בדיקת דם סמוי בצואה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/11/2023 | 23:47 | מאת: נועה

שלום רב ד"ר, סובלת מתסמינים דומים לקרוהן/ קוליטיס, בוצעו מספר בדיקות דם שהראו על מדדי דלקת גבוהים. הגסטרולוג הפנה לבדיקות צואה שונות, אחת מהן היא בדיקה לדם סמוי, על אף שציינתי שסובלת מבעיות בפי הטבעת (טרם הייתי אצל פרוקטולוג, אולי טחורים או פיסורה), כולל דימומים בעת מתן צואה/ שלשול דמי. מנסה להבין מדוע לבצע לאור זאת את בדיקת הדם הסמוי, אודה לעזרתך. כמו כן, כאמור טרם הייתי אצל פרוקטלוג, מתוך הנחה שאם זה קרוהן/קוליטיס, טיפול בהם אמור לסייע גם עם הבעיות הללו, ומקסימום לפנות אחרי שתהיה אבחנה. האם את חושבת שכן כדאי לפנות לפרוקטולוג לפני שהושלם הבירור הגסטרולוגי? תודה רבה ובשורות טובות

שלום רב במידה ויש עדות לדמם גלוי בצואה אין טעם לבצע בדיקת דם סמוי. כמו כן בנוכחות תלונות אלו, ובמידה ועלה חשד למחלת מעי דלקתית, יש צורך להשלים קולונוסקופיה על מנת לאבחן אם אכן קיימת דלקת במעי. בירור כירורגי יכול להתבצע במקביל או לאחר השלמת הבירור הגסטרואנטרולוגי לשיקולך. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס