פורום קרוהן וקוליטיס

1857 הודעות
1624 תשובות מומחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס

03/03/2018 | 21:31 | מאת: חגית

בני בן 21 לאחר חודשיים של שלשולים וירידה של 11 קג במשקל. עשה קולונוסקופיה ביום ו האחרון. רופא גסטרו אמר שראה דלקת במעי וסימנים המתאימים לקרוהן. נתן אנטיביוטיקה פלאגיל וציפרודקס ופנטסה 2 גר. לקח כבר 3 מנות ולא נראה שיפור. האם סופג התרופות לאור השלשול? מתי נראה רגיעה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חגת קשה להסיק לאחר 3 מנות האם קיימת תגובה. מניחה שנקבעה פגישת המשך עם הרופא המטפל, להחלטה על המשך הבירור והטיפול

03/03/2018 | 17:29 | מאת: עדנה

תודה דר' אבני בירון על תשובתך, רק רוצה להבין מה זאת אומרת לקחת האנטיביוטיקה לורמיקס "באופן מחזורי" כתבת. האם זאת אומרת שבסוף החודש אקח עוד מחזור של 10 או 7 ימים אם המיחושים נשארו כשהיו? ועוד שאלה קצרה: האם רצוי\לא לקחת תוסף של אבקת פייבר???? תודה על הבהרה עדנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדנה אם יש עצירות נתן לנסות להשתמש באבקת פיבר . לגבי הלורמקס מציעה שתנהגי כפי שהמליץ הגסטרואנטרולוג המטפל

01/03/2018 | 23:29 | מאת: בן 37

בן 37 כבר שנה עם כאבים ואי נוחות באזור החזה. לאחר בדיקות רבות ללא ממצאים חריגים. בעיה לבבית - שלילי. כל הבדיקות הקרדיולוגיות נצפו תקין. גסטרו - אובחנתי עם דלקת פוקלית בקיבה וקרוהן במרכז המעי. ללא כאבי בטן חריגים וללא שלשולים...מטופל במודלן 50 אחוז כבר חודש ללא שינוי מהותי. האם הכאבים בחזה סבירים לחולי קרוהן ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שאלה זו הינה פרטנית ולכן פחות מתאימה לפורום. לכאבים/אי נוחות בחזה ותחושת הכובד יכולות להיות כמובן סיבות רבות. שמחה לשמוע שבוצע בירור לבבי והוא תקין. יתכן שהתחושות קשורו בדלקת בקיבה, או בדלקת במעי - בעיקר אם מיקום הדלקת הוא במעי הדק העליון. לעיתים תהליכים דלקתיים במפרקים יכולים לגרום לכאב באיזור בית החזה. כדאי לחזור אל הגסטרואנטרולוג המטפל על מנת לדון במידת התגובה לטיפול וגם בסיבות אפשריות לתחושות בחזה.

28/02/2018 | 11:29 | מאת: עדנה

שלום רב, לפני כמה שנים אושפזתי פעמיים בשל התקף וכאבים דיברטיקו' . מאז כבר נזקקתי כמה פעמים לקחת אנטיביו' כ-10 ימים. לצערי מצאו סעיפים בכל המעי אך בצד שמאל יש לי כל הזמן לא כאבים אבל מיחושים הייתי מגדירה זאת-כשאני מתכופפת או רוכנת לצד זה או מתאמצת מידי. אני בת 78. לפני כמה ימים שוב הציע הרופא מומחה ןלקחתי 10 ימים לורמיקס200 4 ליום. אני עדיין חשה באותם מיחושים. אני לפני נסיעה לחו'ל....וחוששת. יש לי 3 שאלות: האם לא ניפטרים אף פעם ממיחושים אלו? הרי לא צריך ניתוח כשאין התקף נכון. שאלה שניה -האם ללורמיקס יש אפקטיביות אם לוקחים אותם מידי חודש (אקח איתי לנסיעה בעוד חודש) ושאלה 3-ממליצים לאכול אגוזים ושקדים - ואני פוחדת שמא ייכנס גרגיר לכיס. האם עלי לפחד באמת? מודה מאד על תשובתך לשאלות אלו, עדנה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדנה מחלת סעיפים (דיברטקולוזיס) היא תופעה נפוצה מאוד- קיימת ב40-60% מהאנשים מעל גיל 60. הסעיפים מתפתחים בנקודות חולשה בדופן המעי- הכן שכלי דם חוצים את דופן המעי. במרבית האוכלוסיה- אין לסעיפים תסמינם בכלל. ב5-15% מהאנשים- תתכן דלקת בסעיף (דיברטיקולטיס) והדלקת הזו יכולה להיות לעיתים קלה יותר- ואז תטופל בבית באנטיביוטיקה דרך הפה, או מורכבת יותר ואז תצריך אשפוז. באם קיימים אירועים חוזרים של דלקות מוכחות, לעיתם (מיעוט המקרים) ידרש נתוח. בחלק מהאנשם- קים כאב בטן כרוני- ללא קשר לדלקת. יש המייחסים את כאבי הבטן לעצירות, יש המשייכים אותו לרגישות עצבית מוגברת באיזור ,להפרעה בתנועתיות המעי, או לשנוי באופי החיידקים באיזור. לשאלותיך- יתכן מצב של כאב בטן בא והולך באופן כרוני- כאמור אם אין מצב של דלקות חוזרות מוכחות של ממש-לרוב לא מדברים על נתוח לגבי האגוזם- בעבר אכן היתה המלצה כזו אך כיום אין הנחיה להמנע מאגוזים - אין הוכחה שהם מעלים סיכון לסיבוכים מסעיפים לגבי הטפול בלורמיקס- המחשבה הינה ששינוי אוכלוסיית החידקם במעיי יכול להקל על הכאב, ויש הממליצים על טיפול זה. ההמלצה היא למתן של הטיפול באופן מחזורי. שתהיה נסיעה טובה.

22/02/2018 | 17:54 | מאת: שי

שלום, לפני מעל כחצי שנה עברתי בדיקת קולונוסקופיה שבה התברר כי יש לי קרוהן. נמצאה בבדיקה פרוקטיטיס יחסית קלה ודלקת יחסית קלה בצקום. אני לוקח חצי שנה פנטסה 2 גרם פעמיים ביום (כלומר 4 גרם ליום). בבדיקת קלפרוטקטין שעברתי טרם הטיפול בפנטסה ערך הקלפרוטקטין היה 85. כיום, לאחר כחצי שנה עם טיפול בפנטסה עשיתי שוב את הבדיקה ועכשיו התוצאה של הקלפרוטקטין עלתה ל210. מה המשמעות של הדבר הזה? האם המשמעות היא שהפנטסה מזיקה לי? בנוסף, אני אמור לעבור מפנטסה לסלזופירין בגלל דלקת מפרקים, מה עליי לעשות כרגע בהקשר לזה שהערך של הקלפרוטקטין עלה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי יש לנו מספר דרכים לוודא שהטיפול התרופתי שבחרנו מועיל למטופל ראשית כמובן חשוב לדעת האם אתה מרגיש יותר טוב והאם התסמינים שהיו חלפו או שהם עדיין קיימם (האם יש שיפור סמפטומטי) בנוסף- חשוב לנו לדעת שיש שיפור בערכי המעבדה- באם היתה אנמיה האם השתפרה, באם היו ערכי CRP מוגברים - האם התנרמלו(מדד המעיד על דלקת ונמצא מוגבר ברוב החולם בעת מחלה פעילה) לעיתם נבחר גם לבצע קולונוסקופייה על מנת לוודא כי השגנו ריפוי של רירית המעי לאחר 6-12 חודשי טיפול הקלפרוטקטין הוא כלי נוסף אשר עוזר לנו להבין האם הטיפול מועיל- ואנו מפרשים את התוצאה כחלק מהפאזל ולא באופן נפרד מקובל להתיחס אל ערך של מעל 250 כאל ערך שמצריך התיחסות נוספת לשאלתך- איני חושבת שהפנטסה מזיקה לך- השאלה היא האם היא עוזרת באופן מלא (לכן גם עלתה האפשרות לשנות את הטיפול לסלזופירין). כדאי לדון עם הרופא המטפל אשר יחליט האם כדאי לשנות את הטיפול כעת באם התמונה המלאה היא שאין שיפור מספק- או לבצע בדיקות נוספות- לחזור על קלפרו בעוד מספר חודשים, לבצע קולונוסקופיה.

20/02/2018 | 15:43 | מאת: מזל

בסד עם קרוהן כ18 שנה בדרך כלל בדיקות תקינות אחרי כריתה של מעי גס 10 שנים מקבלת אימורן ותוספים. בדרך כלל wbc הוא 5 בבדיקות דם האחרונות הספירה הראתה wbc 9 Crp 0.07 בדרך כלל הספירה 5. חליקתע לפני חודש וחצי חיידק הסטטקןפ קיבלתי אנטיביוטיקה ואחרי האנטיביוטיקה אלה התוצאות. האפ יכול להיות שהסיבה שהחיידק חזר? בסהכ מרגישה טוב שאר הבדיקות תקינות. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מזל יתכן שהיתה עליה משמעותית יותר בלויקוצטים כאשר הייה זיהום בסטרפטוקוק וכעת קיימת מגמת ירידה. מבדיקת הלויקוציטים בלבד לא הייתיי מסיקה שהחידק חזר . ממליצה להבדק אצל הרופא המטפל ולחזור על בדקת הלוקוצטים.

20/02/2018 | 14:25 | מאת: שולי.

שלום רב, ברצוני לשאול, שני דברים בן 39 מזוהה עם קרוהן-קוליטיס במיוחד באזור הרקטום ובקולון כשלוש שנים כבר, (לאחרונה גם התרחב יותר וגם בהתלקחות כעת). רציתי לשאול, בשל לא מעט ביקורים בשירותים המהווים לי גם חוסר נעימויות בשל הסובבים, כגון משפחה שכנים וכדומה. האם נפוץ, מותר, כדאי או רצוי לחולי דלקות מעיים לקחת סופחי גזים למניהם?, האם ישנם מומלצים יותר למחלות מעיים?, והאם תהווה בעיה של הרגל, כגון, למשל ואפסיק עמם יהיה יותר גרוע באופן עתידי...? (בדומה לתרופות של עצירויות שבד"כ ומפסיקים עימם, נהיה יותר גרוע). הדבר שני שרציתי לשאול, לאחרונה ובטח קשור למצבי כרגע, אך ממש לאחרונה מרגיש אי נוחות בבטן, מתבטא בכך שעוד לפני שהכנסתי אפילו את הכף לפה נשמעים רעשים מהבטן, לפעמים דקירות חדות (גם במישוש ונגיעה) מעל המותן, הורגש בשמאל אך לפתע יותר בימין, וגם לאחרונה מזה כמה ימים, מרגיש תחושת רעב תמידית (למרות שיש לי בטן), מרגיש ריקנות וכמה שאוכל (על גבול הטעם הטוב כמובן, ומצבי כרגע) תופעה מוכרת? זמני וכדומה? כמה שניסיתי למצוא ברשת משהו בנושא קרוהן ותחושת רעב, לא מצאתי, (למעט אולי וגם לא הרבה, לחולים שעברו ניתוחי שרוול). תודה מראש על תגובותייך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניתן להעזר בסופח גזים, לא מיוחסת להם בעיה של התרגלות. ציינת שאתה כעת בהתלקחות, בהתחלט יתכן שהתסמנים שאתה מתאר משניים לכך. ואני חושבת שזה העניין העיקרי-לדון עם הרופא המטפל האם אכן יש התלקחות ולהחליט כיצד לטפל בהתלקחות ולעקוב אחרי השיפור בהרגשתך.

18/02/2018 | 12:17 | מאת: פטל

http://www.belly-way.com/stoma-webinar למי מאיתנו שרלוונטי, הרצאות יכולות לתרום לחיים שלווים ונעימים עם הסטומה. בהצלחה!

14/02/2018 | 20:22 | מאת: הבן שלי

בני בן 14 אובחן כחולה בקרוהן לפני כ8 חודשים. מוגדר בינוני קל. כרגע מטופל באימורן היציאות שלו היו עם דם ומוגלה, תקופה מסוימת היה שיפור ממש ולאחרונה שוב. גם ומוגלה. בזמן האחרון היו כמה יציאות ממש קשות וכבדות. ומבחינת הבדיקות והרופא הוא במצב מצוין וברמיסיה. האם זה "הכי טוב שיש"? איך זה שהבדיקות כ"כ טובות ובכל זאת יש דם ומוגלה? ומה ניתן לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אכן אם קיימים תסמינים של כאבי בטן, ויציאות דמיות/מוגלתיות יש מקום לדיון נוסף עם הרופא המטפל על מנת להבהיר לו את המצב.כדאי לשוחח עם הרופא בצורה פתוחה וברורה על התסמינים הקיימם. יתכן שכדאי לבצע הערכה מחודשת של מידת התגובה לאימורן (בדיקות מעבדה , בדיקה אנדוסקופת) על מנת להבהיר המצב טוב יותר.

13/02/2018 | 16:23 | מאת: בילי

האם אדם הנוטל יומירה בגלל קרוהן ודלקת פרקים נלווית יכול לגדל גור כלבים המחוסן בחיסונים מוחלשים?

13/02/2018 | 12:49 | מאת: שלום

שלום רב, וסליחה מראש על הפיזור. אך בגלל התקף הקרוהן החריף שפוקד אותי מזה תקופה לא קצרה, רציתי לשאול גם האם משהו מבין התוספות כגון; משקה אלוורה, ל-גלוטומין, פרוביוטיקה יכולים להחמיר את השילשולים המיימיים? שוב, תודה מראש על זמנך ותגובתך!!

13/02/2018 | 12:16 | מאת: שלום

היי ותודה על העזרה והתמיכה! רציתי לשאול האם תרופות מסוג ASA5 כגון פנטזה, יכולות לסייע ולמגר דלקת חריפה (תסיסה), מזה תקופה, וזאת לאחר תקופה ארוכה שלא נצרכה באופן קבע, (בגלל שכבר לא סייעה יותר מדי), ואם חוזרים אליה לאחר כמה חודשים טובים יכולה לשנות משהו? תודה מראש על תגובתך וזמנך!!

09/02/2018 | 22:06 | מאת: עדן

שלום, לפני שנתיים במהלך השירות הצבאי התחילו לי מעין התקפים של שלשולים חריפים מאוד, בתדירות של 5-8 ימים בכל התקף ובתכיפות של עד 6 פעמים ביום של לרוץ לשירותים. היו עוויתות אך ללא חום, או דם. מדי פעם היה ריר בצואה אך לרוב השלשול היה מים, בעיקר כיוון שלא הייתי יכולה לאכול - לאחר כל ארוחה הייתי משלשלת בלי קשר למה שהייתי אוכלת. תחילה היה נראה שזה וירוס, כמו שכולם נדבקים בצבא אבל זה חזר על עצמו הרבה פעמים לכן פניתי לרופאה בבסיס. אבי אובחן בגיל 50 עם צליאק ונבדקתי כמה פעמים בבדיקות דם והן יצאו תקינות. הרופאה הפנתה אותי לבדיקות דם שם התגלו חוסרים של חומצה פולית, ויטמין בי12 וערכים גבוהים של CRP, רמת tsh תקינה. הלכתי לרופא גסטרו, ניסינו טיפול של קולוטל אבל הוא החריף את התסמינים לכן הופסק הטיפול. במקביל נבדק אלבומין ויצא תקין. ניסיתי לשנות את התזונה שלי: ניסיתי להוריד גלוטן, חלב, ירקות מסויימים וכו׳ בהתייעצות עם אחותי (תזונאית קלינית) אך ללא הועיל. לפני כשנה עברתי קולונוסקופיה שהודגמה תקינה ולא נלקחה ביופסיה, ומאז לא נפגשתי עם רופא הגסטרו עקב מחסור בתורים. אני עדיין סובלת מכאבי הבטן האלו, השתחררתי לפני חודש ואני רוצה לחזור למערב גסטרואנטרולוגי. לפני כן יש לי כמה שאלות על מנת שאוכל לבוא עם יותר הכוונה לרופא: 1. האם ייתכן שלא מדובר במעי רגיז? 2. לפי מיטב הבנתי (אנא תקן אותי אם אני טועה), הקולונוסקופיה מדגימה רק עד החיבור למעי הדק. אם כך, אם יש משהו לא תקין במעי הדק האם יש בדיקה אשר יכולה להדגים אותו? ואם כן, האם עליי לבקש מהרופא להפנות אותי אליה? 3. ממה יכולים לנבוע החוסרים בויטמין בי 12 ובחומצה פולית? 4. האם לדעתך ישנן בדיקות לא פולשניות שיכולתי לבצע על מנת לנסות לאבחן ממה אני סובלת? תודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדן, נבדקתי כמה פעמים בבדיקות דם והן יצאו תקינות -- השאלה היא איזה בדיקות (יש כמה). האם נבדקו רמות של total IgA? -- ככלל, במקרה של בירור שלשול בקרובי משפחה של חולי צליאק עדיף לשלול צליאק בדגימות תריסריון ולא בבדיקות דם ערכים גבוהים של CRP -- האם חזרו על הבדיקה, לוודא שלא מדובר בתוצעה מקרית? -- האם בוצעה בדיקת צואה ל-calprotectin? לא נלקחה ביופסיה :-( מאז לא נפגשתי עם רופא הגסטרו עקב מחסור בתורים -- עדן, ברצינות? באיזה עיר התורים לגסטרו הם למעלה משנה? שאלות 1. האם ייתכן שלא מדובר במעי רגיז? -- לא עושה CRP 2. הקולונוסקופיה מדגימה רק עד החיבור למעי הדק. אם כך, אם יש משהו לא תקין במעי הדק האם יש בדיקה אשר יכולה להדגים אותו? -- בדיקת קפסולה של מעי דק ואם כן, האם עליי לבקש מהרופא להפנות אותי אליה? -- אם סמני דלקת חזרו לא תקינים גם בבדיקה שניה, או אם בדיקת צואה ל-calprotectin חזרה לא תקינה 3. ממה יכולים לנבוע החוסרים בויטמין בי 12 ובחומצה פולית? -- חסרים תזונתיים, בעיות ספיגה 4. האם לדעתך ישנן בדיקות לא פולשניות שיכולתי לבצע על מנת לנסות לאבחן ממה אני סובלת? -- CRP חוזר -- רמה של total IgA -- בדיקת צואה ל-calprotectin -- בדיקת קפסולה של מעי דק תודה על העזרה -- בשמחה. מקווה שעזרתי

08/02/2018 | 11:56 | מאת: שלום

שלום ותודה על זמנך ותגובתך על "איך ניתן לזהות התקף חמור שבעקבותיו מיועדים לניתוחים". רשמתה שבמקרים שהדלקת לא מגיבה לתרופות, -על כמה זמן מדובר? קרוב לחצי שנה בהתלקחות ובינתיים כל תרופה שמנסה לא עוזרת ומשפיעה. (ובטוח שבתקופה הזאת הרסתי לא מעט, בשל יציאות מרובות ודימומים). כמה זמן לרוב ניתן להגיע למסקנה שהדלקת עוצמתית מידי ולא מגיבה לשום תרופה? תודה מראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

(תוך) כמה זמן ניתן להגיע למסקנה שהדלקת לא מגיבה לתרופה? -- פרדניזון - 5-7 ימים -- אימנורן/פורינתול - 3 חודשים -- תרופות ביולוגיות - 6 שבועות תודה מראש על תשובתך -- בשמחה

05/02/2018 | 20:44 | מאת: יוסי

שלום רב, בשל כאבי בטן מזה כמה חודשים בוצע קולונוסקופיה לפני חצי שנה בבדיקה נלקחה ביופסיה שחזרה עם תשובה focal mild ileitis, לאחר מספר חודשים בוצע בדיקת וידאו קפסולה שחזרה ללא שום ממצאים, הרופא גסטרו אמר שהיות והקפסולה חזרה ללא ממצאים אז הוא שולל ibd, כאבי הבטן כבר פסקו לפני חצי שנה ואיני סובל משום תסמינים אין כאבי בטן יציאות מוצקות רגילות, מזה אומר? יכול להיות שהיתי דלקת ועברה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מזה אומר? -- שהכל חלף יכול להיות שהיתה דלקת ועברה?ֿ -- בהחלט. זהום, למשל

05/02/2018 | 13:01 | מאת: מ.

שלום, אני שואל בשם בת הזוג שלי, בת 30, עם אבחון של מחלת קרוהן לפני 10 שנים. מאז ההתקף ההוא במעקב קבוע, ללא התקפים נוספים. בנוסף ברקע, מעי רגיז. בחודשיים האחרונים חלה החמרה במצב שלה. מצד אחד שלשול ודחיפות לרוץ לשירותים עם צמרמורות קשות כשזה קורה. או לסירוגין עצירות. לפעמים טוענת שחייבת לרוץ לשירותים אבל "יוצא רק ריר וקצת דם". בנוסף, הזעות לילה, משהו שלא היה אף פעם לפני. לא מורידה במשקל ותאבכון תקין. בבירור אצל הגסטרו נכון להיום: בדיקות דם תקינות למעט ויטמין D נמוך (גבולי) וברזל נמוך (היה ככה מאז ומתמיד), בנוסף: ASCA גבוה - ולכן היה חשד שהקרוהן חזר בדיקות צואה תקינות (כולל קלפרוטקטין) בדיקת MRE תקינה בדיקת דם נוספת הראתה עלייה מאוד מתונה ב CRP (0.6), רופא המשפחה אמר שזה לא משמעותי ויכול לקרות גם בגלל צינון. התור הבא לגסטרו הוא בעוד חודש, בנתיים היא סובלת ולא יכולה לתקפד ביום יום. אשמח לקבל כיוון או הסבר לגבי מה אמור להיות המשך הבירור. והאם הזעות הלילה שהופיעו קשורות לזה איכשהו? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, זאת לא שאלה כללית - זאת בקשה ליעוץ פרטני זה ללא לפורום

05/02/2018 | 08:44 | מאת: שרון

שלום, אני נוטלת פתילות של פנטסה. 1 גרם בערב לפני השינה ו1 בבוקר. כרגע עם דימום פעיל. שמתי לב שבבוקר ביציאה הראשונה הדימום אפרפר יותר. הדבר קורה רק כאשר אני אכן לוקחת את הפנטסה בערב. האם זה בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרוןֿ צבע בצואה משתנה בעקבות גורמים רבים בין התרופות - קלבטן יודע לשנות צבע לאפור ואפילו שחור לא שמעתי תלונות דומות על פנטזהֿ

04/02/2018 | 22:32 | מאת: לאה

שלום רב, ביתי כיום בת 20.9 מאובחנת כחולת FMF מגיל 10 גילו את המחלה לאחר ניתוח התוספתן שהיה מודלק וכשהמנתחת שמעה שבני הבכור גם מאובחן במחלה זו היא המליצה להיבדק ואכן הבדיקה יצאה חיובית. אובחנו המוטציות V726A M694V גם לבני הבכור (בני האמצעי נשא, אני ובעלי לא ניבדקנו) היא מטופלת ב - 3 כדורי קולכיצין פעם ביום על בסיס יום יומי. תדירות ההתקפים היא 1-3 בשנה. בשלוש שנים האחרונות הבחנו בהתקפים נוספים של כאבי בטן תחושת מלאות ונפיחות, צרבות קשות בתקופה האחרונה, חוסר יכולת לאכול, תחושה של לחץ בבטן העליונה והקאות. ההתקפים מופיעים אחת לשלושה חודשים ונימשכים כחודש בזמן ההתקף ביתי אינה מסוגלת לאכול היא אוכלת בעיקר מזונות יבשים לחם, פסטה וקרקרים. ההתקף האחרון שפקד אותנו הוא מלווה את ביתי בחודשיים וחצי האחרונים ותוך כדי התקף זה ממש בשבוע שעבר ביתי קיבלה גם התקף FMF שהיה מלווה בחום גבוה 39 הקאות שילשולים חולשה וכאבי בטן חזקים. בזמן התקף FMF מקל על ביתי קבלת אינפוזיה של 2 שקיות חצי ליטר שקית אחת עם פרמין והשניה עם פפברין (נגד התכווצויות במערכת העיכול). לאחר ארבעה ימים ההתקף חלף אך התסמינים הקודמים עדיין נישארו. פניתי לרופא גסטרו אשר ערך לביתי בדיקות בניהן גסטרוסקופיה שיצאה תקינה ובעיקבות בדיקות דם שהראו על ערכי ASCA גבוהים ערכו בדיקת MRE לשלול קרוהן בדיקת ה MRE יצאה תקינה. בנוסף ביתי עברה צילום בטן אשר יצא תקין אך ציינו ספינה ביפידה S1. כמו כן ביתי עשתה בדיקת לקטוז שהראתה על רגישות קלה ללקטוז. בוצעה בדיקת אולטראסאונד שיצא תקינה. ובדיקת הליקובקטור פולי שיצא תקינה. כמו כן ביקרנו אצל ראומטולוג אשר שלל את מחלת הקרוהן ולא מצא סיבה למקור ההתקפים. לאחרונה ביקרנו אצל רופא גסטרו בתל השומר שאיבחן דיספפסיה ונתן לביתי NEXIUM 40 ו- SPASMALGIN במידת בצורך. הטיפול בנקסיום לא עזר (בעבר ביתי טופלה גם בלוסק ואומפרדקס אשר לא סייעו). כיום ביתי סובלת מאוד מהמצב הזה עד לכדי פגיעה בתיפקוד היומיומי בזמן ההתקפים. רציתי לדעת מה דעתך בנושא? יש אפשרות שמצב זה נובע מחוסר חומציות בקיבה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאה, זאת לא שאלה כללית - זאת בקשה ליעוץ פרטני זה ללא לפורום

01/02/2018 | 17:01 | מאת: שלום

שלום רב ד"ר ליכטנשטיין, מזוהה עם קרוהן כשנתיים, לאחרונה מחמיר. ברצוני לשאול מהו התקף קרוהן קשה (איך ניתן לזהות בין התקף רגיל לחמור שעולה על חודשים), שבעקבותיו מיועדים לניתוח לכריתה מלאה או חלקית של המעי? תודה מראש על תגובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

בהתקף מטפלים בתרופות ניתוח נועד לטיפות בסיבוכים - התנקבות מעי עם זהום תוך בטני, פיסטולות בין לולאות מעי או לאברים סמוכים, היצרויות במעי - או במקרים בהם הדלקת אינה מגיבה לתרופות נדיר שנדרשים לניתוח רק מתוך העוצמה של הדלקת. גם התקף עוצמתי לרוב מגיב לטיפול

03/02/2018 | 11:54 | מאת: אבי

בקבוצות הפייסבוק ניתן לראות אין ספור חולים שהתרופות לא עובדות עליהם כולל אינטיביו, או שנאלצו להפסיקן עקב תופעות לוואי קשות. לצערנו עם כל הפרגון וההבטחות שאנו שומעים בכנסים מהרופאים על נפלאות התרופות הביולוגיות ידי הכירורגים עמוסות עבודה בניתוחים וכריתות מעי. זאת האמת.

אני מבין את התסכול, וגם שותף לו

29/01/2018 | 18:02 | מאת: אריק

שלום, לפני כמספר ימים עברתי הסרת נקודות מהפנים ומהעורף בפעולה כירורגית. שמתי לב שמסביב לחתך בעורף, יש אדמומיות ונפיחות מסויימת. רופא המשפחה ייעץ לי לקחת אנטיביוטיקה בבליעה בשם Cefovit forte 500 כדור אחד פעמיים ביום. ברקע יש לי קרוהן ואני מטופל בפנטסה. על האנטיביוטיקה Cefovit forte 500 קראתי שיש לגביה התווית נגד לכאלה שרגישים/אלרגים לפניצלין ויש לי אלרגיה לפניצלין. דיברתי עם הכירורג והוא הציע שתי אלטרנטיבות: דלצין (שקראתי שאינה מומלצת לחולי דלקות מעיים) או ציפרוגיס. השאלה שלי היא- איזה אנטיביוטיקה אני בכלל יכול לקחת בהתחשב בכל הנתונים המגבילים האלה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אריק שלום זאת לא שאלה לפורום

29/01/2018 | 01:16 | מאת: רחמים

בס"ד. ד"ר לב ליכטנשטיין, שלום רב. אני מבקש להגיע אליך להתייעצות בנוגע לאימא שלי. כבר פניתי לבי"ח בלינסון, אסותא, מרפאת מכבי ולמרפאה הפרטית שלך בת"א. אין מענה בשום מקום. בלית ברירה אני פונה דרך האתר. אודה לקבלת מייל או נייד שלך על מנת שאוכל לפנות אליך בכתב ולתאם תור לייעוץ בהקדם. בברכה, רחמים.

השארתי את המספר בהודעה טלפונית היום (לא היית זמין) וגם שלחתי בדוא״ל

28/01/2018 | 12:53 | מאת: אבי

שלום רב! בבדיקתת האינדוסקופיה גילו לי דלקות, כיבים , אדמומיות,אבצסים וכתמים צהובים לאורך המעי הגס והדק. ובנוסף דלקת בושט ובתרסיריון לאחר קבלת הביופסה נקבע שיש לי קרוהן אך נאמר בביופסיה שהקרוהן שלי כביכול מתנהג מוזר ולא טיפוסי לכן לא בטוחים אם זה קרוהן או מחלת cgd . אשמח לפרטים בנוגע למחלה cdg והאם קיימת אפשרות שיש לי את שניהם? וכעת נודה לי כי הדלקת התפשטה לי למפרקים ולגב, ונאמר לי כי הטיפול בסטרואידים לדלקות במעיים יעזור לי גם עם הכאבים במפרקים ו בגב האם זה באמת יכול לעזור ? ובנוסף הייתי שמח לדעת האם יהיה ניתן לנסות לטפל בכך בעוד דרכים אם הסטרואידים למעיים לא יעזרו? בתודה מראש מקווה מאוד לתשובתך כי אני די מודאג

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי chronic granulomatous disease מחלה דלקתית כרונית שנגרמת כתוצאה מפגם מולד בתפקוד תאי דלקת (תאי מוגלה). מרבית המטופלים מאובחנים מתחת לגיל 5, וסובלים מדלקות ראות חוזרות, מורסות ברקמות רכות, זהומים חוזרים במפרקי גפיים ועצמות, וזהומי עור קשים. ספק אם כל זה תואם למה שאתה מתאר

27/01/2018 | 11:24 | מאת: רונן

ד"ר ליכטנשטיין היקר שלום רב, מבקש תחילה להביע את הערכתי והוקרתי על פורום חשוב זה ההשקעה הרבה שלך בוט המתבטאת בתשוהות מפורטות והמלצות חשובות מהם מגיעות גם שאלותי הבאות. אני בן 50 חולה בקרוהן (מעי דק וגס) לא מעט שנים כמו כולם עליות וירידות, לא מעט ניתוחים אבל שורד (יש גם דברים גרועים יותר). מזה כשנתיים מטופל ברמיקייד באוגוסט האחרון התלקחות חמורה שחזרה על עצמה באוקטובר נמצא כעת בירידה במינון פרדניזון (כרגע על 5 מ"ג). באחת מההתייחסויות שלך לפונים ציינת החשיבות בביצוע בדיקת צפיפות עצם לאור זאת ביקשתי מרופאת המשפחה הפניה לבדיקה אותה בצעתי השבוע ולא ממש להפתעתי יצא שיש לי אוסטאופוטרזיס (תוצאה T - 3.1 ובחלק מהערכים אף יותר) אני מניח שזה אולי מסביר מדוע לאחרונה נשברו לי חלק מהשיניים ומכך שכל חבלה בעצם (מכה קטנה) מאוד כואבת , מתנפח ומה לא . לציין כי אני לוקח באופן תדיר ויטמין D וסידן. מאחר ואני צפוי לראות את רופא גסטרו רק בעוד כחודש (ורופאת המשפחה בחו"ל) שואל בנושאים הבאים: 1. האם הטיפול באוסטאופורוזיס הינו במסגרת גסטרו/רופאת משפחה או שזה בתחום המתחות שונה . 2. האם התהליך הינו הפיך, זאת אומרת מה "שאבד" ניתן להחזיר לעצם או שבעצם מדובר עתה בעצירת המשך הדלדול (מניחח שמשולב פה טיפול תרופתי). נושא אחר הנובע מסקרנות ומחוסר ידיעה. בהתאם להמלצותיך ואזהרותיך אני נזהר ולא נוטל שום כדור ממשפחת NSAIDS וזאת אפילו שאורטופד אמר לי שניתן לקחת זאת לתקופה קצרה בגין דלקת ממנה סובל בגב (בראייתי לא שווה הסיכון שבהתלקחות) יחד עם זאת ממה שאני מבין הסטאורואידים אותם אני נוטל כעת אף הם לא בריא ורצוי לקחת לאורך זמן מאחר והם עשויות לגרום לנזק ולתופעות לוואי לטווח הארוך. לכן , לכאורה תרופה אנטי דלקתית שהיא אינה סטארואידים אמורה להיות "בריאה" יותר או לפחות עם פחות תופעות לוואי וסיכונים , אך ממה שאני מבין לא במקרה זה. האם ידוע מה הסיבה לכך ? מתנצל מראש על אריכות שאלתי ושוב המון תודה על פורום חשוב זה. סופ"ש שקט ונעים, רונן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונן, מעבר לשאלות ששאלת - בולט לי ממה שכתבת שעל אף שאתה מקבל טיפול ביולוגי - המחלה לא ברגיעה. שווה לפנות לגסטרואנטרולוג שמטפל בך בשאלה - למה, ואיך ניתן לשפר זאת. ולשאלות: 1. האם הטיפול באוסטאופורוזיס הינו במסגרת גסטרו/רופאת משפחה או שזה בתחום המתחות שונה -- אנדוקרינולוגיה (תת-מקצוע ברפואה פנימית) 2. האם התהליך הינו הפיך -- בהחלט 3. סטרואידים - לא בריא. לכאורה תרופה אנטי דלקתית שהיא אינה סטארואידים אמורה להיות "בריאה" יותר -- לכל תרופה יש השפעה רצויה (שבגינה אנחנו רושמים אותה), ובמקביל גם סיכון לתופעות לא רצויות: -- משככי כאבים מסוג NSAIDS טובים מאוד בתור משככי כאבים אך עלולים לגרום להתלקחות מחלת מעי דלקתית -- סטרואידים מצויינים לדכא דלקת, אך עלולים להחמיר דלדול עצמות שוב המון תודה על פורום חשוב זה -- בשמחה, מקווה שדעזרתי סופ"ש שקט ונעים, רונן

27/01/2018 | 20:45 | מאת: רונן

דר יקר, המון המון תודה על המענה המהיר אפילו בשבת , מסירותך לפורום זה ראויה לכל הערכה והערצה! בהמשך להמלצתך בכוונתי בפגישה הקרובה לדון עם הרופא המטפל בכל מה שניתן לעשות עמ לחזור לרמיסיה כולל מעבר לטיפול תרופתי אחר וכד. שבוע טוב, רונן

25/01/2018 | 14:05 | מאת: דיקלה

שלום.. אני בת 25 סובלת מכאבי בטן ושלשולים כבר כמה שנים. עשיתי פעמיים קולונוסקופיה ופעמיים גסטרוסקופיה ולא מצאו דבר מלבד דלקת קלה בקיבה שחלפה.. לאחרונה אובחנתי כסובלת מדלקת פרקים סאקרולאיטיס.. אני מחכה לבדיקת פסולה בשאלה של דלקת במעי הדק ולפני טיפול ביולוגי ביומירה עבור הפרקים. רופא גסטרו המליץ לי עלבדיקת קלפרוטקטין אשר התוצאה שלה יצאה לי 2070!! נראה לי מאוד גבוה ומדאיג. התור לרופא ממש ארוך... רציתי לדעת אם האם הבדיקה מאבחנת דלקת במעי או שעליי לבצע גם את הקפסולה? אני חטששת שהטיפול הביולוגי יחלים את הדלקת במידה וקיימת ואז יהיה קושי לאבחון... לציין כי התור לקפסולה הוא באפריל והרופאים לא ממליצים לדחות טיפול ביולוגי... תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

רציתי לדעת אם האם הבדיקה מאבחנת דלקת במעי -- לא מאבחנת. רק רומזת או שעליי לבצע גם את הקפסולה? -- לבצע

21/01/2018 | 20:22 | מאת: יונתן

שלום דר מזה שנים שאני סובל.מדלקות באיליום הסופי על.פי ממצאי mri יש דלקת בלתי ספציפית וקרוהן בא בחשבון באבחנה המבדלת,מצד שני לאחר בדיקה גנטית.התברר כי אני נשא של fmf עם מוטצייה אחת ,האם יתכן כי אני גם חולה קרוהן וגם fmf ?ואיך אפשר להגיע לאבחנה תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שחום יונתן האם יתכן כי אני גם חולה קרוהן וגם fmf ? -- יתכן איך אפשר להגיע לאבחנה -- בקולונוסקופיהֿ תודה מראש -- מקווה שעזרתי

25/01/2018 | 14:23 | מאת: יונתן

שלום דר,ותודה על התגובה ,קונוסקופייה כבר סוצעה ותקינה קלפרוטקטין 113יחסית גבוהה crp תמיד למעלה מ20 מה ניתן לעשות?

קפסולה

13/01/2018 | 23:11 | מאת: אריק

שלום ד״ר לפני 7 שנים בקולונסקופיה היה חשד לקרוהן אך לא היו כל סימפטומים ולכן גם לא טיפלתי. לפני כשלושה שבועות יציאות ריריות עם דם בבוקר ובמשך היום כ3 יציאות רכות. בדיקת דם תקינה מלבד Eosinophils % 9.3 בדיקת Parasites/Ova Stool תקינה. בינתיים לוקח 4 מג׳ פנטסה ביום. האם יתכן קרוהן? סרטן המעי? האם לעשות קולונוסקופיה נוספת?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אריק 1. האם מדובר ביעוץ פרטני (בהתייחסות למקרה ספציפי שלך), או בשאלה כללית? -- אם יעוץ פרטני - מוטב לפנות למרפאה -- אם שאלה כללית (״האם יתכן קרוהן?״) - התשובה היא - יתכן. באיזה סבירות? - כאן כבר צריך לעבור על כל הנתונים הרלוונתיים למקרה פרטני שלך - במרפאה. 2. דם ביציאות - חייב להשלים קולונוסקופיה.

10/01/2018 | 19:57 | מאת: מקס

שלום, אני אמור לעבור בקרוב מפנטסה לתרופה סלזופירין. ידוע לי שסלזופירין מכילה את החומר מסלמין כמו שפנטסה מכילה אותו, רק שבסלזופירין יש תוספת של "סולפה". השאלות שלי: 1.מעבירים אותי לסלזופירין בגלל מעורבות של מפרקים, והפנטסה עצמה די עוזרת במה שקשור למחלת המעי הדלקתית, האם כמו שהפנטסה עוזרת למחלת מעי דלקתית ככה גם הסלזופירין אמורה לעזור כמו שהפנטסה עזרה עד עכשיו? 2. המינון שאני לוקח כיום הוא 4 גרם פנטסה ליום, איך אני אקבל עם הסלזופירין את ה4 גרם מסלמין כפי שאני מקבל עם הפנטסה את המינון הזה? כי אני יודע שבסלזופירין המינונים אחרים גם בגלל המרכיב של הסולפה. תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

האם גם הסלזופירין אמורה לעזור כמו שהפנטסה עזרה עד עכשיו? -- כן, צה הצפי בסלזופירין המינונים אחרים בגלל המרכיב של הסולפה -- אמת, אך המינון של החומר הפעיל הוא רק חלק מהעניין, יש גורמים חשובים אחרים כגון פיזור של החומר הפעיל בתוך מעי גס, הכולת היצמדות לרקמת מעי וכו׳ -- המינון הסטנדרטי של סולפסלזין הוא 3 גר׳ ליוםֿ תודה על העזרה -- בשמחה. מקווה שעזרתי. שבת שלום

10/01/2018 | 16:06 | מאת: שאול

שלום, 1. האם לפני בליעת קפסולה לבדיקת המעי הדק נדרשת הכנה של לקיחת משלשלים כמו לפני קולונוסקופיה? 2. לגביי הבדיקה שבולעים קפסולה מסיסה שהיא קפסולת דמה לפני שעושים את הבדיקה האמיתית- במידה והמסיסה לא נתקעת האם זה אומר כמעט בוודאות שאפשר לעשות את האמיתית ללא פחד שהיא תיתקע בדרך? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שאול, שלום, 1. האם לקפסולהנדרשת הכנה כמו לפני קולונוסקופיה? -- חלק מהמכונים מסכימים לבצע ללא כל הכנה למעט צום. - יתרון - ברור - חיסרון - תוכן במעי יסתיר ממצאים ויהפוך את הבדיקה ללא אבחנתית) -- חלק מהמכונים ממליצים על הכנה עם חומר בשם מרוקן. - יתרון - סיכון שהבדיקה תהיה ״לפח״ - קטן יותר - חסרון - קשה לשתות 2. קפסולה מסיסה: במידה לא נתקעת האם זה אומר כמעט בוודאות שאפשר לעשות את האמיתית ללא פחד שהיא תיתקע בדרך? -- כן זה די ממרגיע. אין וודאות ברפואה. זה הכי קרוב לוודאות שאפשר. תודה. -- מקווה שעזרתי. שבת שלום

09/01/2018 | 14:39 | מאת: אלי

בתי בת 20 עשתה MRE אנטרוגרפיה+גדוליניום בגלל כאבי בטן וחשד למחלת מעי דלקתית באילאום הטרמינלי. קודם לכן עברה גסטרוסקופיה מלמעלה ורק בביופסיה גילו דלקת בתרסריון. לכן צריכה לעבור קולונסקפיה מלמטה שתכלול כנראה גם בדיקת ביופסיה. 1.כמה % בהכללה הביופסיה חורצת דין לעומת מראה עיניים בבדיקה עצמה? 2. האם יש טעם לבדוק ,גם במקרה זה, את הביופסיה שוב, בחוו"ד שניה?-אם כן ,האם תצטרך לעבור שוב נטילת דגימה באופן פולשני? או שאפשר אולי מראש להיערך טכנית לבדיקה ב 2 מכונים שונים? שמעתי למשל שבסרטן שד רצוי חוו"ד שנייה... במה כאן שונה אם בכלל?

לקריאה נוספת והעמקה
09/01/2018 | 15:03 | מאת: אלי

בתי בת 20 עשתה MRE אנטרוגרפיה+גדוליניום בגלל כאבי בטן ונמצא בבדיקה זו חשד למחלה באילאום הטרמינלי. ....המשך כנ"ל

שלום אלי, ֿ1. כמה % הביופסיה חורצת דין לעומת מראה עיניים בבדיקה עצמה? -- במעוט מהמקרים 2. האם יש טעם לבדוק את הביופסיה שוב, בחוו"ד שניה? -- בשאלה של מחלת קרוטהן: כן או לא? לרוב התשובה של פתולוג ברורה ולא נדרשת חוות דעת שניה אם כן ,האם תצטרך לעבור שוב נטילת דגימה באופן פולשני? -- לא. גם אם תרצו לקבל חוות דעת נוספת מפתולוג אחר - הוא יעשה זאת על סמך אותן הדגימות אפשר אולי מראש להיערך טכנית לבדיקה ב 2 מכונים שונים? -- אין בכך צורך שמעתי למשל שבסרטן שד רצוי חוו"ד שנייה... במה כאן שונה אם בכלל? -- תמיד כדי לקבל חוות דעת נוספת: על פיענוח של צילומי MRE, על מכלול של הממצאים בתיק. ועם זאת, חלקה של הביופסיה אינו מכריע כאן

06/01/2018 | 13:20 | מאת: תומר

שלום ד"ר ליכטנשטיין. מאובחן בקוליטיס כבר הרבה שנים, טופלתי בעבר באימורן שלא עזר וגם ברמיקייד שגם לא עזר וגרם לתופעות לוואי לא נעימות. כיום לא לוקח תרופות והצלחתי לייצב את מצבי בכוחות עצמי, וחי חיים רגילים. למרות שאני חי היום חיים רגילים אני מאמין שעדיין מדדי הדלקת שלי קיימים. (בבדיקת הצואה מדד של 370) שאלתי היא, אני ואישתי חושבים על ילד, האם מדדי דלקת בגוף יכולים לגרום לפגיעה בפריון, או באיכות הזרע שיכולה להשפיע על העובר?. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא - עד כמה שאני יודע

31/12/2017 | 13:05 | מאת: אלעד

שלום אובחנתי עם קרוהן לפני 5 שנים בגיל 32 עקב כאבי בטן ושלשולים. כל בדיקות הדם היו תקינות , CT היה תקין, US בטן היה תקין, קולנוסקופיה רק במעי הגס היתה תקינה אבל בבדיקת קפסולה ראו דלקת על רירית המעי הדק. לפני שנה וחציCT חוזר לבדוק מה המצב תקין. לאורך כל השנים בדיקות הדם תקינות ומדדי הדלקת בנורמה בקצה התחתון של הנורמה. רק קלפרוטקטין נע בין 100 ל 260. אני לא לוקח כדורים לא רוצה לקחת כדורים וגם הבנתי מהגסטרו שאם מסתדר אז לא חייב. בדיקות דם לפני חודש תקינות לגמרי. משקל יציב. רציתי לדעת האם קרוהן מהסוג הזה עם בדיקות דם תקינות ומשקל יציב שראו רק בקפסולה, עלול לגרום לסיבוכים ולבעיות במידה ולא אקח כדורים או שהסיכון והסבירות נמוכים מאוד ואם אני מבצע מעקב בדיקות דם אז תמיד אוכל לקחת כדור אם תהיה החמרה? תודה

02/01/2018 | 15:49 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום אלעד, ״האם קרוהן שראו רק בקפסולה, עלולה לגרום לסיבוכים ולבעיות במידה ולא אקח כדורים״ -- יכולה, כמובן, אך הסבירות לכך נמוכה יחסית, אם זה לא קרה ב-5 שנים האחרונות ״עם בדיקות דם תקינות ומשקל יציב״ -- זה לא מספיק: חלק מאתנו לא מייצרים crp בכלל, לכן, אם אצלך ה-crp לא היה מוגבר אף פעם - לא ניתן לסמוך על כך. מה שמרגיע במקרה שלך - זה ש-calpro לא היה מאוד גבוהה. תמשיך מעקב calpro, אחת ל-3 חודשים, וכל עוד נשאר בסביבת 100-200 - ניתן להבליג אם אתה כל כך מבועת מרעיון של טיפול קבוע. -- דבר נוסף שהייתי בודק - זה צפיפות עצמות. לפעמים הדלקת לא מתבטאת בשלשול/כאב/crp אך מכרסמת את הגוף מבפנים. לא נבדוק - לא נדע. -- והאחרון: להימנע מדברים שעלולים לגרום לדלקת קלה להתלקח: עישון, משככי כאבים מסוג nsaids תודה -- מקווה שעזרתי

29/12/2017 | 19:18 | מאת: תובל

שלום גיל 32 ידוע על מעי רגיש כבר כ 12 שנה מאז הצבא ( אז החלו כאבי בטן ושלשולים לעתים ) קולונוסקופיה תקינה לפני 10 שנים בדיקות דם תקינות הרבה פעמים. CT בטן תקין לפני 5 שנים. אמרו לי שזה מעי רגיש ולחיות עם זה. עשיתי לפני חודשיים בדיקת ASCA והתוצאה היתה ASCA IGA תקין בתוך הנורמה אבל ASCA IGG גבוה ערך של 60 ( הנורמה עד 10 ). קראתי שכתבת שבד"כ בקרוהן ה ASCA IGA הוא הגבוה ואצלי הוא תקין אבל ה IGG גבוה . האם זה משנה וקצת מקטין את הסיכוי שמדובר בקרוהן בגלל שזה ה IGG? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תובל בתשובה לשאלך: כן, בכל 2/3 מחולי קרוהן ה-ASCA חיובי ומדובר לרוב ב-IgA, ולא ב-IgG מעבר לכך: ASCA חיובי ב-1-2% מאוכלוסיה כללית (במילים אחרות, ל-1000 עד 2000 לכל 100.000 איש) היארעות של מחלת קרוהן היא 5 מקרים חדשים לשנה לכל 100.000 איש תרגיל מתמטי פשות יגלה לך שאין כל משמעות אבחנתית בתוצאה החיובית של בדיקת הדם: רק ב-5 מתוך 1000-2000 איש עם התוצאה החיובית היא מצביעה על מחלת קרוהן, בכל השאר - היא סתם טעות חסרת משמעות.

29/12/2017 | 14:53 | מאת: דני

שלום. בן 45. לפני 5 שנים היה לי זיהום בבטן - שבוע חום ושלשולים. מאז התופעות נמשכו וירדתי במשקל במשך שנה וחצי מ 60 ל 52 ואובחנתי כ post infectious ibs. אחרי שנה וחצי בסיוע דיאטנית הורדתי המון מזונות והיה שיפור והתייצבות במשקל במשך 3 שנים הייתי יציב על 52 ק"ג אבלל בשנה האחרונה ירדתי עוד 3 ק"ג ל 49 ק"ג ובחודשיים האחרונים סוף סוף עליתי חזרה כמעט 1 ק"ג לכ 50. כעת ברוב הימים יש קצת עצירות, שלשולים רק פעם בכחודשיים שלושה, ויש קצת רגישות בבטן אמצעית ולפעמים בבטן ימין / שמאל תחתונה. קולונסקופיה לפני 3 שנים, הצליחו להכנס רק לחצי מהמעי הגס והיא היתה תקינה. לא לקחו ביופסיה כי לא ראו כלום חריג. גסטרוסקופיה לפני שנתיים תקינה. CT בטן לפני שנה וחצי תקין. בדיקות דם תקינות - CRP תקין נמוך ( 0.1 ) אלבומין ( 4.5 ) המוגלובין תקין ( 13.2 ) פריטין תקין, רק כולסטרול כללי קצת נמוך 130 בגלל ירידת המשקל. הגסטרו בקופח סיכם את העניין כמעי רגיש משמעותי בעקבות זיהום והמליץ לעלות במשקל עם פורמולות ובליווי דיאטנית ואולי לקחת ציפרלקס וזה יעזור ל IBS. לפני 4 חודשים הלכתי לגסטרו אחר באופן פרטי. המליץ על בדיקת קלפרוטקטין ויצאה 210. בדיקה חוזרת היתה 185. בדיקת ASCA יצאה פי 6 מהנורמה. הוא אמר שאולי בכל זאת יש לי קרוהן אולי רק ברירית המעי הדק והמליץ לעשות קפסולה. חזרתי לרופא המשפחה וגם לגסטרו בקופח ושניהם אמרו שחבל לטרטר אותי עם עוד בדיקות שרק יורידו אותי במשקל...והיות ובחודשיים האחרונים סוף סוף המשקל קצת עלה אז לא היו עושים עכשיו עוד בדיקות. הגסטרו בקופח הוסיף ואמר שגם אם מתחבא לי קרוהן אז קרוהן של כבר 4 שנים, עם CRP תקין בדיקות דם תקינות סיטי תקין וכו' פחות מטריד אותו וממילא לא ייתן טיפולים תרופתיים לא קלים לקרוהן כזה... אשמח לעזרתך בתור מומחה לקרוהן. אני לא שש לעוד בדיקות וסוף סוף בחודש האחרון המשקל שלי קצת התייצב ועלה. מצד שני עדיין יש רגישות בבטן למגוון מאכלים ( אולי מ IBS אולי מ IBD.. ). אם אני אחכה נניח שנה עם ביצוע קפסולה, כדי להתמקד בעליה במשקל, האם יש סיכון בשל עיכוב באבחנה של קרוהן? אם נניח יש לי קרוהן אבל זה קרוהן עם CRP תקין ושקיעת דם 6 ואלבומין תקין וספירת דם תקינה ו CT תקין , אבל מנגד קלפרוטקטין 200 ואסקא פי 6, האם רוב הסיכוי שקרוהן כזה לא יגרום סיבוכים בעוד שנה שנתיים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דני אתה פונה בשאלה של יעוץ רפואי פרטני (דעה שניה), וזאת לא מטרת הפורום

ערב טוב בתי אובחנה כחולת קרוהן עקב יציאות מרובות וכאבי בטן חזקים מאד.הרופא נתן לה לעשות רשימה חיסונים היא עשתה פרוינר ונתן לה מנטו וחסיון נוסף שאחריו היא צריכה להתחיל טיפול תרופתי אימוראן.הבת שלי חוששת מהחיסוןנים האם חובה לעשות את החיסונים .אודה על העזרה .

לקריאה נוספת והעמקה

לא חובה עם זאת, זה בסופו של דבר צריך להיות לטובתה

בהמשך לתשובתך על פנייתי לגבי חיסונים לבת שלי שחולה בקרוהן.כתבת לי שלא חובה לעשות חיסונים אחרי הפרוינר אבל עדיף .השאלה מה מטרת החיסונים .החיסונים הם לחולי שחפת דלקת ריאות מה המטרה שלהם בהתיחס לחולה קרוהן תודה ויום טוב

דלקת ראות שנגרמת על ידי חיידק בשם פנאומוקוק

שלום, משתמשת בקנאביס רפואי (ללא טבק) עקב קוליטיס כיבית, ומשתמשת עם גלולות יאז, האם ישנה בעיה עם שילובן יחד? האם ידוע לך על עדויות שאכן הקנאביס עוזר לקוליטיס? מהו החומר הפעיל של הקנאביס שמסייע לקוליטיס ? אשמח קצת לשמוע :) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

האם ישנה בעיה עם שילובן יחד? -- לא האם ידוע לך על עדויות שאכן הקנאביס עוזר לקוליטיס? -- לא מהו החומר הפעיל של הקנאביס שמסייע לקוליטיס ? -- אין כל עדות שקנביס מסייע להפחית דלקתֿ אשמח קצת לשמוע -- שמחתי לעזור תודה רבה

עוזר בהחלט הציל לי את החיים

אתה יכול לפרט? מה ניסית לפני זה? איזה סוג קנאביס לוקח? תוך כמה זמן ראית שיפור? תודה

26/12/2017 | 08:32 | מאת: דניאל

חייל בן 20, עקב שלשולים ויציאות לא סדירות במשך כמעט שנה לסירוגין עשיתי בדיקות דם לאוטואימוניה. Asca igg ו iga יצאו גבוהות מאוד. האם הבדיקות הללו מצביעות בודאות על קרוהן או שיש עוד סיבות לתוצאות גבוהות?

לקריאה נוספת והעמקה
26/12/2017 | 08:38 | מאת: דניאל

רוצה לציין בנוסף שנמצא טפיל אמבה פרגיליס חיובי בבדיקת צואה. נראה שקיבלתי את הטפיל בשנה האחרונה.

לא, לא בוודאות באחד מתוך ~ 1000 מטופלים עם asca לא תקינה יש גם קרוהן

16/12/2017 | 23:32 | מאת: רועי

תודה. הוא כרגע בבידוד מגע בגלל הקולסטרידיום דפיציל והרופאים שם אמרו שלא מומלץ שאגיע. שתי שאלות המשך. האם בכל זאת אין מניעה שאגיע? ותוך כמה זמן הסיכון יורד ( נניח לאחר 5 ימים שסיים אנטיביוטיקה)? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כנ״ל

14/12/2017 | 21:52 | מאת: רועי

שלום. יש לי קוליטיס כיבית ואני מטופל אצל ד"ר לב לכיטנשטיין. אבא שלי מאושפז בבית רבקה סיעודי מורכב ואובחן אצלו קלוסטרידיום. הבנתי שזה מאוד מדבק. מה הסיכונים בשבילי כחולה קוליטיס לבקר ולבוא במגע איתו? האם אני יכול להיות רגוע

לקריאה נוספת והעמקה

1. הסיכון קיים 2. רגוע - כן, אך יש להקפיד הקפדה יתרה לשתוף ידיים לאחר כל ביקור בבי״ח סיעודי/שיקומי, אחרי שימוש בשירותים (אם משתמש שם במקרה), ולפני ארוחות (אם אוכל שם)

16/12/2017 | 23:29 | מאת: רועי

תודה. הוא כרגע בבידוד מגע בגלל קולסטרידיום דפיציל והרופאים שם אמרו שלא מומלץ שאגיע. שתי שאלות המשך. האם בכל זאת אין מניעה ממני לבקר אותו? ותוך כמה זמן הסיכון יורד ( נניח לאחר 5 ימים שסיים אנטיביוטיקה)? תודה

הסיכון קיים לא ניתן להעריך במספרים מדוייקיםֿ מתי הסיכון פוחת - מציע להתיעץ עם רופא שמטפל באבא

06/12/2017 | 13:53 | מאת: דינה

שלום! רציתי לדעת עד כמה בדיקת קלפרוטקטין היא אבחנתית. כמה זמן לוקח לקבל את תוצאות הבדיקה. במידה וקולונוסקופיה תקינה,אך ההערכים של קלפרוטקטין מוגברים,האם יש צורך בבירורים נוספים?אם כן,באילו? בתודה ובברכה, דינה

לקריאה נוספת והעמקה

רציתי לדעת עד כמה בדיקת קלפרוטקטין היא אבחנתית -- אם התוצאה אינה תקינה - יש לחפש דלקת בדרכי העיכול כמה זמן לוקח לקבל את תוצאות הבדיקה -- תלוי במעבדה, בדרך כלל מספר שבועות במידה וקולונוסקופיה תקינה,אך ההערכים של קלפרוטקטין מוגברים,האם יש צורך בבירורים נוספים?אם כן,באילו? -- קפסולה של מעי דק בתודה ובברכה -- בשמחה. מקווה שעזרתי

29/11/2017 | 19:47 | מאת: גלעד

שלום אני בן 45. לפני 5 שנים היה זיהום בבטן עם תוצאה שלתרבית חיובית ומאז כאבי בטן ושלשולים וכו'. צמצמתי מאוד את מגוון התזונה וזה צמצם את כאבי הבטן ועברתי לעצירות רוב הזמן. קולנוסקופיה לפני 3 שנים תקינה CT בטן לפני חצי שנה תקין רק לפני כמה חודשים אובחן קרוהן רק בקפסולה רק במעי הדק. ניסיתי טיפול בפנטסה ולא שינה משמעותית. לא מעוניין לקחת תרופות קשות יותר כרגע היות ורוב הזמן אין שלשולים אלא עצירות. בדיקות דם תקינות המוגלובין 13.2 CRP תקין אלבומין 4.7 רק קלפרוטקטין מוגבר כ 200-250. ירדתי ב 5 שנים מ 60 קילו שזה הנורמה שלי ל 48 קילו. BMI=15 וכעת יורד כ 300 גרם לחודש על תזונה יומית של כ 1600 קלוריות והתזונה יחסית לא מגוונת. אק"ג תקין. QT לא מוארך לפי הרופאה. הדופק שלי 60 במנוחה ובשעות הערב לפעמים יורד ל 55 ולחץ דם כ 95-55 רופאת המשפחה אמרה שאולי צריך לעשות הזנה ורידית כי המשקל כבר בעייתי. אבל הגסטרו בקופח אמר שלא רואה סיבה עדיין אבל שאנסה לקחת אנשור ולראות אם זה יעלה אותי במשקל. ניסיתי אנשור גרם לכאבי בטן. ניסיתי מודולן לא גרם כאבי בטן אבל גרם להחמרה בעצירות. 1. האם במצב כזה כבר חיוני לעשות הזנה ורידית? 2. עד כמה מסוכן להיות במשקל 48.5 קג ואיך יודע מה הקו שממנו כבר זה מסוכן מדי וחייב הזנה ורידית? 3. יש עוד דרך לעלות במשקל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1. האם במצב כזה כבר חיוני לעשות הזנה ורידית?ֿ -- לא 2. עד כמה מסוכן להיות במשקל 48.5 קג ואיך יודע מה הקו שממנו כבר זה מסוכן מדי וחייב הזנה ורידית? -- למשקל לשעצמו אין כל כך הרבה משמעות. חשוב, ברור - אבל לא הכי. לעומת זאת - העובדות שהאלבומין תקין (=גוף מקבל מספיק חלבונים), המוגלובין תקין (= יש מספיק חומרי גלם וברזל לבנות המוגלובין) - מרגיעות 3. יש עוד דרך לעלות במשקל? -- נשמע שאתה בחסר קלוריֿ אך לא בחסר אבות מזון. תנסה לעלות ערך קלורי של הארוחות. ויש עוד שתי נקודות שמחייבות התייחסות: 1. ״צמצמתי מאוד את מגוון התזונה וזה צמצם את כאבי הבטן״ -- יש אנשים שהמעי שלהם לא מסתדר עם מרכיבי מזון מסויימים, בין אם בגלל דלקת ובין לאו. אתה צריך הדרכה של תזונאי טוב. אם מרכיבי המזון שמחמירים לך כאבי בטן הם סוכרים קשים לעיכול (זה תזונאי ידע להגיע על פי רשימת המזונות) - דיאטה מסויימת בשם fodmap עשויה לעזור, וזאת מבלי לצמצם ערך הקלורי של הארוחות. גש לתזונאי. 2. בדקנו צליאק, חסרים ברמת נוגדנים מסוג IgA, רמת פעילות של בלוטת מגן, רמת סידן, צפיפות עצמות? מקווה שעזרתי שבת שלום

27/11/2017 | 08:06 | מאת: לאה

כאבים בחזה מזה כמעט שנה . התפרצות כאב לראשונה לפני כשנה תוך כדי נטילת סטרואידים במינון גבוה עקב התפרצות הרפס . בבדיקת גסטרו לא נמצא חיידק אבל מביופסיה של המעי נמצאה דלקת כרונית בתריסריון ואין דלקת בקיבה. אין כאבים בבטן תחתונה , אין שלשולים , אין עצירות. אין בחילות אין הקאות. לא נמצא חיידק הליקובקטר בבדיקה בשיבא נמצא: igG ASCA חיובי:22.87 מקסימם נורמה :12.0 וכנ"ל , שלילי igA -2.19 שהנורמה כנל 12.0. מה זה אומר? בדיקה נוספת אימנולוגית תקינה:ANTI MPO- 0.2 ,טווח: 0.00-0.99 ANCA-PR3 גם 0.2 אותו טווח. שינו אגב את שיטת מדידה ליחוס, מתחילת שנה

לקריאה נוספת והעמקה
27/11/2017 | 08:15 | מאת: לאה

תודה

27/11/2017 | 14:10 | מאת: לאה

CPR קפץ ל 5.88 ב 10.17 ,ואחכ ל 6.55 ב11.17

שלום לאה, אנחנו לא משתמשים בבדיקת ASCA לאבחון של מחלת קרוהן - היא פשוט אינה מדוייקת מספיק. ASCA מוגברת בכ-5% מאוכלוסיה כללית ובריאה - אנשים שאין להם כל מחלת מעי, כל נסיון להסיק מה-ASCA גבוהה כי מדובר במחלת מעי - מטעה: -- היארעות של מחלת קרוהן באוכלוסיה כללית היא ~ 5 מקרים לכל 100.000 בני אדם -- שכיחות של ASCA חיובי באנשים בריאים = 5% = 5000 ל-100.000, -- לכן רק 5 מתוך 5000 איש עם ASCA חיובי באמת חולה במחלת קרוהן -- אם סיבכתי אותך עם החישוב - אציג זאת אחרת: יש לך סיכוי סביר של 999 מתוך 1000 שאת בריאה למרות ה-ASCA הלא תקין, לעומת סיכוי קלוש של 1 מתוך 1000 שאת חולה קרוהן וטרם אובחנת ללא קשר לזה, יש לברר את הכאבים שאת מתארת

28/11/2017 | 15:49 | מאת: דני

לד"ר ליכטנשטיין רציתי להגיד כל הכבוד על התשובות המפורטות והמקצועיות מאוד. עבורנו חולי קרוהן זה ממש חשוב ועוזר ואנחנו מעריכים את זה מאוד תודה

:-)

20/11/2017 | 18:17 | מאת: מורן

שלום, אני מטופלת בפנטזה, 4 גר' ליום. שאלתי היא האם חולי קרוהן שמשתמשים בפנטזה יכולים לקחת מדי פעם אופטלגין? גם בשל המחלה וגם בשל שימוש בפנטזה? כלומר, האם עם שני הנתונים האלה, המחלה והפנטזה יש אפשרות להשתמש באופטלגין ? או שיש איזשהו משכך כאבים אחר מומלץ ? תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

1. מבחינת מחלת מעי דלקתית - מותר אופטלגין 2. מבחנית מחלת מעי דלקתית - אסור קבוצה של משככי כאבים בשם NSAIDS: אדקס, אדוויל, נאקסין, נורופן, נורוסין, וולטרן, ארקוקסיה, אתופן, וכו׳

18/11/2017 | 19:19 | מאת: אא

אני מטופל בפנטסה חודשיים וקצת, ומאז שהתחלתי את הטיפול שמתי לב שכאשר אני מעביר יד בשיער, נופלות שיערות - דבר שלא היה לי בעבר. אם הנשירת שיער היא בעקבות הפנטסה האם זה אומר שאני אקריח בגללה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא הפנטזה גרמה לנשירה אלא ההתלקחות, לפני חודשיים זקיקי השער נפגעים בזמן ההתלקחות, רק שמהפגיעה עצמה ועד לנשירה לוקח ~ חודש-חודשיים. מי שלא מבין זאת - מקשר את הנשירה להשפעה של תרופות (פנטזה, אימורן, רמיקייד) או לחסרים תזונתיים כאלה או אחרים. 2. השערה הפגועה נושרת מכוון שתחתיה צומחת חדשה. אל דאגה.

16/11/2017 | 22:53 | מאת: גיל

שלום רציתי לדעת כמה אחוז מהאנשים שמאובחנים עם קרוהן יכולים להמשיך לתפקד עשרות שנים בלי שום תרופות אלא רק עם הקפדה על תזונה מתאימה וזאת בלי שייגרמו להם שום סיבוכים? קיים דבר כזה? יש איזה 20-30 אחוז שיכולים להסתדר בלי שום תרופה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיל, לפעמים אנחנו משאירים מטופלים עם מחלה קלה וללא סיבוכים ללא טיפול תרופתי (זאת, כמובן, תוך כדי ניטור קפדני) - מתוך הבנה שעוצמת הדלקת כעת אינה מצדיקה טיפול קבוע בתרופות לדיכוי מערכת חיסונית, ומתוך תקווה והערכה שדלקת לא תתקדם ולא תחמיר ללא הטיפול. חלקם בהחלט מסתדרים ובחלקם אנחנו מגלים (תוך כדי המעקב הקפדני כאמור) שטעינו, ושהדלקת החמירה, ומתחילים טיפול. אין לי מידע אודות אחוזים אך לא מדובר במטופלים רבים.

16/11/2017 | 01:34 | מאת: לאה כהן

שלום רב, ביתי בת ה20 סובלת מזה כ- שלוש שנים מהתקפים של כאבי בטן אשר תוקפים אותו אחת לחודשיים וחצי שלושה. ההתקפים מלווים בכאבי בטן בעיקר עליונה, חוסר יכולת לאכול ולאחר אכילה יש תחושת מלאות ולחץ בבטן העליונה דבר שיכול להוביל להקאה ברוב המיקרים, בנוסף בזמן ההתקף אך לא רק ביתי סובלת גם מצרבות. ההתקפים לרוב לא מלווים בחום. לאחר בירור אצל גסטרו ערכנו בדיקת גסטרוסקופיה אשר יצא תקינה כמו כן גם הביופסיות. אך בבדיקת הדם היתגלה ערכי ASCA IGA 40.9 ו- ASCA IGG 34.6. ביצענו MRE אשר יצא תקין. חשוב לי לציין שביתי סובלת גם מ F.M.F אך לאחר ברור אצל ראומטלוג היתברר שאין קשר בין התסמינים להנ"ל לבין סימני המחלה. אני חוששת שביתי סובלת מקרוהן. אשמח לשמוע את חוות דעתך. תודה רבה אם מודאגת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאה, אם זאת הדאגה - למה לא לסיים בירור?

13/11/2017 | 18:01 | מאת: עדי

שלום בן 30 מזה 6 שנים אחרי זיהום בבטן כאבי בטן. היות וCT בטן היה תקין וגסטרוסקופיה תקינה אמרו שזה חסר משמעות ומעי רגיש. מאז סובל כבר 6 שנים ורק לפני שבועיים בבדיקת קפסולה ראו שיש קרוהן במעי הדק. בדיקות הדם עד כה לא היו בעיות משמעותיות אבל ירדתי במשקל וסובל מכאבי בטן כבר שנים. קלפרוטקטין 178 השבוע האם איחרתי את המועד בגלל שלא טופל עד עכשיו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, איזה מועד?

24/11/2017 | 19:23 | מאת: איתן

תשובה צינית?

שלום איתן ממש לא, ללא טיפה של ציניות רק מברר מה מטרת השאלה בינינו, למה שלאדם ציני-מריר-מתנשא יהיה בכלל רצון לנהל פורום כזה, בהתנדבות, הלילות, בדקות הפנויות הבודדות שעוד נשארו לו, מהמשמרות והמרפאות? עצם ההתנדבות בפורום מטופלים, שבע שנים רצופות, אלפי שאלות ותשובות - לא מעידה על אימפטיות ואהבת חינם? תחשוב שוב

11/11/2017 | 19:24 | מאת: גלית

שלום. 1. רציתי לדעת האם יכול להיות קרוהן פעיל אבל שבמשך שנתיים שלוש אין שלשולים ( פרט לנניח פעם בכ 4-8 שבועות ) אלא אפילו עצירות? 2. האם עצירות זה אומר שהדלקת נמצאת ברמה נמוכה מאוד ולא פעילה ? או שיכולה להיות דלקת פעילה ומזיקה במקביל לעצירות בקרוהן? ( אציין שבדיקות הדם תקינות ) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית, שלום. 1. האם יכול להיות קרוהן פעיל אבל אין שלשולים אלא אפילו עצירות? -- כן 2. האם עצירות זה אומר שהדלקת נמצאת ברמה נמוכה מאוד ולא פעילה ? -- לא או שיכולה להיות דלקת פעילה ומזיקה במקביל לעצירות בקרוהן? -- כן תודה רבה -- מקווה שעזרתי

11/11/2017 | 13:42 | מאת: איציק

שלום, אובחנתי עם קרוהן ואני נוטל כבר חודשיים פנטסה. בחודש האחרון כשאני שוכב במיטה יש לי לעיתים בבטן השמאלית התחתונה (היה גם בימנית תחתונה) תחושה של כובד כמו משקולת למשל ורציתי לדעת אם זה יכול להיות שייך לפנטסה או למחלת מעי דלקתית? לא מדובר בכאב אבל כן בתחושת אי נעימות כמו משקולת או כתחושת "כבדות". תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

איציק שלום, תחושת אי-נוחות היא תופעה כללית מדי ולא ניתן לשייך אותה למחלה או לטיפול רק על פי התאור. מציע לספר על כך לרופא שמטפל בך, ואולי להשלים בדיקות על מנת לוודא שמחלתך בשליטה

10/11/2017 | 21:34 | מאת: יבגני

שלום גיל 45 יש קרוהן 20 שנה. במשך שנים רבות הסתדרתי בלי תרופות אבל מזה 5 שנים יש יותר כאבי בטן ושלשולים. כתוצאה מכך ירדתי 12 קג ל 49 קג על גובה 1.80 ניסיתי כטיפול בקרוהן כמה תרופות וזריקות והיו תופעות לוואי שגרמו לי להפסיק. בשנה וחצי האחרונות צמצמתי מאוד את השלשולים לפעם בחודש וגם את כאבי הבטן. הדרך שעשיתי זאת היתה על ידי הורדת התזונה למעט מאוד מאכלים בעיקר לחם ביצים טחינה עוף ממרק וירקות ממרק. זהו. שום דבר אחר לא אוכל. כך המשקל יציב כבר חצי שנה על 49 קג יש גם לא מעט עצירות בגלל שאוכל מעט סיבים. בדיקות הדם תקינות - אלבומין תקין 4.8 המוגלובין תקין 13.8 CRP תקין הכל תקין. קלפרוטקטין 230 לפני חודשיים. CT בטן לפני 4 חודשים תקין. ללא סיבוכים. אק"ג תקין. אקו לב לפני חצי שנה תקין. יש חולשה בחודשים האחרונים. רציתי לשאול 1. עד כמה מסוכן שאני שנה וחצי אוכל 5-6 מאכלים בלבד, ונמצא בתת משקל משמעותי 49 קג. ( מנגד יש פחות כאבי בטן ושלשולים וכו' ). האם חלילה הלב בסכנה במצב כזה? איך יודעים? 2. אני לא מצליח להרחיב את המאכלים כל מאכל נוסף גורם לכאבי בטן. ניסיתי קצת תפוחי אדמה - כאבי בטן, קצת במבה - כאבי בטן וכו' וכו'. לא יכול להוסיף. איך מרחיבים את התזונה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יבגני, 1. עד כמה מסוכן שאני שנה וחצי אוכל 5-6 מאכלים בלבד -- זאת שאלה לתזונאי - אם אין לך חסרי תזונה (ויטמינים, צפיפות עצמות וכו) - לא מסוכן ונמצא בתת משקל משמעותי 49 קג -- אני לא הייתי דואג מזה כל עוד המוגלובין ואלבומין תקינים האם חלילה הלב בסכנה במצב כזה? איך יודעים? -- יעוץ תזונאי 2. אני לא מצליח להרחיב את המאכלים כל מאכל נוסף גורם לכאבי בטן. ניסיתי קצת תפוחי אדמה - כאבי בטן, קצת במבה - כאבי בטן וכו' וכו'. לא יכול להוסיף. איך מרחיבים את התזונה? -- יעוץ תזונאי

10/11/2017 | 12:43 | מאת: רוני

שלום רב, אני בת 40, חולת קרוהן זה 20 שנה , עברתי ניתוח לכריתת חלקי מעי לפני מספר שנים. עוברת IVF כבר מספר שנים עקב חצוצרות חסומות. שוקלת , בהמלצת רופא הפריון הוצאת חצוצרות, אבל חוששת בגלל הקרוהן. אשמח להמלצה על מומחה המתמצא בשילוב ביו התחומים. ולכירורג המתמצא בגניקולוגיה עם נסיון חולות קרוהן.תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא מכיר