קלפרוטקטין עולה ויורד במהירות .(פערים של חודש בבדיקות וירידה מ700 ל0)

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/09/2023 | 23:31 | מאת: adi

שלום רב, האם קלפרוטקטין מעל 700 הוא סמן ודאי לIBD ?? וכמה זמן לוקח לקלפרוטקטין לחזור לערך תקין ? אם יורד מהר ועולה מהר אופייני לזיהום או שוב קשור לIBD ?

שלום רב בדיקת קלפרוטקטין אינה ספציפית או מאבחנת מחלת מעי דלקתית. הבדיקה מבטאת תהליך דלקתי במעי אשר יכול לנבוע גם מזיהום. במידה והקליניקה הינה חריפה ובקורלציה לעלייה במדדי דלקת ובהמשך חולפת ללא השנות- קרוב לוודאי שלא מדובר במחלה כרונית. אך במידה ויש השנות תסמינים יש לשקול המשך בירור לרבות ביצוע אנדוסקופיות. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס