איבחון סיבות לשילשולים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/10/2023 | 14:53 | מאת: הקרים

בדיקות דם תקינות למעט אנמיה קלה ממש, כולל crp, שקיעת דם וכל ממדי דלקת אחרת, הקלפרוטקטין 4000. ברקע רק ריצות לשרותים (לא בהכרח שלשולים) והרבה פעמים עם דם. קולונוסקופיה עוד כמה ימים. הרופא אמר שתוצאה כזאת של קלפרוטקטין במצב הזה יכולה להעיד גם על זיהום כלשהו במעי ולא בהכרח דלקת מעיים, מישהו מכיר?? מחפשים נקודות של אור.

שלום רב קלפרוטקטין מוגבר מעיד על דלקת כלשהיא במעי, אך זו לא בדיקה ספציפית לסוג דלקת מסוימת. שלשול אשר נמשך מעל 3-4 שבועות הוא לרוב אינו על רקע זיהומי ויש לחפש סיבות אחרות לדלקת. בכל מקרה מומלץ להשלים תרביות צואה במידה ולא השלמת, בדיקת צואה לטוקסין קלוסטרידיום. וביצוע קולונוסקופיה כמתוכנן תרגיש טוב! ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס