רמות בטא נמוכות יחסית לשבוע ההיריון + ציסטות

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

17/09/2016 | 19:06 | מאת: אורית

שבוע טוב, בתאריך 07/08 הוחזרו לי שני עוברים טריים לאחר IVF. הבטא בחמישי האחרון הייתה רק 4116. במקביל עקב כאבים קשים בצד השמאלי הלכתי למוקד, שם גילו אצלי בשחלה השמאלית ציסטות בקוטר של 31 מ"מ+22 מ"מ ובימנית ציסטות בקוטר של 32 מ"מ+19 מ"מ. אני לוקחת נרות ואסטופם פעמיים ביום. רציתי לדעת: 1. האם כמות הבטא הזו תקינה לשבוע ההיריון? 2. עד מתי עליי לעשות בדיקות בטא? 3. האם יכול להיות שהבטא לא עולה בצורה תקינה בגלל הציסטות? 4. מה ניתן לעשות כדי לצמק את הציסטות? וממה הן נובעות? 5. עד איזה שבוע של ההיריון יש לקחת את התמיכה? תודה רבה, אורית

01/10/2016 | 17:20 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לאורית שלום רב, ברמות הבטא שציינת חייב להופיע שק בחלל הרחם עם קוטב עוברי, במידה וההריון הוא תקין. לאחר ממצא סונוגרפי תקין אין טעם להמשיך בבדיקות הבטא ואין שום קשר לרמות הבטא והציסטות השחלתיות. המעקב חייב להיות סונוגרפי עם הדגמת עובר ודופק לאחר שבוע 6 להריון. את התמיכה מקובל לתת עד לשבוע 10-12 של הההריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות