מבקשת מידע

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

26/01/2011 | 19:19 | מאת: hanan

יש לי כמה שאלות בקשר לניתוח לב פתוח לסגירת ASD ויחבור ורידי ריאה למקום נורמלי :- 1. איך אתם מחברים את הורידים למקום הנכון ,על ידי תפרים ?? 2. האם תפרים אלה נשארים לכל החיים?? 3. איך אפשר להסתובב בימים ראשונים של הניתוח ועדיין צלעות החזה לא נלחמות אפילו איך להתקלח ?!!! 4. כשתופרים את העור בסיום הניתוח התפרים האלה ישארו כך כל החיים??!!

חנן שלום 1. יש כמה שיטות, המקובלת ביותר תפירת תלאי בעזרת תפרים בתוך העלייה הימנית כך שהדם מופנה לתוך העלייה השמאלית. 2. תפרים אלו נשארים לכל החיים (אינם נספגים), אבל הם פנימיים ולכן לא מפריעים לשום תפקוד. 3. בדר"כ מומלץ להתהלך תוך זמן קצר אחרי הניתוח ורצוי גם להתקלח. 4. התפרים שסוגרים את העור הם בדר"כ מסוג שנספג ונעלם לאחר מספר שבועות. בהצלחה דר' גיל בולוטין

07/02/2011 | 21:25 | מאת: יעקב

שלום! אני בגיל 70 לפני שלוש שנים עברתי השתלת שסתום מכני באורטה ואני מטופל בקומדין היום אני צריך לעשות שיקום פה שזה עקירות והשתלות והשאלה היא מה לקחת במקום קומדין ומהוא המינון המתאים אם משקלי הוא 105 ק''ג תודה....

מנהלי פורום ניתוחי לב