פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום ההפריה החוץ גופית, תרומת ביציות ופריון האישה והגבר. למרות שבשני העשורים האחרונים חלה קידמה בלתי רגילה באבחון ובטיפול בבעיות פוריות האישה והגבר או בשניהם גם יחד, קיימות עדיין בעיות טיפוליות אשר פתרונן קשה ביותר לביצוע. אחת הבעיות הללו הינה בעיית הטיפולים בתרומת ביציות לאותה אוכלוסייה מוגדרת אשר כה זקוקה לה. נשים אלו הן לרוב לוקות בתסמונות גנטיות, לאחר טיפולים אונקולוגיים, בלות מוקדמת או נשים מסביב לגיל המעבר או אחריו ששחלותיהן אינן מייצרות ביציות הניתנות להפריה והתבססות של הריון תקין. פורום זה והעומד בראשו יציע פתרונות רפואיים ולוגיסטיים לטיפולי הפריה חוץ גופית בכלל ומתרומת ביציות בפרט. כמו כן, יעסוק הפורום בכל הקדמה הנגזרת מטיפולי הפריה חוץ גופית כמו מיקרומניפולציה, גנטיקה של עוברים, הגדרת מין העובר, תאי גזע והפקה כירורגית של הזרע מתוך האשכים אצל גברים הסובלים מהעדר זרע בזירמה.
785 הודעות
723 תשובות מומחה

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

04/05/2012 | 21:58 | מאת: רחם עלי

אני סוג דם AB + ותורמת הבצית O + האם - אם הייתי מקבלת תורמת עם סוג דם כמו שלי, או לפחות A או B הסיכויים שלי לקליטה להריון היו יותר טובים ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין קשר בין סוג הדם של התורמת והנתרמת, ביחס לפוטנציאל הקליטה והתבססות ההריון של העוברים המוחזרים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

04/05/2012 | 18:07 | מאת: יעלה

שלום פרום, סוג הדם של התורמת B מינוס ושלי O פלוס.האם קיימת איזושהיא בעיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליעלה שלומות, אין שום בעיה ביחס לסוגי הדם בין התורמת והנתרמת ואחוז ההצלחה של קליטה והתבססות של הריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

04/05/2012 | 16:13 | מאת: רחם עלי

יום שני - א' אייר - 23.4.2012 החזרת 2 עוברים טריים בארץ. ב' אייר 24.4 ג' אייר 25.4 ד' אייר 26.4 ה' אייר 27.4 ו' אייר 28.4 ז' אייר 29.4 ח' אייר 30.4 ט' אייר 1.5 י' אייר 2.5 י'א אייר 3.5 יום שישי - י'ב אייר 4.5 בטא קטן מ 2 - אפילו אין שאריות של אוביטרל ... אולי בדקתי מוקדם (ביום) .... אבל, בפעם שעברה בדקתי בדיוק אותו הדבר והתוצאה היתה חיובית (מעל 100) היה ו ...... האם יש עוד סיכוי ? האם להמשיך תמיכה הורמונלית ???

שלום רב, צר לי, אך לאור נתונים אילו מדובר בהריון כימי עם רמות בטא שיורדות בהדרגה עד לתוצאה שלילית. אין שום טעם להמשיך לערוך בדיקות דם ויש להפסיק את התמיכה ולהמתין לקבלת המחזור. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

בדקתי ביום ה 11 אחרי החזרת עוברים. העוברים היו בני 3 ימים. בטא קטן מ 2 נחשב שלילי, לא !? מה זאת אומרת הריון כימי ???

03/05/2012 | 14:37 | מאת: מיקה

שלום רב, אני עברתי בחו"ל 4 פעמים PGD למין העובר. פעמיים המין לא המתאים ובפעמיים הנותרות היתה הפלה(בשלבים מוקדמים). 1. מה יכולה להיות הסיבה לאי הצלחות? 2. האם שיטת PGD פוגעת כ"כ בעובר עד שהוא לא תקין? 3. האם יש בעולם מרפאות ששם אחוזי ההצלחה גבוהים יותר? 4. מה ניתן לעשות כדי להגדיל את שיעורי ההצלחה במהירות האפשרית, התקציב שלנו מתחיל להסתיים.

לקריאה נוספת והעמקה

למיקה שלומות, קשה מאוד לייעץ בנושא כל כך מורכב על גבי האינטרנט מבלי להתעמק בפרטי הטיפולים הקודמים, לבדוק אותך וייתכן להשלים בדיקות נוספות. אשמח לפגוש אותך במרפאתי ולסייע בכל דרך אפשרית כולל הכנה למרכזים המובילים בתחום ה-PGD (טל' מרפאה 09-9581829 כל יום מ-16:00 אחה"צ). בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

30/04/2012 | 15:07 | מאת: אלונה

אנחנו זוג שעשינו תרומת ביצית וזרע שבוע 6. האם חייבת לעדכן רופא נשים לגבי תרומת הזרע? עדכנתי רק לגבי תרומת ביצית לא רוצים שיהיה במחשב או ידעו על זה. הרופא המליץ על בדיקה גנטית איך עושים את זה הרי זה תרומה כפולה. התרומה מקייב והזרע מוצא פולני. מה ממליץ מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

לאלונה שלומות, זכותך לפי חוק זכויות החולה לשמור את האינפורמציה שאינך רוצה לחשוף בפני הגורם הרפואי המטפל. לגבי בדיקות גנטיות זכותך לערוך אותם בכל מכון גנטי ושם לציין את המוצא האמיתי של מקור הזרע. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

29/04/2012 | 20:30 | מאת: IVF

שלום, בעקבות בעיית זרע אצל בעלי ובעיה נוספת אצלי הופננו לביצוע IVF. ברצוני לבצע PGD על מנת להבטיח את ההחזרה של העוברים הטובים ביותר. האם ניתן לעשות PGD פרטי? אם לא אז מתי מאשרים לבצע PGD בטיפולי IVF. בברכה, לימור

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין PGD פרטי במרכזים הציבוריים במדינת ישראל, ואילו במרכזים פרטיים בדיקה זו איננה מתבצעת. לא מקובל לערוך PGD בגלל בעיות זרע, כי הבדיקה עצמה מסכנת את איכות העובר והאינפורמציה המתקבלת איננה תורמת דבר ביחס למבנה הגנטי של הזרע, אלא אם קיימת מחלה גנטית אצל בעלך או משפחתו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

25/04/2012 | 20:04 | מאת: ליהי

שלום רב, אני בת 27 נשואה , ויש לי בעיה גנטית תורשיתי נדירה ובעייתית מאוד ולכן אני זקוקה לתרומת ביצית . אני מתלבטת ואשמח לקבלת מידע: 1) לאיפה כדי לפנות לתרומת ביציות ? קייב (כאשר מראה ואודותיה לא ידועים / ארצות הברית (כאשר מראה ואודותיה ידועים וניתן לחפש משהי שדומה לי ) ? מה הם הבדלי המחירים פחות או יותר ? ואם יש רופאים בארץ שעובדים עם ארה"ב ? 2) כמה ביציות ניתנים בתרומה ? האם ניתן להקפיא את העוברים הנותרים ולהשתמש בהם להריונות הבאים ? ואם ניתן כמה פעמים ניתן להקפיא עוברים ? אנו רוצים 3 ילדים וחשוב לנו שהם יהיו אחרי (מאותו התורמת ) תודה רבה רבה ליהי

לליהי שלומות, בלתי אפשרי לספק לך את כל האינפורמציה הנדרשת בכל נושא תרומת הביציות בארץ ובחו"ל על גבי האינטרנט. הצעתי היא שנפגש במרפאתי כדי לקבל את הרקע הפריוני שלך ושל בעלך ולהרכיב עבורך את פרוטוקול הטיפול הטוב ביותר עם המרכד המתאים ביותר לבצע טיפול זה, תוך הכנה וליווי לאורך כל הדרך. טל' מרפאה 09-9581829, כל יום מ-16:00 אחה"צ. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

25/04/2012 | 16:03 | מאת: איריס

שלום האם ניתן לרכוש תרומת ביצית מתורמת באר? מה פרוצדורה?למי אני פונה?

לקריאה נוספת והעמקה

לאיריס שלומות, לצערי בשלב זה, למרות חוק תרומת הביציות שעבר, לא קיימת תרומת ביציות במדינת ישראל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

18/04/2012 | 09:00 | מאת: אלירן

קודם כול תודה רבה אתה רופא נהדר ומרגיע. אני בשבוע 6 עכשיו עברתי הרבה עד התרומת ביצית בת 41 האם לבקש מרופא הנשים הפניה למעקב במחלקת הריון בסיכון אתה ממילץ פשוט מאוד חוששת. סוג בדם שלי B חיובי וסוג דם התורמת O חיובי האם אצתרך זריקה לעשות אנטי די. ושוב תודה רבה לך

לקריאה נוספת והעמקה

לאלירן שלומות, מזל טוב על ההריון. במידה והתהליך ההריוני הינו תקין אין צורך במעקב מיוחד במרפאת הריון בסיכון. עפ"י סוגי הדם שלך ושל התורמת אין צורך במתן אנטי D במהלך ההריון או אחריו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

18/04/2012 | 07:43 | מאת: שביט

שלום, לאחר החזרת 2 עוברים ב-24.03.12. בתאריך 05.04.12 בטא 293.4 08.04.12 בטא 588 Estradiol 5846,progesterone 874.10 09.04.12 בטא 731 Estradiol 6711,פרוגסטרון 694 16.04.12 - בטא 4752. אתמול שבוע 5+5 נצפה שק הריון בתוך הרחם עם חלמון ללא נוזל באגן. הרופא אמר שעליית הבטא לא כל כך תקינה ולכן נחכה לשבוע הבא לראות האם יהיה דופק. 1. לדעתך הבטא לא עלתה תקין עד כדי כך שיכול להיות הריון לא תקין ? 2. אם יש שק עם חלמון זה כבר יותר טוב וכן יכול להעיד על הריון תקין ? 3. האם יש סיכוי לדופק והריון תקין ? 4. באיזה שבוע ניתן לראות דופק ? תודה רבה !!

לקריאה נוספת והעמקה

לשביט שלומות, אכן רמות הבטא לא עלו בצורה צפויה מהריון תקין. יחד עם זאת, גם בפרופיל בטא כזה יכול לבסוף להתבסס הריון תקין עם דופק. לצערי לא נוכל לתת שום תחזית בנקודת זמן זו ויש להמתין בסבלנות לשבוע 6 לפחות, כדי לחזור על האולטרסאונד ולהגדיר אם יש או אין דופק בתוך הרקמה העוברית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** ** feldbergclinic.dpages.co.il ** נייד 050-8481909

בת 42 לאחר 15 IVF רציתי לקבל תרומת ביצית, בבדיקות דם שיגרתיות גילתי שיש לי תת פעילות של בלוטת התריס, כעת שותה כדורים ועוד חודש אבצע בדיקות אם יש שינוי?הם לדעתך טיפול כזה יצליח כאשר בלוטת התריס לא במצב האופטימלי? תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

לטלי שלומות, אני ממליץ בחום לאזן את הבלוטה ורק לאחר מכן לפנות לטיפול בתרומת ביצית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** feldbergclinic.dpages.co.il ** ** עכשיו גם בפייסבוק ** נייד 050-8481909

15/04/2012 | 09:02 | מאת: אלירן

תודה לך על הכול. שאלה אני בשבוע 6 אבל מאוד עיפה ורוצה לישון. וישנה יותר. יש לי לפעמים סחרחורת וכול הזמן בחילות ולפעמים מקיאה. לא יכולה לאכול בשר והמון דברים שאהבתי לאכול לא יכולה להכניס לפה תודה האם זה בסדר

לאלירן שלומות, כל התחושות שאת מציינת הינן תופעות של הריון בריא ותקין ונסוגות בהדרגה עד לשבוע 12 להריון. החזיקי מעמד ואני משוכנע שתוכלי לעמוד בכבוד בתקופה הקשה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** feldbergclinic.dpages.co.il ** ** עכשיו גם בפייסבוק ** נייד 050-8481909

מתגבשת קבוצת תמיכה לבנות הזקוקות לתרומת ביצית המפגשים יתקיימו בימי שישי החל מהשעה 13:00 ברמת אפעל משך כל מפגש : שעתיים ורבע מס' מפגשים : 10 עלות : 650 ¤ המנחה: גליה עופר -עובדת סוציאלית ומנחת קבוצות. בעלת ניסיון עשיר בטיפול פרטני וקבוצתי ובהנחיית קבוצות לנשים במעגלי החיים. מטופלת פיריון לשעבר. תחילת הסדנא : לאחר חוה"מ פסח, פתיחת הסדנא מותנית במס' משתתפות מינימלי לשאלות נוספות אשמח gobaby054@gmail.com

11/04/2012 | 16:16 | מאת: אלירן

אני בתחילת ההריון כרגע שבוע 6 לפני בדיקת דופק. בהתחלה היו לי כאבים בבטן תחתונה כמו לפני מחזור. וגודש וכאבים בחזה. כרגע לא מרגישה כלום לא כואב ולא כאבי חזה שאני נוגעת. רק בחילות זה בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

לאלירן שלומות, בכל הריון צעיר, בייחוד אחרי טיפולי פוריות יכול להופיע דימום בצורת הפרשה חומה ללא שום משמעות אמיתית לגבי המשך התפתחות ההריון. גם כאבים בבטן תחתונה הינו ממצא שכיח בהריון צעיר ותקין. אנא היי רגועה ותמשיכי במעקב צמוד ע"י הרופא המטפל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** feldbergclinic.dpages.co.il ** ** עכשיו גם בפייסבוק ** נייד 050-8481909

09/04/2012 | 20:02 | מאת: אלירן

אני בשבוע 6 לפני בדיקת דופק תרומה כפולה היום היה לי הפרשות חומות סמיך. לא דם הפרשות חומות מה זה אומר אני לחוצה מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובתי בשאלה הבאה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** feldbergclinic.dpages.co.il ** ** עכשיו גם בפייסבוק ** נייד 050-8481909

08/04/2012 | 00:32 | מאת: נטעלי

בשבוע 5 + 2, החל דימום לפונדקאית שתיארה אותו כדימום לא חמור אך בהחלט דימום לא מועט. בבדיקה בבית החולים התברר כי הבטא שהיתה בבדיקה השנייה כ 9000 עלתה ל 23,000 ובבדיקת האולטראסאונד נצפו שני שקי היריון עם החלמון הנדרש. מובן שדופק עוד לא נראה, עקב השבוע המוקדם יחסית. בדיקת הדופק נקבעה לסוף השבוע הקרוב. מה יכולה להיות סיבת הדימום שפסק בינתיים (כבר יומיים) לחלוטין? האם יכול להיות כי מדובר בהשתרשות עדיין או שזה כבר מאוחר? האם התופעה שכיחה?מדאיגה? ערכי הבטא נראים בסדר ביחס לבדיקה קודמת, כך שלא נראה שהיתה הפלה של אחד העוברים, האם אני מבינה נכון? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לנטעלי שלומות, בתחילת הריון מרובה עוברים לאחר טיפולי פוריות, יכולות להופיע הפרשות דמיות או דימום קל ללא שום סיבה מוצהרת הנראית לעין. כל ההשערות שהעלית יכולות להיות נכונות או לא נכונות באותה המידה. המלצתי היא להירגע עד כמה שאפשר, לא להתעסק בספקולציות ולהמשיך במעקב צמוד של הפונדקאית ע"י הרופא המטפל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** feldbergclinic.dpages.co.il ** ** עכשיו גם בפייסבוק ** נייד 050-8481909

07/04/2012 | 11:55 | מאת: אלירן

תודה קודם כול על הכול על התשובות הטובות והמהירות. צריכה לעבור שבוע הבא אולטרסאונד ודופק לבדוק. עשיתי תרומת ביצית וזרע שניהם אשכנזים איך מתיחסים לסוג הדם שלי ושלהם צרכים בדיקה מסוימת קראתי לגבי איזה זריקה אנטי די כאשר יש דימום לא מובן קראתי בפורום מה עושים צריך ליתיחס לזה.

08/04/2012 | 16:19 | מאת: אלירן

סוג הדם שלי B חיובי האם אני צריכה לקבל זריקה אנטי די? מתי? באיזה שבוע ומה ההשפעות שלו למה צריך? תודה רבה

04/04/2012 | 16:44 | מאת: רונית

לסרט תיעודי שישודר בערוץ 2, אשר עוסק בתרומת ביציות, אנחנו מחפשים נשים או זוגות אשר עומדים לעבור את התהליך בחו"ל במהלך חודש מאי- יוני. אנחנו סבורים שיש להתגאות ברצון להיות אימא, ויש מה ללמוד ממך - על כן הצילום בפנים גלויות. אנחנו, צוות התכנית, (הבמאי, המנחה של הסרט, וצוות הצילום) מלווים אותך לאורך התהליך. אשמח לדבר איתך ולהכיר אותך- מקסימום, תרוויחי. לפרטים נוספים ניתן לפנות אלי במייל eggs5692@gmail.com או לטלפון: 050-9823204 תודה רבה על שיתוף הפעולה. רונית, עורכת הסרט.

02/04/2012 | 22:59 | מאת: שי

שלום פרופסור, רציתי לשאול מרגע פתיחת התיק תוך כמה זמן (בערך) אפשר יהיה להתחיל בהליך? במידה ומגיעים מראש עם כל הבדיקות וכל הבדיקות תקינות? (מבחינה ביוקרטית מתחילים מייד עם פתיחת התיק את ההליך או שיש עוד כמה תהליכים בדרך? תודה

לשי שלומות, בדר"כ עם פתיחת התיק מוגשת בקשה לקופ"ח לאישור טופס 17 לשלבים א' ו-ב' של ביצוע IVF. במרכז הרפואי הרצליה ניתן לבצע את הדברים במקביל מבלי להפסיד חודש. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** נייד 050-8481909

02/04/2012 | 22:55 | מאת: איריס

שלום פרופ' פלדברג, ברצוני לתייעץ בהיסטרוסקופיה אבחנתית כל הפרמטרים תקינים מלבד אחד: תעלת הרחם - לא תקין (עקב ניתוחים קיסריים) האם אפשר להרות בממצא כזה? בממצא רשום צוואר רחם לא תקין (איסטומוצילה) ISTHMOCELE בתעלת הרחם. (עיוות של צוואר רחם?) אשמח אם תעזור, התור שלי לרופא הוא רק בעוד חודש. רציתי לשאול האם ידוע לך שעושים את התיקון הנ"ל בארץ? אם כן איפוא? (תיקון לאיסתמוצלה) לפני כשנה הצלחתי להרות בנסיון הראשון, אך התפתח שק ללא עובר האם לדעתך זה בגלל הממצא הנ"ל? עם ממצא כזה אפשרי להרות ללא ניתוח? אודה לך מאוד מאוד אם תוכל לעזור לי בתשובותיך.

לאיריס שלומות, ניתוח תיקון צוואר הרחם הינו ניתוח מורכב אך בהחלט ניתן לביצוע בארץ. התקשרי אלי לנייד 050-8481909, מייד אחרי חול המועד כדי שאוכל לשמוע פרטים מדוייקים ולהמליץ לך על הטיפול המתאים ביותר. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** נייד 050-8481909

01/04/2012 | 11:01 | מאת: קרן

תודה על תשובתך. אם איזה מדינות אתה בקשר או אולי בארץ ניתן להשיג תרומת ביציות.

לקריאה נוספת והעמקה

לקרן שלומות, אני מבצע את טיפולי ה-IVF לפציינטיות שלי במוסקבה עם שיעורי הצלחה גבוהים ביותר. אשמח לפגוש אותך ולתכנן את הטיפול המתאים. אנא התקשרי לנייד 050-8481909. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** נייד 050-8481909

29/03/2012 | 22:52 | מאת: אני

אני בת 30 לאחרונה התגלה אצלי בצילום רחם סקטוסלפינגס בחצוצרה ימין. צד שמאל כולל רחם תקין בעצת רופא הנשים שלי ביצעתי אתמול הזרעה ראשונה עם תמיכה של נרות פרוגסטרון. שאלתי האם לאור החצוצרה החסומה הסיכויים להיריון בהזרעה הינם אפסיים? באיזה שלב היה ולא תצלח ההזרעה היית ממליץ על הסרה של החצוצרה ? אני פשוט בחשש של בזבוז זמן אנחנו רוצים היריון ומוכנים לו נתוני הזרע של בעלי טובים מאוד. מהי המלצתך להמשך?

לאני שלומות, המלצתי החמה היא לנסות 3 מחזורי הזרעות עם תרופות להשראת ביוץ ובמידה, למרות נתונים אופטימליים, לא יתבסס הריון אני ממליץ לכרות את החצוצרה הנגועה בסקטוסלפינקס. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** נייד 050-8481909

28/03/2012 | 18:35 | מאת: קרן

4. האם הבדיקות נעשות בארץ או ע"י הרופאים בקייב? תודה.

לקרן שלומות, מאחר ואינני עוסק בתרומת ביציות בקייב המלצתי היא שתפני ליחידת ה-IVF באסותא, אשר לה שיתוף פעולה עם קייב, והם ישמחו לענות על כל שאלותייך. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** נייד 050-8481909

28/03/2012 | 13:37 | מאת: אלירן

התשובות של ההחזרה הראשונה estradiol 698 progesterone 56.9 hcg 137 בבדיקה שניה estradiol 827 pro 46.24 hcg 324 אלה הבדיקות להמשיך רגיל תמיכה ומה ההמשך מה אחרי זה עושים ואם זה בסדר תודה

לאלירן שלומות, רמות ההורמונים הינן תקינות לחלוטין ורמות הבטא הינן בעלייה עקבית. אין צורך לשנות את הפרוטוקול התרופתי ויש להמשיך עם אותם המינונים, ובעוד 10 ימים לבצע אולטרסאונ וגינלי להגדרת השק בחלל הרחם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** נייד 050-8481909

28/03/2012 | 13:29 | מאת: אלירן

שלום לך אחרי החזרת עוברים בבדיקה הראשונה הפרוגסטרון היה 56.9 ובבדיקה השניה ירד 46.24 מה זה אומר צריך לשנות משהו בלקיחת הכדורים. היום לוקחת אסטרופם 3 ביום ותמיכה 3 פעמים ביום. שאר התוצאות בסדר תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובתי בשאלה הבאה.

26/03/2012 | 16:34 | מאת: קרן

שכחתי להוסיף בפניה קודמת שלפני זמן מה בהפרשי זמן ארוכים מאוד נקלטתי והפלתי לאחר 4 שבועות בלבד. אשמח לתשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

לקרן שלומות, בהמשך לשאלתך הארוכה והמורכבת התשובה הינה מורכבת לא פחות. קשה להביע דעה אצל אישה בת 45 לגבי נושא הביוץ מבלי לערוך את הבדיקות המתאימות. הדבר הוא גם לא רלוונטי כי הטיפול המועדף בגיל זה הינו תרומת ביציות. חוק תרומת הביציות עבר בארץ מזמן אך איננו מיושם בגלל בעיות לוגיסטיות הקשורות במציאת התורמת, תגמולה וחלוקת הביציות לנתרמות השונות. במידה וכוונותייך רציניות להגיע להריון בזמן הקרוב עלייך לפנות לרופא פריון, להתחיל בירור סיסטמתי וטיפול אינטנסיבי. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** נייד 050-8481909

26/03/2012 | 16:08 | מאת: קרן

שלום. אני בת 45 כמעט. נשואה 7 שנים ללא ילדים. מחזור חודשי קבוע. רציתי לשאול מס' שאלות: 1. האם בגיל הזה עדיין מבייצת? 2. האם אפשר לקבל תרומת ביצית בארץ? ** פחדנית נוראית מכל מיני בדיקות פולשניות. חשבתי לשאוב ביציות, אבל ההליך מאוד מפחיד אותי, לכן חשבתי על תרומת ביצית ועל פונדקאות כמובן בארץ. אודה על תשובת.

לקריאה נוספת והעמקה

אנא ראי תשובתי בשאלה הבא.

אנו אחרי 8 ימים של החזרת שני עוברים באמצעות פונדקאית. ביומיים האחרונים החליטה הפונדקאית לערוך בדיקות ביתיות ובשתיהן התוצאה היתה חיובית, שני פסים. הפונדקאית קיבלה פרוגרסטרון ן ESTACE בלבד, שלדעתי שניהם אינם מכילים את הורמון ההיריון. בסבבים הקודמים, הבדיקות הביתיות היו שליליות בשלב זה. האם ייתכן כי כבר לאחר 8 ימים תהא אינדקיציה חיובית להיריון? מובן שנמתין לבדיקת הבטא אך נשמח לשמוע חוו"ד מומחה...

לקריאה נוספת והעמקה

לנטעלי שלומות, בכל התכשירים שהפונדקאית מקבלת אין את הורמון ה-hCG, כך שנראה לי שהפעם הטיפול הצליח וגם בבדיקת הדם בבוא העת תהיה תשובה חיובית וברמה טובה. מזל טוב! בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עכשיו גם בפייסבוק ** נייד 050-8481909

19/03/2012 | 15:48 | מאת: מיקה

א. האם קיום יחסי מין בשבוע 9 משפיע על מין העובר? ב. האם חשק לקיום יחסי מין, משמעותו עודף בהפרשת טסטוסטרון והשפעה על התפתחות עובר ממין זכר?

למיקה שלומות, מין העובר נקבע בזמן ההפריה ולא בזמן ההתפתחות של הריון צעיר. אין שום קשר בין מין העובר ליצר המיני בזמן ההריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג ** נייד 050-8481909

19/03/2012 | 11:37 | מאת: יעל

שלום! ב29/2 הבטא היתה 77, 11/3 - 2621, 18/3 - 5748.. האם נראה תקין, או שפשוט לחכות לUS? תודה רבה ויום נפלא! :)

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלומות, למרות שלא מדובר על הכפלות מדוייקות של הבטא, נראה על פניו שמדובר בהריון תקין ומומלץ לבצע אולטרסאונד וגינלי בזמן הקרוב. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג ** נייד 050-8481909

21/03/2012 | 05:37 | מאת: יעל

אתמול הייתי בבית החולים והרופא לא ראה חלמון ולא דופק, ולפי מה שהוא אמר שההכפלה לא אמורה להיות ככה.. הוא המליץ על גרידה. השק נראה ריק. תודה רבה בכל אופן. יום נפלא! יעל

09/03/2012 | 10:45 | מאת: מצעירה שמנסה

אני בת 30 ברקע ניתוח אפנדציט. מנסה להרות זה החודש החמישי. בצילום רחם התקבלו התוצאות הבאות: רחם במבנה תקין מילוי הומוגני של חלל הרחם חצוצרה ימין: סקטוסליפינגס ללא מעבר וללא צילום חצוצרה שמאל: מעבר ופיזור תקינים אני מבינה שיש חסימה וע?פ הרופא המבצע אין אפשרות לצנטר. כמו כן הנני בעלת שחלות פוליציסטיות (מקבלת מחזור מידי חודש אך לא באופן סדיר) האם עלי לפנות ישירות ל-ivf על מנת למנוע את האכזבות? אשמח לעצתך המקצועית בנוגע לאפשרויות שלי וסיכויי להרות עם חצוצרה תקינה אחת אני מוטרדת מאוד והתור שלי לרופא רק בשבוע הבא. אציין כי בדיקת הזרע שבוצעה ע?י בעלי יצאה ע?פ רופא הנשים שלי (מתמחה בפריון) מצויינת תודה ושבת שלום  

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, עפ"י הנתונים שמסרת לפי הערכתי כדאי לנסות 3 מחזורי IUI עם תרופות להשראת ביוץ. במידה ולא יתבסס הריון אני ממליץ לעבור ניתוח כריתת החצוצרה עם סקטוסלפינקס (בדרך לפרוסקופית) ולאחר מכן לפנות ל-IVF. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909

09/03/2012 | 16:24 | מאת: מצעירה שמנסה

בהמשך לתשובתך אשמח לדעת על פי ניסיונך הרב האם עם נתונים אלו ניתן להשיג היריון תקין?

שלום עשיתי החזרה ב-13.2 שבועיים אחרי ביטא 123 ופרוסטרון 45 שהוע אחרי ביטא 6000 ופרוגסטרון 47.אמרו לי שכנראה יותר מעובר אחד. יום אחרי הבדיקה דימום חזק עם כאבים וכעבור יומיים מהדימום ירדה ביטא ל1500 והפרוגסטרון ל-38. האם שני העוברים נפלו או שיתכן שיש הריון עדיין. אין לי את מי לשאול מהרופאים המטפלים עד יום ראשון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לתמי שלומות, קשה לדעת באם מדובר בהפלה שלימה של כל העוברים או רק אחד מהם. רק מעקב קפדני אחרי רמות הבטא תוך ביצוע בדיקות אולטרסאונד יאמת את התשובה הנכונה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909

04/03/2012 | 18:53 | מאת: מיכל

אני בת 30 נשואה לאשה מזה כשנה בטיפולי פוריות אחריי 6 הזרעות (זרע מתרומת בנק הזרע ) שכשלו וכרגע אחרי טיפול 2 של ivf עשיתי צילום רחם שיצא תקין אני סובלת מאנדומטריוזיס רציתי לדעת אם זה מה שמשפיע על קליטה להיריון ?? ואם לא מה יכול להיות הסיבה שאיני מצליחה להכנס להריון ? תודה מראש מיכל.

לקריאה נוספת והעמקה

למיכל שלומות, ללא צל של ספק אנדומטריוזיס זו סיבה מספקת לאי כניסה להריון, ויש צורך לטפל בה תרופתית או כירורגית לפני ביצוע טיפולי פוריות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

04/03/2012 | 19:07 | מאת: מיכל

בהמשך למכתבי אני עברתי לפני תחילת תהליך הפוריות ניתוח להסרת האנדרומטריוזיס ולאחר מכן זה הופיע שוב מכיוון שאני קרוב לשנה וחצי בטיפולי פוריות מטופלת בבלינסון ואמרו לי שזה לא מפריע להכנס להריון...

01/03/2012 | 12:03 | מאת: שרה

שלום רב. יש לנו ילדים , אך אני בת 35 ומנסה להרות מזה שנתיים. במהלך שנים אלו, היו הפלות חוזרות בשבועות הראשונים, הריון חוץ רחמי - חוזר שהוביל לכריתת חצוצרה. לאחר כריתת החצוצרה לא הצלחתי להיכנס להריון. בין היתר נבדקה קרישיות יתר - שיצאה תקינה. והיסטרוסקופיה- גם תקינה. בצענו שנינו בדיקת קריוטיפ. לבעלי- Xy,46 לי- qh+16, qh+9,xx,46 מה עלינו לעשות כעת? האם הפרייה חוץ גופית - יכולה לעזור לנו? תודה רבה. על העזרה והנכונות

לקריאה נוספת והעמקה

לשרה שלומות, לאור ממצאי הקריוטיפ שלך מומלץ לערוך ייעוץ גנטי, אשר ייתן מענה אם יש צורך בביצוע הפריה חוץ גופית יחד עם בדיקה גנטית של העוברים (PGD). בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

26/02/2012 | 21:13 | מאת: אנונימית

התחלתי טיפול פיורגון-היום יום חמישי ובסיום ווסת והיום פעם ראשונה אורגלטרן ומחר עוד זריקה. אחכ אני אמורה להגיע לבדיקת דם ואולטרסאונד. השאלה שלי איך ממשיך התהליך?כמה זמן מחזור טיפול?בבי"ח האחיות אומרות שידיעו על המשך תהליך כל פעם בטלפון,אבל אני אשמח לדעת לפחות בערך לגבי השלבים ומתי צפוי כל שלב?זהו טיפול ראשון שלי

לקריאה נוספת והעמקה

לאנונימית שלומות, מחזור IVF ו-PGD איננו שונה ממחזור IVF רגיל, אלא שבסיום התהליך וביום 3 של ההתפתחות העוברית נערכת בדיקה גנטית לעוברים ואז ביום 5 מחליטים אילו עוברים חוזרים לחלל הרחם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

26/02/2012 | 17:46 | מאת: ,nh

שלום , רציתי לשאול כמה זמן ניתן לשמור את מבחנת הדם שהובאה מהתורמת במקרר עד לביצוע הבדיקות הגנטיות

שלום רב, אין הגבלה למשך הזמן שניתן לשמור את מבחנת הדם במקרר עד לביצוע הבדיקות הגנטיות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

25/02/2012 | 16:07 | מאת: רוצה להיות אמא

שלום, האם יש כבר מקומות בארץ שדרכם אפשרי לקבל תרומת ביציות? לאחר אישור הכנסת על "בנק הביציות", האם כבר פועל? איך מגיעים אליו? אני זקוקה לתרומת ביציות ומחו"ל זה מאוד יקר.... אשמח לקבל תשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, למרות שחוק הביציות אושר בכנסת עדיין לא החל התהליך עצמו בגלל בעיות לוגיסטיות של רישום, גביית תשלומים והאחריות הרפואית והכספית לתורמת. המשיכי להיות בקשר טלפוני עם היחידות השונות עד יישום החוק. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

22/02/2012 | 07:34 | מאת: רונה

רציתי לדעת מה הסיכויים לעובר ממין זכר אם בטעות קיימנו יחסי מין ביום הביוץ? 2. איך אפשר לדעת את מין העובר בשלבים ההתחלתיים של ההריון?

לרונה שלומות, 1. לצערי לא ניתן לנבא את מין העובר לפי מועד קיום היחסים סביב מועד הביוץ. 2.סביב שבוע 11 ניתן ע"י מומחה לאולטרסאונד לזהות את מין העובר בסבירות של 85%. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

22/02/2012 | 07:32 | מאת: מיקה

מה המשמעות של ערכי E2 בתחילת הריון? האם 4600 בשבוע 6 זה גבוה מדי? האם יש משמעות להשפעה של ההורמון E2 על מין העובר - ככל שE2 גבוה יש סיכוי גבוה לעובר ממין זכר?

למיקה שלומות, רמות ה-E2 בתחילת ההריון מותנות בכמות ההפרשה השלייתית של הורמון זה והדבר משתנה מהריון להריון. אין קשר בין רמות ה-E2 לבין מין העובר. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

20/02/2012 | 20:43 | מאת: נוני

שלום פרופ' פלדברג, בת 43 ,עברתי 14 טיפולי ivf. הבעיה בכמות הזקיקים והביציות . 3 טיפולים אחרונים ביצית אחת ללא הפריה. החלטתי לעבור לתרומת ביצית ואני מתלבטת , האם לבצע החזרת עוברים בארץ או לנסוע ולבצע החזרה בחו"ל (שם נעשית ההפריה ) ?

לנוני שלומות, המלצתי החמה היא לבצע החזרת עוברים טריים באחד המרכזים בחו"ל הקשורים לצוותים הישראלים. במידה ותרצי את עזרתי אשמח לשוחח איתך ולהבהיר לך את כל האפשרויות. אנא התקשרי אלי לנייד 050-8481909. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

19/02/2012 | 14:15 | מאת: מיקה

שלום רב, עד מתי הבטא אמורה להכפיל את עצמה? באיזה שבוע מומלץ ללכת לבדיקת אולטרסאונד? תודה

למיקה שלומות, לאחר שהבטא חוצה את תחום ה-2,000 יחידות מומלץ לבצע בדיקת אולטרסאונד כדי להגדיר שק וקוטב עוברי בחלל הרחם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

שלום, אני בת 33 ומנסה להרות דרך תרומת ביצית. האם כדאי להמתין בין החזרה להחזרה או שניתן לבצע מספר החזרות רצוף, חודש אחרי חודש, מבלי לפגוע בסיכויים? אם כדאי להמתין - כמה זמן? מבחינה נפשית אין לי שום בעיה לבצע החזרות רצופות.

לקריאה נוספת והעמקה

לחן שלומות, אין שום בעיה לבצע החזרות של עוברים מתרומת ביצית מדי חודש בחודשו בלי צורך בהמתנה בין מחזור למחזור. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

שלום. אני בת 38 ללא ילדים ,מנסה כבר שנתיים להרות, התחלתי טיפול הפרייה חוץ גופית לראשונה לפני חודש, ולא נקלט. סובלת מ-fsh גבוה (13). בשאיבה הוציאו 4 ביציות והפרו 2 כך שאין עוברים להחזרה וצריכה לעבור שאיבה שוב. כעת אני עומדת לפני מחזור שני. שמעתי שיש רופאים הממליצים לחכות חודש בין טיפול לטיפול. האם כדאי לחכות? האם זה משפר את הסיכויים בטווח הארוך או פוגע פחות בגוף? אציין כי לא ידוע לי מדוע עושים זאת, אולי כדי לתת לגוף לנוח מההורמונים, ואולי בגלל שהשאיבה היא הליך קשה וחודרני וצריך לתת לגוף לנוח? אני תוהה ואשמח לדעת מה השיקולים לכאן ולכאן ואשמח לשמוע עוד דעה מקצועית. המון תודה ושבת שלום.

לקריאה נוספת והעמקה

לחני שלומות, הסיבה שמומלץ להמתין לפחות חודש בין טיפול לטיפול נעוצה בעובדה שהשראת הביוץ לצורך ביצוע ה-IVF מהווה עומס גדול על השחלות, ואילו השאיבה עצמה הינה תהליך חודרני ופולשני שגורם לטראומה מסויימת לשחלה. אי לכך בייחוד לנשים בגילך, עם רזרבה שחלתית נמוכה יחסית, רצויה המתנה של חודש לפחות בין טיפול לטיפול. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

18/02/2012 | 17:48 | מאת: חני

שלום רב. עשיתי בדיקת בטא 12 יום אחרי החזרה. הבטא היא 5 ואני מבינה שזה אומר שאין הריון למרבה הצער... אבל הייתי שמחה לדעת לפעמים הבאות, מה גובה הבטא (בבדיקה הראשונית) שממנו והלאה זה עשוי להעיד שיש הריון? תודה רבה. ענת

לענת שלומות, בטא חיובי נחשב מעל לערך של 10 יחידות. בדר"כ במידה ומדובר בהריון התחלתי תקין של עובר אחד, הבטא לאחר 12 יום יהיה בין 40-80 יחידות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

16/02/2012 | 12:30 | מאת: מיקה

ביום ה- 14 לביוץ בטא 362, לאחר יומיים 830, לאחר יומיים 1900. האם יש סוכוי להריון מרובה עוברים? האם יש קשר בין קצב עליית הבטא להריון מרובה עוברים?

למיקה שלומות, ללא צל של ספק קיים חשד סביר להריון מרובה עוברים בגלל הבטא ההתחלתית שהייתה גבוהה מאוד וקצב העליה שהינו גבוה בהרבה מההכפלות הרגילות של הבטא בהריון בן עובר אחד. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

12/02/2012 | 07:53 | מאת: דפנה

שלום ביום שישי במעקב זקיקים זקיק 14 ורירית 4 תלת שכבתית. היום,יום א' במעקב במקום אחר,זקיק 18 ורירית 6.5 בחלק הפונדלי שלה. ששאלתי אם היא תלת שכבתית אמרה לא ממש. מה זה אומר? האם צריך להטריד? הרירית שלי תמיד תלת שכבתית ואיך יכול להיות שהיתה 4 היתה תלת שכבתית וכעת לא.

