פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום ההפריה החוץ גופית, תרומת ביציות ופריון האישה והגבר. למרות שבשני העשורים האחרונים חלה קידמה בלתי רגילה באבחון ובטיפול בבעיות פוריות האישה והגבר או בשניהם גם יחד, קיימות עדיין בעיות טיפוליות אשר פתרונן קשה ביותר לביצוע. אחת הבעיות הללו הינה בעיית הטיפולים בתרומת ביציות לאותה אוכלוסייה מוגדרת אשר כה זקוקה לה. נשים אלו הן לרוב לוקות בתסמונות גנטיות, לאחר טיפולים אונקולוגיים, בלות מוקדמת או נשים מסביב לגיל המעבר או אחריו ששחלותיהן אינן מייצרות ביציות הניתנות להפריה והתבססות של הריון תקין. פורום זה והעומד בראשו יציע פתרונות רפואיים ולוגיסטיים לטיפולי הפריה חוץ גופית בכלל ומתרומת ביציות בפרט. כמו כן, יעסוק הפורום בכל הקדמה הנגזרת מטיפולי הפריה חוץ גופית כמו מיקרומניפולציה, גנטיקה של עוברים, הגדרת מין העובר, תאי גזע והפקה כירורגית של הזרע מתוך האשכים אצל גברים הסובלים מהעדר זרע בזירמה.
787 הודעות
725 תשובות מומחה

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

10/12/2016 | 14:10 | מאת: מיכל

שלום, אני בשבוע 12+2. הפסקתי לגמרי תמיכה של אסטרוגן לפני יום וממשיכה עם תמיכה של פרוגרסטרון 400 מג 2x למשך יומיים ואז עוד יומיים רק 400 מג. שאלתי היא, איך אפשר לדעת שהשילייה כבר מייצרת לבד את ההורמונים האלה? מה סיכויי הפלה? ואיך אפשר לדעת שהכל בסדר? תודה רבה !!!!

לקריאה נוספת והעמקה

למיכל שלום רב, החל משבוע 13 השליה לוקחת את הפיקוד על התפתחות ההריון ע"י תפקוד השליה עם אספקת דם אינטנסיבית לעובר המתפתח. במידה ובדיקת האולטרסאונד שבוע 12 הינה תקינה לחלוטין אין ספק שאפשר להפסיק את התמיכה כי השליה ממלאת את מקום התמיכה באופן מושלם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

שלום, אני בת 47, אם לבן ביולוגי בן 4 מivf ומעוניינת בילד נוסף, מפאת גילי האופציה היא תרומת ביצית. האם אקבל הורמונים כחלק מההכנה?

לקריאה נוספת והעמקה

לרוית שלום רב, ההכנה לתרומת ביצית כרוכה בטיפול הורמונלי ע"י כדורי אסטרוגן ונרות פרוגסטרון בלבד. אין צורך כמובן במתן זריקות להפעלת השחלה אלא בבניית הרירית הרחמית בלבד. אל דאגה והעומס ההורמונלי שניתן בהכנה כזו הוא נמוך ביותר. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

31/10/2016 | 13:16 | מאת: שירה

שלום פרופ', אני נמצאת בטיפולי הפריה ולוקחת הורמונים. לקראת החזרה שלישית של עובר בלסטוציסט מתרומת ביצית. האם אני יכולה לעשות טיפול של הזרקת בוטוקס למילוי קמטים בצידי העיניים? מדובר על איזור קטן מסביב שתי העיניים. האם יש סכנה בטיפול זה יחד עם טיפולי ההפריה? כמובן שמדובר על טיפול שנעשה ע"י רופאה מומחית והמילוי הינו באישור משרד הבריאות. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לשירה שלום רב, בזמן טיפולי פוריות והריון צעיר ממש לא מומלץ לקבל זריקות של בוטוקס למטרות קוסמטיות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

24/10/2016 | 18:47 | מאת: שירה

שלום, בעלי נשא של sma, בתרומת ביצית הבנתי שלפני קבלת תרומת ביצית התורמת נבדקת לשלילת sma? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לשירה שלום רב, במידה והתרומה מתבצעת בארץ אכן התורמת עוברת בדיקת SMA. במידה ומדובר בטיפול בחו"ל את חייבת לברר ביחידה הספיציפית שם מתבצעת הההפריה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

07/10/2016 | 15:02 | מאת: אורית

שלום, בת 46, מתעניינת בתרומת ביצית. בהיסטרוסקופיה אבחנתית נרשם: תעלת צואר הרחם לא תקין (isthmocele מניתוחים קיסריים קודמים). האם עם ממצא כזה של היצרות בתעלת הרחם יש סיכוי להקלט להריון מתרומה ביצית? שאלה נוספת: יש לי ילדים מהריון טבעי, האם הקופת חולים לא מאשרת את ההליך למי שיש יותר מ2 ילדים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לאורית שלום רב, אין שום מניעה להצלחה של טיפול בתרומת ביצית במקרה שלך. העוברים יוחזרו לחלל הרחם וכנראה תזדקקי לניתוח קיסרי במועד הלידה. אכן הקופה איננה משתתפת בהוצאות של ילד שלישי במקרים של תרומת ביצית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

בת 45 פלוס אחד קופת חולים מכבי זהב מהי הפרוצדורה בארץ לתרומת ביצית. ועם אני רוצה רק תורמת יהודיה מהו ההליך וכמה זמן זה לוקח תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לגילי שלום רב, יש שני מרכזים בארץ אשר מטפלים בתרומת ביציות מנשים ישראליות: 1. אסף הרופא 2. ביה"ח הלל יפה. אנא פני ליחידה להפריה חוץ גופית לאחד משני המרכזים הללו ותוכלי לקבל את כל האינפורמציה הרלוונטית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

אני אחרי המון סבבים של שאיבות ולכן חשוב לי לשמור על ההריון. רציתי לדעת מאיזה שבוע של ההיריון מותר להתחסן נגד השפעת והאם יש חשש שהדבר יגרום להפלה או למום כלשהו אצל העובר? בנוסף, מה קורה אם בעקבות החיסון מקבלים חום או שפעת? האם אז יכולה להתרחש הפלה, חלילה? או שעלול להיגרם נזק לעובר? יש לציין שאני לוקחת תמיכה וכרגע אני בשבוע השביעי של ההיריון.

לקריאה נוספת והעמקה

ללילי שלום רב, לאור הרקע הפריוני, המספר הרב של הטיפולים שעברת וגיל ההריון הצעיר בו את נמצאת אני ממליץ בשלב זה להמנע מהחיסון, בפרט שאנו עדיין בתקופה שקטה מבחינת התחלואה בשפעת. הדבר הנכון יהיה להמתין לפחות לשבוע 16-18 של ההריון ורק אז לבצע את החיסון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

שבוע טוב, בתאריך 07/08 הוחזרו לי שני עוברים טריים לאחר IVF. הבטא בחמישי האחרון הייתה רק 4116. במקביל עקב כאבים קשים בצד השמאלי הלכתי למוקד, שם גילו אצלי בשחלה השמאלית ציסטות בקוטר של 31 מ"מ+22 מ"מ ובימנית ציסטות בקוטר של 32 מ"מ+19 מ"מ. אני לוקחת נרות ואסטופם פעמיים ביום. רציתי לדעת: 1. האם כמות הבטא הזו תקינה לשבוע ההיריון? 2. עד מתי עליי לעשות בדיקות בטא? 3. האם יכול להיות שהבטא לא עולה בצורה תקינה בגלל הציסטות? 4. מה ניתן לעשות כדי לצמק את הציסטות? וממה הן נובעות? 5. עד איזה שבוע של ההיריון יש לקחת את התמיכה? תודה רבה, אורית

לקריאה נוספת והעמקה

לאורית שלום רב, ברמות הבטא שציינת חייב להופיע שק בחלל הרחם עם קוטב עוברי, במידה וההריון הוא תקין. לאחר ממצא סונוגרפי תקין אין טעם להמשיך בבדיקות הבטא ואין שום קשר לרמות הבטא והציסטות השחלתיות. המעקב חייב להיות סונוגרפי עם הדגמת עובר ודופק לאחר שבוע 6 להריון. את התמיכה מקובל לתת עד לשבוע 10-12 של הההריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

16/09/2016 | 22:44 | מאת: תמי

ערב טוב ד"ר , אני בכמה ימים אחרונים שקלתי בתרומת ביצית משלי , אני מדפדפת וקוראת כל מנה כתבות ומחקרים , כמו כולנו אשמח לקבל ממך תשובה מה ההשלכות עבר תרומה זו ? אם הגוף שלי או רחם נפגעים ? ובאיזה מכון / בי"ח / קליניקה פרטית אתה ממליץ שאני יפנה ? ומה התהליך ? ואם זה נעשה חוקי , כולל תשלום לתורמת עם חתימות של סודיות מוחלטת ?

25/09/2016 | 17:00 | מאת: לינה

גם אני מעוניינת לתרום ביציות. ראיתי שצריך לעבור ועידה, מה בידיוק שואלים בה? באיזה בית חולים בחיפה אפשר לבצע? תודה

12/09/2016 | 16:34 | מאת: אנונימית

פרופ" שלום רב, בת 39 בריאה, נשואה. אחרי 8 IVF שכשלו ושני מחזורי החזרה מתרומת ביצית שנכשלו גם כן. כל הבדיקות תקינות ( לא מוסברים) במחזור האחרון קיבלתי גם קלקסן. 2 שאלות: מה יכולות להיות הסיבות לכישלונות החוזרים? האם כדאי פיפל? ועוד שאלה..סליחה, האם כדאי לנסות החזרה על בסיס טבעי? ( יש לי עוד שני עוברים מוקפאים). תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אני ממליץ בחום לבצע פיפל ולהכין את הרחם, עם תרופות ולא על בסיס של מחזור טבעי, להחזרת העוברים המוקפאים. במצב נתון כזה יש לשקול גם אפשרות של פונדקאות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

11/09/2016 | 10:01 | מאת: נלה נלה

שלום רב, נטלתי החל מהיום השני אסטרופם פעמיים ביום כדור אחד. הטיפול נועד לעכב ביוץ כי הוא יוצא לי בשבעה נקיים. בבדיקות ביוץ ביתיות ביצעתי נראה כי לא התרחש כלל ביוץ . שאלותיי : 1. האם מינון כזה של אסטרופם כפי שנטלתי יכול למנוע התרחשות של ביוץ כלל? 2. בכמה זמן מעכב האסטרופם את קבלת הווסת. אני ביום ה 32 בדכ מקבלת כל 26-28 יום?

לקריאה נוספת והעמקה

לנלה שלום רב, מינון כזה של אסטרופם אכן יכול למנוע ביוץ ולעכב קבלת מחזור אפילו במספר שבועות. כדאי להבדק ע"י הרופא המטפל, לעבור אולטרסאונד וגינלי ובמידת הצורך לקבל תרופות לזירוז המחזור. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

שלום אני בת 35, יש לי ילד בן שנתיים, (ולפניו היה לי עוד הריון ועשיתי הפלה,), אנחנו מנסים כבר שנה וחודש ללא הצלחה...עשינו כל הבדיקות גם אני וגם בעלי, והכל יצא תקין גם בצילום רחם וגם בדיקות הורמונהליות. הרופא הסביר כי זה האי פוריון בלתי מוסבר, ואמר לנו כדי להתחיל עם זריקות גונל אף. קשה לנו להחליט, האם יש לי סיכוי להיכנס בהריון באופן טיבי, האם כדי לחכות? ולמה רופא ממליץ על זריקות כי אני באופן טיבי מבייצת טוב, לפי מעקב זקיקים ובדיקות דם. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לתמר שלום רב, אין מניעה להמשיך להמתין להריון ספונטני אך מאחר ואתם אנשים פוריים בבסיס ומזה שנה ההריון לא מתרחש מקובל להתחיל בהשראת ביוץ. זאת כפי שהדבר הוצע לכם, תוך העלאת הסיכוי לקצר זמן ההמתנה עד להתרחשות ההריון הבא. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

30/08/2016 | 19:24 | מאת: אורית

ערב טוב אני בשבוע חמישי והבטא עולה באיטיות רבה - כרגע רק 167. בהתחלה הכפילה את עצמה ועכשיו העלייה היא ב18 יחידות כל פעם. ברצוני לדעת: איך ניתן לדעת האם מדובר בהריון כימי או בהריון מחוץ לרחם? ואם כן איך ההריון אמור להיפסק אם אני מקבלת תמיכה של קרינון + אסטופרם + זריקות פרוגסטרון. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לאורית שלום רב, לעיתים אבחנה מבדלת בין הריון תוך רחמי לא תקין לבין הריון חוץ רחמי הינה קשה ביותר. במידה והבטא עולה על 1,500 יחידות חייבים ביצוע אולטרסאונד וגינלי ע"י הרופא המטפל. בשלב כזה ניתן לזהות או לשלול המצאות של שק בחלל הרחם. במידה ומופיע דימום או כאבים אגניים יש מייד לפנות לרופא המטפל או לחדר מיון גינקולוגי. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

03/09/2016 | 21:26 | מאת: אורית

21/08/2016 | 10:36 | מאת: שירה

שלום פרופסור, ביצעתי החזרת עובר בלסטוציסט מתרומת ביצית בתאריך 09.08. עשיתי היום בדיקת דם והתוצאות: בטא-93.4, פרוגסטרון-86, E2- 6800. האם תקין? הרופא שלי יהייה רק בערב ואני קצת בלחץ לדעת האם יש הריון. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לשירה שלום רב, מזל טוב ועפ"י ערכי הבטא ושאר ההורמונים את בהריון מצויין עם סיכוי טוב לסיום מוצלח. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

21/08/2016 | 20:11 | מאת: שירה

תודה רבה מקרב לב

18/08/2016 | 11:46 | מאת: שירה

שלום פרופסור, עברתי החזרת עובר בלסטוציסט לפני מספר ימים מתרומת ביצית. הבטן נפוחה ויש לי התכווצויות קלות בבטן התחתונה. מעבר לכך אין משהו מיוחד. בקריאה בפורומים השונים באינטרנט נכתב כי ברמות גבוהות של E2 יש חשש לגירוי יתר שחלתי. בכל הפורומים מדברים על תופעה נפוצה בטיפולי פוריות בשאיבת ביציות. רמת ה-E2 טרם ההחזרה הייתה כ-20,000. אני מעט לחוצה, האם יתכן שגם בתרומת ביצית יש סכנה לגירוי יתר? האם זה יכול להשפיע על השתרשות העובר? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לשירה שלום רב, לא קיימת תסמונת גירוי יתר בטיפולי הפריה חוץ גופית מתרומת ביצית. כל התחושות והתופעות נובעות מרמות גבוהות של אסטרוגנים אותם את נוטלת בכדורים תוך כדי הטיפול. אנא התייעצי עם הרופא המטפל לגבי אפשרות להוריד את המינון ולשפר את הרגשתך מבלי לפגוע בתוצאות הטיפול. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

17/08/2016 | 14:34 | מאת: אורית

שלום רב, רציתי לדעת כמה ימים לאחר ההשרשה מופרש הורמון בטא בדם ומהי הכמות ההתחלתית. בנוסף, מאיזה יום של המחזור ניתן לבדוק בטא בשתן באמצעות מקלון? תודה, אורית

לקריאה נוספת והעמקה

לאורית שלום רב, הבטא מופרש לדם שבוע ימים לאחר ההשרשה. את בדיקת הבטא בשתן אפשר להתחיל לבדוק כ-14 יום לאחר ההשרשה כדי שהתשובה תהיה ודאית לכאן או לכאן. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

שלום רב, אני בחורה בת 44. לפני יומיים הוחזרו לי שני עוברים טריים ביום 2. זהו תהליך הIVF השמיני שאני עוברת. רציתי לדעת: 1. האם אוכל לטוס בימים הקרובים, או שמא הטיסה תפגע בהליך ההשרשה? 2. האם ניתן לבצע בדיקת בטא פחות מ12 ימים לאחר ההחזרה? 3. כמה ימים לאחר ההחזרה מתבצעת ההשרשה? 4. עד איזה שבוע של ההיריון מותר לטוס מבלי להסתכן בהפלה? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ללי שלום רב, הרי תשובות לשאלותייך: 1. הטיסה איננה פוגעת בתהליך ההשרשה במקרה שלך כי ההשרשה מתבצעת ב-3 הימים הראשונים לאחר ההחזרה ואין מניעה מטיסה לחו"ל. 2. לא מומלץ לעשות בדיקת בטא פחות מ-12 יום אחרי ההחזרה כי התשובה לא תהיה חד משמעית. 3. 3 ימים. 4. אם ההריון הוא תקין אין הגבלה בשבועות ההריון המוקדמים ביחס לטיסות. חברות התעופה מאשרות טיסות עד שבוע 28 להריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

23/07/2016 | 19:17 | מאת: שרונה

שלום שבוע 8 5 לאחר החזרת עוברים מתי ניתן להפסיק תמיכה של קרינון פעמים ביום ופרוגינובה 3 ביום . אולטרסאונד טוב ב"ה . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לשרונה שלום רב, מזל טוב על ההריון החדש. עלייך להמשיך עם התמיכה של פרוגינובה וקרינון באותו הפרוטוקול עד לשבוע 12 של ההריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

שלום פרופסור, עברתי החזרה אחת של עוברים קפואים בתרומת ביצית שלא צלחה. תכנית טיפול נוספת (ללא החזרה) לא הניבה תוצאות רצויות (רירית הרחם הגיעה רק ל-5.5) והיום קיבלתי תכנית חדשה. התוכנית החדשה כוללת מתן תרופות פרוגינובה, אוטרוגסטן וזריקת פרוגסטרון ריטרד 500 מ"ג אחת כל שלושה ימים. בפעם הקודמת קיבלתי זריקת גסטון 50 מ"ג פעם ביום. השאלה שלי, נשארו לי 12 אמפולות של גסטון. האם אני יכולה להמשיך להשתמש בהן ורק כשיגמר לעבור לפרוגסטרון ריטרד? הזריקות בתוקף כמובן ועולות מאוד יקר וחבל לי לזרוק אלא אם כן אי אפשר להשתמש בשתיהן מבחינה רפואית. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לדנה שלום רב, אין ספק שאת יכולה להשתמש בצורה משולבת עם זריקות גסטון (שדרך אגב אזלו מהשוק) והינן מאוד יעילות ולהמשיך בזריקות של פרוגסטרון ריטרד פעמיים בשבוע. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

שלום ד"ר אני בתהליך של תרומת ביצית ביום שני זה הוחזרו לי 2 עוברים טריים, ביום ראשון (כלומר 6 ימים לאחר ההחזרה) אני נוסעת לנופש בים המלח, ברצוני לדעת האם יש מניעה מכניסה לים המלח? מה מותר לי להיכנס לג'קוזי? תורת

לקריאה נוספת והעמקה

לאיילה שלום רב, אני ממליץ בחום לא להתרחץ בים המלח וגם לא להכנס לג'קוזי בגלל ריכוזי מלח גבוהים וטמפרטורה גבוהה של המים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

26/06/2016 | 11:04 | מאת: נטלי

שלום רב לפני כמה חודשים עברתי שאיבה. כיוון אכות הזרע של בן זוגי נמוכה היו כמה ביציות שהופרו בשיטת ICSI והשאר בIVF רגיל. השאלה שלי היא האם אלא ש"נתפסו" בIVF רגיל יש להם יותר סיכוי להתפתח לעוברים מוצלחים יותר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לנטלי שלום רב, אין שום הבדל מבחינת פוטנציאל ההשרשה והתבססות ההריון בין עוברים אשר נוצרו בשיטת ה-ICSI או בהפריה רגילה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

(לאחר 5 הפלות )ואכלתי במסעדה!!! לצערי גיליתי כי המטבח שלהם מטונף!!! וכבר היה מאוחר מידי... עד כמה עלי להיות בלחץ שנידבקתי ממשהו, מחיידקים או וירוסים? אי קולי? סלמונלה? האם יש בדיקת דם שאוכל לעשות? יש לציין כי אין לי שלשולים והקאות בעקבות זה. תודה רבה על תשובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

לגאיה שלום רב, במידה ואין שום סימנים קליניים של חום, שלשולים והקאות אין שום חשש שנדבקת באחד הגורמים הפתוגניים למרות המטבח הלא נקי. אני ממליץ בחום להירגע ולצאת מהלחץ. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

שלום רב, אני יודעת שאולי זה לא הפורום, אך סומכת עליכם מאוד מתחילת הטיפולים שלי:בבקשה תענו לי. אשמח מאוד לפיענוח על תקינות הבדיקה, התור לרופאה עוד הרבה זמן: PAPP-A MOM 3.05 טווח הנורמה 0.15MOM (7683.0 mu/l( HCGb MOM 2.36 (79/8 ng/ml) שקיפות עורפית (nt) MoM 1.03 (1.3mm) סיכון סטטיסטי לתסמונת דאון מחושב לגילי: 1:1400 סעכון מחושב לפי גילי בשילוב עם תוצאות הבדיקות 1:10000 טריזומה 18: סיכון מחושב לפי גילי בשילוב עם תוצאות הבדיקות 1:10000 אם אפשר גם הסבר בבקשה.( אני בת 44 והתורמת הביצית שלי בת 24) תודה רבה אני גם לאחר בדיקת דם NIPT שיצאה תקינה. האם עדיין לעשות מי שפיר?

לקריאה נוספת והעמקה

לגאיה שלום רב, הסקר הביוכימי שלך הוא תקין לחלוטין ואם ה-NIPT הוא תקין אין צורך בדיקור מי שפיר כשגיל התורמת הוא 24. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

05/06/2016 | 14:50 | מאת: יעל

צהריים טובים. בשבועיים האחרונים התחלתי תהליך PGD שבסופו, מתוך חמישה עוברים שהגיעו לשלב הביופסיה, נמצאו ארבעה עוברים לוקים בתסמונת ועובר אחד בריא. בוצעה החזרה וכרגע מחזיקים אצבעות להמשך התהליך ומקווים להריון תקין. במידה והמזל לא ישחק לצידנו, והיות ואין לנו עוברים בריאים להחזרה בשלב זה,ככה"נ אאלץ לעבור מחזור טיפול חוזר. האם ישנו פרק זמן מינימלי בין טיפול אחד לבא אחריו? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום רב, פרק הזמן המינימלי המומלץ להמתנה בין מחזור למחזור הינו חודש אחד. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

שלום רב, אני בתהליך של ivf עם תרומת ביציות מקייב.קיבלתי פרוטוקול ארוך כדי למנוע ביוץ.בהוראת הרופא, אני כבר שבוע לוקחת ארבע פעמים ביום אסטרופם.לפני שבוע ניצפו אצלי 2 זקיקים, הימני 15 ממ, השמאלי 11 ממ.אתמול,שבוע אחרי האולטרסאונד הקודם, ניצפו אצלי 2 זקיקים,הימני בגודל 11 ממ,השמאלי בגודל 14 ממ. מה זה אומר על המשך הטיפול? מדוע לא כדאי שיהיו זקיקים? או ביוץ? כיצד יתכן שהזריקה קיבלתי לא מנעה התפתחות זקיקים? המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לאפרת שלום רב, הממצאים דמויי הזקיקים שאת מציינת הינם ציסטות שחלתיות קטנות בהשפעת כדורי האסטרוגן. אין להם שום השפעה על תהליך הכנת הרירית להחזרת עוברים ואפשר להתעלם מהם באופן מוחלט. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

11/05/2016 | 07:39 | מאת: אנונימית

שלום רב, הבנתי שפרוטוקול ארוך מתחיל ביום ה 21 לוסת שזה שבוע לאחר הביוץ. האם גם בביוץ קצר (יום 11) ההנחיה היא להתחיל ביום ה 21 או שבמקרים כאלו החישוב משתנה ומתחילים את הפרוטוקול מוקדם יותר? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, במידה והמחזורים הוסתיים נעים בין 25-28 יום, מומלץ להתחיל את הפרוטוקול הארוך ביום 21 של המחזור. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

09/05/2016 | 08:10 | מאת: שירה

פרופסור שלום רב, אני בת 44 ולאחר בדיקות מקיפות, החלטנו בן זוגי ואני לאור המלצת הרופא המטפל להשתמש בתרומת ביצית. אני חולה באנדומטריוזיס בדרגה 4, נמצאת במעקב ולאחר ניתוח להוצאת נגעים לוקחת ויזבל (במשך כ-3 שנים ברציפות). לאחר שעברנו את כל התהליך ולשמחתי הרבה הגיעו לארץ עוברים קפואים ברמה מצויינת (מדובר בעוברים בלסטוציסטים), התבקשתי ע"י הרופא המטפל להפסיק את הויזבל לשבוע וביום השמיני (במידה ולא מקבלת מחזור) להתחיל ליטול פרוגינובה, כדור אחד ביום למשך 8 ימים ואז לעשות בדיקת דם. רירית הרחם שלי הינה 4.8 והרופא המטפל אמר לי שהוא רוצה להגיע ל-7. בעלון של התרופה רשום שזה יכול להתסיס את האנדומטריוזיס ואני מבועתת מפחד. כבר כמה שנים שלא סובלת מכאבים בעזרת הויזבל וממש מפחדת הן מכאבים קשים והן מהדלקת המחלה. הרופא המטפל אומר שאצל כל אישה הטיפול הוא אינדיבידואלי והוא מקווה שלא אצטרך ליטול את התרופה זמן ממושך מדי טרם ההחזרה. אשמח גם לחוות דעתך כי אני באמת בלחץ. תודה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לשירה שלום רב, אין שום חשש שטיפול קצר עם פרוגינובה למשך מספר שבועות ידליק את תהליך האנדומטריוזיס מחדש. מאידך גיסא, אין שום אפשרות להכין אותך להחזרת עוברים מבלי להשתמש בתכשירי אסטרוגן לבניית הרירית אשר אמורה להיות מעל ל-8 מ"מ בעוביה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

שלום, ברצוני להתייעץ משום שאני נמצאת בצומת שיש לקחת החלטה חשובה - האם לנסות בדרך תרומת ביצית או להמשיך עם דרך הטיפולים הורמונליים. שמי טלי ואני בת 39. עברתי שני פרוטוקולים. בראשון - היו שני זקיקים אבל הם היו קטנים ולכן הטיפול הופסק, הטיפול היה ארוך ואגרסיבי. נשלחתי לעשות בדיקת AMH והתוצאה לא טובה - 0.10. לאחר מכן עברתי פרוטוקול שני שבו היה זקיק בגודל מקסימלי 19 מ"מ אבל לאחר השאיבה נודע שאין בו ביצית. בטיפול השני התחלתי בלקיחת 10 ימים גלולות ולאחר מכן, דקה - 0.1 - למשך 3 ימים. ואז מנופור ופיוריגון למשך 10 ימים. האם תוכל לאמר לי לאור המידע שמסרתי כאן, האם ניתן לשפר בפעם הבאה שאעשה טיפול הורמונלי?

לקריאה נוספת והעמקה

לטלי שלום רב, לאור הנתונים שמסרת ולאור ה-AMH הכל כך נמוך לדעתי חבל על הזמן ומומלץ לפנות לתרומת ביצית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

25/04/2016 | 19:34 | מאת: זוהר

שלום לכם רציתי לדעת 11 יום אחרי החזרת בלסטוציסט בדיקת בטא יצאה חיובית עם ערך של 20 יומיים אחרי זה בטא של 45 . האם זה תקין ? במרפאה נאמר לי שביום רביעי תבדק הבטא ויוחלט אם לבצע הפסקת התמיכה . מקבלת כל יום גסטון 50 מג ו3 פעמים ביום כדור אסטופם נתקלת במקרים דומים שהתפתחו להיריון תקין ?.

