פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום ההפריה החוץ גופית, תרומת ביציות ופריון האישה והגבר. למרות שבשני העשורים האחרונים חלה קידמה בלתי רגילה באבחון ובטיפול בבעיות פוריות האישה והגבר או בשניהם גם יחד, קיימות עדיין בעיות טיפוליות אשר פתרונן קשה ביותר לביצוע. אחת הבעיות הללו הינה בעיית הטיפולים בתרומת ביציות לאותה אוכלוסייה מוגדרת אשר כה זקוקה לה. נשים אלו הן לרוב לוקות בתסמונות גנטיות, לאחר טיפולים אונקולוגיים, בלות מוקדמת או נשים מסביב לגיל המעבר או אחריו ששחלותיהן אינן מייצרות ביציות הניתנות להפריה והתבססות של הריון תקין. פורום זה והעומד בראשו יציע פתרונות רפואיים ולוגיסטיים לטיפולי הפריה חוץ גופית בכלל ומתרומת ביציות בפרט. כמו כן, יעסוק הפורום בכל הקדמה הנגזרת מטיפולי הפריה חוץ גופית כמו מיקרומניפולציה, גנטיקה של עוברים, הגדרת מין העובר, תאי גזע והפקה כירורגית של הזרע מתוך האשכים אצל גברים הסובלים מהעדר זרע בזירמה.
801 הודעות
739 תשובות מומחה

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

15/10/2019 | 22:48 | מאת: נעמה

שלום אני אישה נשואה. עקב ירידה ברזרבה שחלתית אני מעוניינת לעשות שימור פוריות. אני יודעת שבמסגרת שימור פוריות ניתן לעשות הקפאת ביציות וניתן לעשות הקפאת עוברים. עכשיו- אם אני הולכת לטיפול IVF- האם גן במסגרת IVF ניתן להקפיא ביציות לא מופרות שלי או שמקפיאים רק עוברים? אם מסיבה אישית אני מעוניינת להקפיא חלק בתור ביציות לא מופרות וחלק בתור עוברים- האם זה אפשרי במסגרת טיפולי IVF או רק בשימור פוריות? בברכה, נעמה

לקריאה נוספת והעמקה

שאלות מורכבות. כדאי לפנות למומחה פוריות ע"מ שיסביר את כל האפשרויות וינחה איך לבצע.

07/10/2019 | 21:37 | מאת: רינה

שלום רב, אני עוברת טיפולי ivf הווסת האחרונה היתה ב 7.9.19 החזרה היתה ב 24.9 שני בלסטוציסטים בני 5 ימים בטא בערכים יצאה חיובית 181 פרוגסטרון 10ng/ml האם הערכים הללו נחשבים כטובים ולא נמוכים ? כמו כן יש לי כאבי גב תחתון עזים גם בשכיבה על הגב וגם בישיבה אם אני קמה לוקח לי כמה דקות עד שאני יכולה להתיישר וגם לא תמיד מצליחה להתיישר הכאב הזה מקרין לי גם לרגליים האם קיימת כאן סכנה מסוימת ? מה עלי לעשות ? תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

נראה לי שאין סכנה להפלה. עם זאת כדאי לשקול להעלות את מינון הפרוגסטרון שבתמיכה.

05/10/2019 | 22:17 | מאת: סיגל

למה בעצם לוקחים אוביטרל לפני החזרת מוקפאים? יש לי החזרה ביום חמישי ואמרו לי לקחת הערב (מוצש) בין 6-8 שכחתי ולקחתי ב820 ... (20 דקות איחור מהזמן האחרון ) האם זה מאד משמעותי האיחור?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניח שההחזרה של המוקפאים היא במחזור טבעי וכאן גורמים לביות על ידי זריקת האוביטרל. לאיחור בהזרקת האוביטרל אין משמעות

24/09/2019 | 19:25 | מאת: זיוי

שלום רב, אני בת 40. שני ילדים מהריונות ספונטניים. לידה שקטה בשבוע 38 לפני כמעט שנה. כנראה חבל טבור. בעברי המון הפלות וגם הפסקת הריון בשבוע 15 עקב מום בעובר. כל הבדיקות תקינות - קריוטיפ, קרישיות, צילום רחב והיסטרו׳ תקין. בשל גילי והנסיבות לא רציתי לחכות הרבה זמן והתחלתי בשתי הזרעות ועכשיו ivf. טופלתי בגונאל אף 300 שהניב הרבה זקיקים והעלה את רמת האסטדריול מעלה מעלה, בהמשך הטיפול הורד המינון קצת והומשך בפרוגבראריס. צטרוטייד ודקפפטיל להשארת ביוץ. הושגה תגובה שילתית חזקה. אסטדריול מעל 15000, נשאבו 19 ביציות היו 11 הפריות תקינות. הוחזרו שני עוברים איכותיים ושניים הוקפאו. החזרה ראשונה נכשלה. כתב מצפה לבטא לאחר החזרת מוקפאים בני 3 ימים. שאלתי היא לגבי ההמשך- אני מעוניינת למקסם את הטיפול- בשל הנסיבות ובשל הגיל- האם כדאי לעבור יש לPgs ? ואם כן עדיף להחזיר טריים לגדל ליום חמש לעשות PGs ולהקפיא? או לוותר על החזרת טריים באותו זסבב לגדל את כולם ליום חמש ולבצע Pgs? ובנוסף האם יש לך תובנות אחרות בקשר למקרה שלי? תודה רבה מראש על הזמן ותשומת הלב. 

לקריאה נוספת והעמקה

היות ואת בת 40 ועם זאת מגיבה מצוין, הייתי מציע PGS שמבוצע בעוברים בני 5 ימים שמוקפאים עד קבלת התשובה.

12/09/2019 | 16:32 | מאת: oren

שלום, מעוניין לקבל פרטים או המלצה על חברה שמבצעת שינוע ביציות / עוברים מארה"ב לישראל או להיפך.

צריך לפנות לרופא המטפל בארץ

13/09/2019 | 10:34 | מאת: ore

תודה על ההתייחסות. במידה ואין ביטוח רפואי באף קופה, מהסיבה שהאישה אינה תושבת הארץ כרגע, למי ניתן לפנות באופן ישיר?

שלום למומחים ניתנה לי הוראה להפסיק תמיכה הורמונלית בשבוע 9 וכך עשיתי. כבר יומיים ללא התמיכה(אסטרופם, דופסטון ואנדומטרין) ויש לי הפרשה דמית טריה קלה ללא כאבים. אתמול הייתי באולטרהסאונד שהראה דופק לשני העוברים. האם הדימום הקל יכול לנבוע מהפסקת התמיכה? היית ממליצים על בדיקות נוספות? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

אני ממליץ להמשיך את התמיכה עד שבוע 12, בפרט בהריון תאומים.

07/07/2019 | 15:40 | מאת: ליה

שלום, ב26.6 עשיתי החזרת עוברים בלסטוציסטים בני 5 ימים. לפני יומיים עשיתי בדיקת בטא יצא 24 היום עשיתי שוב יצא 25. האם יש סיכוי להריון תקין? יש לציין כי עברתי הפלה לפני חודשיים בגלל שהעובר לא התפתח. עוד שאלה, ממה זה יכול להיות? אני נוטלת נקטורניו 15 מ"ג ביום נאמר לי מהרופא שאין לכך השפעה בהריון, נטלת קלונקס 2 מ"ג ביום ומעשנת כ-9 סיגריות ביום. אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה
08/07/2019 | 16:46 | מאת: ליה

היי היום עשיתי שוב בדיקה יצא לי בטא 28.42. האם להפסיק תמיכה? ליה

לצערי אין סיכוי שמדובר בהריון תקין אלא בהריון כימי.

כן, לצערי יש להפסיק תמיכה ולקבל את המחזור החודשי. משיח

26/06/2019 | 15:20 | מאת: יוצו

הי עשיתי בדיקת amh ויצא 3.8 בת 42.2 האם הבדיקה מעידה על איכות הביציות? או שעדיין הסיכוי להרות וללדת בריא בגילי הסיכויים הם נמוכים? בעברי 6 טיפולי ivf 3 הפלות הכל תקין בבדיקות בלתי מוסברים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הגיל הוא גורם משמעוני בסיכויי ההצלחה. זאת משתי סבות: 1. מאגר הביציות-הרזרבה השחלתית, פולת והולך משמעותית. 2. הביציות נושאות מטען לא תקין של כרומוזומים: בגיל 42/43, מעל 90% מהביציות אין תקינות כרומוזומלית. ה-AMH מעיד על מאגר הביציות שנראה בסדר אצלך, אבל איכות הביציות היא בהתאם לגיל.

שלום רב, ביצעתי את בדיקת הדם המשלימה לאחר שקיפות העורפית ונמצא על פי הסברה של האחות כי ישנה תוצאה לא תקינה. התור שלי לרופא רחוק ואני בהיריון בסיכון עם חששות רבות ומבקשת שתסייעו לי להבין מה אומרות התוצאות. להלן התוצאות: papp-a- 1.38 mom טווח הנורמה מעל- 0.15 mom hcbg- 3.26 mom ( 142.3 ng/ml ) שקיפות עורפית- nt 0.62 mom הסיכון לתינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילי- 1:1200 הסיכון לפי גיל מחושב עם תוצאות הבדיקות- 1:4200 טריזומיה 18: 1:10000 האם יש משהו שעליי לברר לעומק? אשמח לקבל מענה בהקדם תודה

12/06/2019 | 15:10 | מאת: יוצו

הי ב31.5 עשיתי החזרת מוקפאים באותו יום הזרקתי אוביטרל וב4.6 דקאפפטיל ב.ד.ב14.6 מטפסת על הקירות אם אעשה היום בדיקה ביתית תהיה אמינה? או לחכות ליום שישי בסבלנות

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא. הבדיקה ביתית לא רגישה מספיק וצריך לחכות לבדיקת דם לא לפני 12 יום מההחזרה

11/06/2019 | 12:08 | מאת: יוצו

הי האם לאחר קבלת שלילי מטיפול ivf החזרת מוקפאים אפשר לעשות ב.ד.לamh או עדיף לחכות עד שיגיע הדימום ולעשות אז?

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף לחכות לאחר המחזור

אפשר לבצע את הבדיקה גם עתה

05/06/2019 | 19:58 | מאת: אלי

08.05 מחזור אחרון 23.05 החזרת בלסטוציסט מוקפא 03.06 בדיקת בטא שיצאה 460 05.06 (תאריך משוער של הוסת שהייתי אמורה לקבל) החל דימום לא מסיבי בניגוב ועל התחתון הדימום בצבע אדום לאחר כמה שעות החל להיפסק תמיכה של אנדומטרין ואסטרופם 3 פעמים ביום. האם זה תקין ? מה צריך לעשות כי אין עדיין שק היריון או דופק בשבוע כזה

לקריאה נוספת והעמקה

תשובת הבטא בסדר אז יש סיכוי. מציע להעלות את האנדומטרין לארבע ליום ולחזור על הבטא

06/06/2019 | 16:56 | מאת: אלי

הדימום פסק לאחר 4 שעות בכל מקרה ביצעתי בטא נוספת בבוקר 06.06 יצא 480 הורמונים אסטרדיול 1356 פרוגסטרון 50

04/06/2019 | 05:55 | מאת: מיכל

לאחר תרומת ביצית, אני מניחה כי בבדיקות הסטטיסטיות עלי לומר את גיל התורמת ולא את גילי על מנת לקבל תשובות מהיימנות יותר, אך כיצד ניתן לשמור על חשאיות ועל המידע שלא ירשם בתיק והמידע לא ידלוף ללא רצוני.

לקריאה נוספת והעמקה

צריל לדרוש מהרופא המטפל לשמור על סודיות

14/05/2019 | 11:45 | מאת: א

שלום ד"ר, אני אחרי החזרת מוקפאים, עובר אחד, בטא ביום ה-13 201, ביום ה-15 392. נוטלת לתמיכה בהריון, 4 אסתרופם, קרינון ג'ל בוקר וערב, דופסטון 3 ביום. אתמול לקחתי בטעות 5 דופסטון (בוקר, צהריים ועוד 3 בערב). שאלתי היא מה לעשות? אם עלול לפגוע? ואיך להמשיך בנטילת הדופסטון להיום? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

התמיכה מספקת. לא ארעה שום בעיה בגלל נטילה של יותר דופאסטון. תמשיכי עם 3 ליום.

02/05/2019 | 12:23 | מאת: נירית

שלום פרופ' משיח . לפני פחות משנה פירסמתי שאלה בנוגע לרמת בטא שהייתה לי לאחר שגיליתי שיש לי דימום בשבוע 5 להריון . הרופא שלי הספיד את ההריון חשב שזה נגמר ושההריון נפל. הבטא הייתה 22,000 משהו כזה. כתבת לי שיש מצב שאולי נשאר עוד שק אחד . (כיוון שהוחזרו 2 עוברים ). רציתי לשתף אותך שנתת לי תקווה בזמנו ומסתבר שנשאר עוד שק ... וילדתי לפני כחודשיים :-) השאלה שלי היא כזו . אני בעלת רזרבה שחלתית ירודה לקראת פרימנפאוזה . בת 44 . עשיתי בדיקת שד . כל כמה זמן מעכשיו עלי לבצע בדיקות תקופתיות גניקולוגיות ומה עלי לבצע ? פאפ עשיתי לפני כשנה . מתי עלי לעשות שוב ? אני מניחה שגם לעוצמה של הווסת אין משמעות ...אם היא מגיעה או לא? קיבלתי השבוע ווסת וזה היה ממש חלש . הרופא אמר שכנראה בייצתי ... אילו בדיקות תקופתיות עלי לעשות ? בגיל שלי ? בדיקות גניקולוגיות כמובן . האם הרופא עדיין אמור לבדוק את הרחם . או כיוון שאני לא מעונינת יותר בהריון אז כבר לא ? אודה לך אם תוכל לעדכן אותי. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מזל טוב, שמח שעזרתי לשמור את ההריון. באשר לשאלותיך: הבדיקות התקופתיות: פעם בשנה בדיקה גינקולוגית כולל רחם ושחלות ו-US. זאת בשביל למנוע גידולים. פעם בשנה בדיקת שד אצל כירורג חזה. פעם בשנתיים ממוגרפיה. פעם בשנתיים או שלוש-פאפ. פעם ב-3 שנים,צפיפות עצם. פעמיים בשנה בדיקות דם כלליות כולל TSH, שומני דם. אלו הבדיקות העיקריות. מ

13/02/2019 | 18:13 | מאת: נעמה

שלום רב. אני בת 31 , נשואה, ללא ילדים מזה 10 שנים מחזור ארוך כ8-10 יום (מתחיל מהכתמות 2-5 ימים, אח"כ דימום רגיל 3-4 ימים ועוד כיומיים של הכתמות). המחזור סדיר בד"כ..לפני 3 שנים בפרופיל הורמונלי שבוצע ביום ה-4 לוסת (ספירה מיום הדימום הרגיל) FSH 15 .לפני שנה ביום השני לוסת - FSH 13 נשלחתי ע"י רופאת נשים לביצוע בדיקת AMH כי לדבריה ה-FSH גבוה מהרגיל AMH יצא 1.17 האם הרזרבה השחלתית שלי תקינה ביחס לגיל והאם יש מקום לדאגה (כלומר האם ניתן עוד לחכות עם הריון או שכבר כדאי למהר?) בתודה! נעמה

לקריאה נוספת והעמקה

נקאה שהרזרבה השחלתית נמוכה מהצפוי לפי גילך. הייתי מציע לכן להזדרז עם ההריון או להקפיא ביציות

11/01/2019 | 00:10 | מאת: אנבלה

שלום רב, אני בת 35 בבלות מוקדמת, אני אמורה להתחיל טיפול חלופי אקטיבל, האם זה יכול לפגוע הסיכויים להיכנס להריון בעתיד מתרומת ביצית? אם כן איזה טיפול הורמונלי חליפי עדיף לקחת? שאלה נוספת בדיקת amh יצא קטן מ 0.12 אבל פתאום קיבלתי מחזור תקין, מדוע קיבלתי מחזור? האם זה אומר שלמרות הבדיקה אני פוריה? או למה קיבלתי מחזור? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אקטיבל אינו גורע מהסיכויים. אולי אפילו מוסיף כי שומר את הרחם במצב של פעילות. באשר לקבל וסת עם רזרבה שחלתית כה נמוכה, זה קורה לעתים אבל בודאי שאין בו לטפח תקוות שוא באשר ליכולתך להרות מהביציות שלך.

01/01/2019 | 16:45 | מאת: צחי

שלום רב! האם כאשר משתרש עובר בן 5 ימים(בלוטוציסט)יש דימום השתרשות בדרך כלל או שזה לא הכרחי? בברכה צחי

גימום בהישתרשות היא תופעה חריגה ובהחלט לא חיונית להשרשה

אני בת 55 וחצי. עשיתי טיפול תרומת ביצית בגיל 53, וברוך השם, נכנסתי להריון וילדתי. נשארו עוברים מוקפאים, והייתי רוצה שלילד שלי יהיה אח/ות. . מישהי שעוסקת בתחום אמרה לי שמכיוון שהעוברים הוקפאו לפני שהייתי בת 54, אם אני רוצה לעשות החזרה, זה נחשב המשך טיפול. אודה לך על מידע בנושא, בברכה, עדי

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי אין זה כך. אם פונים ליועץ המשפטי של משרד הבריאות הוא קובע שההחזרה יכולה להיות רק באחריותו של הרופא המטפל. הדרך היחידה היא לחזור לטיפולו של הרופא שטיפל בך בעבר ולשכנע אותו שיסכים.

פרופסור משיח הנכבד, תודה על תשובתך. למען הסר ספק, האם הבנתי נכון שאם הרופא שטיפל בי (הוא מנהל המרפאה, ולא הוא ביצע את ההחזרה), יסכים, לטפל בי, זה חוקי? מהיכרות עימו, הוא ירצה אישור שזה חוקי. מאיפה אני יכולה להשיג אסמכתא/אישור מעין זה? הרבה תודה, עדי

04/12/2018 | 22:37 | מאת: גילי

מה התהליך שאני צריכה לעבור,

לצארי הרב בילך אין יותר א]פשרות לטפל וזאת לפי הוראת משרד הבריאות אשר מגבילה את גיל הטיפול בתרומת ביציות לגיל 54.

שלום, רציתי לדעת איך מתבצעת החזרת עוברים מוקפאים על בסיס טבעי? אם מקבלים משהו לחיזוק ולקליטה טובה יותר? נשארו לי עוברים מוקפאים מסבב אחרון בו נקלטתי לפני שנתיים וחצי. אז עברים טיפול מלא בהורמונים והפעם היתי רוצה לנסות טבעי עקב העובדה שאין לנו שום בעיה רפואית.

לקריאה נוספת והעמקה

במחזור "טבעי" אני נוהג לעקוב אחרי התפתחות הזקיק, כאשר הוא מגיע לגודל של 18 מ"מ או יותר, אני נותן זריקה אחת של אוביטרל ומחזיר את העוברים לפי בגיל כמה ימים הם הוקפאו.

04/12/2018 | 12:24 | מאת: אא

היי .. אני בת 43 אחרי 9 Ivf ושני מחזורים של החזרה מתרומה שלא צלחו. טיפול תמיכתי עם אסטרופם 2 מג 2 כדורים 3 פעמים ביום . בנוסף , זריקת פרונטוגסט כל יומיים ואוטרגוסטן 200 מג שני נרות 3 פעמים ביום. .האם הטיפול איכותי או שיש משהו שניתן לעשות מעבר? עכשיו אני לפני החזרה התחלתי עם אסטרופם ביום ה 3 למחזור. דימום המחזור לא פסק ויש כאבים . מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול ההורמונלי מצוין לדעתי. באשר לדימום, יש להניח שאם תמשיכי בתרופות-הוא ייפסק.

12/12/2018 | 20:50 | מאת: אא

תודה רבה

04/12/2018 | 10:09 | מאת: אירה

בת 40.6, ללא ביוץ טבעי. בעבר הריתי לאחר הזרעות וטיפול במנוגון (2 הריונות, אחר מהם תאומים, הצלחה בהזרעה ראשונה בשני המקרים). הריון אחרון לפני 8 שנים. לקראת טיפול שלישי (טיפול ראשון שאיבה והפרייה של 2 עוברים והחזרת עובר אחד, טיפול שני החזרת עובר מוקפא). הטיפול הקרוב המתוכנן הוא שאיבה והחזרה. האם יש דרך למקסם את הטיפול הקרוב לאור גילי? יש המלצה מיוחדת (למשל פיפל או משהו אחר?) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לשקול הגדל מימון ההורמונים כדי לנסות להפיק יותר ביציות. אני חסיד של ה-פיפל וסבור שהוא מעלה את סיכויי ההשרשה. עם זאת צריך לדעת שעיקר ההצלחה תלויה בטיב העוברים.

04/12/2018 | 09:13 | מאת: אורית

שלום פרופ' פלדברג, בתי בת 20 חלתה בילדות. עברה טיפולים כימוטרפיים. בבדיקת Amh- שבוצעה לפני חודש 1.52 רמת ה-FSh 9.9. בשל גילה הצעיר, לא ברור לנו, האם בערכים אלו יש צורך בשלב זה בהקפאת ביציות? תודות מראש

לקריאה נוספת והעמקה

התשובות מעידות על רזרבה שחלתית גבולית. הייתי מאד מציע להקפיא ביציות בהקדם. אגב, הקפאת ביציות במקרים של רזרבה שחלתית נמוכה (כמו במקרה של בתך) נכנסה ןאחרונה לסל הביראות והיא ללא תשלום.

04/12/2018 | 08:55 | מאת: לילי

האם אפשרי ולא מסוכן לטוס יום אחרי החזרת עוברים (טיסה של 4 וחצי שעות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
04/12/2018 | 11:25 | מאת: דניאל

מצטרפת לשאלה

לא הייתי מציע לטוס מיד אחרי החזרת העוברים. הייתי דוחה את הטיסה ב-5 ימים לפחות

כן אפשרי

03/11/2018 | 23:16 | מאת: זוהר

שלום רב. בת 35 מעוניינת להחזיר 2 עוברים על ביוץ טבעי ללא שום תמיכה הורמונאלית לא לפני ולא אחרי ההחזרה . האם יש דבר כזה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

בודאי שאפשרי. עם זאת כדי לתזמן בודאות את הביות כדאי להשתמש בזריקת אוביטרל כאשר הזקיק יגיע לגודל 18 מ"מ או יותר

14/10/2018 | 22:23 | מאת: טלי

שלום רב, בעברי 3 סבבים פרוטוקולים ארוכים וקמרים כולל 600 יח' מנופור. סה"כ שאיבה אחת ,ביצית אחת לא תקינה. נמצא הידרוספלינג דו"צ, לפני ניתוח להסרת חצוצרות. ורזרבה שחלתית ירודה -AMH קטן מ-0.1 יש לציין שאני בת 38, ללא X שביר בבדיקות הגנטיות. מתחילה סבב חצי טבעי עם מנופור 300 יח' לפי הרופא המטפל כנראה שזהו הסבב האחרון לפני תרומת ביצית. מה סיכויי ההצלחה מביצית שלי? האם היד קלה כאן על ההדק לגבי תרומת ביצית? או שחד משמעית אין מה לעשות ? מאחר וזוהי תרמה כפולה , יש קושי בלקבל את הגזרה. וכמה החזרות שלב ג להחזרה בקופת חוילם כללית אפשר לעשות בתרומת ביצית? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לטלי שלום רב, עפ"י הנתונים שמסרת אני חייב לציין שהסיכוי להיריון ולידה מהביציות שלך הוא זעום, גם בגלל הרזרבה השחלתית הנמוכה וגם בגלל האיכות הירודה של ביציות במצב נתון זה. להערכתי הרופא המטפל עושה מעל ומעבר ובמידה והמחזור הקרוב לא יצלח אנא עברי בהקדם לתרומת ביצית, עם כל הקושי הרגשי והמובן במצב זה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

09/12/2018 | 12:52 | מאת: ענת

הי טלי, בתור אחת שעברה גם ivf 10 טיפולים ותרומת ביצית הייתי מציעה לך לא לחשוב על עניין התרומה אם את מעוניינת בילדים אלא להתייחס לזה בתור עוד טיפול אחד מיני רבים בדרך הקשה הזו. מבחינתי במטרה מקדשת את האמצעים. ואחרי שיש לי ילדה מתרומת ביצית אני יכולה להגיד שזה היה שווה כל שנייה. הורה הוא הורה בזכות מה שהוא ומה שהוא מעניק לילד שלו.. הביולוגיה קצת פחות חשובה בעיניי.

ענת תודה על תגובתך בנושא. אכן מעודד מאוד.

13/09/2018 | 22:19 | מאת: זהבית

שלום אני מצטערת אם זה לא המקום בו לשאול את השאלה כי לא מצאתי איפה לרשום. אני עוברת טיפולי הפרייה מסוג Pgd. כרגע עשו שתי שאיבות ואני לקראת השאיבה השלישית. בשתי השאיבות הזרקתי את הזריקות: menopur multidose amp. decapeptyl 0.1   cetrotide 0.25   השאיבות בוצאו בהרדמה מלאה. השאיבות היו חודש אחר חודש רצוף. וכרגע השאיבה השלישית עם הפסקה של חודש. מיד לאחר השאיבה התחלתי להרגיש סחרחורות קלות עד מאוד כשלא יחסתי חשיבות. כרגע בהפסקה של חודש התחילו לי סחרחורות קשות בתדירות גבוהה. כן, אני סובלת מירידה בשמיעה בילדותי איבדתי את השמיעה בגלל מחלת מנייר. המחלה נעצרה לפני כ30שנה. היש קשר לזריקות? להרדמה? שהמנייר/סחרחורות חזרו? מהם תופעות הלוואי?

לקריאה נוספת והעמקה

לזהבית שלום רב, לרופא נשים קשה מאוד להתייחס לשאלותייך ביחס לסחרחורות וכאבי ראש. עלייך להבדק ולהתייעץ עם רופא המשפחה, אשר לדעתי צריך להפנות אותך לנוירולוג. מאוד ייתכן שתצטרכי לעבור CT או MRI לצורך ביצוע האבחנה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

03/09/2018 | 20:55 | מאת: מירה

בת 46 הריון ראשון אחרי תרומת ביצית. כעט בשבוע 30 מהלך תקין ללא מחלות רקע ללא סכרת לחצי דם תקינים. בהנחה שזה ימשיך ככה האם אני יכולה ללדת בלידה רגילה ? למה אומרים שבגיל שלי אני חייבת ללדת בלידה קיסרית?

לקריאה נוספת והעמקה

למירה שלום רב, כעיקרון הגישה להריון כל כך יקר בגיל יחסית מתקדם היא לידה בניתוח קיסרי. יחד עם זאת הכל תלוי בנתונים של ההריון וההתפתחות העוברית לקראת שבוע 36. במידה ומשקל העובר יהיה בערכים ממוצעים עם מצג ראש וכמות מים תקינה, בנוסף לתנאים צוואריים מתאימים, אין מניעה להתחיל את הלידה כלידה רגילה ורק במידת הצורך להעתיק את הלידה לחדר ניתוח לביצוע ניתוח קיסרי. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

25/08/2018 | 11:08 | מאת: נטלי

שבוע 29 הריון ראשון הכל תקין. ברקע- אזופגיטיס קלה שטופלה רק במיקרה הצורך ב Nexium כעת בגלל ההריון החמרה בצרבות. אני נוטלת תוסף ברזל בגלל המוגלובין 11.8 ורמת ברזל 58. לפי ייעוץ של רופא גסטרו ניתן לקחת אחת משלושתם-- Nexium..Omepradex....Zantac מה דעתך ? איזו מבין שלושת התרופות עדיפה- גם מבחינת חוסר פגיעה בספיגת הברזל וגם מבחינת פחות נזק לעובר ?

לקריאה נוספת והעמקה

לנטלי שלום רב, מתוך התרופות שמנית התרופה המועדפת היא Nexium של 40 מג ליום. במידה ויש צורך אפשר לעלות עד 80 מג ליום של כדור זה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

22/08/2018 | 07:20 | מאת: לחוצה בטירוף

שלום . נמצאת בטיפול לקראת שאיבה ביום השישי לטיפול -לא למחזור (רמות אסטרדיול היו מעל 5,000 בUS : 10 זקיקים בגדלים 8-13) לוקחת גונל ואורגלטרן מידי פעם כאבי בטן נסבלים אבל מה שמטריד אותי שמתחיל כאב מיגרנוטי (מאובחנת שנים עם מיגרנה על רקע הורמונלי) . האם יש דרך לעצור את עליית האסטרדיול? עד איזה רמה האסטדריול עלול לעלות? תודה מראש !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, הדרך היחידה לשלוט ברמות האסטרדיול הינה הורדת מספר יחידות הגונל F שאת מקבלת ולעיתים להעלות את האורגלוטרן ל-2 אמפולות ליום. כמו כן, לקראת השאיבה לתת טריגר של דקפפטיל ולא של אוביטרל כדי למנוע גירוי יתר שחלתי. לכאב הראש לצערי אין תרופת פלא ואת חופשיה להשתמש בכל כדור שמסייע לך בנושא זה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

21/08/2018 | 19:25 | מאת: אוראל

שלום וברכה, אני בשבוע 12 של הריון ראשון. משבוע 6 אני סובלת מהתקפים ממש קשים של מיגרנה. כולל אאורה והקאות מעוצמת הכאב. בכל שבוע 2 בתקפים שנמשכים עד 72 ומשפיעים קשות על יכולת התפקוד שלי. כרגע נוטלת אקמול בלבד אך ללא הואיל. גם לפני ההריון סבלתי ממיגרנות אבל בתדירות נמוכה יותר וטופלתי ברילרט 80 מ"ג. יש משהו לעשות בנידון? דיקור מותר בהריון?

לקריאה נוספת והעמקה

לאוראל שלום רב, ראשית, ברצוני לציין שמגרנות בהריון הינן בעיה לא פשוטה וליבי איתך על הסבל שאת עוברת. אין ספק שדיקור מותר בהריון וכל טיפול אלטרנטיבי שיכול לעזור. לגבי תרופות נגד כאבי ראש, אחרי שבוע 12, את יכולה להשתמש למעשה בכל מגוון התרופות כמו אופטלגין, נורופן, אדויל וכו'. ייתכן ורצוי להתייעץ עם נוירולוג המומחה למגרנות לגבי הטיפול התרופתי כי את בשלבים מוקדמים של ההריון והדרך ללידה עדיין ארוכה. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

תטדה רבה לך פרופ על הפורום ועל המענה. ועל כך שאתה מרגיע!!!

שלום פרופ פלדברג, כתבתי פה לפני כמה ימים שאני לוקחת כדור וחצי של וואבן 10 מג. אציתי לדעת מה המינון שכן מהווה סכנה לעובר או לאם? תודה רבה !

לקריאה נוספת והעמקה

לגל שלום רב, המינון המקובל בהריון הוא של 10 מג ליום ולא יותר. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

18/08/2018 | 17:09 | מאת: גל

אני לוקחת כדור וחצי . ז"א שהעובר שלי ואני בסכנה? גרמתי נזק?? עכשיו ממש נלחצתי!!!

לגל שלום רב, אין צורך להיות במתח ולא נגרם שום נזק. אנא תמשיכי בכדור אחד של 10 מג ביום. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

15/08/2018 | 22:40 | מאת: מאיה

יש לי שתי שאלות לגבי ניתוח קיסרי בשיטת מישגב לדך 1-האם הוא מיושם כיום בכל בתי החולים ? ואם לא- איפה אפשר לברר היכן עושים אותו ? 2- האם הוא באמת יעיל יותר מהשיטה הישנה ?

לקריאה נוספת והעמקה

למאיה שלום רב, הניתוח בשלב זה מיושם אך ורק בתל השומר ומהווה שיטה חדשה שבה מהלך הניתוח הוא קצר יותר עם פחות התערבות כירורגית וההרדמה הספינלית מאפשרת תחילת תנועה אחרי ניתוח במהירות האפשרית. לדברי המנתחים גם ההחלמה היא מהירה יותר. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

15/08/2018 | 07:37 | מאת: שרון

סיימתי שבוע 27 הריון ראשון עם עובר יחיד. מהלך ההריון תקין .לציין אני בת 46 וההריון הינו מתרומת ביצית. העמסת סוכר עם 50 מג יצא 140 גבולי...לכן בדקתי גם 100 מג ' והתוצאה תקינה . הבעיה היא שהעובר גדול ומקדים בשבוע ..מבחינת היקף הראש והבטן.. המשקל שלו כ 1200 קג...כיס המים אצלי הינו 6.9 גבולי...והביומטריה באחוזון 80 %. עדיין לא עשיתי U.S להערכת משקל ...אבל התוצאות הראשוניות הללו מדאיגות אותי... מה יכולה להיות הסיבה לכך ? מה אתה ממליץ לי לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

לשרון שלום רב, הבעיה המרכזית, והיא סכרת הריונית, נשללה ע"י העמסה של 100 גרם. לעיתים קרובות העוברים מקדימים את גיל ההריון הכרונולוגי, וביחוד בתרומת ביצית על רקע הגנטיקה של התורמת. אי לכך אין מקום לדאגה ולכן עליך לבצע הערכת משקל מקצועית כדי לאבחן על איזה אחוזון גדל העובר. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

שלום, אני בתחילת הריון בשבוע 6, אחרי טיפולי ivf ואני נוטלת שני כדורי אסטרופם 2 מג' פעמיים ביום. הערב שכחתי אם נטלתי בערב כבר שניים, אז לקחתי אחד, ליתר בטחון. האם זה בסדר? זה יכול לעשות נזק? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, אין שום נזק שנגרם במידה ונטלת כדור פחות של אסטרופם. אנא היי רגועה והמשיכי בטיפול. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

04/08/2018 | 16:26 | מאת: גל

שלום פרופסור . אני בתחילת הריון . ויש לי התקפי חרדה מאז ההריון . אני לוקחת ציפרלקס 20 מג . וואבן כדור ליום 10 מ"ג . בדקתי בפורום של המכון הטרטולוגי ונאמר שם שניתן לקחת . לפעמים אני לוקחת כדור וחצי . האם יש נסיון של לידות תקינות עם הכדור הזה וואבן ? כי אני די הלחץ מזה שלא יעשה נזק. תודה מראש .

לקריאה נוספת והעמקה

לגל שלום רב, את יכולה להיות שקטה ורגועה לגבי 2 התרופות. במינונים של וואבן אותם ציינת אין שום נזק לא לך ולא לעובר במהלך ההריון. פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

09/08/2018 | 08:29 | מאת: גל

תודה פרופסור הרגדת אותי .

26/07/2018 | 12:41 | מאת: חן

אני אוכלת בריא ומגוון, מתכננת הריון,האם אני חייבת לקחת תוסף של חומצה פולית?, אם כן, איזה מומלץ?

לקריאה נוספת והעמקה

לחן שלום רב, מומלץ לקחת 3 חודשים לפני הכניסה להריון חומצה פולית של 400 מיקרוגרם (רצוי של אלטמן). בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

25/07/2018 | 22:42 | מאת: רות

בת 50, צריכה לקחת גלולות יאז למשך 12 ימים כדי לדמות מחזור. הבנתי שהגלולות הללו יכולות לגרום לקרישי דם, מה הסיכוי שזה יקרה ואולי יש גלולות אחרות פחות מסוכנות בעניין הזה עם אותה תוצאה , תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לרות שלום רב, אין שום סכנה מנטילת גלולות יאז למשך 12 יום בנושא קרישיות יתר או תסחיפים של קרישי דם. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

19/07/2018 | 19:54 | מאת: גילי

שלום פרופ' . עברתי תרומת ביצית בתאריך 24/6 היום אנחנו בתאריך 19/7 . הוחזרו 2 עוברים בעל 8 תאים . נקלטתי תחילה הבטא הייתה 275 אחרי יומיים הייתה 675 . בדקתי את הבטא בתאריך 18/7 (אתמול) הייתה 22876 יתכן שזה הריון של תאומים אני מניחה שאני שבוע 5 . תודה רבה .

לקריאה נוספת והעמקה

לגילי שלום רב, ראשית, מזל טוב על ההריון. לפי רמות הבטא קשה להתנבא בנושא מספר העוברים ואני ממליץ בחום לבצע אולטרסאונד וגינלי כדי לקבוע את מספר השקים. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

04/07/2018 | 23:51 | מאת: מאיה

האם בהליך של תרומה יש השפעה/ מעורבות גנטית גם לאם נושאת ההריון ? הבנתי שהדיעות על כך חלוקות

לקריאה נוספת והעמקה

למאיה שלום רב, הדעה הרווחת היא שלאם הנושאת את ההריון אין השפעה גנטית על העובר, אלא קיימת השפעה אפיגנטית, דהיינו השפעת הסביבה התוך רחמית בה מצוי העובר: כמו מי השפיר, השליה וכל התכולה התוך רחמית. המחשבה היא שחלק מהתכונות האימהיות עוברות לעובר עקב השפעה סביבתית זו. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

03/07/2018 | 18:12 | מאת: מרים

אני בשבוע 21 ויומיים. עברתי סקירת מערכות הכל תקין בתשובה רשום גם היחס- HC/AC= 1.05 לבדיקה יש גם כמה גרפים. טווח הגרף הינו בין 6% לבין 95% -והתוצאה הזאת נמצאת בקצה הכי נמוך של הגרף . 1-האם זה תקין או שיש איזו שהיא בעיה ? 2- העובר במנח עכוז -בדיוק כמו בסקירה הראשונה האם זה אומר שהלידה תהיה עכוז ?

לקריאה נוספת והעמקה

למרים שלום רב, לצערי זה לא תחום התמחותי ועלייך לפנות בשאלה זו או למומחה לאולטרסאונד או לגינקולוג המטפל, העוקב אחרייך במהלך ההריון. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

24/06/2018 | 14:18 | מאת: מאיה

שלום, לפני שנתיים עברתי קוסיגנציה להסרת תאים טרום סרטניים. אני לפני הזרקת הורמונים וטיפול IVF ראשון, אני מאוד חוששת מההורמונים. האם יש סכנה שזה יגרום לפאפ לחזור? האם אני בקבוצת סיכון? רב תודות, עדי

לקריאה נוספת והעמקה

לעדי שלום רב, ההכנה ההורמונלית איננה שונה מהמצב ההורמונלי בזמן ההריון, כך שברגע שאין מניעה לטיפול פריון להשגת הריון, אין גם מניעה לטיפול ההורמונלי במהלך ה-IVF. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

24/06/2018 | 20:48 | מאת: מאיה

אודות לך אני הרבה יותר רגועה. המשך שבוע נפלא!

22/06/2018 | 16:26 | מאת: מאי

פרופ' דב פלדברג שלום רב, אני כבת 44 + ילד ביולוגי למרות שנתוניי יחסית לגילי טובים, אני מודעת להשלכות של הבאת ילד גנטי לעולם בגילנו, ואני מעדיפה תרומת ביצית וילד בריא. קראתי בעיתון,לאחרונה, על טיפול חדשני המשלב בין שתי ביציות (נתרמת ותורמת) וזרע, כאשר טיפול זה מלכתחילה מיועד לאותם זוגות אשר סובלים מבעיות גנטיות קשות , אך "על הדרך" גם עשוי לפתור את סוגיית הנושא הגנטי לנשים מבוגרות..(המעוניינות במטען גנטי משלהן) עד כמה הטיפול בטוח, אין עדיין מחקרים ארוכי טווח, ואין לדעת עד כמה ההליך ישפיע על בריאות הילדים אשר נוצרו בשיטה הזו. אך בכל זאת, האם ידוע לך אם מבצעים אותה בישראל ואצל מי, ועד כמה השיטה באמת בטוחה?? זה ממש פתרון מצויין, אך באותה מידה גם מדאיג...

10/06/2018 | 21:33 | מאת: ליאת

היי , כשבתי היתה בת שנה עשו לה צילום חזה 1 , העניין הוא כזה שלא זכור לי אם שמו לה מגן עופרת על הבטן ומאז אני מאוד מוטרדת מההשלכות של זה..במידה ולא שמו לה מגן האם יכול להיות שנגרם לה נזק בלתי הפיך לשחלות כתוצאה מהקרינה ? האם זה משתווה לקרינה שבטיסה ארוכה ? ( הרי בטיסה ארוכה אין מגן עופרת , האם ניתן להשוות בין המקרים ) אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

לליאת שלום רב, אין שום משמעות לצילום רנטגן לילדה בת שנה באספקט של הנזק לשחלות. השחלות בגיל זה עדיין לא פעילות ולצילום רנטגן לא יכולה להיות שום השפעה שלילית עליהן. אנא היי רגועה באופן מוחלט. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

04/06/2018 | 16:18 | מאת: סיגל

שלום פרופ', לאחר מספר טיפולים בתרומת ביצית שלא צלחו, החלטתי להחליף רופא מטפל וגם בית חולים. נשארו לי עוברים קפואים. הרופא הסביר לי כי כיוון שהעוברים הינם רכושי, עלי לשנע אותם בעצמי. הוא גם הסביר לי שהדבר אינו כרוך בסיבוך כלשהו. הוא הסביר לי כי מכניסים את העוברים למיכל מיוחד עם חנקן והם נשמרים באותם התנאים עד העברתם למעבדה בבית החולים בו אבצע את ההחזרה. למרות ההסברים אני מוטרדת. האם הטלטלה ברכב, החום ברכב ושאר התנאים שאינם כמו במעבדה לא יפגעו בהם? לציין כי המרחק בין שני בתי החולים הינו כחצי שעה פחות או יותר. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לסיגל שלום רב, הפרטים שמסר לך הרופא המטפל הם מדוייקים ואין שום סכנה בהעברה של עוברים, במיכל המותאם לכך, בין בתי החולים ברחבי הארץ. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

שלום וברכה ד"ר אני בת 38, בהיריון ראשון שבוע 8 ומכיוון שנמצאתי נשאית לפקטור v ליידן קיבלתי מהמטולוג המלצה להזריק 40 מ"ל קלקסן לבטן. אני מאוד רזה ועם בטן שטוחה ושרירית ולדעתי מהר מאוד לא אוכל להמשיך להזריק בחגורת הבטן. האם מותר להזריק ירך/טוסיק או יותר לכיוון המותן או שזה פוגע מאוד ביעילות הספיגה? כמו כן אשמח לדעת האם קיים תחליף לזריקות? ומה מדד היעילות לעומת הזריקות אם כן. אציין שבדקתי נשאות בעקבות התקף TIA וקריש דם שהיה לאימי בגיל 50 ואז התגלה אצלה טרומבופיליה. אני נשאית בלבד ומעולם לא סבלתי מבעיות קרישיות למרות שבעבר עישנתי ולקחתי גלולות. תודה מראש! ⚘

לקריאה נוספת והעמקה

להילה שלום רב, אין ספק שלאור הממצאים החיוביים ל-Factor V Leiden את חייבת לקבל זריקות קלקסן כדי למנוע הפלות וסיבוכי הריון. את הקלקסן את יכולה להזריק גם למותניים, גם לירכיים וגם בישבן במידת הצורך. אני ממליץ בחום לנסות ולהזריק לפחות עד שבוע 20 ולאחר מכן שוב לבצע הערכה של המטולוג ולהחליט לגבי ההמשך. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909

17/05/2018 | 20:49 | מאת: גילי

שלום פרופ' פלדברג, מדוע הרופא שלי נתן לי כדור אוקסופורין 400 לקחת במשך יותר מחודש ימים פעמיים ביום ? כשהתרופה הנל יצא מכלל שימוש ? ז"א שאני אמורה להפסיק אותה כי היא לא מועילה לי ? ואם כך היא יכולה להזיק ? בנוסף ש- האם עדיף לקחת אספירין לזרימת הדם ? (הרופא נתן לי את הכדור הזה בצירוף עם חומצת אמינו+ויטמין אי לעיבוי רירית הרחם). אודה מאוד לתשובתך .

09/05/2018 | 15:36 | מאת: גילי

שלום , אני מקבלת כבר חודש ימים תרופה שנקראת אוקסופורין מינון 400 פעמיים ביום בתוספת ויטמין E זה למטרה שהרירית תתעבה . קראתי שהתרופה אוקסופורין יצא מהשימוש וכבר לא משתמשים בה יותר כיוון שהיא לא מועילה !! 1. האם זה נכון ? 2.מה השוני בינה לבין אספירין שגם עוזר לזרימה הדם ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

לגילי שלום רב, אכן נכון שתרופה זו יצאה מכלל שימוש ובינה לבין מיקרופירין (אספירין) אין שום הבדל. בהצלחה ובברכה, פרופ' דב פלדברג טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il נייד 050-848-1909