לדפנה שלומות, אני משוכנע שהשוני בהגדרת הרירית שלך נובע מבודק אחר וממקום אחר. אנא אל תהיי במתח ואני משוכנע שהכל בסדר כי הזקיק גדל והרירית גדלה בהתאם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

11/02/2012 | 09:49 | מאת: אלירן

אם צריך להעביר זרע מבית חולים אחד לשני איך מעבירים באיזה כלימי מספק אותו האם אפשר תרמוס רגיל המרחק שעה נסיעה. 2 מרשמים של הרופא המטפל צריך להעביר לרופא משפחה כדי לקבל את ההנחה בקופה מכבי? צריך איזה מכתב אישור לבית המרקחת מה התאליך אשמח לתשובה יש לך נסיון רב

לאלירן שלומות, את הזרע מבי"ח לבי"ח ניתן להעביר בתרמוס רגיל גם כשמרחק הנסיעה הינו שעה או יותר. את מחצית השניה של השאלה פשוט לא הבנתי. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

09/02/2012 | 16:32 | מאת: יעל

שלום בנסיון התרומה האחרון שלי אחרי 12 יום בטא 14, אסטרוגן קטן מ-200 ופרוגסטרון 21. כעבור יומיים בטא 71 וכעבור עוד יומיים בטא 221 ופרוגסטרון 19. אח"כ התחיל לרדת. האם הפרוגסטרון הנמוך מלמד על הריון חוץ רחמי או לא בהכרח?

ליעל שלומות, פרוגסטרון נמוך איננו בהכרח מלמד על הריון חוץ רחמי ורצוי לתת תמיכה של פרוגסטרון כדי להעלותו לרמות גבוהות. לאחר מכן יש להמשיך במעקב עם אולטרסאונד וגינלי וכשרמות הבטא תעבורנה את טווח 1,500 יחידות, יש לבצע שוב אולטרסאונד וגינלי כדי להגדיר המצאותו או אי המצאותו של שק הריון בחלל הרחם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

שלום, אני בת 38 , ללא ילדים, ביום השני אחרי טיפול (ראשון) של הפרייה חוץ גופית (לאחר יותר משנה של ניסיונות ביחסי מין פלוס הורמונים) סובלת מ-FSH של 12.20. כעת שאבו לי 4 ביציות מתוכן שתיים הופרו. יש לי שתי שאלות: 1. כמה ימים מומלץ לנוח ולמה הכוונה במנוחה? אנא ממך אשמח למידע מומלץ, כי אני אובדת עצות ובכל רגע נתון אני שומעת דברים שונים, החל מהנחייה לשכב במיטה ועד הנחייה להתנהג כרגיל. מה בכל זאת ההנחיות כדי להיות "און דה סייף סייד" ולא לקחת סיכונים מיותרים? מה לגבי הרמת דברים (במשקל קילו או שניים), רכיבה על אופניים, ירידה במדרגות, וכו? הכוונה לימים הראשונים. 2 .קראתי כאן שכתבת שלחוסר איזון בבלטת התריס יש השפעה על אי קליטת עוברים. אצלי במדדי הtsh בפרופיל ההורמונאלי נמצא שאני בתוך טווח הנורמה (3.84) ביום השלישי למחזור. יחד עם זאת יש לי גנטיקה לא טובה בבלוטת התריס ובעבר אמרו לי שנראה שיש לי נפיחות באזור וכדאי לי לבדוק זאת. האם ייתכן שאני סובלת מחוסר איזון כלשהו בבלוטת התריס, שמשום מה אינו מתבטא בבדיקת ה-tsh או שה-tsh לא מכסה אותו, ולכן מומלץ לבצע בדיקה אחרת? או שאני יכולה להרגע לפחות במישור הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

לחני שלום רב, לא זכית למענה עד עתה מפאת היותי בחו"ל. לגבי שאלותייך: 1. מומלץ לנוח 3 ימים לאחר החזרת העוברים, דהיינו יום ההחזרה ועוד יומיים נוספים. בימים אלו רצוי להיות במנוחה מירבית דהיינו אפשר להסתובב בבית ולבצע עבודות קלות של יומיום מבלי לסחוב או להרים דברים. מומלץ לא לצאת מהבית אלא פעם ביום, במידה ואין ברירה. פרוטוקול זה איננו אחיד ואיננו מקובל ע"י כל הרופאים וטווח ההגבלות הינו רחב ביותר בין מנוחה מוחלטת, דהיינו שכיבה, לבין חוסר מנוחה בכלל. ככלל מנוחה בלבד היא לא זו הפותרת את בעית ההצלחה או אי ההצלחה של הטיפול. 2. במידה וה-TSH שלך תקין לא קיימת פתולוגיה בבלוטת מגן שאיננה באה לידי ביטוי ע"י רמות לא תקינות של הורמון זה. אי לכך את בריאה לחלוטין מבחינת בלוטת המגן. 3. ביחידה בה את עוברת טיפולי הפריה חוץ גופית חייבים להבהיר לך את כל הנקודות ששאלת. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע לגבי טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

08/02/2012 | 14:40 | מאת: אתי

שלום, אני בת 45 עברתי מס טיפולי הפריה ורציתי לדעת מתי מחליטים על הנצה או מיקרומניפולציה, יתרונות וחסרונות, מה מתאים לבנות גילי שמייצרות בין 5-6 ביציות לאחר טיםול הורמונלי? האם יש רופאים שיודעים לטפל בשיטות טיפול חדשניות בתחום?אבקש לציין שבטיפול האחרון היו לי 2 הפריות 8 תאים ללא שברים ובטיפולים קודמים לא יותר מ 15% שברים דרך טיפול מומלצת בהתאם לניסיותך תודה רבה!אתי

08/02/2012 | 14:42 | מאת: אתי

ישלי ילד 1 טיפול הפריה ראשון בן שנתיים, היו לי 2 הריונות - אחד כימי והשני - העובר הפסיק להתפתח בשבוע 8 - נראה לי חשוב להוסיף אנפורמציה זו להודעה הקודמת שלי. ממתינה לתשובתך המהירה,אתי

08/02/2012 | 23:10 | מאת: אתי

האם ניתן לבעלות את הסיכויים לשרשה והתפתחות היריון תקין?