תוצאת בדיקת אקו-דופלר

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

18/01/2011 | 15:26 | מאת: ראמי

אני בן 35 : מזה כמה ימים אני סובל מכאבים בחזה המוקרנים ליד שמואל תחושה של קושי נשמה לפעמים המלווים לעתים רחוקות בסחרחורת. אני בד"כ אדם רגיש מאוד. היום: 18/01/11 עשיתי בדיקת אקו-דופלר+בדיקת מבחן מאמץ: ממצאים: המסתם המיטרלי:תקין-דליפת מזערית המסתם האאורטלי -3 עלים,תקין המסתם טריקוספידלי-דליפה מזערית 15 מסתם פולמונרי-תקין. בסוף נרשם לא נצפה ממצא פתלוגי משמעותי. בדיקת מאמץ תקינה-כושר גופני טוב. בסיום הבדיקה הרופא קרדיולוג אמר לי יש לך לב 10/10. השאילה היא: 1.בקשר לממצאים בבדיקת אקו-דופלר מזה דליפות זעירות ומה משמעותם?הרופא אמר לי זה נמצא אצל כולם מה דעתך בנושא ומה הסכנות ? 2.האם זאת נחשבת בדיקה תקינה?ומה אפשר לעשות? תודה מראש

ראמי שלום הבדיקות שלך תקינות. אין משמעות לדליפות הזעירות. אני חושב שאתה יכול להיות רגוע. אם הכאבים נמשכים, כדאי לחזור לרופא לחפש סיבות אחרות. אם אתה ממש לא רגוע ניתן לשקול ביצוע CT וירטואלי. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב