פורום ניתוחי לב

בפורום זה תוכלו להפנות שאלות בכל הנוגע לתחום כירורגית לב: טיפול כירורגי במחלת לב איסכמית, ניתוחי מעקפים עם מכונת לב-ריאה, ניתוחי מעקפים על לב פועם ללא שימוש במכונת לב-ריאה, מחלות ומצבים המערבים מסתמי הלב, תיקון והחלפה של מסתמים, טיפוליים כירורגיים באי-ספיקת הלב, טיפולים כירורגיים בהפרעות קצב כדוגמת פרפור פרוזדורים, ניתוחים חדשניים בגישות זעיר פולשניות וניתוחים של אבי העורקים (האאורטה).
664 הודעות
637 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב

04/02/2012 | 00:11 | מאת: ניר

אימי עברה ניתוח מעקפים ראשון לפני 22 שנים. כרגע היא נמצאת בצומת דרכים. העורק הראשי אחורי חסום בכ 90 אחוזים ולא היה ניתן לפתוח אותו בצינתור. אימי חולת סכרת בת 63. הייתי מעונין לדעת 1. רופאים מומחים בניתוחי לב של עורקים ראשיים ואחורי 2. אם בוצעו ניתוחים כאלה בעבר, ע"י מי ומה אחוזי ההצלחה של ניתוח כזה. אני מודע לעובדה שכל חולה הוא אחר, אך מעונין לקבל תמונה כללית .

לקריאה נוספת והעמקה

ניר שלום ניתוח מעקפים הוא הניתוח השכיח ביותר בתחום ניתוחי הלב. חלק ניכר מהמנותחים סובלים מחסימה של העורק הראשי המספק דם ללב. הפיתרון הנכון במקרה זה, הוא ניתוח מעקפים. לכל מנתח לב בכיר יש ניסיון רב בניתוחים אלו. במקרים של מחלת הסכרת, ההמלצה היא אפילו יותר חד משמעית עקב התוצאות היותר טובות של ניתוח לב בחולי סכרת לעומת טיפול בצנתור. אתה צודק, כל חולה שונה, אני ממליץ לקבוע פגישה שאוכל להכיר את אימך ואת הבדיקות שלה ולהמליץ בהתאם. אולם, קרוב לוודאי שהיא זקוקה לניתוח מעקפים. בברכה דר' גיל בולוטין

01/02/2012 | 20:15 | מאת: אלי מזרחי

טוב אז התוספת היא שבבדיקות דם שביצעתי לפני שבוע ערך הלדל שלי הוא 120 הגעתי למעבדת הפרסיס,הרופאה הביטה בבדיקות דם שלי וקראה לפרופסור שהיה שמ הוא הסביר לי שאין לי צורך בטיפול מכיוון שרמת הלדל כמעט בערך התקין וסביר להניח שבגלל שהפסקתי לעשן,שיניתי לחלטוין את אורח חיי ותזונתי וכמו כן הלפיטור יתן את אותותיו בעוד מספר שבועות הרמה תרד עוד עד לערך התקין אני כהדיוט פשוט וללא ידע ברפואה הקשבתי בקשב רב לפרופסור המלומד וכמו כן ביקש ממני הפרופסור לבצע בדיקת דם mthfr

אלי שלום באמת בערך כזה כנראה אין צורך בליפופרזיס. אבל, היעד צריך להיות 70 LDL ואני ממליץ על בדיקה פעם בחודש של פרופיל השומנים והמשך מעקב רופא המתמחה בתחום באופן סדיר. אם אתה זקוק לעזרה בתיאום, נעזור. בקשר לרגל, ממליץ על פעילות וביקורת חוזרת במרפאתנו. בברכה דר' גיל בולוטין

31/01/2012 | 14:46 | מאת: ziv

לאמי כאמור הומלץ לעבור צנתור. נאמר לה שקיים כדור שנקרא "אינסטלטור" של חברת טבע שיש ביכולתו להוות תחליף לצינתור. האים באמת קיים כדור זה? כמה הוא אפיקטיבי? מע עלותו? והאים הוא ממולץ? תודה רבה מראש :-)

זיו שלום לא מוכר לי כדור בשם כזה. אני לא מכיר תחליף לצנתור במצב של חשד גבוה למחלת לב כלילית. בברכה דר' גיל בולוטין

31/01/2012 | 13:20 | מאת: אלי מזרחי

שלום רב,שמי אלי מזרחי בן 32 נותחתי ע"י צוות רמבם הנפלא לפני 3וחצי שבועות,שלומי בכללי טוב חוץ מבעיה אחת ברגל ימין היכן שהוציאו לי את הוריד התפתח זיהום ולא רק,הפצע עצמו ממש נפתח ונוצרה לי מעין תעלה מוגלתית לאחר שרופא ואחות הביטו בפצע,הוחלט לחבוש לי את הרגל בחבישת יוני כסף הידרופיבר וכמו כן אנטיביוטיקה הובהר לי שבניגוד לבקשתכם בזמן הקרוב עד שהפצע יתרפא עלי להמעיט בהליכה מכיון שהפצע ממש מזוהם ויכול לשלוח קריש דם לגוף לפי האחות זמן הריפוי הוא 2-3 שבועות מה לעשות?,להמעיט אכן בהליכה ותזוזה בכלל? האם ההליכה יכולה להמתין מעט עד שהפצע ברגל יחלים?

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום מתנצל על התשובה המאוחרת. אני ממליץ על המשך פעילות והליכה, גם כשיש זיהום בפצע ברגל. הדבר מגביר את זרימת הדם לרגל ומאיץ את תהליך הריפוי. מציע שתבוא לבדיקה נוספת במרפאת המחלקה. בברכה דר' גיל בולוטין

30/01/2012 | 15:40 | מאת: זיו

אמי בת 53 סובלת כחודשיים מכאבים בחזה. לאחר בדיקות אקו לב ובדיקת מאמץ הומלץ לה לעבור צינתור בדחיפות. אנחנו לא בקיאים בכל נושא הציתורים ושאלותי הן: כיצד בוחרים בית חולים לניתוח? וכיצד בוחרים אם אפשר מנתח שיבצע את הניתוח? כמו כן נשמח לקבל המלצות לבתי חולים ומנתחים מומחים באיזור המרכז/שרון. תודה רבה מראש :-)

זיו שלום צנתור לא מבוצע בכל בית חולים גדול במרכז הארץ. באתר זה אנחנו לא ממליצים על מצנתרים או מרכזים רפואיים. בברכה דר' גיל בולוטין

29/01/2012 | 14:56 | מאת: ורדית

שלום, אבא של חברה צריך לעבור ניתוח לשימת קוצב לב הרופא נתן לה להחליט אם לשים קוצב לב רגיל, או קוצב לב שנותן בנוסף שוק חשמלי במצב של דום לב. נאמר לה שהקוצב הרגיל קטן יותר ואיכות החיים איתו טובה יותר מהקוצב הגדול (עם השוק החשמלי) רמז הרופא שרוב האנשים בוחרים במקרה כזה בקוצב הרגיל כי במצב של דום לב לתת לאדם למות בלי התערבות וייסורים נוספים, ומצד שני זה יכול להאריך את תוחלת החיים מאד קשה לה הדילמה להחליט, איך נדע מה עדיף לו?

לקריאה נוספת והעמקה

ורדית שלום יש הרבה אי דיוקים במה שכתבת. ההחלטה האם להשתיל קוצב רגיל או קוצב דפיברילטור (שנותן מכות חשמל במקרה של הפרעת קצב מסוכנת), רפואית ולא תלויה בהעדפות בני המשפחה. אם יש צורך בדפיברילטור, אז מומלץ להשתילו. בברכה דר' גיל בולוטין דר

26/01/2012 | 09:03 | מאת: אאא

בוקר טוב ! אימי בת 57 עברה ביום חמישי האחרון ניתוח מסתמים. הוחלפו 2 במקומם הותקנו מכניים.ותוקן 1. לאחר הניתוח התגלה כי ישצורך בקוצב,אתמול עברה השתלת קוצב קבוע. רציתי לשמוע המלצתכם להמשך שיקום ועל איזה מקומות תמליצו. אנחנו מבוטחים בקופת חולים כללית. תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מקום השיקום והסוג של ההחלמה או השיקום תלויים באזור המגורים, במצב הכללי לאחר הניתוח, ובקופת החולים. רוב המנותחים יכולים להשתחרר לבית או ללכת לחמישה ימי החלמה. בברכה דר גיל בולוטין

17/01/2012 | 02:02 | מאת: עמי ברבר

שלום רב .אתם מוזמנים להיכנס לאתר שלנו ולצפות בתכנית ששודרה בערוץ 10. www.sha4.info

לקריאה נוספת והעמקה

תודה

04/01/2012 | 13:44 | מאת: אריאלה

אודה לך על התייסותך לתוצאות הבדיקה הנ"ל. יצויין שאני בת 59 והבדיקה נערכה כחודש אחר אוטם תחתון. חדר שמאל בגודל ותפקוד סיסטולי תקין. גל A גבוה כביטוי להפרעה במילוי עליה שמאלית וחללים מימין תקינים מבנה המסתמים תקין לא הודגם תפליט פריקרדיאלי דופלר דרך המחיצות והמסתמים תקין. בתוצאות הבדיקה לא מופיע אחוז ה-EF. האם נתון זה מופיע רק כאשר התוצאה לא תקינה? תודה רבה אריאלה

אריאלה שלום בעיקרון לפי מה שכתבת הבדיקה תקינה. EF נכתב גם כאשר התפקוד תקין, אבל במקרה שלך מצוין שהתפקוד תקין, כך שניתן להבין שגם ה EF במסגרת התקין כ 65% בברכה דר' גיל בולוטין

04/01/2012 | 12:32 | מאת: חנן

מבקש לדעת כמה ניתוחי אאוטה העולה (החלפה לשרוול סינטטי)מבוצעים ברמבם ומהם אחוזי ההצלחה

לקריאה נוספת והעמקה

חנן שלום ברמב"ם בוצעו מעל מאה ניתוחי אאורטה עולה. הניתוחים שבוצעו כוללים את כל הסוגים: החלפת אאורטה העולה, החלפה אאורטה עולה עם מסתם (קומפוזיט), החלפת האאורטה העולה וקשת האאורטה וניתוחים או סטנטים לאאורטה היורדת. בגדול יש שני סוגי מנותחים - חולים המגיעים ניתוחי חירום עקב קרע (דיסקציה) של אאורטה העולה, כ 20% מהמנותחים, וניתוחים אלקטיבים של החלפת אאורטה עקב הרחבה (אנאוריזמה) כ 80% מהחולים. כאמור, רוב הניתוחים הם אלקטיבים עקב הרחבה של אאורטה ואחוזי ההצלחה גבוהים ביותר (מתקרבים ל 100%!). בניתוחי החירום המסוכנים עקב קרע של אבי העורקים יש כ 92% הצלחה, יותר מהאחוז הצפוי לחולים קשים אלו. בברכה דר' גיל בולוטין

19/12/2011 | 15:11 | מאת: פיני

האם מתבצעות ברמבם תצלומי -מיפוי של הלב באמצעות mri ?

פיני שלום כן, ברמב"ם מבוצעות בדיקות MRI של הלב. בברכה דר' גיל בולוטין

18/12/2011 | 17:11 | מאת: דן

שלום רב! האם ניתן לתקן ואו להחליף, מסתם מיטרלי, בצינתור ? אם כן, מי עושה את זה ? תודה רבה דן 0507988851

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום בשלב זה החלפת המסתם המיטרלי בצנתור נמצאת רק בשלב המחקרי, לא בבני אדם. יש ניסיונות ראשונים של תיקונים של המסתם בצנתור עם קליפ שמחבר בין העלים. יתכן שבעתיד זה יתאים לחלק מהחולים שלא מתאימים לניתוח רגיל. בשלב זה אני לא ממליץ על השיטה. דר' גיל בולוטין

שלום רב רציתי לדאת אם מבצעים נותוחי לב בשיטה של אי פתיחת עצם החזה ז"א "ניתוח מינימלי" בביה"ח רמב"מ? ממתי? ומה מידת הנסיון בשיטה זו?

לקריאה נוספת והעמקה

זיוה שלום בבית חולים רמב"ם מבוצעים ניתוחים לתיקון או החלפה של המסתם המיטרלי בגישה מינמאלית. הניתוחים הללו מבוצעים מזה כארבע שנים. עיקר הניסיון נצבר עוד קודם לכן בשנים של התמחות בארה"ב ובהולנד. בנוסף מבוצעים ניתוחים להחלפת המסתם האאורטלי בצנתור. ניתוחים אלו מבוצעים בעיקר לחולים מאוד מבוגרים או לחולים בסיכון גבוה לניתוח רגיל להחלפת המסתם. בברכה דר' גיל בולוטין

דר' גיל בולוטין, תודה על התשובה המהירה, דבר מה לא ברור לי בתשובתך: ניתוח תיקון או החלפת המסתם המיטרלי בגישה מינימאלית מתבצע בעיקר בחולים מבוגרים או לחולים בסיכון? לאדם כבן 50 שלא בסיכון ניתוח זה לא מתאים?

15/12/2011 | 21:03 | מאת: מאיה מור

שלום רב אחי בן 30 עבר ניתוח מעקפים לפני 4 שנים עבר 2 צינטורים סוכר מזה 3 שנים יש לו משקל עודף רציני כרגע מאושפז עקב כאב במד הימני גילו שיש לו ראיה אחת שאינה פועלת ואומרים שיש מים בריאות . אנחנו מאוד לחוצים מאוד קשה לו לנשום הוא כרגע ערני אך מחובר לחמצן ואמרו לו שמחר עומדים לשאוב מים מהראיה בבקשה בבקשה אשמח לקבל תשובה איך מטפלים בנושא מה הטיפול ? האם יש איזשהו מרפאה שמתמחה בנושא?לאיזה בית חולים ניתן להעביר אותו אלמנת שיקבל טיפול מעמיק?? מקווה לקבל את תשובתך בהקדם האפשרי תודה רבה רבה מראש !  

לקריאה נוספת והעמקה

מאיה שלום לצערי אין מספיק נתונים לתת תשובה טובה לשאלותייך. אם אני מבין נכון, יש לו בצד אחד נוזל מסביב לריאה. אם זה המצב, צריך לנקז את הנוזל ולברר את הסיבה שהנוזל הצטבר שם. האם בגלל אי ספיקת לב? בכל מקרה, ירידה במשקל תמיד עוזרת. בכל בית חולים גדול יש מספיק רופאים מכל התחומים להבין מה מקור הבעייה ולהציע טיפול. בברכה דר' גיל בולוטין

07/12/2011 | 16:22 | מאת: מנותחת

שלום, אני בת 66 ועברתי נתוח מעקפים לפני 5 שבועות.ההחלמה שלי ומהלך הניתוח היו מצוינים.הלב שלי מתפקד מצוין כי הגעתי לבית החולים עקב קוצר נשימה וללא שום התקף לב קודם. שאלותי: 1.בימים האחרונים הופיע לי כאב חדש ביד שמאל למעלה בחלק הפנימי שלה וגם באיזור הלב.ממה עלולים להיות הכאבים האלו?אני הפסקתי כמעט לחלוטין את נטילת האופטלגין לשכוח כאבים.האם צריך עדיין להמשיך? 2.לפני הניתוח שחיתי בברכה כמעט כל יום עשרות שנים.מתי אפשר להמשיך לשחות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שנח לקרוא שאת חשה בטוב. מרבית הכאבים לאחר ניתוח מעקפים קשורים לשרירים ולעצמות וחולפים או נחלשים משמעותית לאחר מספר שבועות. בכל מקרה אני ממליץ שהרופא המנתח או הצוות שלו יבדקו אותך ויתרשמו. ניתן לחזור לשחייה ברגע שהחתך הניתוחי החלים לחלוטין. בברכה דר' גיל בולוטין

28/11/2011 | 20:13 | מאת: אלי

אני נמצא במעקב של האורטה העולה עקב נשאות של מחלת ריקמת חיבור. בספרות המקצועית מומלץ לבצע מעקב ע"י אקו-לב (או CTA/MRA) של 4 מדידות הבאות: annulus, mid-sinuses of valsalva, supraaortic ridge or sinotubular junction, proximal ascending aorta. בפועל, כאשר אני מבצע את בדיקות האקו-לב התקופתיות, מודדים רק חלק מהפרמטרים הנ"ל, ובבדיקות שונות מודדים לעתים חלק אחר של הפרמטרים. האם יש דרך לבצע את המדידה של כל 4 הפרמטרים בכל בדיקה תקופתית שאני מבצע? אם נדרש לכך מאיומנות מיוחדת ואי לכך יש לבצע את הבדיקה הזאת במכון ספציפי? אודה לכם אם תפנו אותי למכון שיוכל לבצע את כל 4 המדידות בכל בדיקה תקופתית שלי. תודה אלי

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום כל נקודות המדידה שאתה מציין מאוד סמוכות זו לזו. כלומר, כאשר המדדים יתקרבו לשלב שבו צריך לעבור ניתוח, כולם יראו וכולם ילקחו בחשבון. למרות זאת, לצורכי מעקב באמת רצוי שיהיה תיעוד של כולן. אני ממליץ בחום על מכון האקו ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

01/12/2011 | 12:22 | מאת: אלי

האם אפשר להגיע דרך מכבי למכון האקו ברמב"ם? האם תוכל להמליץ על מכון במרכז? איך מבקשים מהבודק לנסות לבצע את כל 4 המדידות - עד היום נאמר לי ע"י הבודק שהם יודעים מה צריך לעשות? האם זה צריך להיות כתוב בהפניה? הרופא המפנה לא הסכים לרשום זאת בהפניה כדי "לא להגיד לבודק איך לעשות את עבודתו"... תודה אלי

21/11/2011 | 15:57 | מאת: גולן

שלום, עברתי ניתוח להחלפת מסתם לפני כחודש. ונראה היה שאני בדרך להחלמה מלאה. לפני יומיים בעקבות התעטשות הופיע כאב חזק מאוד בעצם החזה שלא עבר (היו לי כמה התעטשויות מאז הניתוח וכל אחת לוותה בכאב חזק של עצם החזה, אבל הכאב עבר אחרי כ10 דקות).בלי קשר, באותו היום הייתה לי ביקורת ובביקורת נאמר לי שהסנרום לא יציב ומשחק.ניתן לי מירשם לחגורה יפנית ולהגיע שוב לביקורת בעוד 10 ימים. העניין הוא שאני סובל מכאבים חזקים מאוד לא רק בעצם החזה, אלא באיזור בתי השחי, בשכמות, באיזור הצלעות ואפילו בעמוד השידרה. אני כמעט ולא מסוגל לקום מהמיטה מהכאב והשאלה היא האם יש טעם לחכות לביקורת או שלגשת למיון ביה"ח? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

גולן שלום כמו שאתה מרגיש יש צורך בזירוז התהליך. היכן עברת את הניתוח? ממליץ לבוא כבר ביום ראשון הקרוב למרפאה של ניתוחי לב ברמב"ם, לתיאום טלפון 04-8542631 יתכן שיהיה צורך בבדיקת CT לראות האם יש אפשרות לחבר את עצם הסטרנום מחדש בברכה דר' גיל בולוטין

22/11/2011 | 00:25 | מאת: גולן

תודה על התשובה המהירה. בינתיים דיברתי עם המחלקה בביה"ח ונאמר לי שאני יכול לבוא לביקורת כבר ביום חמישי זה או להגיע למיון כבר מחר ורופא מהמחלקה יבוא לבדוק אותי. עוד לא יודע מה אעשה. כתבת לי "לראות האם יש אפשרות לחבר את עצם הסטרנום מחדש", יש אפשרות שאי אפשר לחבר אותה מחדש ואם אי אפשר לחבר מחדש אז מה עושים? החגורה היפנית באמת יכולה לעזור? נ.ב מצטער על הכותרת בשאלה הראשונה, כשנכנסתי לכתוב את השאלה ראיתי "כתובת" במקום "כותרת". אם תוכלו לערוך את הכותרת אודה לכם. ובכל מקרה תודה רבה.

09/11/2011 | 14:30 | מאת: לייה

לפני חודשיים ביתי עברה ניתוח לב לתיקון VSD היא כבת חצי שנה כאשר היא בוכה הצלקות הופכות להיות כחולות, גם האיזור שסביבן. האם זה מצב נורמלי? זה מצריך לגשת עימה לקרדיולוג אשר מבצע מעקבים?

לקריאה נוספת והעמקה

לייה שלום זה לא נראה לי בעייתי. אבל, בכל מקרה ממליץ על בדיקה או של קרדיולוג המפנה לניתוח. בברכה דר גיל בולוטין

01/11/2011 | 11:49 | מאת: נר

עברתי ניתוח לב לפני 3 חודשים במחלקה נאמר לי לקחת כדורי "לוסק" לקיבה האם צריך להמשיך לקחת אותם ואם כן כמה זמן?אני עדין נוטל את הכדורים.

לקריאה נוספת והעמקה

נר שלום ברוב המקרים תרופות להגנה על רירית מערכת העיכול לאחר ניתוח לב ניתנות לתקופה מוגבלת. אם לא נזקקת לתרופה בעבר ואין לך היסטוריה של מחלה פפטית, קרוב לוודאי שאין צורך להמשיך בטיפול. אולם, אני ממליץ להתייעץ עם רופא המשפחה או עם צוות המחלקה המנתחת. בברכה דר' גיל בולוטין

21/10/2011 | 17:33 | מאת: נסים

שלום, עברתי לאחרונה ניתוח מעקפים לפני חודשיים ולאחר הניתוח נוצרו לי כאבים חזקים מאוד ביד ימין. אני לא מסוגל להרים להזיז או לעשות שום פעולה עם היד. האם יש קשר בין הדברים? איך ניתן לטפל בבעיה? תודה מראש, נסים

לקריאה נוספת והעמקה

נסים שלום אין מספיק פרטים לקבוע האם הכאבים ביד ימין קשורים לניתוח המעקפים. ממליץ לפנות לרופא המטפל ולמנתח הלב לבדיקה. בברכה דר' גיל בולוטין

08/10/2011 | 20:46 | מאת: חזי 48

לאחר עילפון בריצה הומלץ על החלפת מסתם אורטלי לאחר בדיקת אקו, יש לי עוד בדיקת מיפוי האם התוצאה יכולה ליהיות שונה לאחר כל הבדיקות ולא הצטרך ניתוח אני בריא לחץ דם ובדיקות תקינות עובד רגיל

לקריאה נוספת והעמקה

חזי שלום אין מספיק נתונים לענות על שאלתך. ממליץ שתבוא למשרדי להתייעצות. לתיאום תתקשר לאסתי או יעל בטלפון 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

שלום, אבא שלי, בן 64, גר באוקראינה, עבר כמה ניתוחי לב בעבר, צנתורים, בזמן האחרון מרגיש גרוע ובאולטראסאונד לב גילו לו שהפקיק אמור להשתחרר והוא חייב צנתור דחוף. באוקראינה זה מאוד מסובך, לכן אני רוצה שיעשו לו ניתוח בארץ.האם למישהו יש מושג כמה עולה צינתור לאזרח זר, משום שיעבור הרבה זמן עד שהוא יעשה עלייה וייקבל מעמד בארץ, אודה על ההמלצות.

לקריאה נוספת והעמקה

סטלה שלום תתקשרי לאנה האחראית בבית החולים רמב"ם על תיירות מרפא: 04-85462310 בברכה דר' גיל בולוטין

09/10/2011 | 13:29 | מאת: סטלה

25/09/2011 | 20:54 | מאת: ניקולא

האם ניתן להחליף מסתם מיטרלי או לתקנו בשיטת הצינתור? שמעתי שבצעו זאת בשיבא.

לקריאה נוספת והעמקה

ניקולא שלום עדיין לא ניתן להחליף מסתם מיטרלי בצנתור. יש התחלה של קליפ ששמים בצנתור לחיבור העלה המיטרלי, אבל זה מתאים למעט מאוד חולים. בברכה דר' גיל בולוטין

22/09/2011 | 11:30 | מאת: יהודה

עשיתי אקו לב וכך היה רשום בדף הסיכום בן 32 משקל 76 בדיקת אקו לב TTE מסתם טריקוספידלי - דלף מינמלי . והיה רשום -אוושה ססטולית נושפת קצרה בחוד 2/6 מה זה? האם תקין? והאם צריך מעקב בהמשך? והאם בדיקת אקו לב TTE היא בדיקה טובה לסיכום הבדיקה רשום- GOOD LV FUNCTION GOOD SYSTOLIC RV FUNCTION NORMAL VALVES תודה על היחס

לקריאה נוספת והעמקה

יהודה שלום מהחלק ששלחת נראה כי הבדיקה תקינה. בדיקת TTE (בדיקת אקו רגילה) היא בדיקה מצויינת שנותנת תשובה טובה על מצבו הכללי של הלב, מצב החדרים ותפקוד המסתמים. אבל, התשובה שלי דרך האינטרנט אינה במקום חזרה לרופא ששלך אותך לביצוע הבדיקה עם התשובה המלאה. בברכה דר' גיל בולוטין

18/09/2011 | 11:45 | מאת: shirv1

שלום רב , אנא עזרתכם , אבי מטופל כבר כ-10 שנים בתרופות עקב דופק גבוה (כ-160 ללא טיפול) ופירפור פרוזדורים. סופסוף עלה הרעיון להשתלת קוצב - האם זה נכון שיש מספר סוגים ?? מה מתאים לו במקרה כזה ?? האם אפשר לדרוש לדעת מה שמים לו ?? תודה מראש על כל תשובה....

לקריאה נוספת והעמקה

שלום את התשובות לשאלותיך תוכל לקבל אם תפנה להתייעצות עם קרדיולוג המתמחה בתחום של הפרעות קצב, אלקטרופיזיולוג. באיזור הצפון אני ממליץ על דר' בולוס מנהל היחידה ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

10/09/2011 | 19:11 | מאת: כספי יצחק

לפני כשנה עברתי ניתוח מעקפים אצלכם במחלקה לפני כשבוע הייתי מעורב בתאונת דרכים והופנתי לטיפול בצאור על ידי אלקטרודות. כ20 דקות מסיום הטיפול התחלתי להרגיש כאבים בצלעות בצד החזה שאלתי העם יש קשר והעם להמשיך בטיפול בברכה כספי יצחק

לקריאה נוספת והעמקה

יצחק שלום מאוד קשה לדעת מה הגורם לכאבים בחזה, האם הטיפול שעברת או התאונה. אם זה ממשיך להטריד אותך ממליץ להמשיך לבירור דרך רופא המשפחה. בברכה דר' גיל בולוטין

04/09/2011 | 13:50 | מאת: נתן

אשמח לקבל התיחסות לתוצאות בדיקת אקו דופלר ,אני קצת מודאג האם יש לי סיבה ? גילי הוא 60 ואני עוסק בספורט: אאורטה עולה - 32 שורש האאורטה - 36 פרוזדור(D-2) שמאלי - 45 שטח הפרוזדור(VC 4) השמאלי - 22 קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה - 30 קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה - 52 עובי במחיצה הבין חדרית - 10 עובי דופן אחורית - 10 מקטע פליטה נמדד של חדר שמאל - מסתם מיטרלי מבנה : ראובטי זרימה מיטרלית מפל לחצים מכסימלי - 8 מפל לחצים ממוצע - 3 סיכום: חדר שמאלי אינו מוגדל. תפקודו הגלובלי והאיזורי תקינים. מקטע הפליטה המוערך- 65%. עליה שמאלית אינה מוגדלת. חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים. המסתם המיטרלי מעובה,מסוייד,פתיחתו כיפתית ומוגבלת,עם עיבוי וקיצור מיתרים. העלה האחורי מקובע. מפלי הלחצים על פניוב מתאימים להצרות קלה. המסתם הויתני מעובה, אך פתיחתו ומהירויות הזרימה על פניו-תקינות. הודגמה אי ספיקה פולמונלית קלה. לא נצפה תפליט פריקארדיאלי. שורש האאורטה והאאורטה העולה ברוחב תקין.

נתן שלום אין מספיק נתונים. חסרים הנתונים על תפקוד ומידת ההיצרות האי ספיקה של המסתם המיטרלי. וכמובן הסרט עצמו. בגדול אם אתה מרגיש טוב, אין סיבה ללחץ, אבל מאוד מומלץ להתייעץ עם קרדיולוג שיראה אותך ואת הבדיקה המלאה. בברכה דר' גיל בולוטין

15/08/2011 | 11:26 | מאת: טלי

אני בת 39 עשיתי הולטר לב והבדיקה מצאה : נצפו זוגות של APCS 0-142 לשעה. נצפו 1 קטעי PAT . 5 פעימות על חדריות עוקבות במהירות עד 120 לדקה. מהירות מינימלית 55 מהירות מקסימלית 120 . מה זה אומר הממצאים האלה ?? תודה

טלי שלום הכתובת הנכונה לשאלותייך הוא קרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה. בצפון אני ממליץ על דר' בולוס מנהל היחידה לאלקטרופיזיולוגיה ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

07/08/2011 | 14:46 | מאת: מוטי ב

ביצעתי בדיקת אקו-לב וקיבלתי את התשובה הבאה- "תפקוד סיסטולי כולל של החדר השמאלי תקין . חדר שמאל בגודל תקין ודפנותיו אינן מעובות . עלי המסתם המיטרלי מעובים .רושם שיש צניחה של העלים בעיקר האחורי .דרך המסתם א ספיקה בינונית עד קשה מרכזית קדמית. מבנה ותפקיד במסתם האוארטלי תקין" השאלה שלי האם פעילות ספורטיבית מתונה טובה למסתם וללב , או שההיפך -יכולה לגרום לעומס יתר על המסתם הפגום ועל הלב ולפגוע בלב עצמו , או שההיפך - האם פעילות גופנית מתונה יכולה לדחות החמרה במצב המסתם? תודה מראש ושבוע טוב מוטי

מוטי שלום בעיקרון פעילות ספורטיבית מתונה מאוד טובה לבריאות. אולם, חשוב לדעת כיצד אתה מרגיש בזמן פעילות גופנית. בכל מקרה, אני ממליץ לפנות לקרדיולוג עם תשובת האקו ולאחר בדיקה שלך ושיחה איתך הוא יוכל להמליץ האם יש צורך בטיפול ואיזו פעילות גופנית מומלצת לך. בברכה דר' גיל בולוטין

06/08/2011 | 13:14 | מאת: אילן

היום אני בן 29 ובגיל 3 חודשים ממש שהייתי תינוק עברתי ניתוח לב ,לא יודע איך קוראים לניתוח אבל זה היה על סתימת חור של אחד החדרים בלב היום אני מרגיש טוב כלומר אין לי בעיה או כאבים בחזה אני אפילו מעשן חפיסה ביום משחק כדורגל וכדורסל מדי פעם ,עד גיל 5 בערך הייתי במעקב אצל קרדיולוג ואמרו שהכל בסדר ,כרגע אני לא במעקב כי אין צורך ....אולי בגיל 12 עשיתי בדיקה ללב וגם הכל היה בסדר בנוסף יש לי חרדת טיסה ,בעקבות טיסה במטוס הרקולס שם הרגשתי התקף חרדה או פניקה שגרם לי להרגשה לא נעימה בכלל של עוד שנייה אני מת או משהו ....עברתי תטיסה הזאת אומנם קצרה של חצי שעה אבל השאלה שלי היא האם אפשר לקבל התקף לב מחרדה ... כרגע יש לי הצעת עבודה בחו"ל מאד אטרקטיבית ומפתה אבל משום שיש לי חרדת טיסה ושעברתי ניתוח לב בעבר הרחוק מונע ממני ללכת על זה בכל הכוח האם זה רק בראש או שאני מסכן את עצמי אם אני ילך על ההצעה בסוף אשמח לקבל תשובה בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

אילן שלום למיטב הבנתי את קשר בין ניתוח הלב שעברת בגיל 3 חודשים לחרדה מטיסה. בנוסף אין סכנה להתקף לב בהקשר לניתוח שעברת בגיל 3 חודשים. סיגריות לעומת זאת, יכולות לקרב אותך להתקף לב, עקב הנזק המוכח שלהם לכלי הדם בכלל ולכלי הדם בלב בפרט. מציע לקבל עזרה כדי להתגבר על חרדת הטיסה וללכת באומץ על העבודה בחו"ל. בברכה דר' גיל בולוטין

שלום רב, עברתי את הניתוח הנ"ל בחודש אוקטובר 2010 בבית חולים רמב"ם ואני מרגישה טוב מאוד. כרגע אני זקוקה לטיפול שיניים הכוללים גרידת חניכיים והשתלת שיניים. הרופא שיניים שלי היה רוצה לקבל חוות דעתכם לטיפולים אלה וההנחיות המתאימות. תודה מראש, בברכה, רנה אטיאס

לקריאה נוספת והעמקה

רנה שלום שמח לקרוא שאת חשה בטוב. יש צורך בטיפול אנטיביוטי סביב טיפולי השיניים. בברכה דר' גיל בולוטין

03/08/2011 | 15:13 | מאת: שמעון ק

בן 55 לא שמן לא מעשן וספורטאי עד לתחילת בעיות הלב ליפני 6 חודשים הוחלף המסתם האורטלי שלי במסתם ביולוגי וזאת לאחר ניתוח ראשון לפני כ 4 שנים שבו ניסו לתקן את המסתם ללא הצלחה . עכשיו אני מרגיש מצוין לא מרגיש שום מגבלה . הרופא המנתח שאין לי מגבלות מאמץ כללי. אני רוכב אופניים ומאמץ את עצמי לפעמים ( בעליות ) מגיע לדופק 170 אני נזהר לא לא להישאר בתחום הדופק הזה ( אני רוכב עם חגורה + שעון דופק ) אני מצליח לרכב 40 קילומטר בלי הרגשת קושי גדולה מדי. שאלתי :האם לפי דעתכם אני מגזים במאמץ או שיש סכנה לשתל במאמץ האם הבלאי של השתל מואץ או מופחת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שמעון שלום למיטב ידיעתי אין שום מניעה מפעילות אירובית כמו שאתה מתאר לאחר ניתוח להחלפת המסתם האאורטלי. זה לא אמור להשפיע על הבלאי של המסתם. בברכה דר' גיל בולוטין

31/07/2011 | 14:41 | מאת: פאני

בעלי עשה בשבוע שעבר צילום חזה ונמצאו שינויים קלים בלינגולה. יש לציין כי בעלי עבר ניתוח מעקפים אצלכם במחלקה בתחילת פברואר 2011. לתשובתכם אודה. פאני זפרני 0542259393

לקריאה נוספת והעמקה

פאני שלום שינויים קלים בלינגולה נשמע כמשהו שאין לו משמעות קלינית. אבל, צריך לראות את הצילום בעיניים למסקנה סופית. את יכולה להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה דר' גיל בולוטין

31/07/2011 | 14:35 | מאת: פאני

פאני שלום מדובר באיזור בקצה האונה עם צורה של לשונית. בברכה גיל בולוטין

29/07/2011 | 05:47 | מאת: הבת הדואגת

שלום רב אימי בת 65 מאושפזת מזה חודשיים עקב קוצר נשימה לחצי דם גבוהים סוכר גבוהה ונוזלים בריאות טופלה בהמון משתנים ובסטרואידים עם הקלה משמעותית בסיטורציה עם זאת בשבוע האחרון התדרדרה הייתה ישנה מרבית היום והזדקקה למנת דם .הוחלט לעשות צינטור לאחר אקו לב עם הממצאים הבאים :חדר ימין בולט תפקודו מופחת הרחבה בעליה השמאלית הסתיידות בטבעת המסתם המיטראלי ובאזור העלה הקידמי אי ספיקה מיטראלית+מסתם אאורטלי מסויד היצרות אאורטלית בינונית ואי ספיקה קלה - בינונית אי ספיקה טריקוספידלית קשה לחץ ריאתי מוגבר במידה קשה תפליט פרקדיאלי מינמלי תפליט פלאורלי מיימת בעקבות ממצאים אלה והתדרדרות במצב הוחלט לעשות צינתור דו צדדי אבל הבעיה הייתה אי ספיקת כליות שממנה אמא סובלת לבסוף כן עשו צינותור אבל לצערי נתקלו בממצאים נוספים הסתבר שהעורק הראשי של הלב היה חסום במידה קשה פתחו עם בלון והוכנסו 3 תומכים מהחשש שלא תוכל להחזיק מעמד בצינתור בגלל קשיי נשימה תיקנו רק את העורק הראשי ושאר הבעיות לא פתרו היום יומיים אחריי שוב ירידה בסיטורציה ושוב צבירת נוזלים סוכר גבוהה ולחץ דם גבוה ובנוסף התגלה חיידק בדם הפחד שלי שנורא מפספסים את אמא והיא פשוט תלך האם נכון שאין מה לעשות עם הלחץ הריאתי?האם יש צורך בצינטור נוסף?החלפת מסתם?ניתוח?אני מוכנה להביא אותך בתור יועץ אם יש ביכולתך לעזור תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מצטער על התגובה המאוחרת. ממליץ באמת בהתייעצות נוספת עם קרדילוג או מנתח לב. בברכה דר' גיל בולוטין

24/07/2011 | 16:32 | מאת: זיו

מה גורם לפעימת לב?

זיו שלום תשובה מעשית. בתאי שריר הלב ישנן קבוצות תאים עם יכולות קיצוב שונות. איזור הנקרא SAN הוא המפעיל העיקרי של הקצב החשמלי העצמי שמפעיל את כל תאי שריר הלב, דרך מערכת חשמלית מיוחדת. בברכה דר' גיל בולוטין

21/07/2011 | 23:16 | מאת: חן

אני בחורה בת 39 עשיתי אקו לב השבוע . ולפי הממצאים יש לי PFO מה זה ?? ומה ההשלכות של זה לעתיד?? האם יש לזה טיפול ?? תודה

חן שלום PFO הוא חור קטן בין שתי העליות בתוך הלב. ה PFO קיים באופן טבעי בתקופת העוברות ונסגר בדר"כ לאחר הלידה. ברוב המקרים אין ל PFO השלכות ואין צורך בטיפול. במקרים מיוחדים אם יש צורך ניתן לסגור PFO בצנתור לב. ממליץ להיוועץ בקרדיולוג לקבל אישור שאין צורך בהתערבות. בברכה דר' גיל בולוטין

10/07/2011 | 00:45 | מאת: יערה

שלום וברכה! אימי בת 54 שתחיה אמורה לעבור שבוע הבא ניתוח לב פתוח שבו היא אמורה להחליף את השסתום לשסתום מכני. בגיל 7 היא כבר עברה ניתוח דומה שבו היא החליפה שסתום לביולוגי ויש צורך להחליפו שוב. רציתי לדעת פרטים לגבי הניתוח הזה, מה ההשלכות שלו? מחליפים שוב את השסתום מתישהו בחיים? התיפקוד לאחר הניתוח הוא רגיל או שיש קשיים אח"כ? תודה רבה לך ואשמח אם תענה לי על השאלות! שבוע טוב!

10/07/2011 | 22:55 | מאת: עמי נחום ברבר

שלום רב לך,אחרי שאחד הרופאים הנכבדים יענה לך על שאלתך נשמח לעזור לך במיסגרת העמותה בקניית מכשיר לבדיקת קרישת דם במידה ואימך תזדקק לו. אתרנוwww.sha4.info פלאפון0572777177

בביצוע אקו לב נמצא אצלי, כי יש דליפה מהמסתם אינני זוכרת כררגע איה מהם, שיש לי דליפה קחה באחד מהם ודליפה בינונית מהשני, מכיוון שרופאת קופת חולים לא הסבירה לי בדיוק במה הענין, ואמרה שזה לא מסוכן בגילי- 63, אודה לכם באם תסבירו לי במה הענין ואם זה מסוכן, יש גם מחלה ברקע שהיא הפרעה במטבולליזם של השריר, ככמעט ודאי וכתוצאה מכך יש מיופטיה של השריר, וכן גם היפו גליקמיה. אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה זה תודה נני

נני שלום אין מספיק פרטים לתת תשובה מפורטת. חשוב לדעת איך את מרגישה. בעיקרון ברוב המקרים של דלף במידה בינונית של המסתם אין צורך בהתערבות ניתוחית. מספיק מעקב בלבד ולעתים טיפול תרופתי בהתאם לממצא ולהרגשה הקלינית. ממליץ על התייעצות עם קרדיולוג. בברכה דר' גיל בולוטין דר' גיל בולוטין

01/07/2011 | 11:04 | מאת: עמי נחום ברבר

אנחנו עמותה שכל חבריה הורים לילדים עם מומי לב,מה שאומר שאנחנו יודעים לדבר איתך בגובה העיניים. כתובת אתר העמותה. www.sha4.info

לקריאה נוספת והעמקה

עזרה הדדית

03/07/2011 | 09:58 | מאת: עמי נחום ברבר

כל מהות הקמת העמותה היא עזרה להורים אשר נמצאים במקום שבו האתגרים לא פשוטים. 0572777177

20/06/2011 | 00:20 | מאת: אבי

90% מהדופק המירבי לגיל 63 דופק מקסימלי 141 לדקה א.ק.ג במנוחה קצב סינוס שינוי st\t לא טיפוסי .סגמנט st בלתי ספיצפי. מבחן 3.28דקות סופי mets 5 הגיע. קצב לב 90 157 לחץ דם 150\110 200\115 אין כאבי חזה כושר ירוד הגיע 100% מדופק מירבי לא נצפו תלונותלבביות או הפרעות קצב בדיקת מאמץ תקינה סבירת נמוכה לאיסכמי . האים לא כדאי לבצע

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום לא הבנתי מה השאלה. לפי הכתוב קרוב לוודאי שמבחן המאמץ שלך לא מעיד על בעייה של מחלת לב איסכמית. אולם אני ממליץ לחזור לקרדיולוג לתשובה מלאה עם כל החומר של הבדיקה ועם שיחה ובדיקה כללית שלך. בברכה דר' גיל בולוטין

14/06/2011 | 22:18 | מאת: אנונימי

אבא שלי עבר ניתוח מעקפים, הוא עבר אותו בהצלחה רבה וקרדיולוג אשר לו לחזור לעבודה סדירה. כאשר הוא אושפז עם התקפף הלב אובחן אצלו גם סוכרת. היום אנחנו חצי שנה לאחר הניתוח והוא מרגיש טוב מאוד, לגביי הסוכרת הוא מטפל בה בעזרת כדורים. אבא שלי מאוד דואג כי הוא נהג משאית וזה המקצוע שלו.. שלחו אותו לוועדה של משרד התחבורה ברחוב ההארבעה משהו כזה.. והא לא ישן בלילה מחששות.. האם יש ממה לחשוש או שהוא יוכל לחזור לנהוג ולעבוד על משאית באופן סדיר?? בתודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום למיטב ידיעתי את שום סיבה לא לחזור לעבודה כנהג משאית לאחר ניתוח מעקפים. בברכה דר' גיל בולוטין

14/06/2011 | 22:36 | מאת: אנונימי

גילו לו גם את הסוכר והוא מטופל בז'נוביה... לסכרת.. אבא שלי צעיר סה,כ בן 50 האם יש בעיה אם הסוכר?

02/06/2011 | 20:15 | מאת: עופר

שלום רב, שמי עופר ואני בן 36, אב לשני ילדים קטנים. בשנה החולפת התחלתי לחוש תחושה מוזרה כאילו דופק הלב שלי אינו סדיר, משהו כמו רפרוף בבית החזה. פניתי לקרדיולוג לבירור ועשיתי את כל הבדיקות הנדרשות - אקו לב, מבחן מאמץ והולטר ל 24 שעות. כל הבדיקות היו תקינות לחלוטין, וההוראה שקיבלתי היתה להמשיך לעשות הכל כרגיל ולקחת ולריאן אם אני מרגיש שאני בלחץ. מאחר והתחושה הזו חוזרת מפעם לפעם וגורמת לאי נוחות פיזית רבה וכן ללחץ (חשוב לי לציין שיש לי נטייה ללחץ נפשי) רציתי לשאול האם ניתן להמליץ לי על בדיקות נוספות, בירור מעמיק יותר או כל עיצה מועילה אחרת? תודה מראש, עופר

לקריאה נוספת והעמקה

עופר שלום בסך הכל עברת את כל הבדיקות הנדרשות. אם הרגשת את התופעה שאתה מתאר גם במהלך 24 השעות של ההולטר, ולא נצפה בתרשים שוב אירוע חריג, הכל בסדר. אם זה מתרחש לעיתים נדירות יותר, יתכן שיש מקום להולטר למשך 7 ימים לצורך חיפוש של אירוע שקורה בשכיחות נמוכה יותר כמו פרפור עליות. בברכה דר' גיל בולוטין

18/05/2011 | 21:25 | מאת: אבי

לעיתים רחוקות קורא לי שאני פיתאום מרגיש כמו כאב קטן בלב כזה כמו דקירות מתי שאני נושם מתי שזה קורה אם אני נושם חלש אז לא מרגישים כאב וזה לאט לאט עובר אבל אם אני נושם חזק אז יש כאילו דקירות בלב זה קורה לי לעיתים רחוקות הדבר הזה זה משהו רציני או שזה דבר שיכול ליקרות לכולם?

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום יש מספר סיבות למה שאתה מרגיש. זו גם תופעה די שכיחה. מה שחשוב לדעת שכאבים אלו מקורם במערכת השלד והשרירים של הגוף ולא מהלב. כלומר אין סיבה לדאגה. אם זה מאוד מפריע אפשר ללכת להיבדק, אבל כאמור אין חשש שכאב כמו זה שאתה מתאר מקורו בלב. בברכה דר' גיל בולוטין

14/09/2011 | 15:55 | מאת: קובי

לפחות פעמיים ביום אני מרגיש את אותן הדקירות שמתאר אבי. בשונה מאבי אני סובל מעקמת חמורה ומקיצור של גפת רגל ימין בכ- 3 ס"מ, דבר הגורם לי לצליעה ולהחמרת העקמת בעמוד השידרה. למחייתי אני עוסק בתחום התוכנה דבר המאלץ אותי לשבת מספר רב של שעות ביום מול מחשב ומיותר לציין כי בלילה אני סובל מכאבים איומים ומתעורר בבוקר עם כאבים חזקים מאוד בכל חלקי הגב. לפני מספר חודשים תוך כדי נהיגה הרגשתי כאבים בחזה וחולשה בכתף וביד שמאל ומיד מיהרתי להסיק מסקנות שנבעו מחרדה, פיניתי את עצמי לבית החולים. מבדיקות שנערכו בבית החולים שכללו אק"ג בדיקות דם וצילומי רנטגן של בית החזה נאמר כי לא קיימת בעיה בלב או בריאות. ושככל הנראה הכאבים נובעים עקב עיוות של עמוד השידרה ועצמות השלד ומשם הכאב מוקרן לבית החזה ומורגש ככאב בלב.

02/05/2011 | 15:33 | מאת: טליה

בתוצאות אקו לב צויין שהכל בגדר נורמל חוץ ממה שרשמתי. מה זה אומר? כיצד להמשיך מכאן? האם יש לזה קשר ללחץ שיש לי בחזה מיזה חודש? תודה רבה

טליה שלום אי ספיקה דיאסטולית של הלב משמעותה שהלב אינו מתרחב בצורה תקינה. זאת מניגוד לירידה בתפקוד הלב (אי ספיקה סיסטולית) שמשמעותה פגיעה בכושר ההתכווצות שלו. אי ספיקה דיאסטולית פחות ברורה לרוב הרופאים ופחות קלה לטיפול. ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג. יתכן שאין קשר בין הסימפטומים שלך לתשובת האקו. בהרבה מקרים לאי ספיקה דיאסטולית קלה אין השפעה על איכות החיים. בברכה דר' גיל בולוטין

28/04/2011 | 11:46 | מאת: ס

שלום, אימי בת 59 , נשלחה לבדיקת דופלר בעקבות דופק נמוך (38) , והטכנאי אמר לה שייש לה בעיה בשסתומים, שאינם סוגרים היטב את הפתחים, למה הטכנאי התכוון, והאם ישנו טיפול? (היא גם נשלחה לבדיקת אקו ומחכה לתוצאות) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התשובה המלאה תתקבל בבדיקת האקו. שסתומים (מסתמים) בלב ישנם ארבעה. תפקידם לאפשר לדם לעבור ממדור למדור ללא מגבלה ולמנוע את חזרת הדם לאחור. אם יש בעייה של אי ספיקת המסתם, המשמעות היא שהמסתם לא נסגר היטב והדם חוזר לאחור. לפעמים ניתן לטפל ולשפר את המצב על ידי טיפול תרופתי או מעקב בלבד ובמקרים של אי ספיקה קשה יש צורך לפעמים בניתוח לב לתיקון או החלפת המסתם. בברכה דר' גיל בולוטין

29/04/2011 | 09:21 | מאת: ס

תודה לך. 1. איך ניתן ע"י תרופה לאפשר למסתם לחזור לתפקד? 2. האם ייתכן מצב שבו מסתם לא תקין, יכול לגרום חלילה להתקף לב, או לדום לב? תודה.

25/04/2011 | 22:53 | מאת: סטודנטית שנה ב

שלום לך ד"ר הייתי רוצה את עזרתך, אני רואה הרבה מטופלים במחלקה אשר נוטלים נורמיטן ואנלדקס יחד , אני מבינה כי שתיהן מורידות לחץ דם ואני מבינה כי שתיהן ממשפחה שונה (חוסמי בטא+מעכבי ACEI) אך מאיזה סיבה אנו משלבים את 2התרופות הללו ? האם רק מהסיבה שיש להן השפעה חיובית אחת על השנייה? אשמח לעזרתך בבקשה :) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מקובל ונכון בהרבה מקרים לשלב בין שתי הקבוצות של התרופות (חוסמי בטא ומעקבי ACEI). גם בזכות המנגנון השונה להורדת לחץ דם וגם בגלל מנגנון והוכחות שונות לשמירה על תפקוד הלב לטווח ארוך במצבים שונים. בברכה דר' גיל בולוטין

15/04/2011 | 13:52 | מאת: יוסקה

לא מכבר עברתי מיפוי לב, לאחר מכן בדק אותי רופא וטען שהבדיקה היתה מיותרת והיא עלולה להיות נזק לכל החיים. מה האמת בדבריו ? להבנתי מוזרק לגוף חומר רדיואקטיבי בשם טליום (זמן מחצית החיים 74 שעות) מה כמות החומר המוזרק והאם אין לכך גם השפעה סביבתית ? יחד עמי נבדקו באותו יום כעשרה אנשים נוספים ולכל אחד מאיתנו יש בני משפחה שעמם אנו באים במגע האין בכך סכנה?

לקריאה נוספת והעמקה

יוסקה שלום למיטב ידיעתי אין סכנה משמעותית במיפוי לב, לא לך ולא לבני משפחתך. באופן כללי בכל בדיקה רפואית שכוללת קרינה או חומר רדיואקטיבי יש מידה קטנה ביותר של נזק מצטבר. לכן, חשוב לעבור בדיקות אלו כשיש לכך הצדקה קלינית. אולם, מכאן ועד למשפט כמו נזק בלתי הפיך המרחק רב. בברכה דר' גיל בולוטין

12/04/2011 | 09:49 | מאת: אפי

לקראת ניתוח קיסרי שלישיהיה לי קוצר נשימה ואחרי בדיקות שכללו גם אקו אובחנה אצלי היצרות בינונית של המסתם המיטרלי רציתי בבקשה לשאול מה הטיפול שמומלץ אני לוקחת דרלין60מ"ג כפול 3 פעמים ביום וכן פוסיד וסלו ק איך מטפלים בבעיה אני נורא מפחדת אם תוכל לעזור לי

לקריאה נוספת והעמקה

אפי שלום קשה לתת ייעוץ אישי באנטרנט. באופן כללי בהיצרות בינונית של המסתם המיטרלי צריך להתאים טיפול תרופתי באופן אישי לפי מצב המסתם והסימנים והסימפטומים שלך. במידה ואת מרגישה טוב, ניתן להמשיך בטיפול תרופתי ושמרני. במידה והמצב יחמיר יתכן שתזדקקי בעתיד להתערבות במסתם. ההתערבות יכולה להיות פתיחת המסתם עם בלון בצנתור או ניתוח לתיקון או החלפת המסתם. אני יודע שזה נשמע מעט מפחיד, אבל יתכן שלא תזדקקי להתערבות ובמידה וכן, הסכנה מאוד מאוד קטנה ואחוזי ההצלחה מאוד גבוהים. ההמלצה שלי בנתיים לפנות למעקב והתייעצות אצל רופא או מרפאה מתאימה. באיזור הצפון אני ממליץ על מרפאת המסתמים ברמב"ם בהנהלת דר' אגמון. בברכה דר' גיל בולוטין

05/04/2011 | 11:44 | מאת: א

שלום ביתי בת 4.5 שנים הופנתה לברור אוושה תוצאות אקו דופלר באסותא :" קיים פגם בעלה קדמי מיטראלי נראה כ CLEFT עם JET לאחור עד בינוני המחיצות נראו שלמות. קשת האורטה ומוצא העורקים הכליליים נראו תקינים. לאחר התייעצות במכון הלב בשניידר נאמר כי מדובר בפגם גנטי מולד הומלץ על ניתוח אם כי לא דחוף -שאלותיי הן- האם התוצאה משניידר היא חד משמעית וחובה לנתח או שביתי יכולה להמשיך לחיות ללא ניתוח? -הכיצד ייתכן פגם גנטי במידה ולא קיים אף מקרה דומה במשפחתי או במשפחת בעלי? מה הסיכון מול הסיכוי בניתוח מסוג זה? וכמה ניתוחים מסוג זה מתקיימים בארץ מידי שנה? האם היה מקרה מוות בארץ כתוצאה מנתוח כזה? האם קיימת טכנולוגיה שלא מחייבת תיקון פגם זה ללא ניתוח לב פתוח? מה זמן ההחלמה לאחר ניתוח כזה? והאם לאחריו חוזרים לחיות חיים רגילים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

א שלום קלפט בעלה המיטרלי הקידמי הוא פגם מולד ובהחלט יתכן שיקרה ללא שום מצב דומה במשפחה. הסיכויים להצלחה בניתוח טובים מאוד ובעקרון ההחלמה באשפוז כשבוע ולאחר עוד מספר שבועות חוזרים לפעילות מלאה וניתן לחיות חיים מלאים ורגילים. נכון להיום אין טכנולוגיה לתיקון הפגם ללא ניתוח. ממליץ להתייעץ עם דר' משעלי מתל השומר לפני החלטה סופית. בברכה, דר' גיל בולוטין