חולה קרוהן עם תופעת לוואי אחרי עירוי רמסימה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/07/2023 | 22:47 | מאת: יונתן

שלום,חולה קרוהן המטופל אחת לחודשיים בעירוי רמסימה בבלינסון. כשנה וחצי היה שקט. ביום שני קבל עירוי וביום שלישי התחילו בחילות. יום רביעי הקיא הרבה. ומלבד מים לא אכל דבר. 1. האם זו תופעת לוואי של העירוי? ואם כן, מה גרם לה בעירוי הנוכחי, מה שלא קרה בשנה וחצי האחרונים. 2. כמה זמן הבחילות והקאות אמורים להימשך? 3. מה אפשר לעשות במקרה כזה? מהו המשכך כאבים העדיף ? תודה רבה

שלום רב באם זה התסמין היחידי ואין תסמינים נוספים כגון חום כאבי מפרקים, פריחה עורית, הסבירות כי מדובר בתופעת לוואי לעירוי נמוכה. יותר סביר שמדובר בזיהום של מערכת העיכול, יתכן ותסמיני מחלת הקרוהן? במידה וממשיך להקיא ולא מסוגל לשתות ולאכול ממליצה לפנות לבדיקת רופא. רפואה שלמה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס