המלצות לגבי ניתוח לב בתינוק

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

05/02/2011 | 20:06 | מאת: מ

שלום, אני בהריון תאומים. לאחד מהם הודגם Tetralogy of Fallot With Absent Pulmonary Valve עורק ריאה ימני רחב. לא הודגם בברור עורק ריאה שמאלי, שהיה צפוי להיות אף הוא מורחב. יש סיכוי קטן שהוא אינו מחובר לעורק ריאה ראשי שמוצאו מאאורטה או מסעיף שלו, או שאינו קיים. נמסר לנו שאנומליה של עורק ריאה שמאלי עלולה להקשות על טיפול ניתוחי בילד. שאלתי - היכן ואצל מי מומלץ לנתח לאחר הלידה? האם בארץ יש די נסיון בתיקון מום מסוג זה?

מ שלום למיטב ידיעתי יש בארץ ניסיון רב בניתוחים של מומים כאלו. אני ממליץ להתייעץ עם דר' משעלי, שמבצע את ניתוחי הילדים והתינוקות בתל השומר וברמב"ם. בהצלחה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב