פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום ההפריה החוץ גופית, תרומת ביציות ופריון האישה והגבר. למרות שבשני העשורים האחרונים חלה קידמה בלתי רגילה באבחון ובטיפול בבעיות פוריות האישה והגבר או בשניהם גם יחד, קיימות עדיין בעיות טיפוליות אשר פתרונן קשה ביותר לביצוע. אחת הבעיות הללו הינה בעיית הטיפולים בתרומת ביציות לאותה אוכלוסייה מוגדרת אשר כה זקוקה לה. נשים אלו הן לרוב לוקות בתסמונות גנטיות, לאחר טיפולים אונקולוגיים, בלות מוקדמת או נשים מסביב לגיל המעבר או אחריו ששחלותיהן אינן מייצרות ביציות הניתנות להפריה והתבססות של הריון תקין. פורום זה והעומד בראשו יציע פתרונות רפואיים ולוגיסטיים לטיפולי הפריה חוץ גופית בכלל ומתרומת ביציות בפרט. כמו כן, יעסוק הפורום בכל הקדמה הנגזרת מטיפולי הפריה חוץ גופית כמו מיקרומניפולציה, גנטיקה של עוברים, הגדרת מין העובר, תאי גזע והפקה כירורגית של הזרע מתוך האשכים אצל גברים הסובלים מהעדר זרע בזירמה.
787 הודעות
725 תשובות מומחה

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

06/10/2013 | 17:42 | מאת: אילנה

שלום לך פרופסור דב פלדברג! יש לי שאלה אני מנסה להיכנס להיריון ב אוםן טבעי ו אני מעשנת חצי קובסה ב יום העם זה פוגעה לקליתת היריון?\ ה עם יש לי עוברים מוקפאים ו ברצוני להחזיר אותם העם עישון יכול ליגרום לאי קליתה של מוקפאים? תודה רבה

לאילנה שלום רב, בדר"כ עישון של כמות סבירה של סיגריות איננו משבש את קליטת ההריון ואת התפתחותו בשלבים המוקדמים. מקובל לחשוב שעיקר השפעת הניקוטין הינה על משקל הילוד שהינו נמוך משמעותית לגבי האמהות שאינן מעשנות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il ** נייד 050-8481909

29/09/2013 | 10:50 | מאת: Yaya

שלום רב, אני אחרי טיפולי פוריות ו5 הזרעות. קבלתי מינוני זריקות שונים בכל מחזור טיפול. לאחרונה עברתי החזרת עוברים שנכשלה לצערי, יש לי כרגע בצקות ונפיחות בקרסול הרגליים, אני כרגע ללא טיפול הורמונלי ובעוד מספר ימים אמורה לקבלולאחר מכן אמורה לבצע החזרת עוברים. האם יתכן כי זה קשור לטיפולים. במידה ולא האם יתכן שזאת בעיה שנובעת מבעיה אורטופדית? תודה Yaya

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אגירת נוזלים ברגליים יכולה לנבוע מטיפולי פוריות ומומלץ להמתין עד לאחר קבלת המחזור. במידה והבצקות לא תרדנה מומלץ לפנות לרופא משפחה כדי לבצע בדיקות כלליות לגבי הגורמים האפשריים להתהוות בצקות אלו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il ** נייד 050-8481909

23/09/2013 | 13:36 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 35, ללא ילדים. מחזורים סדירים של 28-29 יום, מזהה ביוץ בקלות ע"י מקלונים ומדידת חום השחר. לקחתי גלולות הרמונט ברצף מגיל 18 ועד לפני 5 חודשים. לאחר שלושה חודשי ניסיונות לא מוצלחים להכנס להריון ביקשתי לעשות פרופיל הורמונלי. הסיבה שביקשתי אחרי 3 חודשים ולא חיכיתי חצי שנה כמקובל היא שאצל אמא שלי הוסת הפסיקה בסביבות גיל 40 והבנתי שזה תורשתי (למרות שנכנסה להריון טבעי מוצלח בגיל 35, ושוב בגיל 41 בטעות למרות שכבר לא היתה כמעט וסת ועברה הפלה עקב מומים). להלן תוצאות הפרופיל, שבוצע ביום 3 למחזור הנוכחי: TSH 2.25 mIu/l prolactin 247 mIU/l LH 8 IU/l FSH 11.4 IU/l (ערך יחוס לשלב פוליקולארי עד 10.2) estradiol (E2) 138 pmol/l HCG-B <2 IU/l testosterone total <1.5 nmol/l hydroxyprogesterone-17 1.2 nmol/l DHEA-S 1.52 micmol/l לאור ה-FSH הגבוה, הופניתי למעקב זקיקים שהראה ביוץ ביום 15 של המחזור (הנוכחי). השאלה היא האם יש טעם להמשיך לנסות להכנס להריון באופן טבעי, או שעדיף לפנות מייד למומחה פוריות ולא לאבד זמן נוסף? מחיפוש באינטרנט הבנתי שרמה גבוהה של FSH מעידה בעיקר על כמות הביציות שנשארה, ולא בהכרח על איכותן. אבל לא יודעת עד כמה אמינים המקורות באינטרנט. קראתי סיפורים גם על נשים שעם FSH כמו שלי נכנסו להריון טבעי וגם על נשים שעוברות כבר כמה וכמה הפריות מבחנה בלי הצלחה. יש איזושהי סטטיסטיקה בנושא? יש בדיקות נוספות שרצוי לעשות שיכולות לתת מידע נוסף? ושאלה נוספת, האם יש קשר לגלולות? לפי ההיגיון שלי, אם מנעתי ביוץ מגיל 18 עד גיל 35 אמורות היו להשאר לי די הרבה ביציות... מצטערת על האורך. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

למיכל שלום רב, לאור ה-FSH המוגבר אני ממליץ בחום לבצע בדיקת דם ל-AMH שמבטא באופן מדוייק את הרזרבה השחלתית ונותן אינדיקציה לגבי סוג הטיפול המומלץ. הבדיקה מתבצעת במספר מעבדות כמו תל השומר ומעבדת רוזנבלט בתל אביב. אין צורך להמתין ליום ספיציפי של המחזור ואפשר לבצעה בכל שלב של המחזור הוסתי. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il ** נייד 050-8481909

28/09/2013 | 20:10 | מאת: מיכל

בהמלצת רופא הנשים שלי, התוצאה היא 0.92. האם מצריך פניה לרופא מומחה בפוריות או שיש סיכוי להכנס להריון טבעי?

שלום לך. אני בת 44 עם אנדומיטריוזיס+ לבעלי יש בעית זרע.הוצע לנו תרמות בציות קפואות {הם לא בודקים את האיכות ולא נותנים שום מידע על כמה זמן היה קפוא ואיזו שיטה} אך הרופא מוכר באיזור הזה. האם הסיכוי יורד להיכנס להריון מתרומת ביציות קפואות?{ובנוסף בגלל גילי ומצבי ומצב בעלי}. תודה רבה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

להודיה שלום רב, בדר"כ שיטת ההקפאה של הביציות היום הינה בשיטת הויטריפיקציה, דהיינו הקפאה מהירה. בדר"כ אחוזי הצלחת ההריונות בשיטה זו הינה זהה לביציות הטריות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il ** נייד 050-8481909

21/10/2013 | 22:50 | מאת: דנה

כדאי לך ללכת רק על בציות טריות. אחוז הצלחה גבוה יותר. לגבי זרע אתם יכולים לקנות מנה באיכות טובה בבנק הזרע שנבדקו 42 מחלות גנטיות.

05/09/2013 | 13:26 | מאת: מלי

עברתי החזרת עוברים ביום שני ב- 2/9. יומיים אחרי זה התחילו לי כאבי ראש חזקים שלא מפסיקים עד היום. האם אני יכולה לקחת כדור נגד כאבים ואיזה אודה לך על תשובה מהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

למלי שלום רב, אין שום מניעה לקחת מדי פעם כדור בודד נגד כאבי ראש כמו אקמול, אופטלגין, אדויל וכו'. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il ** נייד 050-8481909

שלום רב עברתי טיפול ivf לראשונה בחיי ,שאבו 4 ,החזירו (ב25/8/13) 3, שניים מתוכם בעלי 8 תאים וה3 ,נאמר לי"עם שברים". 1. מה זה אומר ,שברים? 2. מאז ההחזרה יש לי יובש חמור בפה ,במהלך היום וחמור מאוד ,במהלך הלילה,עד כדי שאני מתעוררת 4 פעמים בלילה ,עם לשון ללא רוק ועם צורך עז לשתות ולעשות פיפי. אני נוטלת 3 אנדומטרין של 100 מג ליום,מזריקה קלקסן 80 מג פעם ביום ונוטלת אספירין. אני מאוד מודאגת.מהיו בש בפה. אודה על תשובתך. בברכה

לקריאה נוספת והעמקה

ליוני שלום רב, "שברים" בעוברים מצביעים על שינויים בתוך המרקם העוברי שגורמים לאיכות נמוכה יותר של העובר עם אחוזי קליטה נמוכים יותר. יחד עם זאת לעיתים קרובות גם עוברים כאלו מניבים הריון. לדעתי היובש החריף בפה אצלך נובע בעיקר ממתח נפשי והוא איננו קשור לתהליך הטיפולי או התרופות שאת מקבלת. כמו כן מומלץ להבדק ע"י רופא המשפחה כדי לשלול התפרצות של סוכרת אשר יכולה לגרום ליובש חריף בפה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il ** נייד 050-8481909

28/08/2013 | 15:09 | מאת: מיקה בר

שלום. עשיתי הסכם עם מנור מדיק בקשר לתרומת ביצית, בתור הנתרמת. אינני מוצאת את החוזה המפורט משום מה, וחשוב לי לדעת לכמה ביציות מופרות וטובות אני זכאית, זהו חוזה סטנדרטי, כך שאשמח למידע מפורט. זה די דחוף. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

למיקה שלום רב, מאחר והחוזה הינו עם חברת מנור מדיק עלייך לברר את נושא מספר הביציות איתם. לפי מיטב ידיעתי קיים מענה קבוע באתר שלהם שיספק לך את כל הנתונים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il ** נייד 050-8481909

21/10/2013 | 22:42 | מאת: דנה

רציתי לשאול מה זה "מנור מדיק" איפה את אמורה לעשות את תרומת ביצית ? ומה הם מצעים לך? אני פשוט הוספת אינפורמציה לתרומת ביצית, אני די מבולבלת עם כל הרופאים הפרטים ובתי חולים. את מכירה רופא טוב שנותן שרות אמין ומקצועי?? תודה

28/08/2013 | 13:23 | מאת: Yaya

שלום רב היום קבלתי את התשובות האלה מזה אומר? ESTRADIOL (E-2) 5999 pmol/L PROGESTERONE 115.4 nmol/L BETA-HCG 34 IU/L האם יש מצב שזה יתקדם לחיוב?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, מזל טוב, את בהריון שנראה תקין לחלוטין עפ"י הנתונים הראשוניים. מומלץ לחזור על 3 מדידות של בטא בפערים של יומיים כדי לצפות בהכפלות של ערכים שמצביעות על התבססות תקינה של הריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il ** נייד 050-8481909

שלום, אני בת 40 וחצי, עברתי 4 הזרעות שנכשלו. הרזרבה השחלתית שלי נמוכה. לאחרונה טופלתי בבי"ח כרמל, הייתי אמורה לעבור IVF, אך ברגע האחרון הוחלט לעשות הזרעה. לדעתך, איזה טיפול עדיף לי לעבור- IVF או IVM? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לעדידי שלום רב, לפי הנתונים שמסרת מומלץ להמשיך ולנסות טיפולי IVF עד להתבססות של ההריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il ** נייד 050-8481909

14/08/2013 | 12:26 | מאת: שרון

שלום פרופסור פלדברג ! אני בשלבים של בירורים לגבי תרומת ביצית ובחירת מסלול ורציתי לשאול במידה שאפשר לבחור בין 2 תורמות- אחת בת 19 ואחת בת 27 ושתיהן נשים עם ניסיון פוריות מוכח (שילדו כבר ילד אחד לפחות ) מה עדיף ומי יותר פוריה בת ה19 או בת ה 27 ?

לקריאה נוספת והעמקה

לשרון שלום רב, אין הבדל מהותי בין תורמת בת 19 לבין תורמת בת 27. לדעתי ההכרעה תהיה על בסיס של נתונים נוספים כמו גובה, משקל, צבע עיניים ושיער, גוון של העור ובעיקר ההשכלה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

31/07/2013 | 16:36 | מאת: אפרת

שלום פרופ' פלדברג, אני בת 41, בהריון ראשון ותקין, 6w3d , לאחר טיפול ראשון של IVF שאלתי היא האם בגלל גילי ובגלל שאין לי הריון קודם להסתמך עליו, היית ממליץ לי להעלות את המינון של החומצה הפולית מ-400 מק"ג ל-5 מ"ג ? ועוד שאלה- מאיזה שלב מומלץ לקחת ברזל? אני לוקחת ברזל 30 מ"ג כי ההמוגלובין שלי היה לפני השאיבה 11.9 והוא עלה בבדיקה האחרונה ל12.9 תודה רבה :) אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

לאפרת שלום רב, אכן את צודקת שרצוי במקרה שלך לעבור לריכוז של חומצה פולית של 5 מ"ג לכדור. בשלב זה של ההריון נטילת כדור ברזל המכיל 30 מ"ג הינו מספיק אך ייתכן ובהמשך תצטרכי לעלות במינון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

30/07/2013 | 21:59 | מאת: יפעת

בת 39, לאחר הפרייה אחת. הריון ביוכימי אך לא הכפיל. ציטופלזמה לא אחידה ווקואולה ענקית. מהן הדרכים לשיפור איכות הביציות? מה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

ליפעת שלום רב, בכדי לענות על שאלתך אני חייב הרבה פרטים נוספים לגבי הרקע הפריוני שלך. ככלל, אחת השיטות הבדוקות לשפר את איכות הביציות היא להחליף את הפרוטוקול הטיפולי של השראת הביוץ ולקחת כדורי DHEA באופן קבוע. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

27/07/2013 | 22:29 | מאת: מיטל

שלום רב, אני אחרי החזרה שניה. בהחזרה הקודמת נקלט העובר אבל הופסק ההריון בגרידא כי לא היה דופק. הפעם נקלט גם כן אבל הבטא לא עולה כמו שצריך וכניראה לא מתפתח תקין. האם האנדומיטרין שנתן כתמיכה מונע כרגע הפלה טיבעית של העובר? תודה

למיטל שלום רב, מאוד ייתכן שהנרות של אנדומטרין אכן מונעים את ההפלה הטבעית. המלצתי החמה היא להתייעץ עם הרופא המטפל ולבקש אישור להפסקת התמיכה ע"י הנרות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

25/07/2013 | 21:32 | מאת: עדידה

שלום לכולם, בת 30 אובחנתי כסובלת משחלות פוליסצסטיות עברתי סבב ראשון של טיפול באיקקלומין שלא הצליח טיפול שני באיקקלומין כולל הזרעה. וסת אחרונה- 19.6.13 ביוץ- 7.7.13 + הזרעה בבדיקת בטא ביוא"ב 15 ביום שני האחרון- 483 בבדיקת בטא היום (3 ימים אחרי בדיקה ראשונה) ביו"אב 18בטא- 2500 האם זו עליה נורמאלית? האם הערכים תקינים?

לקריאה נוספת והעמקה

לעדידה שלום רב, מזל טוב, עפ"י רמות הבטא ההריון הינו תקין לחלוטין ועלייך לפנות לרופא המטפל כדי לבצע אולטרסאונד וגינלי במהלך התקופה הקרובה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

שלום רב פרופ' פלדברג, ב-30 ליוני עברתי החזרת עוברים, ב-14 ליולי בבדיקת בטא התבשרתי לשמחתי שאני אכן בהריון! ב-16 ליולי הבטא הכפיל את עצמו וקצת יותר אפילו. שאלתי היא: נתבקשתי לעשות בדיקת אולטרסאונד ב-23 ליולי בבוקר. האם זה לא מוקדם מידי? מה בעצם ניתן לראות שלושה שבועות ויומיים אחרי ההחזרה? תודה רבה מראש, אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

לאפרת שלום רב, בתאריך שנקבע לך את תהיי בשבוע 6 להריון, מועד בו ניתן לראות ולהדגים שק בחלל הרחם. אי לכך, מועד קביעת האולטרסאונד הינו מתאים ותקין. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

15/07/2013 | 20:56 | מאת: מיטל

שלום רב, ביום ראשוןשעבר עברתי החזרה של עובר טרי בן 3 ימים. באותו יום נטלתי 0.2 מ"ג דקפפטיל. וביום רביעי אוביטרל. מיום ההחזרה אני על 200 ג"ר אנדומיטרין פעמיים ביום. אני מודעת לכך שהאנדו' גורם לבחילות ולעוד תופעות הדומות להריון. היום אחרי שבוע וחצי בהם לא עשיתי שום פעילות גופנית מאומצת, עשיתי הליכה שכשל שעה, במישור ולא מאמצת במיוחד. התעייפתי מאוד מהר, וכרגע אני מרגישה כאילו החום שלי עולה והבחילה לא עוברת. יודעת כי מותר לעשות פעילות גופנית לא מאומצת אחרי החזרה. האם יש מקום לדאגה באשר לתחושת החום שעולה, וגלי החוםפ בכלל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

למיטל שלום רב, תוך כדי טיפולי פוריות ונטילת תכשירים הורמונליים קיימות תחושות שונות של חום ועייפות שלא תמיד יש להם הסבר מדוייק. על פניו התופעות שאת מתארת נראות לי כסבירות לחלוטין לאור הטיפול שעברת. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

14/07/2013 | 15:21 | מאת: יעל

שלום רב, אני שבוע אחרי החזרה של עובר טרי בין 3 ימים. היום התעוררתי לכאבי בטן תחתונה עמומים שהלכו והתחזקו, ותחושת נפיחות וכובד באיזור בטן תחתונה. אני לא חוששת שזה מחזור כי עוד יש זמן, מה האפשרויות? תודה

ליעל שלום רב, הכאבים יכולים לנבוע מגירוי שחלתי או מגורמים אחרים כך שקשה מאוד להתייחס לשאלתך באופן מדוייק בלי לקבל פרטים נוספים כמו מספר הביציות שנשאבו, הפרוטוקול התרופתי בהשראת הביוץ וכו'. אשמח להתייחס לשאלתך לאחר השלמת כל הפרטים הללו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

10/07/2013 | 18:27 | מאת: מיכל

שלום רב, עברתי החזרה של עובר מוקפא בן 5 ימים. כבר באותו הלילה יכולתי לחוש כאבי בבטן תחתונה. יום/יומיים אחרי החלו בחילות (הייתי ללא תמיכה הורמונלית כי זוהי החזרה על ביוץ טבעי). היה איחור של יומיים הלכתי לדיוק בכדי להעביר את הבחילות ובכדי לחזק השתרשות שעה אחרי הטיפול, הפסיקו הבחילות והחלו כאבי בטן בוקר למחרת קיבלתי מחזור יום אחרי קבלת המחזור ערכי הבטא היו 3 e2 123 PROG 1.7 האם יתכן והיתה השתרשות וערכי הבטא החלו לעלות והדיקור הפסיק את זה? כאמור הבחילות נעלמו מיד עם התחלת כאבי בטן. האם ערכי בטא יורדים בכזו מהירות במידה ואכן היתה קליטה של העובר? אני יודעת ש-3 זה נחשב שלילי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

למיכל שלום רב, לצערי המחזור הטיפולי הזה לא הצליח להניב הריון ואין שום קשר בין הדיקור שעברת לבין תוצאות הטיפול. אי אפשר להתחקות אחר תחושה של בחילות בטווחים כל כך קצרים ולהסיק מכך מסקנות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

08/07/2013 | 17:56 | מאת: מיטל

שלוטם רב, אני פטיפולי פרויות. הריון קודם אחרי החזרה הסתיים בשבוע 8. אני במעקב אצל המטולוג עקב טרומבוציטוזיס כבר 13 שנה, ללא תרופות. עשיתי בדיקות קרשיות ופרט לפאקטור 8 הכל היה תקין מהן הבדיקות שיש לעשות בכדי להמליץ על לקיחת קלקסאן או כל חומר מדלל אחר. האם יש בדיקות גנטיות שעלי לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

למיטל שלום רב, האינדיקציה לטיפול בקלקסן במצבים של קרישיות יתר מותווית בדר"כ ע"י ההמטולוגים. לדעתי מומלץ לעבור ייעוץ גנטי לאור ההפרעה בפקטור 8 לגבי המשך ביצוע בדיקות גנטיות נוספות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

08/07/2013 | 17:49 | מאת: יעל

שלום רב, אחי סבב נוסף של שאיבה הוחזר עובר אחד ביום 3 שכבר הגיע לדברי המעבדה לשלב הקומפקטיזציה (אני חוששת מתאומים). אחרי ההחזרה ביקש הרופא ליווי של פתיליות אנדומיטרין (שגם היה בסבב הקודם, כאשר הושג הריון), כמו כן זריקת דקפפטיל 0.2 מ"ג. וכעבור 3 ימים אוביטרל. לדברי הרופא שתי הזריקות תוכמות בהשתרשות...האומנם? אם האוביטרל נלקח 3 ימים אחרי ההחזרה מתי עלי לבצע בדיקת הריון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום רב, את בדיקת הדם לבטא יש לבצע 12 יום לאחר נטילת זריקת האוביטרל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

שלום רב, לפני שישה ימים עברתי שאיבת ביציות. נשאבו 18 זקיקים. רמת ה-E2 הייתה 13,940 , והפרוגסטרון היה 2. לפני ארבעה ימים הוחזרו לי שני עוברים. היום בבוקר ביצעתי בדיקת דם הורמונאלית כפי שנתבקשתי, התוצאות: E2 = 4625, פרוגסטרון גדול מ-190 nmol/L האם התוצאות הללו יכולות לרמז על הצלחת התהליך?? בדיקת דם להריון אני מבצעת רק בעוד עשרה ימים.. אודה לך מאוד על תשובתך!! אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

לאפרת שלום רב, בדר"כ בשלב זה של הטיפול אין אפשרות להסיק על התבססות ההריון או לאו. רמות האסטרוגן והפרוגסטרון מצביעות על רמות הורמונליות תקינות לשני ההורמונים. אי לכך תמשיכי בטיפול כפי שאת נוטלת ובצעי את בדיקת הבטא במועד המתאים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

28/06/2013 | 18:06 | מאת: מעיין

שלום רב, בתאריך 22.6.13 הזרקתי אוביטרל לאחר שהרופא ראה באולטרא סאונד ביצית. בתאריכים 23-34/6/2013 בהנחיית הרופא קיימתי יחסי מין. היום (27.6.13) יום 10 לאחר הביוץ ביצעתי בדיקת דם והתוצאה 5. 1. האם זה הריון? 2. במידה וזה שלילי האם עוד יש סיכוי שאני בהריון? 3. כדאי לבצע בדיקה חוזרת? 4. מתי אני אמורה לקבל ווסת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

למעיין שלום רב, אנא חזרי על בדיקת הדם בעוד יומיים ואז תדעי בוודאות אם את בהריון או לא. את המחזור הוסתי את אמורה לקבל תוך מספר ימים במידה וזה לא הריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

28/06/2013 | 10:31 | מאת: משתוקקת לילד

שלום רב, אני כמעט בת 53 - עדיין ללא ילד, במסלול תרומת בצית. בתרומה הראשונה - הריתי והפלתי בשבוע 6 מאז - 6 השתלות נוספות של עוברים ועדיין אין קליטה. מקבלת תמיכה הורמונלית, הרירית מגיעה ל : 8 - רחם תקין. מקבלת גם זריקות קלקסן 60mg ברקע: פיברומיאלגיה + CFS (עייפות כרונית), שקיעת דם מוחשת - כרונית ובעלייה ... הגיע עד ל: 64 (!), CRP = 1 (הנורמה: 0-0-5), ו- C4 גם כן גבוה = מעל 60 ... השאלה: האם עירוי IVIG יסייע לי בקליטה להריון ובשמירה עד ללידה ? אני יודעת שניתן גם במקרים של CFS שיש לי ... עלי לציין, כי יש לי תחושה חזקה שהגלוטן הוא הגורם אצלי לדלקתיות (!), בשבועות האחרונים נמנעתי מגלוטן ומ'מזון' מהחי (אכלתי בעיקר פירות) ו- ש.ד. שלי ירדה ב'ה והגיע ל- 54 ... (הנורמה: 0-20). שאר הבדיקות שבצעתי כולל: RF , בנס ג'ונס ועוד - ב'ה תקינות. אשמח ואודה לדעתך המלומדת. בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, השאלה של מתן IVIG הינה מאוד מורכבת ולדעתי עלייך להתייעץ עם המטולוג וראומטולוג. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

27/06/2013 | 09:59 | מאת: מאיה

הטסה של ביציות מוקפאות פוגעת באופן ניכר בביציות?

