גירוי יתר שחלתי בתרומת ביצית

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

18/08/2016 | 11:46 | מאת: שירה

שלום פרופסור, עברתי החזרת עובר בלסטוציסט לפני מספר ימים מתרומת ביצית. הבטן נפוחה ויש לי התכווצויות קלות בבטן התחתונה. מעבר לכך אין משהו מיוחד. בקריאה בפורומים השונים באינטרנט נכתב כי ברמות גבוהות של E2 יש חשש לגירוי יתר שחלתי. בכל הפורומים מדברים על תופעה נפוצה בטיפולי פוריות בשאיבת ביציות. רמת ה-E2 טרם ההחזרה הייתה כ-20,000. אני מעט לחוצה, האם יתכן שגם בתרומת ביצית יש סכנה לגירוי יתר? האם זה יכול להשפיע על השתרשות העובר? תודה רבה מראש

18/08/2016 | 17:45 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לשירה שלום רב, לא קיימת תסמונת גירוי יתר בטיפולי הפריה חוץ גופית מתרומת ביצית. כל התחושות והתופעות נובעות מרמות גבוהות של אסטרוגנים אותם את נוטלת בכדורים תוך כדי הטיפול. אנא התייעצי עם הרופא המטפל לגבי אפשרות להוריד את המינון ולשפר את הרגשתך מבלי לפגוע בתוצאות הטיפול. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות