ניתוח לב פתוח... שאלות

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

28/03/2011 | 12:49 | מאת: אורנית

לאחר פגישות עם שני רופאים עדין נותרו לי מס' שאלות: אבי העורקים שלי מורחב (46 מ"מ) ודליפה בינונית עד קשה ממסתם מיטרלי (בת 34, מעשנת, ללא הריונות, מצב בריאותי וגופני תקין). הניתוח אינו מוגדר כדחוף. אשמח לדעת אם יש מידע, או סטטיסטיקה המתייחסת ל: גיל המנותח, מין, כושר גופני, תזונה, הכנה מוקדמת נדרשת לגוף ולנשמה, התאוששות. האם קיימות גישות מערביות ומזרחיות לטיפול? תודה רבה

אורנית שלום אבי עורקים בקוטר 46 ממ' הוא גבולי במיוחד עם המסתם האאורטלי תקין עם שלושה עלים. גם דליפה בינונית עד קשה של המסתם המיטרלי לא בהכרח מחייבת ניתוח במיוחד אם את חשה בטוב. האם יש חשד לתסמונת מרפן? האם יש סיפור משפחתי? הגיל הצעיר הוא כמובן לטובתך, הסיכון של הניתוח קטן וההתאוששות מהירה יותר. ממליץ על התייעצות, אם את מעוניינת, תקבעי פגישה ותביאי את סרט האקו. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב