תוצאות מיפוי לב- האם לעבור צנתור.

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

30/01/2011 | 23:06 | מאת: חי

רקע : בגיל 39 בריא. אוושה שעברה בגיל מוקדם יותר ולא נשמעת היום. אקו לב לפני שנתיים תקין. אבא עבר ניתוח מעקפים בגיל 33. כל אחיו חולי לב. מזה 3 שבועות כאבי חזה במאמץ. פרופיל שומנים מעל הממוצע (לא בהרבה) מיפוי לב תקין למעט הממצאים הבאים : בעורק LAD : ספטום- פגם מילוי קטן- הפיך קדמי- פגם מילוי קטן הפיך חלקי. הממצאים מצביעים על חשד לאיסכמיה קלה בתפוצה של הlad. לאחר מאמץ ניכר ובדופק מירבי לגילו. הפרופוזיה ליתר דפנות חדר שמאל תקינה. ללא עדות לאוטם. ממצאים בא.ק.ג. ללא צניחות ST. מנוחה : דופק 72 לדקה. לחץ דם : 130/80. מאמץ : 11 דקות. שיא מאמץ 184. לחץ דם 160/70. הגיע לשלב 4. היה כאב קל במאמץ.

חי שלום יש מקום להתלבטויות בגלל הממצאים הסותרים. אבל, לאור הסיפור המשפחתי, נראה לי שכדאי ללכת על צנתור. ניתן לשקול גם CT וירטואלי. בהצלחה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב