פתרון לפרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

16/02/2011 | 01:48 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 71. פעילה גופנית. ללא בעיות סוכרת, וגם הכולסטרול מאוזן ע"י סטטינים. יש לי תופעה של פרפור פרוזדורים. בעקבות כך אני מקבלת מזה מס' שנים נורמיטן וגם אספירין 100 מ"ג לדילול דם. לפני שבועיים עברתי אירוע מוחי קל שנגרם ע"י קריש שנגרם כנראה כתוצאה מהפרפור. היה שיתוק בצד ימין שחלף לאחר כרבע שעה+הפרעה קלה בדיבור שחלפה ברובה. מאז האירוע אני לוקחת אספירין 200 מ"ג ופלביקס 75 מ"ג. האם זה מספיק או שאני צריכה לקחת קומדין או פרדקסה? האם קומדין/פרדקסה לא מסכנים את מצבי לכיוון של דימום במוח? אני לא רוצה להגיע למצב של אריאל שרון. האם יש פתרון שבכלל ימנע את הפרפור ואת היווצרות קרישי הדם בעקבותיו?

יעל שלום למיטב ידיעתי יש המלצה ברורה לקחת קומדין או פרדקסה לאנשים הסובלים מפרפור עליות. הסכנה לדימום במוח קטנה משמעותית מהסכנה לאירוע מוחי בגלל הפרפור. יש פתרונות שכוללים אבלציה (צריבה) של העלייה בצנתור, ממליץ להתייעץ עם רופא קרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב