נגישות
נגישות

פורום קרוהן וקוליטיס

1821 הודעות
1592 תשובות מומחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס

שלום דוקטור עשיתי בדיקת צואה של Clostridium difficile ag.  - Stool culture - parasites/ova stool וכל זה יצא שלילי אם יש דלקת במעי זה היה יוצא לאור באחד מהבדיקות האלה ???? אני כרגע סובל משלשולים דמיים כבר שבועיים.. עשיתי גם לפני שנה קולונוסקופיה בגלל דימום יחסית מאוד קטן ואז יצא טחורים פנימיים ופעם פעמיים שמתי משחה ועזבתי כי עבר .. פשוט עכשיו הדימום רב יותר גם בזמן ניגוב וגם בזמן של היציאה וגם יש לי ריבוי יצאיות לפחות 10 פעמים ביום במשך שבועיים .. אם אפשר אשמח מאוד לשמוע גם את דעתך המקצועי בנושא .. תודה רבה דוקטור מחכה לתשובתך...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שלשול אשר נמשך שבועיים בהחלט יכול להיות על רקע זיהומי- וזו הסיבה לבצע תרביות צואה בראש ובראשונה, במידה והן יוצאות שליליות אך השלשול נמשך יש להמשיך בבירור. מציעה לפנות לרופא גסטרו על מנת להתייעץ בצורך בבירור נוסף. תרגיש טוב, ד"ר שניר

שלום דוקטור .. אני כבר שבועיים סובל מריבוי יציאות לפחות 10 פעמים ביום אני בן 31 .. הייתי אצל גסטרואנטרוליה הסברתי לו שגם לפני שנה עברתי קולונוסקופיה בגלל דם בצואה שהתגלה בסוף כתוצאה של תחורים פנימיים ..הרופא אמר לי לקחת פרובוקיטה ושזה כניראה ויראלי רק שחכתי להגיד לו שכל פעם שאני אוכל יש לי כאב בצד שמאל למטה .. לפני הגסטרו הייתי אצל חירוג ועשה לי בדיקה עם אצבע .. ולא יצא דם או משהו אבל בהפניה שנתן לגסטרו רשם לבדוק את מעי הגס מה לדעתך הכאבים שיש לי בצד שמאל למטה אחרי כל ארוחה שאני אוכל ? האם זה מעי הגס לדעתך ? הייתי באיכילוב במיון גם עקב דימום אמרו לי כניראה שזה מעי דלקתי .. אם אכן זה נכון אז זה חייב להיות קוליטיס או שקיים גם מעי דלקתי קלה יותר ולא כרונית כמו קוליטיס וקרוהן שאפשר לטפל .. תודה מראש דוקטור מחכה לתשובתך בקוצר רוח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, שלשול שנמשך זמן קצר יכול להיות על רקע זיהומי, ויכול לחלוף מעצמו אך לעיתים מצריך בירור בתרביות צואה וטיפול בהתאם. במידה ושלשול נמשך מספר שבועות יש לשקול המשך בירור אצל גסטרואנטרולוג. במידה ומדובר בצואה דמית, ונשלל זיהום, יש לשקול ביצוע קולונוסקופיה להערכת המעי הגס. תרגיש טוב, ד"ר שניר

17/01/2019 | 00:43 | מאת: קןבי

שלום רציתי לדעת עם כאב בטן בבטן התחתונה יש לי כאבים קבועים האם בעיה זו נגרמת מבעיה של אספקת דם רק לא תקינה למעיים ?או שגם דלקת תגרום לכאב בטן קבוע.?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יש סיבות רבות לכאבי בטן, שיכולות להיות קשורות או לא קשורות למערכת העיכול. אופי הכאב מושפע מסיבתו. במידה והכאבים אינם חולפים מציעה לפנות לרופא מטפל על מנת לשקול המשך בירור תרגיש טוב ד"ר שניר

16/01/2019 | 22:38 | מאת: יוסף

היי, כיום אני בן 20. מתחילת שנת 2018 התחלתי להרגיש כאבי בטן פתאומיים ועוויתיים שבאים באקראיות כל מספר ימים למשך מספר שניות או דקות. באוקטובר 2018 התחלתי לסבול מכאבי בטן חזקים מאוד בבטן התחתונה עם חום גבוה שלא יורד, הופנתי למיון ואושפזתי למשך שבוע בבית חולים עם אבחנה של דלקת חריפה בלבלב. במשך שבוע האשפוז בקושי הייתי מסוגל ללכת וטופלתי במשככי כאבים ובאנטביוטיקה עד שהכאבים החזקים והחום נעלמו. בתחילת האשפוז אלו היו המדדים הגבוהים ביותר שלי בבדיקות דם: לויקוציטים 21,000 CRP 46 ליפז 122 עמילז 259 בCT הכל יצא תקין מלבד הלבלב שהיו מעובה ובצקתי בראש דסטלי – אונציונייט, והייתה עלייה מתונה בתתפקודי הלבלב. שוחררתי והופנתי לרופא גסטרו. לאחר כמה שבועות עברתי בדיקת קלפרוטקטין עם תוצאה של יותר מ1000. עברתי MRI MRCP של הלבלב ואלו התוצאות: סריקה בתהודה מגנטית של הבטן העליונה כולל MRCP: הבדיקה בוצעה במנחים אקסיאלים וקורונלים ברצפי MAP ADC, DWI, MRCP, DIXON T1, T2 ,דיכוי שומן. לפני ולאחר הזרקת חומר ניגוד. אינדיקציה לבדיקה: הערכת דרכי מרה ולבלב. ממצאים: כבד בגודל תקין ב- line Midclavicular ,גבולות הכבד סדירים ,ואות תקין וללא ממצא מוקדי. כיס מרה אינו מוגדל עם דופנות סדירות וללא פגמי מילוי החשודים לאבנים בתוכו. התקבלה הדגמה רציפה של דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות. לבלב בעל אות תקין, ללא ממצא מוקדי או הרחבת צינור הלבלב. לא נצפו אזורי האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד או אות מוגבר ברצפי דיפוזיה VALUE B גבוה. גבולות הלבלב סדירים. הטחול מעט מוגדל נמדד כ5.13 -ס"מ בחתכים קורונלים, אות של הטחול תקין. בלוטות יותרת הכליה בגדר הנורמה. שתי כליות בגודל תקין עם פרנכימה שמורה. כליות מרכזות סימטרית היטב וללא עדות להרחבת מערכות האיסוף. לא נצפו קשריות מוגדלות ברטרופריטונאום העליון. לציין ריבוי קשריות לימפה מזנטרליות בגודל עד 8 מ"מ בציר הקצר. האאורטה הבטנית אינה מורחבת. פיתולי המעיים שנכללו בסריקה אינם מורחבים ובמהלך תקין. לסיכום: הדגמה תקינה של לבלב ודרכי מרה. טחול מעט מוגדל נמדד כ 5.13 ס"מ, באזור שער הטחול הודגם טחולון בקוטר כ 21 מ"מ. לציין ריבוי קשריות לימפה מזנטרליות בגודל עד 8 מ"מ בציר הקצר לאחר מכן עברתי MRE אנטרוגרפיה ואלו היו התוצאות: להלן תוצאות MR-אנטרוגרפיה: אקסיאלי במישור, T1, T2 בשקלול B-TSE, THRIVE, BFE, DWI,SPAIR/TSE בטכניקת בוצעה הבדיקה וקורונלי ובשקלול T1 לאחר מתן גדוליניום )סריקה דינמית( כולל חיסור שומן. הבדיקה בוצעה לאחר הכנה מתאימה של המעי הדק והזרקה תוך שרירית של גלוקגון. סיבת הבדיקה: לאחר אירוע של דלקת לבלבית חריפה. הקיבה והתריסריון הודגמו ללא חריג. לולאות מעי דק הודגמו לכל אורכן בקוטר תקין עם תבנית רירית שמורה. אין עיבוי דופן חריג או האדרה בגדוליניום לאחר הזרקה תוך ורידית. השסתום האיליוצקלי שמור. השומן המזנטריאלי תקין. צבר קשריות לימפה שקוטרן עד 8 מ"מ הודגם בשורש המזנטריום. קשריות לימפה גדולות יותר )קוטרן עד 9 מ"מ( נראו במזו-קולון הימני. הקולון הודגם לכל אורכו בעמדה תקינה עם האוסטרציה שמורה. שאר איברי הבטן והאגן לרבות הלבלב על מרכיביו הודגמו ללא חריג. בסיכום: קשריות לימפה מוגדלות במזנטריום כמתואר )למעקב וביקורת(. מלבד זה סריקה תקינה. קטגוריה: 2 אתמול עברתי קולונסקופיה והמעי הגס היה תקין לחלוטין. במעי הדק הסופי הודגם לעומקו ונצפו מספר אפטות קטנות על רקע רירית תקינה. נלקחה ביופסיה. אבחנות: colitis: ileitis עדיין אין לי את התשובות של הביופסיה. מאז השחרור מבית החולים כמעט ואני לא סובל מכאבי בטן. היציאות רגילות, אני אוכל מה שבא לי (אוכל שומני לעיתים) ולא חש בכאבים שונים. אני מרגיש טוב. ברצוני לדעת על סמך כל הנתונים הללו אם הביופסיה תצא תקינה זה אומר שיש לי קרוהן ? כי הבנתי שכיבים יכולים לנבוע מתרופות ההכנה (לקחתי פיקולקס), ממשככי כאבים (אני לא לוקח) ועוד סיבות שונות. אודה למענה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כפי שציינת, יש סיבות רבות להופעת כיבים קטנים (אפטות) במעי הדק הסופי כגון תרופות ההכנה לקולונוסקופיה, תרופות שונות, זיהומים, ומחלות דלקתיות שונות לרבות מחלת קרוהן. האבחנה של מחלת קרוהן מורכבת משילוב של קליניקה, בדיקות מעבדה, בדיקות צואה, הדמיה, אנדוסקופיה וביופסיות מרקמת המעי, ולכן יש להתחשב בכל הנתונים ועל סמך זה להחליט אם אבחנה זו באה בחשבון. לעיתים לא ניתן להגיע למסקנות חד משמעיות והאבחנה מתבהרת במשך הזמן. תוצאות ביופסיה תקינות אינן שוללות מחלת קרוהן אך מורידות את הסיכוי שאכן מדובר במחלה דלקתית כרונית. מציעה לחזור למרפאת גסטרו להמשך מעקב והחלטה על צורך בבירור נוסף במידת הצורך, תרגיש טוב ד"ר שניר במקרים אלו חשוב להמשיך מעקב מרפאת גסטרובמידה והביופסיות תצאנה תקינות, הסבירות הממצאים שתוארו יכולים להתאים למחלה קלה של המעי הדק הסופי, כמובן שביופסיות תומכות יחזקו את האבחנה, וגם אם כןיכולים להיות מש

16/01/2019 | 21:42 | מאת: טלי

לפני שבוע וחצי עברתי בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה 5 ימים לאחר הבדיקה החלו שילשולים אבל בכמות קטנה כל כמה שעות ובזמן הזה כאבים ממש חזקים פניתי לרופאה הציעה שנעשה בדיקת צואה יצא לי ליקוטיצים רבים בצואה תרבית שלילית אין פרזיטים המליצה גם לנסות להוריד חלב ומוצריו וכך עשיתי היום כבר לא יכולתי יותר שתיתי נס קפה בצהריים עם טיפה חלב אכלתי סלט חצילים שהיה קצת חריף ושוקולד ופתאום שוב תקפו אותי כאבים חזקים בזמן היציאה בשירותים באזור הבטן התחתונה והגב צד שמאל ושוב חזרו השילשולים אחר הצהריים כל הבירור נעשה מאחר ויש לי בטן ממש נפוחה כמו של הריון וכאבים בבטן תחתונה כבר כ4 חודשים עשיתי גם אולטראסאונד נשים בטן עליונה תחתונה דופן הבטן לא מצאו כלום כירורג המליץ על MRI של מערכת העיכול בכל מקרה גם ממתינה לתשובת הביופסיה אודה לדעתכם זה ממש פוגע לי בתפקוד בעבודה ובכלל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יש סיבות רבות לשלשול וכאבי בטן, במידה וזו הסיבה בגינה עברת את הבירור האנדוסקופי- יש להמתין להשלמת הבירור כולל תוצאות הביופסיה ולחזור למעקב רופא מטפל על מנת להעריך האם יש צורך בבירור נוסף. תרגישי טוב ד"ר שניר

שלום. האם יש הוכחה שמדובר במחלות גנטיות מעבר לעובדה שיש לפעמים יותר ממקרה אחד במשפחה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מחלות מעי דלקתיות הן מחלות עם מרכיב גנטי אך זה איננו המרכיב העיקרי, ישנם גורמים נוספים המשפיעים על התפתחות המחלה בין השאר גורמים סביבתיים, תזונתיים, הרגלי חיים, תפקוד מערכת החיסון ועוד. נכון להיום, אין בדיקות גנטיות אשר ניתן להשתמש בהן לניבוי סיכון להתפתחות מחלת מעי דלקתית. ד"ר שניר

תודה האם ישנם הוכחות מדעיות לדברים האלה.

12/01/2019 | 19:51 | מאת: שואל.

שאלה לא נעימה. כ-4 שנים מזוהה עם קרוהן-קוליטיס. בן 30 פלוס וישנה בעיה שמלווה אותי לא מעט זמן, (עוד הרבה לפני הממצא שלי). לאחרונה מחמיר. מלווה אותי במשך היום, בעיקר בעת פעילות גופנית, צעדות, שלא נדבר על אופניים, וגם בישיבה רגילה, -צואה רוב הזמן (מן הפרשה על הקצה). לא משנה כמה מנקה (ושומר על הגיינה), ולא משנה מה אוכל כמו, סובין, קווקר, פייבר וכדומה.. תמיד איתי, פשוט נכנס לשירותים ללא סיבה, ומנקה כאילו אחרי פינוי.. האם יש מה לעשות בקשר להפרשות אלו, הממש לא נעימות ומציקות מאוד לעיתים, האם תופעה מוכרת?, לא מעוניין להזניח, מכיוון שיודע שיחמיר עם הזמן. מבקש את עצתך ועזרתך. מצטער על התוכן. תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, התופעות שאתה מתאר- בריחת צואה/הפרשות יכולות להיות קשורות לתהליך הדלקתי במעי- בעיקר אם יש דלקת פעילה ברקטום או להפרעה או חולשה מסוימת של הסוגרים, דבר שניתן לברר ולהעריך אותו בבדיקות מכוונות. מציעה שתפנה לגסטרואנטרולוג המטפל על מנת להמשיך בירור מכוון וטיפול בהתאם. תרגיש טוב, ד"ר שניר

15/01/2019 | 16:55 | מאת: שואל.

שלום שוב ותודה רבה על תשובתך. לא מרגיש הפרעה או חולשה מסוימת של הסוגרים, פשוט תמיד מעט מלוכלך באזור פי-הטבעת. (אשר לא מתבטאת גם בתחתון, -אולי גם מאחר שתמיד דואג לנקות בעוד מועד). תמיד היה ונשאר, אם החמרה קלה ומסויימת. תודה.

11/01/2019 | 09:48 | מאת: מאור

שלום, אני בן 19, חייל, בתהליך אבחון של קרוהן אך עם סבירות נמוכה. לצערי האבחון מתעכב כי הצבא לא מאשר בדיקת קפסולה. התסמינים - יציאות רכות שהיו וכעת כבר לא כל כך נמצאות, כאבי בטן, קשיים בהתרוקנות. בכמה חודשים האחרונים היו לי התקפים של כאבים באצבעות הידיים. בחודש האחרון הופיע כאב ביד ימין באזור של עצם הבריח הקרובה לכתף. רציתי לדעת האם התסמינים האלה יכולים להיות קשורים לקרוהן, כי ייתכן שיש לי קרוהן קל. בכל מקרה, האם יש לך המלצה לגבי הכאבים בעצם הבריח? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מחלת קרוהן היא מחלה דלקתית כרונית של המעי אשר יכולים להיות לה ביטויים דלקתיים נוספים מחוץ למעי כגון כאבי/דלקות פרקים, פריחות עוריות אופיניות, וכו'. מעורבות הפרקים יכולה לנדוד בין מפרקים שונים או להיות קבועה. במידה ואכן מדובר במחלת קרוהן, הכאבים שאתה מתאר יכולים להתלוות אך יש להתייחס לכל דבר בהקשר המתאים. לגבי הכאבים באזור עצם הבריח- ממליצה להבדק ע"י רופא מטפל ולהמשיך בירור/טיפול בהתאם. תרגיש טוב, ד"ר שניר

10/01/2019 | 18:02 | מאת: יאיר

הי, יש לי פרוקטיטיס מציק אך נסבל כבר 10 שנים: דחף ליציאות, לעתים יציאות שלשוליות. לרוב לא דמיות. אך זה לא כל יום ולא כל היום. מתלבט אם לקחת את פתילות הרפאסל (יש לי מרשם) כיוון שיודע שיש אנשים עם פרוקטיטיס שאחרי שהתחילו עם הרפאסל זה החמיר לקוליטיס נרחב יותר. האם זו תופעה ידועה ומוכרת שאחרי ההקלה תהיה החמרה מעבר למצב ההתחלתי? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה
10/01/2019 | 23:05 | מאת: אחד

עד שתקבל מענה מיקצועי ממומחית הפורום אני יכול רק לשתף אותך מניסיוני האישי שהחומרים האלה לעולם לא עזרו לי. אינני מאמין שהחומרים האלה גורמים להחמרת מצב הדלקת. סתם לידע כללי הרפאסל עד כמה שנחשבת לתרופה תמימה חסרת כל תופעות לוואי עלולה לפגוע בכליות, זה אמנם נדיר אבל זה יכול לקרות, והרבה אנשים לא יודעים זאת. ממליץ לך בכל אופן לקרוא את 36 שעות מאימורן.

שלום רב, קוליטיס היא מחלה דלקתית כרונית אשר על פני ציר הזמן אצל חלק מהמטופלים יכולה להיות פעילה ובתקופות רגיעה לסירוגין. אחד הגורמים המביאים לרגיעה במצב הדלקת, ודוקא מפחיתים את הסיכון להתלקחות הוא הטיפול התרופתי כגון הטיפול בנרות רפסל במקרים בהם הדלקת מוגבלת לרקטום. לא ידוע על קשר בין הטיפול התרופתי לבין התקדמות התהליך הדלקתי. לכל טיפול יכולות להיות תופעות לוואי אשר אחריהן יש לעקוב אך התועלת בטיפול זה עולה על הסיכון. תרגיש טוב, ד"ר שניר

04/01/2019 | 22:46 | מאת: עידו

שלום יש לי כאבים קשים מאוד בבטן שמאלית תחתונה שקם בבוקר סה הכאב הכי קשה אחרי יציאה יש הקלה מסוימת אבל עדין יש כאב חזק בצד שמאול בבטן תחתוננה עשיתי סיטי בטן היה רשום בבטן שמאליך עליונה הודגם מבנה בצורת טרגרט במעי הדק התפשלות טרנזטורית ללא חסימה אחר כך בוצע סיטי אנטןגרפיה היה תקין רק בלוטץ ערמונית מוגדלת כבד שומני אחר כך שיקוף קיבנ שהראה מעי גס שמלאי בחלקו רחב בחלקו צר מדי קולנסקפיה לםני שנה וחודשען היה תקינה הכאב משמאול רק כירוג אמר בשיקוף שזה יוצר בטן ריקה של המעי הגס השמלאי בדיקות דם שלי תקינות היציאות שלי רכות תקוםה ארוכה צזה יכול להיות אשמח לעזרה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כאבי בטן אינם תלונה ספציפית, אני מבינה שעברת בירור נרחב ומורכב בגינם. אני מציעה לגשת עם כל הבדיקות שבצעת כולל ההדמיות לגסטרואנטרולוג על מנת לעבור על כל הנתונים בצורה מסודרת כדי להגיע למסקנות בגין סיבת הכאבים ופירוש הממצאים המתוארים. בריאות שלמה, ד"ר שניר

04/01/2019 | 02:50 | מאת: פלס דורון

האם נטילת תרופה עלולה לגרום לשיעול חריג וליכה לאחר כשבוע, שיעול שמונע שינה בעוצמתו

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, התופעות שאתה מתאר אינן ספציפיות לטיפול תרופתי זה, ויכולות להיות משניות לדברים נוספים. מציעה לפנות לרופא מטפל על מנת להמשיך בבירור במידה והשיעול נמשך ומציק. בריאות שלמה ד"ר שניר

שלום, התחיל לי לאחרונה התקף נוסף של המחלה (השלישי במספר) אחרי כמה שנים של שקט. האם זה יכול להיות קשור לקיום יחסי מין אנאליים? ובכלל, מה המדיניות של יחסים אנאליים עם המחלה?

לקריאה נוספת והעמקה

עד שתקבל מענה מקצועי ממומחית הפורום. אני אישית אינני חושב שיש לקשר לזה. התקף קוליטיס נגרם עקב כניסה למצב חרדתי קשה או לחץ נפשי מתמשך. ממליץ לך להרגע, ובמידה ועדיין לא קראת, לקרוא את 36 שעות מאימורן סיפורו האישי של חולה קוליטיס.

שלום רב, לא ידוע מהספרות על קשר בין השניים ולפיכך אין מניעה בריאות שלמה ד"ר שניר

אני בת 29 חולה במחלת מפרקים בשם ״ מקשחת חוליות ״ או בשמה הלועזי אנקילוזינג ספונדליטיס. הומלצתי על ידי הרופאים להתחיל בטיפול ביולוגי אבל מהכרת ההשלכות- עד כה נמנעתי. בקיץ האחרון גילו לי קרוהן. הדבר לא היה מפתיע כי יש קשר בין המחלות. גם הגסטרולוג מציע לי רק טיפול ביולוגי. ועכשיו הדילמה: אני התחתנתי לא מזמן ואני ובעלי רוצים מאוד להביא ילדים עולה בי החשש האם להתחיל טיפול ביולוגי לראשונה במקביל לניסיותיי להכנס להריון ולקחת בחשבון את הסיכונים שיש בלקיחת טיפול ביולוגי או לחכות עם הטיפול לאחרי תקופת הריון ואז בעצם לקחת סיכון בקיומו של הריון לצד קרוהן ( לגבי המחלת מפרקים - תקופת הריון דווקא מטיבה עימה ) אשמח מאוד לקבל חוות דעת מנשים חולות קרוהן ( לא מטופלות בטיפול ביולוגי) שעברו הריונות ולידות

לקריאה נוספת והעמקה

עד שתקבלי מענה מקצועי ממומחית הפורום, ברצוני רק להזכיר לך שלחומרים הביולוגים עלולים להיות תופעות לוואי קשות. ואיש גם אינו יכול להתחייב לגבי הצלחת הטיפול ולכמה זמן תשמר היעילות. ממליץ לך בכל מקרה לקרוא את 36 שעות מאימורן.

שלום רב, בהקשר למחלת קרוהן- כניסה להריון מהלך ההריון ותוצאותיו המוצלחות מושפעות במידה רבה ממצב הבריאות של האם, כאשר הסיכויים להצלחה גבוהים יותר באופן משמעותי כאשר קיימת שליטה טובה במחלה לפני הכניסה להריון. ניתן להתייעץ בנושא באחת המרפאות המשולבות שקיימות - גסטרואנטרולוג-גניקולוג הרבה בריאות, ד"ר שניר

שלום רב, לגבי מחלת קרוהן- כניסה להריון, מהלכו והצלחתו של ההריון תלויה גם במצב הבריאות של האם והסיכויים להצלחה גבוהים יותר באופן משמעותי כאשר קיימת שליטה טובה במחלה לפני הכניסה להריון. ניתן להתייעץ בנושא באחת המרפאות המשולבות שקיימות- גסטרואנטרולוג-גניקולוג הרבה בריאות, ד"ר שניר

19/12/2018 | 18:23 | מאת: שאול.

שלום רב דוקטור, בן 40 עקב התלקחות רצינית בשנה שעברה במחלת הקרוהן, המוגלובין שלי ירד ונפגע משמעותית, כמו כן לא עולה כבר לא מעט זמן. שאלתי היא, איך ניתן לעלות אותו שוב, (כמו שתמיד היה גבוה.. ובנורמה הרגילה). חשוב לציין שנוטל יום יום ולסירוגין, או פלוקס/ או אבקה/ ו/או נוזל של אלטמן., כמו כן נוטל B-12 מתחת ללשון ותוספת של אבץ. מה עוד יכול לעשות חוץ מזה, בכדי לעלות מוגלובין נמוך... תמיד רצוי אם ניתן בטבעיות. לתשובתך הכה חשובה ממתין ומודה לך מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
19/12/2018 | 20:16 | מאת: אחד

שלום שאול. עד שתקבל מענה מיקצועי ממומחית הפורום. עד כמה שידוע לי רמות נמוכות יכולות להגרם גם מדימום. בכל אופן ממליץ לך לבנתיים לקרוא את 36 שעות מאימורן. סיפורו האישי של חולה קוליטיס.

שלום רב, במידה ויש חסר ברזל משמעותי שלא משתפר תחת טיפול בברזל דרך הפה, מומלץ להשלים את החסר עם עירוי ברזל. לעיתים כאשר התהליך הדלקתי פעיל, יש ירידה ביכולת ספיגת הברזל ואף אובדן שלו דרך דופן המעי- מה שיכול לתרום לקושי להעלות את ערכי ההמוגלובין והברזל במקרים מסוימים. בריאות שלמה, ד"ר שניר

03/01/2019 | 14:56 | מאת: שאול.

תודה.

18/12/2018 | 19:05 | מאת: אופק בלו

עשיתי בשבוע שעבר בדיקת MRE בגלל חשש לקרוהן ואלו התוצאות : הקיבה והתריסריון הודגמו ללא חריג. לולאות הג'ג'ניום והאיליום בקוטר תקין עם תבנית רירית שמורה. באיליום הסופי סמוך לשסתום האיליוצקלי עיבוי דופן קל עם האטת דיפוזיה מתונה והאדרה תת רירית מוקדמת (ככל הנראה שינויים דלקתיים קלים). זוהו קשריות לימפה קטנטנות רבות בשורש המזנטריום ובמזו-קולון הימני , אין נוזל חופשי בצפק. הקולון לכל אורכו בקוטר תקין ללא עיבוי דופן חריג. באגן שלפוחיות השתן עם גבולות סדירים. בסיכום יכול להתאים לשינויים דלקתיים קלים ובלתי ספציפיים באזור השסתום האיליוצקלי על פי הפירוט לעיל. אם יידחה דיגום בשלב הזה מומלצים מעקב וביקורת. אשמח להסבר פשוט יותר על התוצאות. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מהממצאים המתוארים בפענוח שצרפת, תואר עיבוי דופן קל של המעי הדק באיזור חיבורו למעי הגס, וממצאים נלווים המכוונים לתהליך דלקתי קל (האדרת הרירית, ריבוי הבלוטות באיזור). ממצאים אלו אינם ספציפים למחלת קרוהן, אך יכולים להתאים במידה והחשד הקליני ושאר הבדיקות תומכות. ממליצה לפנות לרופא הגסטרו שהפנה אותך לבדיקה על מנת להתייעץ במידה ויש צורך בהמשך הבירור. הרבה בריאות, ד"ר שניר

11/12/2018 | 16:24 | מאת: עידן

שלום רציתי לדעת עם בדיקת קולפרוקטין תקין בצואה שולל מחלה מעי דלקתית ועם srp תקין גם ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אבחנה/שלילה של מחלת מעי דלקתית אינה נקבעת על ידי תוצאות בדיקה אחת. לרוב האבחנה היא שילוב של הסמפטומים של המטופל, עם ממצאים תומכים בקולונוסקופיה, הדמייה, ביופסיה ובדיקות מעבדה. תוצאות קלפרוטקטין וCRP תקינות מפחיתים את הסיכוי לקיומו של תהליך דלקתי פעיל אך אינן שוללות אותו באופן חד משמעי. יש להתייחס לתוצאות בהקשר הכללי ולהתייעץ עם רופא הגסטרו שהפנה אותך לבדיקות הללו. בריאות שלמה ד"ר שניר

11/12/2018 | 13:58 | מאת: רבקה

אני בחורה צעירה בשנות השלושים המאוחרות. חולה מזה 5 שנים בקוליטיס. רציתי לשאול האם ידוע על קשר בין הקוליטיס לבין רעד בידיים או אצבע "הדק". (ספציפית אצלי ביד ימין) אודה על תשובה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב איני מכירה קשר שכזה דר' אבני

09/12/2018 | 18:16 | מאת: עופר

שלום, מה המינון המקובל בשימוש בסלזופירין, ומה המינון המקסימלי האפשרי בתרופה זו? תודה.

שלום המנון המקובל- 2-3 גרם ליום. 3 גרם הוא המינון המקסימלי המקובל. כמובן שאת המינון יש לקבוע עם הרופא המטפל ותוך מעקב. דר' אבני

08/12/2018 | 18:34 | מאת: רוית

שלום רב, אני חולת קרוהן 7 שנים. לפני חצי שנה עברתי ניתוח כריתת מעי דק סופי. על לציין, מגיל צעיר סבלתי מכאבי בטן ונאמר לי שיש לי מעי רגיז. יש לי בן בגיל 11.5. האם צריך לעשות בדיקות גנטיקות מסויימות לקרוהן ? (ידוע לי שיש גם גנטיקה בקרוהן). הוא מעט נעצר בהתפתחות בגובה. מטרידה אותי המחשבה על כך. בתודה מראש, אמא מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. אמנם קיים מרכיב גנטי במחלות מעי דלקתיות, אך זהו לא המרכיב העיקרי. נכון להיום, אין בידינו בדיקות גנטיות אשר ניתן להשתמש בהן לנבוי סיכון למחלת קרוהן. אם את מודאגת לגבי הגובה, או בכלל, מציעה לפנות לרופא הילדים להתיעצות- אולי ימליץ על ביצוע בדיקות דם/צואה או שיפנה לרופא מומחה- בגסטרו-ילדים או באנדוקרינולוגיה (בשל ענין הגובה). בנושא מניעה ניתן לשאוף לתזונה בריאה, עם הפחתה במזון מתועש. מאחלת בריאות, דר' אבני

03/12/2018 | 22:32 | מאת: יפה

בעקבות כאבי בטן חריפים הנמשכים כארבע שנים, ללא הפוגה, נעשה ברור גסטרולוגי מלא בו לא נמצא דבר. הברור כלל קולונוספקופיה, גסטרוסקופיה וגם קפסולה. האם יתכן שלמרות זאת עדיין יש קוליטיס שלא אובחן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קוליטיס - דלקת של המעי הגס- היתה מאובחנת בקולונוסקופיה , לכן אני חושבת שלא סביר שיש קוליטיס שלא אובחנה בברכה דר' אבני

02/12/2018 | 13:44 | מאת: מאור

שלום ד"ר בירון. אני חייל, בן 19 וביקרתי אצלך בעבר. בהמשך הבירור להתקפי כאבי בטן ושלשולים שחוויתי ויציאות רכות (שאגב השתפרו) נשלחתי לקולונוסקופיה ולCTE אחרי שלא אושרה קפסולה או MRE. רציתי לדעת האם את ממליצה לחכות לקולונוסקופיה ורק אז לעשות CTE? אולי בהתאם לתוצאות כן יאושר הבדיקה אוכל להימנע מקרינה. כמו כן, במהלך כמה יציאות היום הצואה שלי הייתה אדומה. אני לא יודע אם זה דם או שזה בגלל שאכלתי גמבה - היו שם חתיכות. מה זה יכול להיות? ודבר אחרון - בדיקות דם שעשיתי בספטמבר יצאו עם חלבון 9 (נורמה עד 8.2) ואלבומין 5.2. החלבון כעבור חודש היה 8.5 וכעת 9.2 עם אלבומין 5.7. IGG היה 1610 (נורמה עד 1600) ובבדיקת SPEP GLOBULIN ALPHA 1 היה %3.40 (נורמה עד 2.90) %GAMMA 18.30 (נורמה עד 18). ANCA ASCA שעשיתי אז היו גבוליים. האם התוצאות האלה יכולות להיות קשורות לקרוהן? ומה יכול לגרום להן?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איני מתרשמת מחריגות משמעותיות בבדיקות שאתה מציג- אך ממליצה לפנות לרופא גסטרו עם התוצאות בברכה דר' אבני

בעקבות חיסון לשפעת שקבלתי לפני חודש אני כרגע תחת התקף רציני. היה לי שקט קרוב לשלוש שנים. ממה שקראתי זה לא מומלץ לקבל חיסון שפעת לכל אחד כי הנוגדנים של החיסון יכולים לפעול בצוותא עם מערכת החיסון כמו מנגנון אוטואימוני. אודה להתייחסותך. אירית.

לקריאה נוספת והעמקה

עד שתקבלי מענה מיקצועי ממומחית הפורום הייתי מציע לך לקרוא את 36 שעות מאימורן.

שלום ההמלצות אומרות לתת חיסון לשפעת למטופלים עם מחלות מעי דלקתיות אמנם היה קשר זמנים- בין מתן החיסון להתלקחות אך אין מידע אשר תומך בקשר של סיבה ותוצאה בין מתן חיסון לשפעת להתלקחויות של מחלת מעי דלקתית. בברכה דר' אבני

01/12/2018 | 23:26 | מאת: צפון

שלום, האם מישהו עבר את הטיפול הזה?מה יודעים על זה? למי הטיפול מתאים? איך אפשר לבדוק? תודה...

30/11/2018 | 21:01 | מאת: אורן

שלום, אני מאובחן עם קרוהן ודלקת מפרקים. לקרוהן אני מקבל כבר מעל לשנה פנטסה 4 גרם (2 כדורים בבוקר ו2 כדורים בערב). לאחרונה הוצע לי ע''י הראומטולוג שלי לנסות סלזופירין בשביל המפרקים. המטרה הייתה שאגיע בהדרגה ל2 גרם סלזופירין ביום, ובו זמנית ארד במינון של הפנטסה. הבעיה שהראומטולוג שלי נסע בדחיפות לחו''ל ואני לא זוכר את סדר ההעלאה וההורדה בין שתי התרופות - הפנטסה לסלזופירין. אני אודה לך אם תוכלי לעזור לי.

27/11/2018 | 14:31 | מאת: יוסי

האם אפשר להשתמש באבקת חלבון ללא לקטוז עבור חולה קוליטיס?

26/11/2018 | 22:54 | מאת: יפה

היי ושבוע טוב. נאמר לי כי ישנה בדיקת נוגדנים ורמת תרופה לאנטיביו בבית חולים בילינסון. אשמח לקבל את שם הבדיקה, היכן היא מבוצעת וכיצד ופרטים נוספים אם יש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כיום הבדיקה טרם מבוצעת בבית חולים בילינסון מתכננים להתחיל ולבצע ברבעון ראשון של 2019- נעדכן כאשר הבדיקה תהיה זמינה בברכה דר' אבני

26/11/2018 | 15:48 | מאת: אריאל

שלום, אני עובר בעוד מס' ימים בדיקת mre. החלטתי לעבור את הבדיקה ללא חומר הניגוד גדוליניום. חשוב לי לדעת שני דברים: א. האם לבדיקה כזאת ללא גדוליניום יש ערך אבחנתי כלשהו? ב. האם בבדיקה זאת ניתן לראות את כל האיברים הפנימיים כטחול, לבלב, כבד וכו'? תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. לMRE ללא הזרקת גדוליניום יש ערך אבחנתי אך הוא פחות באופן משמעותי ללא הזרקת הגדולינים. מציעה לשוחח עם רופא הגסטרו שלך על החלטתך. בבדיקה ניתן לראות את אברי הבטן הפנימיים כפי שציינת בהצלחה דר' אבני

שלום רב לד"ר! שמי דנה בת 28 חולה במחלת קרוהן של המעי הדק הסופי לאחרונה רופאת המשפחה הפנתה אותי לביצוע של בדיקה הנ"ל השאלה שלי מה הסיבות שיכולות לעלות את הערכים של הסמן הנ"ל בדם? האם מחלת קרוהן פעילה גם עלולה לעלות את הערכים של בדיקה זו? תודה ד"ר בברכה דנה

שלום רב, יש לי לעשות בדיקת וידאו קפסולה ולא בדיוק הבנתי את ההוראות. הבנתי שצריך לצום יום לפני,אבל האם לפני בליעת כדור הדמי גם צריך צום ולקחת חומר לריקון המעי? או שרק צריך לצום עפ"י ההוראות ואת החומר הריקון+צום רק כאשר בולעים את הוידאו קפסולה? או שצריך רק לצום? אודה לתשובה

18/11/2018 | 17:13 | מאת: שולמית.

שלום רב דוקטור, האם פצע (פרונקל) ההולך ובא, המצריך התערבות כירוכית, הן באזור הוגינה והן באזור הישבן (לא בפי)., מרמז על איזו שהן בעיות גסטרו כגון בקיבה, הושט, התרסריון וכמו כן דלקות מעיים וכדומה? מה עלי לשקול לעשות או לבדוק..? תודה מראש ושבוע טוב ומוצלח.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לא בהכרח. תלוי במראה הפצע, וכמובן חשוב לדעת האם קיימות תלונות מכוונות למערכת העיכול והאם יש ממצאים חריגים בבדיקות המעבדה. מציעה להעלות את השאלה לכירורג/רופא עור המטפל- וניתן כמובן לקבל הפניה לגסטרואנטרולוג הרבה בריאות דר' אבני

19/11/2018 | 17:46 | מאת: שולמית.

תודה רבה, אעשה ואבדוק זאת.

שלום, אנחנו מכירים ניצולת שואה, שחולה הרבה שנים בקרוהן והתיעוד הראשון שנמצא ברשותה הוא משנות השמונים. ידוע לנו גם, כי קרוהן היא מחלה שפורסמה בישראל עשרות שנים לאחר השואה (ותקנו אותנו אם אנחנו טועים?). לידע נוסף, ניצולת שואה זו מקבלת אחוזי נכות על מצב נפשי עקב השואה ואנו מנסים לקשר גם, בין השאר, בין מצב נפשי לקרוהן. הרשות לזכויות ניצולי השואה מסרבים להכיר בקשר בין קרוהן לשואה ובפרט, בנוגע לניצולת שואה זו ונובע מכך, מסרבים לשלם אחוזי נכות לחולת קרוהן זו ביחס לשואה. אנחנו מנסים לעזור לניצולת שואה זו (ואולי גם לניצולי שואה אחרים) ואנו מעוניינים לקשר בין קרוהן לשואה, על ידי רופא מומחה שייתן חוות דעת. האם אתם מכירים רופא מומחה שירצה לשתף פעולה בנושא? ו/או לעזור בכל דרך אחרת?

11/11/2018 | 08:46 | מאת: הודי

שלום אני בת 29 וסובלת מאוד מגזים יציאות מוגברות, בחילות וצרבות. גסטרולוג הפנה אותי לבדיקת קולונוסקופיה שיצאה תקינה. אך בבדיקות דם שעשיתי ביולי CALPROTECTIN בערך של 128 וCRP בערך של 6.4 . עכשיו חזרתי שוב על הבדיקות והCALPROTECTIN בערך של 129 וCRP בערך של 6.5. האם זה נקרא שהדלקת מתגברת בגוף או שזה לא נקרא עליה במדדים? בבדיקות ראו גם הילקובקטור פילורי חיובי. האם יכול להיות שזה מה שמראה את הערכים הגבוהים של הדלקת בדם? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום. ההבדל בין תוצאות הבדיקות זניח, לא מדובר בעליה משמעותית בערכים. כדאי לשוחח עם הרופא המטפל- לעיתים ממשיכים את הבירור בהדמיה של המעי הדק ו/או בקפסולה אנדוסקופית

29/10/2018 | 13:53 | מאת: חן

שלום:} הובחנתי עם קוליטיס קל מאוד 10 ס''מ (פרוקטיטיס) לפני כשנה שמתבטא רק בדימומים,ללא כל תסמין נוסף,עם הרגשה טובה מאוד,כל יציאה הייתה מלווה בדם,לוקחת בגרגירים 3 גרם רפסאל ועדיין היה דימום אז הרופאה המליצה לי לקחת יחד עם זה נרות 1 גרם,הטיפול בנרות עוזר מאוד וכמעט ואין דימומים בכלל,אבל מידי פעם יש מעט כשאני מתאמצת,אני שואלת את כל זה כיוון שאני רוצה להכנס להריון שהמחלה בהפוגה מלאה ולא לקחת סיכונים,יכול להיות שהמחלה כרגע בהפוגה?ישנם מקרים שיש קצת דימום והיא בהפוגה? אם כשנה שלמה ככה וכביכול פעילה בגלל זה מה הפתרון להגיע להפוגה מלאה? איך אדע שאני בהפוגה או בהתקלחות לאור המצב שלי? מתסכל..אשמח למענה

29/10/2018 | 20:42 | מאת: אחד

יכול רק לשתף אותך מניסיוני האישי והלא מיקצועי לאחר עשר שנות סבל מהקוליטיס, שגם התחילה כפרוקטיטיס, ואני בטוח שתקבלי בקרוב מענה מיקצועי ממומחית הפורום. הסימפטומים של הקוליטיס או הפרוקטיטיס עולים ויורדים על פי ניסיוני האישי בדיוק מושלם על פי המצב הנפשי כמו השעון השוייצרי המדוייק בעולם. מה מתחולל שם בגוף שגורם לתגובה דלקתית ברגע שאנו נכנסים למצב חרדתי איש אינו יודע וגם סביר להניח שלא ידעו לעולם. את רוצה שהפרוקטיטיס תסתלק מגופך עכשיו וברגע זה. אבל לקוליטיס יש את החוקים שלה. וככל שתרצי שהיא תעלם מגופך, ותלחצי מזה שהיא לא עושה כמבוקשך, כך הוא תשאר יותר זמן והסימפטומים שלה ילכו והתגברו. אם תחיי את חייך ותעשי את תוכניותיך בלי בכלל להתייחס או להתרגש מכל טיפת דם שתראי, הקוליטיס לא תהיה שם. נשמע לך כמו מדע בדיוני, כך גם אני חשבתי עד שגיליתי את האמת. אם דרך זאת אינה מקובלת עליך אז את צריכה לנסות לטפל בבעיה בדרך המקובלת שיש לרפואה להציע. ממליץ בכל מקרה לקרוא את 36 שעות מאימורן. סיפורו האישי של חולה קוליטיס.

28/10/2018 | 01:05 | מאת: דין

היי ושבוע טוב. נאמר לי כי ישנה בדיקת נוגדנים ורמת תרופה לאנטיביו. אשמח לקבל את שם הבדיקה, היכן היא מבוצעת וכיצד ופרטים נוספים אם יש. כמו כן, אבקש לדעת דרך איזה איבר תרופת האנטיביו מתפנה (כבד? כליות?) וגם בודסון. תודה רבה.

שלום ד"ר אבני שאלה בנוגע לגסטרוסקופיה- באיזה חומר טשטוש נהוג להשתמש? מה שמו? האם הוא מתאים לחולים בעלי בעיה התחלתית בכליות? האם יש חומר כלשהו שאפשר לשאוף דרך מערכת הנשימה במקום בהזרקה דרך הווריד? (מצב הוורידים רע מאוד). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חומר הטשטוש ניתן דרך הוריד. ניתן לתת טשטוש גם למטופלים עם הפרעה קלה בתפקודי הכליות. בחירת החומרים תתבצע על ידי הגסטרואנטרולוג לפני הבדיקה- לרוב משתמשים בדורמיקום ובפרופופול. בהצלחה רבה! דר' אבני

25/10/2018 | 19:34 | מאת: גדי

שלום אני בן 24 יש לי דלקת מפרקים פסוריאטית עם ביטוי אקסיאלי, וקרוהן. אני מועמד לטיפול ביולוגי ודוחה את זה, ואני לא מתפקד כמו שצריך ביום יום, בבוקר קשה לי לצאת מהמיטה ואפילו לדבר מרוב כאב וגם נוקשות בחוליות ובעצמות. רציתי לפני שאני נכנס לכזה דבר משמעותי כמו טיפול ביולוגי לנסות את התרופה אוטזלה אבל הרופאה הראומטולוגית לא ממליצה לי לנסות אותה אפילו כי היא נכשלה בניסויים לטיפול בדלקת אקסיאלית וכי היא עלולה לגרום לשלשולים. אני לא יודע מה לעשות ומה להחליט אני מאוד מדוכא מהרעיון של להתחיל לקבל טיפול ביולוגי, בגלל ההשלכות שלו על זיהומים וממאירויות שיכולות להיות חלק מהתופעות לוואי. חוץ מזה שקראתי שיש מחקרים חדשים שטוענים שOTEZLA עשויה להיות יעילה לקוליטיס, אז אולי גם לקרוהן היא יכולה להתגלות כיעילה? תודה...

26/10/2018 | 08:41 | מאת: אחד

עד שתקבל מענה מקיצועי ממוחית הפורום, אומר לך מתוך ניסיון אישי כאחד שעבר עשר שנות סבל מהקוליטיס והצליח לסיים עם הסבל, שלמצבים נפשיים יש השפעה מכרעת על תהליכים דלקתיים בגוף. לי היו כאבים נודדים קשים בגוף שהיו לפעמים באזור הצלעות שגרמו לי בקושי לנשום. ברגע שתצליח לרומם את מצב הרוח ולצאת מהמצב הנפשי המדוכדך שאתה נמצא בו, תזכה לראות שיפור מדהים במצבך הגפני. ואת מצב הרוח תצטרך לרומם תוך כדאי הכאבים שאתה סובל מהם. דבר שהוא בהחלט לא קל אבל אפשרי.

שלום , אני בן 17 והובחנתי השבוע כחולה קוליטיס, מזה כמה חודשים יש לי נשירת שיער , האם הנשירה קשורה לקוליטיס אם כן האם טיפול בקוליטיס יפתור את הבעיה / ישנו טיפול או שינוי בתזונה אחר שעלי לעשות על מנת לפתור את הבעיה (יש לציין שהנשירה אצלי כנראה אינה גנטית כי אבא שלי ב54 ועד היום יש לו שחער מלא על הראש) תודה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

לפני שתקבל מענה מיקצועי ממומחית הפורום, עד כמה שידוע לי לנשירת שיער יכולים להיות הרבה גורמים ואחת מהם יכולה להיות לחץ נפשי קשה ומתמשך. אתה צעיר ומאובחן בסך הכל שבוע, ממליץ לך מכל הלב לקרוא את 36 שעות מאימורן. הלוואי שמישהו היה מפנה אותי לאחר שבוע מהאבחנה לכיוון הזה, והיה חוסך ממני עשר שנים של סבל נורא.

שלום אכן לנשירת שיער יכולות להיות מספר סיבות- חסרים תזונתיים, מצב דלקתי כרוני, ירידה במשקל, סטרס, וגם נטיה גנטית. יש חשיבות גם לתבנית נשירת השיער. כדאי להתיעץ עם רופא עור. דר' אבני

17/10/2018 | 20:41 | מאת: דינה

בס'ד שלום. אני כעשרים שנה עם קרוהן אחרי כריתה מלאה של מעי גס ופאוץ. מקבלת אימורן 100 מג .vsl3 ויטמינים. עושה כל חודש בדיקות דם שתקינות .לפני כשבועים היה לי דימום ..עשיתי בדיקת דם סמוי שיצא חיובי. היום בבדיקת קולונוסקופיה קצרה נמצא כי יש לי כיב ואפטות. מה זה אומר? חשוב לי לציין שאני מרגישה טוב בדיקות תקינות . מהטיפול הנדרש לכעב ולאםטות האם יש צורך באנטיביוטיקה.? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמחה שאת מרגישה טוב, ושבדיקות הדם תקינות. החלטה לגבי טיפול אנטיביוטי צריכה להנתן מהגסטרואנטרולוג המטפל/מבצע הבדיקה האנדוסקופית של הפאוצ'. בריאות שלמה דר' אבני

23/10/2018 | 16:01 | מאת: דינה

בס"ד שלום. בהמשך לשיאלתי , רציתי לציין שלפני שהיה הדימום לקחתי כדור ורמוקס לטיפול התולעים .ביתי בת השנתיים וחצי היה לה יכולנו קיבלנו. האם יכול להיות שמאחר ואין לי מעי גס , יש לי פאוץ האם יכול להיות שבגלל הורמוקס שלקחתי נגרם הדימום זה היה ממש ממש בסמיכות. איך אפשר לבדוק. תודה רבה

17/10/2018 | 14:46 | מאת: מיה

אני חולת קוליטיס ורציתי לשאול האם לפני קולנסוקפיה יש להפסיק לקיחת ראפסל

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יום טרם הבדיקה, יש לבצע את ההכנה לפי דפי ההנחיות, עד ליום טרם הבדיקה ניתן לקחת הטיפול כרגיל. בהצלחה

17/10/2018 | 06:11 | מאת: אילנית

שלום ,אבא של הבן שלי בן 14 אובחן בקרוהן .איזה בדיקות ניתן לעשות לבן שלנו כדי לבדוק שהמחלה לא עברה אליו ? .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום באם בנך מרגיש טוב, גדל יפה, ואין לו כל תלונות, אין צורך בכל בדיקה. אמנם קיים קשר גנטי מסויים, ואמנם הסיכון לחלות בקרוהן מוגבר במעט בהשוואה לאוכלוסיה הכללית באם קיים קרוב משפחה בדרגה ראשונה אשר חולה במחלה, אך נכון להיום לא קיימות בדיקות המנבאות הסיכון לחלות במחלה בצורה טובה. לסיכום- הסיכון שבנך יחלה בקרוהן נמוך מאוד ומוגבר רק במעט בהשוואה לאוכלוסיה הכללית. מומלץ לשמור על אורח חיים בריא ולא לחשוש רק בריאות לכל המשפחה, דר' אבני

17/10/2018 | 08:58 | מאת: אחד

עד כמה שידוע לי עד היום לא נמצא שום גן הגורם לקרוהן או קוליטיס, ולדעתי המקרים שבהם יש יותר ממקרה אחד במשפחה הם בסך הכל צירוף מקרים נדיר. על פי הניסיון האישי שלי הבעיות האלה מתפרצות לאחר תקופות ארוכות של מצבי לחץ ודחק ארוכים וקשים, ובלי להכיר את אביו של בנך אני בטוח שהוא עבר תקופות לא קלות לפני התפרצות הקרהון. כל חולה מדווח על כך, אך המערכת לא אוהבת להתייחס לזה בכדי לא לגרום לחולה להרגיש אשם במצבו. חשוב ללמד את הילד לא לקחת הכל ללב, ולא להתרגש ולהלחץ מכל דבר, בעיקר לא מבני האדם. מומלץ גם לקרוא את 36 שעות מאימורן.

15/10/2018 | 23:01 | מאת: איתי לוין

בחור בן 22, לאחר הופעת דימום רקטלי הפרוקטולוג שפניתי אליו ביצע קשירת טחורים שלאחריה החלו שלשולים ודחיפות ביציאות שאליהם התווסף ריר (הריר והדחיפות לא היו לפני הקשירה). הופנתי לקולונוסקופיה שם נראה פרוקטיטיס עד גובה 15 ס״מ ובפיענוח התגלתה דלקת לא כרונית (נרשם קוליטיס כיבית). לאחר תחילת טיפול ברפאסל 3 מ״ג החלה הטבה אך הדימום לא פסק. אחרי חודש הוחל טיפול בנר 1 מ״ג נוסף על הכדורים והדימום פסק לאחר כשבועיים. חודש לאחר תחילת הטיפול בנרות התבצעה סיגמואנדוסקופיה שבה לא הופיעה דלקת ובפיענוח הביופסיות נרשם שהביוספיות תקינות ואין עדות לדלקת ושאין א-נורמליות ברקמות שנלקחו (נלקחו רקמות גם מאזורים שהיו מעט מצולקים מהדלקת). עדיין ממשיך טיפול תרופתי. גם לפני תחילת נטילת הנרות כל בדיקות הדם תקינות פרט לAnti Proteinese 3 ערך 1.7 כאשר טווח הנורמה נגמר ב0.99 וויטמין D נמוך מהנורמה. האם ייתכן שלא מדובר בקוליטיס, או שיש דרך לאשש או להפריך את האבחנה המשוערת הזו? מה הכוונה בממצאי הקולונוסקופיה שהממצאים לא מתאימים לפגיעה כרונית? האם ראפאסל יכול להפסיק דימום שלאו דווקא מקורו בדלקת כתוצאה מקוליטיס? אודה על מתו מענה לשאלות אלו. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום איתי אתה מציג בעיה שאנו נתקלים בה לעיתים. על מנת לקבוע בוודאות כי מדובר בקוליטיס כיבית- צריך להיות בביופסיות מרכיב של דלקת כרונית ועיוות של מבנה הבלוטות. ללא מרכיבים אלה- האבחנה אינה חד משמעית . ניתן להסתכל שוב על הביופסיות הראשונות- יתכן שכבר עשיתם זאת. הטיפול ברפסאל עזר לריפוי הדלקת ולכן בשלב זה הייתי ממשיכה בטיפול בנרות, לתקופה נוספת. בהמשך בשיתוף עם רופא הגסטרו המטפל - תוכלו להחליט על הפסקת הטיפול או על חזרה על קולונוסקופיה/סיגמואידוסקופיה. רק בריאות, דר' אבני

הי, בן 46 עם רמיסיה שנים, למעלה מ 9 שנים רצופות שאני מתחסן נגד שפעת. אני קורא על מרכיבי החיסון הרעילים ויתרה מכך גם שמדובר יותר ברווח כלכלי של חברות התרופות. האם יש אמת בדבר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יניב ממליצה כמובן להצמד להנחיות הרפואיות- התומכות בחיסון שפעת חורף נעים דר' אבני

12/10/2018 | 18:33 | מאת: דורית

שלום גיל 68 לפני כשש שנים אובחנה מחלת קוליטיס וטיפול ברפאסל לאחרונה לפני כחצי שנה הועלה המינון לארבעה גר ביום לאחרונה בבדיקות דם נמצא cpk בערכים גבוהים (לא קשור בסטטינים נבדק) שאלה- האם נמצא במחקר איזה שהוא קשר בין רפאסאל או קוליטיס לרמת ה cpkבדם מודה מראש לתשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה
13/10/2018 | 10:03 | מאת: אחד

אינני יכול לענות לשאלתך, ומומחית הפרום בודאי תשמח לענות. אך מה שאני כן יכול לומר שאותה רפאסל, שנחשבת לתרופה תמימה וכל החולים נוטלים אותה ללא שום חשש, ושאין לה שום יעילות ואינני מבין בכלל אין חומר כזה שהוא חסר כל יעילות הגיע לשוק, עלולה לפגוע בכליות. ואני בטוח שמומחית הפורום תאשר את מה שאני אומר. בכל אופן אני ממליץ לך לקרוא את 36 שעות מאימורן.

שלום דורית כמובן ראשית כדאי לחזור על הבדיקה על מנת לאמת את הממצא. שנית, יש לוודא שאכן באמת לא קשור בסטטינים. קיימים דיווחים נדירים על עליית CPK כביטוי למעורבות של השרירים בתהליך הדלקתי (כביטוי מחוץ למערכת העיכול) וגם דיווחים בודדים על עליית CPK משנית לטיפול התרופתי. יש לברר את העיניין מול רופא הגסטרו שלך. באשר להערכה לגבי יעילות הטיפול ברפסאל- מדובר בתכשיר יעיל מאוד לטיפול בכולטיס כיבית קלה-בינונית. כמו בכל טיפול תרופתי- קיימים אחוזים מסוימים של חוסר יעילות, ואחוזים מסוימים של תופעות לואי בהצלחה דר' אבני

10/10/2018 | 11:46 | מאת: חן

שלום רב, אני בת 25 ולפני כשנה גילו אצלי את הקוליטיס עקב דימום בכל יציאה. יש לי קוליטיס ברוך השם במצב קל כ10 ס''נ מפי הטבעת.התסמין היחיד שלי הוא דימום בכל פעם כשיש יציאה עד היום כשנה,מעבר לזה אין לי שום תסמינים לא שלשולים לא כאב בטן וכו',אני מטופלת ברפאסל בהתחלה לקחתי 1 גרם בנרות,וכיום הועלה המינון כדי לנסות להפסיק את הדימום אז אני לוקחת 3 גרם בגרגירים דרך הפה,עדיין הדימום לא פוסק. שאלתי היא: איך אני אדע מתי המחלה שלי בהתלקחות? הבנתי שלא נכון להכנס להריון בזמן התלקחות האם הדימום הקבוע שלי נחשב כמחלה בהתלקחות כפעילה כרגע?? תודה ויום מקסים

לקריאה נוספת והעמקה
10/10/2018 | 12:55 | מאת: אחד

בדיוק כך הכל אתחיל אצלי גם. שנים של רפאסל. בכדורים חוקנים ונרות ללא שום יעילות. זה בידיים שלך. קראי את 36 שעות מאימורן.

11/10/2018 | 14:37 | מאת: לא הבנתי 36 שעות מאמירן?

מה זאת אומרת מאמירן?

11/10/2018 | 22:22 | מאת: אחד.

מה לא ברור. הכל ברור. קראי שוב את ההודעה והפעם במסך גדול יותר, כך שתראי יותר טוב.

שלום חן מאחר שעדיין קיים דימום- ככל הנראה המחלה אינה בהפוגה מלאה. מציעה לחזור לרופא הגסטרו שלך לדיון- האם הדלקת נמצאת בשליטה מספקת? ניתן לחזור על סיגמואידוסקופיה- בדיקה קצרה - ולהעריך את מצב הדלקת. כאשר קיימת דלקת רק בקצה המעי הגס (פרוקטיטיס) מומלץ לשלב טיפול דרך הפה בטיפול בנרות. הטיפול המקומי חשוב מאוד ויעיל מאוד במקרים אלה. באשר להריון- אכן מומלץ להביא את המחלה לרגיעה מלאה לפני הכניסה להריון. יתכן מאוד שהוספת נרות תביא למצב הרצוי בהצלחה ורק בריאות דר' אבני

23/10/2018 | 12:55 | מאת: תודה על המענה:}

תודה רבה על המענה עזרת לי:}

23/10/2018 | 14:19 | מאת: לא לעניין בכלל התגובה הזאת!

ימה זה הדבר הזה?יש צורה ודרך לדבר ,יש לי עיניים ואני רואה מעולה תודה לאל,עדיף שלא תגיב/י בכלל עם תגובות כאלה.

09/10/2018 | 11:14 | מאת: איל

צפצוף באוזניים קיבלתי פרדינזון 60 מג ל 10 ימים אחרי יומיים עבר לי הצפצוף אפשר להפסיק את הפרדניזון?

לקריאה נוספת והעמקה

אסור באיסור חמור להפסיק סטרואידים בפתאומיות. סכנת חיים.

שלום איל מהמידע שנתת קשה לקבל תמונה מלאה כמובן שלא ניתן להנחות על הפסקת טיפול בסטרואידים דרך הפורום. מציעה להתיעץ עם הרופא המטפל בהצלחה ובריאות שלמה דר' אבני

התחלתי טיפול בעירוי אינטביו . האם יש מניעה לקבל חיסון נגד שפעת ומתי? מה השיקולים של רופא להמליץ על רוה ביווגית כזאתאואחר כמו רמיקייד הוירה אינטיביו סטלארה וכו' . האם אינטיביו עלול להגביר את הסיכון למאירות במעי של חולהקרוהן שגם ככה בסיכון מוגבר לעומת אדם בריא . לא נראה לי שהם בעצמם יודעים מה עדיף והם פשוט מנסים.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לגבי החיסון לשפעת- מומלץ להתחסן פעם בשנה לגבי השיקולים בבחירת טיפול ביולוגי כזה או אחר- אכן הנושא מורכב ואנו מקווים שבשנים הקרובות נצבור ידע רב יותר אשר יאפשר לנו לבצע "רפואה מותאמת אישית" אשר תכוון באופן מדויק יותר איזו תרופה מתאימה לאיזה מטופל". כמובן שגם היום קיימים שיקולים רבים בבחירת התרופה- האם מדובר בקרוהן או בקוליטיס, חומרת המחלה, נרחבותה, מעורבות איזור פי הטבעת, מעורבות מערכות מחוץ למע' העיכול, גיל המטופל, מחלות רקע, הסטוריה של ממאירות, תרופות שנלקחו בעבר ועוד ועוד. לגבי אנטביו וסיכון לממאירות במעי בחולה קרוהן- אין כיום מידע אשר מכוון לכך שהתרופה מעלה סיכון לממאירות מערכת העיכול. בריאות שלמה, דר' אבני

05/10/2018 | 20:45 | מאת: יפעת חולון

בת 54 . לאחרונה גירודים בלתי פוסקים בפי הטבעת עם שרפה . גזים רבים עם ריח רע כל מספר דקות. נמצאת לאחרונה בבדוד חברתי עקב הסימפטומים והאי נוחות . יש בריחות צועה מידי פעם . מה לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יפעת מצטערת לשמוע. מציעה לפנות בהקדם לרופא הגסטרו שלך לשיחה על המצב. מציעה שתופני גם לתזונאית. בהצלחה ורק בריאות דר' אבני

04/10/2018 | 20:52 | מאת: יוסף

האם שמעת על דיאטת קינגסטון קליניק / שיטת שטראוס, האם זה יכול להועיל לחולי קרוהן בתלקחות / ברמיסיה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה
05/10/2018 | 00:06 | מאת: אחד

כאחד שעבר עשר שנות סבל מהקוליטיס והצליח לסיים עם הסבל. וניסה בדרך אין ספור דיאטות כאלה ואחרות שתמיד הסתיימו בכישלון, אני יכול לומר לך בלב שלם שלתזונה אין קשר לבעיות האלה, מהסיבה הפשוטה שהמזון הוא אינו מקור הבעיה. שום תזונה לא תגרום למערכת החיסון לתקוף, ושום תזונה לא תגרום למעכת החיסון להפסיק לתקוף. לצערנו בחדרי הניתוחים עברו וימשיכו לעבור אנשים שניסו את כל סוגי התזונה. ממליץ לך לקרוא את 36 שעות מאימורן.

שלום אין לי הכרות עם דיאטה זו. מציעה באופן עקרוני לשלב כל התערבות תזונתית עם מעקב רפואי מסודר ועם המלצות של גסטרואנטרולוג מומחה לטיפול תרופתי במחלת הקרוהן בהצלחה דר' אבני

03/10/2018 | 22:17 | מאת: מיכה

אני צריך לקבל עירוי של אנטיביו - ENTYVIO באיזו מחלקה בבית חולים יש אישפוז יום לקבלת הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מיכה מציעה שתפנה אל רופא הגסטרו שרשם לך את העירוי- תוכל לקבל רשימה של מרכזים בהם ניתן לקבל עירויי אנטיביו בהצלחה דר' אבני

היי כולם בן 30, מאובחן קרוהן מינמאלי מלפני 8 שנים אחרי חצי שנה של ההתפרצויות הראשונות הצלחתי להגיע לאיזון עם הקרוהן בזכות שינוי תזונתי וחוץ מהתקף פה ושם שהתבטאו בחום ושלשולים ליומיים שלושה הכל היה רגוע ובשליטה. בתחילת החודש התחילו לי כאבים ליד הטבור והיתה בטבור מעין הפרשה עם קצת דימום ונקודה ורודה.. אחרי חיטוי של כמה ימים הנגע נעלם אבל הכאבים נמשכו, והגיעו לכל מיני מקומות בבטן שלא הייתי רגיל אליהם בהתקפים קודמים (בעיקר בבטן התחתונה בשני הצדדים) במקום שלשולים אני חווה עצירות קשה, וכל גז הופך לפרוייקט... הייתי גם במיון כי היה חשד לחסימת מעיים אבל הסיטי יצא תקין. בעוד בשבוע נפגש עם הגסטרו ככל הנראה כדי להתחיל טיפול תרופתי קבוע. יש לכם המלצות לאיזה כיוון של טיפול ללכת? איזה בדיקות לבקש? כל המלצה תתקבל בברכה תודה ורק בריאות לכולנו :)