נגישות
נגישות

פורום ניתוחי לב

בפורום זה תוכלו להפנות שאלות בכל הנוגע לתחום כירורגית לב: טיפול כירורגי במחלת לב איסכמית, ניתוחי מעקפים עם מכונת לב-ריאה, ניתוחי מעקפים על לב פועם ללא שימוש במכונת לב-ריאה, מחלות ומצבים המערבים מסתמי הלב, תיקון והחלפה של מסתמים, טיפוליים כירורגיים באי-ספיקת הלב, טיפולים כירורגיים בהפרעות קצב כדוגמת פרפור פרוזדורים, ניתוחים חדשניים בגישות זעיר פולשניות וניתוחים של אבי העורקים (האאורטה).
661 הודעות
636 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב

שלום , שמי פבל אדמנקו מנצרת עילית , בן 64 . ב20 לספטמבר עברתי ניתוח מעקפים בבית החולים המעולה רמב"ם. ברצוני להודות לרופאים המנתחים דוקטור גיל בולוטין ודוקטור צביקה אדלר על הניתוח המוצלח ומקצועי . ובנוסף לכך רב תודות לצוות מחלקת טיפול נמרץ וצוות מחלקת ניתוחי לב על היחס החם והתומך שעזר לי לעבור את זמן השהייה בבית החולים . בזכותכם אני ממשיך לחיות ! בתודה רבה פבל .

לקריאה נוספת והעמקה

פבל יקר תודה רבה על מכתבך החם. דר' גיל בולוטין

12/12/2017 | 12:11 | מאת: גיורא בוקסר

זכות נעימה לי לשתף אתכם בחווייתי לניתוח המעקפים שעברתי. ביררתי מי כדאי שינתח אותי ולשמחתי נוצר הקשר עם פרופ' גיל בלוטין שהסכים לנתח. כבר משיחתנו הראשונה הִשְׁרָה גיל אווירה מרגיעה ומלאת ביטחון. גיל הישיר מבט, התעניין במצבי הבריאותי, הסביר את שאני אמור לעבור ואת שעלי לעשות. לפני הניתוח היגע גיל עם החיוך המרגיע ואמר "אני כאן, ניפגש כשתתעורר"! לאחר שבועיים חזרתי לעבודה מלאה. מרגיש צורך לשתף אתכם בתחושותיי אלה ובהזדמנות זו להודות לפרופ' גיל על הזכות שנתנה לי להיות בין מנותחיו.  גיורא בוקסר 

15/10/2012 | 14:05 | מאת: דפנה

רציתי שכולם ידעו (כי אני לא ידעתי) שמגיע במסגרת הסל לכל חולה שעבר אירוע לב, החלמה במרכז החלמה - חינם, ע"ח הקופה. זה כל כך עזר לי שחשוב לי שאנשים ידעו שזה מגיע להם מהקופה. אני במקרה הייתי במרכז החלמה "מול הים" בבת ים (היה נהדר), שם קיבלתי רופא ואחות צמודים 24 שעות ביממה, הרצאות שהסבירו על מצבי ופנסיון מלא. ממש חבל לא לנצל את הזכות! מקווה שעזרתי.

לקריאה נוספת והעמקה

דפנה שלום תודה על הכתוב בברכה דר' גיל בולוטין

10/10/2012 | 01:43 | מאת: נטלי

שלום,לילדה שלי ,בת 8,יש מספר בעיות במסתמי לב,היא עברה פעמיים תיקון מסתם וכרגע מועמדת לתיקון והחלפה של 3 מסתמים.הוסבר לי שניתוחים מסוג זה נדירים בילדים,ובמיוחד בארץ הניסיון מועט,האם יש רופא מנתח בארץ ,שמתמחה בניתוחים כאלה.תודה

נטלי שלום יש מספר קטן רופאים בארץ שמתמחים בניתוחים אלו. אני ממליץ בחום על דר' משאלי. הוא מבצע ניתוחים אלו בתל השומר וברמב"ם. בהצלחה דר' גיל בולוטין

13/09/2012 | 10:54 | מאת: אבי

שלום עברתי לפני כשנתיים החלפת האורטה העולה עקב אנוריזמה הייתי מנוי למכון כושר כשנתיים לפני הניתוח, והפסקתי פעילות עד הניתוח.אני מרגיש מצויין והמדדים שלי טובים. לוקח תרופות כמו אוקסר ונורמיטן. רציתי לשאול אם אפשר להתחיל פעילות במכון כושר במינון נמוך. או לחילופין לעשות רק פעילות אירובית. בברכת חג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום באופן כללי פעילות גופנית מומלצת כממט בכל מצב. שנתיים לאחר החלפת האאורטה הייתי ממליץ להתייעץ תחילה עם הקרדיולוג המטפל. אם הכל תקין, כדאי לעשות פעילות אירובית ובנוסף ניתן לפתח שרירים בעזרת משקולות קלים ביותר (1-2 ק"ג)ופעילות חוזרת. לא מומלצת הרמת משקולות שיכולה להעלות באופן רגעי את לחץ הדם. בברכה דר' גיל בולוטין

11/09/2012 | 21:38 | מאת: מרק

לאימא שלי בת ה-76 הומלץ היום לעבור ניתוח להחלפת מסתם בלב עקב הצרות כתוצאה מהסתיידות. רציתי לקבל יעוץ לגבי: 1. דרכים אלטרנטיביות במקום ניתוח (צנתור? טיפול בעזרת כדורים...). לגבי צנתור הרופא אמר שזה מתאים יותר לאנשים מבוגרים יותר ופחות בריאים. לא הבנתי בדיוק למה? 2. מה משך ההחלמה לאחר הניתוח? האם מדובר בימים, שבועות או יותר? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

מרק שלום ניתוח החלפת מסתם אאורטלי באישה בת 76 מאוד בטוח. החלפת המסתם בצנתור אפשרית היום. אבל, ישנם סיכונים אחרים בהחלפת מסתם בצנתור, פגיעה בכלי הדם, יותר אירועים מוחיים ודליפה מסביב למסתם לכן מומלץ היום להחליף את המסתם בצנתור אצל חולים מבוגרים מאוד או עם גורמי סיכון רבים שבהם הסיכון של הניתוח הרגיל גבוה ואז יש יתרון והיגיון לבצע את ההחלפה בצנתור. ברמב"ם יש צוות לב המורכב מקרדיולוג מצנתר, קרדיולוג המתמחה באקו ומנתח לב. הצוות עושה דיון ענייני, לפי מצב חולה ומחליט מה השיטה הטובה ביותר לחולה. בברכה דר' גיל בולוטין

23/09/2012 | 11:54 | מאת: מרק

שלום רב, אימי בת 76 צריכה לעבור אחרי החגים ניתוח לב להחלפת שסתום (כמדומני האורטאלי). שאלתי היא האם מותר לה לצום ביום כיפור? בתודה מראש, מרק

09/09/2012 | 10:40 | מאת: דבורה

שלום רב, בעקבות בעיה של יתר פעילות בלוטת התריס היו לי דפיקות לב מואצות. לקחתי דרלין 10 מ"ג (עד לפני מס' שבועות). עכשיו יש שיפור בבלוטה, אך אני מאד עייפה כל היום, לחץ דם נמוך (שהיה לי תמיד, בעיקר הדיאסטלי - באזור ה60+-) ולעיתים דופק נמוך מידי(60, 52 ). האם זה כתוצאה מהדרלין? זה מצב מדאיג? זמני?

לקריאה נוספת והעמקה

דבורה שלום סביר שהגורם הראשוני הוא בלוטת התריס. ממליץ להשלים את הטיפול והאיזון עם אנדוקרינולוג ורק אחר כך לפנות לקרדיולוג להשלמת הטיפול במידת הצורך. שנה טובה דר' גיל בולוטין

05/09/2012 | 12:15 | מאת: לימור

שלום, ביצעתי בדיקת הולטר ואקו לאחר שהתלוננתי על דפיקות לב מהירות. להלן התוצאות: בבדיקה אכן ראו פעימות מוקדמות ואף היפוך גלי t בערוץ 1. באקו המסתם האאורטלי מעט מעובה מפל הלחצים 15 ממכ, בדופלר: אי ספיקה מיטרלית מינימלית ואי ספיקה מינימלית(טריקוספידלית). מה דעתך???

לקריאה נוספת והעמקה

לימור שלום אין מספיק נתונים לתת תשובה משמעותית. ממליץ לפנות לרופא המטפל או לקרדיולוג עם כל תשובות הבדיקות ואז תוכלי לקבל תשובה משמעותית. בברכה דר' גיל בולוטין

25/08/2012 | 13:47 | מאת: רבקה

שלום רב, אני בת 67 וסובלת כ- 12 שנים מפרפור ספונטני.עברתי בחו"ל שלוש אבלציות עם שיפור קל בלבד. שאלתי:מה ההבדל בין Minimaze ל-Maze סיכונים וסיכויים ? האם תהליכים אלה נעשים בארץ והיכן ? האם ידוע לכם על מרכז בחו"ל עם שעורי הצלחה גבוהים ? תודה, רבקה

לקריאה נוספת והעמקה

רבקה שלום ההבדל בין Minimaze ל-Maze: MAZE זהו ניתוח לב גדול יחסית, עם אחוזי הצלחה גבוהים, אבל סיכון ניתוחי לא מבוטל ולכן כמעט ולא מבוצע כיום. Minimaze ניתוח דומה, אבל במקום רוב החתכים ותפרים, מבצעים צריבות להשגת אפקט דומה. הניתוח יותר בטוח, אבל ההצלחה גם בשיעורים יותר נמוכים. ישנם מספר מרכזי מצויינות באירופה ובארה"ב עם ניסיון גדול. אבל, לאחר 12 שנה, במידה ומדובר בפרפור כרוני קבוע, סיכויי ההצלחה אינם טובים. בברכה דר' גיל בולוטין

27/08/2012 | 17:04 | מאת: רבקה

ראשית אודה על תשובך. שנית,אני סובלת מפרפור התקפי-כ- 5 בחודש שעוברים מאליהם. האם תשובתך תשתנה ? האם אפשר לקבל שם של מרכז מצטיין באירופה ובארה"ב ? תודה

23/08/2012 | 18:43 | מאת: שיר

שלום, לפני כשנתיים עברתי ניתוח להחלפת 2 מסתמים אחד ביולוגי ואחד מכני, לאחר שהלב לא החזיק מעמד בנוסף עברתי השתלת קוצב. כיום אני מטופלת קבוע ע"י תרופות ובעיקר קומדין ופוסיד, אך עדיין הלב נמצא תמיד במצב של פרפור. שאלתי היא: האם אני במצבי יכולה לטוס לחו"ל כאשר מדובר בטיסות של שעה עד 4 שעות לטיול ? ומה בנוגע לטיסות ארוכות? והאם יש סכנה כלשהי בטיסות בכלל? אשמח לתשובה. תודה מראש שיר

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום אין סיבה לא לטוס לחו"ל. תלוי כמובן במצבך ובהרגשתך. צריך להתארגן עם בדיקות הדם לקומדין שאת לוקחת, יש אפשרות לקחת מכשיר אישי ולעשות את הבדיקות לבד. ממליץ להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל או הרופא המנתח לפני הנסיעה. בברכה דר' גיל בולוטין

22/08/2012 | 09:21 | מאת: יהודית

אני מועמדת לניתוח החלפת מסתם אני מאוד חוששת מהניתוח ומתהליך ההחלמה יש לי כמה שאלות 1.האם אפשרי לדחות ניתוח כזה? 2. כמה זמן תקופת ההחלמה? 3. האם יש מגבלות כלשהם לאחר בניתוח? אשמח אם יתאפשר לי לדבר עם מישהו בטל או לחילופין עם מישהו שעבר ניתוח כזה מס טל 0544467470

לקריאה נוספת והעמקה

יהודית שלום דחיפות הניתוח והאם ניתן לדחות אותו, תלויים מאוד בנתונים האישיים של כל חולה, מצב המסתם והלב והסימפטומים. תשובה טובה תוכלי לקבל רק לאחר שיחה עם מנתח לב, ובדיקת נתוני האקו שלך. בדר"כ יש אישפוז של 5-7 ימים לאחר הניתוח. החלמה וחזרה לפעילות מלאה עוד מספר שבועות אחר כך. מאוד אישי ומאוד תלוי במצב טרם הניתוח. את מוזמנת להתקשר ולקבוע פגישה לקבל עוד הסברים וקשר למנותחים בעבר. בברכה דר' גיל בולוטין 04-8542631

19/08/2012 | 09:42 | מאת: יעקב

האם ניתן להוכיח משפטית קשר ישיר בין לחצים פיזיים ונפשיים לאורך שנים במקום עבודה להרחבת אאורטה עולה עד כדי צורך בניתוח??? אשמח לתשובתכם. תודה.

יעקב שלום למיטב ידיעתי ניתן לשייך אירוע של אוטם חריף או קרע חריף באאורטה ללחץ נפשי קיצוני בעבודה. אבל, לא בטוח שניתן לקבל תמיכה משפטית למחלת לב או להרחבת האאורטה ולקשר שלהם ללחץ מתמשך בעבודה. תתייעץ עם רופא שעוסק במשפט. בברכה דר' גיל בולוטין

17/08/2012 | 15:39 | מאת: ד"ר חיים בר רופא ומשפטן

ק ו ל ק ו ר א לציבור הרופאים ד"ר חיים בר רופא מומחה ומשפטן העוסק בפעילות ציבורית-פוליטית החליט יחד עם ח"כ דניאל בן סימון בפגישה בניהם להעלות על סדר יומה של הכנסת את הקשיים והמצוקות אליה נקלעה מערכת הבריאות בישראל. סוכם שהרעיונות יגובשו להצעות חוק ולתיקוני חקיקה אשר יועלו במליאת הכנסת הקרובה שתיפתח באוקטובר. ד"ר חיים בר אשר התוודע מקרוב למחאת הרופאים דאשתקד הודיע שבימים אלו הנו שוקד על הצעת חוק אשר בה יהא דגש על זכויות הרופאים כחוק מקביל לחוק "זכויות החולה". הצעתו תכלול שעות עבודה סבירות, משכורות נאותות למתמחים. כול העניינים שהובטחו לרופאים ומשום מה משרד האוצר מתמהמה ליישמם. מדבריו: "אנו הרופאים, הן המתמחים והן המומחים מקריבים בגופם ונפשם ועושים ימים כלילות למען בריאות ורווחת הציבור; לעיתים ההקרבה היא כל כך משמעותית ובאה על חשבון חיי משפחה סדירים ורווחה אישית ראויה. חרף זאת טרם נחרטו בדברי החקיקה ובתקנות השונות זכויות ותגמול נאות לעמלנו...." ד"ר בר הבטיח שבקרוב יכריז על כנס בו תינתנה הזכות לרופאים לומר את אשר על ליבם. מוסיף וטוען: "שיוויתי לנגד עיניי את המטרה החשובה הזו וסימנתי אותה כאחד היעדים מבין החשובים ביותר לכלל הרופאים ולטובת הציבור; רק באם יוסדרו ענייני הרופאים וייווצר שינוי רציני במעמד הרפואה הציבורית העגומה נכון להיום, או אז נוכל להעניק כתוצאה משיפור תנאי העסקת הרופאים ושיפור רווחתנו, רפואה באיכות טובה יותר לציבור המטופלים" אני קורא לכל הרופאים להצטרף ל"תנועה להחלפת השלטון בישראל" כדי שנוכל לשפר את תנאי העסקתנו ורווחת הרופאים שהיא תולדה של התפיסה המוטעית שאנו הרופאים נתפסים "כדבר המובן מאליו" ולפיכך גם פני מערכת הבריאות בישראל נראית עגומה למדי בלשון המעטה. הלינק להצטרפות:https://www.facebook.com/profile.php?id=100004161038056 וגם: http://achlafatshilton.blogspot.co.il/ הצטרפו בהמוניכם כי בנפשנו היא ואל לנו להחריש נוכח הקיפוח ותנאי מערכת הבריאות בישראל.

29/07/2012 | 17:12 | מאת: חיים גורדני

לפני שנה עברתי צינתור והרופא שלח אותי לעשות בדיקת אקו דופלרשהראתה חדר שמאלי בגודל תקין היפרטרופיה סיפטאלית קלה תיפקודו הגלובאלי והסיגמינטאלי תקינים 65 אחוז lvef הפרעה דיסטולית ברילקסאציה של חדר השמאלי שביטויה גל a גבוה מגל eבזרימה המיטראלי פרוזדור שמאלי תקין שורש האורטה והאורטה העולה ברוחב תקין מסתמים מיטראלי ואאורטאלי במבנה תקין דולפים בידה מינימאלית עד קלה תיפקוד תקין של חדר ימין ללא עדות ליתר לחץ ריאתי מוגבר אין עדות לsolאו לנוזל פריקרדיאלי מחכה לתשובתך בתודה חיים

לקריאה נוספת והעמקה

חיים שלום באופן כללי אני לא רואה בעיות משמעותיות בבדיקה. אבל, מאוד חשוב שהרופא ששלך אותך לביצוע הבדיקה, או קרדיולוג יעברו על התוצאות וידברו איתך. חשוב הקשר להרגשה שלך ולסיבה שבגללה בוצעה הבדיקה. בברכה דר' גיל בולוטין

בת 58. לפני שנתיים עברתי CT לב וחזה בהפניית קרדיולוג. בעוד שהתשובות על כלי דם היו טובות, נמצאה בלוטת תימוס מוגדלת (היפרפלציה?). הרופאים שראו את מכתב הרדיולוגיה לא ייחסו לזה חשיבות. בימים אלה נבדקתי נוירולגית עקב בעייה המחשידה - בעיקר בגלל התימוס- שיש מחלה אוטואימונית. נתבקשתי לחזור על CT חזה- תימומה? באופן אישי, אני סולדת מקרינת יתר, ואף קיבלתי מידע רדיולוגי (מרופא מומחה בתחום) - שהתימוס נצפית טוב יותר ב-MRI! אולם הנוירולוג טוען שללא קשר לעלות הנמוכה יותר של CT עדיף לחזור על הבדיקה בדיוק באותה טכנולוגיה שנעשתה בסריקה הקודמת. האם אתה, מנתח חזה נכבד, סבור שאכן זה מה שעדיף לי מבחינה רפואית??? מבחינה תקציבית - יש ביכולתי להשיג מימון ביטוח פרטי. אודה מאוד על תשובה שתאיר עיניי במה עליי לבחור. (כן, לפעמים האחריות על החולה).

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום נשמע לי הגיוני לחזור על אותה הבדיקה, כדי שאפשר יהיה להשוות. ממליץ להתייעץ עם מנתח חזה, ברמב"ם: פרופ' בסט ודר' קרמר מהמחלקה לניתוחי חזה. בברכה דר' גיל בולוטין

16/07/2012 | 22:21 | מאת: שלמה ק.

אשתי בת 65 עברה ניתוח מעקפים ולאחר מספר שנים השתלה של קוצב לב. בנוסף 5 צינתורים והתקינו סטנדים אצלה. יש לה סכרת. האם היא יכולה לקחת תוסף מגנזיום?

לקריאה נוספת והעמקה

שלמה שלום ממליץ להתייעץ עם רופא המשפחה בנוגע לשימוש בתוספים. בברכה דר' גיל בולוטין

17/07/2012 | 08:56 | מאת: שלמה ק.

ראשית תודה. רק רציתי לדעת אם ידוע לך איזה שהיא בעיה עם מגנזיום וקוצב לב?

15/07/2012 | 10:53 | מאת: נירה

בת 52 בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו .מטופלת ביוטירקס 100 ומאוזנת וכן MVP קל וMR קל. בחודשים האחרונים מרגישה דפיקות לב חזקות כאב בחזה, שמאמץ ומתח מחמירים אותו.לחץ הדם לעיתים 130_140 /80 הערכים הגבוהים הם הסיסטולי בבדיקות:אקו לב-הכל תקין, פרט לאי ספיקה קלה עם צניחה גבולית של עלי המסתם זה לגבי המסתם המיטרלי. לגבי המסתם הטריקוספידלי _יש אי ספיקה קלה(לא היה בבדיקות אקו קודמות לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה. הולטר לב:קצב בסיסי שנע בין 46 ל102 - ממוצע 65 הודגמו קטעים של סינוס ברדיקרדיה עד 3 לדקה בשעות לילה בלבד הפרעות קצב על חדריות APB'S מעטים בין 1 ל8 לשעה סהכ'14 בבדיקת ארגומטריה: במנוחה לחץ דם 130/80 דופק 97 שלב 1 3 דקות לחץ דם 150/80 דופק 136 שלב 2 3 דקות דופק 146 ללחץ דם 170/80 שלב 3 1 דקה ו20 שניות לחץ דם 200/80 ( אק'ג V.COUPLET'S ) התאוששות:4 דקות דופק 97 לחץ דם 140/80 זמן מאמץ 7:20 דקות ברוס:שלב 3 דופק מירבי :169 לחץ דם בשיא המאמץ 200/80 שינויים באק'ג:צניחות ST 1.5 מ'מ עולות שחלפו במנוחה סבירות נמוכה לאיסקמיה במאמץ מקסימלי. תגובה נורמוטנסיבית למאמץ כושר בינוני . שאלתי האם הבדיקות תקינות ? האם יש משהו בתוצאות שמרמז על הכאבים בחזה שיש לי .מה לגבי הלחץ דם מה דעתך? .האם יש צורך בעוד בדיקות. ?המון תודה על הסבלנות הרבה ועל העזרה!!!!!

לקריאה נוספת והעמקה

נירה שלום באופן כללי אני יכול לכתוב שבדיקת האקו נראית תקינה ומבחן המאמץ עם חשד בהסתברות לא ברורה. במיוחד בשבילך ולמה שאת מרגישה אין תחליף לפגישה עם קרדיולוג שידבר איתך ויבין בדיוק את תלונתייך, יבדוק אותך ויעבור על הבדיקות ולא רק על הסיכום המודפס. כל החלטה בלי התייחסות מלאה לכל התמונה אינה נכונה. לסיכום, ממליץ על הפנייה לקרדיולוג להחלטה לאחר קבלת כל הנתונים. בברכה דר' גיל בולוטין

10/07/2012 | 22:48 | מאת: רינה

בעלי עבר התקף לב ב2009,עבר צינתור + הוכנס סטנד. הוא חולה סכרת מסוג '2, + טרשת עורקים וחסימה ברגל ימין. בן 49. לפני כשבוע עבר מיפוי לב, והיום קיבלנו את התוצאות בתוצאה כתוב ,שההפרעה האיזורית מתאימה לאוטם קטן+איסכמיה באזור RCA + נכתב שאיכות ההדמיה בינונית עקב קליטת טכנציום בכבד, מה זה אומר לגבי הכבד? כמה דחוף להגיע לקרדילוג? או להמתין לתורים של שבועיים?

לקריאה נוספת והעמקה

רינה שלום לא ניתן לתת המלצות רפואיות אישיות דרך האינטרנט. צריך לראות את האיש והבדיקות בעיניים. בכל מקרה, אם הוא חש בטוב ניתן להתייעץ עם רופא המשפחה בנוגע לדחיפות. אם הוא אינו חש בטוב, לא להמתין. בברכה דר' גיל בולוטין

08/07/2012 | 09:28 | מאת: יהודית

שלום, אחותי בת 68 עשתה בדיקת אקו בעקבות בעיות של קוצר נשימה רגעיות. להלן הממצאים: חדר שמאל אינו מורחב דפנותיו בעובי תקין, התכווצותו הכללית תקינה מקטע פליטה מוערך בכ-60% לא נצפתה הםרעה בהתכווצות האזורית. עליה שמאלית ברוחב תקין. חללי הלב הימניים בגודל תקין. שורש האורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין. -הדגש- נראה עיבוי בעלה הקדמי של המסתם המיטרלי. במנחים האפיקלים נראה ממצא בקוטר כ-6 מ"מ המתבלטת כלפי הפרוזדור בעת סגירת המסתם -סדגש- (אין לשלול כי מדובר בחלק מן העלה, טומור, וגטציה אחר?).בדופלר -סדגש- : אי ספיקה מיטרלית קלה, אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית. הלחץ הסיסטולי בעורק הראה תקין מוערך בכ- 30 ממ"כ. לא נמצא תפליט פריקרדיאלי. שאלתי: מה הכוונה מכל הבדיקה הזאת? ומה הכלל צריך לעשות? האם יש בדיקות נוספות שיכולות לברר מה זה הממצא בקוטר 6 מ"מ? בתודה מראש האחות המודאגת מאד

לקריאה נוספת והעמקה

יהודית שלום רק רופא המתמחה באקו יכול לעבור על הבדיקה ולהחליט האם יש משמעות לממצא על העלה הקידמי של המסתם המיטרלי. ממליץ להגיע עם סרט האקו על דיסק למומחה. באיזור הצפון אני ממליץ על פרופ' אגמון, מנהל יחידת האקו בבית החולים רמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

21/06/2012 | 17:38 | מאת: יולי

שלום אמא שלי בת 50 אחרי התקף לב המון צינטורים ניתוח מעקפים שמנה מאוד מעשנת טרומבוזה ברגל היתה לה גם סכרת לחץ דם גבוה כולסטרול ביום שבת עברה ארוע מוחי CV משהו ארוע שהגדירו אותו קשה עכשיו מאושפזת בשיקום בגריאטרי בשהם טוב עכשיו השאלה שלי היא האם יש לה סיכוי כלשהו ועם כן מה זה יהיה ?

לקריאה נוספת והעמקה

יולי שלום מצטער לשמוע על אמא שלך. גם לאחר אירוע מוחי לעתים קרובות ישנו שיקום מלא. קשה לדעת מה הסיכויים של אמך, אני משער שהרופאים המטפלים יכולים להעריך יותר טוב. בכל מקרה הזמן יגיד. בהצלחה דר' גיל בולוטין

18/06/2012 | 16:59 | מאת: טלי

שלום דוקטור נכבד להלן תוצאות הסיטי חזה לאחר ניתוח בקנה הנשימה וכריתה של 3 חוליות נשלחתי לבדיקה בגלל קושי בנשימה כאבים ותחושת שריפה חזקה בחזה אודה לך על תגובה.להלן ממצאי בדיקת CT של בית החזה סיבת הפניה : מצב לאחר ניתוח בבית החזה בקנה הנשימה . אין בידינו בדיקות קודמות להשוואה . הבדיקה בוצעה ללא חומר ניגודי. מצב לאחר סטרנוטומיה, מרקם של מנובריום סטרנום נראה מעט הטרוגני, ללא איחוי בין הקצוות בחתך עצם החזה . סיכות ניתוחיות קדמיות לקנה הנשימה, דופנות של קנה הנשימה נראים שמורים. במיצר קדמי עליון באזור התימוס הודגמה מלאות רקמתית הומוגנית, קרוב לוודאי מדובר בשרידי תימוס . אוורור הריאות תקין ללא עדות לתסנינים אלבאולרים או גושים סולידיים . ללא עדות לנוזל או עיבוי פלוירלי . ללא עדות להגדלת קישריות לימפה מדיאסטינליות, פריברונכיאליות או בבתי השחי . כלי הדם הגדולים במדיאסטינום תקינים . הלב תקין בגודלו, לא הודגם תפליט פריקרדיאלי . מעבר חזה בטן: ללא סטיות . התרשמות: מצב לאחר סטרנוטומיה בשל ניתוח בקנה הנשימה, אין איחוי בין קצוות בחתך עצם החזה . מלאות רקמתות קלה במיצר קדמי עליון, קרוב לוודאי מדובר בשרידי תימוס .  האם החוסר איחוי גורמים לכאבים העזים שיש לי ולקושי נשמתי וכיצד מטפלים בשבר שלא מתאחה עבר חצי שנה מהניתוח

טלי שלום חוסר איחוי של עצם החזה לאחר שישה חודשים יכול לגרום לכאבים. צריך לבדוק מדוע לא היה איחוי, האם היה זיהום או בעייה בעצם. אם הכל תקין והעצם במצב מתאים, יתכן שיש מקום לסגירה וחיבור של העצם בשיטה שונה, אם פלטות של מתכת. אם תרצי לבדוק את האפשרות, אצטרך לראות אותך יחד עם בדיקת ה CT בברכה דר' גיל בולוטין

17/06/2012 | 11:02 | מאת: יאן

אני חייל בן 18 , ולפני כשלושה שבועות לאחר יום שטח היו לי כאבי בחזה שמאל , מעיין לחץ עולה ויורד למשך כ 10 דקות . התלוננתי על כך לחובש שהפנה אותי מיידית למיון , שם לאחר בדיקות דם גילו שרמת ה cpk שלי הייתה באזור ה 1250 . כל שאר הבדיקות אגב היו תקינות . (אקג , לחץ דם , חום ). אושפזתי בבית החולים כיום וחצי וטופלתי בעירוי, בסיגרים החוזרות רמת ה cpk הייתה משהו כמו 500 ולכן שוחררתי לביתי . כעבור שבוע מהמקרה עשיתי בדיקות דם חוזרות בהן נמצא כי רמת ה cpk עומדת על 400 . הבעיה העיקרית והדבר שמדאיג אותי הוא שמידי פעם באופן שרירותי למדי יש לי כאבים באותו אזור של החזה , דבר שלא קרה לי מעולם , הכאבים אינם עזים או מפריעים לתפקוד אך הם בכל זאת מורגשים. עוד דבר נוסף שצריך לציין הוא שבתרופה הזאת של שלושת השבועות מאז האשפוז לא עסקתי במעיינות גופנית , לפני כן הייתי עוסק בפעילות גופנית בצורה לא קבועה עוד מגיל 14 ( חדר כושר , ריצה וכדומה ) . האם יש לי סיבה להיות מודאג מהכאבים ? ממה הם יכולים לנבוע ? איך אני מחזיר את רמת ה cpk לנורמה ? 

לקריאה נוספת והעמקה

יאן שלום מאוד קשה לדעת מה הגורם לעליית CPK במקרה שלך. חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל. בהצלחה דר' גיל בולוטין

13/06/2012 | 23:43 | מאת: בטי

ערב טוב, אבא שלי הגיע במפתיע לבדיקות שיגרתיות במרפאה והופנה עקב לחץ דם גבוה למיון (ערכי לחץ דם 178\120) והמשיכו בירור שכלל צילומי חזה וגילו חסימה וקבעו צנתור, ברגע הכנסתו לצנתור לאחר כמה דק' הוא הוצא בגלל שאין טעם בצנתור עקב חסימה בכל עורקי הלב, חסימה מלאה ולב חלש, נקבע לו מיפוי לב ולאחר מכן לניתוח מעקפים - אני נורא מודאגת, ראיתי סרטון וקראתי על מהלך הניתוח וזה נראה לא טוב ... מה הסיכונים? מה התוצאות? האם כולם יוצאים מהניתוח? מתי הוא יתעורר לאחר הניתוח? הוא מעשן המון שנים, גילו 54 ומשקל 104 גובה 178 ... מלבד לחץ דם ידוע על כולסטרול גבוה. מה יהיה עליו? :( תודה ולילה טוב

לקריאה נוספת והעמקה

בטי שלום הסיכונים בניתוח מעקפים מאוד תלויים בגילו ובמצבו של החולה. איש צעיר עם תפקוד לב וכליות תקינים נמצא בסיכון מאוד נמוך והסיכויים שלו לעבור את ניתוח המעקפים בשלום ללא שום סיבוך משמעותי הוא 99%. מתעוררים מספר שעות לאחר הניתוח. בסך הכל הסיכויים טובים. יש עוד שאלות שקשורות לאביך, ניתן לקבוע תור דרך מזכירותי יעל או אסתי 04-8542631 בברכה ובהצלחה דר' גיל בולוטין

04/06/2012 | 12:15 | מאת: אשי

שלום לך אני בן 35 לאחרונה התברר בבדיקת אקו רגילה כי יש לי דליפה אורטלית קשה וחדר שמאלי מורחב. אך עם תפקוד תקין בבדיקת אקו TEE שערכתי לא נקלט המתמר ולא הצליחו להגיע לבירור מושלם לבד מממצא של דליפה אורטלית משמעותית הומלץ לי על ניתוח. אני מאוד חושש ורוצה לדעת האם יש דרכים אחרות כדי לדחות או להמתין. כמו"כ מעוניין לדעת על הסיכונים בהמתנה עם הניתוח. יש לציין כי אני חש בטוב ב"ה (לבד מחרדות מהניתוח.....)

לקריאה נוספת והעמקה

אשי שלום יתכן שניתן להמתין, תלוי בחומרת האי ספיקה, במצב הלב וכיצד אתה מרגיש. אוכל לתת לך תשובה יותר רצינית אם תגיע למשרדי ברמב"ם לשיחה, בדיקה וצפייה בבדיקת האקו. בברכה דר' גיל בולוטין

05/06/2012 | 23:22 | מאת: אשי

תודה על התשובה. אני מרגיש בסדר בסה"כ. אני מבין שעיקא הבעיה היא שחדר שמאלי מורחב. האם יש דרך לעצור את ההתרחבות? האם יש דרכים לשפר את פעולת הלב? והאם יש סכנה בהמתנה של שנה או יותר לניתוח? מאילו תסמינים אני צריך לחשוש או לעקוב?

03/06/2012 | 22:40 | מאת: יצחק

בן 53 אני סובל מידיי פעם מתופעת הפעימות המוקדמות בעיקבות הגל האחרון של הפעימות נישלחתי להולטר לב ואקו תוצאת האקו- קצב סינוס מינימלי38 מקסימלי 94 לדקה הפרעות חדריות PVC'S נצפו בסך הכל 14 במהלך הבדיקה הפרעות על חדריות APC'S לא נצפו הפרעות הולכה לא נצפו שינויים משמעותיים במקטעS.T לא נצפו קצב סינוס בסיסי עם VPC'S נדירים קטעים של סינוס בראדיקרדיה ללא פאוזות משמעותיות אקו לב_____ PLAPITATIONS MVP WITH ES-ARRYTHMIA KNOWN אאורטה עולה29מ"מ סינוסים אאורטליים 32מ"מ פרוזדור שמאלי M-MODE 32 רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 29מ"מ רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 50מ"מ עובי מחיצה בין חדרית 9מ"מ עובי דופן אחורית 9מ"מ מסתם מיטרלי-עלים מעובים צניחה קלה של 2 עלים מסתם אאורטלי תקין אנטומית ARמינימלית לסיכום-חדר שמאלי בגודל תקין היתכווצותו טובה אין היפרטרופיה של החדר VEF מוערך ב60% עליה שמאלית בגודל תקין מסתם מיטרלי עליו מעובים נראתה צניחה קלה של 2 העלים מסתם אאורטלי תקין חללים ימניים תקינים IVCתקינה דופלר:MR קלה לא ניקלטה אי ספיקה טריקוספידלית ולכן לא ניתן לחשב את הלחץ הריאתי לסיכום:BILEAFLET MVP-MILD MILD-MR שאלותיי לגביי האקו לב, מהי המשמעות הקלינית של האקו? מהי המשמעות של עלים מעובים במסתם המיטרלי? מה זה אומר מעובים? האם הם מסוידים? מהי ההשלכה של הממצא על חיי היום יום? האם היסתידות המסתם עשויה לרמוז על עורקים כליליים מסוידים , או מוצרים,גם כן? מה זה MR קלה? ומה זה AR מינימלית? האם מסתם בעל עלים מעובים יכול לגרום לפעימות המוקדמות,?ואיזו השלכה זה עשוי לגרום? האם הפעימות המוקדמותעשויות לגרום להיתעבות עלי המסתם? האם תופעת עלים מעובים,קשורה לרמות הכולסטרול? הערה:אני סובל כמו כן מהיצירות בקרוטיס בשיעור 25% בגינה אני מטופל במיקרופירין אודה לך על תשובותיך על כל שאלותיי תודה ובכבוד

לקריאה נוספת והעמקה

יצחק שלום שאלת שאלות רבות שלא ניתן לענות עליהן בפורום באיטנטרנט. באופן כללי האקו שלך כמעט תקין ויש צורך במעקב בלבד על ידי רופא המטפל. קרוב לוודאי שיש צורך בהמשך מעקב אקו כל 6-12 חודשים. בברכה דר' גיל בולוטין

03/06/2012 | 20:24 | מאת: חסוי

שלום, סבא שלי בן 78, והוא סובל ממחלה כזאת שגורמת לעורקים שלו להיות סתומים בשומן [אם אני לא טועה], יש לו סכרת וכולסטורול הוא לוקח כדורים למחלות אלה . סבא שלי עבר 2 ניתוחי לב פתוחים, עשרות צינטורים, החליפו לו עורקים, בעורקים מהידיים והרגליים [אם אני לא טועה], ולפי מה שהבנתי לא נשאר לו כבר עורקים והעורקים בלב סתומים כמעט עד הסוף . סבי היה אצל פרופסור בנאי והוא עשה לו ניתוח מיוחד "החלפת מסתם אאורטלי בצנתור", ועברו כבר 3 חודשים מאותו ניתוח, וסבא שלי עדיין חלש [ הוא עובר הרבה התקפים, והוא משתמש במין ספריי שפותח לו את הנשימה] . בקיצור רציתי לדעת אם יש משהו שיכול לעזור לסבא שלי ? הרופא אמר לו לחכות עוד 3 חודשים ואז להגיע אליו שוב, אבל סבא שלי לא במצב הכי טוב !

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין ספק שמצבו של סבך מורכב ביותר. צריך לתת לו עוד זמן ולעודד אותו לחזור לתפקוד לאחר הניתוח האחרון. אין המלצות קסם, להמשיך בטיפול ובמעקב הרופא המטפל. בברכה דר' גיל בולוטין

31/05/2012 | 18:14 | מאת: ניקולא

טרשת עורקים ידועה ובעקבותיה סתימה עורקית ברגל שמאל משנת 2001 , אוטם שריר הלב ב-2006 ובעקבותיה ניתוח 3 מעקפים . מאוזן ע"י תרופות,פעילות ספורטיבית ותזונה נכונה עד כמה שאפשר מאוזן בד"כ . ldl ברמות של 74-81 לאורך השנים .משתמש בתרופות קרטיה,לוסק 20 מ"ג,קרסטור 20 מ"ג,קרדילוק 1.25 , מטפורמין פעמיים ביום טריטייס 1.25 מלבד טרשת עורקים סובל מהפרליפידמיה סכרת ומחלת בכטרב . בפעם הראשונה שהלכתי לרופא שאינו הקרדיולוג הקבוע שלי , הוא המליץ לי להעלות את מינון הטריטייס ל-2.5 - מה דעתך ? להתייחסותך אודה .

לקריאה נוספת והעמקה

ניקולא שלום מינון התרופות בכלל ומינון טריטייס בפרט תלוי בהרבה גורמים כמו: לחץ הדם שלך, תפקודי הכליות, תפקוד הלב ועוד ועוד. ההחלטה יכולה להילקח רק על ידי רופא שמכיר אותך ויש לו את כל הנתונים הללו. אני ממליץ לבחור רופא שאתה סומך עליו ויש לו את כל הנתונים שלך ולשמוע בעצתו. בברכה דר' גיל בולוטין

שלום רב ראשית אתנצל מראש באם לא הבהרתי את השאלה נכון..... בני בן 17 פנה לצו ראשון ,בזמן הבדיקות הודיעו לו שיש לא דופק נמוך 37 ועליו לפנות לרופא משפחה. לאחר פניה לרופא המשפחה,הופנינו לבית החולים. לאחר סדרת בדיקות לאחר שלושה ימי אישפוז ושני בדיקות אקו לב כל הבדיקות תקינות פרט.. לדופק נמוך 33 עד 38 במנוחה וכן בזמן שינה 28 עד 34. בתזוזה הדופק עולה ל 45 עד 60 בבדיקת אקו לב נימצאו מסתם שאמור ליהיות עם שלושה עלעלים נימצאו שני עלעלים.מולד. לטענת הקרדיולוג המצב בינוני קיימת דליפה במסתם ויש ליהיות במעקב מידי מס' חודשים. איני רגוע מבדיקות אילו שכן לא ניתנה תשובה ברורה לגבי הדופק הנמוך.ומדוע זה..? האם מצב זה מסכן חיים ואיזה זמן יכולים לחול שינויים ? מה עלי לעשות להרגיע את הילד? האם מצב של דופק מעין זה ,יכול לגרום להתקף לב ואו דום לב חלילה? האם מיקרה זה של ילדי הינו ידוע לרפואה , וקיימים אנשים עם דופק כזה ובעייה במסתם? האם עלי ליבדוק את הילד ע"י רופא אחר ? איני יודע מה לעשות. אשמח לקבל תשובות להירגע ולהרגיע את אישתי ואת הילד,וכמובן את עצמי. הומלץ ע"י בית החולים לבצע בדיקת מאמץ וכן לבצע בדיקת הולטר ל48 שעות תודה מראש מוטי אסרף.

לקריאה נוספת והעמקה

מוטי שלום אין מספיק פרטים לתת תשובה טובה. מסתם אאורטלי עם שני עלים זו תופעה יחסית שכיחה. חשוב לדעת איך מתפקד המסתם. הדופק באמת נמוך מאוד ודורש בירור מהיר. ממליץ לבצע בהקדם את ההולטר ומבחן המאמץ. במקביל ובהקדם כדאי לפנות לקרדילוג שירכז את המשך הבירור והמעקב אחרי הבדיקות. בברכה דר' גיל בולוטין

19/05/2012 | 20:26 | מאת: קיקה

שלום רב, סבי בן 80 + עבר ניתוח לב פתוח ביום שלישי. הניתוח עבר בהצלחה ומגדירים את מצבו יציב. אך מיום הניתוח הוא עדיין לא התעורר. האם זה תקין? כמה זמן עד שמתעוררים מניתוח זה בדר"כ? האם מומלץ למס' אנשים לבוא ולנסות לדבר איתו? כי בינתיים הגיע רק אבי והוא לא מתעורר לקולו. אשמח לתגובתכם, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קיקה שלום ברוב המקרים מתעוררים מספר שעות לאחר ניתוח מעקפים. לעיתים זה יכול להימשך יום נוסף. נדיר שלא מתעוררים למספר ימים, אך זה עשוי לקרות במבוגרים ובחולים עם בעייה בתפקוד הכליות שאינם מפנים במהירות את חומרי ההרדמה. בחלק מהמקרים, חוסר התעוררות מצביע על בעיה מוחית. איני יודע מה המצב והסיבות האפשריות אצל סבך. ממליץ לדבר עם הצוות המנתח והמטפל שלו. בברכה דר' גיל בולוטין

18/05/2012 | 20:23 | מאת: אביבה

אחותי בת 35 עברה אירוע לב כחודשיים וחצי לאחר לידה,הרופאים אומרים שזה בגלל הלידה, מדובר בדיסקציה של אבי העורקים, עשו לה צינטור דחוף, הוכנסו 3 סטנטים. האירוע קרה לפני 6 חודשים, רופאיה אומרים שהיום היא צריכה לחיות כאילו לא קרה כלום, כמובן היא לוקחת תרופות, שאלתי היא מנסיונך איך איכות החיים שלה תהיה בעתיד, מה צפוי לה?האם יכול להיות ריפוי של העורק בגלל גילה הצעיר? אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אביבה שלום אני משער שמדובר בדיסקציה של אאורטה היורדת, ולכן הטיפול הוא בסטנטים ולא בניתוח. מומלץ לבדוק האם אחותך סובלת מחולשה של רקמות חיבור כמו מרפן למשל. לעתיד מומלץ לשמור על לחץ דם תקין ואם יש צורך להורידו עם תרופות מקבוצת חוסמי הבטא. בנוסף לא לעשן ולשמור על כולסטרול תקין. לא מומלץ לעסוק בפעילות או בספורט שדורש הרמת משקלות כבדים. בברכה דר' גיל בולוטין

19/05/2012 | 22:47 | מאת: אביבה

בדו"ח הצנטור רשום אוטם אקוטי, היא עברה לאחר 3 חודשים צנטור נוסף לבדיקה, אבל הכל היה תקין, לחץ הדם שלה תקין, גם הכולסטרול, הרופאים לא מונעים ממנה פעילות גופנית, כרגע היא מרגישה טוב, שאלתי היא מה צופן לה העתיד?

17/05/2012 | 18:53 | מאת: בנציון

ערב טוב, אני בן 45 לא שותה ולא מעשן,עושה הליכה אחת ליומיים למשך כ-45 דקות. עשיתי בדיקת אקו עקב החסרת פעימה והתוצאות היו :הכל תקין+ אאורטה העולה 34.4 והתחתונה 2.2 וזומנתי למעקב בעוד שנתיים והמשך חיים נורמלי.האם יש בעיה עם עובי האאורטה העולה?

בנציון שלום אאורטה עולה בקוטר 34.4 אינה דורשת שום התערבות. נראה לי סביר מעקב בלבד. חשוב לדעת האם המסתם האאורטלי הוא עם שניים או שלושה עלים. בנוסף חשוב לשמור על לחץ דם מאוזן. מקובל להפנות לניתוח החלפת אאורטה כאשר הקוטר שלה מגיע ל 50 עד 55 ס"ם. במידה ומדובר במסתם אאורטלי דו עלי, או בבעיה ברקמות חיבור כמו מרפן, מומלץ ניתוח כאשר האאורטה מגיעה לקוטר 45 עד 50 ס"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

18/05/2012 | 17:24 | מאת: בנציון

שבת שלום ותודה רבה ד"ר בולוטין על התשובות . ברשותך יש לי עוד מס.שאלות: לאדם בן 44 מה צריך להיות עובי האאורטה ? האם אפשר לעסוק בספורט של הרמת משקולות באופן שטחי? כיצד לנהוג על מנת שהאאורטה לא תמשיך להתרחב? אני רוצה לציין כי בכל פעם!! שיש לי פעימות מוקדמות אני מודד לחץ דם והוא מצויין-110/70.תודה רבה.

15/05/2012 | 12:17 | מאת: גאנם

שלום רב אני בן 43 עברתי אירוע לב ונעשה צונתור לפני חודשים . אני לאחר הצינתור עדיין סובל מקשי הליכה ומאמץ אשר גורם לי לדפקות לב חזקים והרגשה של חנק לעיתים קרובות וללא כל מאמץ אני משתתק בפלג גוף תחתון והתקררות ברגלים למשך כי 20/30 דקות עד שאני מרגיש זרימת דם חזרה ברגלים . לציין עד לפני האירוע התאמצתי ועבדתי פיזיית ללא בעיה ןלאחרונה אני הולך ומתנשף כמו בן 90 תודה מראש על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

גאנם שלום נשמע שעדיין יש בעייה גם אחרי הצנתור. ממליץ לבצע אקו ומבחן מאמץ להערכה חוזרת של מצב הלב. יתכן שיש מקום לצנתור חוזר. הכי חשוב למצוא קרדיולוג טוב שאתה סומך עליו. אם אתה מעוניין בהמלצה, כתוב לי היכן אתה מתגורר ולאיזו קופת חולים אתה שייך ואוכל להמליץ. בברכה דר' גיל בולוטין

15/05/2012 | 12:13 | מאת: גאנם

שלום רב אני בן 43 עברתי אירוע לב ונעשה צונתור לפני חודשים . אני לאחר הצינתור עדיין סובל מקשי הליכה ומאמץ אשר גורם לי לדפקות לב חזקים והרגשה של חנק לעיתים קרובות וללא כל מאמץ אני משתתק בפךג גוף תחתון והתקררות ברגלים למשך כי 20/30 שניות עד שאני מרגיש זרימת דם חזרה ברגלים . לציין עד לפני האירוע התאמצתי ועבדתי פיזיית ללא בעיה ןלאחרוני אני הולך ומתנשף כמו בן 90 תודה מראש על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

גאנם שלום נשמע שעדיין יש בעייה גם אחרי הצנתור. ממליץ לבצע אקו ומבחן מאמץ להערכה חוזרת של מצב הלב. יתכן שיש מקום לצנתור חוזר. הכי חשוב למצוא קרדיולוג טוב שאתה סומך עליו. אם אתה מעוניין בהמלצה, כתוב לי היכן אתה מתגורר ולאיזו קופת חולים אתה שייך ואוכל להמליץ. בברכה דר' גיל בולוטין ניתוחי לב, רמב"ם

11/05/2012 | 08:53 | מאת: יורם

אישתי בשבוע ה- 25. בסריקה השניה התגלה כי לעובר יש TGA וכלי הדם הראיתי יוצא מחדר שמאל עם OVERIDING מינמלי מעל המחיצה הבין חדרית. מה דרך הטיפול המומלצת? מהם סיכויי ההשרדות? או לחילופין מהם הסיכויים שהעובר יתפתח לילד ואדם בריא?

לקריאה נוספת והעמקה

יורם שלום שאלה מורכבת שלא ניתן לתת תשובה טובה דרך האינטרנט. תלוי בהרבה גורמים שניתן לדעת רק לאחר שרואים אל כל הנתונים. ממליץ להיוועץ עם קדיולוג המתמחה במומים מולדים (איש אקו ילדים) ובמנתח לב המתמחה בניתוחי לב בילדים. בברכה דר' גיל בולוטין

09/05/2012 | 15:58 | מאת: שרון עמר

קיבלתי עכשיו תוצאות של אקו לב והרופא שלי לא מקבל עד יום שני. אשמח אם תעזרו לי להבין אם הממצאים הבאים רציניים. תבנית מילוי חדר שמאל מתאימה להפרעה ברלקסציה (גל A גדול מ-E עלי המסתם המיטרלי מעובים. פתיחתו תקינה. הסתיידות הטבעת המיטרלית (MAC). הסתיידות בבסיס העלה המיטרלי האחורי, אי ספיקה מיטרלית בדרגב מינימלית. אי ספיקה טריקופידלית בדרגה מינמלית, לחץ ריאתי סיסטולי 27 ממכ+ RAP

לקריאה נוספת והעמקה

שרון שלום בגדול אין בעייה מששמעותית בבדיקת האקו שלך. בוודאי לא משהו שמחייב ניתוח לב. הקרדיולוג שלך יוכל להסביר לך בעל פה את המשמעותית של תבנית רסטריקטיבית. בברכה דר' גיל בולוטין

10/05/2012 | 11:27 | מאת: שרון עמר

תודה רבה, ד"ר בולוטין.

07/05/2012 | 19:50 | מאת: מאגר המחקרים

חברים יקרים, רוצה לשתף אתכם בקישור למאגר המחקרים הקליניים בישראל, שם תוכלו למצוא מידע על טיפולים חדשניים למחלות לב וכלי דם, שניתן לקבל בחינם במסגרת השתתפות במחקר קליני באחד מבתי החולים בישראל. קישור לרשימת הטיפולים למחלות לב וכלי דם (אי ספיקת לב, תסמונת כלילית, אוטם שריר הלב, ועוד) http://www.clinicaltrials.org.il/category/treatments/condition/cardiovascular/ קישור כללי למאגר המחקרים הקליניים בישראל (טיפולים לכלל המחלות): www.clinicaltrials.org.il

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אבי עבר בדיקת אקו דופלר הממצאים העלו שהוא סובל מ: congestive heart failure without systolic dysfunction מסתם אאורטלי מסוייד קשה,מפתחו מוגבל ,מפל לחצים 80/37 ממ"כ . הרופאה הציעה צנתור וניתוח לב פתוח.אבי עבר הקרנות לפני כשנתיים בשל סרטן המעי הדם וכעת סובל מדימום רקטלי.האם אכן הטיפול הממולץ עבורו הוא ניתוח לב פתוח לאור הסכנות?האם צנתור לא מספק?

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום שאלה מצוינת. התשובה תלויה מאוד במצבו הכללי של אביך, גילו ומחלות נוספות. ברמב"ם אותו הצוות מבצע גם ניתוחים רגילים וגם החלפת מסתם בצנתור וההחלטה על השיטה מתקבלת על ידי הצוות המשולב של קרדיולוגים ומנתחי לב לפי מה שנכון יותר לחולה. אשמח לפגוש את אביך ולאחר שיחה איתו ומעבר על הנתונים הרפואיים נוכל להמליץ על השיטה הנכונה עבורו. בברכה דר' גיל בולוטין לתיאום תור להתייעצות 04-8542631

02/04/2012 | 20:59 | מאת: jo

בן 54,עברתי אקו לב ונאמר לי שיש עיבוי בדפנות הלב.מה זה אומר?האם זה קשור ללחץ נגדי ללב?יש דליפה קלה במסתמים

ג'ו שלום עיבוי לב משמעותו יותר שריר מהרגיל. בחלק מהמקרים מדובר במצב ראשוני של הלב. בחלק מהמקרים זה תוצאה של לחץ דם גבוה או בעייה באחד המסתמים. בכל מקרה, אין לי אפשרות לדעת את החומרה והאם יש בכלל משמעות לממצא זה. ממליץ לפנות להתייעצות עם קרדיולוג. בברכה דר' גיל בולוטין

01/04/2012 | 21:27 | מאת: א.יעקב

בדיקת אקו לב . חדר שמאל -תפקוד סיסולי גלובלי- התכווצות גלובלית מופחתת במידה קשה. ef מוערך ב אחוזים- התוצאה 15 אבקש הסבר במידת האפשר לפני שאגיע לקרדיולוג. התלונה שלי הכללית עייפות, קוצר נשימה במאמץ קל יחסית, שיעול קשה בלילה בלבד לאחר שכיבה אפילו לא ממושכת תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

א. יעקב שלום תוצאת בדיקת האקו מראה על ירידה בתפקוד חדר שמאל בצורה משמעותית. בלב תקין ה EF הוא כ 65% והבדיקה שלך מראה על ירידה משמעותית ל 15%. התלונות שלך בהחלט מוסברות על ידי תוצאות הבדיקה. צריכים לעשות שני דברים עיקריים: 1. לברר את הסיבה לירידה בתפקוד הלב, אם מדובר בחסימות בעורקים הכליליים, יתכן שניתוח מעקפים יכול לשפר את מצב. אם מדובר בבעייה באחד המסתמים יתכן שניתוח לתיקון או החלפה של המסתם ישפר את המצב. 2. במקביל לבירור הסיבה ואם ניתן לטיפול בגורם, יש להתחיל בטיפול תרופתי משולב לאי ספיקת לב. הטיפול יכול לשפר את ההרגשה שלך. אני מציע לפנות בדחיפות לקרדיולוג להמשך בירור וטיפול בברכה דר' גיל בולוטין

10/03/2012 | 16:13 | מאת: מני

לסבתי בת 77 הומלץ לעבור בהקדם ניתוח להחלפת מסתם אורטלי אשר הסתייד מאוד . למעט בעית המסתם היא אשה בריאה . מה השיקולים בעד ונגד של גישות ניתוח מסורתי מול ניתוח זעיר פולשני ?

לקריאה נוספת והעמקה

מני שלום שאלה מצוינת שמרבים לשאול לאחרונה. אם אתה שואל בין ניתוח רגיל לניתוח בחתך קטן, הרי שאין הבדל רב בין שתי השיטות וההחלטה תלויה בעיקר בהעדפת המנתח והמנותח עם יתרון קוסמטי בניתוח זעיר פולשני. אם אתה שואל על בחירה בין ניתוח רגיל לבין החלפת מסתם בצינתור הרי שהתשובה יותר מורכבת: החלפת מסתם בצנתור מומלצת כיום לאנשים שלא יכולים לעבור ניתוח רגיל או שהניתוח הרגיל הוא מאוד מסוכן עבורם. כלומר, גבר או אישה בריאים בגיל 77 וגם בגיל 80, עדיף להם לעבור ניתוח רגיל שהסיכון בו קטן מאוד והתוצאות מצוינות. בגיל 85-90 או בגיל צעיר יותר אך עם מחלות קשות נוספות, יש המלצה להחלפת המסתם בצינתור. הכי חשוב שההחלטה תתקבל לפי טובת החולה. ברמב"ם אותו הצוות מבצע את כל סוגי הניתוחים ולכן ההחלטה היא לא לפי המנתח או הקרדיולוג, אלא לפי מה שהכי טוב ומומלץ לחולה. בברכה דר' גיל בולוטין

09/03/2012 | 09:46 | מאת: אוראל

שלום אני בחור בן 24 שעברתי כבר שני אבלציות עקב הפרעות קצב בין 21-35% אך שניהם ללא הצלחה. לאחרונה עשיתי אקו לב שנמצא תפקוד סיסטולי נמוך של 45-50% רציתי לדעת איזה שיטות טיפול יש לזה בשל גילי הצעיר... תודה בכבוד רב, אוראל

אוראל שלום אין מספיק נתונים להבין את הסיבה לירידה בתפקוד הלב שלך. הטיפול תלוי בסיבות שגרמו לך לירידה בתפקוד הלב. אני ממליץ על פנייה למרפאת האקו ברמב"ם, לבדיקת רופא במרפאה, לצורך הערכה מה הסיבה לבעייה וכיצד לטפל. בברכה דר' גיל בולוטין

23/02/2012 | 22:00 | מאת: יאיר

שלום-- הבן בן 4 שנים. עבר תיקון דוקטוס ארטריוזוס בגיל שנתיים. כיום עדיין סובל מ ASD -- ומומלץ ניתוח. סובל לעיתים מהצטברות נוזלים בריאות ודלקות ריאות חוזרות. למה לא ניתחו את 2 הבעיות ביחד ? האם יש היום שיטת תיקון ה ASD בצינטור ללא ניתוח לב פתוח ? או שמא יש עוד חידושים בטיפול בבעיה זו ? ומי המנתח הטוב או המצנטר הטוב או המטפל הטוב ? תודה לעזרתכם יאיר

לקריאה נוספת והעמקה

יאיר שלום בחלק מהמקרים מבצעים את הניתוח לסגירת ASD ודוקטוס ביחד. בחלק ניכר מהמקרים ניתן לסגור את ה ASD בצנתור. יש מספר סוגי ASD שמחייבים ניתוח. ממליץ להתייעץ עם הצוות של פרופ' לורבר ברמב"ם לצורך ההחלטה האם יש צורך בסגירה בצנתור או הפנייה לניתוח. במידה ויש צורך בניתוח אני ממליץ על הצוות של דר' משעלי ודר' אדלר מרמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

20/02/2012 | 23:13 | מאת: אלי מזרחי

שלום רב דוק בולוטין,6 שבועות אחרי הניתוח מרגיש נהדר סיבולת לב ריאה ברמה שלא הייתה לי מגיל 14 אעפי שה LVEF רק 40-45% ואפילו הרגל מתחילה להחלים,"צילום חזה יפייפה" ציטוט של דר משה לפידות בביקורת האחרונה שאלתי היא לגבי סיגריה אלקטרונית,לאחר מה שעברתי דוקטור,אין שום סיכוי בעולם שסיגריה רגילה תעלה על דל שיפתותי בשום אופן!!!! אני יודע שאינך מומחה לסיגריות אלקטרוניות אך אולי מכורח התחכותך עם אנשים שונים בעולם הרפואה תוכל לומר גם אם לא בפה מלא אם השימוש בסיגריה אלקטרונית הוא אפשרי מידי פעם כתחליף לזכר ה "GOOD OLD DAYS" חוץ מזה מקפיד על פעילות גופנית,תזונה,ושחרור לחצים..

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום שמח לשמוע שאתה מרגיש טוב. חשוב להיות פעיל, לא לעשן ולאזן היטב את הכולסטרול. בנוגע לסיגריה אלקטרונית, אני לא ממש מתמצא בנושא, אני רק יכול לצטט מהאתר של העמותה הרפואית למניעה ולגמילה מעישון: "העמותה אינה יכולה לחוות דיעה לכאן או לכאן. לכן, עד שלא יצטברו עוד עדויות באשר ליעילות ולסכנות הטמונות בסיגריה האלקטרונית אנו ממליצים להיזהר בשימוש בה." בקיצור, תשתדל שלא, אבל הכי חשוב לא לעשן ולאזן כולסטרול. בברכה דר' גיל בולוטין

20/02/2012 | 18:27 | מאת: לימור

האם לחולי לב (הנוטלים תרופות לדילול דם) מותר לבלוע תוספי אומגה 3 (כגון "אלספה"). מדוע כן/לא?

לקריאה נוספת והעמקה

לימור למיטב ידיעתי יש הוראת נגד לשילוב של אומגה 3 וקומדין. איני יודע אם הדבר נבדק בצורה מסודרת ומדעית. ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל בברכה דר' גיל בולוטין

25/02/2012 | 17:27 | מאת: לימור

האם הכוונה ב"שילוב" היא שלנוטלי קומדין אסור בכלל אומגה 3 או שאסור לקחת אותם אחד אחרי השני

לקריאה נוספת והעמקה

צביקה שלום התשובה מורכבת ותלוייה בהרב גורמים כמו: כמה שנים יש פרפור עליות, האם הוא קבוע או התקפי, מהו גודל העליות בלב וגם סוג האבלציה. לבן קשה לתת לך תשובה רצינית. ממליץ שתיפגש עם מומחה בתחום וביחד עם הבדיקות שלך, הוא יוכל לתת לך תשובות אמיתיות לשאלות החשובות שמטרידות אותך. בברכה דר' גיל בולוטין

12/02/2012 | 20:15 | מאת: אלי מזרחי

שמי אלי מזרחי לפני מספר שבועות בעקבות היסטוריה משפחתית של בעיות לב ועוד מספר גורמי סיכון עברתי ניתוח מעקפים והחלפת מסתם אאורטלי בביהח רמבם עי דר בולוטין וצוותו הנאמן אבקש למסור לכל המעוניין שהטיפול,היחס,והמקצועיות שנבעה מכלל אנשי הצוות מרמת האחות הזוטר/ה ועד מנהל המחלקה היו ללא דופי ועם כל הבעיות במדינתנו,במדינה שרמת הרפואה הציבורית בה ככ גבוהה לא תמיד יש להלין,ישר כוח צוות ניתוחי לב ברמבם!!!

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום תודה רבה על מכתבך החם. גיל דר' גיל בולוטין מנהל המחלקה לניתוחי לב מרכז רפואי רמב"ם

08/02/2012 | 17:15 | מאת: איתן

שלום רב , אני בן 47 גובה 183 משקל 92 . בבדיקת אנגיו קורונרי CT שנערכה בעקבות פניה למיון עקב לחץ דם גבוה 210/140 שלאחר כחצי שעה חזר לערכים נורמלים (העליה הפתאומית בלחץ הדם נבעה כנראה מחרדה)נתגלה הממצא הבא :dilated arotic root -46mm x 40mm ascending arota - 33 mm הערכה תפקודית של חדר שמאלי EDV =183CC ESV = 85CC SV=98CC EF=53% LA VOLUME - 82 ML בכל השאר ובטבלה רשום normal רציתי לשאול:1. בהתחשב בנ"ל עד כמה ההרחבה חמורה נניח 1 זניח ו 10 חמור מאד .. 2. האם ההרחבה הנ"ל הוחמרה או נוצרה בעקבות העליה הפתאומית בלחץ הדם או שהיא כנראה מולדת (מכיון שאין נתונים קודמים אז סטטיסטית האם ניתן לענות על כך?) 3.האם כדאי להגביל פעילות גופנית ? 4. קראתי באיזה מקום שבזמן סקס העורקים מתרחבים האם זה מסוכן במקרה זה? 5. מותר ליטול ויאגרה? 6. בזמן הבדיקה לא הצליחו להוריד את הדופק מתחת ל60 האם הממצאים בעקבות זאת לא מדוייקים? 7. כל כמה זמן כדאי לחזור לCT למעקב ומהי המלצתכם לטיפול? מתנצל מראש על השאלות הרבות... לתשובתכם אודה

לקריאה נוספת והעמקה

איתן שלום ההרחבה עדיין אינה חמורה. חשוב לדעת פרטים נוספים כמו מצב המסתם האאורטלי והאם יש למסתם האאורטלי שניים או שלושה עלים. ממליץ לבצע בדיקת אקו ואח"כ להגיע לפגישת ייעוץ עם קרדיולוג המתמחה באקו. רק בפגישה כזו לאחר בדיקת האקו תוכל לקבל תשובה לכל שאלותיך המוצדקות. בברכה דר' גיל בולוטין

08/02/2012 | 12:43 | מאת: שמעון

אני שנה לאחר ניתוח לב פתוח להחלפת מסתם אורטלי וזאת לאחר ניתוח שנתיים לפני כן שבו ניסו ללא הצלחה לתקן את המסתם. אני התחלתי לסבול מדקירות עמוק מתחת לצלקת עם תחושת צריבה חזקה לסירוגין הצלקת בולטת ולא חלקה . תודה מראש שמעון

לקריאה נוספת והעמקה

שמעון שלום צריך לשלול מבפר סיבות לכאבים ומומלצת בדיקת רופא מנתח לב ויתכן גם בדיקת CT של האיזור לוודא שאין סיבה שניתן לטפל בה. אם ל הדבר נעשה והכאבים ממשיכים, אפשר לפנות למרפאת כאב לטיפול ממוקד בכאב. בברכה דר' גיל בולוטין

04/02/2012 | 00:11 | מאת: ניר

אימי עברה ניתוח מעקפים ראשון לפני 22 שנים. כרגע היא נמצאת בצומת דרכים. העורק הראשי אחורי חסום בכ 90 אחוזים ולא היה ניתן לפתוח אותו בצינתור. אימי חולת סכרת בת 63. הייתי מעונין לדעת 1. רופאים מומחים בניתוחי לב של עורקים ראשיים ואחורי 2. אם בוצעו ניתוחים כאלה בעבר, ע"י מי ומה אחוזי ההצלחה של ניתוח כזה. אני מודע לעובדה שכל חולה הוא אחר, אך מעונין לקבל תמונה כללית .

לקריאה נוספת והעמקה

ניר שלום ניתוח מעקפים הוא הניתוח השכיח ביותר בתחום ניתוחי הלב. חלק ניכר מהמנותחים סובלים מחסימה של העורק הראשי המספק דם ללב. הפיתרון הנכון במקרה זה, הוא ניתוח מעקפים. לכל מנתח לב בכיר יש ניסיון רב בניתוחים אלו. במקרים של מחלת הסכרת, ההמלצה היא אפילו יותר חד משמעית עקב התוצאות היותר טובות של ניתוח לב בחולי סכרת לעומת טיפול בצנתור. אתה צודק, כל חולה שונה, אני ממליץ לקבוע פגישה שאוכל להכיר את אימך ואת הבדיקות שלה ולהמליץ בהתאם. אולם, קרוב לוודאי שהיא זקוקה לניתוח מעקפים. בברכה דר' גיל בולוטין

01/02/2012 | 20:15 | מאת: אלי מזרחי

טוב אז התוספת היא שבבדיקות דם שביצעתי לפני שבוע ערך הלדל שלי הוא 120 הגעתי למעבדת הפרסיס,הרופאה הביטה בבדיקות דם שלי וקראה לפרופסור שהיה שמ הוא הסביר לי שאין לי צורך בטיפול מכיוון שרמת הלדל כמעט בערך התקין וסביר להניח שבגלל שהפסקתי לעשן,שיניתי לחלטוין את אורח חיי ותזונתי וכמו כן הלפיטור יתן את אותותיו בעוד מספר שבועות הרמה תרד עוד עד לערך התקין אני כהדיוט פשוט וללא ידע ברפואה הקשבתי בקשב רב לפרופסור המלומד וכמו כן ביקש ממני הפרופסור לבצע בדיקת דם mthfr

אלי שלום באמת בערך כזה כנראה אין צורך בליפופרזיס. אבל, היעד צריך להיות 70 LDL ואני ממליץ על בדיקה פעם בחודש של פרופיל השומנים והמשך מעקב רופא המתמחה בתחום באופן סדיר. אם אתה זקוק לעזרה בתיאום, נעזור. בקשר לרגל, ממליץ על פעילות וביקורת חוזרת במרפאתנו. בברכה דר' גיל בולוטין

31/01/2012 | 14:46 | מאת: ziv

לאמי כאמור הומלץ לעבור צנתור. נאמר לה שקיים כדור שנקרא "אינסטלטור" של חברת טבע שיש ביכולתו להוות תחליף לצינתור. האים באמת קיים כדור זה? כמה הוא אפיקטיבי? מע עלותו? והאים הוא ממולץ? תודה רבה מראש :-)

זיו שלום לא מוכר לי כדור בשם כזה. אני לא מכיר תחליף לצנתור במצב של חשד גבוה למחלת לב כלילית. בברכה דר' גיל בולוטין