פורום ניתוחי לב

בפורום זה תוכלו להפנות שאלות בכל הנוגע לתחום כירורגית לב: טיפול כירורגי במחלת לב איסכמית, ניתוחי מעקפים עם מכונת לב-ריאה, ניתוחי מעקפים על לב פועם ללא שימוש במכונת לב-ריאה, מחלות ומצבים המערבים מסתמי הלב, תיקון והחלפה של מסתמים, טיפוליים כירורגיים באי-ספיקת הלב, טיפולים כירורגיים בהפרעות קצב כדוגמת פרפור פרוזדורים, ניתוחים חדשניים בגישות זעיר פולשניות וניתוחים של אבי העורקים (האאורטה).
675 הודעות
665 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב

06/08/2011 | 13:14 | מאת: אילן

היום אני בן 29 ובגיל 3 חודשים ממש שהייתי תינוק עברתי ניתוח לב ,לא יודע איך קוראים לניתוח אבל זה היה על סתימת חור של אחד החדרים בלב היום אני מרגיש טוב כלומר אין לי בעיה או כאבים בחזה אני אפילו מעשן חפיסה ביום משחק כדורגל וכדורסל מדי פעם ,עד גיל 5 בערך הייתי במעקב אצל קרדיולוג ואמרו שהכל בסדר ,כרגע אני לא במעקב כי אין צורך ....אולי בגיל 12 עשיתי בדיקה ללב וגם הכל היה בסדר בנוסף יש לי חרדת טיסה ,בעקבות טיסה במטוס הרקולס שם הרגשתי התקף חרדה או פניקה שגרם לי להרגשה לא נעימה בכלל של עוד שנייה אני מת או משהו ....עברתי תטיסה הזאת אומנם קצרה של חצי שעה אבל השאלה שלי היא האם אפשר לקבל התקף לב מחרדה ... כרגע יש לי הצעת עבודה בחו"ל מאד אטרקטיבית ומפתה אבל משום שיש לי חרדת טיסה ושעברתי ניתוח לב בעבר הרחוק מונע ממני ללכת על זה בכל הכוח האם זה רק בראש או שאני מסכן את עצמי אם אני ילך על ההצעה בסוף אשמח לקבל תשובה בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

אילן שלום למיטב הבנתי את קשר בין ניתוח הלב שעברת בגיל 3 חודשים לחרדה מטיסה. בנוסף אין סכנה להתקף לב בהקשר לניתוח שעברת בגיל 3 חודשים. סיגריות לעומת זאת, יכולות לקרב אותך להתקף לב, עקב הנזק המוכח שלהם לכלי הדם בכלל ולכלי הדם בלב בפרט. מציע לקבל עזרה כדי להתגבר על חרדת הטיסה וללכת באומץ על העבודה בחו"ל. בברכה דר' גיל בולוטין

שלום רב, עברתי את הניתוח הנ"ל בחודש אוקטובר 2010 בבית חולים רמב"ם ואני מרגישה טוב מאוד. כרגע אני זקוקה לטיפול שיניים הכוללים גרידת חניכיים והשתלת שיניים. הרופא שיניים שלי היה רוצה לקבל חוות דעתכם לטיפולים אלה וההנחיות המתאימות. תודה מראש, בברכה, רנה אטיאס

לקריאה נוספת והעמקה

רנה שלום שמח לקרוא שאת חשה בטוב. יש צורך בטיפול אנטיביוטי סביב טיפולי השיניים. בברכה דר' גיל בולוטין

03/08/2011 | 15:13 | מאת: שמעון ק

בן 55 לא שמן לא מעשן וספורטאי עד לתחילת בעיות הלב ליפני 6 חודשים הוחלף המסתם האורטלי שלי במסתם ביולוגי וזאת לאחר ניתוח ראשון לפני כ 4 שנים שבו ניסו לתקן את המסתם ללא הצלחה . עכשיו אני מרגיש מצוין לא מרגיש שום מגבלה . הרופא המנתח שאין לי מגבלות מאמץ כללי. אני רוכב אופניים ומאמץ את עצמי לפעמים ( בעליות ) מגיע לדופק 170 אני נזהר לא לא להישאר בתחום הדופק הזה ( אני רוכב עם חגורה + שעון דופק ) אני מצליח לרכב 40 קילומטר בלי הרגשת קושי גדולה מדי. שאלתי :האם לפי דעתכם אני מגזים במאמץ או שיש סכנה לשתל במאמץ האם הבלאי של השתל מואץ או מופחת ?

לקריאה נוספת והעמקה

שמעון שלום למיטב ידיעתי אין שום מניעה מפעילות אירובית כמו שאתה מתאר לאחר ניתוח להחלפת המסתם האאורטלי. זה לא אמור להשפיע על הבלאי של המסתם. בברכה דר' גיל בולוטין

31/07/2011 | 14:41 | מאת: פאני

בעלי עשה בשבוע שעבר צילום חזה ונמצאו שינויים קלים בלינגולה. יש לציין כי בעלי עבר ניתוח מעקפים אצלכם במחלקה בתחילת פברואר 2011. לתשובתכם אודה. פאני זפרני 0542259393

לקריאה נוספת והעמקה

פאני שלום שינויים קלים בלינגולה נשמע כמשהו שאין לו משמעות קלינית. אבל, צריך לראות את הצילום בעיניים למסקנה סופית. את יכולה להתייעץ עם רופא המשפחה. בברכה דר' גיל בולוטין

31/07/2011 | 14:35 | מאת: פאני

פאני שלום מדובר באיזור בקצה האונה עם צורה של לשונית. בברכה גיל בולוטין

30/03/2021 | 16:03 | מאת: חיים

שלחתי צילום של ה.c t.התשובה יגיע עם נודולים בקוטר 12.ממ.ובלינגולה 17.ממ.הם חדשים ולא היו בבדיקה הקודמת שלי העם אני בסיכון.כמו כן שינויים פיברואטלקטטים בפסדות.עם ספיקולציותועיבוי רקמתי מימין תעזור לי לאבין בבקשה.

29/07/2011 | 05:47 | מאת: הבת הדואגת

שלום רב אימי בת 65 מאושפזת מזה חודשיים עקב קוצר נשימה לחצי דם גבוהים סוכר גבוהה ונוזלים בריאות טופלה בהמון משתנים ובסטרואידים עם הקלה משמעותית בסיטורציה עם זאת בשבוע האחרון התדרדרה הייתה ישנה מרבית היום והזדקקה למנת דם .הוחלט לעשות צינטור לאחר אקו לב עם הממצאים הבאים :חדר ימין בולט תפקודו מופחת הרחבה בעליה השמאלית הסתיידות בטבעת המסתם המיטראלי ובאזור העלה הקידמי אי ספיקה מיטראלית+מסתם אאורטלי מסויד היצרות אאורטלית בינונית ואי ספיקה קלה - בינונית אי ספיקה טריקוספידלית קשה לחץ ריאתי מוגבר במידה קשה תפליט פרקדיאלי מינמלי תפליט פלאורלי מיימת בעקבות ממצאים אלה והתדרדרות במצב הוחלט לעשות צינתור דו צדדי אבל הבעיה הייתה אי ספיקת כליות שממנה אמא סובלת לבסוף כן עשו צינותור אבל לצערי נתקלו בממצאים נוספים הסתבר שהעורק הראשי של הלב היה חסום במידה קשה פתחו עם בלון והוכנסו 3 תומכים מהחשש שלא תוכל להחזיק מעמד בצינתור בגלל קשיי נשימה תיקנו רק את העורק הראשי ושאר הבעיות לא פתרו היום יומיים אחריי שוב ירידה בסיטורציה ושוב צבירת נוזלים סוכר גבוהה ולחץ דם גבוה ובנוסף התגלה חיידק בדם הפחד שלי שנורא מפספסים את אמא והיא פשוט תלך האם נכון שאין מה לעשות עם הלחץ הריאתי?האם יש צורך בצינטור נוסף?החלפת מסתם?ניתוח?אני מוכנה להביא אותך בתור יועץ אם יש ביכולתך לעזור תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מצטער על התגובה המאוחרת. ממליץ באמת בהתייעצות נוספת עם קרדילוג או מנתח לב. בברכה דר' גיל בולוטין

24/07/2011 | 16:32 | מאת: זיו

מה גורם לפעימת לב?

זיו שלום תשובה מעשית. בתאי שריר הלב ישנן קבוצות תאים עם יכולות קיצוב שונות. איזור הנקרא SAN הוא המפעיל העיקרי של הקצב החשמלי העצמי שמפעיל את כל תאי שריר הלב, דרך מערכת חשמלית מיוחדת. בברכה דר' גיל בולוטין

21/07/2011 | 23:16 | מאת: חן

אני בחורה בת 39 עשיתי אקו לב השבוע . ולפי הממצאים יש לי PFO מה זה ?? ומה ההשלכות של זה לעתיד?? האם יש לזה טיפול ?? תודה

חן שלום PFO הוא חור קטן בין שתי העליות בתוך הלב. ה PFO קיים באופן טבעי בתקופת העוברות ונסגר בדר"כ לאחר הלידה. ברוב המקרים אין ל PFO השלכות ואין צורך בטיפול. במקרים מיוחדים אם יש צורך ניתן לסגור PFO בצנתור לב. ממליץ להיוועץ בקרדיולוג לקבל אישור שאין צורך בהתערבות. בברכה דר' גיל בולוטין

10/07/2011 | 00:45 | מאת: יערה

שלום וברכה! אימי בת 54 שתחיה אמורה לעבור שבוע הבא ניתוח לב פתוח שבו היא אמורה להחליף את השסתום לשסתום מכני. בגיל 7 היא כבר עברה ניתוח דומה שבו היא החליפה שסתום לביולוגי ויש צורך להחליפו שוב. רציתי לדעת פרטים לגבי הניתוח הזה, מה ההשלכות שלו? מחליפים שוב את השסתום מתישהו בחיים? התיפקוד לאחר הניתוח הוא רגיל או שיש קשיים אח"כ? תודה רבה לך ואשמח אם תענה לי על השאלות! שבוע טוב!

10/07/2011 | 22:55 | מאת: עמי נחום ברבר

שלום רב לך,אחרי שאחד הרופאים הנכבדים יענה לך על שאלתך נשמח לעזור לך במיסגרת העמותה בקניית מכשיר לבדיקת קרישת דם במידה ואימך תזדקק לו. אתרנוwww.sha4.info פלאפון0572777177

בביצוע אקו לב נמצא אצלי, כי יש דליפה מהמסתם אינני זוכרת כררגע איה מהם, שיש לי דליפה קחה באחד מהם ודליפה בינונית מהשני, מכיוון שרופאת קופת חולים לא הסבירה לי בדיוק במה הענין, ואמרה שזה לא מסוכן בגילי- 63, אודה לכם באם תסבירו לי במה הענין ואם זה מסוכן, יש גם מחלה ברקע שהיא הפרעה במטבולליזם של השריר, ככמעט ודאי וכתוצאה מכך יש מיופטיה של השריר, וכן גם היפו גליקמיה. אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה זה תודה נני

נני שלום אין מספיק פרטים לתת תשובה מפורטת. חשוב לדעת איך את מרגישה. בעיקרון ברוב המקרים של דלף במידה בינונית של המסתם אין צורך בהתערבות ניתוחית. מספיק מעקב בלבד ולעתים טיפול תרופתי בהתאם לממצא ולהרגשה הקלינית. ממליץ על התייעצות עם קרדיולוג. בברכה דר' גיל בולוטין דר' גיל בולוטין

01/07/2011 | 11:04 | מאת: עמי נחום ברבר

אנחנו עמותה שכל חבריה הורים לילדים עם מומי לב,מה שאומר שאנחנו יודעים לדבר איתך בגובה העיניים. כתובת אתר העמותה. www.sha4.info

לקריאה נוספת והעמקה

עזרה הדדית

03/07/2011 | 09:58 | מאת: עמי נחום ברבר

כל מהות הקמת העמותה היא עזרה להורים אשר נמצאים במקום שבו האתגרים לא פשוטים. 0572777177

20/06/2011 | 00:20 | מאת: אבי

90% מהדופק המירבי לגיל 63 דופק מקסימלי 141 לדקה א.ק.ג במנוחה קצב סינוס שינוי st\t לא טיפוסי .סגמנט st בלתי ספיצפי. מבחן 3.28דקות סופי mets 5 הגיע. קצב לב 90 157 לחץ דם 150\110 200\115 אין כאבי חזה כושר ירוד הגיע 100% מדופק מירבי לא נצפו תלונותלבביות או הפרעות קצב בדיקת מאמץ תקינה סבירת נמוכה לאיסכמי . האים לא כדאי לבצע

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום לא הבנתי מה השאלה. לפי הכתוב קרוב לוודאי שמבחן המאמץ שלך לא מעיד על בעייה של מחלת לב איסכמית. אולם אני ממליץ לחזור לקרדיולוג לתשובה מלאה עם כל החומר של הבדיקה ועם שיחה ובדיקה כללית שלך. בברכה דר' גיל בולוטין

14/06/2011 | 22:18 | מאת: אנונימי

אבא שלי עבר ניתוח מעקפים, הוא עבר אותו בהצלחה רבה וקרדיולוג אשר לו לחזור לעבודה סדירה. כאשר הוא אושפז עם התקפף הלב אובחן אצלו גם סוכרת. היום אנחנו חצי שנה לאחר הניתוח והוא מרגיש טוב מאוד, לגביי הסוכרת הוא מטפל בה בעזרת כדורים. אבא שלי מאוד דואג כי הוא נהג משאית וזה המקצוע שלו.. שלחו אותו לוועדה של משרד התחבורה ברחוב ההארבעה משהו כזה.. והא לא ישן בלילה מחששות.. האם יש ממה לחשוש או שהוא יוכל לחזור לנהוג ולעבוד על משאית באופן סדיר?? בתודה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום למיטב ידיעתי את שום סיבה לא לחזור לעבודה כנהג משאית לאחר ניתוח מעקפים. בברכה דר' גיל בולוטין

14/06/2011 | 22:36 | מאת: אנונימי

גילו לו גם את הסוכר והוא מטופל בז'נוביה... לסכרת.. אבא שלי צעיר סה,כ בן 50 האם יש בעיה אם הסוכר?

02/06/2011 | 20:15 | מאת: עופר

שלום רב, שמי עופר ואני בן 36, אב לשני ילדים קטנים. בשנה החולפת התחלתי לחוש תחושה מוזרה כאילו דופק הלב שלי אינו סדיר, משהו כמו רפרוף בבית החזה. פניתי לקרדיולוג לבירור ועשיתי את כל הבדיקות הנדרשות - אקו לב, מבחן מאמץ והולטר ל 24 שעות. כל הבדיקות היו תקינות לחלוטין, וההוראה שקיבלתי היתה להמשיך לעשות הכל כרגיל ולקחת ולריאן אם אני מרגיש שאני בלחץ. מאחר והתחושה הזו חוזרת מפעם לפעם וגורמת לאי נוחות פיזית רבה וכן ללחץ (חשוב לי לציין שיש לי נטייה ללחץ נפשי) רציתי לשאול האם ניתן להמליץ לי על בדיקות נוספות, בירור מעמיק יותר או כל עיצה מועילה אחרת? תודה מראש, עופר

לקריאה נוספת והעמקה

עופר שלום בסך הכל עברת את כל הבדיקות הנדרשות. אם הרגשת את התופעה שאתה מתאר גם במהלך 24 השעות של ההולטר, ולא נצפה בתרשים שוב אירוע חריג, הכל בסדר. אם זה מתרחש לעיתים נדירות יותר, יתכן שיש מקום להולטר למשך 7 ימים לצורך חיפוש של אירוע שקורה בשכיחות נמוכה יותר כמו פרפור עליות. בברכה דר' גיל בולוטין

18/05/2011 | 21:25 | מאת: אבי

לעיתים רחוקות קורא לי שאני פיתאום מרגיש כמו כאב קטן בלב כזה כמו דקירות מתי שאני נושם מתי שזה קורה אם אני נושם חלש אז לא מרגישים כאב וזה לאט לאט עובר אבל אם אני נושם חזק אז יש כאילו דקירות בלב זה קורה לי לעיתים רחוקות הדבר הזה זה משהו רציני או שזה דבר שיכול ליקרות לכולם?

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום יש מספר סיבות למה שאתה מרגיש. זו גם תופעה די שכיחה. מה שחשוב לדעת שכאבים אלו מקורם במערכת השלד והשרירים של הגוף ולא מהלב. כלומר אין סיבה לדאגה. אם זה מאוד מפריע אפשר ללכת להיבדק, אבל כאמור אין חשש שכאב כמו זה שאתה מתאר מקורו בלב. בברכה דר' גיל בולוטין

14/09/2011 | 15:55 | מאת: קובי

לפחות פעמיים ביום אני מרגיש את אותן הדקירות שמתאר אבי. בשונה מאבי אני סובל מעקמת חמורה ומקיצור של גפת רגל ימין בכ- 3 ס"מ, דבר הגורם לי לצליעה ולהחמרת העקמת בעמוד השידרה. למחייתי אני עוסק בתחום התוכנה דבר המאלץ אותי לשבת מספר רב של שעות ביום מול מחשב ומיותר לציין כי בלילה אני סובל מכאבים איומים ומתעורר בבוקר עם כאבים חזקים מאוד בכל חלקי הגב. לפני מספר חודשים תוך כדי נהיגה הרגשתי כאבים בחזה וחולשה בכתף וביד שמאל ומיד מיהרתי להסיק מסקנות שנבעו מחרדה, פיניתי את עצמי לבית החולים. מבדיקות שנערכו בבית החולים שכללו אק"ג בדיקות דם וצילומי רנטגן של בית החזה נאמר כי לא קיימת בעיה בלב או בריאות. ושככל הנראה הכאבים נובעים עקב עיוות של עמוד השידרה ועצמות השלד ומשם הכאב מוקרן לבית החזה ומורגש ככאב בלב.

02/05/2011 | 15:33 | מאת: טליה

בתוצאות אקו לב צויין שהכל בגדר נורמל חוץ ממה שרשמתי. מה זה אומר? כיצד להמשיך מכאן? האם יש לזה קשר ללחץ שיש לי בחזה מיזה חודש? תודה רבה

טליה שלום אי ספיקה דיאסטולית של הלב משמעותה שהלב אינו מתרחב בצורה תקינה. זאת מניגוד לירידה בתפקוד הלב (אי ספיקה סיסטולית) שמשמעותה פגיעה בכושר ההתכווצות שלו. אי ספיקה דיאסטולית פחות ברורה לרוב הרופאים ופחות קלה לטיפול. ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג. יתכן שאין קשר בין הסימפטומים שלך לתשובת האקו. בהרבה מקרים לאי ספיקה דיאסטולית קלה אין השפעה על איכות החיים. בברכה דר' גיל בולוטין

28/04/2011 | 11:46 | מאת: ס

שלום, אימי בת 59 , נשלחה לבדיקת דופלר בעקבות דופק נמוך (38) , והטכנאי אמר לה שייש לה בעיה בשסתומים, שאינם סוגרים היטב את הפתחים, למה הטכנאי התכוון, והאם ישנו טיפול? (היא גם נשלחה לבדיקת אקו ומחכה לתוצאות) תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום התשובה המלאה תתקבל בבדיקת האקו. שסתומים (מסתמים) בלב ישנם ארבעה. תפקידם לאפשר לדם לעבור ממדור למדור ללא מגבלה ולמנוע את חזרת הדם לאחור. אם יש בעייה של אי ספיקת המסתם, המשמעות היא שהמסתם לא נסגר היטב והדם חוזר לאחור. לפעמים ניתן לטפל ולשפר את המצב על ידי טיפול תרופתי או מעקב בלבד ובמקרים של אי ספיקה קשה יש צורך לפעמים בניתוח לב לתיקון או החלפת המסתם. בברכה דר' גיל בולוטין

29/04/2011 | 09:21 | מאת: ס

תודה לך. 1. איך ניתן ע"י תרופה לאפשר למסתם לחזור לתפקד? 2. האם ייתכן מצב שבו מסתם לא תקין, יכול לגרום חלילה להתקף לב, או לדום לב? תודה.

25/04/2011 | 22:53 | מאת: סטודנטית שנה ב

שלום לך ד"ר הייתי רוצה את עזרתך, אני רואה הרבה מטופלים במחלקה אשר נוטלים נורמיטן ואנלדקס יחד , אני מבינה כי שתיהן מורידות לחץ דם ואני מבינה כי שתיהן ממשפחה שונה (חוסמי בטא+מעכבי ACEI) אך מאיזה סיבה אנו משלבים את 2התרופות הללו ? האם רק מהסיבה שיש להן השפעה חיובית אחת על השנייה? אשמח לעזרתך בבקשה :) תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מקובל ונכון בהרבה מקרים לשלב בין שתי הקבוצות של התרופות (חוסמי בטא ומעקבי ACEI). גם בזכות המנגנון השונה להורדת לחץ דם וגם בגלל מנגנון והוכחות שונות לשמירה על תפקוד הלב לטווח ארוך במצבים שונים. בברכה דר' גיל בולוטין

15/04/2011 | 13:52 | מאת: יוסקה

לא מכבר עברתי מיפוי לב, לאחר מכן בדק אותי רופא וטען שהבדיקה היתה מיותרת והיא עלולה להיות נזק לכל החיים. מה האמת בדבריו ? להבנתי מוזרק לגוף חומר רדיואקטיבי בשם טליום (זמן מחצית החיים 74 שעות) מה כמות החומר המוזרק והאם אין לכך גם השפעה סביבתית ? יחד עמי נבדקו באותו יום כעשרה אנשים נוספים ולכל אחד מאיתנו יש בני משפחה שעמם אנו באים במגע האין בכך סכנה?

לקריאה נוספת והעמקה

יוסקה שלום למיטב ידיעתי אין סכנה משמעותית במיפוי לב, לא לך ולא לבני משפחתך. באופן כללי בכל בדיקה רפואית שכוללת קרינה או חומר רדיואקטיבי יש מידה קטנה ביותר של נזק מצטבר. לכן, חשוב לעבור בדיקות אלו כשיש לכך הצדקה קלינית. אולם, מכאן ועד למשפט כמו נזק בלתי הפיך המרחק רב. בברכה דר' גיל בולוטין

12/04/2011 | 09:49 | מאת: אפי

לקראת ניתוח קיסרי שלישיהיה לי קוצר נשימה ואחרי בדיקות שכללו גם אקו אובחנה אצלי היצרות בינונית של המסתם המיטרלי רציתי בבקשה לשאול מה הטיפול שמומלץ אני לוקחת דרלין60מ"ג כפול 3 פעמים ביום וכן פוסיד וסלו ק איך מטפלים בבעיה אני נורא מפחדת אם תוכל לעזור לי

לקריאה נוספת והעמקה

אפי שלום קשה לתת ייעוץ אישי באנטרנט. באופן כללי בהיצרות בינונית של המסתם המיטרלי צריך להתאים טיפול תרופתי באופן אישי לפי מצב המסתם והסימנים והסימפטומים שלך. במידה ואת מרגישה טוב, ניתן להמשיך בטיפול תרופתי ושמרני. במידה והמצב יחמיר יתכן שתזדקקי בעתיד להתערבות במסתם. ההתערבות יכולה להיות פתיחת המסתם עם בלון בצנתור או ניתוח לתיקון או החלפת המסתם. אני יודע שזה נשמע מעט מפחיד, אבל יתכן שלא תזדקקי להתערבות ובמידה וכן, הסכנה מאוד מאוד קטנה ואחוזי ההצלחה מאוד גבוהים. ההמלצה שלי בנתיים לפנות למעקב והתייעצות אצל רופא או מרפאה מתאימה. באיזור הצפון אני ממליץ על מרפאת המסתמים ברמב"ם בהנהלת דר' אגמון. בברכה דר' גיל בולוטין

05/04/2011 | 11:44 | מאת: א

שלום ביתי בת 4.5 שנים הופנתה לברור אוושה תוצאות אקו דופלר באסותא :" קיים פגם בעלה קדמי מיטראלי נראה כ CLEFT עם JET לאחור עד בינוני המחיצות נראו שלמות. קשת האורטה ומוצא העורקים הכליליים נראו תקינים. לאחר התייעצות במכון הלב בשניידר נאמר כי מדובר בפגם גנטי מולד הומלץ על ניתוח אם כי לא דחוף -שאלותיי הן- האם התוצאה משניידר היא חד משמעית וחובה לנתח או שביתי יכולה להמשיך לחיות ללא ניתוח? -הכיצד ייתכן פגם גנטי במידה ולא קיים אף מקרה דומה במשפחתי או במשפחת בעלי? מה הסיכון מול הסיכוי בניתוח מסוג זה? וכמה ניתוחים מסוג זה מתקיימים בארץ מידי שנה? האם היה מקרה מוות בארץ כתוצאה מנתוח כזה? האם קיימת טכנולוגיה שלא מחייבת תיקון פגם זה ללא ניתוח לב פתוח? מה זמן ההחלמה לאחר ניתוח כזה? והאם לאחריו חוזרים לחיות חיים רגילים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

א שלום קלפט בעלה המיטרלי הקידמי הוא פגם מולד ובהחלט יתכן שיקרה ללא שום מצב דומה במשפחה. הסיכויים להצלחה בניתוח טובים מאוד ובעקרון ההחלמה באשפוז כשבוע ולאחר עוד מספר שבועות חוזרים לפעילות מלאה וניתן לחיות חיים מלאים ורגילים. נכון להיום אין טכנולוגיה לתיקון הפגם ללא ניתוח. ממליץ להתייעץ עם דר' משעלי מתל השומר לפני החלטה סופית. בברכה, דר' גיל בולוטין

28/03/2011 | 14:04 | מאת: דליה

שלום רב , מבקשת עצתכם .אמי עברה ניתוח להחלפת מסתם ,המסתם הוא ביולוגי .אך המסתם הסתייד אחרי 4 שנים .היא זקוקה למסתם אורטלי גודל 16 בשם סטיין ,אם אנני טועה .הסתבר לנו שאין עדיין כזה .האם ידוע לכם האם כבר נמצא מסתם בגודל כזה בארץ ,אם כן באיזה בית חולים?

דליה שלום נדיר שמסתם ביולוגי מסתייד כבר אחרי 4 שנים. גודל 16, אינו מספיק לרוב האנשים. אין מספיק פרטים לענות על שאלותייך. ממליץ לבוא להתייעצות. בברכה דר' גיל בולוטין

29/03/2011 | 21:39 | מאת: דליה

שלום דר גיל בולוטין ותודה על תשובתך. אני מוסיפה פרטים :אמי בת 86 ,עברה ניתוח לפני כ 4 שנים ,להחלפת מסתם ביולוגי .המסתם הסתייד. כעת היא סובלת מאי ספיקת לב חריפה . היא עברה אקו לב וכן אקו לב דרך הוושט. בתל השומר ובשערי צדק המומחים אמרו שבגלל שהיא קטנת גוף ורזה צריך מידת מסתם 16והתאמתו על ידי צנתור .בשני בתי החולים עדיין אין מסתם כזה עדיין.מכיון שהיא היתה בהרבה בדיקות ומאוד עייפה מההתרוצצות לבדיקות ולמקומות שונים ,אני מעדיפה להקל עליה על ידי כך שנקבל תשובה דרך הפורום . השאלה היא האם ידוע לך האם קיים מסתם גודל 16 בארץ ואם כן איפה? בתודה מראש ,דליה .

28/03/2011 | 12:49 | מאת: אורנית

לאחר פגישות עם שני רופאים עדין נותרו לי מס' שאלות: אבי העורקים שלי מורחב (46 מ"מ) ודליפה בינונית עד קשה ממסתם מיטרלי (בת 34, מעשנת, ללא הריונות, מצב בריאותי וגופני תקין). הניתוח אינו מוגדר כדחוף. אשמח לדעת אם יש מידע, או סטטיסטיקה המתייחסת ל: גיל המנותח, מין, כושר גופני, תזונה, הכנה מוקדמת נדרשת לגוף ולנשמה, התאוששות. האם קיימות גישות מערביות ומזרחיות לטיפול? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אורנית שלום אבי עורקים בקוטר 46 ממ' הוא גבולי במיוחד עם המסתם האאורטלי תקין עם שלושה עלים. גם דליפה בינונית עד קשה של המסתם המיטרלי לא בהכרח מחייבת ניתוח במיוחד אם את חשה בטוב. האם יש חשד לתסמונת מרפן? האם יש סיפור משפחתי? הגיל הצעיר הוא כמובן לטובתך, הסיכון של הניתוח קטן וההתאוששות מהירה יותר. ממליץ על התייעצות, אם את מעוניינת, תקבעי פגישה ותביאי את סרט האקו. בברכה דר' גיל בולוטין

13/03/2011 | 19:18 | מאת: עמי נחום ברבר

במידה ותרצו שנגיש לכם יד,במידה ואתם מרגישים לבד ברגעים לא קלים אלו,פנו אלינו נשמח לעזור.-0572777177

לקריאה נוספת והעמקה

?

13/03/2011 | 16:12 | מאת: חיים

אני בן 52,אדם בריא ב"ה,הלכתי לגסטרואנטרולוג על מנת לקבל הפנייה לקולונוסקופיה, בבדיקה שערך הפרופ' מצא כי בלב "A2 מעט מודגש ואוושה סיסטולית דרגה 2/6 מסוג הזרקה בנקודה אאורטלית,בטן רכה ללא רגישות/גושים וממליץ על לברר את הממצא הקרדיאלי ע"י בדיקת אקו לב" רציתי לשאול האם אני אמור לעשות אקו לב רגיל או במאמץ, והיכן אני יכול לבצע זאת אפילו באופן פרטי באזור ירושלים

חיים שלום אפשר לבצע אקו לב רגיל. המטרה היא לבדוק האם המסתמים בלבך מתפקדים כראוי. בהצלחה דר' גיל בולוטין

שלום. עברתי ניתוח מסתמים מורכב לפני כארבעה חודשים בו החלימו לי 2 מסתמים אחד ביולוגי ואחד מכני. הכל עבר בשלום ברוך השם אך יש לי בעיה ברגל שמאל מהברך ומעלה. סיפרו לי שהמכונת לב ריאה הייתה מחוברת לרגל הזו. מאותו היום כל כמה דקות יש לי זרמים ברגל, המקום רדום לפעמים ויש לי כאבים. עשיתי כל מיני בדיקות בביה"ח כולל בדיקת כלי דם ועורקים ולא מצאו כלום אבל אני יודעת שיש בעיה זה כואב ומציק. מה יכולה להיות הבעיה? אשמח ואודה מראש לתגובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום יתכנו מספר סיבות. אם ההתחברות למכונת לב ריאה היתה דרך עורקי הרגל, אז יתכן שהכאב נובע מפגיעה בעצב באיזור. בכל מקרה, אם למנתח שלך אין פתרון, אני מציע לפנות למרפאת כאב. בברכה דר' גיל בולוטין

07/03/2011 | 19:18 | מאת: קרן

שלום רב, אשמח לקבל עזרה. אימי בת 54,עברה ניתוח לב לפני 8 שנים בו החליפו לה את המסתם למסתם אורטלי עקב רשרושים בלב, המסתם לא מתפקד וכל חצי שנה היא עושה אקו לב, נכון לעכשיו יש החמרה והמסתם מתפקד רק 65,לצערי לא אוכל לומר לך אם זה אחוז אך מתארת לעצמי שאתם בטח מבינים מה הכוונה. הגוף שלה מייצר שומן אשר מקשה על תפקוד המסתם,דק' אלבו הוא הרופא המטפל שלה. ,ונאמר לה שאם תהיה החמרה והמסתם יתפקד רק על 70 יהיה צורך בניתוח חוזר. חשוב לי לציין שאימי נכנסה לניתוח כאשר המסתם היה על 80 וכשהיא יצאה מהניתוח המסתם היה על 40 . השאלות שלי הן כאלה: א.מה עושים כשהגוף מייצר כל הזמן שומן שפוגע במסתם, כל 7 שנים היא תצטרך לפתוח ולסגור את הלב?, מה גם שזה מאוד מפחיד ומסוכן ואמא שלי לא הולכת ונהיית צעירה . ב.אין אופציה אחרת להחליף מסתם? ,משהו פחות מסוכן?שמעתי שאנשים בן 80 עושים להם ניתוח בצורה אחרת,למה אי אפשר לעשות זאת לאנשים צעירים? ג.הייתי שמחה אם הייתם יכולים להמליץ על רופא טוב שעובד עם קופת חולים כללית בכדי לקבל חוות דעת נוספת. תודה רבה מראש. קרן בשם אימי ורד.

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום הפרטים לא לגמרי ברורים. האם המסתם שהושתל לפני שמונה שנים היה מכני (אמור להמשיך לתפקד גם 30 שנים) או ביולוגי (לא מקובל להשתילו בגיל 46)? בכל מקרה ניתוח לב שני אפשרי עם סיכון מעט יותר גבוה. אבל, מומלץ להמנע חניתוח שלישי ולכן יש לתכנן טוב את הניתוח השני במידה וידרש, כך שאמך לא תזדקק לנוסף. מוזמנים להתייעצות (לתיאום עם מזכירתי 04-8542631) בברכה דר' גיל בולוטין

06/03/2011 | 15:31 | מאת: מאיר בן ארמון

עברתי ניתוח מעקפים יצאתי מחדר ניתוח מרוב כאבים פרקתי את כל המכשירים לאחר השחרור צונתרתי המעקב היה סתום והלב נפגע בחדר שמאל וחודש היתי מורדם מונשם

לקריאה נוספת והעמקה

מאיר שלום נדיר, אבל לצערנו עלול לקרות. מקווה שהיום אתה מרגיש יותר טוב. דר' גיל בולוטין

03/03/2011 | 23:14 | מאת: רועי

שלום, אבא שלי סבל מפרפור פרוזדורים לפני כשנה בערך.. מאז מטופל בתרופות להורדת לחץ הדם. וכמובן באספירין מלפני 15 שנה שעבר התקף לב. הוא בן 59. עוד לפני אישור הפרדקסה,אמרו לו לקחת קומדין. הוא אינו מוכן לקחת את התרופה,פשוט מעצלות וחוסר הבנה של הסיכונים. האם ישנה אפשרות לקבל את הפרדקסה במקום הקומדין אף על פי שהוא לא ניסה עדיין את הקומדין? מפני שהבנתי שזה רק לכאלה שמטופלים בקומדין ..מדוע לא לתת את התרופה כטיפול אופטימלי עוד לפני הקומדין?

לקריאה נוספת והעמקה

רועי שלום פרדקסה היא תרופה חדשה שלפי מחקר שפורסם לאחרונה, יעילה כמו קומדין ללא הצורך בבדיקות הדם התכופות במקרים של פרפור עליות. בארץ התרופה עדיין לא בסל, ועלותה כ 850 ש"ח בחודש. אני משער שהיא תיכנס לסל בעתיד. בנתיים, צריך להמשיך עם קומדין. בברכה דר' גיל בולוטין

12/03/2011 | 22:21 | מאת: עמי נחום ברבר

אנו יכולים לעזור ברכישת מכשיר קטן ונוח לבדיקה ביתית של רמת קרישת הדם,פלאפון-0572777177

02/03/2011 | 14:46 | מאת: נעה גולדשמידט

אני כותבת עבודת חקר על פרפור פרוזדורים והאובייקט שלי מושתל קוצב לב. אשמח לקבל עזרה בנושא.(מאמרים וכד')

לקריאה נוספת והעמקה

CTSNET.org

10/03/2011 | 09:41 | מאת: נעה גולדשמידט

קצת קשה לי עם האנגלית, יש מאמרים בעברית בנושא? אני אשמח!

02/03/2011 | 00:14 | מאת: אלי

אימי נפטרה בגיל 40 כתוצאה מהמחלה. אני בן 23 ועובר בדיקות שגרתיות אחת לשנתיים. (א.ק.ג, אקו, הולטר...). הייתי שמח לשמוע על חידושים וטיפולים חדשניים שייש למחלה. (אני יודע שהעניין לא יותר מידי מפותח והטיפול מוגבל מאוד- קוצבים בד"כ..) אך אם יש איזה תקווה חדשה שתוכלו לבשר עליה אשמח לשמוע. כמו כן אם יש איזה אתר או מקור ידע אחר שאוכל למצוא בו חומר על המחלה, בעברית, אשמח... תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום אין כיום טיפולים ניתוחיים מאוד מוצלחים לבעייה למעט השתלת לב. לכל האופציות האחרות, יותר נכון שתתייעץ עם קרדיולוגים. בברכה דר' גיל בולוטין

25/02/2011 | 13:46 | מאת: ישראל

אני בן 66, 4 חדשים אחרי ניתוח מעקפים. אחרי הניתוח ניתקפתי שיעול ובהמשך מלווה גם בליחה. עד היום זה לא מרפה ממני. אני סבלן אבל התחלתי לחשוש שזה לא יעבור. מה דעתך? בתודה. רגב, אינני לוקח שום תרופה חדשה.

לקריאה נוספת והעמקה

ישראל שלום אני מציע לוודא שאתה לא לוקח אחת מהתרופות מקבוצת אייס אינהיביטור (קפוטן, קפטופריל וכו') שעלולות לגרום לשיעול. בנוסף צילום חזה, לוודא שאין מעט נוזל מסביב לריאות. אם הכל תקין, הרבה סבלנות. בברכה דר' גיל בולוטין

22/02/2011 | 23:14 | מאת: ריבי

אימי בת 68 לאחר ניתוח מפרצת שוחררה לביתה כעבור 6 ימים.ביום השחרור היתה לאחי חתונה, היא התמוטטה והגיעה לבית חולים סורוקה ששם בוצע הניתוח ביצעו המון בדיקות התגלה פרפור , ובct אנגיו ישנם נוזלים, התחילה לקבל קלקסן פעמיים ביום . השאלה שלי מה זה אומר נוזלים והאם זה מסוכן ? והאם יכול להגרם פרפור אחרי ניתוח כזה? אודה אם תענה על שאלתי בהקדם

לקריאה נוספת והעמקה

ריבי שלום ניתוח אנאוריזמה הוא ניתוח מורכב עם סיכוי לסיבוכים לא מעטים. פרפור עליות ונוזלים הם חלק מהסיבוכים המוכרים. ברוב המקרים הדברים מסתדרים בטיפול תרופתי. גם הזמן פועל לטובה ויש המשך התאוששות. איני יכול לתת תשובה יותר ספציפית, כיוון שאין לי פרטים מדוייקים. מציע להמשיך ולסמוך על הרופאים בסורוקה. בברכה דר' גיל בולוטין

18/02/2011 | 14:12 | מאת: אבי

שלום רב. עברתי צינתור לפני יומיים בשני עורקים ונקבע לי לקחת פלביקס 75 מ''ג לשנה השאלה היא האם ניתן לצרוך אלכוהול בכמות סבירה בתקופת הטיפול.. תודה

אבי איני מכיר סיבה לא לצרוך אלכוהול עם פלביקס. להיפך, צריכת כוס יין אדום ביום (או מנת אלכוהול אחרת) הוכחה כיעילה להורדת תמותה ממחלות לב. בברכה דר' גיל בולוטין

16/02/2011 | 01:48 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 71. פעילה גופנית. ללא בעיות סוכרת, וגם הכולסטרול מאוזן ע"י סטטינים. יש לי תופעה של פרפור פרוזדורים. בעקבות כך אני מקבלת מזה מס' שנים נורמיטן וגם אספירין 100 מ"ג לדילול דם. לפני שבועיים עברתי אירוע מוחי קל שנגרם ע"י קריש שנגרם כנראה כתוצאה מהפרפור. היה שיתוק בצד ימין שחלף לאחר כרבע שעה+הפרעה קלה בדיבור שחלפה ברובה. מאז האירוע אני לוקחת אספירין 200 מ"ג ופלביקס 75 מ"ג. האם זה מספיק או שאני צריכה לקחת קומדין או פרדקסה? האם קומדין/פרדקסה לא מסכנים את מצבי לכיוון של דימום במוח? אני לא רוצה להגיע למצב של אריאל שרון. האם יש פתרון שבכלל ימנע את הפרפור ואת היווצרות קרישי הדם בעקבותיו?

לקריאה נוספת והעמקה

יעל שלום למיטב ידיעתי יש המלצה ברורה לקחת קומדין או פרדקסה לאנשים הסובלים מפרפור עליות. הסכנה לדימום במוח קטנה משמעותית מהסכנה לאירוע מוחי בגלל הפרפור. יש פתרונות שכוללים אבלציה (צריבה) של העלייה בצנתור, ממליץ להתייעץ עם רופא קרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה. בברכה דר' גיל בולוטין

לאחר ניתוח החלפת מסתם אאורטלי למלאכותי,החלפת אאורטה עולה ושלושה מעקפים אני מטופל בקביעות בקומדין+גלוקומין+נאובלוק+קרסטור. אני נוטל את רוב התרופות הללו בערב לאחר יום העבודה,כדי שלא תשפענה עלי בעבודה. לאחרונה, לאחר אכילת פרי,בד"כ פרי הדר תוקפת אותי סחרחורת קשה עד כדי נפילה. האם ידועה תופעה כזו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אלי שלום לא מוכרת לי התופעה. ממליץ לבדוק ערכי סוכר בדם וכמובן לחצי דם. אם מאוד נמוכים יש לשקול ירידה במינון חוסמי הבטא (נאובלוק). בברכה דר' גיל בולוטין

14/02/2011 | 14:48 | מאת: נל

לד"ר בולוטין אבי עבר ניתוח מעקפים לפני 5 שנים. ברצוני לדעת האם גם אני יצטרך לעבור את אותו הניתוח. אני אדם שלא מעשן עושה פעילות גופנית ושומר על תזונה נכונה

לקריאה נוספת והעמקה

נל שלום גורמי הסיכון למחלת לב הם מרובים ועל רובם אפשר להשפיע: יתר לחץ דם סכרת כולסטרול עישון הגורם המשמעותי החמישי הוא הנטייה הגנטית. אבל, אם תדאג לטפל או למנוע את ארבעת גורמי הסיכון העיקריים האחרים, תקטין במידה משמעותית את הסיכון לחלות במחלת לב ולהזדקק בעתיד לניתוח מעקפים. בברכה דר' גיל בולוטין

10/02/2011 | 11:31 | מאת: רואן

שלום רב. 1.כמה זמן אחרי ניתוח לב פתוח צריכים לכסות את הצלקת ?? 2.מתי אתחיל להרגיש בהתערבות הזאת כלומר אין קוצר נשימה חולשה בגוף......?? 3.האם יש מאכלים מיוחדים שעוזרים לעצם החזה להילחם במהירות ??? 4. יש לי בעיה בבית ששני ההורים שלי מעשנים מנסה תמיד להתרחק מהם האם זה משפיע ?? 5.האם זה מסוכן אם יש הפרשות במקום הניתוח?? תודה מכל הלב

לקריאה נוספת והעמקה

רואן שלום מקווה שאת ממשיכה להרגיש טוב. 1. ברגע שהצלקת יבשה לחלוטין, אין צורך לחבוש אותה. 2. תרגישי את ההשפעות הטובות של הניתוח לאחר מספר שבועות. 3. פשוט לאכול טוב ומגוון. לצורך עלייה מהירה ברמת ההמוגלובין רצוי בשר אדום בשבועות הראשונים. 4. לכל אדם וגם לך לא מומלץ להיות זמן ממושך בקרבת אנשים שמעשנים. 5. אם יש הפרשה מהצלקת רצוי שרופא מהמחלקה יראה את הצלקת על מנת להעריך אם יש צורך לעשות משהו. בנתיים לשמור אותה נקייה ולשטוף במקלחת פעמיים ביום. בברכה דר' גיל בולוטין

05/02/2011 | 20:06 | מאת: מ

שלום, אני בהריון תאומים. לאחד מהם הודגם Tetralogy of Fallot With Absent Pulmonary Valve עורק ריאה ימני רחב. לא הודגם בברור עורק ריאה שמאלי, שהיה צפוי להיות אף הוא מורחב. יש סיכוי קטן שהוא אינו מחובר לעורק ריאה ראשי שמוצאו מאאורטה או מסעיף שלו, או שאינו קיים. נמסר לנו שאנומליה של עורק ריאה שמאלי עלולה להקשות על טיפול ניתוחי בילד. שאלתי - היכן ואצל מי מומלץ לנתח לאחר הלידה? האם בארץ יש די נסיון בתיקון מום מסוג זה?

לקריאה נוספת והעמקה

מ שלום למיטב ידיעתי יש בארץ ניסיון רב בניתוחים של מומים כאלו. אני ממליץ להתייעץ עם דר' משעלי, שמבצע את ניתוחי הילדים והתינוקות בתל השומר וברמב"ם. בהצלחה דר' גיל בולוטין

רקע : בגיל 39 בריא. אוושה שעברה בגיל מוקדם יותר ולא נשמעת היום. אקו לב לפני שנתיים תקין. אבא עבר ניתוח מעקפים בגיל 33. כל אחיו חולי לב. מזה 3 שבועות כאבי חזה במאמץ. פרופיל שומנים מעל הממוצע (לא בהרבה) מיפוי לב תקין למעט הממצאים הבאים : בעורק LAD : ספטום- פגם מילוי קטן- הפיך קדמי- פגם מילוי קטן הפיך חלקי. הממצאים מצביעים על חשד לאיסכמיה קלה בתפוצה של הlad. לאחר מאמץ ניכר ובדופק מירבי לגילו. הפרופוזיה ליתר דפנות חדר שמאל תקינה. ללא עדות לאוטם. ממצאים בא.ק.ג. ללא צניחות ST. מנוחה : דופק 72 לדקה. לחץ דם : 130/80. מאמץ : 11 דקות. שיא מאמץ 184. לחץ דם 160/70. הגיע לשלב 4. היה כאב קל במאמץ.

לקריאה נוספת והעמקה

חי שלום יש מקום להתלבטויות בגלל הממצאים הסותרים. אבל, לאור הסיפור המשפחתי, נראה לי שכדאי ללכת על צנתור. ניתן לשקול גם CT וירטואלי. בהצלחה דר' גיל בולוטין

29/01/2011 | 20:20 | מאת: רואן

יש לי ניתוח לב פתוח בעוד 3 ימים .. הניתוח יתבצע במרכז החזה אבל שם יש לי שיער קטן כמעט לא נראה האם יש צורך להסיר אותו ???????????

לקריאה נוספת והעמקה

רואן מסירים את השיער היכן שיעבור החתך בניתוח. הסיבה, להוריד את הסכנה לזיהום. אם יש מעט שיער וכמעט שאינו נראה, שוקלים בהתאם. בהצלחה דר' גיל בולוטין

26/01/2011 | 19:19 | מאת: hanan

יש לי כמה שאלות בקשר לניתוח לב פתוח לסגירת ASD ויחבור ורידי ריאה למקום נורמלי :- 1. איך אתם מחברים את הורידים למקום הנכון ,על ידי תפרים ?? 2. האם תפרים אלה נשארים לכל החיים?? 3. איך אפשר להסתובב בימים ראשונים של הניתוח ועדיין צלעות החזה לא נלחמות אפילו איך להתקלח ?!!! 4. כשתופרים את העור בסיום הניתוח התפרים האלה ישארו כך כל החיים??!!

לקריאה נוספת והעמקה

חנן שלום 1. יש כמה שיטות, המקובלת ביותר תפירת תלאי בעזרת תפרים בתוך העלייה הימנית כך שהדם מופנה לתוך העלייה השמאלית. 2. תפרים אלו נשארים לכל החיים (אינם נספגים), אבל הם פנימיים ולכן לא מפריעים לשום תפקוד. 3. בדר"כ מומלץ להתהלך תוך זמן קצר אחרי הניתוח ורצוי גם להתקלח. 4. התפרים שסוגרים את העור הם בדר"כ מסוג שנספג ונעלם לאחר מספר שבועות. בהצלחה דר' גיל בולוטין

07/02/2011 | 21:25 | מאת: יעקב

שלום! אני בגיל 70 לפני שלוש שנים עברתי השתלת שסתום מכני באורטה ואני מטופל בקומדין היום אני צריך לעשות שיקום פה שזה עקירות והשתלות והשאלה היא מה לקחת במקום קומדין ומהוא המינון המתאים אם משקלי הוא 105 ק''ג תודה....

25/01/2011 | 19:19 | מאת: ברוך

שלום רב, אני בן 59 סובל מיזה שנים מההתרחבות של האאורטה , כיום לאחר בדיקת אקו לב בגודל הגיע ל5 ס"מ. הומלץ לי לעבור את הניתוח בהקדם עקב גילי הצעיר וסיכויי החלמה מיירבים. רציתי לשאול מה הליך הניתוח? איזה צינור מכניסים ללב? כמה זמן ניתוח? זמן החלמה? האם על פי הממצאים היית ממליץ לנתח? מלבד זה הינני אדם בריא. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

ברוך שלום בניתוח אנחנו מתחברים למכונת לב ריאה ומחליפים את האאורטה המורחבת בצנור דקרון. הניתוח אורך כשלוש שעות, וזמן ההחלמה משתנה, בדר"כ באישפוז כחמישה עד שבעה ימים. אוכל לתת לך המלצה יותר מבוססת אם ללכת לניתוח רק אם אראה אותך בעצמי ואת הבדיקות שלך. מאוד חשוב לדעת אם למסתם האאורטלי שלך יש שניים או שלושה עלים. אם תרצה לבוא להתייעצות, תאם מול אסתי או יעל 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

18/01/2011 | 15:26 | מאת: ראמי

אני בן 35 : מזה כמה ימים אני סובל מכאבים בחזה המוקרנים ליד שמואל תחושה של קושי נשמה לפעמים המלווים לעתים רחוקות בסחרחורת. אני בד"כ אדם רגיש מאוד. היום: 18/01/11 עשיתי בדיקת אקו-דופלר+בדיקת מבחן מאמץ: ממצאים: המסתם המיטרלי:תקין-דליפת מזערית המסתם האאורטלי -3 עלים,תקין המסתם טריקוספידלי-דליפה מזערית 15 מסתם פולמונרי-תקין. בסוף נרשם לא נצפה ממצא פתלוגי משמעותי. בדיקת מאמץ תקינה-כושר גופני טוב. בסיום הבדיקה הרופא קרדיולוג אמר לי יש לך לב 10/10. השאילה היא: 1.בקשר לממצאים בבדיקת אקו-דופלר מזה דליפות זעירות ומה משמעותם?הרופא אמר לי זה נמצא אצל כולם מה דעתך בנושא ומה הסכנות ? 2.האם זאת נחשבת בדיקה תקינה?ומה אפשר לעשות? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ראמי שלום הבדיקות שלך תקינות. אין משמעות לדליפות הזעירות. אני חושב שאתה יכול להיות רגוע. אם הכאבים נמשכים, כדאי לחזור לרופא לחפש סיבות אחרות. אם אתה ממש לא רגוע ניתן לשקול ביצוע CT וירטואלי. בברכה דר' גיל בולוטין

15/01/2011 | 18:45 | מאת: חן

שלום : אני לוקח תוספים , על בסיס יומי : 1. אומגה 3 – 1000 2. מולטיויטמין 3. ויטמין C 4. 10Q השאלה שלי : אני מעוניין לדעת המיקרה של ניתוח (לפני עקירה כירורגית) , וגם עשיית קעקוע , איזה תוספים אני צריך להפסיק וכמה זמן לפני ? ביקר מבחינת קרישת הדם ... אבל לא רק. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום האמת? אני לא יודע. אני משער ומקווה שמי שממליץ לך על השימוש בתוספים אלו יכול לענות לך על השאלות. בברכה דר' גיל בולוטין

14/01/2011 | 00:20 | מאת: עדי

שלום סבי חולב לב והוא נימצא עם קוצב לב הניתוח נעשה לפני חצי שנה היום הוא התמוטטת ולפי הנתונים יש לו מים בריאות רציתי לדעת מה זה אומר ואם זה קשור ורציתי גם לדעת מה הטיפול הנכון ואין אפשר לשפר את האיכות החים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדי שלום כאשר אומרים "מים בריאות" מתכוונים בדר"כ לגודש ראתי. הסיבה לכך היא ברוב המקרים ירידה בתפקוד הלב. יש לכך טיפולים מסוגים שונים, תלוי בגורם. בדר"כ טיפול תרופתי עם משתנים עוזר. חשוב לעשות בדיקת אקו לגלות את הסיבה ולוודא שהקוצב עובד בצורה תקינה. בברכה דר' גיל בולוטין

27/03/2013 | 20:33 | מאת: סאמר

12/01/2011 | 13:21 | מאת: מור

אני בן 40 ועברתי מיפוי לב במאמץ. התוצאות הן:מיפוי מעורר חשד לאיסכמיה אינפרו-פוסטריורית קלה "לב וורטיקלי". בספקט נצפתה ירידה ב-EF במאמץ. הממצאים בפרפוזיה לא מסבירים את החדר המורחב והירידה ב-EF. מה אומרת הבדיקה? מה צריך לעשות הלאה? האם צריך צנתור או טיפול תרופתי מספיק? האם צריך לחזור על הבדיקה? האם יש משמעות לעבודה במשמרות במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

מור שלום ממליץ להשלים עם בדיקת אקו של הלב. אם גם בבדיקה זו לא יהיה הסבר לירידה בתפקוד הלב ולההרחבתו, נראה לי שכדאי להמשיך לצנטור. בברכה דר' גיל בולוטין

10/01/2011 | 12:02 | מאת: מאיר לוי

שלום רב, 1. לאחרונה אובחנה אצלי אי-ספיקת לב והגדלת חדר שמאלי ואני עדיין בבירור.כן אובחנתי בסי.טי. כחולה אמפיזמה בריאות והותחל טיפול בספריבה. 2. אבקש לדעת איך מגיעים אליכם לבדיקת אבחון ויעוץ אצל מומחה קרדיולוג. 3. בנוסף אני נכה-צה"ל בשיעור - 74% לצמיתות עקב פציעה בקרב במלחמת שלום הגליל,האם המצב של דחק ומתח נפשי גרמו לבעיות בלב ולאי ספיקת לב? 4. כמו כן אבקש לברר כיצד מקבלים חוות דעת רפואית משפטית על מצבי וממה נובעות הבעיות וכמה זה יעלה? אודה לכם על תשובתכם בהקדם.

לקריאה נוספת והעמקה

מאיר שלום אתה יכול לקבוע תור אצל קרדיולוג ברמב"ם דרך מרכז המידע, את הקישור אליו אני מצרף מטה. או בטלפון 1-700-50-51-50 http://www.rambam.org.il/%D7%A8%D7%9E%D7%91%D7%9D+info/%D7%9E%D7%A8%D7%9B%D7%96+%D7%9E%D7%99%D7%93%D7%A2+%D7%A8%D7%9E%D7%91%D7%9D/ בברכה דר' גיל בולוטין

10/01/2011 | 09:33 | מאת: גילי

שלום אני בת 50 סובלת מפרפור כרוני בגלל הצרות של המסתם מטופלת בקומדין וקרדילוק שמעתי על פרדקסה - אם אני הוגה נכון את השם וכמובן רוצה מאוד להחליף את הקומדין שאלתי איפה יש יותר מידע על התרופה למי היא לא מתאימה למי כן אשמח לקבל מידע בנושא תודה גילי

לקריאה נוספת והעמקה

גילי שלום נכון, התרופה החדשה באמת מבטיחה שיפור באיכות החיים לסובלים מפרפור עליות. למיטב ידיעתי, התרופה עדיין לא בסל וניתן להשיגה רק באופן פרטי. ממליץ לפנות לאלקטורפיזיולוג לקבלת עוד פרטים ועזרה. בברכה דר' גיל בולוטין

09/01/2011 | 11:32 | מאת: דניאל

ד"ר בולוטין שלום. שאלתי אותך שאלה ב25/06/10, וענית לי שאני מוזמנת לבוא ליחידת האקו ברמב"ם וכן ליצור קשר עם מזכירתך על מנת לדון בשאלות שהעלתי.(בקצרה:PFO אחרי TIA, PE חולף, מטופלת בקומדין, הומוזיגוטית לפקטורII) מאז הייתי אצל פרופ לורבר ותחילה הוא לא רצה לצנתר אותי מאחר וטען כי היות ואני אמשיך לקחת קומדין לכל החיים הוא לא חושב שיוכל לשפר ולהקל על איכות החיים. לאחר שיחת ועידה עם ההמטולוג שלי מתה"ש, ביחד עם פרופ לורבר וד"ר שוורץ (אף הוא הבנתי מרמב"ם) הוחלט לנסות לסגור את הדלף בצינתור. זה זמן מה שאני מתלוננת על כאבים בחזה בזמן מאמץ. תוצאות אקו במאמץ- התפתחות של היפוקינזיה אנפרובזאלית. נשלחתי בשל גילי הצעיר(הובהר לי כי אם הייתי בת 60 ההמלצה הייתה צינתור)לצינתור וירטואלי CTA קורונרי, והמשך בהתאם לתוצאות. מאחר ויש לי היפרקולסטרולמיה, מטופלת בקרסטור 40 ואזיטרול 10. למרות זאת ערכי LDL- 144. הוחלט להתחיל ניאספן, מינון 500 מ"ג כהתחלה ולעלות מינון בהדרגה. שאלותי: האם אני צריכה לחשוש מהצינתור כשיש לי מצב של היפוקנזיה??? מדוע צינתור לסגירת PFO נעשה בהרדמה?? נרשם לי במכתב- מוזמנת לצינתור בהרדמה לסגירת PFO עם בקרת אקו ושת. ומה יכול לקרות אם הצינתור נכשל??אני חוששת כאמור בשל דעות חלוקות בנושא, מאחר ובתה"ש דחו אפשרות של צינתור..... תודה רבה ממש זקוקה לדעתך, מאחר והפעולה אכן תהיה ברמב"ם...חשוב לי לדעת מה המדיניות שלכם....

לקריאה נוספת והעמקה

גילי שלום מהן תוצאות ה CT הוירטואלי? איני חושב שיש סיבה לחשש בגלל היפוקינזיה, אבל תלוי במידת חומרתה. קשה לי לתת ייעוץ יותר משמעותי דרך האינטרנט. אני ממליץ לסמוך על דר' לורבר. בברכה דר' גיל בולוטין