למאיה שלום רב, אין שום השפעה על חומר גנטי שקפוא היטב ביחס להטסתו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

25/06/2013 | 09:35 | מאת: עירית

שלום רב, אני בתחילת שבוע 8 עם תאומים משתי ביציות שהוחזרו ב- 19/05/13. אתמול בצהריים התחיל דימום רציני (רק נוזל ללא חלקים) עם כאבי בטן תחתונה שהמשיכו עד היום לפנות בוקר. עברתי אתמול בצהריים א.ס. נצפה דופק * 2 ואצל אחד העוברים יש היפרדות של השליה. הרופא הוסיף לתמיכה הקיימת (כרינון+אסטרופין) גם זריקות וציווה על מנוחה. 1) האם השליה עדיין יכולה לשקם את עצמה במצב כזה? 2) האם יש עוד מה לעשות? 3) האם מדובר במנוחה במיטה מבלי לעשות דבר מלבד דברים הכרחיים? תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לעירית שלום רב, מנוחה הינה חלק אינטגרלי של מצב בו יש הפרדות של שליה בהריון צעיר. הזריקות שאת מקבלת עשויות לתרום להחלמה מהירה יותר במצב זה. מנוחה הינה מנוחה מוחלטת עם ירידה לשירותים, אוכל ומקלחת בלבד. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

27/06/2013 | 08:20 | מאת: עירית

קודם כל תודה. הדימום אומנם פסק אך ביצעתי אתמול בדיקה חוזרת אחרי שלפני יומיים נראו 2 שקי הריון עם שני עוברים ודופק. כעת "נראה שק אחד עם עובר ודופק. מאחורי שק ההריון נראית המטומה 10*24 מ"מ". 1) האם יש סיכוי שהעובר השני מסתתר מאחורי הראשון ולכן הטכנאית לא ראתה אותו כי היא אמרה שזה מוזר שהיא לא רואה לפחות שק הריון? 2) מה זה המטומה והאם זה מסכן את העובר שכן ראו? תודה

23/06/2013 | 22:08 | מאת: יעל

שלום רב אני לקראת סבב נוסף של הפריה בהפריה הקודמת נקצרו 19 ביציות, 1 מהן הופרתה ב-ןהכ ו-5 בicsi כולם גולדו לבלסטוציסטים אחד הוחזר - נקלט ולא היה דופק שבוע 8 5 הוקפאו בהחזרה הראשונה- רק מבחנה אחת שרדה את ההפשרה האם בלסטוציסטים פחות עמידים להפשרות? האם כדאי להחזיר טריים בלסטוציסטים, אבל להקפיא כאלו בני שלושה ימים? האם האמירה כי ההפריה תלויה באיכות הזרע אבל התפתחות העובר באיכות הביצית נכון? אני עם תרומת זרע, האם כדאי להחליף תורם עם כמות כזו קטנה של הפריות? תודה

ליעל שלום רב, 1. תמיד רצוי להקפיא בלסטוציסטים ולהפשירם לצורך ההחזרה כי עובר בשלבי התפתחות כל כך מתקדמים מניב הריונות באחוזי הצלחה גבוהים. 2. הבלסטוציסטים עמידים בפני ההקפאה וההפשרה לא פחות מעוברים של יום 3. 3. לדעתי לאור הנתונים שמסרת מוקדם עדיין להחליף את התורם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

22/06/2013 | 21:14 | מאת: יעל

שלום רב אחרי החזרה של מוקפאים, לא ברור עם היה הריון, היו בחילות, ותופעות שהיו בסבב הקודם שבו היה הריון (שניגמר בשבוע 8) קיבלתי מחזור, הבחילות המשיכו אני מתחילה הערב סבב הורמונים נוסף כי לא נשארו מוקפאים בבדיקות דם שעשיתי 24 שעות אחרי תחילת המחזור אלו היו התוצאות e2 123 PROG 1.7 בטא 3 אני לא מבינה איך יש בטא אם אין הריון? כמו כן האם הערכים בסדר להתחלת סבב נוסף? תודה

ליעל שלום רב, ערך של בטא של 3 נחשב כערך שלילי ואין לו שום משמעות מבחינה מספרית. עפ"י הרמות ההורמונליות את יכולה להתחיל מחזור טיפולי חדש. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

15/06/2013 | 23:15 | מאת: נונה 10

לאחר IVF אני בשבוע 9 עם תאומים כאשר עובר אחד תקין עם דופק וקוטב עוברי נכון. שני קטן, ללא דופק רק עם חלמון וללא קוטב עוברי. נאמר לי שמרבית הסיכויים שהוא ייספג. מתי זה אמור לקרות? האם צםוי להיות דימום? האם קיימת סכנה להריון ולעובר התקין עקב התכווצויות?

שלום רב, עפ"י הנתונים שמסרת העובר הבלתי תקין אמור להספג בשבועות הקרובים. בדר"כ הדבר מתרחש ללא דימום אך גם אם יש דימום קל בדר"כ אין סכנה לעובר התקין. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

09/06/2013 | 21:48 | מאת: יעל

שלום רב אחרי החזרת עוברים, כמה זמן לוקח עד להשתרשות? האם זה קשור לגיל העוברים שהוחזרו? אם כן, אז שלי הם בני 5 ימים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום רב, בהחזרת בלסטוציסטים בדרגת התפתחות של יום 5 ההשרשה מתחילה בדר"כ באופן מיידי ומסתיימת תוך 24 שעות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

05/06/2013 | 13:07 | מאת: לימור

צהריים טובים 19/5/13 החזרת 2 עוברים (תרומת ביצית) בדיקת דם ב 2/6/13 התקבלו הערכים הבאים: E2 4238 PROGRESTONE 48.50 HCG-B 403 בטא היום 5/6/13 ביצעתי עוד בדיקת דם הערכים שהתקבלו E2 7064 PROGRESTONE 51.4 HCG-B 728 בטא האם תקין? אני מקבלת תמיכה של 4 כדורי אסטרופם 200 מג ביום וגינאלי מדבקה של אברול 1 לשלושה ימים אוטרוגסטן -- 3 פעמים וגינאל תודה ויום נפלא

לקריאה נוספת והעמקה

ללימור שלום רב, לצערי הבטא לא הכפיל את עצמן כצפוי. אי לכך אני ממליץ בחום לחזור על עוד 2 בדיקות בטא עוקבות, בהפרשים של יומיים, כדי להתרשם מתקינות ההריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

09/06/2013 | 09:53 | מאת: לימור

בוקר אור תודה לתשובתך תשובתו של הרופא שלי היתה תגובתו של הרופא שלי היתה - שיש עלייה יפה ושזה לא מתמטיקה מדוייקת והטווח של התקין גדול לכן לא ניתן לדעת וככל שיחלוף הזמן התמונה תתבהר. הבטא עלתה ב 1.8 אומנם לא בהכפלה ולעשות בדיקה שוב רק ביום שני האם הוא טועה? תודה ויום נפלא

04/06/2013 | 12:09 | מאת: יעל

שלום רב תודה על התשובה הקודמת, והנה עוד אחת הביוץ כניראה התרחש כבר, אך הפרוגרסטרון טרם עלה יום 16- 1.1 יום 17- 1.4 יום 18- 5.2 לדברי הרופא הביוץ עצמו התרחש ביום יום 17 ליום 18 כ-24 שעות אחרי הפיק ב-LH. נתנה לי הוראה לקחת אוביטרל היום (יום שלישי) בכדי לכוון להחזרה ביום ראשון (העוברים בני 5 ימים) האם עליתו האיטית של הפרוגסטרון מצביעה על דבר מה? וממתי מתחילה הספירה של בדיקת ההריון? מיום הביוץ המשוער או מיום לקיחת האוביטרל? החשש העיקרי הוא חוסר העליה של הפרוגרסטרון, והאם זה מעיד על דבר מה... הרירית אור ליום 16 היתה 8 מ"מ תודה

ליעל שלום רב, העלייה המתונה של פרוגסטרון לאחר השיא של LH איננה מצביעה על פתולוגיה של התהליך הביוצי אלא על עיתוי הביוץ. המועד שנקבע להחזרת עוברים נראה לי תקין. את בדיקת הבטא תבצעי כ-12 יום לאחר מועד ההחזרה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

שלום רב אני במעקב להחזרת עוברים מוקפאים על בסיס ביוץ טיבעי יום 17 יום 16 E2 2212 1016 1.4 1.1 PROG 26.9 43.8 LH ניראה כי הביוץ טרם התרחש, מכאן שההחזרה לפי החשבון תצא בשבת הרופא טוען כי אין משמעות לחצי יום לפה חצי יום לשם הוא הציע לקיחת אוביטרל מחר (אמור להיות יום הביוץ) ובכך בעצם ימשוך את הביוץ יום נוסף ומכאן שההחזרה תהיה בראשון. מה אתה אומר? מספר המוקפאים קטן ולכן אני חוששת "לבזבז" אחד. חושבת על לחכות לחודש הבא. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום רב, את בבטחון מלא יכולה לקבל את זריקת האוביטרל ולהחזיר את העוברים ביום ראשון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

שלום רב, אני בגיל 52 סובלת המון שנים מפיברומיאלגיה. שקיעת הדם שלי מוחשת כרונית ובעליה ! תוצאה מאתמול = 64 אציין כי אבי ז'ל הגיע ל- ש.ד. 80 והתעוור (טמפורל ארטריטיס). הראומטולוג לא מתייחס לגובה ש.ד. שלי. אציין כי בתקופה ארוכה בה אכלתי מהצומח - חי בלבד, השקיעה חזרה ל-גדר הנורמה (בשנת 2010). גם כעת 95% מהזמן, אני אוכלת Raw Food ללא גלוטן, לקטוז, או שאר מוצרים מהחי. גם ללא מלח, סוכר, שמן ועוד ... דואגת. מה הצעתך ? מצ'ב תוצאות ש.ד. מהשנים האחרונות: האם יש קשר לאי קליטה להריון ? = מסלול תרומת בצית. בתודה מראש. ESR 1 hour - 31/05/13 - mm/hr = 64 ESR 1 hour - 05/12/12 | mm/hr = 50 ESR 1 hour - 12/08/12 | mm/hr = 50 ESR 1 hour - 04/05/12 | mm/hr = 40 ESR 1 hour - 11/08/10 | mm/hr = 18

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין שום קשר בין רמת שקיעת הדם לבין קליטה או אי קליטה להריון במסלול של תרומת ביצית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

29/05/2013 | 10:49 | מאת: לימור

בוקר נפלא אחרי החזרת עוברים מתרומת ביצית הוחזרו 2 עוברים בדרגה 1 חלוקה של 8 בתאריך 19/5/13 כאשר מחזור אחרון היה ב 1/5/13 אני מקבלת תמיכה של 4 כדורי אסטרופם 200 מג ביום וגינאלי מדבקה של אברול 1 לשלושה ימים ועוד כדור שאיני זוכרת את שמו 3 פעמים ביום וגינאלי (אסטרופם בעצם התחלתי לקבל כהמ ימים אחרי התחלת המחזור) שאלה 1 - האם התמיכה מעקבת מחזור? מכיון שהמחזור שלי סדיר כל 28 יום... ואין שום סימן שאלה 2 - ביומיים האחרונים יש לי בחילות ורגישות בחזה בצורה שלא זכורה לי, גם לא לפני מחזור.. האם זה בגלל התמיכה שאני מקבלת... שאלה 3 - האם אי קבלת המחזור והסימפטמים שרשמתי בשאלה 2 יכולים לתת תקווה או שעדיין מוקדם לדעת אני רוצה לציין שנאמר שהעוברים יפים מאוד ואף הוקפאו 2 תודה ויום נפלא

ללימור שלום רב, הפרוטוקול התרופתי שאת מקבלת הוא מצויין אחרי טיפול IVF עם תרומת ביצית. לפי כל הסימנים נראה שהטיפול הצליח. יחד עם זאת, לפרקים כל הסימפטומים יכולים להיות נעוצים בתכשירים התרופתיים שאת מקבלת. אי לכך, רק בדיקת רמת בטא בדם תתן את המענה האולטימטיבי להצלחה או אי ההצלחה של הטיפול. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

28/05/2013 | 17:47 | מאת: דנה

אני זקוקה לתרומת ביצית וברצוני לברר האם קיימת אפשרות לקבל תרומת ביצית מאחותי. תודה דנה

לקריאה נוספת והעמקה

לדנה שלום רב, לפי החוק במדינת ישראל אין שום אפשרות לקבל תרומת ביצית שאיננה מתבצעת בצורה אנונימית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

26/10/2013 | 16:36 | מאת: רונית

אז היא אפשר לקבל תרומת ביצה מאחותי למה

27/05/2013 | 23:09 | מאת: אירנה

שלום רב אני בת 24 ביום ראשון שאבו לי 26 ביציות הופרו 10 ויש לי כאבים בבטן ונפיחות בבטן כמה זמן אמור להמשך הכאב ביום רביעי ההחזרה .

לאירנה שלומות, מאחר ומספר הביציות שנשאבו הינו גבוה יחסית הכאבים בבטן התחתונה והתפיחות הבטנית יכולים להמשך מספר ימים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

27/05/2013 | 14:45 | מאת: מיטל

שלום רב אני מבקשת להבין דבר מה אני מיועדת להחזרת עוברים מוקפאים על בסיס ביוץ טיבעי. גיל העוברים הוא 5 ימים. שאלתי- ממתי סופרים 5 ימים? האם יום הביוץ הוא יום 1 או שמה סופרים 5 ימים יום אחרי הביוץ? בהחזרה הראשונה ביוץ ביום א החזרת עובר ביום ה הקפאת עוברים ביום ו תודה

לקריאה נוספת והעמקה

למיטל שלום רב, יום הביוץ מחושב כיום השאיבה. אי לכך, החזרת עוברים של יום 5 (בלסטוציסטים) מתבצעת ביום 5 מיום הביוץ. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

16/05/2013 | 17:48 | מאת: אפרת

שלום רב, אני בת 49, נשואה ללא הריונות או גרידות בעברי וללא שום טיפול הורמונלי להריון, בריאות ומשקל תקין- האם היית ממליץ לשקול רק תרומת ביצית, האם לפי דעתך אין סיכוי לדלות ביצית אחת בריאה שליולהפרותה ? במידה ורק תרומת ביצית עומדת בפני, איני מעוניינת לטוס לשם כך לחו"ל, האם הנל מקטין את סיכויי להרות במידה וההליך יבוצע כאן?תודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

לאפרת שלום רב, ללא ספק הגישה המומלצת עבורך, כדי להגיע להריון ולידה הינה תרומת ביצית. במסגרת בי"ח אסותא יש מסלול של קבלת ביציות אשר מובאות לארץ מאוקראינה וההחזרה מתבצעת כאן. אני ממליץ לפנות אליהם ולקבל את כל הפרטים הרלוונטיים. ללא ספק, הדבר איננו מוריד ממידת ההצלחה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

09/05/2013 | 17:57 | מאת: יעל

שלום רב אני מבקשת לדעת בדוח המעבדה של אסותא, שם מוקפאים צאצאי לעתיד, נתקלתי במונח שאשמח להבין מהו z-score כמו גם comp תחת העמודה stage כמו כן מה ההקשר של המילה global בדוח מעבדה זה הרופא שלי אינו נמצא וחשוב לי לדעת מה מצבם תודה

ליעל שלומות, אינני יודע מה הכוונה ל-z-score. המילה comp הינה קיצור של compacted, דהיינו עובר שמתפתח יפה ובדרך להפוך לבלסטוציסט. global הינו שם המדיום (קרקע מזון) שבו מתשמשים במעבדה לגידול עוברים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

27/03/2013 | 10:47 | מאת: יסמין

פרופ' דב פלדברג שלום , אני בחרתי במסלול שהוא לא אנונימי לגבי התורם והתורמת דבר שחשוב לי מאוד . בחרתי תורמת מגאורגיה מקסימה עם נתונים ומראה לטעמי . הבנתי שבגאורגיה עדיין לא משוכללים ואין אפשרות לעשות שם בדיקת pgd אבחון גנטי טרום הריוני ובחירת מין הילוד על כן שאלתי היא האים יש איזשהוא אפשרות לייבא את הביציות המופרות ולעשות כאן באחד בתי החולים את הבדיקה ואת החזרת העוברים המופרים לפי בחירה אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

ליסמין שלומות, לצערי לא ניתן בארץ לבצע PGD לקביעת מין העובר ללא סיבה רפואית גנטית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

21/10/2013 | 23:02 | מאת: דנה

סליחה על השאלה, אבל רציתי לשאול למה דווקא בחרת בגאורגיה? מה הם מצעים? אני פשוט הוספת אינפורמציה, אני גם זקוקה לתרומה ביצית. אשמח לקבל תשובה. תודה

25/03/2013 | 00:58 | מאת: אנונימי

שלום,בגיל קטן עברתי ניתוח להסרת אשך היום גיליתי באשך השני גוש בגודל בינוני האם ישנו סיכוי שאצטרך לעשות ניתוח זה שנית ולהשאר עקר? בבקשה תענו מהר אני מאוד לחוץ

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי לא ניתן לענות בצורה מוסמכת על שאלתך ועליך לפנות דחוף לאורולוג שיבצע את כל הבדיקות וינחה אותך לגבי המשך טיפול. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

10/03/2013 | 15:08 | מאת: iris

באיזהתורמת איזה בית חולים אפשר לתרום?הבנתי שלא כולם ערוכים לזה..האם אפשר באופן פרטי בחול עם זוג ישראלים?

לאיריס שלומות, אנא התקשרי אלי לנייד 050-8481909 כדי לברר פרטים נוספים עלייך. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

04/03/2013 | 10:36 | מאת: יאירה

הייתי רוצה לתרום ביציות בארץ ויש לי שאלות **האם זה שהייתי אם פונדקאית מהווה בעיה ? ועד איזה גיל אפשר לתרום ? **אני מבינה שהסכום שהתורמת מקבלת מהנתרמת הוא 10 אלפים שח ..האם אני יכולה ליצור קשר עם מישהי שזקוקה לתרומה ומוכנה לשלם יותר או שזה החוק וזה התשלום ?

לקריאה נוספת והעמקה

ליאירה שלום רב, אנא התקשרי אלי לנייד 050-8481909 כדי לברר פרטים נוספים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

23/03/2013 | 20:37 | מאת: מאם

ליאירה שלום, קודם כל תבוא עלייך הברכה על הרצון.... אנו זוג המעוניין בתרומת ביציות. צרי איתי קשר למייל שלי ונראה האם נוכל לחבור. mike260@walla.com

03/03/2013 | 15:12 | מאת: לימור

הי, אני מעוניינת לתרום הורמונים שקניתי לפני שבוע ולא ניתן להחזיר אותם לבית המרקחת. מנופור, אוביטרל, סינרל

28/03/2013 | 18:55 | מאת: ים של אהבה

הי,אני זקוקה להורמונים בדחיפות ,אשמח על יצירת קשר הנייד שלי 0549427724

01/04/2013 | 18:23 | מאת: חנה

האם זה רלונטי כי אשמח לקבלם ותודה חנה

09/05/2013 | 15:33 | מאת: לימי

זקוקה למנופור דחוף. 0526544488

27/02/2013 | 18:17 | מאת: סיגל

daשלום ב 17.2.13 החזירו לי בשעע 19:00 4 עוברים בני יומיים 4 תאים כולם.קמצ מבלבלים אותי עם ימי ההחזרה איך סופרים את הימים היום ה 27.2 רק היום ב אותה השעה זה יום עשירי,ממש מבולבלת. בדיקת בטא שהרופא הפרטי הוסיף לבדיקות הרגילות הראתה שלילי האם זה סופי? או שישי תקווה

לסיגל שלומות, היית אמורה לחזור על בדיקת הבטא כעבור יומיים ב-29/2/13. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

23/02/2013 | 11:03 | מאת: אתי

שלשום יום חמישי התחלתי בהזרקת הורמונים (מונופור 4 אמפולות ל- 4 ימים בינתיים). לקראת הפריה חוץ גופית. (הזרקה ראשונה ביום חמישי). היום יום שישי (יום שני לטיפול) בגלל ענין משפחתי לא שגרתי לא יצא לי להזריק. האם אפשרי להזריק ממחר לעוד 3 ימים או לוותר החודש לגמרי בגלל הפסוס של היום ולהתחיל טיפול חדש בחודש הבא? תודה

לאתי שלומות, אנא תמשיכי להזריק עוד 3 ימים ותבצעי בדיקת אולטרסאונד ובדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון. במידה וכל הממצאים יהיו תקינים תמשיכי בטיפול ואין צורך להפסיקו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

20/02/2013 | 18:32 | מאת: נשאית

אני אמורה להתחיל IVF. האם מקובל לעשות PGD לבדיקת גן BRCA2? האם עלול להיות סיכון לעובר המתפתח יותר מבIVF רגיל. האם התהליך מומלץ לגן זה או שעדיף לותר ולעבור הפריה רגילה? לא אישרו לי את הPGD בקופת חולים ואני מתלבטת סעניין נחיצות מול עלות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, גם אני ממליץ לוותר על בדיקת BRCA2 באספקט הפרטי, אלא לגשת ל-IVF רגיל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל www.feldbergclinic.co.il נייד 050-8481909

04/02/2013 | 14:06 | מאת: ספיר

בת 41.5 ( +1 ) - לאחר שנה של זרעות שנכשלו פניתי לקבל אישור לIVF במקביל עשיתי פרופיל הורמונלי וה FSH היה 37 - קיבלתי תשובה שלילית ... - חודש לאחר מכן הFSH היה 5 (התחלתי גם דיקור) - אני מחכה לראות אם יאשרו לי אינני בקיאה בזכאות לפי משרד הבריאות לאישור הטיפולים - 1.האם מישהו יודע? האם בגלל בדיקה אחת כזו הם יכולים לא לאשר ( רואים שהמגמה לא עלייה אלא מתנדנד.....) - אני יודעת שהסיכוי קטן אבל האם הם יכולים לא לתת לי את הזכאות לנסות? 2. התחלתי גם לבדוק לגבי תרומה - האם באלישע יש תוכנית שמבוצעת בארץ (עם טריים) מקייב ? לא נראה לי רלוונטי תרומה מהארץ בטח יש תור גדול ואני לא נשואה אז בטח ייקח לי המון זמן לקבל 3. מה לגבי ההלכה ? - האם לאחר הלידה רשום באיזה מקום שהיתה תרומה ? אני צריכה להצהיר? האם הלכתית אצטרך לעשות איזו פעולה ? תודה רבה :-)

לקריאה נוספת והעמקה

לספיר שלומות, 1. לפי הנחיות משרד הבריאות אינך זכאית לביצוע IVF עם הביציות שלך עקב גילך וללא שום קשר לרמת ה-FSH. 2.כדי לברר לגבי הבאת עוברים מקייב כדאי להתקשר לאלישע ולשאול אותם ישירות. תוכנית זו קיימת ללא ספק באסותא רמת החי"ל ובאסותא רשל"צ. 3.אין שום בעיה מבחינה הלכתית ועפ"י ההלכה שיוך דתי של הילוד נקבע עפ"י האם שיולדת אותו. אי לכך אין צורך בשום רישומים והילוד יירשם כשלך ללא צל של ספק. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il

01/04/2013 | 18:29 | מאת: ספיר

מתח רב יכול לגרום לעליה של ה- fsh. תנסי לשנות לתזונה בלי קמח לבן, לאכול אורז מלא, לשתות הרבה מים לא קרים ולעשות אמבטיות חמות ותעשי שוב בדיקה ותראי שינוי. גם שיטת אביבה עוזרת. ולאכול מלא סלק.

אני בת 45 כשנתיים עוברת טיפולי הפריות- IVF באמצעות זריקות הורמונים לפני כחודשיים התגלה גוש סרטני בשד שהוסר בניתוח. הומלץ לי על ידי רופא נשים שלי כדי לשמור על האופציה להריון יש לבצע שאיבה ולהקפיא עוברים. אני אמורה להתחיל בטיפולי מנע כגון הקרנות וטיפול הורמונלי. שאלתי היא אם אני מקבלת טיפול הרמונלי לסרטן האם ניתן לבצע טיפול להריון ואם כן מתי? במקביל או להפסיק טיפול הורמונלי לכמה זמן?

לקריאה נוספת והעמקה

לדנה שלומות, ההתייעצות שלך חייבת להתבצע עם האונקולוג המטפל יחד עם גינקולוג המומחה לשימור פוריות באחת מיחידות ה-IVF. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il

29/01/2013 | 10:55 | מאת: יונה

שלום אני כמעט שבועיים אחרי החזרה של שני עוברים טריים. לפני יומיים התחיל לי דימום שהתחיל בהפרשות חומות ואחכ התחזק לדימום אינטנסיבי אפילו יותר מוסת רגילה. האם יש טעם להמשך התמיכה? האם יש עניין לבצע בטא? יש סיכוי להריון? תודה

ליונה שלומות, מאחר וחלק מהריונות ה-IVF מתאפיינים בדימום דמוי מחזור עלייך לבצע בדיקת בטא ורק לאחר ווידוא התשובה יש להחליט לגבי המשך התמיכה או הפסקתה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il