טיפול ברמיסימה- שאלה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

14/05/2023 | 02:32 | מאת: לי

אהלן בת 24 מאובחנת עם קרוהן עד כה עברתי שני אשפוזי יום עם טיפול ברמיסימה אני מתכוונת להפסיק עם התרופה כי אני נהייתי חצי בן אדם. אני יודעת שרימיסימה מעלה את הסיכון לחלות בלימפומה, האם הסיכון הוא לאורך טיפול ארוך טווח? האם משני טיפולים הסיכון שלי עלה משמעותית?

שלום רב העלייה האבסולוטית בסיכון לחלות בלמפומה משנית לטיפול בנוגדי TNF היא קטנה ומתייחסת לטיפול ממושך ולא לטיפול אפיזודיאלי קצר. בכל מקרה מציעה שתתייעצי עם רופא גסטרו מטפל לפני שאת מפסיקה טיפול על מנת שיסייע לך תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס