האם האבחנה היא מחלת מעיים דלקית- קרוהן ?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/08/2023 | 11:48 | מאת: עירית

בצילום קפסולה יש פצעים לאורך כל המעי הדק וכן בבדיקת פרולקטין הערך 527. האם אובחנתי כחולת קרוהן ?

שלום רב אבחנה של מחלת קרוהן מתבססת על שילוב של תסמינים קליניים, ממצאים בבדיקות מעבדה, ממצאים אופייניים באנדוסקופיה ובמידת האפשר ביופסיות תומכות. לפי מה שאת מתארת יש עדות לדלקת לאורך המעי הדק בבדיקת קפסולה אנדוסקופית שביצעת עם ערכי קלפרוטקטין גבוהים בהתאמה. סיכוי גבוה כי אכן מדובר במחלת קרוהן. את צריכה לפנות לרופא גסטרו מטפל ולדון איתו בהמשך הטיפול. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס