כשלונות חוזרים בתרומת ביצית

דיון מתוך פורום  הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

15/06/2017 | 15:24 | מאת: שירה

שלום פרופ', מזה כשנה נמצאת בטיפולי פוריות בתרומת ביצית. בת 45 עם מחלת אנדומטריוזיס ברקע. הוחזרו לי כבר 5 עוברים כולם בלסטוציסטים וברמה גבוהה (A). 3 החזרות ללא קליטה, 2 החזרות הריון כימי. ביצעתי את כל הבדיקות האפשריות כולל הסטרוסקופיה אבחנתית ובהמשך ניתוחית להפרדת הידבקויות ולאחריה עוד אבחנתית, פיפל שלוש פעמים, תוספת מיקרופירין להזרמת דם מעבר לתרופות הרגילות (פרוגינובה, פרונטוג'סט, אנדומטרין) וכמובן אכילה של כמויות של סלק (אמרו לי שזה טוב לרירית). הרירית שלי מצליחה להגיע מקסימום ל-7 בכל החזרה וככל הנראה עפ"י הרופא הבעיה היא ברירית. נשארו לי עוד עוברים מוקפאים. האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות? כבר מיואשת ומייחלת להריון... תודה רבה מראש

27/06/2017 | 17:50 | מאת: פרופ' דב פלדברג

לשירה שלום רב, לצערי עשית כל מה שביכולתך כדי להגיע להריון המיוחל. ייתכן מאוד שהבעיה הינה ברירית הדקה וייתכן שהיא קשורה לגילך ולשינויים הגנטיים הפוטנציאליים של העוברים. לדעתי עלייך להמשיך בהחזרות תוך המלצה להחזיר שניים עד שלושה בלסטוציסטים בכל פעם במידה ויש כמות מספקת של עוברים מוקפאים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות