מה הסיבה לקולפרוטקטין גבוה?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

06/11/2023 | 22:38 | מאת: מיקה

שלום רב, אני בת 28 ובשבועות האחרונים אני סובלת מאי נוחות בקיבה. עשיתי שתי בדיקות צואה בהפרש של שבוע. בבדיקה הראשונה ערך הקלפרוטקטין היה 17 ובבדיקה השנייה היה ערכו 128. האם הקפיצה הפתאומית מעידה על מחלה? האם הערך הגבוה מעיד על קרוהן או מחלה אחרת? או שהחלבון יכול להעיד על דלקת זמנית אחרת? בתודה, מיקה

שלום מיקה קלפרוטקטין הינו חלבון המשתחרר מתאי דלקת במעי, ולכן יכול להעיד על כל תהליך דלקתי גם חולף. ערך קלפרוטקטין 128 הינו ערך גבולי ולרוב מצריך מעקב ולא מחייב בירור פולשני. במידה והתלונות ימשכו ובדיקה חוזרת תהיה דומה או יותר גבוהה יהיה מקום לשקול בירור נוסף. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס