פעילות ספורטיבית לאחר ניתוח לב פתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

03/08/2011 | 15:13 | מאת: שמעון ק

בן 55 לא שמן לא מעשן וספורטאי עד לתחילת בעיות הלב ליפני 6 חודשים הוחלף המסתם האורטלי שלי במסתם ביולוגי וזאת לאחר ניתוח ראשון לפני כ 4 שנים שבו ניסו לתקן את המסתם ללא הצלחה . עכשיו אני מרגיש מצוין לא מרגיש שום מגבלה . הרופא המנתח שאין לי מגבלות מאמץ כללי. אני רוכב אופניים ומאמץ את עצמי לפעמים ( בעליות ) מגיע לדופק 170 אני נזהר לא לא להישאר בתחום הדופק הזה ( אני רוכב עם חגורה + שעון דופק ) אני מצליח לרכב 40 קילומטר בלי הרגשת קושי גדולה מדי. שאלתי :האם לפי דעתכם אני מגזים במאמץ או שיש סכנה לשתל במאמץ האם הבלאי של השתל מואץ או מופחת ?

שמעון שלום למיטב ידיעתי אין שום מניעה מפעילות אירובית כמו שאתה מתאר לאחר ניתוח להחלפת המסתם האאורטלי. זה לא אמור להשפיע על הבלאי של המסתם. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב