פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

פורום זה יעסוק במגוון נושאים בתחום ההפריה החוץ גופית, תרומת ביציות ופריון האישה והגבר. למרות שבשני העשורים האחרונים חלה קידמה בלתי רגילה באבחון ובטיפול בבעיות פוריות האישה והגבר או בשניהם גם יחד, קיימות עדיין בעיות טיפוליות אשר פתרונן קשה ביותר לביצוע. אחת הבעיות הללו הינה בעיית הטיפולים בתרומת ביציות לאותה אוכלוסייה מוגדרת אשר כה זקוקה לה. נשים אלו הן לרוב לוקות בתסמונות גנטיות, לאחר טיפולים אונקולוגיים, בלות מוקדמת או נשים מסביב לגיל המעבר או אחריו ששחלותיהן אינן מייצרות ביציות הניתנות להפריה והתבססות של הריון תקין. פורום זה והעומד בראשו יציע פתרונות רפואיים ולוגיסטיים לטיפולי הפריה חוץ גופית בכלל ומתרומת ביציות בפרט. כמו כן, יעסוק הפורום בכל הקדמה הנגזרת מטיפולי הפריה חוץ גופית כמו מיקרומניפולציה, גנטיקה של עוברים, הגדרת מין העובר, תאי גזע והפקה כירורגית של הזרע מתוך האשכים אצל גברים הסובלים מהעדר זרע בזירמה.
761 הודעות
700 תשובות מומחה

מנהל פורום הפריה חוץ גופית ותרומת ביציות

19/07/2018 | מאת: גילי

שלום פרופ' . עברתי תרומת ביצית בתאריך 24/6 היום אנחנו בתאריך 19/7 . הוחזרו 2 עוברים בעל 8 תאים . נקלטתי תחילה הבטא הייתה 275 אחרי יומיים הייתה 675 . בדקתי את הבטא בתאריך 18/7 (אתמול) הייתה 22876 יתכן שזה הריון של תאומים אני מניחה שאני שבוע 5 . תודה רבה .

האם בהליך של תרומה יש השפעה/ מעורבות גנטית גם לאם נושאת ההריון ? הבנתי שהדיעות על כך חלוקות

לקריאה נוספת והעמקה

למאיה שלום רב,

הדעה הרווחת היא שלאם הנושאת את ההריון אין השפעה גנטית על העובר, אלא קיימת השפעה אפיגנטית, דהיינו השפעת הסביבה התוך רחמית בה מצוי העובר: כמו מי השפיר, השליה וכל התכולה התוך רחמית. המחשבה היא שחלק מהתכונות האימהיות עוברות לעובר עקב השפעה סביבתית זו.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

אני בשבוע 21 ויומיים. עברתי סקירת מערכות הכל תקין בתשובה רשום גם היחס- HC/AC= 1.05 לבדיקה יש גם כמה גרפים. טווח הגרף הינו בין 6% לבין 95% -והתוצאה הזאת נמצאת בקצה הכי נמוך של הגרף . 1-האם זה תקין או שיש איזו שהיא בעיה ? 2- העובר במנח עכוז -בדיוק כמו בסקירה הראשונה האם זה אומר שהלידה תהיה עכוז ?

לקריאה נוספת והעמקה

למרים שלום רב,

לצערי זה לא תחום התמחותי ועלייך לפנות בשאלה זו או למומחה לאולטרסאונד או לגינקולוג המטפל, העוקב אחרייך במהלך ההריון.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

שלום, לפני שנתיים עברתי קוסיגנציה להסרת תאים טרום סרטניים. אני לפני הזרקת הורמונים וטיפול IVF ראשון, אני מאוד חוששת מההורמונים. האם יש סכנה שזה יגרום לפאפ לחזור? האם אני בקבוצת סיכון? רב תודות, עדי

לקריאה נוספת והעמקה

לעדי שלום רב,

ההכנה ההורמונלית איננה שונה מהמצב ההורמונלי בזמן ההריון, כך שברגע שאין מניעה לטיפול פריון להשגת הריון, אין גם מניעה לטיפול ההורמונלי במהלך ה-IVF.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

אודות לך אני הרבה יותר רגועה. המשך שבוע נפלא!

פרופ' דב פלדברג שלום רב, אני כבת 44 + ילד ביולוגי למרות שנתוניי יחסית לגילי טובים, אני מודעת להשלכות של הבאת ילד גנטי לעולם בגילנו, ואני מעדיפה תרומת ביצית וילד בריא. קראתי בעיתון,לאחרונה, על טיפול חדשני המשלב בין שתי ביציות (נתרמת ותורמת) וזרע, כאשר טיפול זה מלכתחילה מיועד לאותם זוגות אשר סובלים מבעיות גנטיות קשות , אך "על הדרך" גם עשוי לפתור את סוגיית הנושא הגנטי לנשים מבוגרות..(המעוניינות במטען גנטי משלהן) עד כמה הטיפול בטוח, אין עדיין מחקרים ארוכי טווח, ואין לדעת עד כמה ההליך ישפיע על בריאות הילדים אשר נוצרו בשיטה הזו. אך בכל זאת, האם ידוע לך אם מבצעים אותה בישראל ואצל מי, ועד כמה השיטה באמת בטוחה?? זה ממש פתרון מצויין, אך באותה מידה גם מדאיג...

היי , כשבתי היתה בת שנה עשו לה צילום חזה 1 , העניין הוא כזה שלא זכור לי אם שמו לה מגן עופרת על הבטן ומאז אני מאוד מוטרדת מההשלכות של זה..במידה ולא שמו לה מגן האם יכול להיות שנגרם לה נזק בלתי הפיך לשחלות כתוצאה מהקרינה ? האם זה משתווה לקרינה שבטיסה ארוכה ? ( הרי בטיסה ארוכה אין מגן עופרת , האם ניתן להשוות בין המקרים ) אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

לליאת שלום רב,

אין שום משמעות לצילום רנטגן לילדה בת שנה באספקט של הנזק לשחלות. השחלות בגיל זה עדיין לא פעילות ולצילום רנטגן לא יכולה להיות שום השפעה שלילית עליהן. אנא היי רגועה באופן מוחלט.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

04/06/2018 | מאת: סיגל

שלום פרופ', לאחר מספר טיפולים בתרומת ביצית שלא צלחו, החלטתי להחליף רופא מטפל וגם בית חולים. נשארו לי עוברים קפואים. הרופא הסביר לי כי כיוון שהעוברים הינם רכושי, עלי לשנע אותם בעצמי. הוא גם הסביר לי שהדבר אינו כרוך בסיבוך כלשהו. הוא הסביר לי כי מכניסים את העוברים למיכל מיוחד עם חנקן והם נשמרים באותם התנאים עד העברתם למעבדה בבית החולים בו אבצע את ההחזרה. למרות ההסברים אני מוטרדת. האם הטלטלה ברכב, החום ברכב ושאר התנאים שאינם כמו במעבדה לא יפגעו בהם? לציין כי המרחק בין שני בתי החולים הינו כחצי שעה פחות או יותר. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לסיגל שלום רב,

הפרטים שמסר לך הרופא המטפל הם מדוייקים ואין שום סכנה בהעברה של עוברים, במיכל המותאם לכך, בין בתי החולים ברחבי הארץ.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

שלום וברכה ד"ר אני בת 38, בהיריון ראשון שבוע 8 ומכיוון שנמצאתי נשאית לפקטור v ליידן קיבלתי מהמטולוג המלצה להזריק 40 מ"ל קלקסן לבטן. אני מאוד רזה ועם בטן שטוחה ושרירית ולדעתי מהר מאוד לא אוכל להמשיך להזריק בחגורת הבטן. האם מותר להזריק ירך/טוסיק או יותר לכיוון המותן או שזה פוגע מאוד ביעילות הספיגה? כמו כן אשמח לדעת האם קיים תחליף לזריקות? ומה מדד היעילות לעומת הזריקות אם כן. אציין שבדקתי נשאות בעקבות התקף TIA וקריש דם שהיה לאימי בגיל 50 ואז התגלה אצלה טרומבופיליה. אני נשאית בלבד ומעולם לא סבלתי מבעיות קרישיות למרות שבעבר עישנתי ולקחתי גלולות. תודה מראש! ⚘

לקריאה נוספת והעמקה

להילה שלום רב,

אין ספק שלאור הממצאים החיוביים ל-Factor V Leiden את חייבת לקבל זריקות קלקסן כדי למנוע הפלות וסיבוכי הריון. את הקלקסן את יכולה להזריק גם למותניים, גם לירכיים וגם בישבן במידת הצורך. אני ממליץ בחום לנסות ולהזריק לפחות עד שבוע 20 ולאחר מכן שוב לבצע הערכה של המטולוג ולהחליט לגבי ההמשך.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

שלום פרופ' פלדברג, מדוע הרופא שלי נתן לי כדור אוקסופורין 400 לקחת במשך יותר מחודש ימים פעמיים ביום ? כשהתרופה הנל יצא מכלל שימוש ? ז"א שאני אמורה להפסיק אותה כי היא לא מועילה לי ? ואם כך היא יכולה להזיק ? בנוסף ש- האם עדיף לקחת אספירין לזרימת הדם ? (הרופא נתן לי את הכדור הזה בצירוף עם חומצת אמינו+ויטמין אי לעיבוי רירית הרחם). אודה מאוד לתשובתך .

09/05/2018 | מאת: גילי

שלום , אני מקבלת כבר חודש ימים תרופה שנקראת אוקסופורין מינון 400 פעמיים ביום בתוספת ויטמין E זה למטרה שהרירית תתעבה . קראתי שהתרופה אוקסופורין יצא מהשימוש וכבר לא משתמשים בה יותר כיוון שהיא לא מועילה !! 1. האם זה נכון ? 2.מה השוני בינה לבין אספירין שגם עוזר לזרימה הדם ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

לגילי שלום רב,

אכן נכון שתרופה זו יצאה מכלל שימוש ובינה לבין מיקרופירין (אספירין) אין שום הבדל.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

אני בשבוע 12 2/7 לאחר תרומת ביצית (גיל התורמת הינו 30) בתוצאה רשום- CRL-63 mm מתאים לשבוע 12 4/7 Nuchal Translucency-1.7mm 1- מה זה אומר שהעובר מתאים לשבוע 12 4/7 ? האם העובר גדול מדי ? 2-האם גודלו של העובר תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

לטלי שלום רב,

כל הנתונים הסונוגרפיים של העובר תקינים לחלוטין והוא מתאים בגודלו לגיל ההריון.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

אני לוקחת תמיכה של קרינון 8% פעמיים ביום מזה כחודשיים לאחר תרומת ביצית. כעת אני בשבוע 12 הכל תקין בינתיים. 1- מתי נהוג להפסיק תמיכה? 2- איך מפסיקים- בבת אחת או שעוברים לפעם בשבוע ואחר כך מפסיקים?

לקריאה נוספת והעמקה

לטלי שלום רב,

את הקרינון מפסיקים בהדרגה בשבועות 12-14 שבועות להריון. אני מציע להשלים מינון של פעמיים ביום עד שבוע 13 (כולל) ולאחר מכן שבוע נוסף של פעם ביום ולאחר מכן להפסיק לחלוטין.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

שלום רב, כחודשיים בערך משהו השתבש לי ברירית שהייתה עד כה בין 7-8 . אני עם רזרבה שחלתית ירודה. ילדתי בעבר ילדים ביולוגיים וכעת אני במסלול של תרומת ביצית. הרירית החלה להשבש אחרי הפיפל והמשיך כך שבוע לאחר מכן ת דקה מאוד רק בקצה אחד היא הייתה קצת יותר שכבתית.. מה הגורם לכך, שהרירית דקה? יש לציין שעברתי היסטרוסקופיה נלקח דוגמנית של הרחם והכל היה תקין . הרופא שלי כבר מיואש ואמר לי שאם לא יסתדר בנסיון הזה . אין מה לעשות. זה הסבב השלישי שלי.

לקריאה נוספת והעמקה

למורן שלום רב,

רירית דקה הינה אחת הבעיות הקשות בתחום טיפולי הפוריות. מאחר וההיסטרוסקופיה והביופסיה היו תקינות אין לנו אבחנה לגבי חוסר התגובה ובניית הרירית. במצב כזה עצתי היא לתת לך טיפול משולב הן בכדורים בבליעה, הן עם נרות וגינליים של אסטרוגן והן עם מדבקות לעור שמכילות אסטרוגן. בחלק נכבד מהמקרים הרירית "נכנעת" ומתעבה לפחות ל-7 מ"מ או יותר. במצב כזה אפשר להשיג הריון ע"י החזרת עוברים מתרומת ביצית.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

17/04/2018 | מאת: מרים

אני בשבוע 10 הריון ראשון תקין..עם עובר אחד... בבדיקת דם לפני יומיים רמות נמוכות של ויטמין די =18. לציין שלפני שלושה חודשים הערך היה 33...לכן הפסקתי לקחת תוספת. הייתי לוקחת 3 טיפות של 200 יחידות. 1-האם אפשר לחדש את נטילת הויטמין ? 2- באיזה מינון -טיפה אחת של 200 יחידות או יותר ? 3-האם יש סוג מומלץ או כל תוסף מתאים ?

לקריאה נוספת והעמקה

למרים שלום רב,

אנא חדשי את נטילת ויטמין D במינון הקודם של 3 טיפות ליום.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

16/04/2018 | מאת: נטלי

אני בהריון בשבוע 10 לאחר תרומת ביצית...לוקחת תמיכה של קרינון פעמיים בשבוע מזה כחודשיים..ועדיין ממשיכה בתמיכה. בבדיקות דם קיבלתי מספר תשובות חריגות אשר הדאיגו אותי: קראטנין - 0.47 לויקוציטים-11.3 לימפוציטים-16.1( בנורמה רשום 22.0) נויטרופילים-8.23 (במקום 7.7) לציין שלפני ההריון הבדיקות שלי תמיד היו תקינות..אני בריאה ללא מחלות רקע.. האם יש סיבה לדאגה ?

לקריאה נוספת והעמקה

לנטלי שלום רב,

כל התשובות החריגות הן נורמליות לחלוטין במצב של הריון, כל זאת בגלל עליית נפח הדם ומהול של אלמנטים שונים בדם וקבלת תשובות נמוכות. השומנים כולל כולסטרול עולים ברמותיהם בדם בזמן ההריון בגלל השינויים ההורמונליים. כל הפרמטרים חוזרים לנורמה לאחר הלידה.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

פרופ' פלדברג . אני לקראת תרומת ביצית ב- 29/4 . כאשר במסלולים הקודמים , ההחזרה נכשלה . רירית בעובי 8 ממ אך השק היה ריק . ונאלצתי לעבור הפלה , לאחר יותר מחצי שנה עברתי שוב החזרה עם רירית בעובי 8 ממ אך לא נקלטתי , לאחר מכן אחרי קבלת אסטרופם וגלולות להסדרת המחזור לאחר שסיימתי את הגלולות לא קיבלתי מחזור וגם הרירית הייתה פתאום מאוד דקה (מה שלא היה אופייני לפני כן) יש לציין שאותו זמן גם עברתי פעולת פיפל בסוף פברואר . אתמול 9.4 עברתי פעולת היסטרוסקופיה- שיצאה תקינה !!! דפנות הרחם חלקות ותקינות, פיות החצוצרות תקינות, ללא הדבקויות . בוצעה גרידה אבחנתית מקירות הרחם . הוצא מעט חומר ונשלח לבדיקה. ואני מיועדת להחזרה ב- 29/4 במידה והרירית תהיה תקינה וכו . אני מקבלת : אסטרופם 2 מג (2 כדורים),ויאגרה (כדור ליום), חומצת אמינו 500 מג 2 כדורים ביום , ויטמין e כדורים ביום, ואסטרודיאל נרות 2 בוקר , 2 ערב. אני מאוד מאוד מיואשת מכל הכשלונות שעברתי אתה חושב שיש סיכוי להריון בנסיון החוזר ? לאור הממצאים ? הדגימה שאולי דומה לפיפל ? להצליח ? האם בהחזרה עלי לדרוש אולי שהעוברים יהיו בלוסטוצים ?? אני בעלת 2 ילדים ויש לי רצון עז לעוד ילד נוסף . ובעלת רזרבה שחלתית ירודה . אודה לתשובתך לאור נסיונך הרב. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

לטליה שלום רב,

לאור הנתונים שמסרת ועובי הרירית סביב 8 מ"מ, עם היסטרוסקופיה תקינה, את יכולה לדעתי לגשת להחזרת עוברים ב-29/4. אין ספק שההחזרה של שני בלסטוציסטים תהיה רצויה כדי להעלות את אחוזי ההצלחה.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

09/04/2018 | מאת: סימה

התחלתי שבוע 13 להריון ראשון.הכל תקין ויש דופק עוברי. אילו בדיקות סקר נהוג לעשות בדרך כלל במהלך הטרימסטר הזה ובאילו שבועות ?

לקריאה נוספת והעמקה

לסימה שלום רב,

עלייך לעבור שקיפות עורפית בין שבועות 11.5-13.5 להריון ומספר ימים אחריה בדיקת דם לסמנים לשלילת מומים כמו תסמונת דאון ואחרים. בשבוע 15-17 עלייך לעבור סקירה מוקדמת ומייד בעקבותיה בדיקת דם לחלבון עוברי.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

אני בשבוע 10 להריון. הכל תקין 1-האם מותר לצבוע שיער במיספרה בטרימסטר הראשון ? 2-על מה צריך לשים לב וממה להיזהר ? 3- אם לא- אז מתי כן אפשרי ?

לקריאה נוספת והעמקה

לנטלי שלום רב,

יש איסור מוחלט על שימוש בצבעים לשיער ב-14 השבועות הראשונים. אחרי שבוע 16 להריון תוכלי לחזור ולצבוע את השיער.

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

צבע ללא אמוניה מותר? תודה

לרויטל שלום רב,

כל צבע מכל סוג שהוא אסור בתכלית עד שבוע 20 להריון.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

03/04/2018 | מאת דורית שלום ד"ר אודה לעזרתך בשאלה השנייה. תודה: 1. באיזה שבוע אני? 2. על פי איזה תאריך מדוייק יחושב ההריון? (תרומת ביצית) בדיקת דם חיובית 2/4 החזרת טרי, יום 3 בתאריך 21/3. תודה רבה להתייחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

לדורית שלום רב,

גיל ההריון בהפריה חוץ גופית (כולל תרומת ביצית) מחושב מיום החזרת העוברים בתוספת של עוד שבועיים. אי לכך, את עכשיו בשבוע 4 להריון.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

03/04/2018 | מאת: דורית

שלום, אודה לעזרתך בחישוב: 1. באיזה שבוע אני? 2. על פי איזה תאריך מדוייק יחושב ההריון? (תרומת ביצית) בדיקת דם חיובית 2/4 החזרת טרי, יום 3 בתאריך 21/3. תודה רבה להתייחסותך

לקריאה נוספת והעמקה

לדורית שלום רב,

ראשית, מזל טוב! שנית, את היום בשבוע 4 להריון.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

אני בת 45 בשבוע 8 להריון מתרומת ביצית. מקבלת תמיכה של קרינון פעמיים ביום. יש דופק עוברי והכל בינתיים תקין.במסגרת העבודה אני צריכה לטוס לחול לעיתים . האם מותר לטוס לחול בתקופה הזאת ? ואם לא מתי זה אפשרי ? והאם מותרות טיסות ארוכות של כ 8 עד 10 שעות ?

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום רב,

במידה וההריון תקין אין שום הגבלה לטיסות לחו"ל, גם בטיסות ארוכות, עד שבוע 32 להריון.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

31/03/2018 | מאת: מרים

אני בשבוע 8 הכל תקין כולל דופק עוברי...לפני ההריון סבלתי מדי פעם מטחורים וטיפלתי בנרות Procto-Glyvenol בהשפעה טובה. מאז ההריון שוב הופיעו טחורים מדממים .... השאלות שלי - 1-האם זה חזר בגלל ההריון ? 2-האם להמשיך לטפל בנרות ? 3-האם יש טיפול יעיל יותר ?

לקריאה נוספת והעמקה

למרים שלום רב,

אנא המשיכי בטיפול באותם הנרות, שאינם מזיקים להריון. המלצתי החמה לפנות לפרוקטולוג אשר יחליט על המשך הטיפול, כולל טיפול כירורגי במידת הצורך.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

29/03/2018 | מאת: נונה

אני סובלת מבחילות וצרבות נמצאת בשבוע 7 עם עובר אחד ביצעתי אולטרא סאונד ראשון שהראה שישי דופק והכל תקין 1-מה נהוג לקחת נגד בחילות ? ונגד צרבות ? 2- מתי צפויה הקלה בתופעות הללו?

לקריאה נוספת והעמקה

לנונה שלום רב,

בשבועות אלה נהוג לתת להקלת הבחילות והצרבות כדורי דילקטין או כדורי פרמין. בכל מקרה אנא תפני לגינקולוג המטפל כדי לקבל את המרשמים המתאימים.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

אני עומדת לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית החשש הוא הידבקויות . לפני יותר משנה עברתי הפלה בוצעה גרידה וחלל הרחם היה ריק . לפני כחודש עברתי פיפל ואחכ לא קיבלתי מחזור . הוחלט לבצע לי הסיטרוסקופיה עם חשש לתסמונת אשרמן . האם לאחר הפעולה ובגלל החשש הסיכוי שלי להרות מתרומת ביצית אפסי ? האם הפעולה יכולה לסייע ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

ללילך שלום רב,

אין ספק שההיסטרוסקופיה הניתוחית הינה הפתרון האולטימטיבי לתסמונת אשרמן וללא ספק יכולה לסייע לכניסה להריון.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

שלום פרופ' , כתבתי לפני מספר ימים שאני אמורה לעבור תרומת ביצית . לאחר 2 כשלונות , כשלון אחד - היה הריון אך השק לא התפתח . ועברתי גרידא . כשלון שני - הוחזרו 3 עוברים אבל לא נקלט . וכל זה כשהרירית הייתה 7-8 ויפה . אחרי שלא קיבלתי מחזור לאחר גלולות וגם הרירית דקה באופן מפתיע . יש לציין שלפני כן בוצע פיפל . (האם זה גרם לנזק?) הוחלט לבצע לי היסטרוסקופיה . מס. שאלות ברשותך . 1.האם הפעולה מסוכנת יכולה לפגוע ברחם ? 2.האם עליי לנח לאחר מכן וכמה זמן ? 3.בדרכ אני סובלת מדלקות שתן האם כדאי לקחת אנטיביוטיקה לפני ? כדי למנוע זיהום ? 4.שאלה חשובה - האם זה עלול לפגוע בהחזרה הבאה??? ומה רצוי לאחר מכן לבצע את ההחזרה ?? אודה לתשובתך אני מאוד חוששת מהפעולה . תודה רבה וחג שמח .

לקריאה נוספת והעמקה

לאילין שלום רב,

אין ספק שאת חייבת לעבור היסטרוסקופיה, אשר איננה מסכנת אותך בשום צורה. במידה ויתגלו הדבקויות תצטרכי לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית להפרדתם. אין צורך לנוח לאחר הפעולה ואין צורך לקחת אנטיביוטיקה כי אין קשר בין הפעולה לבין זיהום בדרכי השתן. בנוסף, אין שום סיכוי שהפעולה תפגע בהחזרה הבאה.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

שלום פרופ', בת 46, מזה כשנתיים בטיפולים בתרומת ביצית בשל מחלת אנדומטריוזיס קשה וגיל. עברתי 5 החזרות מהן 2 הריון כימי. העוברים בדרגה גבוהה עפ"י הדו"ח שקיבלתי כולם בלסטוציסטים. לאחר ההחזרה האחרונה לפני כשמונה חודשים שלא צלחה, עשיתי הפסקה כי הרגשתי שהגוף זקוק למנוחה מההורמונים והכאבים שהעברתי אותו. לאחר ההחזרה האחרונה קיבלתי מחזור פעמיים ומאז כחצי שנה לא מקבלת מחזור. לציין כי גם ללא כאבים ונראה כי האנדומטריוזיס בנסיגה. אני רוצה לחזור לטיפולים כיוון שנשארו לי עוברים מוקפאים. השאלה, האם העובדה שאני לא מקבלת מחזור יכול להשפיע על הקליטה או על התהליך? בפעמים הקודמות, התחלתי הורמונים לפי קבלת המחזור. לציין כי אין לי כל תופעות כמו גלי חום או יובש בנרתיק. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לסיגל שלום רב,

באופן עקרוני אין משמעות לקבלת המחזור לפני התחלת ההכנה להחזרת עוברים מוקפאים. יחד עם זאת מאחר ובפעם האחרונה הטיפול לא צלח אני מציע בחום לקבל כדורים לקבלת המחזור ולאחר מכן להתחיל עם הכדורים ההורמונליים להכנת הרירית.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

עברתי פעולת פיפל האם יש משמעות לתאריך שפעולת הפיפל בוצעה לבין תאריך החזרת העוברים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לגיל שלום רב,

בדר"כ פעולת הפיפל מתבצעת מספר ימים לפני מחזור הוסת של החודש שבו מתבצע הטיפול עם החזרת העוברים.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

18/03/2018 | מאת: אלין

פרופ' פלדברג שלום , פרופ' משיח שלום , אני מיועדת לתרומת ביצית בפעם האחרונה . כאשר בפעמים הקודמות הושג הריון אך ההריון לא התפתח בשבועות הראשונים ובוצעה הפלה, הייתה רירית יפה וכו' . בפעם השניה גם הייתה רירית מעל 7-8 אך לא נקלטו העוברים . לפני כ- 24 יום ביצעתי פעולת פיפל . וקיבלתי כדורים לסידור המחזור שנקראים פרוגילוטון המחזור לא הגיע . כי הרירית הייתה מאוד דקה . קיבלתי תמיכה של אסטרופן 3 כדורים ביום למשך 7 ימים והרירית מאוד דקה 4 . הוחלט שההחזרה לא תהיה החודש אלה חודש הבא . מס . שאלות . 1.הבנתי שפעולת פיפל מגבירה את ההצלחות אך כיוון שעבר זמן ועובר זמן עד להחזרה הבאה שתהיה בחודש אפריל, האם אין ערך לפעולה שביצעתי? 2.ביקתי מהרופא שלי שאולי כדאי לבצע פעולה נוספת של פיפל הוא אמר לי שאין צורך וגם "חיטוט" יותר מידי יכול להזיק . 3.האם הפעולה של הפיפל בוצעה לחינם האם היא זאת שגרמה לרירית לא להתפתח תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

לאלין שלום רב,

הרי תשובותיי לשאלותייך:

1. אין ספק שהפיפל שבוצע בטיפול הקודם איבד את ערכו בגלל הזמן הרב שעבר.

2. הפיפל מתבצע בדר"כ מספר ימים לפני הדימום הוסתי של החודש בו מתבצע הטיפול והחזרת העוברים ויש לציין שחייב להיות עובי מסויים לרירית אחרת הפיפל איננו מסייע. ברירית של 4 מ"מ אין טעם לבצע פיפל.

3. אין שום קשר בין הפיפל לרירית הדקה אך במידה ועברת גרידה בהריון שהפסיק להתפתח יייתכן ויש קשר בין פעולה זו לחוסר התגובה של הרירית להורמון האסטרוגן.

4. אני ממליץ בחום לערוך היסטרוסקופיה אבחנתית לפני ההכנה למחזור נוסף של החזרת העוברים.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

הוחזר בלאסטוציסט אחד בתאריך 25.02.2018 וסת אחרונה 08.01 ומאז אני עם תמיכה של קרינון . כעבור 14 יום ממועד ההחזרה תשובת ביטא 2600. איך לחשב באיזה שבוע אני?

לקריאה נוספת והעמקה

לשירה שלום רב,

חישוב גיל ההריון בהפריה חוץ גופית מתבצע עפ"י מועד יום החזרה בתוספת של שבועיים. אי לכך את נמצאת עתה בשבוע 5 להריון.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

10/03/2018 | מאת: שירי

אני בת 44.5, כשיש מקרים שיש לי וסת יחסית ממושכת (שבוע) ודימום חזק. האם זה מעיד במשהו על הפריון שלי והיכולת להכנס להריון?

לקריאה נוספת והעמקה

לשירי שלום רב,

אין שום קשר בין עוצמת הדימום בזמן הוסת לפוריותה של האישה. לדעתי בגלל גילך את חייבת להבדק ע"י רופא נשים, לעבור אולטרסאונד גינקולוגי ובדיקות דם שונות כדי לנסות לאבחן את הסיבה לדימום החזק בזמן הוסת.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

1- האם מותר לנהוג ברכב או לנסוע באוטובוס לאחר ההחזרה ? אני פוחדת מהקפיצות בכביש 2-מתי מותר לקיים יחסי מין ?

לקריאה נוספת והעמקה

למרים שלום רב,

אין שום מניעה לנסוע ברכב או באוטובוס לאחר ההחזרה. יש להמנע מיחסי מין במשך 12 יום הראשונים לאחר ההחזרה וזאת עד לבדיקת הדם להריון.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

בת 40 נשואה פלןס ילד בן 6. רזרבה שחלתית נמוכה של 0.13. עברתי הפריה אחת נשאבה בייצית אחת אך ההריון כשל.האם כדאי להמשיך ולנסות.אציין שהתמיכה שקיבלתי הייתה אך ורק ביום ההחזרה זריקת אביטרל ויומיים לאחר מכן עוד זריקה אחת.האם התמיכה הזו מספיקה?

לקריאה נוספת והעמקה

לאביבית שלום רב,

לפי הנתונים שמסרת הסיכוי להגיע להריון ולידה מהביציות שלך הינו מזערי ביותר. אי לכך המלצתי החמה הינה לפנות לתרומת ביצית.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

עברתי מסלול של תרומת ביצית בפעם השניה ובפעם הראשונה . היה הריון אך לא התפתח בשבוע 7 . בפעם השניה לא נקלט . קיבלתי תמיכה הורמונלית, רירית עובי מעל 8 , בדיקה של קרישיות דם תקינה, אני בריאה , ילדתי בעבר . אז איפוה לא מסתדר ? כדאי לנסות שוב פעם? (יש לי נסיון אחרון) ואני ממש סקפטית אם זה יצליח ? אודה לתשובתך .

לקריאה נוספת והעמקה

לחן שלום רב,

אין ספק שחייבים לנסות לפחות עוד פעם נוספת עם תרומת ביצית. חסרים לי נתונים על כך אם עברת היסטרוסקופיה אבחנתית ומהי איכות הזרע של בעלך. אשמח להתייחס לאחר השלמות אלו.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

03/02/2018 | מאת: מרים

אילו פעולות אסור לעשות לאחר החזרת עוברים ? על מה חשוב להקפיד ?

לקריאה נוספת והעמקה

למרים שלום רב,

ההמלצה הגורפת היא להמנע ממאמצים גופניים חריגים ויחסי מין עד לבדיקת דם להריון. את חיי השגרה שאינם קשורים במאמץ גופני אפשר לנהל ללא הפרעה.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

03/02/2018 | מאת: נטלי

באיזה שלב של החודש מחזירים עוברים מוקפאים שגדלו ליום חמישי ( בלאסטוציטים ). האם זה נעשה אחרי הביוץ ?

לקריאה נוספת והעמקה

לנטלי שלום רב,

יש שתי אפשרויות להחזיר מוקפאים (כולל בלסטוציסטים):

1. תוך הכנת הרירית ע"י כדורי אסטרוגן ונרות וגינליים של פרוגסטרון.

2. במידה והאישה עם מחזור סדיר עם ביוץ, יש להחזיר את הבלסטוציסטים ביום 5 לאחר הביוץ המאובחן.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

שלום פרופ' פלדברג . ביום ראשון עברתי תרומת ביצית . הוחזרו 3 עוברים . זה נסיון שני שלי . בנסיון הראשון היה הריון אך הוא לא התפתח . אני זוכרת שרגשתי סימנים . טעם שונה בפה . תאבון מוגבר, רגישות בחזה ....לפני שידעתי שאני בהריון . עכשיו אני לא מרגישה כלום . 1.בנוסף אני לוקחת תמיכה של אוטרגסטן האם יש לזה תופעות לוואי ? 2.לפני מספר ימים מאד התרגשתי ממשהו . יכול להיות שזה גרם לנזק? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

לנירית שלום רב,

לא בכל הריון שמתבסס חשים את אותם הסימפטומים כך שאנא אל תספידי את הטיפול הנוכחי. לאוטרוגסטן אין תופעות לוואי מיוחדות פרט לתחושת יובש בנרתיק. התרגשות בודדת לאחר החזרת העוברים איננה משנה את התוצאות של הצלחת הטיפול.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

שלום רב. עברתי תרומת ביצית ביום ראשון . אני קצת לחוצה . ולפעמים לוקחת כדור ואבן . האם זה אפשרי ? או יכול להזיק? ואם כן מה המינון המותר?

לקריאה נוספת והעמקה

לגלי שלום רב,

המינון הוא כדור אחד של ואבן ליום והוא בשום צורה איננו יכול להזיק לטיפול או להריון.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

שלום פרפ,שאלתי היא האם ניתן לדעת\לנבא תאומים עפ הביתא?ביתא ראשונה לאחר החזרת שני בלסטוציטים מוקפאים [11 יום אחרי ההחזרה=286.יומיים אחכ=904.ועוד יומיים=2293.האם זו עלייה המתאיתה לתאומים?אחרי 10 טיפולי הפריות כושלות ומאד מקוה לזכות בשניהם.תודה להתייחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה

לשמרית שלום רב,

קשה מאוד להתנבא במדויק עפ"י רמות הבטא על הריון תאומים. לפי הרמות שציינת נראה לי שמדובר על עובר אחד, אך רק אולטרסאונד בשבוע 6 ידגים במדויק את מספר השקים.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

לפני תרומת ביצית סוג הדם שלי הוא B עם RH שלילי תורם זרע בחרתי B עם RH חיובי . לגבי התורמת- האם יש חשיבות לסוג הדם שלה ( A..B...) ול RH ? ואיזה סוג דם יהיה לעובר - כמו של התורמת או כמו של תורם הזרע ?

לקריאה נוספת והעמקה

למרים שלום רב,

במידה ותורמת הביציות תהיה עם סוג דם של RH+ הרי יהיה 50% סיכוי לילוד לקבל את סוג הדם שלה ו-50% של תורם הזרע.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

אני בת 46 שוקלת תרומת ביצית בחול אבל עם רופאים שלנו מהארץ. יש לי שתי שאלות- 1-האם יש איזושהיא פרוצדורה שאותה ניתן לעבור בקליניקה בחול (כמובן בפיקוח רפואי של הרופאים שלנו )- כדי שתיוולד בת ? 2- האם מומלץ לעבור בדיקת PGD ו- PGS לפני שמחזירים את הבלסטוציטים לרחם ?

לקריאה נוספת והעמקה

למרים שלום רב,

ללא ספק את יכולה לעבור תהליך של PGD בחו"ל לקביעת מין העובר במדינות בהן זה חוקי.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

14/12/2017 | מאת: גלית

שלום , אני מיועדת לתרומת ביצית . עשיתי בדיקת דם אחרי טיפול של אטורגסטן 5 ימים עשיתי הפסקה התחיל לי דימום ממש חלש והערכים שקיבלתי היו : TSH-1.21 LH-1.6 FSH-6.7 E-2-493 פרוגרסטרון-38.3 הרופא שלי אמר שלפי הנתונים נראה כי המחזור יגיע תוך שבוע עד 10 ימים . את הבדיקה עשיתי ביום שני והיום יום חמישי נראה שהתחיל לי דימום . השאלה האם לפי הערכים זה לא מוקדם מידי ???? בווסת האחרונה היה לי ערך של e-1151 ואז תרומת הביצית נדחתה . יש אפשרות שגם החודש ערך זה יהיה גבוה לפי הנתונים האחרונים ? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

לגלית שלום רב,

לצערי זה בלתי אפשרי לדעת איך יראו ערכי האסטרוגן בעוד מספר ימים. חזרי בבקשה על הפרופיל ההורמונלי בעוד יומיים ואז אפשר יהיה להחליט לגבי הטיפול.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

26/11/2017 | מאת: טלי

בנוסף למצב נפשי ובריאותי של הנשים שתורמות ביציות אני מעוניינת לראות תמונות של התורמות ולפי התמונה לבחור...ולא רק על סמך נתונים פיזיים יבשים. האם יש בארץ קליניקות אשר מראים תמונות של תורמות ?

לקריאה נוספת והעמקה

לטלי שלום רב,

לפי הנחיות משרד הבריאות יש איסור מוחלט להראות את התמונות של התורמות במדינת ישראל.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

שלום , אני מיועדת לתרומת ביצית בפעם שניה . פעם ראשונה ההריון לא התפתח. בעלת רזרבה שחלתית נמוכה . בת 43 עם 2 ילדים ביולגים משלי . עשיתי ביום ה- 14 אחרי המחזור בדיקת דם . התוצאות הן : LH-10.8 IU/L E-2-1024 pmol/L פרוגרסטרון-5.8 nmol/L ביום ה- 15 למחזור הערכים שקיבלתי הם: LH-9.7 IU/L E-2-1282 pmol/L פרוגרסטרון - 8.8 nmol/L יש לי כמה שאלות ואודה לתשובתך . 1.תרומת הביצית נדחתה כי הבנתי שהערך של הפרוגרסטרון לא נכון לשלב הזה גבוה מידי כאשר בעוד כמה ימים הייתי אמורה לעבור את ההחזרה . איזה ערך תקין אמור להיות הפרוגרטרון לפני ההחזרה ? 2.האם היה לי ביוץ ? לפי הבדיקה המצורפת . 3.קיבלתי 2 כדורים לקחת , כמובן שההחזרה בוטלה . אסטרופם 2 מ"ג כדור ביום ואוטורגסטן 200 מ"ג כדור ביום . מה הכדורים האלו יכולים לעזור ? תודה רבה .

שלום על פי הנחיית הרופאה, נטלתי כדור פרוגינובה אחד ליום, מהיום הרביעי למחזור עד היום היום העשירי כולל. אני תמיד מקבלת מחזור ביום ה25 או מקסימום ביום ה27 בבוקר ולא יאוחר מזה. כעת אני ביום ה29 ולא קיבלתי מחזור. עשיתי בדיקה ביתית ויצא שלילי. האם הבדיקה חסרת משמעות או שמא האיחור נובע בגלל גלולות אלו שנטלתי? (פעם ראשונה אני נוטלת גלולות כלשיהן, למעט אופטלגין ביום הראשון של המחזור)

לקריאה נוספת והעמקה

ליעל שלום רב,

אין ספק שהאיחור במחזור נובע מהגלולות שנטלת ולא מהריון. במידה והמחזור לא יופיע תוך שבוע אנא בצעי בדיקת בטא להריון בדם ובמידה והיא שלילית תפני לרופא המטפל כדי לקבל כדורים לזירוז המחזור.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

ד"ר שלום, רקע: בת 47, ללא ילדים (בגלל בעיית פוריות אצל בן הזוג), בשנתיים האחרונות מקבלת וסת פעם בחצי שנה עד שנה. עומדת לקראת תרומת ביצית (עם בן זוג חדש). בדיקת פרופיל הורמונלי שנלקחה ביום השלישי לדימום קל (שלא ברור אם הוא אכן דימום וסתי) התקבלו התוצאות הבאות. אשמח להבין את משמעותן. האם הן מעידות על מנופאוזה מוחלטת או שעדיין טרום ? אם אכן מנופאוזה מוחלטת, מה יכול להיות מקור הדימום ? האם הפרופיל ההורמונלי הזה עשוי להשפיע לטובה\לרעה על סיכויי הצלחה בהריון עם תרומת ביצית ? • ESTRADIOL(E2) 93.02 PMOL/L • ‎FSH 34.60 MIU/ML • ‎LH 17.41 MIU/ML • ‎PROGESTERONE 0.47 NMOL/L המון תודה מראש !

לקריאה נוספת והעמקה

לרות שלום רב,

לפי הנתונים שמסרת את נמצאת בתהליך של מנופאוזה מוחלטת. הדימומים הנדירים יכולים להתרחש בגלל שינויים הורמונליים, האופייניים לגיל זה. במידה ודגימת הרירית הרחמית הינה תקינה אין להם שום משמעות קלינית. בנוסף, אין השפעה למצב שתיארת על אחוזי ההצלחה מטיפולים בתרומת ביצית.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

תוכנית א: ל8 ביציות גידול עוברים בין 5-6 יום (שהם עוברים חזקים) התחייבות ל 2 החזרות 2 עוברים או בלסטוציסטים ברמה גבוהה אחד (אחד בכל החזרה) . תוכנית ב: לפחות 8-10 ביציות בשלות. 5 עוברים יום 3 או 3 בלסטוציסטים בתודה מראש לאה

לקריאה נוספת והעמקה

ללאה שלום רב,

תוכנית א' היא עדיפה.

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

היי אני 12 יום אחרי החזרת 2 עוברים ביום ה 11 ראיתי דימום שבא ונעלם והופיע שוב דם בצורה עדינה עשיתי בדיקת הריון ביתית יצא שלילי האם זה בטוח שאני לא בהריון ????

לקריאה נוספת והעמקה

לאילנית שלום רב,

הדימום המתואר יכול להתאים למצב של תחילת מחזור אך לפרקים גם מצב של השרשה מאוחרת. לפני קביעה סופית להצלחה או אי הצלחה של הטיפול יש לבצע בדיקת דם לבטא.

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

08/09/2017 | מאת: צוץ

שאיבה ביום ראשון .הוחלט על גידול לבלסטוציסט. הבנתי שההחזרה היא בין יום 5 ליום 6 נדרש שהעובר יגיע למצב מסוים (כמות תאים וכו..) מכיוון שהשאיבה מבוצעת בראשון החזרה יכולה להיות יוםפ שישי או שבת. יו שבת ב"יח לא מבצע החזרות לכן נאמר שההחזרה תהיה בכל מקרה ביוום שישי כלומר יום 5 לשאיבה. האם הדבר תקין? האם הדבר יכול לפגוע בסיכויי ההצלחה? האם מראש ההחזרה מיועדת לכישלון?מכיוון שלפני כן הרופאים אמרו כי החזרות מתבצעות ביום 3 להפריה או 5. מכיוון שהעוברים צריכים להגיע למצב מסויים ולכן איו החזרה ביום ה4 לדוגמא.. אבל פתאום הם סותרים את תשובתם הראשונית בגלל שההחזרה נופלת (אולי) על יום שבת... שאלה שניה, באם נחליט לבצע החזרה כפולה . עובר אחד לגדל עד יום שלישי והשאר לבלסטוציסט . האם הדבר ניתן להחלטה ביום השלישי של ההפריה?או שמראש נדרש לקבל החלטה כזון מכיוון שאת העובר שמויעד לגידול עד יום שלוש מגדלים בתנאים שונים? אבל אז יש סיכוי שכלל לא ישרוד ונשארנו רק עם מבחנה שמגדלת לבלסטוציסט?הבנתי נכון?

פרופסור שלום אני בת 36 בהריון לילד שני, אחרי שעברנו icsi, שבוע 18 כל הבדיקות תקינות, חשבנו לעשות בדיקת מי שפיר אבל גם גנטיקאי וגם רופא נשים אמרו לנו כי בגלל שבדיקות טובות אז אין צורך לעשות את דיקור מי שפיר. אבל אנחנו בכל זאת חוששים, האם icsi מעלה סיכונים למומים ולהפרעות כרומוזומליות? האם אתה ממליץ לנשים שעברו icsi לעבור את הדיקור מי שפיר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לתמר שלום רב,

ביצוע הפריה חוץ גופית בטכנולוגיה של ICSI איננה מעלה את אחוז המומים הגנטיים. מאחר והחשש מתסמונת דאון, עפ"י הבדיקות שעברת, הינו נמוך והבעיה המרכזית הינה גילך, אני ממליץ בחום להמנע מדיקור מי שפיר אך לשלוח לבדיקת דם המכונה verify. בדיקה זו בודקת את התאים העובריים בדמך ושוללת תסמונת דאון ותסמונות גנטיות אחרות. עם תוצאה תקינה של בדיקה זו את יכולה בבטחה להמשיך בהריון עד הלידה.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909

שלום, אני בהריון ראשון, שבוע 15+4 אחרי IVF (הוחזר עובר אחד), היה לי גרוי יתר שחלתי קל שהתבטא בעיקר בנוזלים חופשיים בכמות בינונית ובשחלות מוגדלות מאד, הבנתי מהרופא שהשחלות אמורות להתחיל לחזור לגודלן המקורי אחרי שההורמונים מתייצבים סביב שבוע 12, אך אני עדין עם שחלות מאד מוגדלות- כ 10 ס"מ כל אחת, האם זהו מצב תקין או שזה דורש ברור מחודש? האם ומתי הן כן אמורות לחזור לגודלן המקורי? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

לשירה שלום רב,

אין צורך לחשוש משחלות מוגדלות, אפילו ל-10 ס"מ, בשבוע 15 להריון. כל מקרה לגופו של ענין וללא ספק תוך מספר שבועות השחלות יחזרו בהדרגה לגודלן המקורי.

בהצלחה ובברכה,

פרופ' דב פלדברג
טיפולי פוריות לאישה ולגבר בארץ ובעולם
הכנסו לאתר החדש שלנו: www.feldbergclinic.co.il
נייד 050-848-1909