פורום קרוהן וקוליטיס

1852 הודעות
1622 תשובות מומחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס

13/10/2019 | 18:43 | מאת: דוד

שלום, אני לוקח באופן קבוע פנטסה 4 גרם ליום, והוסיפו לי לאחרונה סלזופירין בשביל הדלקת מפרקים. אמרו לי שאפשר לשלב בין שניהם ולקחת ביחד, תוך כדי הפחתת הפנטסה והעלאת הסלזופירין. כלומר להגיע ל - 2 גרם סלזופירין ביום, יחד עם 2 גרם פנטסה. בעלון של הפטנסה כתוב: "אם אתה לוקח, או אם לקחת לאחרונה, תרופות אחרות כולל תרופות ללא מרשם ותוספי תזונה, ספר על כך לרופא או לרוקח, במיוחד יש ליידע את הרופא או הרוקח אם אתה לוקח: ובין רשימת התרופות מופיע "תרופות העלולות לפגוע בכליה כגון אזאטיופרין, סולפאסאלאזין". אני יודע שהסלזופירין זה סולפאסאלאזין, אז השאלה שלי היא אם מותר לשלב בין סלזופירין לפנטסה, כי לפי מה שכתוב בעלון אין לי תשובה ברורה והחלטית. תודה.

12/10/2019 | 20:50 | מאת: אביתר

שלום גיל 48. לפני 6 שנים היה זיהום בשיגלה שגרם לחום ושלשולים שהיו כשבוע. לא טופלתי באנטיביוטיקה. לאחר מכן לא יכולתי לחזור לאכול כרגיל כי משום מה נמשכו תופעות שונות במעי כאבי בטן, לעתים שלשולים ועוד. ירדתי במשך שנה וחצי מ 60 קג ל ל 52 ק"ג עד שבסוף צמצמתי משמעותית את המגוון התזונתי לאכול רק לחם ביצים קשות וטחינה והתופעות פסקו רוב הזמן ( הופיע עצירות בגלל מחסור בסיבים ). עברתי בדיקות דם שהיו תקינות CT בטן תקין. כל פעם שנייסיתי לחזור לגוון את התזונה הופיען כאבי בטן או שלשולים או המון גזים וכו'. לפיכך אני כבר 4 שנים אוכל רק לחם ביצים וטחינה. אפילו ויטמינים לא הצלחתי לקחת כי גרמו לתופעות לוואי וגם אנשור גרם לכאבי בטן. ירדתי במשקל ל 48 קג על 1.80 BMI=15 אמרו לי כל הזמן שזה IBS שאחרי זיהום. באחרונה עשתי בדיקת קלפרוטקטין שיצאה גבוהה 280 ואחרי כמה חודשים שוב 250 לכן יש חשד לקרוהן ואעשה קפסולה. רציתי לשאול. 1. אני סובל מכאב כרוני בצוואר כתף בשל תאונה בעבר. לא לוקח NSAID כי גרמו לבעיות בעיכול וצרבות וכו'. אקמול לא מספיק עוזר. האם במצב המשקל שאני נמצא בו מותר לי לקחת נניח פעמיים שלוש בשבוע 1-2 אופטלגין סהכ כ 4-6 כדורים בשבוע? או שבתת משקל ואולי קרוהן אסור אופטלגין יש יותר סיכון לבעיות בדם מאשר לאדם רגיל? 2. אני קצת תשוש באחרונה. צילום חזה תקין. בדיקות דם תקינות. אלבומין תקין 4.8 אין אנמיה אבל כנראה יש חוסרים. איך יודע אם זה כבר מצב מסוכן או שאפשר עדיין לנסו לעלות בהדרגה עם דיאטנית שמבינה בקרוהן? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אין מניעה מנטילת אופטלגין במינונים שציינת. אכן מומלץ מעקב קבוע של דיאטנית גסטרו אשר תעריך באופן מקיף את מצבך התזונתי ותמליץ על האופן בו כדאי להעשיר את התזונה מבחינה קלורית ומבחינה תזונתית על מנת לתקן את החוסרים ולהעלות בהדרגה במשקל. תרגיש טוב ד״ר שניר

06/10/2019 | 13:03 | מאת: שאול

שלום השאלה הינה בתחום המנהלי: התרופות האלה נמצאות בסל ולאחרונה שוב לא ניתנות להשגה ובשיחה עם רופאת הגסטרו, אין משהו שמחליף. שאלתי, בקשתי: איך/איפה ניתן להשיג התרופה באופן שוטף? גם תמורת תשלום למי אפשר לפנות כדי להבין למה הופסק השיווק ולפתור הטרטור המנהלי אנא, עזרתך תודה

04/10/2019 | 20:57 | מאת: שי

שלום אני חולה קוליטיס לפני בדיקה קולונוסקפיה. איזה צרופה או איזה דרך בכי טובה לניקוי המעי לפני הבדיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי כל תמיסות ההכנה המוצעות יכולות להתאים. תמיסת פיקולקס עלולה בשיעור גבוה יותר משאר התמיסות לגרות מעט את רירית המעי ולגרום להופעת ממצאים דלקתיים קלים (שדומים לממצאים שניתן לראות גם במחלת קרוהן/קוליטיס פעילות) אך שיעור התופעה הזו הוא יחסית נמוך. בהצלחה, ד״ר שניר

29/09/2019 | 15:30 | מאת: ארי

מזרק שני של קופסא שיש נזילה ואני לא רואה סימן של מזרק אלה רק נזילה. מי מוסרים קשר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב צור קשר עם מוקד החברה- *6718 ודווח על הבעיה יכוונו אותך מה לעשות בהתאם בהצלחה ד״ר שניר

26/09/2019 | 16:27 | מאת: יפית

לפני השבועיים התקנתי התקן תוך רחמי מסוג מירנה. מאז אני סובלת מעצירות וכאבי בטן. כאבי הבטן מלווים גם בתחושת צרבת אחרי אוכל וחוסר תאבון ( מרגישה מלאה). האם יש קשר להתקן או לא? התור שלי למעקב בעוד חודשיים ורוצה לדעת כיצד להמשיך תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זו שאלה שצריכה להיות ממוענת לפורום גניקולוגי, ייתכן והתופעות שאת מתארת משניות להשפעה ההורמונלית של ההתקן (פרוגסטרון יכול להשפיע ולהאט תנועתיות מערכת העיכול). מציעה שתתייעצי עם רופא נשים מטפל, ובכל מקרה תנסי להרבות בסיבים ושתיית מים לצורך ריכוך היציאות, ובמידת הצורך להשתמש במרכך צואה כדוגמת נורמלקס. תרגישי טוב ד״ר שניר

23/09/2019 | 23:22 | מאת: דוד

האם הזעת יתר בידיים קשורה למחלת הקרוהן? בן אדם שחולה בקרוהן יכול להיות שזה אחד מהתסמינים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב הזעת יתר בידיים אינה סמפטום אופייני של מחלת קרוהן. כמובן שקיומה אינו שולל את האבחנה. בברכה ד״ר שניר

23/09/2019 | 20:27 | מאת: אור.

שלום רב דוקטור, וסליחה מראש על השאלה. בן 42, מזוהה עם קרוהן-קוליטיס כארבע שנים. היו ימים טובים והיו גם רעים, כרגע ברוך השם ברגיעה (כשנה), כאשר לפני כן הייתי על סף אישפוז. הנתונים הגופניים שלי גם כן בזמנו היו בהתאם. לקחתי לעצמי אתגר במשך השנה והרמתי את כל הבדיקות שהיו לא טובות. אבל, בדיוק בשנה האחרונה, איכות השפוכה שלי ירד באופן משמעותי, ולפי בדיקה איכות זרע בינונית. אבל השפוכה ממש לא מה שהייתה בדיוק מאז לתסיסה האחרונה שלי, כאשר הברזל המוגלובין הסידן והאבץ שלי היום נמוכים ביותר. כרגע מאוזנים שוב כאמור, אך בעית הפריון נשארה כשהיא. האם התופעה מוכרת, והאם ידוע על משהו שניתן לעשות בהקשר זה. תודה מראש ושנה טובה בריאה ומוצלחת.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בעיות פוריות בגברים החולים במחלת קרוהן יכולות להיות מושפעות מפעילות המחלה, מצב תזונתי של המטופל, ניתוחים, טיפולים תרופתיים מסוימים. לפי מה שאתה מתאר הדלקת במעי פעילה עם עדות לחסרים תזונתיים ומצב תזונתי ירוד כך שיתכן ואלו השפיעו על איכות הזרע. מציעה שתפנה לרופא גסטרו מטפל על מנת להעריך את מצבך וצורך בטיפול נוסף. תרגיש טוב ד״ר שניר

05/10/2019 | 22:18 | מאת: אור.

שנה טובה בריאה ומוצלחת!

21/09/2019 | 21:22 | מאת: גלית

שלום, בת 31, מזה מספר שנים סובלת משלשולים וכאבי בטן. לאחרונה חלה החרפה במצב, כולל שלשול לילי. בבדיקות דם נמצא crp גבוה (11 mg/L) ואנמיה. בבדיקת קולונוסקופיה נראתה דלקת כרונית קלה בצקום, אך הביופסיה מהצקום תקינה. בביופסה האיליום הסופי נמצא lymphoid hyperplasia. האם ממצא זה יכול להסביר את התסמינים מהם אני סובלת? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ממצא של lymphoid hyperplasia באילאום הסופי הינו ממצא תקין לגילך, הדלקת המתוארת בצקום תוארה כקלה ולא אומתה בביופסיות- הדבר אינו שולל מחלת מעי דלקתית, אך הממצאים יחסית דלים. במידה ונשללו סיבות אחרות לשלשול (צליאק לדוג) ייתכן ויש מקום להשלים בירור מעי דק לשלילת תהליך דלקתי באיזורים אחרים לאורך המעי. תרגישי טוב ד״ר שניר

11/09/2019 | 00:02 | מאת: רו

שלום, עברתי קולונוסקופיה ובתוצאות היה רשום כי נמצאו מלבד במקומות מסוימים במעי הגס, גם אפטות וארוזיות עדינות במעי הדק הסופי בנוסף, בחלק האבחנות רשום כך: Colitis: CROHN'S DISEASE אני מאובחנת שנים כחולת קוליטיס, מה האבחנה שכאן אומרת? האם זהו עדיין קוליטיס או שילוב עם קרוהן (קיים דבר שכזה)? המון תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אפטות זעירות במעי דק סופי אינן ספציפיות למחלת קרוהן ויכולות להופיע על רקע תגובה לחומר ההכנה, אילאיטיס (דלקת מעי דק) קלה תגובתית לקוליטיס עצמה (לרוב כשיש מחלה פעילה המעי הגס גם כן). ולעיתים מדובר במחלה דלקתית שעיקרה היא במעי הגס אך יש גם ביטויים קלים במעי דק סופי. זה לא מאוד משמעותי להפריד בין האבחנות כי הטיפולים במחלה המערבת מעי גס הם סה״כ דומים. לעיתים ביופסיה יכולה לעזור להבחין בין האפשרויות השונות. תרגישי טוב! ד״ר שניר

בדיקת mre. יש לי קרוהן וצריך לשתות הרבה חומר לפני, ברגע שאני שותה הרבה אני רצה לשירותים,. אני פוחדת שבזמן הבדיקה לא אצליח להתאפק.. האם אפשר לקחת כדור נגד שלשול לפני הבדיקה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מניעה משימוש באימודיום לפני ביצוע הבדיקה בהצלחה! ד״ר שניר

02/09/2019 | 13:53 | מאת: גיא

שלום, אני מאובחן עם קרוהן. אני אמור לעבור בדיקת MRE, העניין הוא שיש לי כאבים כבר הרבה זמן ברביע השמאלי העליון בבטן, שם בעיקר כואב לי. רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות את הבדיקה עם התמקדות באיברים שנמצאים ברביע השמאלי העליון? יש פרוטוקולים מסוג כזה בבדיקת MRE? צריך לציין את ההתמקדות באזור? צריך לציין משהו מיוחד בהפנייה לבדיקה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בדיקת MRE הינה בדיקת MRI בטן אשר מתמקדת על דימות המעי הדק (לשם כך ניתן חומר בשתייה וכן חומר ניגוד תוך ורידי) אך כל אברי הבטן נצפים בבדיקה זו. ההפניה לבדיקה ניתנת בהתאם לתלונות ולאבר בו מעוניינים להתמקד אם כי שוב, ניתן להעריך את שאר איברי הבטן במהלך הבדיקה. בהצלחה ד״ר שניר

18/08/2019 | 02:26 | מאת: שי

שלום, בקולונוסקופיה אובחנתי עם טרמינל אילאיטיס. בתיאור נכתב כי בכניסה למעי הדק נצפו אפטות מרובות. עם זאת הביופסיה יצאה תקינה. האם ייתכן ולאן ממשיכים. לצערי הקופה לא מאשרת MRE וCT עשיתי כבר פעמיים בשנה האחרונה (חזה). האם בדיקת הקפסולה יכולה להחליף את אלו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ביופסיה לעיתים יכולה לצאת לא אבחנתית, הדבר אינו שולל אבחנה של מחלת קרוהן. בדיקת קפסולה מיועדת להערכת רירית המעי הדק לכל אורכו. במידה ובצעת סיטי שלא הדגים ממצא משמעותי, יש מקום לביצוע קפסולה להערכת רירית המעי הדק לביסוס/שלילת אבחנה בהצלחה ד״ר שניר

13/08/2019 | 11:43 | מאת: הודיה

שלום. אני עם קרוהן ובהריון. לוקחת כל הזמן בודסון ולמרות זאת הCRP שלי משחק כל הזמן ועומד עכשיו על 22 (שהערך הגבוה התקין זה 5) לעומת זאת בבדיקת קלפרוטקטין יצאה תקינה. הרופאה אמרה שכדי לנרמל את CRP אני צריכה עכשיו להיות על תזונה בלעדית של מודולן. האם זה שהבדקית צואה יציאה תקינה לא מוכיח שאין קרוהן ואולי הCRP הגבוה מקורו ממשהוא אחר? האם לדעתכם באמת זה הצעד הבא- מודולן כתזונה בלעדית? אשמח לתשובה בהקדם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ערכי crp יכולים להיות מוגברים במהלך הריון ללא קשר למחלת המעי, ערכי קלפרוטקטין יותר ספציפיים להערכת מחלת המעי ובמידה וערכים תקינים בהשוואה לערכים קודמים אצלך הדבר משקף יותר את איזון מחלת המעי. לגבי המשך הטיפול המומלץ- ממליצה לפנות לרופא גסטרו מטפל על מנת לסכם על המשך הטיפול. בהצלחה ד״ר שניר

04/08/2019 | 13:08 | מאת: מחלת מעיים דלקתית מחלת מעיים דלקתית

בת 34 לפני כחודשיים עשיתי בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה לאחר שמשך כשבוע היו לי בעיקר בבוקר שלשולים וצואה רכה מאוד כ3 פעמים כל בוקר ורעשי גזים וכאבי בטן בכל ארוחה שאכלתי או אחריה. בתוצאה לאחר לקיחת ביופסיה האבחנה הסופית היתה דלקת מעיים כרונית. אך לא היה רשום איזו מחלה מדובר. היתה לי הפסקה בתסמינים ולאחרונה שוב כל דבר שאני אוכלת גזים נוראיים ורעשים וכאבי בטן חדים ולא תמיד אבל לרוב הרגשה שצריכה לשירותים. הצואה לא מימית. אשמח לעזרה אני מאוד דואגת. היתכן שחלילה מדובר במשהו אחר שגדל במשך החודשיים האלה? ואם לא במה מדובר? מתוסכלת מאוד. תיאבון רגיל. תודה נועה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין מספיק פרטים שניתן להתייחס אליהם. מציעה שתפני לרופא גסטרו מטפל על מנת לעבור על הממצאים כולל תלונותייך, בדיקות המעבדה שבצעת, בדיקות האנדוסקופיה והביופסיות שנלקחו על מנת להעריך מה סיבת התלונות שלך ומה האבחנה האפשרית. תרגישי טוב ד״ר שניר

שלום, אני כבר מאובחנת כ9 חודשים כחולת קוליטיס, קיבלתי טיפול בחוקן רפאסל גרם 1 בחודשים הראשונים הייתי עושה והייתי מרגישה שהמצב היה מחמיר לי, וכאשר לא הייתי עושה הכל היה בסדר גמור, חשוב לציין שלפני שאובחנתי כחצי שנה היה דימומים ושילשולים, היה את כל התסמינים האפשריים , וכיום אני כבר 4 חודשים בערך לא עושה את החוקנים והכל בסדר גמור אין תסמינים, השאלה היא האם זה בסדר שהפסקתי, שאולי המחלה ברגיעה, או שבעצם המחלה יכולה להמשיך להתפשט למרות שאני לא מרגישה את התסמינים ועדיף לחזור לחוקנים? תודה מראש(:

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, רוב הסיכויים שאם את מרגישה טוב ולא חווה סימפטומים כגון דימומים רקטלים ושלשולים שהדלקת סה״כ ברגיעה. אך גם בזמן רגיעה יש לשקול המשך טיפול קבוע על מנת להפחית סיכון להתלקחות. מציעה שתפני לרופא גסטרו מטפל על מנת לדון בהמשך טיפול קבוע במידת הצורך תרגישי טוב ד״ר שניר

01/08/2019 | 22:17 | מאת: אמנדה

היי. ביצעתי בדיקת קפסולת עבירות שאותרה בגוף במהלך הסריקה ולא נראתה גם לאחר מכן ביציאות. החשד: קרוהן. בבירור כבר 10 שנים, אחרי גסטרו׳ וקולונו׳ תקינות, מדדי דלקת מעל הנורמה כבר כמה שנים, פרוטאין טוטאל ואלבומין מעט נמוכים. איך מתקדמים מכאן, אם אין דרך להיכנס למעי הדק? :/ מיואשת ובעיקר סובלת מאוד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב יש להעריך בבדיקות הדמיה את המעי הדק- MRE/CTE ובהתאם לשקול להכנס באנטרוסקופיה עמוקה לאיזור החשוד כמודלק על מנת להגיע לאבחנה. מציעה שתפני לרופא גסטרו מטפל על מנת להמשיך בבירור תרגישי טוב ד״ר שניר

31/07/2019 | 18:32 | מאת: עופר

שלום, רציתי לשאול אם בבדיקת M.R.E אמורים לראות פתולוגיות (שהן לא בהכרח קרוהן) באיברים הבאים: מעי גס, טחול, לבלב, קיבה? בעצם רואים את כל איברי הבטן? שאלה נוספת- האם בבדיקת וידאוקפסולה ניתן לראות פתולוגיות בקיבה, והאם ניתן לראות פתולוגיות ברקטום ופי הטבעת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בבדיקת MRE ניתן לראות את כל אברי הבטן אך פרוטוקול הסקירה מכוון לאפיין בעיקר את המעי הדק כך שאין התמקדות על האברים האחרים. מעי גס גם נצפה וניתן להתייחס לממצאים בו. לגבי בדיקת הקפסולה- היא מיועדת להעריך את המעי הדק בלבד. היא עוברת בקיבה אך זמן המעבר הוא מהיר ואינה תחליף לבדיקת גסטרוסקופיה. בדיקת קפסולה של המעי הדק אינה מיועדת להעריך את המעי הגס או את פי הטבעת ד״ר שניר

22/07/2019 | 15:58 | מאת: לילי

סובלת מכאבי בטן בהתקפים כבר שנתיים ct הראה ממצא של איליום סופי מוגדל. קולונוסקופיה וגסטרו תקינים קלפרוטקטין תקין יש קרוהן במשפחה . עשיתי בדיקת קפסולה ונכתב בממצאים שפרט להרחבה קלה של כלי הלימפה והיפרפליזציה נודולרית במעי הדק הסופי אין עדות לפתולוגיה. מה זה אומר? האם זה אומר שאין לי קרוהן? בת 19

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב על פי הבירור הנרחב שביצעת לא נמצאה עדות לתהליך דלקתי פעיל אשר יכול להתאים לאבחנה של מחלת קרוהן. ממצא של הרחבת כלי למפה והיפרפלזיה נודולרית במעי דק סופי הינם ממצאים תקינים בצעירים. תרגישי טוב ד״ר שניר

19/07/2019 | 01:27 | מאת: חוסיין

שלום ד"ר עשיתי בדיקות דם IGA התשובה IGA 422.3mg/dl הנורמה היא 70-400 ועוד בדיקת יצאה מעט גבוה GLOBULIN BETA-2 תוצאה 6.7 % הנורמה היא 3.2-6.5 ובדיקה אחת נמוכה VITAMIN D (25-OH תוצאה 67.3 nmol/L הנורמה היא 75-125 השאלה ד"ר הבדיקות האלה נותנים יחס למצב בריאותי ? או הם בסדר רגילות נישבות הבדיקות דם הכללי שלי יצאו תקינות תודה לך ד"ר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זו אינה מטרת הפורום הנוכחי. בכל מקרה ערך Iga שציינת אינו מוגבר במידה משמעותית שאר הבדיקות גם כן אינן מציגות חריגות משמעותיות. אך יש לפנות לרופא המטפל אשר הפנה אותך לבדיקות הנ״ל ולהתייעץ איתו לגבי המשמעויות. ד״ר שניר

16/07/2019 | 19:48 | מאת: רחלי

שלום, מזה כשנה הבן שלי (בן 23) סובל מאי נוחות בבטן, ולעיתים מיציאות המלוות בריר. לפני כשמונה חודשים עבא אירוע של שלשולים חריפים ובבדיקות נמצא קמפילובקטר וטופל באנטיביוטיקה מסוג אזניל. אחרי זה המשיך להתלונן על מיחושים ותחושה לא נעימה בבטן, והרופאה אמרה שזה מעי רגיז . לפני כארבעה חדשים עבר ניתוח להוצאת תוספתן, כאשר בבדיקות אולטרסאונד וסיטי לצורך אבחון אם זה דלקת תוספתן הייתה התלבטות. לבסוף הוחלט לנתחו ונאמר שאכן התוספתן היה מודלק. ועדיין ממשיך עם התלונות כאשר הצואה לעיתים עם ריר. בביקור אצל גסטרו נאמר לו שזה כנראה מעי רגיז ובכל זאת ניתנו לו בדיקות דם וקלפאוטקטין. סםירת דם תקינה, המוגלובין 15.6, כדוריות לבנות 6500 וספירה מבדלת הכל בגדר הנורמה פרט ל eos שבאחוזים מעל הנורמה בערך מוחלט בנורמה. Crp תקין פחות מ 0.05. B12 תקין וכך גם תפקודי כבד. לעומת זאת בדיקת קלפרוטקטין יצאה מאוד גבוהה 1470. מה המשמעות? האם זה מצביע על מחלה דלקתית או יכול לנבוע גם מטפילים במעיים, או חס וחלילה יכול להצביע גם על דברים אחרים. יש לו תור לגסטרו בעוד חודש ובינתיים מאוד לחוץ. בכל התקופה האמורה, כשנה, לא סבל מירידה במשקל או ירידה בתיאבון. תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב התוצאה מעידה על תהליך דלקתי כלשהוא, אך לא ספציפי לסוג הדלקת- מקור זיהומי יכול לבוא בחשבון (במיוחד שהיה בעבר) והייתי ממליצה להשלים תרביות צואה חוזרות, במידה ואין עדות לזיהום חוזר, יש מקום לבצע קולונוסקופיה ולברר האם יש עדות לתהליך דלקתי לאורך המעי. שירגיש טוב ד״ר שניר

14/07/2019 | 23:27 | מאת: קוליטיס12 שנים

רשימת התרופות הקבועות שלי: רפסל כדורים רפסל חוקנים קנטרולוק גביסקון ויטמין די ויטמין B12 תוסף סידן שני סוגים של טיפות עיניים ועוד צרות כאלה ואחרות כמובן שלא חוסכים בבריאות ואני קונה את הכל אבל אני שואל אוליי יש דרך להוזיל עלויות של תרופות ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, קיימת תקרת תשלום לתרופות כרוניות לכל רבעון ובמידה ועלות התרופות חורגת מתקרה זו אתה לא אמור לשלם את תוספת התשלום. מעבר לכך מציעה להתייעץ עם קופת החולים שלך ובמידה ויש צורך בסיוע יש דרכים נוספות להשיג אותו. ד״ר שניר

13/07/2019 | 02:47 | מאת: גדי

שלום הגיע תשובת ביופסיה שנעשתה בבדיקת גסטרוסקופיה, תורים לגסטרולוג רחוקים מאוד, אפשר בבקשה הסבר מה מצאו שם? מה נדרש לעשות? צריך טיפולים? Biopsy from the gastric antrum: Fragments of antral mucosa showing: Focal, mild, foveolar hyperplasia Focal intestinal metaplasia (without dysplasia). Mild atrophic gastritis with scattered eosinophils. Negative for helicobacter pylori by giemsa stain. בנוסף: תאור מיקרוסקופי: צביעה ל chromogranin מדגישה שגשוג לינארי מוקדי של תאי ECL

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב זהו אינו פורום המתאים לנושא זה.. בגדול ישנה דלקת בקיבה אשר גרמה לאטרופיה (ניוון) רירית הקיבה. לעיתים הסיבה היא זיהום בחיידק בשם הליקובקטר פילורי. במידה וזה נשלל (תבחין נשיפה) אין צורך בטיפול נוסף. יש לעקוב אחר תהליך דלקתי זה ע״י גסטרוסקופיה חוזרת אחת ל2-3 ונטילת ביופסיות קיבה חוזרות בשל עליית סיכון (קטנה) להתפתחות שינויים טרום סרטניים וסרטן קיבה. תרגיש טוב ד״ר שניר

17/07/2019 | 01:16 | מאת: גדי

תודה רבה על התשובה. קצת רקע נוסף: בן 60, לאחרונה ריפלוקס לרינגו ולוקח כבר חודש לנטון30 X1 ,ירידת משקל בחודשים האחרונים של 8% . כתבת "גסטרוסקופיה חוזרת אחת ל2-3" הכוונה לחודשים או שנים? ולמשך כמה זמן? מציינים בתשובת הביופסיה שלילי להליקובקטר, האם צריך לעשות גם תבחין נשיפה לצורך וידוי? אודה לך מאוד על תשובתך.

10/07/2019 | 13:44 | מאת: יוסי

הכול התחיל לפני כחודש עם כאבי בטן לאחר שבוע התחילו שלשולים אינטנסיביים שחלקם עם דם. לאחר שבוע המצב נרגע והופיעו שלשולים וצואה רכה לסירוגין. גם בצואה הגושית ראיתי דם במגוון מקומות וחתיכות. דם אדום ומבריק שמצפה נקודות מסויימות בצואה. בנוסף תחושת חולשה כללית כל הבדיקות דם הדמיות וכו' תרביות צואה תקינות. רופא גסטרואנטרולוג שלח אותי לעשות קולונוסקופיה עקב חשד לIBD. הבדיקה קרתה אתמול , ובשבוע האחרון כמעט ולא היה שילשולים אך עדיין דם בצואה . בדיקת הקולונוסקופיה יצאה תקינה, ונלקחה ביופסיה במידה ונמצא דלקת בביופסיה, היא בעצם עילה לאבחנה למרות הקולו התקין ? אם קולו יוצאת תקינה, זה שולל לגמרי מחלות מעי דלקתיות? ואם כן וכביכול אין לי כלום, מה מסביר את הדם בצואה? קצת מבולבל אשמח לעזרה ועידוד

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קליניקה אשר נמשכת פחות מחודש וחולפת יכולה להיות עדיין על רקע זיהומי וחולף (למרות שלא תועד זיהום בתרבית) ומקור הדימום במידה ומדובר בדימום טרי ולא נמצא מקור בקולונוסקופיה, יכול להיות ממקור פי הטבעת (פיסורה/טחורים) ובמקרה וזה ממשיך מומלץ להתייעץ עם פרוקטולוג. תשובת הביופסיה לא מאבחנת מחלת מעי דלקתית אלא יכולה לתמוך תלוי בממצאים. קולונוסקופיה תקינה משמעותה שבמעי הגס אין עדות לדלקת, אך במידה והחשד גבוה שמדובר במחלה דלקתית יש מקום להמשיך בירור של שאר חלקי מערכת העיכול. תרגיש טוב ד״ר שניר

10/07/2019 | 11:51 | מאת: בתיה

הבן שלי סובל מקולמטיס כיבית כבר 6 שנים מטופל כעת בסטרואידים וקיבל מנה אחת של אנטיביו לפני שבוע ואין שיפור כלל, מתי מתחילים לראות שיפור לאחר טיפול באנטיביו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לרוב יש לחכות לסיום העמסה של התרופה (לאחר 3 עירויים) על מנת להעריך אם חל שיפור קליני. במידה ולא, ניתן לצמצם טווחי עירויים על מנת לקבל השפעה מהר יותר. טיפול במקביל בסטרואידים במינון יורד יכול לעזור ולגשר עד להשגת ההשפעה הרצויה של הטיפול הביולוגי. שירגיש טוב ד״ר שניר

09/07/2019 | 03:45 | מאת: שי

שלום יש לי כמה שאלות 1.קיבלתי 4 זריקות של 40mg בסה"כ 160 באותו היום - האם זה נחשב למנת העמסה מלאה ? 2.האם הכוונה למנת העמסה מלאה היא 3 טיפולים בהפרש של שבועיים?(160 כעבור שבועיים 80 וכעבור שבועיים 40 ) 3.בימים האחרונים סובל מכאב ראש שלא עובר,חום,צמרמורות ,חולשה,כאבי בטן ,גירודים בעור,וכאבים בעצמות,ובחילות . מה עלי לעשות התור לרופא מומחה רק בעוד חודש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום העמסה של הומירה היא כפי שתארת 160 מג ולאחר שבועיים 80 מג לאחר שבועיים מתחילים במינון האחזקה של 40 מג מידי שבועיים. לבירור התופעות שאתה מתאר וביחוד החום יש לפנות לרופא מטפל על מנת לשלול זיהום או מחלה אחרת נלווית. אפשרויות נוספות שיכולות להיות הינן תופעות משניות למחלת המעי או תופעת לוואי לתרופה. לאחר בירור ראשוני אצל רופא המשפחה ובמידה והתופעות נמשכות מציעה ליצור קשר עם רופא הגסטרו על מנת שיעריך את מצבך. תרגיש טוב ד״ר שניר

שלום, אני סובלת מהקאות ורטצ'ינג מזה חצי שנה, asca igg - 23.8 לפני כשנה, עצירות מזה שנה (יתכן על רקע טיפול תרופתי), סיטי אנטרוגרפיה והתרוקנות הקיבה - תקינות. האם תיתכן מחלה דלקתית/אוטואימונית ומהו השלב אבחנתי הבא שניתן לנסות? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

תיקון: גסטרוסקופיה - רפלוקס אזופגיטיס

תשובה בהודעה השניה

שלום בנוכחות דלקת בושט כפי שתארת יתכן והסימפטומים נובעים מהדלקת, לפיכך מומלץ לקבל טיפול אפקטיבי לרפלוקס (תרופתי ותזונתי) ולאחר מכן להעריך את הסמפטומים ואת הצורך בבירור נוסף. ד״ר שניר

ד"ר שניר, תודה רבה על התגובה, לקחתי במהלך חודשיים נקסיום 40 מג פעם ביום ומוטיליום, ללא הטבה... תודה רבה-רבה

06/07/2019 | 19:50 | מאת: עינת

לא ביצעתי מעולם אבל כפי הנראה אצטרך לעשות זאת עקב בעיות בבטן וברזל נמוך . אני מאד מפחדת. הבנתי שנותנים חומר מטשטש . השאלה שלי האם החומר הזה גורם לא להרגיש את הבדיקה או שמרגישים ושוכחים? תודה עינת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עינת חומרי הטשטוש בהם משתמשים הם שילוב של חומרים מרדימים וחומרים שגם גורמים לאמנזיה (שכחה) מסוימת. רוב הסיכוי שלא תרגישי את הבדיקה מכיוון שתהיי רדומה. תבררי לפני ביצוע הבדיקות עם הרופא המבצע לגבי סוגי החומרים והשפעתם. בהצלחה ד״ר שניר

שלום לך ד"ר אפשר לדעת מה זה אומר המשפט באנגלית בתוצאה של הביופסיות בבדיקה שעשיתי גסטרוסקופיה רופא משפחה שלי מתחמק מהשאלה תמיד ולא נותן תושבה והבדיקה שלי לגסטרו רמבם יקח זמן כי זה גם צריך אישור התחיבות אשמח לקבל ממכם תשובה או יעוץ לדרך אני היום בן 31 אני סובל מכאבים והפרעות מגיל 8 לפני 3 שנים גילו לי שאני חול FMF בנוסף טוענים שיש לי IBS קשה המשפט הזה בתוצאה שלא מבין אותו samll bowel mucosa with mildly increased IEL's and normal villi בנוסף הצרפתי לך ד"ר מסמך הבדיקה והביופסיות אני אודה לך מאוד ד"ר אם תתן לי הסבר קצת על המצב ועל המפשט הזה מה אומר

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ממצאים אלה אינם ספציפיים, או עוזרים לקבלת אבחנה. ישנה עלייה קלה ולא ספציפית בכמות תאי דלקת ברקמת המעי אך מבנה רירית המעי הדק נראה שמור. יש להתייחס לממצאים אלה בהקשר הקליני ובהתאמה לבדיקות נוספות שעשית כגון בדיקות דם לצליאק ולמדדים נוספים- כגון מדדים תזונתיים (ברזל, ויטמינים אחרים) מדדי דלקת ועוד. הממצאים בביופסיה לבדם אינם מספיקים לאבחנה של מחלת צליאק. מציעה שתיגש לרופא הגסטרו שעוקב אחריך על מנת לדון עימו בתוצאות הבדיקה ומשמעותה עבורך. תרגיש טוב ד״ר שניר

27/06/2019 | 02:14 | מאת: חייל סובל

שלום אני חייל בסדיר כבר שנה אני בתת משקל (לא גרועה) ואני עם חשד לקרוהן מבדיקה שעשיתי (קולוסקופיה) מלפני 4חודשים ועם הליקובקטר כבר שנים ללא טיפול ורגישות חמורה ללקטוז. רופא אזרחי מטעם הצבא אמר כי יש לי קרוהן והמליץ לשחרר אותי אך רמ2 לא קיבלו אותי. הרופא הראשי בצהל החליט כי אני יעשה את בדיקות לגלות את הבעיה אבל כבר ארבעה חודשים שאני באותו מצב בלי הנחיות ובלי פטורים שיעזרו לי (אני בבסיס סגור, חמשושים) כבר תקופה שיש לי התקפים באמצע בלילה ואין לי מענה והתשובות הם שאם ארגיש כך עד הבוקר אז בבוקר אלך למרפאה ובאמצע היום מבקשים ממני לא להפריע ולהגיע במסדר חופל ( הכאבים שיש מגיעים בפתאומיות ולא באותם זמנים כך שגם אז אין לי מענה) ידוע לי גם כי הרופאים אינם מאמינים לי ולכן לא ממליצים על פטורים או מנוחה. הרופא הראשי בצהל פשוט מושך אותי יותר מדי ונותן לי לעשות בדיקות ולהפגש איתו אחרי תקופה ארוכה ואומר כי אני יכול לשרת כרגיל עד הבירור, הבדיקה שאני מחכה לה מזה כבר חודשיים והיא הולכת להיות עוד לפחות מינימום חודש (ובחודש הזה אמשיך לסבול בבסיס) בנוסף אני לוקח כדורים וזה הפתרון היחיד שלהם אלי אבל גם הם לא תמיד עוזרים או רק מעכבים את ההתקפים והשלשולים אולי לכך פיתרון אפשרי? ממש תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב אבחנה של מחלת מעי דלקתית היא כמו פאזל בו יש צורך במספר חלקים שיתאימו זה לזה, ולכן לעיתים זוהי אבחנה מורכבת שלוקח זמן להגיע אליה. לא תמיד בדיקה אחת מספקת את האבחנה ויש צורך בבירורים נוספים וזה לוקח זמן. על מנת להבין מה הזכויות שעומדות בפניך כחייל מציעה לפנות לגורמים המוסמכים בצה״ל, כגון גורמים רפואיים או גורמים העוסקים ברווחת וזכויות החיילים (משקיות תש) תרגיש טוב ד״ר שניר

שלום, יש לי קוליטיס ויש לי כאבי פרקים חזקים וחולשה בשבוע האחרון. יש גם קצת כאב בטן ואני מבחינה לעיתים במעט דם הצואה. האם יש הסבר לכאבי פרקים כאשר בדיקת דם למדדי דלקת ומדדים ראומטולוגיים תקינה? האם זה דבר מקובל אצל חולי קוליטיס? כלומר כאבי פרקים ללא עדות לדלקת פרקים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, בדיקות דם למדדי דלקת יכולים להיות תקינים גם כאשר יש דלקת פעילה במעי- זה תלוי בחומרת הדלקת ובמידת המעורבות של המעי הגס. כך שעדיין יתכן שכאבי הפרקים הם משניים למחלת מעי פעילה. ייתכנו גם כאבי פרקים שאינם הולכים במקביל לפעילות המחלה, אך יש קודם לשלול דלקת פעילה במעי ובהתאם להחליט- על ידי קולונוסקופיה ו/או בדיקת קלפרוטקטין בצואה. ד״ר שניר

ותודה על הפורום והתשובות המועילות.

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ להתחיל לבצע מעקב בקולונוסקופיה לאחר כ8 שנים מאבחנת המחלה, המשך המעקב יוכתב בהתאם למצב הדלקת גורמי סיכון, וממצאים בבדיקה. בהצלחה! ד״ר שניר

28/05/2019 | 00:09 | מאת: מיכאל

אני חולה בקרוהן ובדלקת מפרקים פסוריאטית. אני אמור לקבל בקרוב OTEZLA ואני יודע שאחת התופעות לוואי השכיחות ביותר שלה היא שלשול. ידוע לי שלא קיימת אזהרה בOTEZLA לחולי קרוהן, לעומת התרופה cosentyx למשל. אם בOTEZLA אין אזהרה, מה הדעה הרווחת בקרב רופאי הגסטרו בכלל, ומומחים בIBD בפרט, לגבי נטילת OTEZLA למי שחולה גם בקרוהן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כפי שציינת תופעת לוואי שכיחה בטיפול זה הינה שלשול אשר לרוב חולפת לאחר הסתגלות לטיפול. אין מניעה מקבלת טיפול זה בחולי קרוהן במידה וישנה אינדיקציה. לנוכח שתי מחלות אלו יש מקום לשקול מתן תכשיר שיתן מענה לשתיהן. מציעה להתייעץ עם הרופאים המטפלים שלך לגבי אופציה זו. תרגיש טוב ד״ר שניר

02/06/2019 | 14:35 | מאת: מיקה

תודה רבה!

האם לאחר פיזיותרפיה יהיה ניתן לסגור את הסטומה אם פי הטבעת יתחזק? מה התנאים שהניתוח צריך בשביח להצליח?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום  השאלה מדוע בוצע הניתוח מה נכרת מהמעי הגס, עד כמה ההשקה נמוכה וכמובן מה מידת חוזק הסוגרים (ניתן לבצע מנומטריה של פי הטבעת ולהעריך את התפקוד שלהם). תפקוד הסוגרים הוא אחד השיקולים בסגירת סטומה אך לא השיקול היחידי. לכן מציעה לפנות לרופא הגסטרו ולכירורג המטפלים בך על מנת לדון בשאלות אלו. תרגיש טוב ד״ר שניר

24/05/2019 | 12:48 | מאת: אלין ט

שלום דוקטור

לקריאה נוספת והעמקה
24/05/2019 | 13:47 | מאת: אלין ט

אנא ממך דוקטור..האם לאחר פיזיוטרפיה ממושכת יש סיכוי להצלחת סגירת הסטומה.?

ניתן מענה

22/05/2019 | 23:37 | מאת: Or

שלום רב אובחנתי עם קרוהן קלה ובכל זאת הומלץ לי להתחיל בבודזון - דבר שגרם לי לכאב חזק במרפק שמאל. רופאת הגסטרו אמרה לי לעבור לפרדזינון ולרדת לאט. מה שהרגיע מעט את הכאב אך עדיין כואב לי.והרוםאה רוצה שאתחיל עם טיפול ביולוגי. 1. לא הומלץ לי על חיסון לשלבקת ואני פוחדת להתחיל את הטיפול לפני כן. רופאת המשפחה טוענת שצריך לעשות הפסקה של 3 חודשים מהסטרואידים עד החיסון לשלבקת. האם זה נכון? (אני כחודש ללא סטרואידים) ומעל גיל 50 2. האם לשפעת ודלקת ריאות מתחסנים רק בחורף? 3. מה יכול להקל על כאב המפרקים בלי לפגוע במשהו אחר (מאובחנת גם עם אוסטאופורוזיס)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום 1. יש אינדיקציה לחיסון לשלבקת חוגרת מגיל 53, וניתן לקבל את החיסון כחודש לאחר הפסקת טיפול בסטרואידים. לא ניתן להתחיל טיפול ביולוגי או טיפול בסטרואידים כחודש לאחר קבלת החיסון 2.חיסון לשפעת ניתן בעונה, דהיינו בסתיו- חורף. חיסון לדלקת ריאות ניתן לקבל כל השנה. ההמלצה היא לקבל חיסון בשם prevenar ולאחר כחודשיים חיסון בשם pneumovax אם לא התחסנת בעבר 3. תרופות אנטי דלקתיות ממשפחת nsaids (כגון אטופן ודומיו) אינן מומלצות במחלת קרוהן, לפיכך לשיכוך כאבים מומלץ לקחת משככים כגון אקמול, אופטלגין, במידה וזקוקה למשהו חזק יותר יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה ד״ר שניר

14/05/2019 | 22:59 | מאת: האם מותר לעשן קנאביס עם גלולות למניעת הריון דיאנה ?

אני יודעת שאסור בשום פנים ואופן לעשן סיגריות בזמן נטילת גלולות למניעת הריון. אך מה בנוגע לעישון מריחואנה נקי, ללא טבק סיגריות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, זו אינה שאלה רלוונטית לפורום זה. את יכולה לפנות לפורומים אחרים העוסקים בנושאים אלו כגון פורום גניקולוגיה.

11/05/2019 | 21:35 | מאת: ניר

היי לפני שנה התחיל לי דימום בזמן היצאות ממש דם אדום בסוף היציאה פניתי לפרוקטולוג שהפנה אותי לקולנו בבדיקה הרופא הרופא כתב בעיה ברקטום דלקת קלה נתן מרשם לראפסל בנר למשך חודש לאחר חודש שימוש הופסק הדימום וחזר אחרי חודש שוב לאחר כמה חודשים שהדימום גדל חזרתי שוב להשתמש בראפסל בבדיקות דם אחרונות שעשיתי היה ירידה בברזל ל46 פרטין תקין ובי 12 גם תקין חזרתי לרופא גסטרו בגלל הברזל הנמוך שאמרה שצריך לעשות בדיקת סיגמו עשיתי את הבדיקה בבדיקה ההיתי ער וראתי את המעי נראה נקי רק במיקום מסוים יש אדמומיות קטנה לקחה ביופסיה שתגיע רק באמצע יוני והפנתה אותי שוב לפרוקטולוג לבדיקה . השאלה שלי היא כזו אין לי שום תופעות של קוליטיס אין לי כאבי בטן אין לי שלשולים היצאות שלי מצויונות רק בקצה היציאה יש דימום קטן לפי הבנתי חולי קוליטיס סובלים מיצאות מרובות שלשולים וכאבי בטן חזקים שלי אין האם יכול להיות קוליטיס ללא תסמינים ?? יש מצב שזה משהו אחר

לקריאה נוספת והעמקה

קוליטיס כיבית היא מחלה דלקתית שמערבת את המעי הגס. פיזור המחלה מתחיל מהרקטום והמעורבות יכולה להיות רק של אזור הרקטום, סמוך לפי הטבעת- אז הדלקת מכונה פרוקטיטיס, ולעיתים הדלקת מערבת חלקים נרחבים יותר של המעי הגס. הסמפטומים הם כמובן בהתאם. מה שאתה מתאר יכול להתאים לפרוקטיטיס קלה, אך יש לאמת את האבחנה בביופסיות. במידה וכן רופא הגסטרו יתאים לך טיפול מקומי/ בכדורים שיאזן את התסמינים שלך. תרגיש טוב ד״ר שניר

11/05/2019 | 20:55 | מאת: אסף

שלום, מותר לקחת פנטסה יחד עם otezla? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אין מניעה מנטילת שתי התרופות במקביל ד״ר שניר

שלום. יש לי קרוהן ואני בתחילת הריון. אני רואה שכתוב שאם הכניסה להריון היתה בזמן מחלה פעילה - ההריון בסיכון גבוה. שאלתי, איך יודעים האם המחלה פעילה, לפי ההרגשה או לפי המדדים? ההרגשה שלי טובה כאשר אני נמנעת ממאכלים מסוימים אבל המדדים בבדיקות דם מראים כל הזמן על דלקת פעילה. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, הריון במהלך מחלה פעילה, מעלה את הסיכון לסיבוכים במהלך הריון, וכמו כן הסיכון להתלקחות מחלת המעי עולה בהשוואה למחלה מאוזנת. ההערכה של פעילות המחלה מסתמכת על תסמינים אך גם על מדדים אובייקטיבים כגון בדיקות הדם, ממצאים בבדיקת הקולונוסקופיה ובדיקות הדמיה. מדדי דלקת מוגברים כל הזמן מחשידים כי מחלת המעי פעילה אם כי זה לא המדד היחידי להסתמך עליו. מציעה לך לפנות להתייעצות ומעקב באחת ממרפאות IBD-הריון משולבות שקיימות בבתי החולים השונים. תרגישי טוב, ד"ר שניר

06/05/2019 | 08:44 | מאת: חולה קרוהן

שלום אני בקופ"ח מכבי ואני צריך לעשות בדיקת נוגדנים ליומירה בשפל ואף אחד שם לא יודע על מה אני מדבר לא הרופאת משפחה ולא האחיות בבדיקות דם, האם מישהו יודע אם יש את הבדיקה במכבי או שרק בבי"ח, ואם יש אותה במכבי האם יודעים איך הבדיקה מקראית שאני אגיד לרופאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יתכן והבדיקה אינה מבוצעת בקופת החולים אלא עם טופס 17 באחד מבתי החולים הקרובים אליך. קוד משרד הבריאות לטפסי 17 המתאימים לרמות התרופה ורמות הנוגדנים הינם- 1. רמות תרופה- קוד משה"ב 80299 2. רמות נוגדנים- קוד משה"ב 86406 בהצלחה, ד"ר שניר

05/05/2019 | 09:12 | מאת: חיים

שלום רב בן 47.מאובחן כחולה קוליטיס כ-5 שנים בדיקת קלפרוטקטין שנעשתה לאחרונה יצאה שלילית האם זה אומר שאין לי קוליטיס?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חיים, קלפרוטקטין הינו אחד ממדדי הדלקת אחריהם אנו עוקבים בקוליטיס. ערך תקין משמעותו שהתהליך הדלקתי במעי בשליטה תחת הטיפול שאתה מקבל, וככל הנראה אין כעת עדות לדלקת פעילה, שזה מצוין. קוליטיס כיבית היא מחלה דלקתית כרונית שיכולה להיות פעילה/לא פעילה לאורך שנות המחלה אך אינה חולפת. ממליצה להמשיך בטיפול שאתה מקבל, ובמעקב סדיר אצל רופא גסטרו. תרגיש טוב, ד"ר שניר

02/05/2019 | 14:16 | מאת: רונן

שלום, אני חולה בקרוהן ובנוסף לקרוהן חולה בפסוריאזיס ובדלקת מפרקים. היה רופא שהציע לי לטפל בפסוריאזיס ובדלקת המפרקים באמצעות תרופה בשם OTEZLA העניין הוא שידוע שאחת התופעות לוואי העיקריות של התרופה היא שלשול , ולכן רציתי לשאול את דעתך אם לחולה קרוהן לא כדאי לנסות תרופה כזאת? (בנוסף קראתי מחקר שOTEZLA עזרה לחולי קוליטיס) אודה לעצתך תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רונן, אין בעיקרון התווית נגד לטיפול בotezla בחולי קרוהן, אכן יכול לגרום לשלשול כתופעת לוואי בעיקר בתחילת טיפול אך לרוב יש הסתגלות בהמשך. ניתן לשקול במקרה שלך מתן תרופה ביולוגית שיכולה להיות לה השפעה מטיבה על שתי המחלות כגון נוגד tnf, או סטלרה. ד״ר שניר

18/04/2019 | 11:12 | מאת: ש

שלום,ביצעתי בדיקת קפסולת עבירות בבילינסון שלא יצאה עד הסריקה וב24 שעות שלאחריה,לפיכך הופנתי לmre בשיבא לבירור,אך בטופס הזימון רשום שאין לבצע אם לאחרונה נבלעה קפסולת דמה שלא יצאה,מהו משך הזמן שיש להמתין עד שתקין לבצע mre? האם חודש זה בסדר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, קפסולת עבירות מתחילה להתמוסס לאחר 72 שעות במידה ולא יצאה מהגוף, כך שחודש קרוב לוודאי מספיק. ניתן לוודא שאכן יצאה ע״י צילום בטן או סקירה חוזרת ע״י הגלאי במכון הגסטרו. בהצלחה, ד״ר יפעת שניר

14/04/2019 | 13:11 | מאת: רן

שלום רב, אבקש לברר איך ניתן לקבל את הטיפול (DERVADSROCEL) . אני חולה קרוהן עם פיסטולה פריאנאלית ואבסס ונותחתי בשנה האחרונה פעמיים לניקוז האבסס אבל אין הטבה ואני מטופל באנטיביוטיקה.האם ביטוחי הקופות מכסים את עלות הטיפול? תודה רן

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רן, טיפול זה עדיין לא נכנס לסל השירותים. הטיפול קיים במסגרת מחקר קליני בכמה מרכזים רפואיים, בכללם בלינסון, ויהיה זמין בקרוב בבלינסון ובמרכזים נוספים במסגרת ביטוחים פרטיים. תרגיש טוב, ד״ר שניר

צליאקית כשנה ושלושה חודשים, אני לא מצליחה להתאזן מבחינת מדדים.. כאבי בטן ושלשולים ממשיכים למרות שאני לא אוכלת גלוטן, מרגישה חולשה כללית תמידית ומתייבשת לעיתים קרובות. שלחו אותי לבדיקות קוליטיס מכיוון שיש לי במשפחה דודים עם קוליטיס. הגיוני שיש לי גם צליאק וגם קוליטיס ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יכולה להיות מחלת מעי דלקתית ומחלת צליאק במקביל . לחולי צליאק סיכון מוגבר להופעת מחלת מעי דלקתית גם קרוהן וגם קוליטיס, ולהפך- לחולים במחלות מעי דלקתית יש סיכון מוגבר להתפתחות צליאק בהשוואה לאוכלוסיה הכללית. תרגישי טוב! ד״ר שניר

13/04/2019 | 21:03 | מאת: אוהד

שלום אני אמור לקבל בקרוב טיפול ביולוגי יומירה ולא הצלחתי להבין באופן ברור את החיסונים שצריך לקבל לפני טיפול ביולוגי. אני יודע שצריך חיסון שפעת עונתית, וחיסון נגד דלקת ריאות כל 5 שנים, אבל את עניין החיסונים נגד צהבת A וB לא הבנתי לחלוטין, והאם צריך עוד חיסונים כשנמצאים תחת טיפול ביולוגי? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב,  אכן ישנן המלצות לביצוע חיסונים לקראת טיפול ביולוגי, אך למעשה רוב החיסונים הינם חיסונים מומתים ולא מוחלשים ולכן גם אין בעיה להשלימם לאחר תחילת הטיפול במידה ויש דחיפות להתחלת הטיפול. 1. חיסון לשפעת ניתן אחת לשנה בעונה 2. חיסון לדלקת ריאות- המלצה לפרבנר ולאחר חודשיים פנאומווקס, ואין צורך בחיסונים נוספים לדלקת ריאות בהמשך. 3. הפטיטיס A במידה ולא חוסנת- ניתן גם תוך כדי טיפול 4. הפטיטיס B במידה ולא חוסנת- 3 חיסונים לאורך חצי שנה (לא מונה התחלת טיפול( 5. חיסון mmr- במידה ואין נוגדנים לחצבת- חיסון חי מוחלש וצריך להמתין 4 שבועות מרגע קבלת החיסון ועד להתחלת טיפול ביולוגי 6. חיסון לאבעבועות רוח/שלבקת חוגרת מעל גיל 50- גם חי מוחלש ויש להמתין לפני התחלת טיפול - החיסונים המוחלשים- מתן החיסון תלוי בשיקול הקליני ובהתאם לחומרת המחלה, לא תמיד ניתן לחכות לפני התחלת הטיפול. בהצלחה! ד״ר יפעת שניר

שלום אני מרגיש תסמיני גזים קשים לאחר אכילת פירות וחלב. עשיתי בדיקת נשיפה ללקטוז והיא יצאה חיובית. לא עשיתי בדיקה לפרוקטוז, מאחר המעטה בפרוקטוז ולקטוז העלימה את הבעיות. הרופא משפחה אמר שזה מאוד מוזר שהרגישות לשני הסוכרים הופיעה באותה התקופה. האם זה מקרה סביר או שיכול להיות הסבר אחר? או שנגזר עלי להמעיט בפרוקטוז?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, יכולה להיות אי סבילות לשני הסוכרים הללו במקביל, אם כי יש לשלול סיבות אחרות בהן הביטוי הקליני הוא של תפיחות בטנית ואי סבילות לסוכרים אך קיימת סיבה משותפת אחת כגון מחלת צליאק (ניתן לבדוק בבדיקת דם), שגשוג יתר של חיידקי המעי הדק (נבדק תבחין נשיפה), דלקת של המעי וכו’. תרגיש טוב ד״ר שניר

07/04/2019 | 20:53 | מאת: אריק

שלום, אני לוקח פנטסה 2 גרם ליום עם שילוב של סלזופירין 2 גרם ליום (הסלזופירין הוא בשביל דלקת מפרקים) האם מותר לשלב עם הטיפול גם נרות רפסל 500 מ"ג ליום ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, מותר לשלב טיפול בנרות במינון זה וגם במינון 1 גר אם יש צורך במקביל לטיפול שאתה נוטל בכדורים. תרגיש טוב, ד״ר יפעת שניר

07/04/2019 | 13:49 | מאת: ש

שלום, בצעתי בדיקת קפסולה עבירות,הקפסולה לא יצאה עד הסריקה וגם לא התגלתה בצואה ב24 שעות שלאחריה לכן אין אישור לביצוע קפסולה וידיאו. האם יש בדיקה חלופית שניתן לבצע?האם יש לברר סיבת אי עבירות של הקפסולה או שגם במצב תקין יכול להתרחש? תלונות-תקופות של כאבי בטן גזים אי סדירות ביציאות,נוגדנים לצליאק ופריטין נמוך,גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה תקינים כולל ביופסיה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, לעיתים לעיתים קיימים מצבים תקינים בהם המעבר במעי הדק הינו איטי מהזמן בו אנו מעריכים את זמן המעבר של הקפסולה. במצבים אלו לעיתים יש לשקול ביצוע בדיקת הדמייה להעריך את המעי הדק כגון ct או mri בפרוטוקול מעי דק לשלול דלקת או חסימה לאורכו אשר יכולה להסביר את העיכוב במעבר. ד״ר יפעת שניר