בטא שלא מכפילה את עצמה

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

07/02/2017 | 12:39 | מאת: תימור

ד"ר שלום, ב15/01/17 עברתי החזרת שני עוברים טריים. להלן רמות הבטא: 26/01 - 45 29/01 - 273 03/02 - 2422 05/02 - 3690 07/02 - 4871 בתחילת ההיריון הבטא הכפילה את עצמה כמקובל אך כרגע היא גדלה רק ב30%. כמה שאלות: א. האם העלייה תקינה בכל זאת - למרות שאין הכפלה? ב. מה גורם לכך שאין הכפלה כמקובל? ג. האם הדבר מעיד על כישלון הטיפול/ההיריון? ד. מתי בדיוק ניתן לראות קוטב עוברי, שק היריון ודופק? ה. מה ניתן לעשות כדי שהמצב של עליית הבטא ישתפר?

11/02/2017 | 13:51 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לתימור שלום רב, אכן רמות הבטא אינן מכפילות את עצמן, אך יחד עם זאת נמצאות בעליה תמידית. בערכים של בטא של 4871 עלייך לפנות לרופא המטפל ולבצע אולטרסאונד וגינלי. בערכים אלו ניתן לזהות שק תוך רחמי ויתכן התחלת היווצרות קוטב עוברי. בנוסף, בערכי בטא כאלו אין משמעות למעקב ע"י בדיקות דם בלבד אלא בצורה עקבית לבצע אולטרסאונד וגינלי פעם בשבוע. מעקב זה ייתן מענה על כל שאלותייך. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

12/02/2017 | 17:50 | מאת: תימור

הבנתי. תודה רבה. שאלה נוספת - אם יש ירידה בפרוגסטרון שעד לפני שבוע וחצי היה מעל 190 וכרגע הוא 139 האם ניתן ללמוד מכך על התפתחות ההיריון?

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות