פורום קרוהן וקוליטיס

1820 הודעות
1592 תשובות מומחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס

14/12/2017 | 21:52 | מאת: רועי

שלום. יש לי קוליטיס כיבית ואני מטופל אצל ד"ר לב לכיטנשטיין. אבא שלי מאושפז בבית רבקה סיעודי מורכב ואובחן אצלו קלוסטרידיום. הבנתי שזה מאוד מדבק. מה הסיכונים בשבילי כחולה קוליטיס לבקר ולבוא במגע איתו? האם אני יכול להיות רגוע

לקריאה נוספת והעמקה

1. הסיכון קיים 2. רגוע - כן, אך יש להקפיד הקפדה יתרה לשתוף ידיים לאחר כל ביקור בבי״ח סיעודי/שיקומי, אחרי שימוש בשירותים (אם משתמש שם במקרה), ולפני ארוחות (אם אוכל שם)

תודה. הוא כרגע בבידוד מגע בגלל קולסטרידיום דפיציל והרופאים שם אמרו שלא מומלץ שאגיע. שתי שאלות המשך. האם בכל זאת אין מניעה ממני לבקר אותו? ותוך כמה זמן הסיכון יורד ( נניח לאחר 5 ימים שסיים אנטיביוטיקה)? תודה

הסיכון קיים לא ניתן להעריך במספרים מדוייקיםֿ מתי הסיכון פוחת - מציע להתיעץ עם רופא שמטפל באבא

06/12/2017 | 13:53 | מאת: דינה

שלום! רציתי לדעת עד כמה בדיקת קלפרוטקטין היא אבחנתית. כמה זמן לוקח לקבל את תוצאות הבדיקה. במידה וקולונוסקופיה תקינה,אך ההערכים של קלפרוטקטין מוגברים,האם יש צורך בבירורים נוספים?אם כן,באילו? בתודה ובברכה, דינה

לקריאה נוספת והעמקה

רציתי לדעת עד כמה בדיקת קלפרוטקטין היא אבחנתית -- אם התוצאה אינה תקינה - יש לחפש דלקת בדרכי העיכול כמה זמן לוקח לקבל את תוצאות הבדיקה -- תלוי במעבדה, בדרך כלל מספר שבועות במידה וקולונוסקופיה תקינה,אך ההערכים של קלפרוטקטין מוגברים,האם יש צורך בבירורים נוספים?אם כן,באילו? -- קפסולה של מעי דק בתודה ובברכה -- בשמחה. מקווה שעזרתי

29/11/2017 | 19:47 | מאת: גלעד

שלום אני בן 45. לפני 5 שנים היה זיהום בבטן עם תוצאה שלתרבית חיובית ומאז כאבי בטן ושלשולים וכו'. צמצמתי מאוד את מגוון התזונה וזה צמצם את כאבי הבטן ועברתי לעצירות רוב הזמן. קולנוסקופיה לפני 3 שנים תקינה CT בטן לפני חצי שנה תקין רק לפני כמה חודשים אובחן קרוהן רק בקפסולה רק במעי הדק. ניסיתי טיפול בפנטסה ולא שינה משמעותית. לא מעוניין לקחת תרופות קשות יותר כרגע היות ורוב הזמן אין שלשולים אלא עצירות. בדיקות דם תקינות המוגלובין 13.2 CRP תקין אלבומין 4.7 רק קלפרוטקטין מוגבר כ 200-250. ירדתי ב 5 שנים מ 60 קילו שזה הנורמה שלי ל 48 קילו. BMI=15 וכעת יורד כ 300 גרם לחודש על תזונה יומית של כ 1600 קלוריות והתזונה יחסית לא מגוונת. אק"ג תקין. QT לא מוארך לפי הרופאה. הדופק שלי 60 במנוחה ובשעות הערב לפעמים יורד ל 55 ולחץ דם כ 95-55 רופאת המשפחה אמרה שאולי צריך לעשות הזנה ורידית כי המשקל כבר בעייתי. אבל הגסטרו בקופח אמר שלא רואה סיבה עדיין אבל שאנסה לקחת אנשור ולראות אם זה יעלה אותי במשקל. ניסיתי אנשור גרם לכאבי בטן. ניסיתי מודולן לא גרם כאבי בטן אבל גרם להחמרה בעצירות. 1. האם במצב כזה כבר חיוני לעשות הזנה ורידית? 2. עד כמה מסוכן להיות במשקל 48.5 קג ואיך יודע מה הקו שממנו כבר זה מסוכן מדי וחייב הזנה ורידית? 3. יש עוד דרך לעלות במשקל? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1. האם במצב כזה כבר חיוני לעשות הזנה ורידית?ֿ -- לא 2. עד כמה מסוכן להיות במשקל 48.5 קג ואיך יודע מה הקו שממנו כבר זה מסוכן מדי וחייב הזנה ורידית? -- למשקל לשעצמו אין כל כך הרבה משמעות. חשוב, ברור - אבל לא הכי. לעומת זאת - העובדות שהאלבומין תקין (=גוף מקבל מספיק חלבונים), המוגלובין תקין (= יש מספיק חומרי גלם וברזל לבנות המוגלובין) - מרגיעות 3. יש עוד דרך לעלות במשקל? -- נשמע שאתה בחסר קלוריֿ אך לא בחסר אבות מזון. תנסה לעלות ערך קלורי של הארוחות. ויש עוד שתי נקודות שמחייבות התייחסות: 1. ״צמצמתי מאוד את מגוון התזונה וזה צמצם את כאבי הבטן״ -- יש אנשים שהמעי שלהם לא מסתדר עם מרכיבי מזון מסויימים, בין אם בגלל דלקת ובין לאו. אתה צריך הדרכה של תזונאי טוב. אם מרכיבי המזון שמחמירים לך כאבי בטן הם סוכרים קשים לעיכול (זה תזונאי ידע להגיע על פי רשימת המזונות) - דיאטה מסויימת בשם fodmap עשויה לעזור, וזאת מבלי לצמצם ערך הקלורי של הארוחות. גש לתזונאי. 2. בדקנו צליאק, חסרים ברמת נוגדנים מסוג IgA, רמת פעילות של בלוטת מגן, רמת סידן, צפיפות עצמות? מקווה שעזרתי שבת שלום

27/11/2017 | 08:06 | מאת: לאה

כאבים בחזה מזה כמעט שנה . התפרצות כאב לראשונה לפני כשנה תוך כדי נטילת סטרואידים במינון גבוה עקב התפרצות הרפס . בבדיקת גסטרו לא נמצא חיידק אבל מביופסיה של המעי נמצאה דלקת כרונית בתריסריון ואין דלקת בקיבה. אין כאבים בבטן תחתונה , אין שלשולים , אין עצירות. אין בחילות אין הקאות. לא נמצא חיידק הליקובקטר בבדיקה בשיבא נמצא: igG ASCA חיובי:22.87 מקסימם נורמה :12.0 וכנ"ל , שלילי igA -2.19 שהנורמה כנל 12.0. מה זה אומר? בדיקה נוספת אימנולוגית תקינה:ANTI MPO- 0.2 ,טווח: 0.00-0.99 ANCA-PR3 גם 0.2 אותו טווח. שינו אגב את שיטת מדידה ליחוס, מתחילת שנה

לקריאה נוספת והעמקה
27/11/2017 | 08:15 | מאת: לאה

תודה

27/11/2017 | 14:10 | מאת: לאה

CPR קפץ ל 5.88 ב 10.17 ,ואחכ ל 6.55 ב11.17

שלום לאה, אנחנו לא משתמשים בבדיקת ASCA לאבחון של מחלת קרוהן - היא פשוט אינה מדוייקת מספיק. ASCA מוגברת בכ-5% מאוכלוסיה כללית ובריאה - אנשים שאין להם כל מחלת מעי, כל נסיון להסיק מה-ASCA גבוהה כי מדובר במחלת מעי - מטעה: -- היארעות של מחלת קרוהן באוכלוסיה כללית היא ~ 5 מקרים לכל 100.000 בני אדם -- שכיחות של ASCA חיובי באנשים בריאים = 5% = 5000 ל-100.000, -- לכן רק 5 מתוך 5000 איש עם ASCA חיובי באמת חולה במחלת קרוהן -- אם סיבכתי אותך עם החישוב - אציג זאת אחרת: יש לך סיכוי סביר של 999 מתוך 1000 שאת בריאה למרות ה-ASCA הלא תקין, לעומת סיכוי קלוש של 1 מתוך 1000 שאת חולה קרוהן וטרם אובחנת ללא קשר לזה, יש לברר את הכאבים שאת מתארת

28/11/2017 | 15:49 | מאת: דני

לד"ר ליכטנשטיין רציתי להגיד כל הכבוד על התשובות המפורטות והמקצועיות מאוד. עבורנו חולי קרוהן זה ממש חשוב ועוזר ואנחנו מעריכים את זה מאוד תודה

:-)

20/11/2017 | 18:17 | מאת: מורן

שלום, אני מטופלת בפנטזה, 4 גר' ליום. שאלתי היא האם חולי קרוהן שמשתמשים בפנטזה יכולים לקחת מדי פעם אופטלגין? גם בשל המחלה וגם בשל שימוש בפנטזה? כלומר, האם עם שני הנתונים האלה, המחלה והפנטזה יש אפשרות להשתמש באופטלגין ? או שיש איזשהו משכך כאבים אחר מומלץ ? תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

1. מבחינת מחלת מעי דלקתית - מותר אופטלגין 2. מבחנית מחלת מעי דלקתית - אסור קבוצה של משככי כאבים בשם NSAIDS: אדקס, אדוויל, נאקסין, נורופן, נורוסין, וולטרן, ארקוקסיה, אתופן, וכו׳

18/11/2017 | 19:19 | מאת: אא

אני מטופל בפנטסה חודשיים וקצת, ומאז שהתחלתי את הטיפול שמתי לב שכאשר אני מעביר יד בשיער, נופלות שיערות - דבר שלא היה לי בעבר. אם הנשירת שיער היא בעקבות הפנטסה האם זה אומר שאני אקריח בגללה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא הפנטזה גרמה לנשירה אלא ההתלקחות, לפני חודשיים זקיקי השער נפגעים בזמן ההתלקחות, רק שמהפגיעה עצמה ועד לנשירה לוקח ~ חודש-חודשיים. מי שלא מבין זאת - מקשר את הנשירה להשפעה של תרופות (פנטזה, אימורן, רמיקייד) או לחסרים תזונתיים כאלה או אחרים. 2. השערה הפגועה נושרת מכוון שתחתיה צומחת חדשה. אל דאגה.

16/11/2017 | 22:53 | מאת: גיל

שלום רציתי לדעת כמה אחוז מהאנשים שמאובחנים עם קרוהן יכולים להמשיך לתפקד עשרות שנים בלי שום תרופות אלא רק עם הקפדה על תזונה מתאימה וזאת בלי שייגרמו להם שום סיבוכים? קיים דבר כזה? יש איזה 20-30 אחוז שיכולים להסתדר בלי שום תרופה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גיל, לפעמים אנחנו משאירים מטופלים עם מחלה קלה וללא סיבוכים ללא טיפול תרופתי (זאת, כמובן, תוך כדי ניטור קפדני) - מתוך הבנה שעוצמת הדלקת כעת אינה מצדיקה טיפול קבוע בתרופות לדיכוי מערכת חיסונית, ומתוך תקווה והערכה שדלקת לא תתקדם ולא תחמיר ללא הטיפול. חלקם בהחלט מסתדרים ובחלקם אנחנו מגלים (תוך כדי המעקב הקפדני כאמור) שטעינו, ושהדלקת החמירה, ומתחילים טיפול. אין לי מידע אודות אחוזים אך לא מדובר במטופלים רבים.

16/11/2017 | 01:34 | מאת: לאה כהן

שלום רב, ביתי בת ה20 סובלת מזה כ- שלוש שנים מהתקפים של כאבי בטן אשר תוקפים אותו אחת לחודשיים וחצי שלושה. ההתקפים מלווים בכאבי בטן בעיקר עליונה, חוסר יכולת לאכול ולאחר אכילה יש תחושת מלאות ולחץ בבטן העליונה דבר שיכול להוביל להקאה ברוב המיקרים, בנוסף בזמן ההתקף אך לא רק ביתי סובלת גם מצרבות. ההתקפים לרוב לא מלווים בחום. לאחר בירור אצל גסטרו ערכנו בדיקת גסטרוסקופיה אשר יצא תקינה כמו כן גם הביופסיות. אך בבדיקת הדם היתגלה ערכי ASCA IGA 40.9 ו- ASCA IGG 34.6. ביצענו MRE אשר יצא תקין. חשוב לי לציין שביתי סובלת גם מ F.M.F אך לאחר ברור אצל ראומטלוג היתברר שאין קשר בין התסמינים להנ"ל לבין סימני המחלה. אני חוששת שביתי סובלת מקרוהן. אשמח לשמוע את חוות דעתך. תודה רבה אם מודאגת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לאה, אם זאת הדאגה - למה לא לסיים בירור?

13/11/2017 | 18:01 | מאת: עדי

שלום בן 30 מזה 6 שנים אחרי זיהום בבטן כאבי בטן. היות וCT בטן היה תקין וגסטרוסקופיה תקינה אמרו שזה חסר משמעות ומעי רגיש. מאז סובל כבר 6 שנים ורק לפני שבועיים בבדיקת קפסולה ראו שיש קרוהן במעי הדק. בדיקות הדם עד כה לא היו בעיות משמעותיות אבל ירדתי במשקל וסובל מכאבי בטן כבר שנים. קלפרוטקטין 178 השבוע האם איחרתי את המועד בגלל שלא טופל עד עכשיו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, איזה מועד?

תשובה צינית?

שלום איתן ממש לא, ללא טיפה של ציניות רק מברר מה מטרת השאלה בינינו, למה שלאדם ציני-מריר-מתנשא יהיה בכלל רצון לנהל פורום כזה, בהתנדבות, הלילות, בדקות הפנויות הבודדות שעוד נשארו לו, מהמשמרות והמרפאות? עצם ההתנדבות בפורום מטופלים, שבע שנים רצופות, אלפי שאלות ותשובות - לא מעידה על אימפטיות ואהבת חינם? תחשוב שוב

11/11/2017 | 19:24 | מאת: גלית

שלום. 1. רציתי לדעת האם יכול להיות קרוהן פעיל אבל שבמשך שנתיים שלוש אין שלשולים ( פרט לנניח פעם בכ 4-8 שבועות ) אלא אפילו עצירות? 2. האם עצירות זה אומר שהדלקת נמצאת ברמה נמוכה מאוד ולא פעילה ? או שיכולה להיות דלקת פעילה ומזיקה במקביל לעצירות בקרוהן? ( אציין שבדיקות הדם תקינות ) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלית, שלום. 1. האם יכול להיות קרוהן פעיל אבל אין שלשולים אלא אפילו עצירות? -- כן 2. האם עצירות זה אומר שהדלקת נמצאת ברמה נמוכה מאוד ולא פעילה ? -- לא או שיכולה להיות דלקת פעילה ומזיקה במקביל לעצירות בקרוהן? -- כן תודה רבה -- מקווה שעזרתי

11/11/2017 | 13:42 | מאת: איציק

שלום, אובחנתי עם קרוהן ואני נוטל כבר חודשיים פנטסה. בחודש האחרון כשאני שוכב במיטה יש לי לעיתים בבטן השמאלית התחתונה (היה גם בימנית תחתונה) תחושה של כובד כמו משקולת למשל ורציתי לדעת אם זה יכול להיות שייך לפנטסה או למחלת מעי דלקתית? לא מדובר בכאב אבל כן בתחושת אי נעימות כמו משקולת או כתחושת "כבדות". תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

איציק שלום, תחושת אי-נוחות היא תופעה כללית מדי ולא ניתן לשייך אותה למחלה או לטיפול רק על פי התאור. מציע לספר על כך לרופא שמטפל בך, ואולי להשלים בדיקות על מנת לוודא שמחלתך בשליטה

10/11/2017 | 21:34 | מאת: יבגני

שלום גיל 45 יש קרוהן 20 שנה. במשך שנים רבות הסתדרתי בלי תרופות אבל מזה 5 שנים יש יותר כאבי בטן ושלשולים. כתוצאה מכך ירדתי 12 קג ל 49 קג על גובה 1.80 ניסיתי כטיפול בקרוהן כמה תרופות וזריקות והיו תופעות לוואי שגרמו לי להפסיק. בשנה וחצי האחרונות צמצמתי מאוד את השלשולים לפעם בחודש וגם את כאבי הבטן. הדרך שעשיתי זאת היתה על ידי הורדת התזונה למעט מאוד מאכלים בעיקר לחם ביצים טחינה עוף ממרק וירקות ממרק. זהו. שום דבר אחר לא אוכל. כך המשקל יציב כבר חצי שנה על 49 קג יש גם לא מעט עצירות בגלל שאוכל מעט סיבים. בדיקות הדם תקינות - אלבומין תקין 4.8 המוגלובין תקין 13.8 CRP תקין הכל תקין. קלפרוטקטין 230 לפני חודשיים. CT בטן לפני 4 חודשים תקין. ללא סיבוכים. אק"ג תקין. אקו לב לפני חצי שנה תקין. יש חולשה בחודשים האחרונים. רציתי לשאול 1. עד כמה מסוכן שאני שנה וחצי אוכל 5-6 מאכלים בלבד, ונמצא בתת משקל משמעותי 49 קג. ( מנגד יש פחות כאבי בטן ושלשולים וכו' ). האם חלילה הלב בסכנה במצב כזה? איך יודעים? 2. אני לא מצליח להרחיב את המאכלים כל מאכל נוסף גורם לכאבי בטן. ניסיתי קצת תפוחי אדמה - כאבי בטן, קצת במבה - כאבי בטן וכו' וכו'. לא יכול להוסיף. איך מרחיבים את התזונה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יבגני, 1. עד כמה מסוכן שאני שנה וחצי אוכל 5-6 מאכלים בלבד -- זאת שאלה לתזונאי - אם אין לך חסרי תזונה (ויטמינים, צפיפות עצמות וכו) - לא מסוכן ונמצא בתת משקל משמעותי 49 קג -- אני לא הייתי דואג מזה כל עוד המוגלובין ואלבומין תקינים האם חלילה הלב בסכנה במצב כזה? איך יודעים? -- יעוץ תזונאי 2. אני לא מצליח להרחיב את המאכלים כל מאכל נוסף גורם לכאבי בטן. ניסיתי קצת תפוחי אדמה - כאבי בטן, קצת במבה - כאבי בטן וכו' וכו'. לא יכול להוסיף. איך מרחיבים את התזונה? -- יעוץ תזונאי

10/11/2017 | 12:43 | מאת: רוני

שלום רב, אני בת 40, חולת קרוהן זה 20 שנה , עברתי ניתוח לכריתת חלקי מעי לפני מספר שנים. עוברת IVF כבר מספר שנים עקב חצוצרות חסומות. שוקלת , בהמלצת רופא הפריון הוצאת חצוצרות, אבל חוששת בגלל הקרוהן. אשמח להמלצה על מומחה המתמצא בשילוב ביו התחומים. ולכירורג המתמצא בגניקולוגיה עם נסיון חולות קרוהן.תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לא מכיר

לילה טוב, אודה מאד על הסבר פענוח ה-MRE המצורף כאן., האם ישנה תרופה למחלת הקרוהן ? בברכה, שלומית

לקריאה נוספת והעמקה

אודה מאד על הסבר פענוח ה-MRE המצורף כאן 1. לא מצאתי שום דבר מצורף 2. כאן לא מקום לפוענוח בדיקות האם ישנה תרופה למחלת הקרוהן ? זאת שאלה טובה, שלומית. בהחלט יש, ואפילו יותר מאחת.

06/11/2017 | 17:17 | מאת: של

האם גילוי מאוחר של חמישה-שישה חודשים מהסימפטומים הראשונים :כאב בטן ימין תחתון,שילשולים,בחילות הקאות עבור דרך תוספת כאבים חזקים לאחר אכילה בבטן ועד התמוטטות מכאבים בלתי נסבלים ,אשפוז קולונוסקופיה שגילויה היה קרוהן בכל המעי הגס עם אפטות ושאר ירקות ואי יכולת להכנס למעי הדק ,משמעותו ש: גילוי מוקדם אומר שהדלקת הייתה ברמה נמוכה,במקום אחד במעיים וכן הלאה?

לקריאה נוספת והעמקה

אני חושש שלא הבנתי את השאלה

04/11/2017 | 14:47 | מאת: אהוד

שלום, אם יש לי קרוהן ונמצאה בקולונוסקופיה פרוקטיטיס (אפטות ברקטום), מותר לי לקחת פרוקטו גליבנול בצורת נרות ומשחה בגלל כאבים ולעיתים גרד בפי הטבעת? אני מטופל כרגע עם פנטסה 4 גרם ליום. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ותר לי לקחת פרוקטו גליבנול בצורת נרות ומשחה -- מותר אני מטופל כרגע עם פנטסה 4 גרם ליום -- מדובר בטיפול שאינו עוזר למרבית המטופלים עם מחלת קרוהן (כן יעיל בחולי קוליטיס כיבית)

03/11/2017 | 20:52 | מאת: רוית

שלום רב, אני חולת קרוהן מזה 5.5 שנים. מטופלת ברימייקד. שבוע הבא מתחילה אינטיביו בגלל חוסר התגובה כבר לרימייקד. בחודשיים האחרונים החמרה במחלה. תת חסימה, נפיחות בבטן. עצירות לסירוגין ושלשולים. בדיקת קלפרוטקטין 781. פניתי למיון בשל ההחמרה והכאבים החזקים. נתנו לי סטרואודים פרדינזון 40 מ"ג (כל שבוע להוריד 10 מ"ג). עזר לכאבי בטן וליציאות. מאז שנטלתי את התרופה אני עם סחרחורות מטורפות..!!! תכיפות במתן שתן. (לציין יש לי G6PD). האם זה תקין ? צריך לבדוק זאת ? תודה רבה מראש, רוית

לקריאה נוספת והעמקה

קשה ליעץ בעניין סחרחורת - מציע לפנות לבדיקת רופא משפחה בעניין תכיפות בהטלת שתן - זאת לא סוכרת במקרה? פרדניזון יודע לעלות רמות סוכר ואם סוכר עולה מעל 180 - הוא ״בורח״ בשתן וגורם להשתנה מרובה. קל לבדוק: רמת סוכר בדם, בבוקר ובצהריים (מס׳ שעות אחרי נטילת פרדניזון)

03/11/2017 | 16:39 | מאת: אדווה

שלום הבן שלי בן 20 סובל מכאבי בטן כבר שנתיים וירידת משקל. הוא רזה מאוד. CT בטן בוצע כשהתחילו כאבי הבטן והיה תקין. בדיקות הדם שלו תקינות, אין צליאק, אין אנמיה. קולונוסקופיה ללא כניסה לאילאום תקינה. גסטרוסקופיה תקינה. ASCA פי 6 מהנורמה קלפרוטקטין בערך 200 בשתי בדיקות האחרונה לפני 3 חודשים. הרופא אמר שבגלל הקלפרוטקטין יש חשד לקרוהן. אודה על עזרתך 1. האם קרוהן עם CRP תקין הוא בד"כ קרוהן שממוקם רק באילאום? אם לא הצליחו להכנס לאילאום בקולנוסקופיה ולא ראו ב CT לפני שנתיים כלום האם הדרך לראות את האילאום היא עם קפסולה? 2. אם הקפסולה תפסיק לשדר עד שתגיע לאילאום האם הבדיקה לא תועיל בכלום? או שבד"כ בקרוהן כזה רואים משהו גם במעי הדק? 3. בחודשיים שלושה האחרונים התסמינים נרגעו והמשקל יציב. האם יש טעם להמשיך לטרטר אותו בבדיקות ?יש סיכון שהמצב שלו יסתבך אם לא יטופל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אדווהֿ 1. האם קרוהן עם CRP תקין הוא בד"כ קרוהן שממוקם רק באילאום? -- לא בהכרח אם לא הצליחו להכנס לאילאום בקולנוסקופיה ולא ראו ב CT לפני שנתיים כלום האם הדרך לראות את האילאום היא עם קפסולה? -- אם לנסות שוב להיכנס לאיליום, בקולונוסקופיה חוזרת 2. אם הקפסולה תפסיק לשדר עד שתגיע לאילאום האם הבדיקה לא תועיל בכלום? -- זאת אפשרות אך זה לא קורה לעתים קרובות או שבד"כ בקרוהן כזה רואים משהו גם במעי הדק? -- לפעמים כן 3. בחודשיים שלושה האחרונים התסמינים נרגעו והמשקל יציב. האם יש טעם להמשיך לטרטר אותו בבדיקות -- אם תבדקו קלפרוטקטין והוא גבוה גם כעת - יש לחפש איפה הדלקת ממוקמתץ אם הוא תקין -ניתן להניח שהבירור לא יגלה דבר. ?יש סיכון שהמצב שלו יסתבך אם לא יטופל? -- אני לא יודע להתנבא

02/11/2017 | 23:07 | מאת: אביתר

שלום גיל 46. לפני 4 שנים היה זיהום חריף בבטן שבוע שלשולים וחום. תרבית צואה חיובית לשיגלה. לא טופלתי באנטיביוטיקה. מאז כבר 4 שנים הבטן לא חזרה לעצמה יש רגישות רבה, כאבי בטן, לפעמים שלשולים ועוד. לא מסתדר עם הרבה מאכלים והפסקתי כמעט לחלוטין פירות וירקות שמחמירים כאבי בטן. ירדתי במשקל 8 קג מ 58 ל 50 קג על גובה 1.78 מטר. CT בטן לפני שנה תקין. US בטן תקין. גסטרוסקופיה לפני שנתיים תקינה. קולונסקופיה לפני 3 שנים תקינה , לא נכנסו למעי הדק לא ראו את האילאום. בדיקות הדם כולן תקינות אין אנמיה , שקיעת דם 6 CRP נמוך בקצה התחתון של הנורמה. אלבומין תקין. CEA תקין. רק קלפרוטקטין כבר 3 שנים עם תוצאות קצת גבוהות: 130,250,80,62,70,230 לא מטופל בתרופות. הגסטרו אמר שמדובר ב IBS קשה ואני מנסה כעת עוד שינוי תזונתי. גסטרו אחר אמר שיש סיכוי קטן שמדובר בקרוהן של המעי הדק ואם רוצים לבדוק יש לבצע קפסולה אנדוסקופית. ברצוני לשאול 1. במידה וכן מדובר בקרוהן והוא לא מטופל בתרופות. האם קרוהן עם CRP תקין ובדיקות דם תקינות ו CT תקין עלול לגרום לסיבוכים כמו פיסטולות , הצרויות וכו' או שהסבירות שקרוהן עם CRP תקין וכו' יגרום לסיבוכים היא קטנה מאוד? 2. האם 3 שנים של קלפרוטקטין מוגבר שנע בין 50-250 יכול להיות לא קרוהן? הרי זיהום בבטן לא נמשך 3 שנים... אם כך האם זה כנראה כן קרוהן? 3. האם למעי רגיש שהחל בעקבות זיהום כדאי לנסות ציפרלקס? תןדה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביתר, 1. במידה וכן מדובר בקרוהן והוא לא מטופל בתרופות. האם קרוהן עם CRP תקין ובדיקות דם תקינות ו CT תקין עלול לגרום לסיבוכים כמו פיסטולות , הצרויות וכו' -- פחות סביר מקרוהן עם סמני דלקת מובהקים 2. האם 3 שנים של קלפרוטקטין מוגבר שנע בין 50-250 יכול להיות לא קרוהן? -- יכול הרי זיהום בבטן לא נמשך 3 שנים... אם כך האם זה כנראה כן קרוהן? -- קלפרוטקטין מוגבר אומר שביום הבדיקה היו בדרכי העיכול תאי דלקת. יש סיבות רבות לדלקת. גם לא כל תאי דלקת שמוצאים בדרכי העיכול מקורם בדרכי העיכול (דוגמה של מישהו עם מעי תקין לחלוטין שכל הזמן בולע נזלת מוגלתית בגלל סינוסיטיס - תאי דלקת שבלע יגרמו לקלפרוטקטין להיות מוגבר. 3. האם למעי רגיש שהחל בעקבות זיהום כדאי לנסות ציפרלקס? -- שווה להשלים בירור תןדה רבה -- מקווה שעזרתי

02/11/2017 | 22:06 | מאת: יוסי

שלום אני חולה קוליטיס ואני לוקח 4 כדורי רפאסל ביום(1 גרם כל כדור). עד עכשיו לקחתי 2 כדורים בבוקר ו-2 בערב. האם אפשר לקחת 4 כדורים ביחד?

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר

01/11/2017 | 15:56 | מאת: יוסי

מאובחן כסובל בקוליטיס שנים רבות . בעקבות קולנוסקופיה שהראתה כי הדלקת מצויה כיום בתפר בין המעי הדק לגס , שונה הטיפול לבונדנזון . בבדיקת ב CALPROTECIN לפני נטילת התרופות היה ערך תקין ואף נמוך מאוד של החלבון ( 8 ) בבדיקה אחרי היה ערך 380.. האם זה הגיוני ?? מה זה מעיד ?? לציין שבדיקות הדם שנערכו בסמוך לבדיקה השנייה הראו שאי סימני דלקת אשמח לשמוע ממך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יוסי, בשום אופן לא מדובר ביעוץ. בפורום אני עונה לשאלות כלליות אודות המחלה/התרופות. לא מפרש בדיקות. לא מיעץ לגבי טיפולים. לזה יש מרפאה. מאובחן כסובל בקוליטיס שנים רבות . בעקבות קולנוסקופיה שהראתה כי הדלקת מצויה כיום בתפר בין המעי הדק לגס -- מיקום זה אופייני יותר למחלת קרוהן מאשר לקוליטיס שונה הטיפול לבונדנזון -- על פי המיקום - נשמע הגיוני בבדיקת ב CALPROTECIN לפני נטילת התרופות היה ערך תקין ואף נמוך מאוד של החלבון ( 8 ) בבדיקה אחרי היה ערך 380.. האם זה הגיוני ?? -- לא מה זה מעיד ?? -- על כך שאין לסמוך בצורה עוורת על בדיקות מעבדהֿ לציין שבדיקות הדם שנערכו בסמוך לבדיקה השנייה הראו שאי סימני דלקת -- התכוונת ל״אין״? אשמח לשמוע ממך -- בבקשה. מקווה שעזרתי

24/10/2017 | 12:46 | מאת: תאיר

שלום דוקטור, לפני שנה התגלה אצלי קוליטיס כיבית. עד עכשיו לא הגעתי לרמסיה, התחתנתי ואני מעוניינת להכנס להריון, אשמח לדעת: 1. האם אפשר להכנס להריון בזמן היתקף ומהם הסיכונים ? 2. האם יוגדר כהריון בסיכון ? ומתי ניתן לקבל שמירת הריון במידה וצריך ומי ממלית על כך ? 3. שימוש בתרופות ביולוגיות בזמן ההריון - האם זה אפשרי ? 4. אשמח לדעת דברים נוספים שלא שאלתי ועלו על דעתך . 5. צריך השגחה מיוחדת? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תאיר, 1. האם אפשר להכנס להריון בזמן היתקף -- סיכוי של אישה להיקלט קטן יותר במחלה פעליה עם זאת, ועל אף הסיכוי הקטן יותר, טכנית אשה עם מחלה פעילה יכולה להיכנס להיריון. מהם הסיכונים ? -- אירועים תרומבוטיים (פקקת ורידים): דלקת והיריון מגבירים קרישיות -- הפלה בעקבות דלקת -- השפעה של חסרים תזונתיים על התפתחות העובר -- בכל המובנים רצוי להיות בהפוגה. 2. האם יוגדר כהריון בסיכון ? -- זאת שאלה לפורום רופאי נשים ומתי ניתן לקבל שמירת הריון במידה וצריך ומי ממליץ על כך ? -- גם 3. שימוש בתרופות ביולוגיות בזמן ההריון - האם זה אפשרי ? -- מותר וגם לא כרוך בסיכון משמעותי. -- מפסיקים לקראת לידה כדי לאפשר לוולד להיוולד ללא השפעה של התרופה. 4. צריך השגחה מיוחדת? -- מעקב במרפאת IBD-היריון תודה -- בשמחה. מקווה שעזרתי

לפני שלושה שבועות קיבלתי טיפול העמסה ראשון בתרופת סטלרה.התרופה בינתיים ללא ממש משפיעה על הקרוהן שלי.ויש לי תופעות לוואי שונות.עברתי לפני את כל הטיפולים הביולוגים הקיימים ותמיד לאחר כשנתיים הפסיקו להשפיע ולחלקם כמו אנטיביו היו ת"ל רוב הזמן .האם להמתין עוד לפני ההחלטה להפסיק? הטיפול הבא בעוד חודש או אבל כרגע אין תרופה אחרת שתסייע לי מאחר שניסיתי את כל הארסנל בעברי כחולה מאד ותיקה מעל 40 שנה תודה

שלום רות, לא אוכל לתת יעוץ פרטני על דפי הפורום. מציע להפנות את שאלתך לרופא שרשם לך את התרופה

בסד אני עם קרוהן 17שנה. ברמיסיה . מטופלת באימורן 2 כדורים כל יום ותוספי מזון. האם מותר לטפל בהסרת שיער בלייזר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מזל למה שאלת?

בהמשך לשאלתי האם מותר לטפל בלייזר.. אני רוצה לטפל בהורדת שער בלייזר וחשוב לי לדעת שאים בעיה עם הקרוהן והאימורן. תודה רבה

אין כל בעיה

22/10/2017 | 23:33 | מאת: ואדים

שלום מזה כמספר שנים (שלוש) אני סובל מהתופעות הבאות: א. כאבי מפרקים וחוליות הגב ב. כאבי בטן וריבוי יציאות ערכתי את הבדיקות הבאות: MRI עמוד שדרה ואגן שהתשובה בהם לא היתה ברורה ולא נראתה דלקת מפרקים בדיקת קולונוסקופיה שבה נמצאו ממצאים שהחשידו לקרוהן בהם פרוקטיטיס אבל תוצאות הביופסיה גם הן אינן ברורות מספיק לדברי הרופאים. שאלה שלי היא: קראתי שקיים חיידק בשם Lymphogranuloma venereum שאם הוא לא מטופל הוא יכול להידמות למחלת מעי דלקתית וגם לדלקת או כאבים במפרקים. רציתי לדעת איזה בדיקות דם יש לבצע בשביל לבדוק אם קיימים נוגדנים למחלה הזאת ואיך אפשר לאשר שמה שיש לי זה אכן קרוהן ולא דלקת ממקור חיידקי או זיהומי שיכול להידמות למחלת מעי דלקתית? והאם קיימים מזהמים נוספים שיכולים לחקות מחלת מעי דלקתית? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

איזה בדיקות דם יש לבצע בשביל לבדוק אם קיימים נוגדנים למחלה -- סרולוגיה -- בנוסף, יש אפשרות לבצע צביעות מחומר מוגלתי (אם יש) ו-PCR (בדיקה גנטית לחיידק) איך אפשר לאשר שמה שיש לי זה אכן קרוהן ולא דלקת ממקור חיידקי או זיהומי שיכול להידמות למחלת מעי דלקתית? מדובר הסתמנות קלינית שונה למדי: מתחילה בתור כיב קטן על אבר מין, כעבור מס׳ שבועות מופיעים חום, צמרמורת, כאבי שרירים והגדלה כואבת של בלוטות לימפה במפשעות - שבהמשך אף מתנקבות ומפרישות מוגלה. בהמשך מופעיות פיסטולות לעור ולאברי אגן פנימיים. והאם קיימים מזהמים נוספים שיכולים לחקות מחלת מעי דלקתית? תודה. -- ברקטום? זיבה.

22/10/2017 | 15:26 | מאת: שני

שלום, מאובחנת עם קוליטיס כיבית 20 ס״מ בערך, הומלץ להתחיל טיפול עם אינטביו, אשמח לשמוע פרטים קצת מעבר, האם יש פגיעה ביעילות הגלולות ? בנוסף, האם עצם העובדה שאני חולת קוליטיס מקנה לי הזכות לבקש קנאביס רפואי? האם מאשרים ? מהי דעתך בנידון?

לקריאה נוספת והעמקה

אינטביו, אשמח לשמוע פרטים קצת מעבר -- תשאלי שאלה, אשתדל לענות האם יש פגיעה ביעילות הגלולות ? -- לא בנוסף, האם עצם העובדה שאני חולת קוליטיס מקנה לי הזכות לבקש קנאביס רפואי? -- כן האם מאשרים ? -- כן אם המחלה מתאפיינת בכאב, בחילה, היצרויות במעי דק, תת-משקל, ומיצית את כל התרופות האימונומודולטוריות והביולוגיות האפשריות, והפתרון ניתוחי אינו אפשרי. מהי דעתך בנידון? -- יש מטופלים שבאמת זקוקים לטיפול זה - והוא נותן להם מענה לסבל הנורא שעובר עליהם, ויש הרואים ברופאים שלהם דרך קלה להשיג סם לצרכי בילוי (recreational) - אולי גם שימוש זה לגיטימי (כמו אלכוהול, למשל) אך למה דרך רופאים?

שלום, יש לי קרוהן 11 שנים, ילדתי לפני חצי שנה ואני מקבלת יומירה. שלחתי ילד לגן, והוא כבר היה חולה 3 פעמים ואני נדבקת בכל דבר שהוא מביא משם, כמו מחלת הפה התלפיים, ועוד נגיפים, שמעולם לא חתיתי בהם.האם זה מסוכן למי שמקבל יומירה? ומה ההמלצה? לא חיסנתי אותו נגד פוליו והאם אני יכולה להדבק בפוליו? לפני כן קיבלתי 10 שנים אימורן וכמעט לא הייתי חולה גם הקרוהן היה שקט. עם הומירה וכמובן תינוק אני כל הזמן חולה .ואנ י לא יכולה לטפל בתינוק כשבוא חולה כי אני נדבקת ממנו בכל מחלה שלו. מה ההמלצה במצב כזה? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לנה, בעניין של חיסון לפוליו - יש 2 סוגים של חיסון: 1. חיסון מומת (זריקה) - לתת, חד משמעי. הוא זה שמגן על הילד. הוא אינו מונע הדבקה אך מונע אפשרות שהווירוס יגרום לנזק לילד. בחיסון מומת אין כל סיכון לגביך - מדובר בוירוס מומת. 2. חיסון חי-מוחלש (טיפות) - מקטין סיכון להידבק ולהפיץ את המחלה הלה. מחיסון זה עדיף לך אולי להימנע: וירוס חי-מוחלש עלול לעבור ממנו אלך. ועם זאת, גם אם זה קורה, אם את בעצמך חוסנת בעבר - לא אמור להיות סיכון גם אם נחשפת לוירוס דרך הילד. בעניין של זהומים/שפעות/נזלות/שיעולים של פעוט בן 6 חודשים שהתחיל פעוטון: אני מבין אותך, זאת סיטואציה שמוכרת לכל הורה. תקופה ראשונה בפעוטון קשה - גם להורים שאינם מטופלים בהומירה. הומירה עוזרת לחולי קרוהן מכוון שהיא מרסנת את פעילות של מערכת החיסונית (מערכת חיסונית שלך היא זו שתוקפת את המעי). מכוון שאחד התפקידים של מערכת החיסונית הוא לוחמה בוירוסים - יש צפי לשיעור זהומים (ויראליים) מוגבר. האמת היא שעל אף הצפי - למזלנו לרוב זה לא קורה. במובן מסויים האימורן פועל בדרך דומה (ריסון מערכת חיסונית) ומבחינת זהומים - לא אמור להיות הבדל משמעותי ביניהם - ואם כבר יש הבדל - לרוב הוא לטובת הומירה ולא לטובת אימורן.

תודה רבה על התשובה , רציתי לחדד לגבי הומירה, האם זה משפיע על כל מערכת החיסונית או שרק זו שבמעיים? ומדוע זה נחשב יותר טוב מהתרופות הקודמות כמו אימורן והאם תרופה כמו אנטיביו יותר טובה יכולה להיות לי ואיתה פחות נדבקים בוירוסים?במה שונה המנגנון של התרופות האלה? והאם כשחולים בוירוס הנוהל הוא לא להזריק הומירה עד שמבריאים? למשל עכשיו הוירוס כבר עבר אז להזריק?תודה.

האם זה משפיע על כל מערכת החיסונית או שרק זו שבמעיים? -- בכל הגוף מדוע זה נחשב יותר טוב מהתרופות הקודמות כמו אימורן -- יעיל יותר, לאורך זמן (אולי) מזיק פחות האם תרופה כמו אנטיביו יותר טובה יכולה להיות לי ואיתה פחות נדבקים בוירוסים? -- הומירה מנטרלת מולקולת דלקת בשם TNF ובכך פוגעות באופן ספציפי בזרוע של מערכת חיסונית בשם Th1 - שנוטה להסיב הכי הרבה נזק למעי (ומפרקים). אותו זרוע הוא גם אחראי על הגנה בפני וירוסים. אנטיביו אינה מדכא מערכת חיסונית אך חוסמת גישה של תאי דלקת לרקמת מעי. סיכון הדבקה בוירוסים שמכוננים בדרכי עיכול (ויתכן גם בדרכי נשימה) לא אמור להיות שונה. במה שונה המנגנון של התרופות האלה? -- ישנן 4 תרופות ביולוגיות עם יעילות מוכחת במחלת קרוהן: רמיקייד, הומירה, אנטיביו, וסטלרה. כולן מרסנות (מדכאות) מערכת חיסונית. -- תרופות anti-TNF (רמיקייד, הומירה) פועלות בכל הגוף אך פוגעות באופן ספציפי בזרוע של המערכת שנוטה להסיב הכי הרבה נזק למעי (ומפרקים). -- אנטיביו אינה מדכא מערכת חיסונית אך חוסמת גישה של תאי דלקת לרקמת מעי (בלבד). אפשר להגדיר זאת בתור דיכוי מערכת חיסונית שמוגבל למעי בלבד. -- סטלרה מונעת מתאי דלקת להתמיין לכוונים אגרסיביים (בכל הגוף) אין הבדל משמעותי מבחינת היעילות. יש חולים שתרופה א׳ עוזרת ותרופה ב׳ - לא, ויש הפוך. האם כשחולים בוירוס הנוהל הוא לא להזריק הומירה עד שמבריאים? -- זה נכון. יש להמתין עד שמחלת חום תחלוף

11/10/2017 | 18:15 | מאת: אהוד

שלום, במידה ויש מחלת מעי דלקתית שמטופלת עם פנטסה 4 גרם ליום, ורוצים להעביר את המטופל לסלזופירין בגלל מעורבות של דלקת מפרקים , השאלה היא: האם מרכיב המזלמין בסלזופירין זהה בהתפרקותו במעי למרכיב המזלמין שבתרופה פנטסה? כי במידה והפנטסה עזרה למחלת המעי הדלקתית אך לא למפרקים ורוצים להעביר את המטופל לסלזופירין בגלל מעורבות המפרקים- השאלה החשובה היא האם הסלזופירין תעשה את העבודה למחלת המעי הדלקתית כמו הפנטסה? מבחינת ההתפזרות במעי, וכדומה. תודה רבה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אהוד, סלזופירין בנוי מ-2 רכיבים פעילים: הראשון הוא מזלמין, זהה למרכיב מזלמין שבפנטזה, רפאסל או אסאקול; השני הוא אנטיביוטיקה חלשה בשם סולפה (ולכן, סלזופירין אסור למטופלים עם אלרגיה לסולפה או עם תופעת G6PD). ככל הנראה, המפרקים נרגעים יותר כתוצאה מהשפעה של סולפה, והמעי - כתוצאה מהשפעה של מזלמין.

08/10/2017 | 19:44 | מאת: וורמנס

הייתי 70 קילו לפני, עכשיו 55 וממשיך לצנוח... מה אפשר לאכול או לעשות בשביל לעלות במשקל? אם זה אפשרי בכלל...

זה תלוי

08/10/2017 | 10:37 | מאת: בלה

שלום רב, אמי בת 63 , סובלת מקרוהן וקוליטיס מעל עשור. בחודש האחרון החלו לה כאבים בפי הטבעת ולעיתים גם קושי במתן שתן. בבדיקה אצל הרופא נאמר כי יש לה שריטה בפי הטבעת ויש לה פוליפ שצריך להוציא ככל הנראה. להבנתי הכאב הוא מהשריטה והוא נתן לה משחה, אך הכאבים חזקים לא נרגעים. השאלה שלי האם שריטה בפי הטבעת - זה פיסורה? גם חשוב לי לציין שאין לה עצירות ולא שלשולים. ופעם ראשונה שיש לה דבר כזה. לאיזה עוד טיפול ניתן לפנות שיקל עליה את הכאב? וכמה זמן לוקח לדבר כזה להתרפא בדר"כ? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בלה, אם את מבקשת לקבל יעוץ פרטני בעניין מצב האם - זה לא בפורוםֿ אם את שואלת שאלות כלליות - אפשר לנסות לענות: האם שריטה בפי הטבעת - זה פיסורה? -- מה כתב הרופא שבדק אותה? באיזה מונח השתמש? לעתים חולים משתמשים במונחים של ״סדק״ או ״שריטה״ כאשר הם מתכוונים לפיסטרה. אלה אינם מונחים רפואיים. לאיזה עוד טיפול ניתן לפנות שיקל עליה את הכאב? -- הייתי חוזר לרופא שנתן את הטיפול הראשוני, עם הדווח שהטיפול לא עזר. -- כדי לדעת ״איזה עוד״ ושוב לדעת מה כבר נוסה כמה זמן לוקח לדבר כזה להתרפא בדר"כ? -- תלוי בבעיה.

תודה רבה ד״ר, ממה שהבנתי בהסבר שלך, אין חשש לפגיעה ביעילות הגלולה (ולכן אין סיכון להריון), אך מנגד קיימת עלייה בתופעות הלוואי מסטירואידים, זה נכון שכך הבנתי ? תודה רבה אין לי איך להודות לך! חג שמח, שנה טובה ומתוקה, ותודה בשנית על עזרתך לחולים כמוני עם מחלות מעי..

לקריאה נוספת והעמקה

אין חשש לפגיעה ביעילות הגלולה (ולכן אין סיכון להריון) -- נכון קיימת עלייה בתופעות הלוואי מסטירואידים -- נכוןֿ חג שמח, שנה טובה ומתוקה, ותודה בשנית על עזרתך -- בשמחה. חג שמח ושנה טובה גם לך

תודה רבה, אשמח מאוד לקבל תשובה - למייל הנ״ל, או לחילופין ניתן בפרהסיה.. אין לי איך להודות לך :-)

לקריאה נוספת והעמקה

הנה ההבסר שקיבלתי מחברת התרופות: אכן יש השפעה אך היא הפוכה: לא מקורטימנט לגלולות, אלא מגלולות לקורטימנט. בנות שנוטלות גלולות מגבירות בכך את השפעה של הקורטימנט (כמו גם הסטרואידים האחרים). אין בזה פגיעה ביעילות של גלולות אך יש בזה סיכון ליותר תופעות לואי מסטרואידים. זה הולך ככה: אסטרוגנים (ההורמונים הפעילים של הגלולות) נישאים בדם על ידי חלבון משא בשם transcortin (שמוכר דם בשם נוסף, cortisol-binding protein). האסטרוגנים גם מעלים בגוף את הייצור של חלבון המשא (כדי שיהיה להם על גבי מה לטייל בדם). העניין הוא שאותו חלבון המשא קושר גם סטרואידים כמו פרדניזון או בודיזון (החומר הפעיל של קורטימנט), וברגע שהבודיזון נקשר לחלבון המשא - הוא מוגן יותר בפני פירוק. הבודיזון הוא סטרואיד ייחודי שמתפרק במהירות ובקלות על ידי כבד - 95% מהמינון שאת נוטלת מתפרק תוך דקות ספורות (פרקטית, מיד לאחר ספיגה ומעבר דרך רקמת המעי) - ובכך מרבית ההשפעה שלו מוגבלת לרקמת המעי בלבד (השפעה מקומית), וכמעט ואין השפעה על שאר רקמות הגוף (ולכן גם אין תופעות לואי, וזה טוב). אנחנו לא רוצים להגן עליו בפני פירוק - אחרת, אם לא יתפרק במהירות אחרי מעבר דרך רקמת המעי, לאורך זמן הוא עלול לגרום לתופעות לואי דומות לאלו של הסטרואידים הרגילים (כמו פרדניזון): עליה במשקל, אקנה וכו׳. מקווה שלא סיבכתי אותך עם ההסבר.

היי ד״ר סליחה על ההפרעה, אני נוטלת ״קורטימנט״, ובעלון לצרכן רשום כי זה עלול לשבש את יעילות הגלולות למניעת הריון (לצורך העניין, גלולות משולבות ״יאז״ - yaz) אשמח בבקשה לקבל תשובה האם זה אכן פוגע.. או שאין חשש?

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על הפגיעה ביעילות הגלולות. אברר עם הייצרן של הקורטימנט - ואחזור אליך

תודה רבה, אשמח מאוד לקבל תשובה - למייל הנ״ל, או לחילופין ניתן בפרהסיה.. אין לי איך להודות לך :-)

הנה ההבסר שקיבלתי מחברת התרופות: אכן יש השפעה אך היא הפוכה: לא מקורטימנט לגלולות, אלא מגלולות לקורטימנט. בנות שנוטלות גלולות מגבירות בכך את השפעה של הקורטימנט (כמו גם הסטרואידים האחרים). אין בזה פגיעה ביעילות של גלולות אך יש בזה סיכון ליותר תופעות לואי מסטרואידים. זה הולך ככה: אסטרוגנים (ההורמונים הפעילים של הגלולות) נישאים בדם על ידי חלבון משא בשם transcortin (שמוכר דם בשם נוסף, cortisol-binding protein). האסטרוגנים גם מעלים בגוף את הייצור של חלבון המשא (כדי שיהיה להם על גבי מה לטייל בדם). העניין הוא שאותו חלבון המשא קושר גם סטרואידים כמו פרדניזון או בודיזון (החומר הפעיל של קורטימנט), וברגע שהבודיזון נקשר לחלבון המשא - הוא מוגן יותר בפני פירוק. הבודיזון הוא סטרואיד ייחודי שמתפרק במהירות ובקלות על ידי כבד - 95% מהמינון שאת נוטלת מתפרק תוך דקות ספורות (פרקטית, מיד לאחר ספיגה ומעבר דרך רקמת המעי) - ובכך מרבית ההשפעה שלו מוגבלת לרקמת המעי בלבד (השפעה מקומית), וכמעט ואין השפעה על שאר רקמות הגוף (ולכן גם אין תופעות לואי, וזה טוב). אנחנו לא רוצים להגן עליו בפני פירוק - אחרת, אם לא יתפרק במהירות אחרי מעבר דרך רקמת המעי, לאורך זמן הוא עלול לגרום לתופעות לואי דומות לאלו של הסטרואידים הרגילים (כמו פרדניזון): עליה במשקל, אקנה וכו׳. מקווה שלא סיבכתי אותך עם ההסבר.

30/09/2017 | 21:34 | מאת: מקס

שלום, אם אני לוקח פנטסה 4 גרם ביום בחלוקה לשתי מנות : בבוקר 2 כדורים, ובערב 2 כדורים אני יכול להחליף את החלוקה לפעם אחת ביום בבוקר 4 כדורים? (4 גרם) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אפשר אפשר גם לנסות גרנולות - שקית אחת כוללת 4 גר׳

29/09/2017 | 21:03 | מאת: אהוד

שלום, במידה ונסיון טיפולי בפנטסה לא הועיל מספיק למחלת מעי דלקתית, האם החלפה לסלזופירין עשוי לעזור למחלת המעי? כי ידוע לי שבסלזופירין יש את המרכיב מסלזין כמו בפנטסה רק עם תוספת של סולפה. כלומר - יש סיכוי שאם פנטסה לא עזרה, סלזופירין כן תעזור? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אהוד, אכן, סלזופירין מתפרק במעי גס ל-2 מרכיבים - מזלמין (מרכיב זהה לזה של רפאסל, אסאקול ופנטאזה) וסולפה (אנטיביוטיקה קלה). בחולי קוליטיס המרכיב הפעיל הוא מזלמין. אם נוטלים מינוני התרופות כך שמינון המזלמין יוצא זהה - תאורטית, גם היעילות של התכשירים עבור חולי קוליטיס כיבית אמורה להיות זהה (אם כי אנחנו רואים פה ושם מטופלים שלא הסתדרו עם מזלמין אחד וכן הסתדרו עם מזלמין אחר, אולי, בגלל הבדלי פיזור התרופה). לעומת זאת, בחולים עם מעורבות של מעי גס על ידי מחלת קרוהן (crohn's colitis) סלזופירין יעבוד יותר טוב ממזלמינים ה״נקיים״ - לא בגלל מרכיב המזלמין (הוא כנראה לא מאוד יעיל בחולי קרוהן) אלא דווקא בגלל המרכיב האנטיביוטי (פרט לסולפה, יש עוד הרבה אנטיביוטיקות שעובדות בחולי קוליטיס של קרוהן - פלאג׳יל, ציפרו, ריפקסימין וכו׳). יתרון נוסף שלה - בחלק ממטופלים סלזופירין יעילה במקרים של דלקת מפרקים הנלווית למחלת מעי. לעומת זאת, לסלזופירין יש סיכוי רב יותר לגרום לתופעות לואי - כאבי ראש, אלרגיות (לעתים קשות), חסרים של חומצה פולית, בעיות זרה וכו׳. היא אינה מומלצת למטופלים עם חסר G6PD. מדובר בתרופה ישנה מאוד - שנות 30 של המאה הקודמת - היום יש לה שימוש מועט מאוד - אם בכלל. מקווה שעזרתי חג שמח

28/09/2017 | 19:59 | מאת: יהל

שלום, חתימה טובה.. אובחנתי לפני כשנה עם קוליטיס קיבית, מרבית בעייתי היא איזור הרקטום.. מדממת, ולא חוויתי רמסיה ולו לדקה אחת, ניסיתי את כל asa-5, (פנטסה, רפאסל, אסאקול) וכולם גרמו לי לדימומים בשתן, כמו כן אימורן, שגרם לאלרגיה.. וכעת הבנתי שנותר לי תרופות ביולוגיות (מלבד סטירואידים), אשמח לדעת אילו אופציות עומדות בפני עם קוליטיס? ומה התרופה הכי מומלצת לחולי קוליטיס.. סה״כ דלקת 22 ס״מ..

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יהל, ניסיתי את כל asa-5, (פנטסה, רפאסל, אסאקול) וכולם גרמו לי לדימומים בשתן -- בטוחה שמדובר בדמם? מזלמין - מרכיב של הנ״ל - הופך לצבע אדום אם עובר חימצון על ידי חומרי ניקוי באסלה. השתם היה אדום - או המים באסלה נהיו אדומים? והאם בדיקת השתן אמתה את הדמם? כמו כן אימורן, שגרם לאלרגיה -- זה בהחלט קורה, אם כי באחוזים בודדים של מטופלים וכעת הבנתי שנותר לי תרופות ביולוגיות (מלבד סטירואידים) -- ככה זה נשמע אשמח לדעת אילו אופציות עומדות בפני עם קוליטיס? ישנן 4 תרופות ביולוגיות (נוגדנים) עם יעילות מוכחת בחולי קוליטיס כיבית רמיקייד, הומירה, סימפוני, אנטיביו בנוסף, יש תרופה ביולוגית נוספת - סטלרה - שנמצאה יעילה בחולי קרוהן, וכעת נמצאת בבדיקה גם במטופלים עם קוליטיס כיבית יש תרופה ביולוגית נוספת - סימזיה - שיעילות שלה בחולי קוליטיס (וקרוהן) גבולית (לכל היותר) אך היא בשימוש במטופלים עם דלקות מפרקים יש גם תרופה שנקראת זלייאנץ (xeljanz) - כדורים (לא נוגדן) עם השפעה מדמה השפעה של תרופות ביולוגיות. עוד לא בסל. כולן מרסנות (מדכאות) מערכת חיסונית. -- חלקן (רמיקייד, הומירה, סימפוני) פועלות בכל הגוף אך מרסנות באופן ספציפי את הזרוע של המערכת שנוטה להסיב הכי הרבה נזק למעי (ומפרקים). -- אנטיביו חוסמת גישה של תאי דלקת לרקמת מעי בלבד. אפשר להגדיר זאת בתור דיכוי מערכת חיסונית שמוגבל למעי בלבד. -- סטלרה מונעת מתאי דלקת להתמיין לכוונים אגרסיביים (בכל הגוף) מה התרופה הכי מומלצת לחולי קוליטיס אין הבדל משמעותי מבחינת היעילות. יש חולים שתרופה א׳ עוזרת ותרופה ב׳ - לא, ויש הפוך. לעומת זאת, יש הבדלים משמעותיים בצורת הטיפול (ונוחות): -- רמיקייד: : עירוי - בהתחלה צפוף (שבוע 0, שבוע 2, שבוע 6) ובהמשך - אחת ל-8 שבועותֿ הומירה: זריקה תת-עורית, תחילה 4 זריקות בבת אחת, כעבור שבועיים 2 זריקות בבת אחת ובהמשך - זריקה אחת לשבועיים -- סימפוני: זריקה תת-עורית, תחילה 2 זריקות בבת אחת ובהמשך - זריקה אחת ל-4 שבועות -- אנטיביו: עירוי - בהתחלה צפוף (שבוע 0, שבוע 2, שבוע 6) ובהמשך - אחת ל-8 שבועות -- סטלרה: מנה ראשונה בעירוי ובהמשך - זריקה תת-עורית, אחת ל-8 שבועות מקווה שעזרתי חג שמח

בס"ד בוקר טוב עשיתי בדיקת קולונסקופיה וגסטרו סקופיה. נמצא שיש רירית האנטרום שנראית מעט ראקטיבית ? בקע סרעפתי ונלקחו ביופסיות. מה זה אומר? כמו כן בזמן הקולונסקופיה הבדעקה נעשת בכאב גדול ממש צעקתי בזמן הבדיקה והם טענו שהוסיפו מינון של חומר מטשטש יותר מהרגיל? יצאתי בטראומה מהבדיקה. מה הסיבה? לכאב הגדול שצרחתי ובכיתי מהכאב. תודה שנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מזל, שאלות חשובות אך את בפורום הלא נכון. כאן פורום מחלות קרוהן וקוליטיס. תנסי בפורום גסטרו כללי - או לברר ישירות עם הרופא שביצע את הבדיקה. בברכת חג שמח,

25/09/2017 | 18:48 | מאת: שלומית

צריכה המלצה על גסטרו טוב לקולטיס אם אפשר באזור המרכז, תודה

דר׳ לב ליכטנשטיין מרכז רופאי רבין גמר חתימה טובה

האם מישהו עשה בדיקת קולונסקופיה בגסטרו קליניק במודעין. העניין הוא שבכל מקום אחר לפני ביצוע קולונסקופיה יש לעבור בדיקה אצל גסטרולוג וזמן המתנה לקולונסקופיה הוא כמה חודשים. בגסטרו קליניק במודעין המתנה לבדיקה היא כחודש ולא נדרשת בדיקת גסטרולוג. האם יש למישהו חוות דעת על המכון הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

מירי את בפורום הלא נכון

22/09/2017 | 22:06 | מאת: מקסים

שלום, רציתי שוב לשאול: לפי התיאור שלי- שאני מתאר שיש לי כאב באזור הLUQ שמתגבר בשכיבה על צד שמאל במיטה, מתגבר בשינוי תנוחה במיטה במעבר מצד לצד, לעיתים מקרין לחזה, ולעיתים כואב גם בלי קשר לשום דבר גם בישיבה או עמידה, והתחושה היא של איבר פנימי שנמחץ וכואב וזז- אם התלונות האלה לא מתאימות בהכרח לקרוהן, יש איזה כיוון מסוים שכדאי לי לבדוק אותו, במיוחד כשהתגלה אצלי לאחרונה קרוהן? אולי סיבוך כלשהו של קרוהן, אולי פגיעה כלשהי באיבר פנימי שקשורה לקרוהן? התייעצתי גם עם כירורג כי חשבתי על אופציה של בקע, הוא לא חושב שהתלונות מתאימות לבקע כלשהו אבל שלח אותי לU.S בטן באזור הLUQ. הכאב הזה גורם לי להיות מתוסכל ואובד עצות לחלוטין. אודה מאוד על עזרתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מאקסים, אתה שואל את אותה השאלה בדיוק, שוב ושוב, בווריאציות שונות. ברור לי עד כמה עניין הכאב מעיק לך. אין דרך לתת יעוץ פרטני על גבי הפורום. קיבלת הסבר כללי. אין לי מה להוסיף למה שכבר עניתי. לא יוכל לקדם את העניין יותר.

22/09/2017 | 13:05 | מאת: מקסים

שלום, ראשית תודה על תשובתך מהשאלה הקודמת שלי שנית, רציתי לשאול: 1. האם התלונה שלי שאני לא יכול בשום אופן לשכב על צד שמאל בגלל הכאבים בLUQ וההרגשה שכאילו איבר פנימי נמחץ וכואב וזז- זה יכול להיות אופייני לקרוהן? כלומר אופייני לדלקת במעי (גס, דק) במחלת קרוהן? לעיתים האזור לא כואב לי ורק כשאני נשכב במיטה על צד שמאל הכאב מורגש. 2. האם בבדיקת CT בטן רואים את המעי הדק? והאם בבדיקת CT בטן רואים היצרות במעי הדק ובמידה ויש? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

1. לא 2. ב-CT שמבוצע בפרוטוקול מיחוד שנקרא CT enterography רואים בעיות מעי דק לפרטי פרטים

20/09/2017 | 16:27 | מאת: שאלה כללית

מה ההבדל בין גסטרולוג וגסטרואנטרולוג?

״מומחה למחלות קיבה״ או ״מומחה למחלות קיבה ומעי״ אין הבדל - ממילא אין הפרדה בין התחומים, כולנו מומחים למחלות קיבה ומעי. השם הנכון הוא גסטרואנטרולוג

20/09/2017 | 11:08 | מאת: ריקי יפה

שלום רב, איזה סוג של רופא מאבחן מחלות מעיים דלקתיות ? (פרוקטולוג? גסטרולוג? גסטרואנטרולוג ?...........)

לקריאה נוספת והעמקה

גסטרואנטרולוג

19/09/2017 | 21:00 | מאת: חסוי

במידה ונפגעת באופן אישי אז אני מתנצל. מאחל שנה טובה

בסופו של דבר - כולנו חברים, וחוץ מזה שנינו פעלנו במטרה אחת משותפת - לעזור לזולת. מטוב לב, באופן אלטרואיסטי לחלוטין, בהתנדבות, ובזמננו הפנוי. שנה טובה.

שלום, בן 29. לא נוטל תרופות באופן קבוע. לאור כאבים נוירולוגיים חריפים מאד בעכוז, רגל, גב תחתון וכתפיים (עד כדי התנוונת קלה של עמוד השדרה) התגלה אצלי מחסור חמור בB12 (למרות תזונה מגוונת ועשירה במזונות מן החי). בבדיקות דם - שלילי לנוגדנים לINTRINSIC FACTOR, שלילי להליקובקטר בתבחין נשיפה, שלילי לצליאק בבדיקת דם. הבדיקות נעשו בהתעקשותי. CRP תקין. בבדיקות הדם גם חומצה פולית וויטמין D נמוכים מאד מתחת לסקאלה הנורמלית (ויטמין D על 12nmol). נחשף הרבה לשמש. ברזל תקין. האם ישנו צורך בבירור גסטרואנטרולוגי או שמא יש לנטול תוספים לפי בדיקות הדם בלבד? האם אפשר שישנה בעיה במעי הדק? רופא המשפחה שלי לא מתרגש ואיני יודע האם עליי להתעקש על הפנייה לגסטרואנטרולוג. יש לי בעיות רפואיות מוזרות שצצות לאורך השנים כמו יובש מוחלט בעיניים (שירמר חיובי), בפי הטבעת ובתעלות השמע (נשלל שיוגרן), בעיות במתן שתן, קור קיצוני בגפיים ובעיות רבות נוספות שלא אמורות להופיע באדם בריא בגילי... הדבר מכביד עליי, שכן בכל שנה מתווספת עוד בעיה ואני חושש שהמגמה הזאת לא תגמר... אשמח לכל עצה בנושא. תודה רבה דן

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום כאן פורום מחלות קרוהן וקוליטיס שנה טובה

15/09/2017 | 11:18 | מאת: תהל

היי שבת שלום ! יש לי כמה שאלות : 1. אחרי קולנסקופיה וגסטרוסקופיה נמצא כי יש לי דלקת בקיבה ללא אפטות.. האם דלקת בקיבה יכולה להיגרם כתוצאה מקרוהן או קוליטיס ? נלקחה ביופסיה.. לשם מה ? 2. הייתי אצל 2 מומחים, אחד טען שיש לי קרוהן והשני קוליטיס... הרופא שטוען שיש לי קוליטיס ביצע לי קולנסקופיה וגילה דלקת מפי הטבעת עד לאיזור הסיגמה, ואז יש 5 ס״מ רירית תקינה.. ולאחר מכן מספר אפטות.. (ז״א ש רירית בין אפטות לדלקת תקינה) האם זה סימן לקרוהן ? הוא עדיין טוען שזה קוליטיס כי המעי הדק נקי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום תהל, ״קוליטיס״ משמעותה (בלטינית) ״דלקת שמערבת מעי גס״ (״קולון״ = ״מעי גס״, ״איטיס״ מוסיפים על מנת לסמן דלקת). היא יכולה להיות מכל מיני סיבותֿ וכדי לסמן מה סוג המדוייק של הדלקת, יש צורך להוסיף את שם המחלה שפגעה במעי הגס: 1. מעורבות דלקתית של מעי גס על ידי מחלת קרוהן נקראת ״קוליטיס של קרוהן״ (או באנגלית crohn's colitis). במַאֲמָר המֻסְגָּר, מחלת קרוהן יכולה לערב גם מעי דק - איליום לדוגמה - אז הדלקת תיקרא אילייטיס של מחלת קרוהן - crohn's ileitis. 2. מעורבות דלקתית של מעי גס על ידי מחלה הנושאת שם "קוליטיס כיבית" (ulcerative colitis) נקראת ״קוליטיס כיבית״ (ulcerative colitis). מדובר במחלה ש(בדרכי העיכול לפחות) מערבת אך ורק מעי גס (אף פעם לא מעי דק), ולכן אין לה - כמו למחלת הקרוהן - שמות נוספים ("ulcerative ileitis״ וכו׳) - רק ״colitis״. כאן מקור הבלבול של רבים ממטופלים (וגם רופאים לפעמים) - כל ulcerative colitis היא colitis אך לא כל colitis היא ulcerative colitis. על פי התאור שנתת - יש לך קוליטיס (דלקת של מעי גס); נשאר רק להחליט - האם מדובר בקוליטיס של מחלת קוליטיס כיבית (ulcerative colitis) או בקוליטיס של מחלת קרוהן (crohn's colitis). ל-ulcerative colitis אופיינית מעורבות רציפה (דלקת שמערבת שטח רציף, מפי הטבעת פנימה, ללא ״איים״ של רירית תקינה. לעומת זאת, מחלת קרוהן של מעי גס (crohn's colitis) נוטה לערב סגמנטים של המעי, ולהשאיר ביניהם סגמנטים שאינם מודלקתים (תקינים). האם הרופא (השני) חשב שהאפטות שהוא ראה בסגמנט מרוחק מהדלקת הן עדות למעורבות סגמנטלית - נכון יהיה לקרוא למחלה קוליטיס של קרוהן. גם אם אין במקרה שלך עדות למעורבות של מעי דק. יצא ארוך ומקווה שלא סיבכתי אותך. מקווה גם שעזרתי. שבת שלום ושנה טובה

15/09/2017 | 11:14 | מאת: שיר

שלום.. 1. בקרוב כנראה אתחיל טיפול ביולוגי, (לדעתי הומירה או ריימיקד), האם יש לתרופה זו השפעה על גלולות למניעת הריון (״יאז״) ? אם כן, איך כדאי להימנע מהריון ? 2. אילו ממצאים ניתן לגלות מ קולנסקופיה חוזרת כעבור שנה וחצי ? 3. האם במחלת קוליטיס, ייתכן שלשולים או שזה מאפיין אצ מחלת הקרוהן או את שניהן ? 4. באבחנה רשום לי : קוליטיס מד שמאל סיגמה .. מה זה ? 5. התבקשתי לשתות מרוקן חדש.. אינני מסוגלת לשתות 3 ליטר! האם אוכל להחליף בפיקולקס ? תודה.. חג שמח ואחלה שנה :)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום.. 1. בקרוב כנראה אתחיל טיפול ביולוגי, (לדעתי הומירה או ריימיקד), האם יש לתרופה זו השפעה על גלולות למניעת הריון (״יאז״) -- לאֿ 2. אילו ממצאים ניתן לגלות מ קולנסקופיה חוזרת כעבור שנה וחצי ? -- דלקת פעילה (ואז יש צורך להגביר טיפול) או דלקת ברגיעה (במקרה זה - ספק אם הגברת הטיפול לדיכוי מערכת חיסונית תועיל, לכן יש צורך לחפש הסברים נוספים לשלשול/כאבים) 3. האם במחלת קוליטיס, ייתכן שלשולים או שזה מאפיין אצ מחלת הקרוהן או את שניהן ? -- שתיהן 4. באבחנה רשום לי : קוליטיס מד שמאל סיגמה .. מה זה ? דלקת במעי גס שמאלי... לא יודע מה המשמעות של ״מד״ 5. התבקשתי לשתות מרוקן חדש.. אינני מסוגלת לשתות 3 ליטר! האם אוכל להחליף בפיקולקס ? -- לרוב כן, לגביך באופן אישי - צריך לברר עם רופא שהזמין את הבדיקה. תודה.. חג שמח ואחלה שנה :) -- שנה טובה

שלום רב בן 37 אני חולה קרוהן מזה 15 שנה ומטופל בפנטסה . עד מלפני שנתיים הכל היה בסדר . אך בשנה וחצי האחרונים התחלתי לסבול ממעין רפלקסים חזקים "עיוותים" באצבעות הידיים שמלווים בכאבים בפרקי האצבעות ומפרקי הידיים . וגם במפרק חיבור הירך . באופן כללי גם תחושת חולשה. רופא המשפחה הפנה אותי לעשות בדיקות דם - תקין ואז לאורטופד: הייתי מטופל דרך אורטופד ששלח אותי לפיזוטרפיה , ומיפוי עצמות -תקין ללא אבחנה ניסיתי גם שיאצו ודיקור סיני ומסזים אך לא עזר (קצת הקל). הרופא משפחה הפנה אותי לראווטולוג אני כבר די מיואש מחכהכבר 3 חודשים לתור לראומוטולוג בתקווה שיוכל לעזור לי. אני קורא די הרבה באינטרנט ואומרים שיש קשר הדוק בין הקרוהן לבין דלקות פרקים למינן. ולכן רציתי לדעת האם ד"ר לגסטרו יוכל לעזור לי להבין מה יש לי או רק הראומטולוג ? עד כה לא אובלן אצלי דלקת מפרקים אבל יש לי חשש שלא הפנו אותי לאבחון נכון . אשמח על המלצתך.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ספק אם העוויתות באצבעות קשורות למחלת מעי בעניין של כאב במפרקי ירך - הסיפור שונה: יש דלקת של מפרקי ירך משנית לחמחלת קרוהן. צריך הפניה ל-MRI של מפרקי אגן/ירכיים. לא חייבים ראומטולוג - כל רופא, לרבות רופא משפחה, הגסטרואנטרולוג שמטפל בך, או אורטופד - יכולים למצא את הבקשה.

12/09/2017 | 23:47 | מאת: מקסים

שלום, אני מקסים זה ששלח שאלה אתמול בשעה 17:42 קצת אחרי ששלחתי את ההודעה ראיתי שענית למישהו שהפורום סגור עד שתימצא דרך לנהל אותו בלי הפרעות רציתי רק לבקש אם אתה יכול לענות לי על השאלה ששאלתי כי אני סומך על הידע שלך ואני רואה לפי התגובות שאתה עונה שיש לך המון ידע ושאתה עונה בסבלנות, בבקשה הייתי רוצה שתשיב על השאלה שלי זה מאוד חשוב לי וייתכן שמאוד יעזור לי תודה.

הנה זה בא

שלום, בן 23 אובחנתי עם קרוהן בבדיקת קולונוסקופיה שהופניתי עקב הרבה יציאות ביום, כאבי בטן שממוקמים בצורה מפושטת פה ושם באזורים בבטן, וASCA גבוה יחסית. בביופסיות מהקולונוסקופיה נצפו פרוקטיטיס ותואר פיברוזיס, הרבה אפטות ברקטום, ובבדיקת עצמה האיליום נראה מכוייב אך ביופסיה תקינה, וביופסיה מהCECUM הראתה דלקת כרונית בצורה קלה. התלונה העיקרית שלי והסיבה שבגללה אני פונה אלייך בשאלה היא: כבר במשך שנה יש לי כאבים בבטן באזור הLeft Upper Quadrant. הכאב מתגבר כשאני מחליף תנוחה מצד לצד במיטה, הכאב מתגבר כאשר אני שוכב על צד שמאל במיטה (כבר שנה שקשה לי לשכב על צד שמאל במיטה), כמו כן כשאני שוכב על צד שמאל במיטה הכאב מקרין לחזה לעיתים. ההרגשה היא של איבר פנימי כאילו הוא נמעך וכואב וזז, והכאב הוא אחת מהסיבות שעשיתי קולונוסקופיה. חוץ ממה שתיארתי למעלה- לא מצאו עוד משהו בקולונוסוקפיה, כי אני יודע שהTransverse colon נמצא באזור הLUQ, ובגסטרוסקופיה מצאו כיב בתריסיריון וגסטריטיס אך נטלתי במשך שלושה שבועות נקסיום ללא הטבה כך שנראה לי שהכאבים בLUQ לא שייכים לכיב בתריסיריון ולגסטריטיס. מה אני צריך לעשות כדי לברר מה זה האזור שכואב לי, מה יש לי שם, ואם זה שייך לקרוהן? כי לפי קריאה מעמיקה הבנתי שבLUQ נמצא הלבלב, הטחול, המעי הגס הרוחבי, הקיבה, וגם איברים שלא שייכים לגסטרו כמו כליה, לב, ריאה. למיטב הבנתי גם יכולים להיות סיבוכים בטחול שקשורים לקרוהן כך שאני אובד עצות לגביי טיב הכאב שנמשך כבר שנה. תודה רבה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

מיקום תחושת הכאב לעתים שונה ממיקום המדוייק של האבר שגרם לכאב. גם דלקת של מעי דק (כיבים באיליום) וגם כיב תריסריון יכולים לעתים להסביר תחושת כאב בבטן שמאלית עליונה. הפתרון האפשרי - לטפל בהם, ואם הכאב לא חלף - להמשיך בחיפוש.