש להבדיל בין 3 מצבים: -- קרוהן ופסוריאזיס הן מחלות אוטואימוניות ויכולות לקרות במקביל במטופל עם נטיה גנטית למחלות אוטואימוניות. במקרה זה כל מחלה מחייבת התייחסות נפרדת; לרוב הטיפולים הביולוגיים די חופפים אך טיפולים אחרים לרוב יחודיים למחלה ויכולים לחסות מצב רפואי אחד אך לא את השני -- ישנם סוגי תפרחת עורית משניים למחלת קרוהן, חלקם דומים לזו של פסוריאזיס. במקרה זה הטיפול צריך להיות מכוון למיגור דלקת מעי (קרוהן) -- חלק מהטיפולים הביולוגיים למחלת קרוהן (הומירה לדוגמה, אך לא רק) יכולים לגרום לתגובה אימוננית בעצמם. בחלק מהמקרים התגובה לתרופה לובשת צורה של תפרחת עורית שמזכירה זו של פסוריאזיס. הטיפול: להחליף תרופה במידה וכן. האם הינו תמידי (לכל החיים), או רק בעת "התלקחות" דלקתית במקרה #1 מהדוגמאות הנל - הנטיה הגנטית תישאר לתמיד (אך התפרחת הפסוריאטית אפשר להרגיע ולהעלים), במקרה #2 - עד מיגור דלקת המעי, במקרה #3 - עד לשינוי התרופה

19/08/2016 | 16:05 | מאת: משה

המפורטת!!!!

13/08/2016 | 12:54 | מאת: עדנה

שלום. לפני שנתיים אושפזתי בשל דיברטיקוליטיס (דיברטיקולוזיס?) וקיבלתי הטיפול הרגיל אנטיבי' במינון גבוה וארוך. מאז אני במעקב.בct אחרון לא מזמן הראה שאין דלקת. שאלתי הרופא "למה אני מרגישה מיחושים בצד שמאל רוב הזמן,לא כאבים חס וחלילה כי אז ידוע לי שאצטרך ניתוח, אבל אם לא היו כלל מיחושים הרי לא הייתי חושבת שמשהו לא בסדר...) ולא קיבלתי בעצם תשובה. וזו שאלתי אליך. אודה עבור הסברך. עלי לציין שכבר באשפוז הראשון נאמר לי שיש לי כיסים רבים מפוזרים אבל עיקר הכאבים היו בצד שמאל. תודה עדנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדנה, לא אוכל לענות לשאלה ששאלת בפורום - ל-10 אנשים עם מיחושים בבטן יכולים להיות 10 סיבות שונית... אין מנוס מלפנות למרפאה