לקריאה נוספת והעמקה

לזוהר שלום רב, למרות הבטא הנמוך, כל זמן שהבטא נמצא בעליה יש להמשיך בתמיכה וביקורת של בדיקות בטא פעמיים בשבוע. אכן נתקלתי במקרים כאלה שהסתיימו בהריון תקין ולידת תינוק בריא. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

20/05/2017 | 15:45 | מאת: לולי

בת 44 , לאחר החזרה של 4 עוברים, הבטא חיובית אבל נמוכה, הרופא אמר לי לקחת אסטרופם 2 מ"ג , שלוש פעמים ביום, יש לי כאבי בטן לסירוגין והפרשות ורודות... האם זה בסדר האם זה תקין

26/03/2016 | 20:51 | מאת: נויה

שלום לכולם... זו הפעם הראשונה שלי בפורום, ובכלל באיזשהו פורום 😏 והרגשתי שלקראת מסע זה אני זקוקה לעידוד ותמיכה , גם מקרב מנהל הפורום וגם מכל אותן נשים מדהימות וחזקות ככ שחושפות את סיפורן ומשוועות למילה תומכת. המסע שלי ליום הזה בו אני כותבת כאן היה ארוך, אחרי סרטן שד והפלה בעקבות המחלה, והיום בשעה טובה אני מתחילה את המסע להריון מיוחל. אז לפני ארבעה ימים התחלתי לקחת פרוגילטון שכן לצערי אחרי הכימותרפיה לא שב המחזור ( שנה וחצי אחרי סוף הטיפולים הכימותרפיים) במטרה לעבות רירית רחם ולהחזיר עוברים מוקפאים. שכחתי לציין שאני בת 36 חיה ובועטת !!! 😊 ושאלתי היא : כמה סדרות של פרוגילטון בממוצע נשים צריכות לעבור כדי לעבות את רירית הרחם? האם שני מחזורים יספיקו? האם ההשפעה מיידית? האם יש כאן בפורום נשים עם ניסיון טוב עם החזרת עוברים אחרי נטילת פרוגילטון? אשמח למענה . בתודה מראש ובברכת בריאות שלמה לכולם!!

20/03/2016 | 14:09 | מאת: שרון

שלום, אני אחרי טיפול ראשון של ivf.ביום ו' ה11/3 החזירו לי 2 עוברים לרחם. הבנתי שאסור לקיים יחסי מין אחרי טיפול ivf ורציתי לדעת כמה זמן צריך להימנע והאם עצם קיום יחסי מין מסכן את השתרשות העוברים?תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לשרון שלום רב, הריגוש המיני אצל האישה גורם להתכווצויות הרחם דבר שיכול לשבש ולהפריע להשרשה ולהתבססות של ההריון. אי לכך מומלץ לא לקיים יחסים לאחר ההחזרה ובמקרה של התבססות ההריון להמנע מיחסים במשך 10 השבועות הראשונים להריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

21/02/2016 | 22:54 | מאת: חגי

שלום ד"ר שאלה דחופה אני בעוד ימים ספורים מתחילה טיפול תרופתי כהכנה להחזרת עוברים. מבקשת לדכת מהי הדרך הטובה ביותר והבטוחה ביותר למנוע אפשרות או סיכוי להחזרת עובר לגופי מתרומה מחו"ל עם נגיף איידס. בתודה, חגי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, כל התורמות בעולם הגדול נבדקות בדיקות לזיהום עם נגיף ה-HIV. אינני יודע על איזה ארץ מדובר אך אם זה בהנחיית רופאים ישראליים אני משוכנע שאין חשש מהדבקה של נגיף ה-HIV. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

10/11/2015 | 08:25 | מאת: אורלי

שלום רב, בת 44 בהריון שבוע 15 מתרומת ביצית בת 25.עומדת לבצע בדיקת דם לזיהוי מומים כרומוזליים בעובר.האם עליי לרשום את שנת הלידה של התורמת כשנת הלידה שלי?או לרשום את שנת הלידה שלי ולכתוב מתורמת בת 25? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לאורלי שלום רב, אנא רשמי את האמת שההריון הינו מתרומת ביצית של תורמת בת 25. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

שלום רב מתחילה פרוטוקול לקראת שאיבה עבור הקפאת ביציות. התבקשתי לקחת ב 7 ימים הראשונים גלולה (בדרך כלל לוקחת אותה בערב בסביבות 9) ולאחר סיום 7 ימים מלאים להמתין 4 ימים ולהגיע לבדיקת דם ואולטרסאונד. לצערי אתמול בערב (הלילה ה4 ללקיחת הגלולה) שכחתי לקחת אותה. מייד לקחתי אחת ברגע שנזכרתי (11 בבוקר). האם לקחת בערב את הגלולה של היום החמישי כרגיל? האם יש בעיה? אודה למענה בדחיפות כדי לדעת מה לעשות בערב.

לקריאה נוספת והעמקה

לשילה שלום רב, אין שום בעיה לקחת באותו היום 2 גלולות ולאחר מכן להמשיך כרגיל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

15/10/2015 | 19:13 | מאת: נואית

אני בת 41, לקראת טיפול IVF ראשון . היום זה היום החמישי לווסת, עשיתי בבוקר בדיקת דם ואולטראסאונד, ומהמרפאה אליה אני שייכת התקשרה אחות וביקשה כי אתחיל היום לקחת מונופור. האם כדאי באמת להתחיל היום או שכדאי לחכות לחודש הבא ולהתחיל ביום השני ? ואם אתחיל לקחת ואפסיק זה בסדר ? אני פונה פה כי אני לא מרגישה בנוח מול המרפאה עימה אני עובדת.

לקריאה נוספת והעמקה

לנואית שלום רב, לאור הנתונים שמסרת אני ממליץ לדחות את הטיפול בחודש ולהתחיל מיום 2 או 3 של המחזור הבא. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

30/05/2016 | 11:39 | מאת: יעל

מנסיון מתמשך של IVFים בסופו של דבר הריתי באופן טבעי ,קראתי את "הריון שהוא נס" ותוך חודשיים ,הריון תוך תשעה חודשים בת.בהצלחה!

21/09/2015 | 14:25 | מאת: אוראל

הייי אני לאחר IVF עם 2 שקי הריון. שנצפה בהם דופק בשבוע 6 בשניהם. וגם בשבוע 7. אתמול עשיתי U.S שרק בשק עליון יש דופק ותואם לשבוע שאני נמצאת בו 9 והשק ה2 תואם פחות 2 ימים . ללא דופק. מה יכולה להיות הסיבה? ושאלתי היא בעיקר מה ההשלכות של זה על ההמשך? ועל העובר ה2? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לאוראל שלום רב, ראשית, יש לחזור על בדיקת האולטרסאונד בעוד מספר ימים כדי לוודא אם אכן העובר השני הוא עם דופק או בלעדיו. במידה ומדובר בהפלה נדחית של העובר השני יש לצפות שהוא ייספג בהדרגה ואילו העובר הראשון ימשיך להתפתח כתיקונו עד למועד הלידה המוצלחת. ספיגת העובר השני לא תגרום שום נזק להמשך ההתפתחות של העובר הראשון. יש לציין שלפרקים תהליך הספיגה כרוך בדימום קל. בכל מקרה יש להיות במעקב צמוד ע"י רופא נשים מטפל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

06/09/2015 | 16:07 | מאת: נני

שלום מעקב זקיקים ואולטרה, ללא טיפול הורמונלי יום 8 לוסת, זקיקים 13, 13, 12, 12, 12 ועוד קטנים הורמונים משתוללים E2 682 LH 77 P 2.6 התחלתי במידיי לקחת צטרו' +מונופור בתקווה לא לפספס את הביוץ ולדשן את הזקיקים. חודש שעבר הזקיקים היו 15, 16 ועוד קטנים ולמרות הצטרו' ביום יומיים לאחר מכן כל ההורמונים היו בירידה. האם לדעתך למרות ה LH הגבוה הצטרו' יכול לעכב את הביוץ וביום שלישי הקרוב נראה עליה בנתונים ולא ירידה?

לקריאה נוספת והעמקה

לנני שלום רב, לדעתי ה-LH הוא גבוה מדי, בייחוד ליום 8 של המחזור, ושום אמצעי כדי לדכא את ערכיו כמו צטרוטייד או אחרים לא יועילו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

29/08/2015 | 12:25 | מאת: אורלי

שלום רב! שבועיים לאחר החזרת 2עוברים יום 3.ערכים : בטא-660 אסטרוגן- 1354 פרוגסטורון-54 נוטלת 3 אסטורפם, ו-3 אנדומטרין ליום. מודאגת מרמת הפרוגסטורון - האם תקין,האם להוסיף תמיכה.רקע של מספר הריונות כימיים והפלות בעבר אך לא מתרומת ביצית. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לאורלי שלום רב, אני ממליץ על 2 בדיקות נוספות של בטא כמותי עם אסטרוגן ופרוגסטרון. במידה והבטא יוכפל בכל אחת מהבדיקות הנוספות אין צורך בתוספת פרוגסטרון לתמיכה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

24/08/2015 | 12:41 | מאת: ורדית

הייי רציתי לדעת האם ניתן לעשות דילול מ2 שקי הריון(IVF) לשק הריון 1? אני לא מסוגלת ל2 לצערי מבחינה נפשית פיזית כלכלית... תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לורדית שלום רב, בדר"כ לא מקובל לבצע הפחתה משני עוברים לאחד כדי לא לסכן את כל ההריון. יחד עם זאת במקרים מסויימים אפשר להגיש אותך לועדה לעניני הריון שליד כל אחת מהמחלקות הגינקולוגיות הגדולות עם המלצות של הרופא המטפל, ובמידה והבעיה היא נפשית גם של הפסיכיאטר, והועדה תקבע באם יש מקום לדילול משני עוברים לעובר אחד. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

21/08/2015 | 05:40 | מאת: רנית

שלום עשיתי תרומה ביצית החזרת מוקפא 20.7.15 .הרופא הורידו 17 יום וההריון התחיל 3.7.15.עד איזה שבוע ויום תאריך מדויק מפסיקה לקחת את כדורי התמיכה.ומתי צריכה להתחיל לקחת כדורי ברזל? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לרנית שלום רב, לצערי ניסוח שאלתך איננו ברור. אנא חזרי על השאלה בצורה ברורה ומסודרת ואשמח להתייחס. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

19/08/2015 | 00:14 | מאת: ורדית

ביום שישי 7/08/15 החזרתי 2 עוברים מוקפאים ומאז הזרקתי 3 פעמים אוביטרל 125 מ"ג. כאשר ההזרקה האחרונה הייתה ביום חמישי בערב בתאריך13/08/15. רציתי לדעת מתי לכול המוקדם אני יוכל לבצע בדיקת הריון? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לורדית שלום רב, בגלל זריקות האוביטרל המועד המוקדם ביותר לביצוע בדיקת בטא בדם הוא ה-25/8/15. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

שלום פרופסור דב אני בת 36.5 התחלתי סבב IVF כבר מגיל 33 עקב בעיית זרע של הבעל. לצערי עברתי כבר 13 סבבים ללא הצלחה ללא מוקפאים. AMH שביצעתי יצא נמוך 0.74 . כמו כן שאר הבדיקות תקינות וגם קריוטייפ תקין לי ולבעלי.( ביצעתי צילום רחם,היסטרוסקופיה,פיפל) בכל סבב שואבים 7-8 ביציות , 4 הפריות ומחזירים 3 לא ברמה מצוינת. ( מלבד פעם אחת שהיו לנו 2 עוברים 8 תאים ומעט שברים ) . שאלתי היא , מה עליי לעשות לדעתך במצב הנוכחי ?..אני מיואשת כיוון שאנחנו מאוד כמהים כבר לילדים ומרגישים חוסר אונים. תודה על זמנך

לקריאה נוספת והעמקה

למיה שלום רב, לצערי המקרה שלכם הוא לא פשוט ואני זקוק להרבה יותר פרטים ונתונים רפואיים. קשה לתת עצות באינטרנט לאחר כל כך הרבה מחזורי טיפול כושלים. במידה ותרצו אשמח לפגוש אתכם במרפאתי, להתעמק בכל הפרטים ולנסות להתוות טיפול חדש שיתכן ויביא להריון המיוחל (טל' מרפאה 09-9581829 כל יום מ-16:00 אחה"צ). בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

09/08/2015 | 17:25 | מאת: הדס

שלום רב, האם ניתן לעבור PGD בתהליך של IVMולא IVF? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

להדס שלום רב, אין שום מניעה לבצע PGD בתהליך של IVM. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

08/08/2015 | 02:16 | מאת: ורדית

במסגרת טיפולי IVF. החזירו לי 2 עוברים מוקפאים. בתהליך של ביוץ טבעי. לאחר ההחזרה נתבקשתי לקחת 125 מ"ג של אוביטרל כול 3 ימים למשך 12 ימים. וביום ה14 להגיע לעשות בדיקת דם להריון. שאלתי היא כזו: אני הבנתי שעצם נטילת האוביטרל קיים סיכוי גדול שהתשובה תהיי מוטעה. אז איך אומרים לי ככה? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לורדית שלום רב, אכן שאלתך צודקת מאוד ואין לי מענה אמיתי. עליך לשאול את הרופא המטפל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

03/08/2015 | 19:59 | מאת: IVF

אנחנו זוג שצריך לעבור IVF + דיקור להוצאת זרע בתחילת ספט' יהיו לנו את כל הבדיקות הנדרשות האם יש סיכוי לבצע שאיבה והפריה חוץ גופנית כבר באמצע ספט'? (לפי וסת של אשתי) , כי הבנתי שצריך לעבור ועדות ואישורים תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, לצערי אין לי מענה על שאלתך כי מדובר פה על דברים טכניים ולוגיסטיקה של אישורים. אתם חייבים להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

02/08/2015 | 22:22 | מאת: הילה

לאחר 12 יום מיום החזרת 2 עוברים בטיפול ivf , עשיתי בדיקת דם ביום שישי. התוצאה - 36 חיובי. היום יום ראשון יצאה תוצאה 33. האם חד משמעי איבדתי את ההריון? חייבת תשובה מהירה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

להילה שלום רב, במידה ולא מדובר בטעות מעבדה כנראה אכן מדובר בהריון כימי ולא בהריון אמיתי. רק בדיקת בטא נוספת תוכל לאשר או לשלול הנחה זו. אין שום אפשרות לענות בודאות על פי התוצאות הללו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

27/07/2015 | 23:10 | מאת: שיר

היום לקחתי איטריות בטעות חצי נשפך לי יש לזה השפעה?

לקריאה נוספת והעמקה

לשיר שלום רב, בדר"כ גם חצי מנה של אוביטרל אמורה לגרום לביוץ תקין. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

שלום דר . אני עברתי מחזור ivf החודש. היתה לי שאיבה ביום א לפני שבוע והחזרת עובר ביום ד ועוד החזרת עובר ביום ו. מאתמול אני מרגישה לפעמים כאבים בנרתיק דומים להתכוצויות שלפני המחזור. האם זה אומר שאין השרשה והטיפול נכשל?! אני בלחץ

לקריאה נוספת והעמקה

ללואיס שלום רב, תחושה של הריון צעיר מאוד דומה לתחושה קדם-וסתית לקראת הופעת המחזור. אני ממליץ בחום לבצע בדיקת בטא בדם במועד המדויק כדי למנוע ספקות לכאן ולכאן. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

25/07/2015 | 12:22 | מאת: רחל

היו לי שני עוברים מוקפאים שניהם מורלות ללא שברים, בזמן ההפשרה העוברים איבדו תאים. אחד נשאר עם 11 תאים והשני 13 תאים. האם במקום שירדו תאים נוצרו שברים? מה הסיכוי שהיה לי להשרשה במצב זה? מודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לרחל שלום רב, הסיכויים להשרשה הם טובים כי המורולות ממשיכות להתפתח, להתחלק, ליצור תאים חדשים ולהגיע לדרגה של בלסטוציסט. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

אני בת כמעט 44 אחרי 5 מחזורי טיפול הפריה (אחד שלא התפתח מספיק טוב לכדי שאיבה וביצוע הזרעה במקום). בכל יתר ארבעת הטיפולים נשאבו כ- 6-7 ביציות והוחזרו בין 1-4 עוברים יפים (רובם 8 תאים) לחלקם בוצעה הנצה (ASH), תמיכה קרינון - אין השתרשות של העוברים. האם הבציות שלי זקנות מידי ולכן הן לא נקלטות (כפי שהרופא שלי "זרק" לאויר לפני הטיפול האחרון? יש בדיקות שאני יכולה לעשות כדי להגביר את סיכוי הקליטה?

לקריאה נוספת והעמקה

לטולי שלום רב, אני ממליץ לבצע בדיקת AMH להגדרת הרזרבה השחלתית ולפי התוצאה להחליט על כיוון הטיפול, מביציות שלך או מתרומת ביצית. ככלל, סטטיסטיקה של אחוז הלידות ממספר טיפולי ההפריה, עם ביציות שלך בגילאים אלו, כידוע לך הינה נמוכה ביותר ומדובר באחוזים בודדים, לעומת אחוזי הלידה אחרי תרומת ביצית שנעים בין 40-50%. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909