צרבות כרוניות / ריפלוקס

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/11/2023 | 18:35 | מאת: גאנה

מאז ההריון של בתי לפני 20 שנה התחילו לי צרבות נוראיות. לאחר ההריון שלחו אותי לבדיקות הליקובקטר כמה פעמים שיצאו שליליות. לא רציתי לעשות בדיקה עם המצלמה בגרון. פחדתי. אז נתנו לי תרופות. כמו לנטון אומפרזול וכו. אני נוטלת תרופות לצרבת יותר מ15 שנה. קראתי לאחרונה מחקר שהתרופות האלה הם בסיכון גדול לדמנציה. ואני נורא מודאגת בגלל שלקחתי כל כך הרבה שנים. הפסקתי את התרופה לפני שבוע וחצי ומאז יש לי צרבות חזקות יומיומיות, כל עשר דקות בערך. גרעפסים. ואי נעימות. לדעתי יש לי ריפלוקס לפי כל התסמינים. אני לא רוצה לעשות בדיקות פולשניות. רופאה הציעה לי לקחת גביסקון. מה התרופה הזאת? האם היא לנטילה ממושכת או ממוקדת? והאם היא לא מהחומרים של הלנסופרזול וכו? ומה כן יש עוד לצרבת שלא מסוכן לקחת? כי אני לא מעוניינת לקחת את התרופות ההן שוב. נורא מפחדת מהמחקר שקראתי

שלום רב זהו לא פורום המיועד לנושאים אלו. בקצרה הקשר בין תרופות ממשפחת PPi ודמנציה איננו מובהק ונושא זה שנוי במחלוקת. גביסקון אינו ממשפחה זו ויכול להלקח לפי צורך ולא בקביעות. לאור קליניקה ארוכת שנים מציעה שתבצעי גסטרוסקופיה על מנת לשלול סיבוכי רפלוקס כגון ושט על שם ברט, על מנת להעריך האם את צריכה ליטול תרופות ממשפחת ppi בקביעות או לא. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס