נגישות
נגישות

פורום ניתוחי לב

בפורום זה תוכלו להפנות שאלות בכל הנוגע לתחום כירורגית לב: טיפול כירורגי במחלת לב איסכמית, ניתוחי מעקפים עם מכונת לב-ריאה, ניתוחי מעקפים על לב פועם ללא שימוש במכונת לב-ריאה, מחלות ומצבים המערבים מסתמי הלב, תיקון והחלפה של מסתמים, טיפוליים כירורגיים באי-ספיקת הלב, טיפולים כירורגיים בהפרעות קצב כדוגמת פרפור פרוזדורים, ניתוחים חדשניים בגישות זעיר פולשניות וניתוחים של אבי העורקים (האאורטה).
659 הודעות
635 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב

13/07/2019 | 09:33 | מאת: דני

איך מאריכים זמן תפקוד שסתום ביולוגי

דני שלום אין הרבה דרכים להארכת זמן התפקוד של שסתום (מסתם) ביולוגי. הדרך הטובה ביותר, לא להשתילו בצעירים, וגם לדאוג שלא יהיו מפלי לחץ גדולים מידי על המסתם, להשתיל את המסתם הגדול ביותר האפשרי לחולה. לעיתים זה מחייב הרחבת אבי העורקים, במהלך הניתוח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

15/07/2019 | 16:50 | מאת: מסתם ביולוגי

תודה רבה מאוד ,אנסה מהיום לא להתאמץ ולאבד נשימה

04/07/2019 | 08:10 | מאת: רומי

דוקטור שלום אני בת 37 לאחר קיסרי כחצי שנה לערך עשיתי אקו לב..ואודה לך אם אני צריכה לעבור השתלת לב??

04/06/2019 | 13:29 | מאת: פאני

האם קיימת סיבה שלא ניתן להחליף לביולוגי?

לקריאה נוספת והעמקה

פאני שלום כן, הסיבה שלא תמיד מחליפים למסתם ביולוגי, היא העובדה שמסתם ביולוגי נהרס לאחר כמה שנים. בגיל 70, רוב המסתמים הביולוגים יחזיקו מעל 15 שנים. אבל בגיל צעיר ביותר, לדוגמא בגיל 50 המסתם הביולוגי צפוי להחזיק רק כשבע שנים. לכן בגיל צעיר יש יתרון במסתם מכני, שמחייב טיפול בקומדין. בברכה פרופ' גיל בולוטין

02/05/2019 | 16:05 | מאת: דניאלה

לפני שנה בוצע ניתוח החלפת מסתמים. הניתוח עבר בהצלחה. מאז אחותי סובלת מגירויים וגירודים באזור הצלקת ואף קיבלה זריקות סטרואידים מאוד כואבות, שעזרו באופן חלקי. האם יכול להיות שיש לה אלרגיה לברזלים התופסים את עצם החזה? האם ניתן להוציא אותם?

לקריאה נוספת והעמקה

דניאלה שלום בדרך כלל הברזלים לא גורמים לגירוי בעור. אבל, באופן עקרוני (לאחר בדיקת המנתח ורצוי לאחר בדיקת CT ) אין מניעה להוציא את הברזלים כשנה לאחר הניתוח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

שלום רב שלום אני בת 26 ואני אחרי תיקון של קורקטציה של האאורטה. עקב הניתוח זרימת הדם ביד שמאל נורא חלשה וזה פוגע לי בתפקוד.נשלחתי לעשות צילום קשת אאורטה ונדרשתי להפסיק לעשן. תוכלי לעזור לי להבין אם אפשר לתקן את הזרימה? ואם כן איזה ניתוח יפתור לי את הבעיה? תיקון לאחר קורקטציה של האאורטה. הרחבה פוסט סטנוטית קלה.עורק תת בריחי שמאלי אינו קיים בחלקו הפרוקסימלי ומתמלא על ידי קולטרלים ביציאה מבית החזה המשכו קטן יחסית, אך חדיר.איוורור הריאות אינו אחיד.עיבוי פיברונכיאלי קל. ותוכלי להסביר לי מה כתוב על הריאות?

שלום אני בת 36. לפני חצי שנה עברתי ניתוח לתיקון מומים מולדים. מאז יש לי תופעות נוירולוגיות כמו הפרעות ראיה מדי פעם.(בהתחלה כל שבוע ובזמן האחרון פעם בחודש וחצי בערך ) וסחרחורות. עשיתי mri מוח ויצא תקין למעט מוקדים זעירים של מיקרו דימומים ישנים מזמן הניתוח בעת שהייתי על מכונת לב ריאה. נאמר לי שזו הסיבה-בגלל ההפרין.וזו תופעה ידועה לאחר ניתוח לב.והתופעות הם תופעות משניות לזה ואמור לעבור תוך חצי שנה. הבעיה שאני כבר אחרי חצי שנה ועדיין יש לי את התופעות. אני כבר לא יודעת למי לפנות. פניתי לנוירולוגים אז חלק אומרים שזה מההפרין וחלק שזה האאורה. ואני לא רוצה להישאר ככה. האם התופעות האלה מוכרות. ? ולמי עלי לפנות? האם זה באמת אאורה. ? כי לפני הניתוח לא היה לי את זה או שזה תופעות מהניתוח? אודה לתשובה אני קצת לחוצה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מור שלום לא ניתן לענות בצורה רצינית על שאלותייך דרך הפורום. מציע להתייעץ שוב עם הצוות המנתח ועם נוירולוג שעובד עם הצוות המנתח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

שלום רב, עברתי לפני חודש ניתוח מעקפים (3 מעקפים). לפני הניתוח המנתח (מנתח בכיר במרכז ידוע) הודיע לי שישתמשו גם בוריד מהרגל (בנוסף לשני עורקים מהחזה). כעת אני קוראת שורידים המשמשים למעקף נסתמים יןתר מאשר עורקים, וכי עדיף להשתמש (כשיש צורך במעקף שלישי) בעורק מהיד. אם זה כל כך חד משמעי מדוע בכל זאת משתמשים בוריד?

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום בחירת המעקפים היא חלק מאוד חשוב בניתוח הלב. ההחלטה בין עורק הממרי מהחזה, העורק הראדיאלי מהיד ווריד הספנה מהרגל, תלוייה בגורמים רבים ומשתנה מחולה לחולה. יש מצבים שיש עדיפות לשימוש בעורק מהיד ויש מצבים שיש עדיפות לשימוש בוריד מהרגל. כלומר, התשובה היא בהחלט אישית ותוכלי לקבל אותה מהרופא המנתח שלך. בברכה פרופ' גיל בולוטין

שלום רב לקראת ניתוח מעקפים האם כדאי להוציא וריד מהרגל בשיטה הפתוחה - זה אומנם נותן וריד שלם עם המעטפת שיכול לתפקד יותר טוב, אבל קשה אסתטית/צליעה/כאבים לעומת הוצאה בשיטה זעיר פולשנית שפחות פוגעת ברגל אבל אולי נותנת ורי פחות "מתפקד"? בתודה מראש, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

מיכל שלום התשובה מורכבת והעדויות המדעיות סותרות. בשורה הסופית יש יתרון קוסמטי ובריפוי פצע בהוצאת הוריד בשיטה אנדוסקופית. אולם, לדעתי, זה מלווה בפגיעה מסויימת באיכות הוריד ויתכן שגם בירידה בסיכויי המעקף להישאר פתוח בעתיד הרחוק. לכן, ההמלצה שלי היא: לרוב החולים להוציא בצורה פתוחה, להשתמש יותר בעורקים ולהוציא אנדוסקופית רק במקרים של סיכון מוגבר לבעיות החלמה כמו, הרבה שומן ברגל ובעיות באספקת הדם. בברכה פרופ' גיל בולוטין

האם עדיף לבצע בבית חולים פרטי אסותא או בבית חולים ציבורי האם יש צורך במרדים פרטי כאשר המטופל עם אסטמה קשה בניתוח מעקפים.אודה על תשובות .שולה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התשובה לשאלה תלויה בסוג ובמורכבות הניתוח. בנוסף, מאוד חשובה הערכת מחלות הרקע והמצב הכללי של המועמד לניתוח. נתונים אלו אפשר לקבל רק בפגישה עם המנתח ולכן ההחלטה על מיקום הניתוח צריכה להתקבל רק לאחר הפגישה ובתנאי שגם המנתח וגם המנותח שלמים עם ההחלטה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

06/03/2019 | 09:31 | מאת: יפית

שלום וברכה, חברי בן 62 נכנס לניתוח לב פתוח ביום ראשון בשעה 14:00 עד השעה 20:00 הרופאים הגדירו שהניתוח עבר בהצלחה. אך אינו התעורר כבר יומיים לאחר הניתוח האם זה שכיח? סביר? מהן שלבי ההתאוששות? אשמח לדעת

לקריאה נוספת והעמקה

יפית שלום ברוב המקרים ההתעוררות לאחר ניתוח לב מתרחשת באופן טבעי לאחר מספר שעות. לעתים משאירים את החולה בהרדמה לא עמוקה עד למחרת הניתוח. אבל, יש מקרים של התעוררות יותר איטית במידה משמעותית ויש מקרים שבהם אנחנו דוחים את ההתעוררות בכוונה, למשל בניתוחים מאוד גדולים ומורכבים, או במקרים שהחולה אינו יציב המודינמית לאחר הניתוח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

17/04/2019 | 18:56 | מאת: אורן

שלום אני עברתי ניתוח לב פתוח וגם התעוררתי אחרי יומיים. זה קורה ולפעמים מחליטים להשאיר את המטופל רדום בכוונה עד קבלת התיצבות. תהיו חזקים..

27/02/2019 | 13:24 | מאת: ארז

היי בהולטר אקג התקבלו ממצאים אלו מה זה אומר? האם מסוכן? באקו מאמץ הסבירו לי ש RBBB לא משהו שמסוכן / קליני. אשמח לדעתך תןדה

לקריאה נוספת והעמקה

ארז שלום שאלתך צריכה להיות מופנית לקרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה. אם אתה מעוניין ברמב"ם תתאם תור לפרופ' בולוס או פרופ' סולימיאן. בברכה פרופ' גיל בולוטין

17/02/2019 | 15:50 | מאת: בן

שלום, אבי עבר לפני כשבועיים ניתוח מעקפים אצל פרופסור גיל בולוטין. אבי הוא ספורטאי בן 55 אשר היה צריך 3 מעקפים. מהלך הניתוח וההחלמה עברו בשלום ולאחר חמישה ימי אישפוז הוא שב הביתה. מקפיד לצעוד כל יום ולנוח. היום הגענו לביקורת ברמב"ם לאחר שבוע בבית ובעת הקימה והיציאה מהרכב אבי חש סחרחורת שהלכה והחמירה עד שלמעשה הוא התעלף לכמה שניות. לאחר אכילת סוכר ומנוחה חזר לעצמו. בבדיקה בביקורת הכל היה תקין מלבד לחץ הדם הנמוך. 90/55. יש להביא בחשבון שהתזונה של אבי בשבוע האחרון הייתה די דלה בגלל תופעות לוואי בטעם לאחר הניתוח. בנוסף הוא לוקח קרדילוק ואספירין כל בוקר. שאלתי היא כזאת: ממה יכולה הייתה להתרחש ההתעלפות? האם זה מצב מסוכן שדורש בירור מעמיק יותר מאשר אותו רופא בביקורת (ד"ר איתי שהיה חלק מהצוות המנתח) והאם ישנה האפשרות שזה יקרה שוב? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

בן שלום מצטער על התגובה המאוחרת, עקב שהייתי בחו"ל. מה שלום אביך בימים אלו? יתכן בהחלט שתזונה לא טובה, שתייה לא מספקת וגם הטיפול התרופתי גרמו לירידת לחץ דם עד לכמעט התעלפות. לאחר ניתוח לב מאוד חשוב להקפיד על שתייה מרובה ותזונה טובה, במיוחד עד לעליית ההמוגלובין לרמה כמו טרם הניתוח. אם עדיין יש חולשה, בבקשה תתאם ביקורת חוזרת במרפאה על מנת שנוכל למצוא את הסיבה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

שלום רב אני בת 56 סכרתית עם לחץ דם ופרפור . לאחר תוצאות אקו לב : Sevral mitral regrgenation וגם Moderate mitral stenosis. ירידה במקטע פליטה 40_45% ברצוני לדעת האם ניתן לטפל בבעיות אלה בעזרת צינתור? קראתי שניתן לפתור את הבעייה עם בלון האם זה אפשרי במצב שלי? ללא חיבור למכונת לב ריאה אני חוששת מאוד כי אני סכרתית המון שנים והסיבוכים מאוד מפחידים . מה השיטות טיפול שיכולות לעזור לי? אודה למענה

לקריאה נוספת והעמקה

מארי שלום קרוב לוודאי שהטיפול הנכון עבורך הוא ניתוח להחלפה של המסתם המיטרלי. בחלק מהמקרים אפשר לטפל בבלון, אך כאשר יש אי ספיקה קשה של המסתם, יש עדיפות ברורה לניתוח. להחלטה סופית, אני ממליץ על בדיקה במרפאת מסתמים ודיון בצוות לב של קרדיולוג ומנתח לב. אם את מעוניינת ברמב"ם תצרי קשר עם מזכירתי בטלפון: 47772631 בברכה פרופ' גיל בולוטין

01/01/2019 | 09:18 | מאת: ג'קלין

אני בת 74 וצריכה לעבור ניתוח החלפת מסתם אורטלי. נאמר לי שיעשו זאת בניתוח ורציתי לשאול מדוע עדיף (אם עדיף...) לעשות זאת בניתוח במקום בצנתור רב תודות

לקריאה נוספת והעמקה

ג'קלין שלום מדובר בתחום מתפתח ונחקר ביותר בשנים האחרונות. ההמלצות בכל העולם וגם בארץ, לאנשים בסיכון ניתוחי נמוך בגילאים מתחת 80 לעבור ניתוח רגיל. הסיבות רבות, הבולטות שבהן: 1. עדיין אין נתונים כמה שנים יתפקדו המסתמים המושתלים בצנתור בחולים מתחת לגיל 80. 2. בניתוח יש פחות דלף מסביב למסתם. 3. יש פחות צורך בהשתלת קוצב לב לאחר ניתוח לעומת החלפות מסתם בצנתור. בהצלחה פרופ' גיל בולוטין

16/12/2018 | 18:59 | מאת: ניר

שלום, אני ובן דוד שלי באותו גובה, אותה מידה בחולצות ואותה מידה בג׳ינסים. בן דוד שלי שוקל 57 ואני שוקל 74, זה הגיוני? ההבדל היחידי בינינו שלי יש כרס קטנה .. הגיוני שאני שוקל 17 קילו יותר ממנו?

ניר שלום שאלה מאוד מעניינת, אבל לא בתחום ההתמחות של הפורום הזה. בברכה פרופ גיל בולוטין

שלום פרופ׳ , בבדיקת קולות הלב נשמעה אצל אימי איוושה . היא הופנתה לאקו לב שם נקבע כי האואורטה העולה מורחבת 40 ממ ( מצורף קובץ הבדיקות) האם יש בכך סכנה והאם יש להמשיך בברור אצל קרדיולוג, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מירי שלום ברוב המקרים יש צורך בניתוח להחלפת אבי העורקים (אאורטה) כאשר הקוטר של אאורטה העולה מגיע ל 5.5. ס"מ. במקרים חריגים של מחלות רקמת חיבור יש צורך בניתוח כבר בקוטר 5 ואפילו 4.5 ס"מ. קרוב לוודאי שבמקרה של אימך יש צורך מעקב בלבד ולראות האם יש באקו הסבר לאוושה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

16/12/2018 | 05:50 | מאת: ופאא

היי ...יש לי בן 10 והוא לפעמים מרגיש דקירות בלב ,לרגעים רחוקות !...והפעם האחרונה שקרה לו ,זה נלווה בחוסר נשימה !!!שזו הפעם הראשונה שזה קורה בצורה חזקה כזאת נ.ב יש לנו מחלת לב מצד בעלי וגם מצד משפחתי

לקריאה נוספת והעמקה

ופאא שלום לא סביר שבנך בן העשר סובל ממחלת לב שיש במשפחה שלך. אבל, לאור התלונות, אני מציע להתייעץ קודם עם רופא המשפחה. בברכה פרופ גיל בולוטין

15/12/2018 | 16:43 | מאת: תמר

היי נאמר לי באקו לב שיש לי דליפה של דם באחד מהמסתמים, נבדקתי אצל מנתח לב והוא בדק אותי בסטסקופ ואמר לי שהוא לא שומע שאחד המסתמים לא נסגר עד הסוף והדם ממשיך לזרום והלב בגודל בסדר, שזה הכי מפליא כי הלב לפי האגו לב אמור להיות מוגדל, ביום רביעי יש לי mri , השאלה שלי יש אפשרות שאקו לב טועה ובאמת אין לי בעיה של מסתם רק מעיה של רשרוש בלב ? אני מאוד מודאגת ולכן רציתי לשאול את השאלה הזאת, תודה

לקריאה נוספת והעמקה
23/12/2018 | 09:37 | מאת: אורן

אפשר לעשות אקו חוזר. וגם התייעצות עם קרדיולוג מומחה. אני ממליץ על תל השומר. עברתי ניתוח לתיקון מסתם שם. אפשר לייצור איתי קשר בטלפון

תמר שלום שאלתך חשובה. אני מבין שלא עברת ניתוחי לב בעבר? בכל מקרה יש חשיבות לשילוב של בדיקות האקו, ה MRI והאזנה בסטטוסקופ. בעבר הרחוק החלטות היו מתקבלות בעיקר לפי הממצא בהאזנה. אולם בשנים האחרונות ההחלטה נלקחת בעיקר לפי בדיקות האקו ובמידת הצורך ה MRI. אני חושב שהאזנה היא חשובה אך פחות מדוייקת מבדיקת האקו. בברכה פרופ' גיל בולוטין

18/02/2019 | 11:02 | מאת: חיים

איך אפשר ליצור איתך קשר?

22/03/2019 | 11:44 | מאת: אורן

את יכולה להתקשר אלי בטלפון 0585503109 אן לכתוב לי במייל Orenyosef25

27/03/2019 | 00:09 | מאת: אורן

את יכולה לכתוב לי במייל orenyosef25@gmail.com

שלום רב, אני בן 32.5 ויש לי עודף משקל גבוה (BMI>45), הופנתי לבדיקת אקו לב אחרי כאבים בחזה (אק"ג היה תקין ב-3 מדידות שונות והכאבים היו העלמים בשעת מאמץ ועברו אחרי שבוע בשילוב עם פעילות ספורטיבית ושינוי הרגלי אכילה). בתוצאות בדיקת האקו היה לי כתוב: LV SYSTOLIC FUNCTION NORMAL DIASTOLIC FUNCTION NORMAL RV FUNCTION NORMAL PAH MILD/TR MILD בנתונים שהיו מחוץ לתחום התקין: LEFT ATRIUM - DIMETER (19-40): 41 ASC AOTRA (9-26):31 TR VAL:300 PEAK PG : 36 ESPAP: 38 TR GRADE : MILD רשום בסיום הטופס שאיכות ההדמייה גרועה. האם אמינות בדיקת האקו עבור איבחון לחץ דם ראיתי היא גבוה? והאם נתון ה-38 (לפי הבנתי זו נתון הוא של לחץ הדם הריאתי) הוא נחשב לחריגה קלה או חמורה (בדיקת האקו בוצעה בשכיבה)? יש לי תור לעוד שבוע לקרדיאולג שהפנה אותי לבדיקה (האם מומלץ להקדים)? האם יש משהו לעשות/לשנות עד הבדיקה? תודה רבה על העזרה, בברכה אלעד

לקריאה נוספת והעמקה

אלעד שלום אין שום בעייה דחופה בתוצאת בדיקת האקו שלך. אתה יכול להגיע כמתוכנן לקרדיולוג שהפנה אותך לבדיקה ולקבל הסבר מלא בברכה פרופ' גיל בולוטין

האם מותר לחולה שעבר ניתוח מעקפים לפני כשנתיים להשתמש בכורסת עיסוי?

לקריאה נוספת והעמקה

בר שלום אני לא רואה מניעה להשתמש בכורסת עיסוי שנתיים לאחר ניתוח מעקפים. בברכה פרופ' גיל בולוטין

שלום, עברתי בדיקת ספירומטריה במאמץ. אשמח לדעת מה מה המשמעות של סיכום הבדיקה: "מבחן מאמץ חיובי לתגובה של חסימה". תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מתן שלום אין מספיק אינפורמציה לתת תשובה. ממליץ לפנות עם התשובה המלאה לרופא שהיפנה אותך לביצוע הבדיקה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

שלום רב, אבא שלי בן 63, עבר לפני כ4 חודשים ניתוח החלפת מסתם אאורטלי והשתלת מסתם ביולוגי במקומו. למזלנו הניתוח עבר בהצלחה, ומבחינת פעולת הלב הכל תקין. אני פונה אליכם משום שמאז הניתוח ועד היום הוא חווה רגישות רבה לאורך כל החתך שבוצע בחזה במהלך הניתוח וזאת למרות שנראה שהחתך מחלים יפה, סגור, אין דליפות של נוזלים או מוגלה . הרגישות מתבטאת בתחושת צריבה, מעט אדמומיות ותחושה של שריפה או חום בכל מגע קל עם החתך (אפילו במגע של חולצה שמכסה את החתך). האם התופעה מוכרת לכם? האם יש מה לעשות? בתודה מראש, נתלי.

לקריאה נוספת והעמקה

נתלי שלום מדובר בתופעה די מוכרת. בהרבה מקרים זה חלק מתהליך ההחלמה. צריך להיות סבלני. בברכה פרופ' גיל בולוטין

25/10/2018 | 12:51 | מאת: עירן מילנר

האם מותר לתופף על תוף אפריקאי 3 חודשים לאחר ניתוח לב פתוח

לקריאה נוספת והעמקה

עירן שלום שלושה חודשים לאחר ניתוח לב פתוח אין הרבה מגבלות, למעט הרמת משקלות כבדים עד להחלמה מלאה של עצם החזה (כשישה חודשים מהניתוח). במידה ותיפוף אינו מפעיל כוחות משמעותיים על עצם החזה, אין מניעה. אם יש כוחות על החזה, הייתי ממתין שלושה חודשים נוספים. בברכה פרופ' גיל בולוטין

הי שלום לך ללא ספק אתה זוכר אותי עם הניקוז של מעל שלוש וחצי מאיר אביטן המטופל המדובר 😀 כמות אדירה ורציתי לדעת למה לא קיבלתי תרופות כמו שנאמר לי בהתחלה למניעת או עצירת התופעה בשנית ? ותוך כמה זמן זה חוזר המים בריאות היות ושוב חוזרת לי הצרידות וקצת קוצר נשימה והאמת זה מלחיץ אם זה חוזר בכזאת מהירות לאחר 24 שעות ופה אני גם רוצה להודות לכולכם בלי יוצא מין הכלל על טיפול מסור חם אכפתי ואוהב ולדוקטור מחול שעבד עלי בניקוז לטובה כמובן והצליח לשכנע אותי ללא הרדמה או טישטוש ודוקטור המנצח שלי האיש הנפלא כהן עובד וצוות האחים ואחיות תודה לכם מצפה לתגובה ואני מוזמן לביקורת בתאריך 28/10

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נוזל פלאורלי מסביב לריאות לאחת ניתוח לב, זו תופעה שכיחה יחסית. בדרך כלל יש צורך בניקוז אחד, אך לעתים גם יותר מפעם אחת. אין טיפול ישיר למניעת התופעה. בברכה פרופ גיל בולוטין

עשיתי צילום הבוקר ויש החמרה שוב בכמות הנוזל שוב. יותר מימין . יש לי קוצר נשימה וצרידות, והרגשת חנק. צריך לנקר שוב?

16/10/2018 | 15:06 | מאת: ארז

שלום רב, שנתיים אחרי החלפת מסתם מיטרלי למכני, אין דליפה אבל עדיין הפרוזדור השמאלי מורחב וגם קצת חדר שמאל 58/38 התכווצות תקינה, EF 60%, הכל תקין ועדיין הלב לא חוזר למימדים נורמלים. הקרדיולוג אומר שכנראה ככה זה מבנה הלב שלי ואין לו תשובה חד משמעית לגבי זה כי לפי האקו הכל תקין. רציתי לשאול בבקשה מה דעתך והאם זה לא מסוכן לחיות עם רוחב דיאסטולי של 58 מ"מ? יש לציין שאני עושה ספורט בעצימות גבוהה 3 פעמים בשבוע האם זה קשור?

05/01/2019 | 07:35 | מאת: פרופ גיל בולוטין

ארז שלום חדר שנשאר מוגדל לאחר ניתוח מסתם מוצלח, זו תופעה שכיחה. מסיבות רבות, הניתוח מבוצע רק כשבעיית המסתם חמורה עם השלכות על תפקוד החולה והלב. זה נעשה ברוב המקרים לאחר שנים רבות עם תפקוד בינוני של המסתם. השנים טרם הניתוח גורמות ברוב המקרים לשינויים בלב כמו, הרחבת החדרים והעליות ועיבוי של שריר הלב. רק חלק מהשינויים הללו הם הפיכים לאחר הניתוח. ברוב המקרים אין לשינויים הללו השפעה על התפקוד לאחר ניתוח לב מוצלח. בברכה פרופ גיל בולוטין

11/10/2018 | 12:47 | מאת: דינה

בעלי מקבל אוגמנטין וצפראדקס ל-10 שיסתיימו בסופ"ש זה בגלל הפרשה בס"מ האחרון של הסטרנום.וגם מורח פעמים ביום סינטומיצין3%. תופעה מוזרה; כל שעות היום הפצע סגור. רק אחרי המיקלחת ( במים פושרים) ניראית שוב המורסה.לא נוזל אבל הס"מ הזה "מלבין." מה פשר העניין? תודה מראש🌹 דינה.

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום ממליץ שאת הפצע יראו הרופאים במחלקה שבה בעלך עבר את הניתוח. בברכה פרופ' גיל בולוטין

01/10/2018 | 09:32 | מאת: עדי הובן

שלום רב, אבי עבר לפני 5 ימים ניתוח מעקפים ברמבם ע״י דר׳ כהן ודר׳ מחול. הרגשה כללית לא טובה , הזיות,מצב רוח משתנה במהירות עצבנות וחסר שקט ללא שינה כלל. מאתמול יוצא לו נוזל עם דם מהחתך במיוחד לאחר שיעול ונשימה כבדה. כמות גדולה של נוזל יוצא לו ומחליפים לו הרבה גזות. עדיין נמצא במחלקה של ניתוחי לב ברמבם. שאלה: לא צריך צילום? או סיטי? למה לא נותנים אנטיביוטיקה? מה עושים ??אני דואגת מחר הוא אמור להשתחרר ..

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום מתנצל על התשובה המאוחרת. מבין שאביך בינתיים השתחרר לביתו. מקווה שהוא מרגיש טוב. בקשר להחלטה האם לבצע בדיקת CT ולתת אנטיביוטיקה, ההחלטה מורכבת ותלויה בהרבה גורמים. למיטב ידיעתי במקרה של אביך הוא עבר בדיקת CT. משער שנראה אותו בימים הקרובים להמשך מעקב במרפאה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

01/10/2018 | 00:30 | מאת: עדי הובן

שלום רב, אבי עבר לפני 5 ימים ניתוח מעקפים ברמבם ע״י דר׳ כהן ודר׳ מחול. הרגשה כללית לא טובה , הזיות,מצב רוח משתנה במהירות עצבנות וחסר שקט ללא שינה כלל. מאתמול יוצא לו נוזל עם דם מהחתך במיוחד לאחר שיעול ונשימה כבדה. כמות גדול של נוזל יוצא לו ומחליפים לו הרבה גזות. עדיין נמצא במחלקה של ניתוחי לב ברמבם. שאלה: לא צריך צילום? או סיטי? למה לא נותנים אנטיביוטיקה? מה עושים ??אני דואגת מחר הוא אמור להשתחרר ..

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום מתנצל על התשובה המאוחרת. מבין שאביך בינתיים השתחרר לביתו. מקווה שהוא מרגיש טוב. בקשר להחלטה האם לבצע בדיקת CT ולתת אנטיביוטיקה, ההחלטה מורכבת ותלויה בהרבה גורמים. למיטב ידיעתי במקרה של אביך הוא עבר בדיקת CT. משער שנראה אותו בימים הקרובים להמשך מעקב במרפאה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

שלום בן 45, נוטל קומדין בגלל מסתם מלאכותי. בגלל כאבי גב חזקים מקבל פרקוסט ועוד משככי כאבים חזקים כבר תקופה. ברצוני לברר לגבי אפשרות לקבל זריקה אפידורלית בכדי לרדת במינון התרופות. הבנתי שיש בעיה עם הזרקה בזמן נטילת קומדין. מה האופציות שיש לבעלי מסתם מלאכותי שרוצים לקבל זריקות לכאבי הגב? האם יש טיפול חליפי בטוח (לא פחות מקומדין) שיאפשר לקבל במקביל גם את הזריקות או שיש בעיה עם כל סוגי מדללי הדם? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום יש להתייעץ עם מי שאמור לתת את הזריקה האפידורלית. בעיקרון יש אפשרות לאשפוז, מעבר להפרין ואז הפסקה לכמה שעות לצורך הזריקה. אבל, זה כמובן דורש התייעצות ושיקול של האופציות האחרות. בברכה פרופ' גיל בולוטין

20/09/2018 | 06:59 | מאת: דינה ופניק

האם ישנם מרכזי ייעוץ ושיקום לאחר נ.מעקפים אבל ללא לינה?

לקריאה נוספת והעמקה

דינה שלום יש מקומות לשיקום לב ללא שינה, בדרך כלל במסגרת מרפאה בבית החולים. החולים לאחר ניתוח לב או אירוע לב מבצעים פעילות כמו בחדר כושר, בצורה הדרגתית והמותאמת למצבו הרפואי תחת השגחה רפואית. בצפון יש כיום שיקום לב בבית החולים בני ציון, בבית החולים בצפת ובבית החולים בנהריה. בברכה,

15/09/2018 | 09:35 | מאת: אצמר

שלום רב, לפני 8 חודשים עברתי החלפת מסתם אורטלי. לוקחת באופן קבוע קרטייה, קרדילוג 2.5 וברזל. לאחרונה גם פוזיד. עקב עליה במשקל ברמה יומית. האם מותר לי לצום?? האם הפוזיד "מרגיל" את הגוף לא להוציא מים באופן טבעי? ועשוי לטווח הארוך להזיק לי? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב צום מלא ללא שתיית מים מהווה אתגר ללב ממספר סיבות ועקב התייבשות. זה נכון במיוחד לאחר החלפת המסתם האאורטלי עקב היצרות המסתם, כיוון שאז הלב נוטה להיות שרירני ויותר רגיש להתייבשות. לכן, בדרך כלל ההמלצה היא לשתות מים (לפחות ליטר) במהלך הצום. במקרים מיוחדים, לאחר התייעצות עם הקרדיולוג המטפל ולפי בדיקת האקו ושיחה עם החולה, אפשר לתת אישור לצום מלא. בברכה פרופ' גיל בולוטין

שלום בן 45 ביוני 2009 הוחלף מסתם אורטלי (אולי בתיאור באנגלית מופיע סוג המסתם?) צריך לעבור כעת הדמיית MRI עמוד שדרה בגלל בעיה אורטופדית. האם ניתן לדעת בוודאות אם אפשר לעבור את הבדיקה בבטחה? להלן חלק מהנתונים: תאריך ניתוח - יוני 2009 מסתם אורטלי ביקוספידי ידוע מאז הילדות. באקו הודגם אי ספיקה אורטלית בינונית - קשה עם הרחבה קלה של חדר שמאל, כ"כ אאורטה עולה מורחבת עד 48 מ"מ. תיאור ניתוח: composite aortic valve replacement - mechanical valve BILEAFLET MECHANICAL VALVE 23 MM תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום רוב המסתמים המכניים מתאימים ל MRI, אבל, יש לוודא זאת מול החברה המייצרת. פנה למחלקה המנתחת, בקש את סוג המסתם ושם החברה שמייצרת אותו ותפנה ישירות או דרך המחלקה המנתחת לחברה לקבל את ההוראות בקשר ל MRI. בברכה פרופ' גיל בולוטין

שלום, בוצע לאמי ניתוח החלפת מסתם בלב (ביולוגי) לפניי כמעט שנתיים - בבית חולים - לא משנה איזה- בינואר 2017 -בנוסף יש לה בעיה עם קרישת דם והיא לוקחת קומדין . מאז הניתוח היא לא חזרה לעצמה , היא מתעייפת מהר , נרדמת בפתאומיות על הספה בבית לפעמים , כל פעילות קלה היא מתנשמת בכבדות . איך ניתן לבדוק ואיפה מומלץ האם הניתוח באמת עזר לה או עשה נזק ? יש לציין שבדיקות אקו אחרונות לא נראו טוב

לקריאה נוספת והעמקה

ג'ון שלום ממליץ לפנות לקרדיולוג המתמחה במסתמים ובאקו לבדיקת אימך ביחד עם בדיקת האקו. בברכה פרופ' גיל בולוטין

02/09/2018 | 12:41 | מאת: לייבלה

יש לי מספר שנים קוצב משולב בדפיברילטור. אני מתכוון לרכוש מכשיר שמיעה מסוג CROSS. המכשיר משדר אלחוטית צלילים מצד שמאל, למכשיר שמיעה רגיל בצד ימין הקולט את השדור האם יש בעיה

20/08/2018 | 17:58 | מאת: חיים

בשנת 1986 עברתי ניתוח להחלפת מסתם מיטרלי לפי דוח הניתוח המסתם המיטרלי הוחלף ב "תותב דיסק סורין 29 מ"מ" האם מותר לי לבצע בדיקת MRI ?

לקריאה נוספת והעמקה

חיים שלום יש לפנות דרך הרופא המטפל או המחלקה המנתחת לחברת סורין (כיום ליבה נובה). בחברות המסתמים יש את המידע בקשר לאפשרות לבצע בבטחה בדיקת MRI. בברכה פרופ' גיל בולוטין

16/08/2018 | 11:14 | מאת: תמר

שלום, לפני 5 שנים הוחלף מסתם האורטה לביולוגי בעקבות אנדוקרדיטיס האם יש מניעה לעשות קעקוע?{ברצוני לציין שבאופן כללי מרגיש טוב} תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חיים שלום יש סכנת זיהום בביצוע קעקוע. זה נכון לכל אדם ונכון במיוחד כאשר יש מסתם מלאכותי. הסכנה שבמידה ויחדור חיידק לדם הוא עלול להגיע למסתם ולגרום לאנדוקרדיטיס. לכן, לא מומלץ ביצוע קעקוע. במידה ועושים, יש להקפיד על חיטוי מירבי. בברכה פרופ' גיל בולוטין

12/06/2018 | 09:43 | מאת: אייל

שלום, אבי בן 63 ועבר לפני 13 ימים ניתוח החלפת מסתם וביצוע מעקף. הניתוח עבר בהצלחה אך אבי מתעורר מההרדמה באי שקט וכשנראה שהוא מנסה לקום הוא מזיז את גפיו וראשו אך לא פוקח עיניים או יוצר איזשהו קשר. בנוסף בעת ההתעוררות הוא מעלה את לחץ הדם שלו. לפני יומיים בוצע לו פיום קנה ואתמול התבשרנו שהוא מטופל באנטיביוטיקה עקב סינוסיטיס ושבקרוב רוצים להעביר אותו לשיקום נשימתי. האם אכן שיקום נשימתי הוא הפתרון הנכון עבורנו? איך נבחר המיקום של השיקום נשימתי? האם נתון להחלטתנו? אודה מאוד לעזרתך

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין מספיק פרטים לתשובה. לפי התיאור נראה שמדובר בחוסר התעוררות להכרה תקינה. מציע שתבקשו שיחה עם הצוות המטפל לקבלת הסבר מפורט על מצבו. בברכה פרו'פ גיל בולוטין

17/02/2019 | 17:07 | מאת: חיים

איך אתם מרגישים עכשיו? ואיפה עשיתם את הניתוח?

17/09/2017 | 12:24 | מאת: סיגל

ביצעתי אקו חב בעקבות דופק לב מהיר. במהלך הבדיקה הטכנאי שאל אותי לא פעם אם אני מעשנת אמרתי לו שלא המשיך לשאול אם עישנתי בעבר. שאלתי אותו מדוע אמר כי התמונה לא ברורה. ובשורה התחתונה סיכם שסך הכל תקין . בכל זאת, האם השאלות לגבי העישון והתמונה הלא ברורה עלול להדאיג אותי לגבי התשובה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין מספיק נתונים לתת תשובה מהימנה. ממליץ לחזור לרופא שהיפנה לביצוע הבדיקה על מנת לקבל תשובה מלאה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

שלום ד"ר אבי עבר ביום חמישי שעבר ניתוח מעקפים לאחר שהגיע ביום שלישי למיון בגלל כאבים בצוואר ובלסט.(היה בהתקף לב ) מיד בוצע א.ק.ג והוחלט מיד להעביר לטיפול נמרץ וצינטור.. בצינטור התגלה אוטם בעורק הראשי ולכן נשלח לבית החולים כרמל לניתוח מעקפים דחוף לאחר הניתוח הסתבר שהלב של אבא נפגע בגלל אוטם העורק הראשי של 95% וצד ימין כמעט 100% בוצע 3 מעקפים והלב בטיפול נמרץ השתפר מאוד כרגע עבר שבוע מאז הניתוח והוא לא ממש מתעורר (מתחיל להשתולל שמנסים) כל הפרמטרים בסדר גמור שללו אירוע מוחי ע"י סיטי ראש כרגע מונשם בתמיכה חצי חצי ללא כל עזר ללב ומינון תרופות נמוך מאוד האם צינור ההנשמה והזונדה מלחיצים אותו בזמן נסיון ההתעוררות אשמח לתגובתך ועזרתך

לקריאה נוספת והעמקה

מתנצל על התגובה המאוחרת עקב תקלה. מקווה שבנתיים הכל הסתדר ואביך התעורר בצורה תקינה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

ניתוח מעקפים או צינתורים עושים רק במצב חירום כשאין כמה חודשים זמן לתת לתזונה להשפיע ולבצע נסיגה. אני בצעתי דיאטה טבעונית מיוחדת והצלחתי להתגבר על ניתוח מעקפים. יש לי תוצאות מוכחות בבדיקות מיפוי לב שמראות נסיגה משמעותית בטרשת עורקים וללא צורך בניתוח מעקפים. זה אמיתי זה עובד, אי אפשר להתכחש לתוצאות של בדיקות. אלפי אנשים ברחבי העולם המודרני המתקדם, שמגנים על עצמם בדיאטה מיוחדת שיוצרת מצב נסיגה בעורקים. מאות מחקרים בתחום על המוני חולים הוכיחו שדיאטה נכונה פותחת מחדש את העורקים ומשפרת את הבריאות בכל הפרמטרים כמו: לחץ דם, סוכרת סוג 2 , שומנים מיותרים, הוספת אנרגיה לגוף ועוד...רון יועץ תזונה תומך zirlevi@gmail.com

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דיאטה נכונה, לאו דווקא טבעונית, חשובה להורדת הסיכון להתפתחות מחלת לב כלילית. באופן כללי יש 5 גורמי סיכון עקריים למחלת לב בעורקים הכליליים ועל רובם אפשר להשפיע: 1. מניעת עישון 2. איזון לחץ דם 3. סכרת ואיזון שלה 4. כולסטרול ושומנים (עליהם אפשר להשפיע חלקית בתזונה נכונה) 5. נטייה גנטית - עליה לא ניתן להשפיע כלומר, תזונה נכונה וגם תזונה טבעונית יכולים להוריד באופן חלקי את ההתפתחות של המחלה. אבל, ברוב המקרים לא מספיקה תזונה נכונה, צריך לטפל בכל גורמי הסיכון שניתן להשפיע עליהם. בנוסף גם מומלץ לעסוק בספורט אירובי מתון ויש גם מחקרים שהראו יתרון בצריכת אלכוהול מתונה להורדת הסיכון של מחלות לב. אני אישית לא מכיר מחקרים מדעיים טובים שהראו שניתן למנוע ניתוח מעקפים (אחרי שהמחלה בעורקים היא כבר משמעותית) על ידי דיאטה טבעונית במקום ניתוח מעקפים. להערכתי זה עלול אפילו להיות מסוכן, להימנע מלעבור ניתוח שהוכח כמציל חיים. בברכה פרופ' גיל בולוטין

הדיאטה חייבת להיות טבעונית ודלת שומנים ,כאשר מרכיב הירקות הוא עיקרי. "י ראה מחקרים של החוקר דין הורניש האמרקאי שהוכיח זאת שתזונה נכונה מורידה וממיסה פלאק מהרובד הטרשתי. ישנם המוני מחקרים ואלפי חולי לב קשים שהוכח אצלהם במעקב מחקרי שעשו עליהם שברגע שהם עברו לתזונה שאני מעודד (לא מדובר על ירק אחד או שניים שעושים פלאים אלא על מיגוון ירקות שמסייעים לנפח את העוקים ע"י הוספת ניטריק אוקסיד (גז שזורם בעורקים) מאפשר לעורק להתרחב יותר ולנקות את העורקים מכל הפלאק שהיצתבר. ברגע שרמת הניטריק אוקסיד בגוף עולה הסיכון להתקף לב הולך ויורד. אני כבר שנה בדיאטה שאני עושה לעצמי ולקרובי משפחה וחברים. הגעתי לחסימות של עד 90 אחוז ועורק אחד חסום לגמרי. ואחרי שנה 3 עורקים עם זרימה נורמלית והעורק החסום קשה ירד לחסימה בינונית. מיפוי לב הוכיח את יעילות הדיאטה רון. zirlevi@gmail.com

27/07/2017 | 16:17 | מאת: דורי

שלום רב, עברתי ניתוח מעקפים בדצמבר 16. EF לפני הניתוח 27. כחודשיים לאחר הניתוח : EF - 35. מבצע פעילות גופנית במסגרת שיקום לב, יורד במשקל ולאחר חודשיים נוספים , בבדיקת אקו , עלה ל-40. האם יש סיכוי לשיפור נוסף (ממשיך בשיקום ובתרופות)? מה ה-EF הממוצע בבני 60+? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שמח לקרוא על העלייה המשמעתית בתפקוד חדר שמאל שלך בעקבות הניתוח. תפקוד לב תקין (בכל גיל) הוא 65%. התפקוד מחושב באחוזים (Ejection Fraction) בין נפח החדר השמאלי במצב מלא ולבין הנפח שלו לאחר ההתתכווצות. כמו שכתבתי מעלה, במצב תקין התוצאה היא 65%. בברכה פרופ' גיל בולוטין

30/07/2017 | 13:27 | מאת: דורי

פרופסור גיל , תודה ! האם יש סיכוי לשיפור נוסף ב- EF בהנחה שאמשיך בפעילות הגופנית? מה פרק הזמן בין בדיקת אקו אחת לשניה כדי שימדד שיפור? שוב תודה מקרב לב !

18/07/2017 | 09:06 | מאת: nicola

X רקע רפואי:בן 57 , pvd מ-2001 עם סתימה עורקית של רגל שמאל . Cabg 3 , מ-08/2006 , סובל מסכרת , טרשת עורקים , כולסטרול ,לחץ דם , atrial flutter ablation (12/15 +08/16 ) . בדיקות הולטר תקופתיות , תקינות .מאוזן , במצב יציב שנים רבות . בדיקת אקו לב במאמץ מלפני שנה ,– תקינה . בדיקות עיקריות של השנים האחרונות : hba1c 6.5 -7.0, ldl 55-75 . תרופות: קרטיה, טריטייס קומפ 2.50 מ"ג , איזיטרול 10 ,סטטור 5, גלוקומין(3 פעמים ביום) קרדילוק 1.25 ולפעמים קולוטל עקב תסמונת המעי הרגיז . שאלתי היא : ישנה אי הסכמה בין שני רופאים שלי ברפואת הלב בנושא שבנדון . מה עדיף לי , עם הרקע הרפואי והמשפחתי שלי (מצד ההורים) איזה תרופה עדיף לי לקחת . מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שאלה מורכבת שעולה שוב ושוב בשנים האחרונות, לאור כניסת התרופות החדשות. אין אפשרות לתת תשובה אחת דרך האינטרנט, ההחלטה היא אישית ותלויה בהרבה גורמים אישיים. בנוסף בחלק ניכר מהמקרים עדיין אין מידע מספיק בספרות לאפשר החלטה מאוד מבוססת. לכן, סביר שבחלק מהמקרים תהיה אי הסכמה בין רופאים. המלצתי, להתייעץ עם קרדיולוג שמתמצא התחום התרופות החדשות למניעת קרישה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

17/07/2017 | 10:02 | מאת: סטודנט

האם בדיקת דופק בגפיים התחתונות היא חלק אינטגרלי מהבדיקה הגופנית הקרדיולוגית?

לקריאה נוספת והעמקה

סטודנט שלום בדיקה גופנית לחולה שמגיע לניתוח לב כוללת את בדיקת הדפקים בגפיים. בנוגע להגדרות בדיקה גופנית קרדיולוגית איני יודע, אך נראה לי מאוד חשוב בבדיקת חולה קרדיאלי, האם יש לו גם מחלת כלי דם פריפרית. בברכה פרופ' גיל בולוטין

ניתן לבצע בישראל בדיקות גנטיות לחולי HCM?

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום איני יודע את התשובה לשאלתך גיל

22/06/2017 | 16:35 | מאת: תוספת לשאלה האם יש אי ספיקת לב לפי האקו

בהמשך לשאלה הקודמת רציתי לדעת האם האקו תקין ןהאם אין אי ספיקה לבבית. בברכה לילי

לקריאה נוספת והעמקה

לילי שלום התשובה של האקו חלקית בלבד. בכל מקרה צריך לראות את הבדיקה המלאה ומאוד רצוי עם הרופא המטפל שהפנה אותך לביצוע שלה בברכה פרופ' גיל בולוטין

22/06/2017 | 14:57 | מאת: אקו לב

בת 67 ביצעתי אקו לב עקב נפיחות ברגליים. להלן התוצאות: האורטה העולה 30 מ"מ סינוסים אאורטלים 30 מ"מ שורש האורטה 24 מ"מ פרוזדור שמאלי 34 מ"מ [M-MODE] שטח פרוזדור שמאלי 19 מ"מ חדר ימני 25 מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 23 מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 51 מ"מ עובי המחיצה הבין חדרית 11 מ"מ עובי דופן אחורית 7 מ"מ תפקוד דיאסטולי ללא הפרעה משמעותית E12 לחץ ריאתי 35 ממכ. יתר הבדיקה תקינה רציתי לדעת אם יש אי ספיקה לבבית בגלל נפיחות ברגליים בתודה לילי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין מספיק נתונים לתת תשובה. בצקות ברגליים יכולות להיגרם ממספר סיבות לבביות כמו דליפה של המסתם הטריקוספידלי, בעיה בתפקוד חדר ימין. בנוסף, אי ספיקה של ורידי הרגליים, עודף משקל וגם תופעת לוואי של מספר תרופות. אני ממליץ לחזור עם תשובת האקו המלאה אל הרופא המטפל ששלח אותך לביצוע הבדיקה. בברכה פרופ' גיל בולוטין

23/05/2017 | 18:20 | מאת: לוי

הופנתי למיפוי לב, הקרינה באיזוטופים היא גבוהה. עברתי א.קי.גי. תקין, ואקו תקין. איזה סיכוי שיש לי בעיה בעורקים וכלי דם ושרירים של הלב, שכדאי לי להסתכן בקרינה כזו גבוהה. הממליץ קרדיולוג כללית. יש לי רקע של גויטרים בצוור וגדול שפיר במעי הגס בעברי. מאוד מתלבט. בכמה מקרים מתגלה בעיה התחלתית או משמעותית בנתוני פתיחה תקינים בבדיקות האחרות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב בדיקת א.ק.ג תקינה ובדיקת אקו תקינה אינם חושפות בהרבה מקרים היצרויות בעורקים הקורונרים שמספקים דם ללב. הבדיקות המתאימות הן מיפוי לב ומבחן מאמץ, או צנתור לב במקרה של חשד גבוה. הסיכון במיפוי קטן, אבל ההחלטה על חשיבות הבדיקה או העדפה בביצוע מבחן מאמץ מתקבלים על ידי הרופא המטפל או הקרדיולוג לאחר שיחה, בדיקה והיכרות עם המטופל. בברכה פרופ' גיל בולוטין

22/05/2017 | 18:01 | מאת: ייתכן טיפול יותר קל

רופא הקרדיולוג המליץ על המשך מעקב כל חצי שנה ויתכן ניתוח ב עתיד לתיקון או החלפת המסתם מרגיש טוב דופק טיפה גבוה הקרדיולוג אומר שכרגע לא צריך ניתוח אבל יתכן שעתיד רציתי לדעת את הסיכונים וההצלחות בניתוח כזה אני חושב שאם לא תהיה ברירה נבצע את הניתוח תיקון המסתם או החלפה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב ההמלצה לניתוח תיקון או החלפת המסתם המיטרלי מתקבלת ברוב המקרים כאשר יש אי ספיקה קשה של המסתם ביחד עם סימפטומים או פגיעה בשריר הלב. במידה ואתה מרגיש טוב, ללא קוצר נשימה במאמצים, המשך מעקב אקו לב כל חצי שנה נשמע לי נכון. בברכה פרופ' גיל בולוטין

17/05/2017 | 11:55 | מאת: שאלה

כיצד שוללים ארוע לבבי בעת שמופיע לחץ וכאב קשים בחזה בלב ובגב והכתף השמאלית? האם העדר טריפונין מעיד שאין ארוע לבבי מיידי או בכלל? או שאם יש כאב מתמשך אמנם חלש יותר אבל יתכן שיש בעיה של הצרות בכלי הדם שלא נתגלתה? הייתי במיון ולא היה טריפונין הכאב נמשך בעוצמה חלשה יותר בדיוק באותו אזור כל הזמן.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב שלילת אירוע לבבי בעקבות תלונות של כאבים בחזה, מורכבת וכוללת מספר פרמטרים. טרופונין שלילי שש שעות לאחר כאבים מקטין את הסיכוי שמדובר באירוע לבבי, אך ההחלטה היא מורכבת יותר וכוללת שיחה עם החולה על אופי הכאבים, בדיקה, תרשים א.ק.ג ועוד ועוד. בברכה פרופ' גיל בולוטין

16/05/2017 | 10:59 | מאת: עודד כהן

תוצאת האקו לב עם מסתם אורטלי מעובה, זה מהווה בעיה? נשלחתי בגלל לחץ בחזה בלב. הרופאה אמרה שצריך סיטיאיי או מיפויי לב, האם זה הכרחי בהתאם לתוצאה של האקו? או שניתן לישון בשקט? בגיל 50 עשיתי אקג ארגומטריה ואקו היה תקין. צויין גם שלא ניתן מדד לחץ ריאתי למה? זו גם בעיה? אודה על התייחסותכם.