פורום ניתוחי לב

בפורום זה תוכלו להפנות שאלות בכל הנוגע לתחום כירורגית לב: טיפול כירורגי במחלת לב איסכמית, ניתוחי מעקפים עם מכונת לב-ריאה, ניתוחי מעקפים על לב פועם ללא שימוש במכונת לב-ריאה, מחלות ומצבים המערבים מסתמי הלב, תיקון והחלפה של מסתמים, טיפוליים כירורגיים באי-ספיקת הלב, טיפולים כירורגיים בהפרעות קצב כדוגמת פרפור פרוזדורים, ניתוחים חדשניים בגישות זעיר פולשניות וניתוחים של אבי העורקים (האאורטה).
665 הודעות
641 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב

29/11/2010 | 20:21 | מאת: ענת

שלום רב, אבי בן 68 עבר בדיקת אקו לב במאמץ. לאחר מספר דקות הופסקה הבדיקה לבקשת אבי שחש עייפות וקשיי נשימה. חשוב לציין כי אבי סובל מעודף משקל רב. להלן תוצאות הבדיקה - אקו במנוחה - חדר שמאל גודל תקין, דפנות מעובים במידה קלה, אי ספיקה מיטרלית קלה עד בינונית. מהלך הבדיקה - דופק במנוחה 65 בשיא המאמץ - 128 (85%) לחץ דם במנוחה - 150/85 במאמץ 190/100. תגובה קלינית - לחצים בחזה בשיא המאמץ תגובה אלקטרוקרדיולוגית - סינוס טכיקרדיה עם צניחות 2-3 ST עם שיפוע יורד ב- AVF' III'II ו-V6-4/ איכות הדמיה ירודה אבחנות - הבדיקה קלינית ואלקטרוקריוגרפית חיובית. ללא שינוי בתפקטד חדר שמאל אך איכות ההדמייה ירודה. הוא הופנה להמשך טיפול אצל קרדיולוג אך התור עוד רחוק מאד ואנו מודאגים. האם יש סיבה ?

לקריאה נוספת והעמקה

ענת שלום מתנצל על התגובה המאוחרת עקב שהייתי בחו"ל לפי הבדיקה יש חשד להיצרות בכלים המספקים דם ללב. מציע לדרוש תור דחוף אצל קרדיולוג ולשקול ביצוע צנתור של הלב. בברכה דר' גיל בולוטין

23/11/2010 | 17:31 | מאת: המלאך

מהם דרכיי הטיפול הטובים ביותר לטפל החור בלב ללא ניתוח פולשני ? מה זה טלאי ? מדוע צינטור

לקריאה נוספת והעמקה

מלאך שלום ישנם סוגים שונים של חורים בלב. חלקם לא דורש טיפול וחלקם נסגרים לבד. השאר דורשים התערבות, ברוב המקרים ניתן לסגור את החור עם טלאי מכני שמוחדר בצינתור. במיעוט מהמקרים זה לא אפשרי ואז יש צורך בניתוח לב פתוח לסגירת החור. תשובה יותר ספציפית על ידי הרופא המטפל לפי סוג, מיקום וגודל החור. בברכה דר' גיל בולוטין

22/11/2010 | 18:05 | מאת: הרצל שרון

התגלה אצלי מיקסומה בלב והייתי רוצה לדעת כמה שיותר פרטים לגבי המחלה וכן הייתי רוצה לדעת היכן כדאי לנתח הייתי מציין גם שאני גר בהולנד בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הרצל שלום מיקסומה בלב זהו גידול שמחייב ניתוח להוצאתו. ברוב המקרים לאחר הניתוח אין חזרה של המחלה ובעצם יש החלמה מלאה. לא כדאי לדחות את הניתוח בגלל הסכנה של שליחת חלקי גידול למוח עד לאירוע מוחי. אתה יכול לעבור את הניתוח בכל מחלקה לניתוחי לב. אני באופן אישי מכיר את המחלקה במסטריכט והיא מצויינת. אתה כמובן יכול להגיע לארץ ולעבור את הניתוח אצלנו ברמב"ם. אם תרצה עוד פרטים תתקשר או תשלח מייל. בכל מקרה, ממליץ לא לדחות את הניתוח. בברכה דר' גיל בולוטין 04-8542631 g_bolotin@rambam.health.gov.il

23/11/2010 | 23:14 | מאת: הרצל שרון

דר גיל בולוטין היקר אני מאוד רוצה להודות לך על תגובתך אשקול את המלצתך ואחליט בהקדם על כל פנים תודה רבה ומבטיח לעדכן דרך הפורום

25/11/2010 | 22:41 | מאת: הרצל שרון

ד"ר גיל היקר בשנת 2006 עברתי ניתוח ראש להוצאת מנגיומה שנבעה כתוצאה מתופעת הגזזת וכעת יש לי את הענין עם המיקסומה האם יש מצב שקיים קשר נסיבתי בין שני המקרים?

20/11/2010 | 17:20 | מאת: אבישי קמינר

שלום לכם חמי עבר לפני כשבועיים צינתור וכן ניתוח להחלפת מסתם בלב. שאלתי היא האם ישנן זכאויות שמגיעות לו בגין אותו ניתוח, מכיוון שהוא מושבת מעבודה לתקופה ארוכה מאוד (עבודתו היא מאומצת ופיזית, ונאסר עליו ע"י צוות הרופאים לחזור לעיסוקיו הללו. תודה מראש על כל תשובה אבישי

לקריאה נוספת והעמקה

אבישי שלום אני משער שלקרוב המשפחה שלך יש זכאויות שמגיעות לו בעקבות הניתוח. אבל, אני לא מתמצא מספיק בתחום זה. אני ממליץ לפנות לעובדת סוציאלית או לרופא תעסוקתי ולברר את זכויותיו. יתכן שניתן לקבל תשובות גם בביטוח הלאומי ובמידה ויש לו, גם בביטוחים פרטיים. בברכה דר' גיל בולוטין

15/11/2010 | 20:14 | מאת: צביקה

אני רוצה לשאול שאלה בקשר לניתוח בקומודין. האם לאחר ניתוח של עורק ראשי בצד שמאל שהתגלה כצר בעקבות ארוע מוחי, אפשר להפסיק את השימוש בכדורי הקומודין? הוצע לי ניתוח ופחדתי לעבור את התהליך כולו,אני צורך שני כדורים וחצי ביום כדי שיהיה איזון בNR. רציתי לשאול אם בזמן הניתוח של עורק ישנו סיכוי שאקבל אירוע מוחי? אודה לכם מאוד אם יהיה לכם מענה לשאלתי !

צביקה שלום אני לא יכול לתת לך תשובה אמיתית, כיוון שחסרים פרטים רפואיים רבים. ממליץ להתייעץ עם הרופא שממליץ על הניתוח. בברכה דר' גיל בולוטין

13/11/2010 | 23:38 | מאת: אלירן

ביום חמישי האחרון נערך לדוד של אשתי ניתוח מעקפים. הוא יצא בשעות הערב מהניתוח בסדר גמור (הרופאים אפילו אמרו לנו ללכת הביתה לישון) אלא שבאמצע הלילה של חמישי קיבל אירוע מוחי. נכון להיום הוא לא התעורר למעט פעם אחת למשך כחצי דקה וככל הבנתנו השתתקו לו יד ורגל שמאל ונתגלתה בצקת במוח אשר ככל שהבנו מהרופאים נפגע כמחצית ממנו. מדובר באדם כבן 60 עם סוכרת והזרקות אינסולין. נשמח לשמוע הבהרות ככל שניתן.

לקריאה נוספת והעמקה

אלירן שלום הטוב ביותר לקבל הסבר על מצבו מהרופאים המטפלים. באופן כללי אירוע מוחי לאחר ניתוח לב הוא סיבוך קשה ונדיר יחסית. יש לכך מספר גורמים והסכנה היא באיזור 1% אבל זה משתנה בהתאם לסוג הניתוח וגורמי הסיכון של המנותח. אחד הגורמים היא מחלה באבי העורקים וזו הסיבה שבמחלקה לניתוחי לב ברמב"ם אנחנו מבצעים בדיקה קבועה במהלך הניתוח בעזרת US שתוכנן לכך. במידה ומוצאים מחלה באבי העורקים אנחנו עושים את השינויים הנדרשים להקטין את הסיכון לאירוע מוחי. בקשר לקרוב המשפחה שלך, מוקדם להגיד, אך בחלק מהמקרים יש החלמה כמעט מלאה ואני מקווה שזה יהיה המצב. בברכה דר' גיל בולוטין

08/11/2010 | 00:27 | מאת: גיל

אבי לא יכול לקחת קומדין עכב בעיות כיב קיבה. מה התחליף בצינתור או ניתוח או סטנט, יש דבר כזה? אם יעבור את הפרוצדורה זה יפתור את בעית דילול הדם? היה לו קריש ברגל ויש לו סתימות רציניות שם ושמו לו סטנט ברגל. בן 86.

08/11/2010 | 00:30 | מאת: גיל

התכוונתי לקומדין

30/10/2010 | 22:30 | מאת: יוסי בר

יש ניתוח במקום דומדין שלא בסל הבריאות ברצוני לגעת מה העלויות והיכן מומלץ לעשות זאת תודה

יוסי שלום השאלה לא ממש מובנת. האם יש ניתוח שלאחריו לא צריך לקחת קומדין? אם זו השאלה, אז התשובה תלוייה בסיבה שבגללה צריך לקחת קומדין. אם תוכל לפרט ולהסביר, אולי אוכל לענות. בברכה דר' גיל בולוטין

בני בן החודשיים צפוי לעבור ניתוח לתיקון של היצרות אבי העורקים. מה צפוי לאחר הניתוח? כמה זמן יהיה עליו להיות מאושפז ?

לקריאה נוספת והעמקה

גיא שלום אם מדובר בקוארקציה של אבי העורקים, מדובר בניתוח קל יחסית. אם מצבו הכללי טוב, ההתאוששות מהירה. עוד נתונים תקבל מהמנתח שלו שמכיר את כל הפרטים. בהצלחה דר' גיל בולוטין

27/10/2010 | 16:14 | מאת: אלי

רציתי לדעת מהו המודל והאלגוריתם של ניתוח לב החל מהשלב הראשוני של אבחון חולה ועד שלב ניתוחו , לצורך פרוייקט גמר בנושא יישום תורות ססטיסטיות בתחום הרפואה ע"מ להגדיל את סיכויי ההצלחה בניתוח. אודה לכם אם בכל שלב מהתהליך תפרטו מהם הפרמטרים שדרושים לביצועו מבחינת אדם וכלים וכן בשלבי הבקרות מהם הפרמטרים שבודקים. למשל: שלב ההרדמה בנוי מפרמטרים XYZ. הבדיקה לשלב זה בנויה מ.. תודה רבה אלי

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום הבקשה שלך קצת חורגת מגבולות האפשרות של מענה בפורום ניתוחי לב. אני ממליץ שתנסה לתאם פגישה עם מנתח לב, תסביר בדיוק את המטרה ותעבדו ביחד על האלגוריתם. בהצלחה דר' גיל בולוטין

17/10/2010 | 16:56 | מאת: כרמית

אבי הגיע בהתקף לב קשב לבית החולים ,נעשה בו מידית פתיחת הסתימה, לאחר מספר שעות חלה החמרה קשה במצבו ואובחן כי אחד המסתמים נפגע ואינו מתפקד כדרוש . אבי הובהל לבית חולים אחר ובוצע בו ניתוח לב פתוח בו תוקן המסתם.אבי הגיב יפה לניתוח והתאוששתו הפיזית משביע רצון ,אך חל בו שינוי התנהגותי ,הוא הוזה ,נואם נאומים ,רוצה לקפוץ מהמיטה ....מה זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

כרמית שלום אם אביך עדיין בימים הראשונים לאחר ניתוח, בלבול היא תופעה שכיחה לאחר ניתוחי לב וניתוחים גדולים אחרים. התופעה מוכרת גם במהלך אישפוז ביחידה לטיפול נמרץ גם ללא ניתוח. הבלבול בדר"כ כלל חולף לאחר יום או יומיים. יש מקום לאופטימיות בברכה דר' גיל בולוטין 

13/10/2010 | 18:18 | מאת: משה

אימי בת 81 והומלץ לה להחליף מסתם בצינטור. לפני כ-3 שנים הובחן בפעם הראשונה שיש היצרות של המסתם. בבדיקה אקו לב לפני כ-3 שנים 1.1 ס"מ לערך. בהמלצת הרופא אימי הגיעה לבדיקות חוזרות אחת לחצי שנה. במשך כ-3 שנים הבדיקות היו סבירות - סביב 1.1 ס"מ. אימי אשה שמנה שמתקשה לרזות. הרופא המליץ לה לרזות אולם בפועל זה לא קורה. לאחרונה אובחן בבדיקת אקו לב היצרות של 0.9 מ"מ כשלפני חצי שנה היה 1.103 לאור כך הרופא המליץ על החלפת מסתם בצינטור. מבדיקה הבנתי שבעולם יש אלפי מקרים כאלה ובישראל עשרות. הוברר לי שהטכנולוגיה נמצאת עדיין בתחילת דרכה ותוצאות ו/או השלכות לטווח הארוך עדיין חסרות לאור התקופה הקטנה של הטכנולוגיה. אימי אשה שלא סבלה מהלב במהלך שנותיה. עברה ניתוחים להחלפת ברכיים לפני כ-9 שנים. ניתוח להסרת הרחם לפני יותר מ 10 שנים. מטופלת בתרופות להורדת קולסטרול, נגד בריחת סידן, מקבלת אספירין מעל 3 שנים עקב חשש לארוע מוחי קל - לא בטוח שהיה ארוע כזה אך היא אושפזה להשגחה לשבוע כשלבסוף הומלץ על אספירין ןעל מעקב אחת לחצי שנה. אימי במעקב רופאים לאורך עשרות שנים באופן סדיר, עורכת בדיקות דם מדי חצי שנה ובאופן כללי מצבה בסדר. יש לה בעיות רגילות של אדם מבוגר ויש מעקב ע"י רופאים באופן סדיר וקבוע. הואיל והוזמן לאימי תור בזמן הקרוב לבדיקת היתכנות החלפת מסתם בצינתור רצינו לבדוק דעה נוספת וגם להעזר בפורום זה ולכן יש לי מס' שאלות ואודה לך אם תענה לי עליהן בהקדם: 1. כמה זמן הטכנולוגיה הזו קיימת בעולם וכמה זמן בישראל? 2. כמה מרכזים רפואיים בארץ עוסקים בכך וכמה רופאים בארץ עוסקים בכך וכמה פציינטים כבר עברו את התהליך? 3. מי הרופא הכי מנוסה בארץ בתחום זה? 4. האם יתכן שבשל שיקולים של "השתפשפות" בטכניקה החדשה עשויים לזמן את אימי לצינטור כזה מתוך שיקולים של לצבור ניסיון בתהליך על כמה שיותר מצונתרים, כדי לצבור ניסיון וזאת למרות שלא חייבים? 5. האם אפשר להמליץ לי על רופא שיתן לי חוות דעת נוספת? אודה על תשובה בהקדם האפשרי, משה 050-5362098 even-pina@barak.net.il

התייעצות ומידע רפואי בעניין החלפת מסתם אאורטלי בצינטור. אני מודה לך מראש על המידע שתמסור לי. בהמשך בדיקת אקו לב. אימי מיועדת לעבור את הצינטור בהדסה ירושלים. – מתוכנן עוד שבוע או שבועיים. האם סובל דיחוי ואם כן עד כמה זמן? האם אתה יודע ממתי החלו להחליף בפועל מסתם בצינטור בהדסה? כמה מטופלים כבר נותחו בהדסה? האם ידוע לכם מניסיונכם בבית החולים שלכם על תופעות לוואי, או בעיות בעקבות החלפת המסתם בצינטור? אם לא היתה את טכנולוגית החלפה בצינטור, לאור הנתונים להלן-האם היתה חובה בהחלפת הצנתר בניתוח לב פתוח? האם ניתן או כדאי, לאור הנתונים להלן, להמתין שנה נוספת ולחכות שיצטבר ניסיון והאם אין סיכון בכך? להלן נתונים/ממצאים רפואיים כשאני מבין שהנורמל של valve area(continuity הוא 3-5 cm בהנחה שלפני 3 שנים בבדיקת אקו לב ההיוצרות היתה 1.1 ס"מ לערך בבדיקת אקוקרדיוגרפיה בספטמבר 2008 ההיוצרות valve area(continuityהיתה 1.0cm בבדיקת אקוקרדיוגרפיה בספטמבר 2010 ההיוצרות valve area(continuityהיתה 0.9cm הרופא מהדסה שממליץ על החלפה בצינטור כתב לרופא המשפחה שאימי סובלת מהשמנת יתר ומהיצרות קשה של המסתם האאורטלי. תסמינים בקוצר נשימה בהליכה-עליה של 20 מטרים. החמרה במדדים אקוקרביוגרפיים- שטח 00.9. ממליץ על צינטור והערכה. גובהה של אימי 1.52 מ' משקל 108 ק"ג לחץ דם 135/81 בפניה הבאה תוצאת אקו לב מספטמבר 10

הנ"ל המשך מהודעה קודמת... תוצאת אקוקרדיוגרפיה מ 7 ספטמבר 2010 בהדסה עין כרם Technical quality: good study locatin: echo laboratory indications arotic stenosis follow-up Measurements Structures left ventiricle diastolic dimension-5.5cm (כשצריך פחות מ 5.6) septum diastolic: 1.4cm pw diastolic: 1.3cm diastolic function mitral flow peak e-wave: 89cm/s peak a-wave: 148cm/s e/v ratio: 0.6(0.9-1/5 decleration time: 333msec(160-240 msec tissue Doppler(MV Annulus) e' velociti: 4cm/s(עד 10cm/sek e/e ratio 22/25(פחות מ10 left atrium ant-post dimension 4.1 cm (פחות מ4 med lat dimension 5.2 cm (פחות מ3.4 sup-inf dimension4.7 cm (פחות מ4.9 right atrium ant-post dimension 5.3 cm sup-inf dimension 5.7 cm (פחות מ4.6 valves tricuspid valve tr velocity: 2.7m/s tr gradient: 29/11mmHg lvot peak velocity: 1/06m/s peak gradient: 4.5mmHg lvot diameter: 2cm aortic valve peak gradient: 60 mmHg mean gradient: 37mmHg Area (continuity: 0.9cm2 (הנורמל 3-5 vessels aorta Ascending Aorta: 3.8cm(הנורמה פחות מ4 דיאגנוזה – Diagnooses and Conclusions chamber size and function left Ventricle mildly dilated and hypertrophied Hypercontractile fanction. E/e' suggests elevated LV filling pressure. right ventricle normal size and global systolic function. left Atrium Mildly dilated Right Atrium Mildly dilated valeves Mitral valve Mitral annular calcification with thickened mitral leaflest. mild regurgitation. Aortic valve Calcified with moderate to severe stenosis. mild regurgitation Tricuspid valve Mild regurgitation RV-RA peak systolic gradient suggests minumal pulmonary hypertension Pulmonic valve normal structure and function Membranes Pricardial effusion No evidence of pericardial effusion

11/10/2010 | 16:39 | מאת: ניקולא

בן 50,סובל מטרשת עורקים(סתימה עורקית ברגל שמאל משנת 2001 )סכרת,כולסטרול גבוה (ניתוח של 3 מעקפים משנת 2006 ) במצב כללי טוב, מאוזן בד"כ (ל.ד.ל. 75 ) מיפוי לב לפני 6 חד' - תקין . תרופות: קרטיה,לוסק,טריטייס1.25 ,קרדילוק1.25 ,קרסטור 10 מ"ג,מטפורמין-2 כדורים . מאז הסתימה העורקית משנת 2001 ערכי הסוכר שלי נעו בין 130-150 והמסוכרר בין 6.4-6.8 בבדיקת דופלר צוורי - בכל סוגי הקרוטיס והורטברליס מצד ימין ושמאל , בחלקם לא נמצאו רבדים טרשתיים ובחלקם כן .המשותף לכולם- זרימת דם תקינה .גם בבדיקה שעשיתי בשנת 2007 נרשם בכל סוגי הקרוטיס "ללא הפרעה המודינמית" .יש רק בעיה אחת והיא הקרוטיס הפנימי מצד שמאל ואני מצטט את הכתוב בפיענוח - נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים בעלי שוליים לא סדירים במוצא העורק לאורך ה-bulb ובחלקו המדיאלי נגרמת הצרות של פחות מ-50% . בבדיקה שעשיתי בשנת 2007 רשום - הודגמא הסתיידות קלה במוצא העורק אשר אינה גורמת להפרעה המודינמית . אשמח אם תפענח עבורי את הממצאים העכשוויים לעומת 2007 .תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ניקולא שלום אין תחליף להתייעצות עם רופא המתמחה בכלי דם ורואה אותך ואת הבדיקות. ל נראה שיש החמרה בבדיקה האחרונה. נראה שאין צורך בהתערבות או ניתוח. ממליץ לפנות באופן אישי למומחה בתחום. בברכה דר' גיל בולוטין

07/10/2010 | 21:42 | מאת: דאלי

חבל שלא עניתם על שאלותי. פשוט אחת משאלותי היה ריקה. ושתי השאלות הנוספות דרושות לי מאד למענה. בתודה מראש דאלי

דאלי שלום מתנצל על התגובה המאוחרת. אני משער שאתה מתכוון להחלפת מסתם אאורטלי בצינטור. ישנם מספר בתי חולים בארץ שהחלו לבצע את הפרוצדורה לאחר הכשרה מסודרת. אני יכול לספר לך על הניסיון שהצטבר ברמב"ם: 1. מדובר בשיתוף פעולה בין קרדיולוגים מצנטרים, מנתחי לב, אנשי אקו ומרדימים. 2. כל הצוותים של רמב"ם עברו הכשרה מסודרת בחו"ל לביצוע הניתוחים. 3. שיתוף הפעולה בין הצוותים באמת מאוד חשוב, והוא נקודת החוזק של הצוות שלנו ברמב"ם. 4. יש אפשרות לבצע את הניתוח בחתך קטן במפשעה או בבית החזה, ברמב"ם מאחר והכל מבוצע על ידי אותו צוות משולב, ההחלטה על השיטה מתקבלת בהתאם לנתוני החולה. 5. ביצענו יותר מעשרים ניתוחים כאלו בהצלחה. אשמח לענות על עוד שאלות דר' גיל בולוטין

04/10/2010 | 17:16 | מאת: ישראל .ס.

קודם כל אני מתנצל אם תהיה הצפה בזמן הקרוב אני פשוט בלחץ כי אני מועמד להשתלה של דיפיבלטור. רציתי לדעת מעניין אותי הניתוח עצמו. כמה גודל החתך של ההשתלה.? האם זה כואב בדרך כלל לחולה? ואם כן אז הרבה בינוני מעט? אשמח לדעת קודם כל פרטים אלו של הניתוח כי הניתוח עצמו מפחיד אותי

לקריאה נוספת והעמקה

ישראל שלום ניתוח השתלת דפיברילטור נחשב לניתוח קטן. החתך קטן של מספר סנטימטרים. יש מעט כאבים. תוכל לקבל את כל הפרטים מהרופא שעומד לנתח אותך. בברכה דר' גיל בולוטין

03/10/2010 | 02:00 | מאת: אתי

אני מקבלת קומדין בארבע השנים האחרונות (לאחר ניתוח מעקפים). בקיץ אני נועלת סנדלים פתוחים. בשנה האחרונה שמתי לב שחלק הרגל החשוף השתזף בצורה מוגזמת ונראה מלוכלך. מחוץ לנעלים וגרביים יש איזו דרך למנוע את השיזוף המוגזם הזה?

לקריאה נוספת והעמקה

10/10/2010 | 13:27 | מאת: אתי

משום מה נעלמה התגובה שלך. אתי

02/10/2010 | 23:27 | מאת: מיטל

שלום רב, אני בת 42 לאחר החלפה של מסתם מיטרלי עקב הפרעה מולדת. המסתם הוחלף 3 פעמים ובפעם הרביעית (בניתוח לב פתוח גם כן) תוקנה הרקמה בלבד. אני מטופלת מזה למעלה מ40 שנה בקומדין ותרופות נוספות. הקומדין במהלך השנים יוצר מצבים קשים של דימומים בחלל הבטן, ברחם. לאחרונה עברתי ניתוח להוצאת פוליפ מהרחם שבעתיו דיממתי כ3 שבועות. ובימים האחרונים כתוצאה מוסת אני שוב מדממת בצורה מאסיבית מאד. הגניקולוגית המליצה לי על הוצאת הרחם. שאלתי: האם לא עדיף להחליף את המסתם המכני לביולוגי? על מנת להפסיק את התופעות שנגרמות מהקומדין. עד כמה שהבנתי מסתם ביולוגי אינו דורש טיפול קבוע בקומדין. יש לקחת בחשבון שהמסתם הנוכחי גילו 30 שנה ויהיה עלינו להחליפו ולכן אולי כדאי לעשות זאת כעת ולהימנע מהוצאת רחם ובעיות אחרות שיוצר הקומדין) ממתינה להתייחסותכם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיטל שלום באופן עקרוני לפעמים אנחנו מחליפים מסתם מכני לביולוגי משיקולים דומים. אבל, במקרה שלך איני חושב שזה פתרון נכון. מדובר בניתוח חמישי. יתרה מזאת. המסתמים הביולוגים הקיימים כיום אמורים לתפקד כ 15 שנים. בדר"כ כלל פחות בגיל צעיר כמו שלך. לכן בגיל 42 אני חושב שזה לא מומלץ. אלא אם ממש לא תוכלי להמשיך ולהיות מטופלת בקומדין. מנסים לפתח בעולם תרופות במקום קומדין. יש מקום לתקווה. בברכה דר' גיל בולוטין

02/10/2010 | 09:53 | מאת: שי

שלום רב, אבי עבר לפני חודש וחצי השתלת לב. בבדיקות שבועיות שהוא עובר נראה כי אין דחייה והכל נראה תקין. אולם מאד ההשתלה אנו עדים לידירה הדרגתית במשקל שלו (מ 74 ק"ג ל 70 ק"ג בחודש ימים). בנוסף הוא נמצא במצב רוח ירוד, נראה עייף וחסר חשק. האם אילו תופעות שכיחות לאחר השתלת לב, האם יש צורך טיפול כלשהו (אולי נפשי) או האם לתת לזה עוד כמה חודשים ולקוות שזה יעבור. תודה רבה על עזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

שי שלום טבעי שלאחר ניתוח דרמטי כמו השתלת לב יהיו שינויים גם במצב הרוח. ממליץ להיבדק על ידי הקרדיולוג ואם הכל תקין כדאי לשקול טיפול נפשי תומך לכמה חודשים. בברכה דר' גיל בולוטין

לאחר 5 צנתורים בשנה אחת תפקוד שריר הלב 30% תודה מראש על כל שאלותי.

דאלי שלום תפקוד הלב 30% מעלה את הסיכון הניתוחי. צריך לעבור על כל הנתונים של החולה לקבל הערכה מדוייקת. אתה מוזמן לפנות להתייעצות אישית. בברכה דר' גיל בולוטין

שלום לכם, ברצוני לדעת האם באפשרותכם לידע אותי על בתי חולים שמבצעים נתוח לתיקון מסתם אורטלי או החלפה על ידי צוות רפואי אשר הוכשר והוסמך לכך באופן מסודר.רק מרכז רפואי המבצע באופ שגרתי א הניתוחים הללו יכול לעמוד באתגר הכירורגי הכרוך בשיטת ניתוח זו נדרש ניסיון רב ושיתוף פעולה הדוק עם צוות הרופאים והמרדימים. אני מודה מראש לתשובתכם דאלי

דאלי שלום מתנצל על התגובה המאוחרת. אני משער שאתה מתכוון להחלפת מסתם אאורטלי בצינטור. ישנם מספר בתי חולים בארץ שהחלו לבצע את הפרוצדורה לאחר הכשרה מסודרת. אני יכול לספר לך על הניסיון שהצטבר ברמב"ם: 1. מדובר בשיתוף פעולה בין קרדיולוגים מצנטרים, מנתחי לב, אנשי אקו ומרדימים. 2. כל הצוותים של רמב"ם עברו הכשרה מסודרת בחו"ל לביצוע הניתוחים. 3. שיתוף הפעולה בין הצוותים באמת מאוד חשוב, והוא נקודת החוזק של הצוות שלנו ברמב"ם. 4. יש אפשרות לבצע את הניתוח בחתך קטן במפשעה או בבית החזה. ברמב"ם, מאחר והכל מבוצע על ידי אותו צוות משולב, ההחלטה על השיטה מתקבלת בהתאם לנתוני החולה. 5. ביצענו יותר מעשרים ניתוחים כאלו בהצלחה. אשמח לענות על עוד שאלות דר' גיל בולוטין

דאלי שלום מתנצל על התגובה המאוחרת. אני משער שאתה מתכוון להחלפת מסתם אאורטלי בצינטור. ישנם מספר בתי חולים בארץ שהחלו לבצע את הפרוצדורה לאחר הכשרה מסודרת. אני יכול לספר לך על הניסיון שהצטבר ברמב"ם: 1. מדובר בשיתוף פעולה בין קרדיולוגים מצנטרים, מנתחי לב, אנשי אקו ומרדימים. 2. כל הצוותים של רמב"ם עברו הכשרה מסודרת בחו"ל לביצוע הניתוחים. 3. שיתוף הפעולה בין הצוותים באמת מאוד חשוב, והוא נקודת החוזק של הצוות שלנו ברמב"ם. 4. יש אפשרות לבצע את הניתוח בחתך קטן במפשעה או בבית החזה, ברמב"ם מאחר והכל מבוצע על ידי אותו צוות משולב, ההחלטה על השיטה מתקבלת בהתאם לנתוני החולה. 5. ביצענו יותר מעשרים ניתוחים כאלו בהצלחה. אשמח לענות על עוד שאלות דר' גיל בולוטין

27/09/2010 | 20:18 | מאת: ציפוש

האם ניתן לבצע ניתוח מעקפים ללא פתיחת בית החזה. הומלץ לי אחרי צינתור שביעי לעבור ניתוח מעקפים מאחר והעורק הראשי שלי סתום אם כן אז באיזה בית חולים ואם זה ניתוח מוצלח

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כיום ניתן לבצע בישראל ניתוח מעקפים ללא פתיחת חזה רק במקרים של מעקף אחד. במידה ויש צורך ביותר במעקף אחד יש צורך בפתיחת בית החזה. בעולם יש מספר מקומות שבהם מבוצע ניתוח מעקפים מלא ללא פתיחת חזה. התוצאות לא מספיק ידועות ולא הייתי ממליץ על ניתוח כזה בשלב זה. בקשר אליך, אוכל לתת לך תשובה שמתאימה לך לאחר שאראה את סרט הצינטור שלך. אתה מוזמן לקבוע פגישה: 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

27/09/2010 | 20:14 | מאת: ציפוש

אני בת 53 חולת סוכרת העורק הראשי שלי סתום לא ניתן לתקן אותו עי צינתור הומלץ על ניתוח מעקפים האם ניתן לבצעו ללא פתיחת בית החזה ואם כן אז באיזה בית חולים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כיום ניתן לבצע בישראל ניתוח מעקפים ללא פתיחת חזה רק במקרים של מעקף אחד. במידה ויש צורך ביותר במעקף אחד יש צורך בפתיחת בית החזה. בעולם יש מספר מקומות שבהם מבוצע ניתוח מעקפים מלא ללא פתיחת חזה. התוצאות לא מספיק ידועות ולא הייתי ממליץ על ניתוח כזה בשלב זה. בקשר אליך, אוכל לתת לך תשובה שמתאימה לך לאחר שאראה את סרט הצינטור שלך. אתה מוזמנת לקבוע פגישה: 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

בהמשך לפוסט הקודם: 1. האם תוכל להסביר לי לגבי ה CRT במה מדובר? איך מותקן, מה התועלת שמביא? 2. אבא ממש לא יכול לזוז אלא מס' מטרים (ברקע יש פרקינסון התחלתי וכן היצרויות קשות בע.ש.) טוען שקשה לו ללכת ומרגיש שהוא סוחב את הגפיים). האם יש דרך לעשות אקו שמדמה מאמץ (כמו שבספקט עושים זריקת דיפירי')? 3. יתכן שיש ספק בתוצאות שיכולה להשיג צריבה כשמדובר באדם שממילא יש לו קוצב כבר מס' שנים? 4. מה הסיכון בצריבה, מה קורה אם לא מצליחה?

לקריאה נוספת והעמקה

אירית שלום CRT זוהי מערכת של קיצוב לשיפור הסינכרון בעבודת הלב. המערכת משפרת את תפקוד החולים רק במידה והם מתאימים לפי קריטריונים מאוד ברורים. ברוב המקרים זהו ניתוח קטן עם צינטור. לעיתים יש צורך בפתיחת חזה. יש אפשרויות לבדיקת אקו במאמץ עם תרופות במקום מאמץ רגיל. בקשר לצריבה, יש מקרים שנכון לצרוב למרות שכבר מושתל קוצב, יש סיכונים בכל פרוצדורה וגם בצריבה, אפשר לפרט רק בפגישה אישית, כיוון שהסיכונים קשורים למצב המטופל ולסוג הצריבה המתאים לו באופן אישי. בברכה דר' גיל בולוטין

אבי בן 74 עבר מעקפים (1998), הותקן אצלו קוצב (מ 2002, הוחלף 2009) ועבר צנטור (2006) . ברקע: כללי: פרקינסון קל(התחלה), בעיות זכרון/דמנציה (התחלה). פרמטרים הקשורים ללב: עודף משקל, סכרת קלה, היפרליפידמיה, TSH טיפה נמוך. ל.ד. גבוה, משתמש ב-CPAP. סובל מהיצרות קרוטיס (50%), בצקות ברגליים. מאוזן תרופותית. בעבר היה ספורטאי אך ב 2007 הפסיק פעילות לגמרי. כיום לא מוכן לזוז. אומר שקשה לו ללכת כי הגפיים/ירכיים כבדות, שאין לו כוח, כל היום נח ורוצה לישון ומרגיש שמשהו לא בסדר בלב ושהוא "סתום" כהגדרתו. לציין: באופן קבוע ומתמשך לאורך 15 שנה לפחות שהקריאטנין גבוה מעל לנורמה בין 1.3-1.5 (השנה נע בין 1.6-1.7 ופעם אחת קפץ ל-2.2 אך חזר ל-1.6) . במבדק ספקט האחרון (בדיפירי') לא היה חד משמעי ולא אובחנה איסכמיה . לעומת זאת באקו דופלר הודגם (ציטוט מהבדיקה): " התכווצות בלתי סנכרונית של המחיצה הבינחדרית כביטוי להפרעת הולכה תוך חדרית. החדר מדגים היפרטרופיה קונצנטרית. 2 העליות מוגדלות. הסתיידות טבעת מסתם מיטראלי, עקומומת מילוי חדר שמאל כבפרפור פרוזודורים. הודגמה אי ספיקה מיטר' קלה-בינונית וטריקטספ' קשה עם מפל לחצים בן 36 ממ"כ על פני המסתם. ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של כ-45 ממ"כ.הפריקארד לא מעובה. ללא תפליט פריקרדיאלי. שורש הוותין והוותין ברוחב תקין." הערכת הקרדיולוג הקבוע : אמר שהמסתם לא בסדר שהוא מסויד ולכן לא פועל טוב והסביר על פרפור פרוזדורים. הוא המליץ על קומדין. הבעיה היא שאבא סובל אפילו מהתרופות הרגילות שמקבל (אספירין) הוא מדולל מאוד גם כך הודות לתרופות ללחץ דם, סטטינים וכו'. ברגיל הוא סובל מדימומים ספונטניים בגוף, בעור, ברגליים, מהאף, אוזן וכו' ובעת שצונתר ב-2006 הרופא הורה להפסיק את הפלוויקס אחרי חודשיים (היה אמור לקחת חצי שנה) בשל הדימומים. יש חשש שלא יוכל לשאת את הקומדין. שאלנו את הקרדיולוג האם סומך על תוצאת הספקט והוא ציין שגם כשתוצאת הספקט טובה, יש עדיין פספוסים והוא מכיר מקרים באנשים שתוצאת הספקט היתה מצוינת ובפועל היו סתימות ורק צנתור אבחנתי יכול לתת תשובה אמיתית (מה דעתך על הנאמר?). פגישה עם כירורג חזה=לב מאיכילוב: אמר שאבא סובל מרפרוף (ולא פרפור) פרוזדורים (אומר שצרה פחות גרועה מפרפור). הציע צריבה (להכנס מלמעלה, מהצד הימני). אמר שברגיל היה ממליץ על צנתור אבחנתי אלא שבשל רמת הקריאטנין חושש לבצע בשל חשש לפגיעה בכליות (שכחנו לציין שמאז ומתמיד הקריאטנין היה גבוה ובכ"ז עבר ניתוחים שונים בהצלחה, לרבות צנתור, מעקפים והתקנת קוצב). שאלות: 1.האם קיימות אופציות אחרות שלא ציינו בפנינו ? 2.במה יכולה הצריבה לסייע לאיכות החיים שלו? מה הסיכונים? 3. מה קורה אם לא מצליח? האם בשלב הבה מתקנים/מחליפים מסתם ? 4. ידוע לי שכיום מצנתרים מבוגרים עם בעיות כרוניות וסיבוכים. האם מצנתרים ברמה כזו של קריאטנין ומה אכן הסיכונים? (בהתחשב שמדובר בקריאטנין שמתמיד הינו גבוה, והמטופל עבר ניתוחים בהצלחה) ? 5. ידוע לי שכיום מתקיימים ניתוחים אנדוסקופיים (בביצוע של חתך קטן ) לתיקון ואף להחלפת מסתמים. האם אנשים בגילו ובמצבו יכולים לעבור ניתוח כזה בהצלחה? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אירית שלום למרות הנתונים הרבים, לא פשוט לענות על השאלות הללו מבלי לקבל את התמונה הכוללת ולראות את אביך. ההמלצה העיקרית שלי, למצוא קרדילוג, שיכיר את אביך טוב ויפגש איתו ויטפל בו לאורך זמן. התייעצויות חד פעמיות במקרה של אביך יכולות רק לבלבל אתכם. בכל זאת כמה תשובות: 1. הצריבה מטפלת בהפרעת הקצב ולא במסתם. בעיניין זה הייתי ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג שמתמחה באלקטרופיזיולוגיה. הוא גם יכול לייעץ בנוגע לאפשרות להתקנת CRT עקב הפגיעה בסינכרון. (שוב, ממליץ שהכל ינוהל על ידי קרדיולוג אחד שיפנה אותכם לייעוץ אלקטרופיזיולוג) 2. בשלב זה אני לא רואה צורך בהתערבות ניתוחית במסתמים. המסתם המיטרלי אינו מאוד חולה. לעיתים רחוקות מנתחים רק את המסתם הטריקוספידלי. 3. צינטור באמת מסכן את הכליות והמיפוי לא הראה איסכמיה ולכן לא נראה שיש אינדיקציה לצינטור. אם יש ספק ניתן לעשות אקו לב במאמץ, לקבל עוד אינפורמציה. 4. ניתן להחליף או לתקן את המסתם המיטרלי בחתך קטן. לסיכום, למצוא קרדיולוג שעליו סומכים ולתת לו לנהל את הבירור. בברכה דר' גיל בולוטין

21/09/2010 | 10:01 | מאת: שרון

אני בת 39, ויש לי קפיצות בלב ז"א אני מרגישה שהדופק קופצת פעימה לפני 4 שנים עשיתי הולטר וראו קפיצות מסוימות. יש קשר לירידה במשקל? זה מסוכן? יש לי גם מצב של קוצר נשימה עדין??? ולחץ כאילו הלב דופק בחוזקה?? תודה שרון.

שרון שלום קרוב לוודאי שמה שאת חשה אינו מסוכן ואינו מחייב טיפול. אבל, אני כדי לוודא זאת אני ממליץ לבצע שוב בדיקת הולטר לצורך הקלטה של קצב הלב שלך במשך 24 שעות. בנוסף בנוגע לקוצר הנשימה כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה והקרדיולוג. יתכן שלצורך השלמת הבירור הם ימליצו על בדיקת מאמץ ובדיקת אקו. חג שמח דר' גיל בולוטין

04/09/2010 | 16:22 | מאת: הרצל

שלום לכם, יש לי שאלה של ידע וקצת לא שיגרתית :) ישנו הפיתגם "כמו כדור בלב", רציתי לדעת אם ישנה אפשרות להחליף את המילה "לב" לאיבר יותר אבסלוטוי, מיידי, מוחשי וציורי (לא יודע משהו בסגנון.. כמו כדור עורק ראשי או משהו כזה (רק לדוגמא). אני יודע שזו שאלה קצת תמוהה אך עדיין אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא :) נ.ב זה משפט שאמור לבטא רגש כלפיי מתמחה לרפואה ולכן רציתי מעט להרשים :) תודה מראש וחג שמח

הרצל שלום גם התשובה תהיה לא ממש שגרתית. נראה לי שהמשמעות של הלב בתרבות שלנו עמוקה וגדולה ולא ניתנת להחלפה. אני חושב שנכון להשתמש בלב כסמל מרכזי בקיום שלנו. בברכה דר' גיל בולוטין

05/09/2010 | 07:22 | מאת: הרצל

שוב שלום :) אני מסכים בהחלט עם הטענה לכך שהלב מבחינה תרבותית בהחלט מסמל את מרכז עולמו של הרגש אך אני רציתי לבחון אפשרות לאיבר קצת אחר, מקורי יותר שיבין רק האדם המתמחה בנושא (כגון רופא או מתמחה ברפואה). משהו שיהיה מעט יותר פרטיני וצודק (כמו ללמשל כשאומרים "לחתוך את הוורידים" אבל לחתוך עורק ראשי יהיה מעט יותר יעיל..לא?). בכל אופן תודה לך על התשובה ואם בכל זאת תוכל לחשוב על תחליף מעניין שיוכל לפרש את המשפט למשפט אחר ומקורי יותר אשמח לדעת :) תודה רבה וחג שמח הרצל נ.ב תחשוב על כך כאל בדיחה פנימית שרק רופאים אמורים להבין אותה ולכן הבקשה למקוריות :)

23/08/2010 | 22:15 | מאת: יניב

שלום ד"ר בולוטין תודה על תשובתך מקודם ,אירוע מוחי בכזה גיל בהחלט אינו אירוע רגיל הוא מתווסף לי לאירוע לבבי (אוטם שריר לב שעברתי בגיל 29.5 +2 צנטורים) ולבטח הגיע אליי באופן הכי מפתיע שיכול להיות. כנראה שהשהו בכדורים שלי לא היה בסדר.. בכל מקרה אני עכשיו בטיפול (תרופות, פעילות ספורטיבית , ביקורות דחופות בהרבה וכו.) רציתי לדעת מה דעתך על זה?

לקריאה נוספת והעמקה

יניב שלום מקווה שהתאוששת מכל האירועים. עדיין אין מספיק פרטים להסביר את מה שקרה. מניסיוני אני יודע שבחלק מהמקרים מדובר בערכי כולסטרול מאוד גבוהים ולא מטופלים. בכל מקרה אתה צריך לטפל בצורה מאוד אגרסיבית בגורמי הסיכון שעליהם אפשר להשפיע: 1. כולסטרול 2. לא לעשן 3. איזון לחץ דם 4. איזון סכרת בהצלחה גיל בולוטין

22/08/2010 | 22:04 | מאת: יניב

שלום, עברתי ב-13.8 ארוע מוחי חריף אושפזתי ברמב"ם לכשבוע וכעת חזרתי לשיקום, פעילות מלאה וכו. מה עליי לעשות כעת ע"מ להשתקם? מה מותר לאכול ומה אסור? אני בן 34 מחדרה

יניב שלום בגיל 34 אירוע מוחי זה דבר שאינו רגיל. אני משער שבדקו ומשערים מה הסיבה לאירוע. בהתאם לסיבה המשוערת יהיו התשובות לשאלות שלך. ממליץ על פגישה עם הנוירולוג המטפל ואם לא תקבל תשובות טובות, פנה ביוזמתך לנוירולוג לקבל את כל התשובות לשאלותיך. בברכה דר' גיל בולוטין

שלום, אבי עבר לפני כשנה וחצי ניתוח מעקפים, אחרי שני צינתורים (שנעשו בטווח של שנתיים לפני כן). מיד אחרי הניתוח הוא הרגיש רע, אפילו רע יותר מאשר לפני הניתוח- הדבר התבטא בעיקר בקושי לנשום. לפני כחצי שנה לערך, הוא עשה, שוב, צינתור וגילו בו כי עורק אחד היה סתום כמעט לגמרי (שאותו הצליחו לפתוח) ואחר לא, משום שהיה סתום לחלוטין. אבא שלי בן 60, רזה, לא שותה ולא מעשן. המדדים שלו של כולסטרול וסכרת טובים. אני יודע שעורקים נסתמים, שוב, אם הם נפתחו כראוי, רק אחרי 10-12 שנה. לא במקרה הזה. אני חושש שהניתוחים לא נעשו כראוי. אבל זה לא משנה. מה שמשנה לי לדעת הוא האם יש אפשרות שדרך ניתוח (דרך הרובוט למשל) יהיה אפשר לפתוח את העורקים שנסתמו, ויהיה אפשר לקוות, אם המהלך התבצע כראוי, כי אבי יחזור לתפקוד תקין? סליחה על אריכות הדברים, אבל אם תוכלו לענות לי שתי השאלות הקצרות הבאות, אשמח מאד: א) האם יכול להיות מצב שהדם מייצר סתימות בצורה מהירה כל כך? ב) אם לאו, האם האפשרות של ניתוח חוזר (דרך רובוט) יכולה לעזור, לפחות במובן הזה שכדאי לי לעניין אותו בכך ולהביאו לשמוע חוות דעת מקצועית מאלה שעושים זאת (אני לא רוצה לייצר תקוות שווא, שכם, גם כך הוא די מדוכדך...)? תודה רבה, אבי

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום אין ספק שאביך סובל מהתוצאה של הניתוח. אין לי מספיק נתונים לדעת מדוע נסגרו המעקפים. הסיבות לכך יכולות להיות רבות: 1. התקדמות מואצת של המחלה 2. עורקים כליליים קטנים וחולים 3. נטייה לקרישיות יתר 4. בעיה טכנית בניתוח עצמו בהתאם לסוג הבעיה ניתן להמליץ על טיפול אם קיים. באופן כללי לצערי אין פתרונות קסם. אין כיום רובוט שיכול לפטור את הבעיה. לעתים ניתן לעזור בצינטור נוסף ולעתים יש צורך בניתוח מעקפים חוזר. הכל תלוי במצב ובסיבה שבגללה נסגרו המעקפים. מקווה שעזרתי במשהו דר' גיל בולוטין

12/08/2012 | 16:01 | מאת: אסי

היי אבי, אבי סובל מאותה בעיה בדיוק ומאותם תסמימים. האם מצאתם פיתרון לבעיה בסופו של דבר? האם נמצאה הסיבה מדוע העורקים נסתמים במהירות לאחר הצינתורים והניתוח? תודה אסי

12/08/2012 | 21:25 | מאת: אבי

אסי שלום. צר לי לשמוע על כך שם אביך סובל מאותו מצב. דבר אחד צריך להיות ברור: זה ממש לא הגוף שיכול לייצר את זה במהירות כזאת. אם הניתוח היה מתנהל כשורה, ואם הייתה חזרה, הרי שהזמן בין לבין צריך להיות בין 10 ל-15 שנה. זה פשוט כתוצאה מניתוחים לא מתאימים או איך רופא אחד ניסח זאת פעם בפניי, "טעות טכנית בניתוח". האחרונה לצערנו יכולה לקרות. הבעיה, לדעתי, היא בזה שאתה רואה קודם קרדיולוג שהוא גם מצנתר וכמעט בכל מצב הוא מצנתר אותך, הגם אם היה מתאים ניתוח פתוח במצב הזה ואז אתה הולך לעשות ניתוח שכזה אחרי שניים שלושה צינתורים וכולי. לאבא שלי עשו שני צינתורים לפני הניתוח הגדול, הראשון מביניהם היה בעורק השמאלי שלפי הבנתי ממש לא ראוי לעשותו שם. אני לא אמשיך לקשקש אותך, בוודאי בדברים שאינני בקיא בהם, אבל עדיין לדעתי ראוי לברר טןב-טוב. הוא עשה גם שלישי לפני הניתוח הגדול, והשאיר אותו במצב של צילום, לאחר ששוב התגלתה בעיה בשמאלי והמצנתר אמר לו, שוב, הכל מסוכן בחיים, בוא נמשיך... אבי נותח רק באופן פרטי, בכל הניתוחים ולכאורה על ידי שמות גדולים, אבל גם זה בעייתי. לעיתים כסף וגאווה לא מוליכים לתוצאות טובות (אני לא מדבר על הקטסטרופה של הניתוח הגדול; טעויות אנוש יכולות לקרות, הגם אם על חשבון יקירינו. אני רק מדבר כאן על ניתוחים לא מתאימים וכולי). מה שרציתי לומר בכל זה- א. שזה לא בעיה בדם או יתר שטויות של "יכול להיות". זה סתם כיסוי. אז זה נותן תקווה. ב. תברר טוב-טוב. לגבי אבי, אנחנו הלכנו בסופו של דבר לשערי צדק. התייעצנו עם מנהל המחלקה לניתוחי לב פתוח (ולא צינתור או קרידיולוג). עם זאת הוא בדק את אבי והחליט לשלוח אותו לצינתור אצל מנהל מחלקת צינתור. שעשה בסך הכל עבודה טובה. המצב לא מושלם, אבל בסדר. לא נראה לי שאבא שלי יוכל בלי הניתוח הגדול שוב. אבל גם דחייה שלו זה דבר טוב. אולי אציע לך את זה. ללכת לבית חולים. שגם עובד באופן פרטי. אבל לא ישירות למקום כמו אסותא- רופאים מאסותא. ואולי שם תגלה,כמו שהמקרה שלנו מעיד, יותר שיתוף פעול בין הרופאים (ושוב קודם מנהל מחלקה של חזה ולב פתוח). לגבי רופאים וכולי אין לי מושג. מהבירורים שלי אז, בבתי החולים הממשלתיים זה היה שערי צדק קודם כל ואחר כך רמב"ם, אבל יכול להיות שזה ההיפך. בכל מקרה, מנקודה מסוימת זה מזל. אני בדרך כלל לא משתתף בדיונים מסוג זה. אבל יודע איפה נמצא. וזה היה נראה לי דבר שמן ההכרח לומר. רופאים רק רומזים. לא מעבר. אני בטוח ששואלים את אבא שלך בכל התייעצות- מי ניתח אותו...וקצת חיוך כשעונים..אז זה הסימן. לא שהמנתח גרוע או משהו. במקרה הזה, הניתוח לא היה טוב. שוב, במקרה של אבא שלי, המצב אחרי הניתוח לב פתוח היה יותר גרוע מלפני כן, ומצב זה הורגש כבר מיד אחרי הניתוח. חצי שנה אחר כך הוראה ששניים סתומים ואחד 60 אחוז. זה בטח לא הגוף שמייצר כל כך מהר זבל. אבא שלי רזה, אוכל טוב, לא מעשן ולא כלום. במקרה שלו זה לגמרי גנטי, כמו במקרים רבים. וגם אם היה שמן, שותה ומעשן את עצמו לדעת, לא נראה לי שעורקיו היו נסתמים כל כך מהר. אני מדגיש את זה כי זה אולי הכי מפחיד, קרי המחשבה שאין ממילא מה לעשות, הגוף מייצר מהר מדי את הזבל וכולי. שיהיה הרבה הרבה בהצלחה. ושוב בהצלחה.

11/08/2010 | 16:04 | מאת: נופר

ד"ר בולוטין שלום, רציתי לדעת האם קיים מצב בו אבי העורקים נקרע עקב מאמץ יתר ? קראתי שמרימי משקולות וספורטאים הם חלק מאלו שנקרע אצלם אבי העורקים. אשמח אם תשיב לי בהקדם.

לקריאה נוספת והעמקה

נופר שלום אבי העורקים (אאורטה) תקין יעמוד גם במצב לחץ דם גבוה היכולים לקרות בזמן ביצוע מאמצים איזומטרים קשים כמו הרמת משקולות כבדות. אולם, במידה וקיימת כבר חולשה על אבי העורקים, עקב חולשת רקמות מולדת (סינדרום מרפן, או מסתם אאורטלי דו עלי מולד), או שקיימת כבר הרחבה של אבי העורקים (אנאוריזמה משמעותית) יתכן שהטריגר הסופי לקרע ברקמת אבי העורקים המוחלשת יהיה עליית הלחץ החדה בזמן הרמת משקולות כבדות. בברכה דר' גיל בולוטין

09/08/2010 | 20:59 | מאת: יוד

שלום רב לבני בן החודשיים התגלה VSD גדול, שמצריך ניתוח. אנחנו מתלבטים בין שני בתי חולים לניתוח - וולפסון ושניידר. אשמח לשמוע המלצות, אם יש על מי מהם. 

לקריאה נוספת והעמקה

יוד שלום באופן כללי הרמה בארץ בניתוחי מומים מולדים מאוד גבוהה. אני מכיר באופן אישי את רמת הניתוחים והטיפול לפני ואחרי הניתוח ברמב"ם. הניתוחים מבוצעים על ידי דר' משעלי ודר' אדלר. הרמה, הטיפול והתוצאות גבוהים ביותר. בברכה דר' גיל בולוטין

06/08/2010 | 12:51 | מאת: ג'וליה

אני בת 34 , במהלך השנתיים האחרונים , היו לי כאבים בחזה (דקירות) עשיתי בדיקות איקו לב ומאמץ הכל היה תקין . בתקופה אחרונה היה לי דופק מהיר 88 לדקה , ומרגישה עייפות ואני רוצה לישון . מה הבעייה שלי תודה מראש על התייחסותכם

ג'וליה שלום מה שאת מתארת אינו מספיק לתת לך אבחנה דרך האינטרנט. בדיקות אקו ומבחן מאמץ תקינים מקטינים את הסבירות שמדובר בבעיית לב. ממליץ לחזור לרופא משפחה טוב להמשך בירור מה מפריע לך. בברכה דר' גיל בולוטין

05/08/2010 | 13:20 | מאת: רועי

שלום, השאלה לגבי אבי - בן 59, הופנה לניתוח לתיקון המסתם המיטרלי (עלה קדמי ואחורי). החליט לעבור את הניתוח בחו"ל, וקיבל המלצות על טיירון דיוויד (קנדה), והוגו ונרמן (בלגיה). נאמר לו כי הוגו ונרמן מבצע גם תיקונים מורכבים עם מעורבות עלה קדמי בשיטה של החתך המינימלי בצד ימין. טיירון דיוויד לעומת זאת עובד בגישה השכיחה של חתך בעצם החזה. כעת באופן מקרי נודע על אוסטאופורוזיס קשה (עפ"י צפיפות עצם). האם במצב זה נראה לך שיש עדיפות לניתוח בגישה המינימלית, בשל האוסטאופורוזיס הקשה? מהי ההשפעה של האוסטאופורוזיס על משך ההחלמה, סיבוכים אפשריים במידה ומבוצע בגישה הרגילה? האם צפוי שיהיו כאבים תקופה ממושכת יותר? כמה זמן בערך? תודה רבה.

רועי שלום אוסטאופורוזיס מעלה במידה מסוימת (לא גדולה) את הסיכון לסיבוך בשתי הגישות. 1. בחתך רגיל, יש סיכון יותר גבוה לזיהום ולחוסר יציבות של העצם. 2. בחתך מהצד יש יותר סכנה לשבר בצלעות ולכאבים. בברכה דר' גיל בולוטין

31/07/2010 | 13:41 | מאת: יוסי

אימי בת 80 בצנתור נמצא חסימה של שמונים אחוזים בעורק השמאלי לפני התפצלותו ןבעורק הימני. כמו כן נמצא כי אב העורקים מסויד לחלוטין. שתי המלצות לניתוח. 1. מעקפים לעורק השמאלי בלבד ללא שימוש במכונת לב ריאה המעפים ילקחו מעורקי החזה וכעבור חודש צנתור ופתיחת העורק הימני או אופציה שניה ביצוע כל המעקפים לעורקים ימין ושמאל עם שימוש במכונת לב ריאה. מה עדיף מבין השניים

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום אאורטה מסויידת היא אחת הסיבות החשובות לביצוע ניתוח ללא מכונת לב ריאה. ברמב"ם אנחנו מבצעים באופן קבוע, לכל החולים, בדיקת אולטרא סאונד של אבי העורקים בתחילת הניתוח ולפי התוצאה מחליטים האם לבצע את הניתוח עם או בלי מכונת לב ריאה. לפעמים אאורטה שנראית מסויידת מתגלה בבדיקה בניתוח כמספיק טובה להתחברות למכונת לב ריאה. לפעמים אאורטה שנראית תקינה מתגלה בבדיקה כמסוכנת עם חלקיקי קלציום שעלולים להתנתק. זו בדיקה שהוכחה כרגישה ביותר לעומת כל הבדיקות האחרות. אני ממליץ לבצע את הבדיקה בתחילת כל ניתוח לב. בברכה דר' גיל בולוטין

27/07/2010 | 22:06 | מאת: עמוס

שלום רב, לפני כחודשיים עברתי ניתוח מעקפים (לאחר התקף לב וצינתור שלא הצליח). בניתוח נעשו 3 מעקפים ללא כל סיבוכים. בשבוע שעבר עשיתי בדיקת אקו לב ולהלן המצאים אשר נראים בעיתיים (לגביי כל שאר הממצאים נרשם בתוצאות הבדיקה "תקין") חדר שמאל (גודל): חדר שמאל מורחב במידה קלה חדר שמאל (תפקוד): תפקוד גלובלי סיסטולי ירוד במידה קשה EF ~ 35%-30% אקינזיה אפיקלית נרחבת ספטלית, אינפריורית, התכווצות סבירה אנטרו לאטרלית, פוסטרו בזלית וספטום בבסיס תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל: בזרימה מיטרלית תבנית רסטרקטיבית פרוזדור שמאלי: פרוזדור שמאלי מורחב במידה קלה חדר ימני: תקין בגודלו עם תפקוד מופחת במידה קלה בדופלר: אי ספיקה מיטרלית במידה קלה לבינוני אי ספיקה טריקוספידאלית במידה קלה לחץ במחזור הריאתי מוגבר במידה קלה אבקשך לעזור לי בהבנת הממצאים (נקבעה לי פגישה עם הקרדיולוג אך היא תתקיים בסוף השבוע הבא והייתי רוצה לקבל מעט הבהרות עד לפגישתי). בתודה מראש עמוס

לקריאה נוספת והעמקה

עמוס שלום בדיקת האקו שלך מעידה על פגיעה בתפקוד חדר שמאל בלב. תפקוד תקין של חדר שמאל הוא כ 65%. חדר שמאל שלך מתפקד ב 30-35% כלומר בערך כחצי. יתכן שבמהלך החודשים לאחר ניתוח המעקפים יהיה עוד שיפור בתפקוד הלב. תפקוד חדר שמאל הוא דבר מורכב ו EF הוא רק מדד אחד. יתכן בהחלט שתוכל לתפקד בצורה טובה ללא שום מגבלות. יתכן שבזמן ביצוע מאמצים תרגיש קוצר נשימה. הקרדיולוג יוכל להמליץ על טיפול תרופתי במידת הצורך וכיצד יש לחזור לתפקוד פיזי מלא. בהצלחה דר' גיל בולוטין

בן 50,סובל מטרשת עורקים(סתימה עורקית ברגל שמאל משנת 2001 )סכרת,כולסטרול גבוה (ניתוח של 3 מעקפים משנת 2006 ) במצב כללי טוב, מאוזן בד"כ (ל.ד.ל. 75 ) מיפוי לב לפני 3 חד' - תקין . תרופות: קרטיה,לוסק,טריטייס1.25 ,קרדילוק1.25 ,ליפיטור40 ,מטפורמין-2 כדורים . מאז הסתימה העורקית משנת 2001 ערכי הסוכר שלי נעו בין 130-150 והמסוכרר בין 5.9-6.6 (עם כדור אחד) בחצי שנה האחרונה הסוכר הרגיל נע לכיוון ה-150 והמסוכרר היה 7.1 - אי לכך האנדוקרינולוג שלי ביקש שהעלה את מינון המטפורמין לשני כדורים ביום . נכון להיום הערכים חזרו לכ-140 לרגיל ו-6.6 למסוכרר . מטריד אותי שאותם ערכים שפעם הייתי משיג עם כדור אחד, נכון להיום אני צריך שניים. האם זה אומר שהגוף שלי מייצר יותר סוכר ? האם ישנו בשוק תרופה טובה יותר ? או האם לדעתך זה לא משנה אם זה כדור אחד או שניים . העיקר שהערכים האלו נשמרים ( עליי לציין שהקרדיולוגיים שלי רוצים ערך מסוכרר של כ-6.5 בממוצע , הסוכר הרגיל לא מעניין אותם, הם טוענים שמי שעבר ניתוח מעקפים ,ערך המסוכרר מבחינתם צריך להיות פחות מ-7.0 ולא מאוזן לכיוון 6.0 שזה הנורמה לאנשים רגילים)

לקריאה נוספת והעמקה

שלום האנדוקרינולוגים והקרדיולוגים צודקים. צריך לשמור על ערכי הסוכר במחשבה לטווח ארוך. יתכן שהרגלי האכילה שלך השתנו ויתכן שהגוף שלך השתנה, בכל מקרה תמשיך לעבוד קשה ולאזן את הסוכר. בברכה דר' גיל בולוטין

23/07/2010 | 09:18 | מאת: גלעד

שלום רב, ב- 6.6.10 עברתי בהצלחה ניתוח מעקפים (3 מעקפים). לאחר מספר ימים החלה אצלי תופעה של "הירדמות" יד שמאל (בעיקר הזרת והחלק החיצוני של כף היד ובעיקר בלילה במיטה). מאז התופעה נשארה בעוצמות שונות אך כעת היא מלווה בכאבים שנמשכים כל היום ובתחושה של רגישות גבוהה לכל מגע באזור הכואב. בתנוחה מסויימת של היד (מכופפת, מורמת וצמודה לגוף) הכאבים פוחתים במעט אך עדיין קיימים. מעת לעת ניסיתי להשתמש במכשיר לחיצה לאצבעות (מעין קפיץ פתוח שמחזיקים ולוחצים) אך ללא הועיל. האם מדובר בתופעה שכיחה לאחר ניתוח מעקפים ? האם יש צורך לפנות לבדיקות עקב התופעה או להמתין שתחלוף מאליה ? תוך כמה זמן בממוצע חולפת תופעה כזו (במידה ומדובר בתופעה שכיחה כמובן) ? בברכה גלעד

לקריאה נוספת והעמקה

גלעד שלום התופעה שאתה מתאר באמת די שכיחה. לפי התיאור המדוייק שלך מדובר בכאב במסלול העצב האולנרי. הכאב ותחושת ההרדמות נגרמים בדר"כ עקב לחץ על העצב בבית החזה עקב פתיחתו במהלך הניתוח. בדר"כ זה מופיע מייד לאחר הניתוח וחולף לאחר מספר ימים או שבועות. במקרה שלך עברו כבר 6 שבועות מהניתוח שלך. אני ממליץ להמשיך בפעילות רגילה כולל הפעלת היד ואם לא יהיה שיפור בתוך כשבועיים לפנות שוב למחלקה המנתחת. בברכה דר' גיל בולוטין  

21/07/2010 | 09:55 | מאת: דר' נסים ורור

שלום רב, אני בן 33, עם מום לב מולד TOF, עברתי שני ניתוחי תיקון בגל 3 ו-5 שנים וכעת כנראה אני צריך לעבוד ניתוח שלישי להחלפת מסתם פולמונרי עקב דילטציה של חדר ימין. מכיון שאתם מכירים את עצמכם הכי טוב על מי אתם ממליצים לעשות ניתוח זה ברמב"ם. תודה רבה בכבוד רב נסים

לקריאה נוספת והעמקה

נסים שלום אני ממליץ לעבור את הניתוח ברמב"ם על ידי צוות המנתחים: דר' משעלי ודר' אדלר. בברכה דר' בולוטין

20/07/2010 | 23:37 | מאת: בן פור

האם לאחר תיקון שני המסתמים יהיה צורך לקחת כדורים תמידית שימנעו אפשרות לתרומת דם? כל יתר המדדים בסדר גמור

בן שלום בדרך כלל לאחר תיקוני מסתמים אין צורך בתרופות שימנעו אפשרות לתרומת דם. אבל, צריך לדעת עוד פרטים כדי לתת תשובה רצינית. ממליץ להתייעץ עם רופא המשפחה או הקרדיולוג המטפל. תודה גיל

23/07/2010 | 03:53 | מאת: בן פור

אני מאוד מודה לך יעשה לי טוב אם אוכל להמשיך לתרום בעתיד

05/09/2010 | 18:20 | מאת: שרית ל

לדוקטור שלום אני בת 58 בשנת 1976 עברתי ניתוח להחלפת מסתם מיטרלי במסתם ביולוגי חזיר שהחזיק מעמד 15 שנה ילדתי לאחר הניתוח 4ילדים תודה לאל. ב, 1990 הוחלף שוב אותו מסתם בתותב וכן תוקן המסתם הטריקוספידלי . באקו האחרון 3/2010 מסתם אורטלי עלים עבים ומסוידים היצרות בינונית מפל לחצים מקסימלי 57 ממוצע 36 אי ספיקה בינונית, מסתם טריקוספידלי אי ספיקה בינונית קשה היפוך הזרימה הסיסטולית בורידי הכבד כביטוי לאי ספיקה טריקוספידלית משמעותית . לחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות tr הינו 57 +rap המסתם המיטרלי תנועתיות טובה של שני הדיסקיות. חדר שמאל וחדר ימין עים העליות תקינים. רצוני לציין שאני עים פרפור כרוני ודופק לא סדיר שנוסף לכל סובלת מיתר לחץ דם לאור המצב הנל מה הסיכויים שלי לשרוד בעוד ניתוח לב אני בחרדות איומות מהלא נודע . אבקש את דעתיכם בהקדם 5/9/2010 תודה מראש

12/07/2010 | 10:36 | מאת: א.ב.

000000000שלום רב אני סובל מאי ספיקה של המסתם המיטרלי בדרגה בינונית קשה . בדליפה מעורבים שתי עלי המסתם. הומלץ לי לבצע ניתוח לתיקון שתי עלי המסתם הקדמי והאחורי. בבדיקת ה TEE נכתב: חדר שמאל מעט מורחב תיפקודו הגלובלי והאיזורי תקינים. פרוזדור שמאלי מורחב. צניחה של הקומיסורה P2 בעלה הפוסטריורי כ"כ עדות לקרע של קורדה שניוני P2. בעלה קידמי צניחה של הקומיסורה A2 וקרע של הקורדה מתנפנף בחדר שמאלי. אס"ק מיטרלית בינוני עד קשה. שאר המסתמים עדינים פתיחתם תקינה. נאמר לי שתיקון העלה הקדמי מסובך יותר מהאחורי ותיקון שתי העלים מורכב יותר. ברצוני לשאול : האם נצבר ניסיון רב בתיקון שתי עלים (כמה למשל נעשים ניתוחים כאלה בשנה). נאמר לי שרוב המקרים הם תיקון של העלה האחורי?? מה הסיכוי והסבירות למשל באחוזים לתיקון המסתם ולא להחלפתו במקרה שלי . האם נעשה מעקב כלשהוא אחר חולים מספר שנים, שעברו תיקון כמו שלי, כדי לראות אם המסתם דולף או לא ושאין צורך לעבור ניתוח חוזר. האם ניתן לבצע ניתוח כזה בחתך מינימלי? אני בן 59 ואין לי סימפטומים. אודה לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

א.ב. שלום ניתוחי המסתם המיטרלי נחלקים לפי דרגות הקושי של התיקון. הפשוט ביותר: תיקון הכולל טבעת בלבד או החלפה של המסתם. קצת יותר מורכב: תיקוני העלה האחורי. יותר מורכב: תיקונים הכוללים את העלה הקידמי. ישנן מספר אופציות לתיקוני העלה הקידמי. בשנים האחרונות המגמה השלטת, שימוש במיתרים (קורדות) העשויות מתפר גורטקס. במקרים של צניחה משמעותית של שני העלים יש צורך במיתרים רבים. ברמב"ם אימצנו את השיטה שפותחה בלייפציג, הכנת קבוצות של 4 מיתרים לפי מדידה וחיבורן לעלים. לפי הצורך עד למקרים של 4 קבוצות מיתרים סה"כ 16 מיתרים לשני העלים. בנוגע לתוצאות לטווח ארוך: טבעות ותיקוני העלה האחורי הוכחו כיעילות לשנים רבות. בתיקוני העלה הקידמי יש קצת פחות נתונים וזמן מעקב, אבל גם הם נחשבים אמינים. ניתן לבצע את ניתוחי המסתם המיטרלי בחתך מינימלי. ברמב"ם אנחנו עושים זאת להחלפות ולתיקונים פשוטים. תיקונים מורכבים הכוללים את העלה הקידמי נבצע בדר"כ בחתך רגיל. אוכל לענות על עוד שאלות והאם בכלל במקרה שלך יש צורך הניתוח, בפגישה אישית לאחר שאראה את בדיקת האקו שלך. בברכה דר' גיל בולוטין

07/07/2010 | 00:01 | מאת: סוזי

שלום לך ד"ר גיל בולוטין אני מאוד מודה לך על הרגעת הלב. שכחתי לציין שגיחל אבי הוא 76. האם זה משנה משהו בהערכת המצב שלך לגבי השיכום? כול טוב סוזי

סוזי שלום גם בגיל 76 תתכן החלמה מלאה מאירוע מוחי. הרבה תלוי במה שיקרה בשבועות הקרובים. בברכה דר' גיל בולוטין

06/07/2010 | 23:12 | מאת: סוזי

שלום לכם אבי עשה ניתוח מעקפים לפני 34 ימים. הורגש שיש לו חולשה בצד שמאל. עשו לו צילום C.T וראו שיש לו כתם והסבירו את זה שעבר עליו אירוע מוחי. אני מאוד מפחדת ולא יודעת מה עלי לדעת בשלב זה. מה עלי לשאול ומה חשוב לדעת? הרופא אמר שזה ניתן לשכם. השאילה עד כמה הוא צודק? אני מאוד מבקשת את עזרתכם בנושא. מה עלינו אנחנו כמשפחה לעשות בשלב זה תודה סוזי

לקריאה נוספת והעמקה

סוזי שלום מצטער לקרוא. יש מקום לאופטימיות, בהרבה מקרים השיקום הוא מלא. רק בעוד מספר ימים או שבועות תדעו אם אביך עבר החלמה מלאה. אני בטוח שהרופאים שלו יעדכנו אתכם בכל הפרטים. כמשפחה, להיות איתו וללוות אותו בתהליך השיקומי. בברכה דר' גיל בולוטין

06/07/2010 | 17:37 | מאת: טליה

אצל אימי בת ה 90 אובחן היצרות בשסתום הלב והרופא המליץ על ניתוח לב פתוח. הוא הסביר לי, כי יש היום במקום ניתוח אפשרות להרחיב את השסתום אל ידי היתערבות כמו צינטור. הוא אמר שעדיין אין ניסיון עם התערבות זו לתווח ארוך. הייתי מבקשת לדעת מה זה צינטור הזה ואם בכלל יש מקום לניתוח או התערבות פולשנית בגיל זה. Analysis La enlarg LVH Severe Mac Calcified Aortic Valve 96 mm Max P.G Across AO.V 60mm Hg Mean P.G Across AO.V AVA=0.5 cm2 Mod. MR.TR PAP=50-60mmHg Normal Syst .Lvf אני מודה לכם מראש על התייחסותכם

לקריאה נוספת והעמקה

טליה שלום נכון. כיום ישנה אפשרות להחלפת המסתם בצנתור. הניתוח הזה שמור לאנשים שעבורם הניתוח הרגיל מסוכן מידי. ברמב"ם ניתוח זה מבוצע כבר באופן שגרתי בשיתוף פעולה של הקרדיולוגים ומנתחי הלב. נראה שאמך יכולה להתאים, אבל יש צורך להכיר אותה, ולראות את הבדיקות שלה כדי להיות בטוחים שיש צורך בניתוח עבורה. אני ממליץ לתאם פגישה עם מזכירתי ברמב"ם במשרדי להסבר נוסף וקבלת החלטה. אסתי או יעל 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

01/03/2011 | 08:45 | מאת: רוני

האם יש מסתם אורטאלי חדש חלופי למכני שאינו צורך קומדין(הכוונה לא לביולגי)

04/07/2010 | 10:02 | מאת: תמר

אבי בן 89 ומתקשה בעיקר במאמץ (ללכת רחוב שלם) מתנשם בכבדות. בעב היו לו כמה התעלפויות ומאז לוקח פרקור. הומלץ לו על קוצב לב (נאמר לנו שהניתוח בהרדמה מקומית) האם הקוצב הוא רק למצב של התעלפות או יוכל לעזור לו גם ליכולת תנועה טובה?

לקריאה נוספת והעמקה

תמר שלום קוצב לב מושתל בהרדמה מקומית. אם הסיבה להתעלפויות ולחולשה היא קצב לב איטי מידי אז השתלת הקוצב תעזור. בנוגע לקוצר הנשימה, צריך לבדוק את כל הנתונים והבדיקות כדי לתת תשובה. ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב - אלקטרופיזיולוג. בברכה דר' גיל בולוטין

04/07/2010 | 07:56 | מאת: ג. וידר

אמי בת 59, אושפזה לפני פחות מחודש בבי"ח רמב"ם בשל הפרעות בקצב הלב, דופק מהיר מאוד ולא סדיר. בבי"ח גם העלו בעיה של פרפור פרוזדורים.לאמי יש ,מזה כ-10 שנים, בעיה במסתמי הלב.והיא טופלה במכון הלב של רמב"ם. לפני כשנתיים בשל הצרות במסתם האורטאלי (כמדומני) עברה צנתור להרחבתו. במהלך האשפוז בבי"ח, נעשה לה אקו לב שבו גילו שישנה הצרות מסוימת במסתם (1.3) ובנוסף דלת הפתיחה לא נסגרת היטב. דבר זה כנראה גרם להפרעות הקצב. היא עברה בבי"ח היפוך חשמלי להסדרת קצב הלב ושוחררה הביתה. המלצת בי"ח היא לעבור ניתוח להחלפת. תיקון המסתם. לטענת הרופאים בבי"ח העניין לא דחוף. מאז שאימי חזרה הביתה כבר היו לה מספר מקרים של דופק פתאומי מהיר, ללא קשר למאמץ. כמו-כן, במדידות שונות הדופק חזר להיות לא סדיר. היום היא לוקחת כדורים להסדרת הקצב לפי מרשם שקיבלה בבי"ח. (לא נראה שהם עוזרים) שאלותיי: 1. האם ייתכן שההיפןך שנעשה לה בבי"ח החזיק מעמד זמן כה קצר? 2. עד כמה בעייתה דחופה והאם היא זקוקה לניתוח לב להחלפת מסתם מיידית? 3. האם זה שהדופק עולה ויורד בצורה לא סדירה לא יפגע לה בלב??

לקריאה נוספת והעמקה

ג. וידר שלום לפי התיאור מדובר כנראה במסתם המיטרלי. יש קשר ידוע בין תפקוד לא טוב של המסתם המיטרלי להפרעות קצב. לכן, בחלק מהמקרים ההיפוך החשמלי אינו מחזיק זמן רב. דופק מהיר מידי אינו בריא לשריר הלב ויכול לפגוע בתפקודו. איני יכול לתת חוות דעת רצינית על דחיפות הניתוח בלי שאראה את הנתונים. אני ממליץ להגיע עם כל החומר למשרדי. ניתן לתאם עם אסתי או יעל בטלפון 04-8542631 בברכה דר' ביל בולוטין

01/07/2010 | 20:12 | מאת: עדיה

שלום. אמא שלי, בת 52, רזה, מקפידה על תזונה נכונה בכושר ולא מעשנת עברה הבוקר צינתור בבית חולים נהריה. הרופא אמר כי נדהם לגלות ששניים מהעורקים שלה סתומים לחלוטין והעורק המרכזי צר באופן קריטי. היא הושארה לאשפוז ונתבקשנו לבחור באופן מיידי מנתח מועדף לניתוח מעקפים. אודה לכם על המלצות. בייחוד ממי שמי מיקיריהם עבר את הניתוח בשנים האחרונות. תודה, עדיה adiyaeor@gmail.com

לקריאה נוספת והעמקה

עדיה שלום את מוזמנת ליצור קשר איתי במחלקה לניתוחי לב ברמב"ם. אומנם אני לא יכול להיות אובייקטיבי, אבל אני יכול להבטיח לך את רמת הצוות, הטיפול לפני ואחרי הניתוח, הניתוח וכמובן המנתח ברמה הגבוהה ביותר. דר' גיל בולוטין g_bolotin@rambam.health.gov.il 04-8542631

30/06/2010 | 16:17 | מאת: prado1001

צוות מכובד בן 56 עם תפקוד ירוד ביותר של חדר שמאל -הועלתה אפשרות לכרות מפרצת ענקית ולתפור מחדש -החדר שיתקבל יהיה יותר קטן אך יותר יעיל. האם מנסיונכם אתם יודעים על ניתוחים מהסוג הזה שנעשו בארץ בשנים האחרונות -אשמח גם אם זכרו את אחוזי ההצלחה הנפלא מכל יהיה לקבל טלפון של מנותח כזה או דומה שאוכל לדבר איתו ואולי גם לשאוב עידוד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הניתוח יכול לעזור במקרים שמעבר למפרצת ישנו אזור של הלב שבו ההתכווצות שמורה לפחות חלקית. אוכל להמליץ לך האם לבצע את הניתוח רק לאחר שאראה את בדיקת האקו והצנתור שלך. אני באופן אישי מבצע ניתוחים כאלו ברמב"ם בשיטת "דור" שבה משחזרים את הגאומטריה של חדר שמאל בעזרת תפר טבעתי. אתה מוזמן להגיע להתייעצות בתיאום עם מזכירותי ברמב"ם אסתי או יעל בטלפון 04-8542631 בהצלחה דר' גיל בולוטין

30/06/2010 | 23:08 | מאת: prado1001

ד"ר בולטין היקר הייתי בא אליך בריצה לו רק יכולתי.לצערי אני בבית חולים באיטליה לצורך אבלציה של VT -וכרגע זו התקשורת היחידה האפשרית מבחינתי. גם באקו וגם בצינתור השריר שאינו מפרצת מתכווץ היטב. הבעיה שהמפרצת כה גדולה שאולי ישאר חדר קטן מדי-למרות שהחישובים התאורטיים מראים שהחדר יהיה בגודל סביר שאלתי: בהנחה שכרתת את המפרצת ותפרת את החדר בשיטה שציינת-"דור" והפעלתה את הלב והסתבר שהוא קטן מדי מה האופציות העומדות בפניך? כמו כןהאם לא ניתן ל"הסתדר" עם חדר קטן יותר אך נטול הפרעות קצב ןנטול עומס מיותר שהיה עד עכשיו כלומר מה רמת השגיאה המותרת? הנסבלת? מצטער על טרחנותי אך אין לי כרגע דרך אחרת להגיע אליך. אם תסרב לענות אקבל זאת בהבנה

29/06/2010 | 23:48 | מאת: דנה

שלום... אבי חולה באי ספיקת לב לפני כשבוע עבר השתלת קוצב לב. 5 ימים לאחר הורדת התפרים בעת המקלחת החל דימום מחלקו של התפר ניתן לציין כי אבי נוטל קומדין וה i.n.r שלו בגבלות 2-3 לפי הוראת האחות בקופה לחצתי בעזרת גזה על מקור הדימום וחבשתי האם דבר זה נפוץ או מהווה מקור לדאגה? אשמח לקבל תשובה בהקדם :)

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום דימום שטחי לאחר ניתוח בחולים המטופלים בקומדין יכול לקרות. טוב עשית ובמידה והדימום לא יחזור אין סיבה לדאגה. בברכה דר' גיל בולוטין

25/06/2010 | 15:11 | מאת: סנדר

שלום לך אני על סף יאוש סובל מכאבים עזים בן 44 אנא עזור לי בשנת 2003 עברתי תאונת דרכים קשה ובמשך הזמן גילו לי את הדברים הבאים : 1. בדיקת mri אלטרול כתף שמאל נוזל בכמות קטנה בבורסת הסוב -אקרומלית מודגם קרע חלקי של המשטח הסינבואלי של גיד הסופרה ספינטוס בקוטר 1.5 ס"מ במישור הצדדי פנימי {חתכים קורנולים 7.8 ובקוטר 1 ס"מ בציר הסגיטלי {חתכים 11.13 המערב יותר מחצי הגיד שאר הגידים בסדר גיד הביצפס שמור } נעשו 2 פעינוחים ושניהם זהים האם לנתח ? e m g כתף שמאל מראה פגיעה שמתאימה ל t o s נוירוגני אמיתי נזק לפלקסוס ברכיאלי משמאל כולל בצקת . {נעשו 2 בדיקות בהפרש של 4 שנים ושניהם זהות בדיקה אחרונה לפני שבועיים } צוואר-6 c3-4-5 סי טי מודגם בלט דיסק של הדיסקיות c6-7 מודגמות צלעות צוואריות יש לי כאב קבוע' ראש ,שכמות,וצוואר עם תחושה מחנק ועיפות .מה עלי לעשות יש טיפול לבעיה הזו ? כמו כן האורטופד גילה שיש לי אי יציבות ותת פריקה אחורית בעת אבדוקציה מעל 90 מעלות הדפקים נעלמים לדבריו קיים גם קומפונט עצבי המחמיר תופעה זו עקב החלשות המייצבים מבחינה תפקודית יש להימנע מכל מאמץ על המקלעת הברכיאלת כולל הרמת משאות מעל 2 קילו כמו כן פחיתות תחושה באזור 8-6 c . בדיקת דופלר נמצא מרכיב עורקי לתסמונת מוצא בית החזה. תסמונת הורנר חיובי צד שמאל . roos test חיובי משמאל . לאחר בדיקת רופא כירוג נוירוכירוג ומיקרוכירוגיה פטוזיס בעין שמאל נקבע ניתוח מפענח הmri לאחר שבדק פעמיים את הבדיקה ומומחה הכתף הינם בדעה אחת פניתי לרופא כתף נוםף שטוען ששניהם טועים ובעיניו זה כוריאנט של התקין מעלי לעשות ??למי להאמין ...לרופא או לתוצאת הבדיקה סובל מאי נוחות מהתנועות אותם עושה עם כתף שמאל בעיקר אלה הדורשות הנפת היד אינני מסוגל לשכב להרים להחזיק לנהוג , חולשה, עיפות, אני מרגיש כאב ,חזק ,חום, אי נוחות ובחילות . לאורך כל יד שמאל אני מרגיש כמו חשמל נימול כולל כף היד 3 אצבעות זרת קמיצה ואמה כואבות ישנם ימים שאינני יכול לקפל ולהזיז אותם מרוב כאב במפרק היד התחתון אני מרגיש כאב פנימי עז , חשמל ,נימול והיקצוצים, כתף אינני יכול לעשות הרבה תנועות אך במידה ועשיתי תנועה לא נכון אני מרגיש כאב חד שיכול להרוג המרגש כאילו משהוא יצא מהמקום ולאחר שאני עושה תנועה אחרת אני מרגיש הקל לציין שכבר סבלתי מ 3 פריקות כתף כמו כן הצוואר והשכמות מאוד כואבים ויש לי כאבי ראש באופן קבוע והראש מוטה למטה . לסיום האם כדאי לעבור ניתוח מיקרוכירוגיה של עצבי המקלעת כולל הוצאת צלע צווארית אחוזי הצלחת הניתוח הינם 65% . בלבד האם הרחקת הצלע הצווארית משמאל {זהו הפתרון??} האם כדאי לעבור ניתוח בכתף. הומלץ לי לבצע ניתוח אורטסקופיה לתיקון הקרעים. מה לעשות אני אובד עצות ומת מפחד כל רופא אומר משהו אחר . האם רופא יכול לשלול ממצאי בדיקה של mri אלטרול ע"פ שנעשו פעמים והתוצאה שווה ???למי להאמין לתוצאות הבדיקה / או לרופא מה לעשות אני סובל מאוד מהכתף והשכמות . חיי על כדורים נגד כאבים וחרדות לוקח היום טראמדול / טרמאדקס תודה פרידמן סליחה מראש על המגילה

לקריאה נוספת והעמקה

סנדר שלום שאלה מורכבת. אני ממליץ להתייעץ עם פרופ' בסט, מנהל המחלקה לניתוחי חזה ברמב"ם בהצלחה דר' גיל בולוטין