פרוגינובה ואנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

09/05/2016 | 08:10 | מאת: שירה

פרופסור שלום רב, אני בת 44 ולאחר בדיקות מקיפות, החלטנו בן זוגי ואני לאור המלצת הרופא המטפל להשתמש בתרומת ביצית. אני חולה באנדומטריוזיס בדרגה 4, נמצאת במעקב ולאחר ניתוח להוצאת נגעים לוקחת ויזבל (במשך כ-3 שנים ברציפות). לאחר שעברנו את כל התהליך ולשמחתי הרבה הגיעו לארץ עוברים קפואים ברמה מצויינת (מדובר בעוברים בלסטוציסטים), התבקשתי ע"י הרופא המטפל להפסיק את הויזבל לשבוע וביום השמיני (במידה ולא מקבלת מחזור) להתחיל ליטול פרוגינובה, כדור אחד ביום למשך 8 ימים ואז לעשות בדיקת דם. רירית הרחם שלי הינה 4.8 והרופא המטפל אמר לי שהוא רוצה להגיע ל-7. בעלון של התרופה רשום שזה יכול להתסיס את האנדומטריוזיס ואני מבועתת מפחד. כבר כמה שנים שלא סובלת מכאבים בעזרת הויזבל וממש מפחדת הן מכאבים קשים והן מהדלקת המחלה. הרופא המטפל אומר שאצל כל אישה הטיפול הוא אינדיבידואלי והוא מקווה שלא אצטרך ליטול את התרופה זמן ממושך מדי טרם ההחזרה. אשמח גם לחוות דעתך כי אני באמת בלחץ. תודה רבה מראש.

15/05/2016 | 18:29 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לשירה שלום רב, אין שום חשש שטיפול קצר עם פרוגינובה למשך מספר שבועות ידליק את תהליך האנדומטריוזיס מחדש. מאידך גיסא, אין שום אפשרות להכין אותך להחזרת עוברים מבלי להשתמש בתכשירי אסטרוגן לבניית הרירית אשר אמורה להיות מעל ל-8 מ"מ בעוביה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל *** הכנסו לאתר החדש שלנו www.feldbergclinic.co.il *** נייד 050-8481909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות