פגם בעלה קדמי מיטראלי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

05/04/2011 | 11:44 | מאת: א

שלום ביתי בת 4.5 שנים הופנתה לברור אוושה תוצאות אקו דופלר באסותא :" קיים פגם בעלה קדמי מיטראלי נראה כ CLEFT עם JET לאחור עד בינוני המחיצות נראו שלמות. קשת האורטה ומוצא העורקים הכליליים נראו תקינים. לאחר התייעצות במכון הלב בשניידר נאמר כי מדובר בפגם גנטי מולד הומלץ על ניתוח אם כי לא דחוף -שאלותיי הן- האם התוצאה משניידר היא חד משמעית וחובה לנתח או שביתי יכולה להמשיך לחיות ללא ניתוח? -הכיצד ייתכן פגם גנטי במידה ולא קיים אף מקרה דומה במשפחתי או במשפחת בעלי? מה הסיכון מול הסיכוי בניתוח מסוג זה? וכמה ניתוחים מסוג זה מתקיימים בארץ מידי שנה? האם היה מקרה מוות בארץ כתוצאה מנתוח כזה? האם קיימת טכנולוגיה שלא מחייבת תיקון פגם זה ללא ניתוח לב פתוח? מה זמן ההחלמה לאחר ניתוח כזה? והאם לאחריו חוזרים לחיות חיים רגילים? תודה רבה

א שלום קלפט בעלה המיטרלי הקידמי הוא פגם מולד ובהחלט יתכן שיקרה ללא שום מצב דומה במשפחה. הסיכויים להצלחה בניתוח טובים מאוד ובעקרון ההחלמה באשפוז כשבוע ולאחר עוד מספר שבועות חוזרים לפעילות מלאה וניתן לחיות חיים מלאים ורגילים. נכון להיום אין טכנולוגיה לתיקון הפגם ללא ניתוח. ממליץ להתייעץ עם דר' משעלי מתל השומר לפני החלטה סופית. בברכה, דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב