פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום ההפריה החוץ גופית, תרומת ביציות ופריון האישה והגבר. למרות שבשני העשורים האחרונים חלה קידמה בלתי רגילה באבחון ובטיפול בבעיות פוריות האישה והגבר או בשניהם גם יחד, קיימות עדיין בעיות טיפוליות אשר פתרונן קשה ביותר לביצוע. אחת הבעיות הללו הינה בעיית הטיפולים בתרומת ביציות לאותה אוכלוסייה מוגדרת אשר כה זקוקה לה. נשים אלו הן לרוב לוקות בתסמונות גנטיות, לאחר טיפולים אונקולוגיים, בלות מוקדמת או נשים מסביב לגיל המעבר או אחריו ששחלותיהן אינן מייצרות ביציות הניתנות להפריה והתבססות של הריון תקין. פורום זה והעומד בראשו יציע פתרונות רפואיים ולוגיסטיים לטיפולי הפריה חוץ גופית בכלל ומתרומת ביציות בפרט. כמו כן, יעסוק הפורום בכל הקדמה הנגזרת מטיפולי הפריה חוץ גופית כמו מיקרומניפולציה, גנטיקה של עוברים, הגדרת מין העובר, תאי גזע והפקה כירורגית של הזרע מתוך האשכים אצל גברים הסובלים מהעדר זרע בזירמה.
786 הודעות
725 תשובות מומחה

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

05/10/2011 | 19:46 | מאת: כ.ש

שלום, אני אחרי תרומת ביציות. יום 12: בטא 95 יום 14: בטא 266 1) האם תקין? 2) האם הערכים מרמזים להריון עם עובר יחיד? (הוחזרו שלושה). 3) ביום ה- 14 להחזרת העוברים לרחם, איזה שבוע בהיריון זה? (ממתי מתחילים לספור את שבועות ההריון? מהמחזור? מהביוץ? מההחזרה?) 4) עד מתי לערך צריך להמשיך לקחת את התרופות? (פרוגינובה, אוטרוגסטן). תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לכ.ש. שלומות, על פניו ועפ"י ערכי הבטא נראה שמדובר בהריון תקין של עובר אחד, קרוב לודאי. רצוי להמשיך עם התרופות עד לשבוע 12 להריון. החישוב של גיל ההריון מתחיל מיום ההחזרה ובתוספת שבועיים נוספים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע בנושא טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

03/10/2011 | 10:56 | מאת: יעל

שלום עקב שיבוש טיפול (החלפת דיכוי באמצע שהרס את הדיכוי)עשיתי בדיקת דם ואולטרסאונד- אסטרוגן 1000 ופרוגסטרון 6.7 ציסטה 3 ס"מ + מספר זקיקים קטנים. לא נראה גופיף צהוב. 3 ימים לפני- אסטרוגן 444 ופרוגסטרון 1.3 האם ציסטה יכולה לגרום לעליית פרוגסטרון(מעבר לאסטרוגן). האם היה ביוץ? ביוץ לא תקין? נראה לי שמשהו השתבש וקצת מבולבלת.

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלומות, עפ"י ערכי הפרוגסטרון לא נראה שהיה ביוץ, והציסטה שנמצאה יכולה בהחלט להיות אחראית לרמות ההורמונליות של אסטרוגן ופרוגסטרון. במצב נתון חייבים להמתין עד לקבלת המחזור, שבו בדר"כ נספגת הציסטה, לבצע אולטרסאונד וגינלי בזמן הוסת ולהתחיל טיפול מחדש. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע בנושא טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

27/09/2011 | 20:03 | מאת: רוז

אני נמצאת כשבוע לפני החזרת ביצית מופרת מתורמת ויש לי פטריה.. אני לוקחת כבר 12 יום פרוגינובה 2 מ"ג. לפני יומיים השתמשתי באגיסטן 0.5 ג' (בהחדרה). האם זה יכול להפריע להצלחת הטיפול? האם אני יכולה להשתמש בטבליה נוספת?

לקריאה נוספת והעמקה

לרוז שלומות, אנא היי רגועה והפטריה לא תזיק לטיפול המיועד. את בהחלט יכולה להשתמש במנה נוספת של אגיסטן. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע עדכני בנושא טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

25/09/2011 | 20:46 | מאת: מזי

שלום. אוליי לא הסברתי את השאלה טוב לבן יש תיסמונת קליניפטיר- במשך כימעט שנה רק שואביים לאישתו ביציות ומקפיאיים אותם בינתיים זאת בשל ציסטות.האים זה נכון להוציא כל כך הרבה ביציות כשבבן עוד לא החלו שאיבת זרע בתיקוה שימצא זרע להפרייה...האים הדרך נכונה? ומה הסיכויים בתיסמונת זו? תודה מזי

לקריאה נוספת והעמקה

למזי שלומות, יש להניח שהרופאים המטפלים בבנך ובאשתו הינם אופטימיים לגבי סיכויי הפקת הזרע, מאחר והם מקפיאים ביציות אשר תוכלנה להיות מופרות בטיפולים הבאים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג למידע עדכני בנושא טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

25/09/2011 | 08:48 | מאת: דני

מוטרדת מאוד ביום חמישי עשינו החזרת עוברים והיום בלילה לפנות בוקר הרגשתי מתוך חלום מתוך שינה שאולי הגעתי לאורגזמה בלילה בחלום האם זה יזיק לעוברים להשתרש ? הרי אנייודעת שאסור לקיים יחסים לאחר החזרת עוברים ומתוך שלינה ללא שליטה היתה לי אורגזמה האם זה יזיק אם היתה התכווצות רחם? תודה

לדני שלומות, אנא אל תהיי מוטרדת בגלל תחושת אורגזמה תוך כדי שינה. אירוע חד פעמי זה לא יזיק בשום צורה לסיכוייך להרות מהטיפול האחרון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג המכיל מידע עדכני בנושא טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

24/09/2011 | 18:51 | מאת: אורה

היי , לאחר שאיבה אתמול עשו לי החזרה בהרדמה מלאה הכל היה טוב עד שהתעורתי והיתה מרדימה חדשה הייתי בבית חולם יום שלם אתמול עם סחרחורת כאבי ראש , ולא הצלחתי לעמוד מרב חולשה עד שהתאוששתי ונסענו הביתה ובדרך הקאתי (לא אכלתי אתמול יום שלם)האחיות אמרו שזה מההרדמה ,אני יודעת שזה מההרדמה כי פעם ראשונה שזה קורה לי הרדימו אותי לא מעט פעמים ,שאלתי היא האם כל התופעות אלו שהייתי חלשה עייפה עם כאבי ראש ובחילות ועייפות נוראית יזיקו לסיכווי להיכנס להריון ? עד שהחזירו לי עוברים כל כך יפים ? פשוט חוסר מזל שכזה ועכשיו אני מרגישה טוב יותר כי ישנתי ונחתי אבל האם כל ההתרגשות הזאת מאתמול לא יזיקו לי לסיכוי הקליטה של ההחזרה ? מה דעתכם ?תודה רבה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לאורה שלומות, אין שום חשש שההקאות והחולשה יזיקו לסיכוייך להכנס להריון. היי רגועה ואני מאחל לך הצלחה מלאה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג המכיל מידע עדכני בנושא טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

פרופ' פלדברג שלום, אני מעוניינת לדעת אם יש גיל בו מותר לבית חולים ציבורי להוידע למטופלת על הפסקת הטיפולים, כולל הזרעות ללא הורמונים. עד היום טופלתי מספר שנים, בהתחלה הזרעות עם גונדוטרופינים, לאחר מכן שאיבות, מהן הריתי 3 פעמים, ובשלושתן נאלצתי לעבור הפלה, בשבוע 9 (למרות שכבר בשבוע 6 - 7 הפסיקה ההתפתחות). לפני מספר חודשים הגעתי לגיל 45, וביקשתי מהיחידה להמשיך לטפל בי. היחידה הסכימה להמשך טיפול בהזרעות ללא הורמונים (למעט אוביטרל). בינתיים היום שבאתי להתחלת טיפול חדש, הודיעו לי שהם לא מוכנים להמשך הטיפול בי, בגלל חוסר הסיכוי. מכיון שאין לי אפשרות למימון תרומת ביצית, שאני מבינה שעולה עשרות אלפי שקלים, ואין לי גם בן זוג, זה אומר שסתם עלי הגולל. אני שואלת האם מותר לבית חולים ציבורי להפסיק טיפול למרות שאין התוויה חד משמעית המורה להפסיק אטיפולים (שאינם מזיקים)בגיל זה? בתודה מראש ושנה טובה

לקריאה נוספת והעמקה

לנרקיס שלומות, כל בתי החולים הציבוריים בארץ נוהגים עפ"י הנחיות משרד הבריאות וניירות עמדה של האיגוד הגינקולוגי. בדר"כ אכן עם הגעת האישה לגיל 45 מופסק הטיפול בה למעט טיפול בתרומת ביצית. את אכן במצב מיוחד והמלצתי לפנות בכתב למנהל אותו ביה"ח תוך פירוט מדוייק של מצוקותייך ולבקש אישור מיוחד להמשך מספר טיפולים נוספים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

19/09/2011 | 17:37 | מאת: פוליציסטית

לאחר דקקפטיל 3.75 התחלתי זריקות של פיריגון 150. אחרי 6 ימים e2 3900 ופוגסטרון 1.7 נאמר לי להמשיך 5 ימים נוספים במינון של 125. בבדיקה הבאה ה e2 כבר היה מאוד גבוה, 17000, ונאלצנו להפסיק הטיפול מחשש לגירוי יתר. שאלתי היא, האם בשחלות פוליציסטיות יש צורך לעשות בדיקות דם תכופות יותר ע"מ לא להגיע לעליה כזו? האם מצב זה היה יכול להימנע ע"י בדיקות קפדניות יותר? ושאלה אחרונה, לא לקחתי אוביטרל, מתי צפויה לקבל מחזור?

לפוליציסטית שלומות, יש לציין שיש צדק רב בדברייך שבמקרה של שחלות פוליציסטיות וחשש לגירוי יתר שחלתי יש להקפיד על התחלה של טיפול עם מינונים נמוכים יותר תוך מעקב צמוד של מספר ימים (2-3) בין בדיקה לבדיקה. ללא ספק בפעם הבאה זה מה שייעשה. מאחר ולא קיבלת אוביטרל, ובצדק, קשה לדעת מתי יגיע המחזור הבא. יש פשוט להמתין בסבלנות ועם הגעתו להבדק כדי להדגים את מצב השחלות לאחר ההורמונים הכל כך גבוהים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

16/09/2011 | 18:39 | מאת: אורלי

אני נוסעת לתרומת ביצית בקייב בשבןע הבא ואני חוששת לגבי מטען הגנטי של התורמת שאי אפשר לראות אותה ויזואלית ולדעת יותר פרטים עליה כי בסופו של דבר המטען הגנטי חשוב מאוד ובבנק הזרע קבלתי המון פרטים על התורם ושוחחתי ארוכות עם האחות ששידכה לי את הזרע בניגוד לתורמת הביצית שאין לי שום שליטה

לקריאה נוספת והעמקה
19/09/2011 | 17:30 | מאת: הילי

היי, איך אפשר ליצור איתך קשר? הייתי רוצה לשאול לגבי הרופא המטפל.

24/09/2011 | 22:29 | מאת: גלית

היי הילי גם אני מתעניינת בנושא. כיצד אפשר ליצור קשר איתך.

19/09/2011 | 22:57 | מאת: גלית

שלום אורלי. האם אפשר ליצור קשר איתך? אני גם מתעניינת בנושא

לאורלי שלומות, העיקרון של מתן האינפורמציה לגבי תורם זרע ותורמת הביציות הוא אותו העיקרון. על הרופא המטפל איתו את נוסעת לקייב לשבת איתך ובקפידה רבה למסור לך את כל האינפורמציה לגבי התורמת, הכוללת סוג דם, גובה, משקל, גיל, צבע עיניים, צבע שיער, מבנה גוף, מקצוע והשכלה ולעיתים פרטים נוספים שניתן למסור אותם תוך שמירת האנונימיות של התורמת. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

15/09/2011 | 21:31 | מאת: ליאת

אני ובעלי עברו הזרעה 1 אשר נכשלה מה הסיכוים להתחיל עכשו ivf ומהם הסכוים להתעבר ?< ומהם הסיכונים ? והאם יש מקום לתזונה נכונה בכדי להקלט <? ואיך בכלל אפשר להגביר את הסיכוים להקלט ?

לליאת שלומות, מאוד קשה להתייחס לשאלתך מבלי לדעת פרטים על סיבת אי הפריון, הגילאים שלך ושל בעלך, והבירור שעברתם. אשמח להתייחס לאחר קבלת כל המידע. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג המכיל מידע עדכני בנושא טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

15/09/2011 | 10:46 | מאת: חגית

שלום, התחלתי ביום ה-21 למחזור דיכוי עם סופרפקט כהכנה לקראת תרומה- עושה עם זריקות. אחרי שבועיים היה דיכוי E2 קטן מ-100 ופרוגסטרון 1.5. עקב דחיית הטיפול נאלצתי להמשיך עם דיכוי כך שנמצאת כבר כ-5 שבועות בדיכוי. לפני שבוע וחצי עברתי מסופרפקט לסינרל. בבדיקת דם אתמול הE2 היה 284 והפרוגסטרון 1.8. האם עדיין בדיכוי? ממה נוסעת העלייה? יש קשר להחלפה בין סופרפקט לסינרל? מוטרדת כי ביום א' אמורה להתחיל זריקות תודה על הסבר ומענה

לחגית שלומות, כנראה העלייה באסטרוגן נובעת מהחלפת התרופות, יחד עם זאת את עדיין בדיכוי ויכולה להמשיך בטיפול. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג המכיל מידע עדכני בנושא טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

07/09/2011 | 13:58 | מאת: ד

שלום אני בת 39, חולת סרטן, ומעונינת לשמור פוריות פרופיל הורמונלי תקין, צילום רחם תקין, ציסטה עכורה בשחלה שמאלית בגודל 4.5 ס"מ. 1. מה הסיכויים באחוזים להריון עם עוברים מוקפאים עם ביציות של מישהי בגילי? 2. מה אחוזי הצלחה של הריון ולידה של עוברים מוקפאים? 3. כמה מחזורי טיפול הייתם ממליצים לי לעשות ולשמור? 4. האם יש הגבלה מבחינת הקופ"ח לגבי מספר הטיפולם לשימור פוריות? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לד' שלומות, קשה לענות על שאלותייך רק על בסיס גילך. יש צורך בבדיקות מקדימות כולל פרופיל הומונלי ובירור המערכת הביוצית. אשמח להתייחס לשאלותייך הרבות לאחר קבלת פרטים אלו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** הכנסי לדף הפייסבוק של מרפאת פרופסור דב פלדברג המכיל מידע עדכני בנושא טיפולי פוריות ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

22/08/2011 | 20:21 | מאת: סימה

אני נותלת כולכצין באופן קבוע, האם יש קושי לקליטת עוברים מתרומת ביצית?

לקריאה נוספת והעמקה

לסימה שלומות, במידת האפשר רצוי להפסיק את הטיפול בקולכיצין ל-3 חודשי ההריון הראשונים בגלל החשש לטרטוגניות (יצירת מומים עובריים). הדבר איננו תלוי באם ההריון הינו מתרומת ביצית או מביצית המקורית של האשה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

30/08/2011 | 08:32 | מאת: סימה

תודה - השאלה היא האם זה לא מפריע השתרשות העוברים ברחם???

שלום רב, כאשר מדובר על תרומת ביצית, מדוע צריך שתהיה התאמה בתיזמון העלייה בפרוגסטרון של הנתרמת לבין יום שאיבת הביציות של התורמת. סמוך לשאיבה מודיעים להתחיל בנרות פרוגסטרון. מה קורה אם למשל היה ביוץ של השחלה אצל הנתרמת ובדיקת הדם הראתה עלייה בפרוגסטרון (אצל הנתרמת) שהתחילה בהדרגה כשבוע לפני יום השאיבה ?

לקריאה נוספת והעמקה

ללב שלומות, פרוטוקול ההכנה של הנתרמת כולל כדורי אסטרוגן ותוספת של פרוגסטרון אשר מתחילה בסמוך ליום השאיבה של התורמת. מטרת הפרוטוקול הינה לפתוח את חלון ההשרשה אצל הנתרמת כדי שהחזרת העוברים, כעבור 3 ימים, תניב קליטה והריון. בתנאים אלו לא מתאפשר ביוץ אצל הנתרמת ועליית הפרוגסטרון בטרם עת (שבוע לפני השאיבה של התורמת) מוגדר כלוטאיניזציה מוקדמת, דהיינו מצב פתולוגי אשר משבש את כל הטיפול ויש לבטל את המחזור הנוכחי. בסיכומו של דבר אין כאן שום קשר עם הביוץ של הנתרמת. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

21/08/2011 | 16:12 | מאת: כרמית

שלום, בעבר קיבלתי פרוגינובה (2 כדורים ליום) בשילוב עם מיקרופירין (1 ליום). האם זה לאור העובדה שפרוגינובה עלול לייצר קרישי דם? כעת אני מקבלת 4 פרוגינובה ליום ללא מיקרופירין בכלל... האם אין בכך סיכון? תודה, כרמית.

לכרמית שלומות, המיקרופירין בטיפולי פוריות ניתן כדי לשפר את תהליכי הקליטה וההשרשה וההתבססות של ההריון, ולא לשם מניעת קרישי דם. יש רופאים אשר מאמינים בתוספת זו ויש כאלה ששוללים אותה. אי לכך, כנראה ניתן לך פרוטוקול אחר ע"י רופא אחר אשר איננו מאמין בהשפעת המיקרופירין. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

לפי הידוע לך האם בתרומת ביצית בחול, עושים שימוש במיקרוסקופ הגדלה של פי 4000-6000 ( במקום הרגיל של פי 400 ) לצורך בחירת זרע במקרה של איכות זרע בעייתית. והאם במקרה זה עדיף גם שבן הזוג יטוס ויתן בחול את הזרע במקום להקפיאו בארץ ולהפשירו בחול, או שזה לא משנה? תודה

לאור שלומות, שיטת ברטוב לבחירת זרע לפני הזרקתו לביציות מתבצעת במספר מצומצם של מרכזי IVF. במידה ותרצי ייעוץ מדוייק אנא התקשרי לנייד 050-8481909 כדי שאוכל לכוון אותך עם האינפורמציה האמינה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

10/08/2011 | 02:03 | מאת: חגית

שלום ד"ר פלדברג, אני אישה בת 31, דו מינית, רווקה עם ילדה אחת בת 5 (מהאקס שלי). אני עברתי טיפולי IVF אם תרומת ביציות לפני כמה חודשים. היום אני בהריון בשבוע ה-13. בזמן הטיפולים (עם פרוגינובה, אנדומטרין, גסטון, ואסטרדיאול) אני שכבתי עם גבר, אפילו יום לפני ההחזרה שנעשה בחו"ל. השאלה שלי אם יש מצב שנקלטתי להריון מהגבר ולא מההחזרה? אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

לחגית שלומות, לאור הפרוטוקול התרופתי שקיבלת אין שום אפשרות שהרית מיחסים עם אותו הגבר יום לפני החזרת העוברים. התרופות שקיבלת מונעות כל אפשרות של ביוץ תוך כדי נטילתם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

09/08/2011 | 19:33 | מאת: אילנית

פרופ' שלום, היום ביצעתי את בדיקות הדם לאחר 12 יום לאחר החזרת עובר 1. התוצאות היו: E2 470 , פרוגסטרון, 12 , והבטא 14.1 . רופאה אמרה שבמידה ולא יקבל מחזור ביומיים הבאים אז לחזור על בדיקת הדם. פרופ' זאת הפעם השלישית שהרופאה מישתמשת עם אותו פרוטוקול אך ללא תוצאות של השגה מרובה של ביציות והפעם הזאת ממש לא השפיע עלי. הפרוטוקול היה 8 ימים של 225 פיוריגון ו- 3 מונופור, ועוד יומיים של 6 מונופור מאחר וניגמר לי הפיוריגון. וכמובן 3 ימים אורגלוטראן. ו- אוביטרל. אני בפעם האחרונה התראתי בה שהפרוטוקול ממש לא משפיע עלי ולמה היא לא מחליפה לי באחר? אז היא אמרה שהיא אוהבת את הפרוטוקול הז. אך מה לעשות שהוא לא משפיע עלי?! האם ישנה האפשרות לשנות לי את הפרוטוקול אני כבר עובדת עצות ונימצאת כבר על סף יאוש. להזכירך הינני בת 38 ויש לי ילד מהריון ספונטני לגמרי! אך היום ספירת הזרע של בעלי לפעמים טובה לפעמים חלשה, וה- FSH שלי קצת משחק אך לאחרונה הוא תקין וגם עם FSH לא תקין אני מבייצת לבד יפה!!שגם את בדקנו. פרופ' יקר אודה לך מאוד עם תוכל לתת לי את עצתך בהקדם האפשרי, והאם ניתן להמשיך לטיפול הבא ישר או חייב לעשות הפסקה?

לקריאה נוספת והעמקה

לאילנית שלומות, ללא ספק מומלץ לבצע הפסקה של חודש אחד עד לחידוש המחזור הבא של IVF. מאחר ומדובר על רזרבה שחלתית נמוכה אין לי ספק שזה לא פשוט להרכיב את הפרוטוקול האידאלי כדי לקבל תגובה מתאימה עם יותר ביציות. אשמח להפגש איתך במרפאתי עם כל הבדיקות שנערכו עד עתה, להתעמק בפרטי הפרטים ולנסות לבנות לך פרוטוקול חדש שיביא לתגובה טובה יותר עם יותר ביציות ויותר עוברים (טל' מרפאה 09-9581829 כל יום מ-16:00 אחה"צ). בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

09/08/2011 | 14:46 | מאת: חגית

שלום פרו אתמול אסטרוגן 1185 ופרוגסטרון 4.3. היום אסטרוגן 304 ופרוגסטרון 6.7 האם משהו השתבש בביוץ(אחרי דקא ארוך) האם מחזור יגיע כרגיל אחרי 14 יום?

09/08/2011 | 15:27 | מאת: חגית

במידה והיה ביוץ הפרוגסטרון לא אמור היה להיות הרבה יותר גבוה?

לחגית שלומות, קשה מאוד להתייחס לשאלתך מבלי לדעת מתי ניתן הדקא הארוך ואילו תרופות להשראת ביוץ קיבלת לאחר מכן. אשמח להתייחס עם קבלת הפרטים הרלוונטיים. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

09/08/2011 | 13:59 | מאת: ד.

שלום פרופ' פלדברג, האם אוטרוגסטן גורם להפרשות כמו האנדומטרין ? תודה, ד.

לד. שלומות, אכן כן האוטרוגסטן יכול לגרום להפרשות מוגברות כמו האנדומטרין. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

09/08/2011 | 08:25 | מאת: ד.

שלום, אני לפני תרומה ורציתי לדעת מה משמעות התוצאות הבאות : E2 608 Progesterone Urgent 49.9 LH URGENT 3.8 רירית 12 הבדיקות נערכו ביום 23 למחזור. תודה רבה, ד.

09/08/2011 | 08:28 | מאת: ד.

בת 47 תודה, ד.

לד. שלומות, קשה להתייחס לשאלתך מבלי לדעת מהו הטיפול ההורמונלי שאת מקבלת שמשליך על תוצאות בדיקות הדם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

04/08/2011 | 23:51 | מאת: שרון

הי, בת 40, 8 IVF , הריון אקטופי אחד, הריון כימי אחד ומאד רוצה ילד. מצאתי בנק ביציות בארה"ב שנותן את כל הנתונים (החיצוניים) של תורמת הביציות. זה נראה נפלא!!!!!!! האם אפשרי לייבא ביציות מהבנק בארה"ב? האם זו פרוצדורה מסובכת? האם יבוא ביציות קפואות מורידה את ההצלחה?? מחכה לשמוע, תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

לשרון שלומות, לפי מיטב ידיעתי אין אפשרות לייבא ביציות מוקפאות מארה"ב. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

02/08/2011 | 21:00 | מאת: אילן

שלום פרופ', בקרוב אני ואשתי ניסע לחו"ל לתרומת ביצית. ברצוננו להקדים את הנסיעה לאירופה, לטייל שבוע-שבועיים ואז להגיע לעיר בה נמצאת המרפאה. בפעמיים הקודמות לא היו לאשתי בעיות לקראת ההחזרה - הרירית תמיד עבה והרחם מגיב טוב. שאלות: 1. מספר ימים לפני ההחזרה נהוג לעשות בדיקת אולטרה-סאונד. האם נוכל לעשותה בחו"ל (או לוותר עליה)? 2. באופן כללי - האם הטיול הנ"ל אפשרי, או שהסיכון גבוה מדי וכדאי לוותר? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לאילן שלומות, לדעתי לא כדאי לערב שמחה בשמחה והמלצתי היא לדחות את הטיול להזדמנות אחרת. לא פשוט לבצע בדיקת אולטרסאונד בחו"ל במקומות לא מוכרים, ויש צורך מוחלט להגיע להחזרה עם רירית מוכנה שנבדקה בסמוך למועד ההחזרה. חשוב גם להקפיד על הפרוטוקול ההורמונלי הנכון לקראת ההחזרה והדבר לא תמיד ניתן לביצוע תוך כדי טיול בחו"ל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

29/07/2011 | 18:28 | מאת: אילנית

פרופ' שבת שלום, הינני לאחר הפרייה שלישית מאתמול אני לאחר החזרת עובר אחד בלבד מאחר והחודש לא היתפתחו ביציות להפרייה רק כ- 3 ולאחר השאיבה התבצעה ההפריה אך לצערי ללא הצלחה אז עשו מיקרומניפולציה מאחר והרופאה אמרה שהזרע היה חלש והביציות לא היו בשלות מספיק אז כתוצאה מהמיקרומניפולציה התפתח רק עובר אחד. לאחר החזרת העובר תחת US הרופאה היתה ממש אופטימית הפעם יותר מפעמים קודמות ואף פעם לא אמרה לי מה שאמרה אתמול לאחר ההחזרה שהפעם הסיכוי שלנו ממש טוב!!! מה זה אומר פרופ'? שהסיבה לסיכוי הטוב הפעם היא כתוצאה מפעולת המיקרומניפולציה?? אני אודה לך אם תחזור אלי בתשובה.. זה יעודד אותי אותי מאוד מאחר והינני במנוחה כעת בבית וכולי מחשבות מדוע הרופאה היתה כל כך אופיטימית הפעם?

לקריאה נוספת והעמקה

לאילנית שלומות, קשה לי להעריך את מידת האופטימיות של הרופאה וחבל שלא שאלת אותה את אותה השאלה במעמד החזרת העובר. יחד עם זאת, למרות שהיה זה עובר אחד בלבד, במידה ואיכותו הייתה גבוהה הסיכוי להריון הינו סביר. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

28/07/2011 | 18:17 | מאת: חגית

בטא 4 לאחר 12 יום החזרת מוקפאים. האם היה הריון כימי או שארית אוביטרל?(16 יום אחרי אוביטרל ותמיד שלילי זה קטן מ-2)

לחגית שלומות, בטא 4 מבטא תשובה שלילית להריון. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

27/07/2011 | 21:25 | מאת: נירה

שלום פרופ פלדברג ברצוני לשאול באם הינך מכין לפני תרומת ביצית והאם הינך עושה את ההחזרות בארץ תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לנירה שלומות, הנני מכין נשים להחזרת עוברים מתרומת ביצית, אך ההחזרה מתבצעת בחו"ל. לפרטים נוספים אנא התקשרי לנייד 050-8481909. בברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

25/07/2011 | 14:33 | מאת: המיואשת

שלום פרופסור פלדברג, האם בגיל 45 יש אפשרות להיכנס להריון ע"י הפריה חוץ גופית או שהאפשרות היחידה היא תרומת בצית? ניסתי 3 טיפולי הזרעה שלא הצליחו. אנא עזרתך!! תודה מראש.

למיואשת שלומות, בגיל 45 הסיכויים להכנס להריון בר קיימא בהפריה חוץ גופית שיוביל עד ללידה הינם קלושים ביותר ומוגדרים באחוזים בודדים. הסיכוי ללדת ילד מתרומת ביצית בגיל זה מוגדר ב-50-60% פר מחזור טיפולי. עלייך להחליט בעצמך לאיזה כיוון לפנות לאור הסטטיסטיקה שהוגצה לפנייך. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

27/07/2011 | 08:08 | מאת: המיואשת

תודה רבה לתשובתך.

27/07/2011 | 16:06 | מאת: נתי

מאיזה גיל ישנה ירידה תלולה בסיויים?

25/07/2011 | 09:25 | מאת: ש.

שלום, רציתי לשאול, האם איכות העובר נקבעת ע"י איכות הביצית בלבד, או גם ע"י איכות הזרע? ואני אפרט קצת יותר למה אני מתכוונת: אני (35) ובעלי (45) הגענו להפריות בשל בעיית זרע (כל נתוני הזרע על הגבול התחתון, אבל עדיין בתחום, ורק מורפולוגיה 1 + 5 border). במהלך הטיפולים הסתבר שגם אצלי הביציות לא איכותיות במיטחד (FSH 14-18). בכל הטיפולים (פרוטוקולים שונים הכוללים איקסי) יוצאים לנו עוברים ספורים (למרות מינון גבוה מאוד של הורמונים) שמצבם (אחרי 3 ימים) 5-6 תאים עם שברים של כ-30. השאלה שלי היא, האם ברגע שיש הפרייה הזרע כבר "מחוץ למשוואה" והאיכות עובר תלוייה באיכות הביצית, או שעדיין ייתכן שאיכות הזרע גם היא פוגעת באיכות העובר? במידה ונלך לתרומת ביציות, האם יתכן ועדיין יהיו עוברים לא איכותיים בגלל הזרע? (אנחנו לא יכולים לבדוק הפריות עם זרע אחר, היות ובכל מחזור טיפול יש לנו בקושי 3 ביציות). תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

לש. שלומות, אכן זה נכון שאיכות העובר נקבעת ע"י איכויות של ביציות וזרע גם יחד. יחד עם זאת, לאור הנתונים שמסרת את מוגדרת כ-poor responder שמפיקה כמות יחסית מועטה של ביציות וכנראה באיכות לא אופטימלית. יש להניח שבמקרה של תרומת ביצית גם עם זרע לא אופטימלי איכות העוברים תהיה יחסית טובה והם יניבו הריון בר קיימא. במידה ותמשיכי להכשל בפרוטוקולים השונים של הפריה חוץ גופית עם הביציות שלך מומלץ לפנות לאופציה של תרומת ביצית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

25/07/2011 | 09:24 | מאת: שני

שלום, רציתי לשאול מספר שאלות לגבי תרומת ביציות: 1) האם מראש מייעדים תורמת למטופלת? אם כן, מה קורה אם אותה תורמת תתן, למשל, רק ביצית אחת? 2) מבטיחים 6 ביציות למטופלת. מה קורה במידה ויש פחות מ- 6 ביציות? מה קורה אם לא היו כלל הפריות, או שהיתה הפרייה אחת בלבד? 3) במידה ויש מטופלת עם 12 ביציות, אני מאמינה שנותנים ל-2 מטופלות (6 כל אחת). מה קורה אם תורמת מביאה 9 ביציות? (זה לא מספיק ל-2 המטופלות, והרי לא יתנו את כל ה-9 למטופלת אחת). 4) האם מבטיחים לי איכות מינימלית מסויימת עבור עובר? אם למשל נוצר עובר באיכות בינונית (למשל 5 תאים), האם זה נחשב? (עוברים של 5 תאים אני יכולה לייצר בעצמי). יש התחייבות על איכויות מינימליות? 5) מה השפעת הקפאת זרע לזרע שנתוניו גבוליים? האם תהיה פגיעה משמעותית באיכותו? תודה רבה!!!

לקריאה נוספת והעמקה

לשני שלומות, בלתי אפשרי להתייחס לכל מגוון שאלותייך על גבי האינטרנט כי שאלה גוררת שאלה ותשובה גוררת שאלה נוספת. במידה ותרצי התקשרי אלי לנייד 050-8481909 ואשתדל לענות לכל שאלותייך המגוונות. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

24/07/2011 | 23:59 | מאת: שני

פרופסור ניכבד עברתי הפרייה חוץ גופית במיקרומניפולציה מקבלת עדיין קרינון נכנסתי להריון יש דופק שבוע 8 אבל שק חלמון מוגדל 9 מ"מ האם יש סיכויי להריון כזה להביא ילד בריא לעולם??? או שעליי לעשות הפלה ולחזור לטיפולי פוריות? שני

לשני שלומות, על סמך הנתונים שמסרת מדובר בהריון תקין עם דופק שדורש מעקב אולטרסונוגרפי כל שבועיים עד שבוע 12 להריון. בוודאי שאין שום סיבה להפסיק הריון זה לאחר הפריה חוץ גופית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

24/07/2011 | 15:05 | מאת: אורלי

שלום רב מתוכננת לתרומת ביצית באמצע ספטמבר.האם להסדרת המחזור עדיף לקחת פרוגילוטון או גלולות למניעת הריון? שאלה נוספת האם יש הבדל בסיכויי ההשרשה באם ההחזרה היא בחול או הברת עוברים טרים לארץ באינקובטור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לאורלי שלומות, מומלץ להסדיר את המחזור לפני תרומת ביצית ע"י פרוגילוטון ואין שום הבדל באחוזי ההצלחה של החזרת עוברים טריים בחו"ל או בארץ לאחר שהוטסו מקייב לכאן. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

19/09/2011 | 23:17 | מאת: גלית

שלום אורלי, אודה לך אם אוכל לשוחח איתך בנושא. אני גם מתעניינת בנושא. אשמח אם תשארי טל' . תודה ובשורות טובות

20/07/2011 | 16:35 | מאת: Or

שלום. אני בהריון בשבוע 9. קיבלתי תוצאות לבדיקת cmv: Igg חיובי 168.3 Igm שלילי מה זה אומר והאם יש צורך במעקב?

לאור שלומות, התשובה מצביעה על כך שבעבר הרחוק היה לך מגע עם וירוס ה-CMV ואין שום אינדיקציה להדבקה טרייה ואין צורך במעקב נוסף. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

19/07/2011 | 18:27 | מאת: שנית 370

ערב טוב לפרופסור היקר! שישה ימים אחרי החזרת עוברים תרומת ביצית , יש תחושה של קבלת מחזור . האם זה תקין או זה מצביע על כשלון הטיפול. אודה על תשובתיך המלומדת . כמו כן יש הרגשה של צרבות למשך כל שעות היום.

לקריאה נוספת והעמקה

לשנית שלומות, תחושה של הריון צעיר מתבטאת הרבה פעמים בתחושה של קבלת מחזור ולעיתים בתחושה של צרבת. אנא היי אופטימית ותבצעי את בדיקת הבטא במועדה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל ** עשו לייק בדף הפייסבוק שלנו ** http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

10/07/2011 | 20:01 | מאת: צופיה

שלום רב פרופ' פלדברג תוצאות פרופיל הורמונלי שקיבלתי שברו אותי! אני בת 43 וללא ילדים ומאוד מעוניינת בהריון מביצית שלי בלבד. בבדיקה ביום השלישי של המחזור (המחזור הגיע בעיכוב של למעלה מחודש וחצי) הFSH היה 21 וה LH היה 21.5 האסטרדיול פחות מ-200 והפרוגסטרון 3.1 אני מבינה שזה גיל המעבר ומספיד את סיכויי להרות מביצית שלי. תוצאות אלה נלוות לקשת של סימפטומים שנעלמו לי מיד מאז אותו עיכוב במחזור בחודשיים האחרונים (העדר נפיחות של בטן סביב ביוץ ומחזור, העדר כאבי אגן ומפשעה, והעדר עצירויות קשות שאפיינו את שלשו השנים האחרונות). השאלה שלי היא: האם ממה שידוע לך הן מנסיונך והן מן הספרות, האם קיים סיכוי שהעליה ב LH וב FSH יכולה לנבוע גם ממתח נפשי אקוטי מצטבר ויש סיכוי שזה הפיך? האם יש איזשהו סיכוי שזה ירד? עלי לציין כי בחודשיים האחרונים הייתי במתח אקוטי מתמשך שהחריף מאוד לפני העיכוב במחזור האחרון (אם כי דווקא ביום שביצעתי את הבדיקה הייתי יחסית רגועה באופן נקודתי כי קיבלתי את המחזור שלושה ימים לפני ואז עוד הייתי אופטימית). עוד אציין כי הפרמטרים הללו זינקו לי תוך שנה. לפני שנה בדיוק ה-FSH (בתחילת המחזור ) היה 6.5. אני מאוד שבור מכל הסיפור. תודה רבה.

לצופיה שלומות, כדי שאוכל להתייחס לשאלתך אני ממליץ לחזור שוב על ערכים של FSH, LH ו-E2. רק לאחר ערכים נוספים אפשר יהיה להביע דעה לגבי סיכוייך להכנס להריון מהביציות שלך. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

12/07/2011 | 20:37 | מאת: צופיה

פרופ' פלדברג - תודה על תשובתך. אעשה זאת. ברם איני מאוד אופטימית משום שזה עתה למדתי כי בתהליכי מתח נפשי רמות ההורמונים LH ו FSH יורדות מאוד ותהליכי ביוץ נפסקים ולא להיפך. כלומר במתח אין עליית FSH. מה גם שיש לכך אצלי אישוש פזיולוגי - כפי שציינתי כל הסימפטומים שליוו עד כה מחזור וביוץ נפסקו עם אותו עיכוב במחזור. וגם כאשר כעבור חודש וחצי שוב הופיע מחזור, הם לא התחדשו. ובכל זאת אני שואלת, כי אין לי מה להפסיד: האם נתקלת בנשים שהיה הן שינויים פזיולוגים קיצוניים ובמקביל עליה חדה ב FSH וב-LH ובבדיקה חוזרת התוצאות היו שונות? שוב תודה רבה.

05/07/2011 | 22:00 | מאת: אניש

אני בת 31, ב"ה יש לי שתי בנות מ IVF, התחלנו לפני 10 חודשים שוב סדרה של טיפולים. עד כה עברתי ארבע שאיבות , מטיפול לטיפול האיכות והכמות של הביציות יורד (4-2 ביציות). חשוב לציין שהפנו אותנו לטיפולים עקב בעיית זרע. ובכל הטיפולים בעבר לפני ההריונות, הצליחו לשאוב לי בממוצע 8- 12 ביציות.בפרוטוקול האחרון העלו את המינון של הפיורוגון ל 300- ובכל זאת הצליחו לשאוב רק 3 ביציות מתוכן רק 2 הופרו ושוב לא נקלט. מה יכול לגרום לגוף שלי להגיב יותר טוב ולייצר יותר ביציות באיכות טובה???? אני על סף יאוש!!!! הפסקה ארוכה תעזור???? חשוב לציין שאנחנו הולכים עם אותו פרוטוקול של ההריונות. פעם אחת ניסינו לשנות וזה לא הצליח....(2 ביציות מלכתחילה)

לקריאה נוספת והעמקה

לאניש שלומות, קשה להתייחס לשאלתך מבלי לדעת את הפרופיל ההורמונלי בין הטיפולים בייחוד ערכים של FSH, LH ו-E2 ביום השלישי של המחזור. אנא תואילי לשלוח נתונים אלו ואשתדל לעזור כמיטב יכולתי. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

10/07/2011 | 22:36 | מאת: אניש

שלום פרופ' פלדברג אני אנסה להיות ממוקדת- ב- 20.10.10 היום השני למחזור- E2 קטן מ- 200 P הוא 4.72 LH הוא 6.6 במחזור הזה של הטיפולים היו 8 ביציות מתוכן הופרו 5 עוברים.(את כולם החזירו לי) ב- 7.2.11 היום השני למחזור - E2 קטן מ- 200 P הוא 2.9 LH הוא 6.8 במחזור הזה של הטיפולים היו 7 ביציות מתוכן 2 הופרו. ב- 10.4.11 היום ה-2 למחזור E2 קטן מ- 200 P הוא 3.42 LH הוא 10.4 נשאבו 2 ביציות ושתיהן הופרו. (רק בטיפול הזה הפרוטוקול היה שונה מהפרוטוקול של 2 הריונות שלי ב2007 וב 2009) ב- 7.6.11 היום ה-2 למחזור E2 הוא 36.4 P הוא 0.55 (עשיתי את הבדיקות בבי"ח פוריה אז אין LH ואלו המדדים שלהם) במחזור הזה חזרתי לפרוטוקול של ההריונות במינונים יותר גבוהים,ונשאבו 3 ביציות מתוכן הופרו והוחזרו 2 עוברים. זהו! אם זה מעניין אותך הפרוטוקול שלי פחות או יותר הוא כזה שביום השני בד"כ אני מתחילה למשך 4 ימים פיורוגון 225-300 אח"כ אני עוברת ל4 מונוגון כל יום למשך 3 ימים למונוגון מצטרף אורגלוטרן ליומיים אחרונים לפני האוביטרל. מה דעתך???

05/07/2011 | 21:33 | מאת: צביקה

שלום רציתי לשאול האם יכול להיות שהריון מפסיק להתפתח בשבוע השני ביטא 164 ביום ה 16 בגלל הפסקת תמיכה של אסטרופם פרוגסטרון היה 35 הרופא ביקש להפסיק אסטרופם ולאחר מיכן הכול התרסק והתחיל מחזור אני לא יודע אים זה קשור אשמח לדעת עד כמה זה חשוב האסטרופם להמשיך איתו עד השבוע ה 12 וחוץ מיזה רצינו לדעת עים איזה מסלול מדינה אתה עובד כדי לעשות נסיון נוסף תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לצביקה שלומות, אין קשר בין הפסקת האסטרופם והפסקת התפתחות ההריון. הדבר הינו אקראי לחלוטין. הנני יועץ של כל תוכניות המושלם של כל הקופות עם החזרים כספיים בהתאם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

29/06/2011 | 22:51 | מאת: תודית

שלום, האם כדאי להכניס 2 עוברים טריים או אחד? (תרומת ביצית) האם מסוכן להרות עם תאומים מעל גיל 45? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לתודית שלומות, אין שום מניעה להחזיר 2 עוברים בטיפולי תרומת ביצית ואין שום מניעה לשאת הריון תאומים מעל גיל 45. במידה ואת בריאה ואין פתולוגיה רחמית הסיכוי להריון תאומים בגיל זה הינו מצויין. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

29/06/2011 | 22:44 | מאת: נתרמת

שלום רב, בת 46 אמא לילדה כבת 5. עומדת בפני תרומת ביצית לאחר 7 IVF עם ביציות שלי שהניבו עוברים יפים אך לא נוצר הריון. 1. האם עדיף עוברים טריים מאשר מוקפאים - מהם אחוזי ההצלחה בין השניים? 2. אין לנו הרבה מידע על התורמת. האם כדאי לקחת מבחנת דם שלה ורק לאחר בדיקות שאערוך בארץ כדאי להמשיך בתהליך. או, היכן אפשר לבצע בדיקות לתורמת טרם התרומה (איידס, גנטיקה וכד)? 4. האם משלב ההחזרה כבר צריך לקחת קלקסאן (אני צריכה) בו ביום? אנא ענה על כולן. תודה מראש :)

לקריאה נוספת והעמקה

לנתרמת שלומות, קשה להתייחס למגוון כל כך גדול של שאלות על גבי האינטרנט. במידה ותרצי אינפורמציה רחבה ומדוייקת אנא התקשרי לנייד 050-8481909 ונוכל לדון לגבי כל שאלה בנפרד. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

29/06/2011 | 20:38 | מאת: הייהופ

אני בת 33 בשנת 2009 ילדתי את בתי ללא טיפולים ! לאחר הלידה המחזור נעלם כלא היה .... לאחר שנה + התחילו גלי חום קשים ומבדיקה התברר כי LH - 58 FSH - 93 prolactin – 52 TSH - 2.56 קבלתי פרוגיליטון למשך חודשיים... הנתונים ירדו פלאים (אך הבדיקה בוצעה בהשפעת הפרוגיליטון) TSH - 2.68 LH – 5.7 FSH – 11.8 prolactin – 2.1 במשך 6 חודשיים לאחר מכן הייתה ווסת סדירה שהתחילה "לגמגם" ונעלמה. חזרתי שוב על הבדיקות TSH - 3.75 prolactin – 72 LH – 44.4 FSH - 79 לפני חודש חזרתי שוב על הבדיקות : prolactin – 82 LH – 45 FSH - 67 הייתי אצל רופא 1 שאמר לי "חבל לבזבז את הזמן" – תרומת ביצית . הייתי אצל רופא 2 שאמר : "אולי רופאים אחרים יעקמו את האף ..." והמליץ לי לקחת פרוגליטון במשך חצי שנה ולנסות להיכנס "ספונטני" להריון בעזרת ביצית ש"אולי" תבצר . אמר כי היו לו מספר מקרים שהצליחו, למרות הנתונים הגבוהים (כי פוקס אחד כבר היה לי ...) . אני ממש לא בעניין של לחיות באשליות ולבזבז את זמני . האם אם נתונים כמו שלי, יש לי סיכוי לביציות משלי ? האם אני מבזבזת את זמני בלקיחת פרוגליטון ? והאם הפרוגיליטון באמת יכול לעשות קסמים לנתונים שלי ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

להייהופ שלומות, צר לי לאכזבך אך לפי הנתונים שציינת לדעתי הסיכוי להפיק הריון משימוש בפרוגילוטון שואף לאפס. לדעתי כדי להיות מציאותיים רצוי לפנות לתרומת ביצית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

28/06/2011 | 08:24 | מאת: Roni

בוקר טוב, אני שבוע שישי אחרי החזרת עוברים מופשרים. מקבלת תמיכה 3 פעמים ביום פרוגינובה ואוטרוגסטן. שבועיים אחרי ההחזרה התחיל לי גודש חזה וכאב קל בצדדים. הכאבים מתגברים עם הזמן. האם ה נובע מהתפתחות ההריון? האם זה יכול להיות מההורמונים? האם זה מצריך בדיקה או שזה תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

לרוני שלומות, על פניו התיאור שציינת מצביע על התבססות של הריון. במידה ועדיין לא בצעת בדיקת בטא ואת בשבוע 6 לאחר החזרת מופשרים, אנא בצעי בדיקת הריון בהקדם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

26/06/2011 | 23:32 | מאת: טלי

פרופסור שלום עברתי החזרת טריים במיקרומניפולציה עשיתי בדיקת בטא ראשונית 127 בטא שנייה כעבור יומיים 340 עכשיו מחכה שבועיים ושמה תמיכת קרינון אז אצטרך לעשות בדיקת שק הריון בינתיים יש לי סחרחורות רבות, עייפות מוגברת וכאבי מחזור מדי פעם. האם כל זה נורמלי? והאם ניתן לבדוק גם דופק בזמן בדיקת שק ההריון? אני מודאגת מאחר וזהו הריון IVF תודה טלי

לקריאה נוספת והעמקה

לטלי שלומות, תחושת סחרחורת בהריון צעיר איננה נדירה אך יחד עם זאת כדאי לבצע בדיקת אולטרסראונד וגינלי בהקדם כדי לוודא שמדובר בשק הריון תוך רחמי. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

24/06/2011 | 22:12 | מאת: מיכל

שלום, האם יכולה להגרם הדבקות אחרי הסטרוסקופיה אבחנתית?

למיכל שלומות, במידה ולא התפתח תהליך דלקתי בעקבות ההיסטרוסקופיה האבחנתית אין סיבה להיווצרות הדבקויות תוך רחמיות מפעולה זו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

24/06/2011 | 11:31 | מאת: רונית

שלום, ב-17.6 בטא התאפסה אחרי הריון כימי.פרוגסטרון קטן מ-0.8 ו E2 קטן מ-200. תמיכות הופסקו עוד שבועיים לפני ההתאפסות. נמצאת על דקא ארוך. טרם הגיע מחזור. כשהבטא היתה 64, E2 קטן מ-200 ופרוגסטרון 2.2 כששמתי טמפון היתה הפרשה דמית קלה מאד. כך היה יומיים. אך לא דימום. האם זה היה מחזור? האם יכול להיות מחזור עם בטא 64? אם כן האם לא צריך להטריד שלא היה דימום? האם השפעת הדקא? תודה על מענה

29/06/2011 | 19:12 | מאת: רונית

אם אכןזה מחזור מה הסיבה לדימום הכל כך חלש שאילולא הייתי שמה טמפון בכלל לא הייתי יודעת על קיומו?

לרונית שלומות, הפרשה דמית עם בטא של 64 איננה מחזור וסתי אלא דימום כתוצאה מנשירת הרירית הרחמית תוך כדי תהליך ההפלה. יש להמתין לירידה מוחלטת של הבטא (0 או פחות מ-5 יחידות) ולהמתין לקבלת דימום וסתי ספונטני אשר יגרום לאיזון הורמונלי מחודש ואפשרות להתחיל בטיפול. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

23/06/2011 | 20:47 | מאת: שרית

שלום פרופ פלדברג, אני בת 42 לפני כחודש עברתי הפסקת הריון עקב ממצא (תסמונת),מועמדת לטיפולי טרם השרשה למיון הביציות, הרופא בוועדה אמר לי ישר שאני לא אלד יותר בחיים, כשאמרתי לו על אפשרות של תרומת ביצית אז הוא אמר אז זה בסדר. אני נראית צעירה לגילי,בריאה פיזית. רציתי לדעת למה הוא אמר כזה דבר למרות שטופלתי חצי שנה קודם בהפריה חוץ גופית ונקלטתי מיד? ושנית,האם אני עדיין יכולה לייצר ביציות באופן תקין? סדר גודל.

לקריאה נוספת והעמקה

לשרית שלומות, לצערי שאלתך איננה ברורה גם לגבי סוג התסמונת וגם לגבי סוג הפגם בביציות. אנא היי יותר ספיציפית בשאלתך כדי שאוכל להתייחס. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

23/06/2011 | 20:29 | מאת: Roni

שלום היום יום 28 להחזרה 3 עוברים מופשרים = 6 שבועות בדיוק בטא 71000 א.ס. ראו שק הריון ושק חלמון. לפני 6 ימים נצפה שק הריון ריק. האם תקין?

לרוני שלומות, עפ"י הנתונים שציינת נראה שמדובר בהריון תקין תוך התפתחות פיזיולוגית תקינה בין בדיקה לבדיקה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

23/06/2011 | 12:15 | מאת: דנה

דב שלום,כרגע אני בת 41+ עוברת הפסקת הריון, אני רוצה לדעת האם קיימת עבורי האפשרות עדיין לייצור ביציות, מטופלת ב-ivf,עם האופציה ל-pgd?

לקריאה נוספת והעמקה

לדנה שלומות, ללא ספק בגיל 41+ השחלה בד"כ מייצרת ביציות. מאחר ואת מיועדת ל-PGD נראה לי שסיכוייך להרות טובים במידה ויימצאו עוברים בעלי מבנה גנטי תקין. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

שלום פרופסור בעוד מספר ימים עליי לעשות בדיקת בטא היום כעשרה ימים אחרי החזרת עוברים שמתי לב שאם אני הולכת הליכה מתונה הרבה זמן או מבצעת פעילות כמו רחיצת הילד יש לי כאבי מחזור אחר כך ותחושת שורף בחזה, אם אני נחה אחר כך כשעה כאבי המחזור נעלמים והכל עובר, מה הסיבה לכך???????? תודה רבה שני

לקריאה נוספת והעמקה

לשני שלומות, כאבי מחזור לאחר החזרת עוברים יכולים להצביע דווקא על מצב של הריון צעיר. אנא התאזרי בסבלנות ובצעי את בדיקת הבטא בעוד יומיים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

19/06/2011 | 17:23 | מאת: ינאי

האם מותר לעשות פעילות גופנית אחרי החזרת עוברים מתרומה? (יוגה, הליכה מואצת..) בת 44.

לקריאה נוספת והעמקה

לינאי שלומות, פעילות גופנית לאחר החזרת עוברים איננה מומלצת בשום מצב, גם לאחר IVF רגיל וגם לאחר תרומת ביצית. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

19/06/2011 | 16:18 | מאת: רונית

שלום, אני אחרי החזרת 3 מופשרים. שבוע 5+5 בטא מהיום - 40,200 לפני 6 ימים היא היתה 8800 נראה לך שזה תקין? מתי כדאי ללכת לא.ס.?

לרונית שלומות, בערכי בטא כאלו מומלץ לבצע בדיקת אולטרסאונד כבר עכשיו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)

18/06/2011 | 18:55 | מאת: Ilanit

שלום נטלתי אסטרופם למשך שבועיים והתוצאות היו תקינות, האם אקבל וסת במועד המקורי, ז"א אלמלא נטלתי את הכדורים ? או שעליי ליטול פרוגסטרון ולהפסיק ואז יבוא דימום ? תודה, אילנית

לקריאה נוספת והעמקה

לאילנית שלומות, המחזור הוסתי יגיע בכל מצב, השאלה רק מתי. במידה וברצונך לקבל את המחזור במועד הוסתי הרגיל מומלץ לקחת כדורי פרוגסטרון, להפסיקם ולקבל את המחזור. במידה והדבר איננו חשוב לך תפסיקי את כדורי האסטרופם והמתיני למחזור מתי שיגיע. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובחו"ל http://feldbergclinic.dpages.co.il נייד 050-8481909 מרפאה טל' 09-9581829 כל יום אחה"צ מ-16:00 ס' מנהל ביה"ח לנשים, בי"ח בילינסון הרצליה מדיקל סנטר (HMC)