ירידה לא מוסברת במשקל

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

12/07/2023 | 10:36 | מאת: שרון

שלום. הבן שלי, בן 24, יורד במשקל במשך 3 שנים. הוא איבד בתקופה הזו כ- 14 ק"ג בלי לרצות ושוקל כרגע סביב 48 ק"ג (גובה 170). הוא עשה מלא בדיקות. קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה, בריום, אולטרסאונד, בדיקות דם למיניהן, וידיאו קפסולה. כל הבדיקות יוצאות תקינות מלבד בדיקות הדם שמראות מן הסתם הרבה מאד חוסרים כגון ברזל. הוא בתת תזונה קשה למרות שהוא אוכל הרבה . אני מיואשת ושנינו ממש מודאגים. מה זה יכול להיות? מה אני אמורה לעשות? הוא מטופל על ידי רופא אבל אני מרגישה שהוא יורה לכל הכיוונים בלי לדעת מה באמת גורם למצב הזה. אודה לתשובה והכוונה כלשהיא

שלום רב נשמע שעברתם בירור מקיף. ירידה במשקל יכולה לנבוע ממגוון גורמים ולעיתים הם משולבים ולפיכך הבירור הוא נרחב ומתחיל מהסיבות השכיחות ולבסוף מנסה לשלול את הסיבות הנדירות יותר. ירידה במשקל יכולה לנבוע מצריכה קלורית נמוכה מהמומלץ, בעיית ספיגה (על רקע דלקת במעי, מחלת אחרת שפוגעת בספיגה כגון צליאק, אי ספיקת לבלב ועוד) או מחלה רב מערכתית אחרת אשר גורמת לירידת משקל- כגון מחלה דלקתית כרונית, חוסר איזון אנדוקריני, תהליך גידולי ועוד. במידה ואין ממצא בבירור עד כה, וירידת משקל נמשכת, מציעה שתפני להתייעצות נוספת על מנת לעבור על כל מה שכבר עשיתם ולראות אם יש משהו נוסף שלא בורר. במקביל חשוב מעקב תזונתי מסודר על מנת להשלים את החסרים התזונתיים ולנסות להשיב את המשקל שאבד הרבה בריאות ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס