פורום ניתוחי לב

בפורום זה תוכלו להפנות שאלות בכל הנוגע לתחום כירורגית לב: טיפול כירורגי במחלת לב איסכמית, ניתוחי מעקפים עם מכונת לב-ריאה, ניתוחי מעקפים על לב פועם ללא שימוש במכונת לב-ריאה, מחלות ומצבים המערבים מסתמי הלב, תיקון והחלפה של מסתמים, טיפוליים כירורגיים באי-ספיקת הלב, טיפולים כירורגיים בהפרעות קצב כדוגמת פרפור פרוזדורים, ניתוחים חדשניים בגישות זעיר פולשניות וניתוחים של אבי העורקים (האאורטה).
664 הודעות
637 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב

או תיקונים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום מזה תקופה ארוכה במספר מחלקות בארץ מבוצעים תיקונים והחלפות של המסתם המיטרלי בשיטה זעיר פולשנית. במחלקה לניתוחי לב ברמב"ם זו הגישה העיקרית לחולים שזקוקים לתיקון או החלפה של המסתם המיטרלי. בברכה דר' גיל בולוטין

17/09/2008 | 15:56 | מאת: דנה

עברתי ניתוח לב פתוח לפני כ-6 חודשים ברצות הברית, כאן אני גרה. החליפו לי שסתום באאורטה כיוון שהוא לא נסגר טוב והדם זרם גם לכיוון הנגדי במהלך הניתוח "חירום" הלב לא תיפקד והייה צורך לשתי מעקפים (יש לציין שעד היום אני מיתמודדת עם "השוק" על כל מה שעברתי) היום אני מתפקדת הכל כמעט רגיל לוקחת קומידין for the rest of my life... השאלה שלי היא אם הכל כבר תוקן, והפגם תוקן האם אני נקראת "חולת לב"? ואם כן, אז למה? הרי מה שהייה מקולקל תוקן.... מנסה להיתמודד ולהבין תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום מתנצל על התשובה המאוחרת. קשה לתת תשובה מדוייקת, אך כיוון שהיה צורך בשני מעקפים קרוב לוודאי שהייתה חסימה בכלים הקורונרים או נגרמה חסימה כזאת בניתוח. אם עכשיו את חשה בטוב והלב מתכווץ באופן תקין, צריך מעקב של קרדיולוג רק כדי לוודא שהלב ממשיך לתפקד באופן תקין והמעקפים עובדים בצורה טובה. בברכה דר' גיל בולוטין

10/09/2008 | 17:11 | מאת: פילו

שנים רבות יש לי צניחות st 1.0 אופקיות.אני מטופל טיפול שמרני . אין לי בעיות אחרות ,כל בדיקות דם תקינות. מיפוי טליום אחרון הראה עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית בדופן אחורי בדופק מטרה. אקו לב ללא מאמץ תקין ,ואני ממתין לבדיקת אקו במאמץ.

06/09/2008 | 19:39 | מאת: שימשי

לכבוד ד"ר גיל שלום שמי שמעון אני נכה קשה עם פגיעה רב מערתית סובל מיתר - לחץ דם ממאיר מחלת לב ותעוקת חזה במנוחה משתמש באיזוקת בן 5 עד 6 פעמים ביום מטופל במונונית פעמיים ביום 20 מ"ג + פרוקור לשאלתי האים יש תרופות שיכולות לעזור יותר טוב ? קראתי מאמר רפואי על תרופה קרסטור שגם טובה ללחץ דם ולהורדת קולסטרול וגם משחררת סתימות בעורקים . האם היא נמצאת בסל התרופו%F

לקריאה נוספת והעמקה

שימשי שלום עושה רושם שאתה מטופל היטב, אבל הייתי ממליץ להיוועץ עם קרדיולוג האם יש מקום לעוד טיפול תרופתי. חשוב מאוד לדעת האם ביצעת צנתור של העורקים הקורונרים, יתכן שניתן לעזור לך בפתיחת חסימות בצנתור או בניתוח. בברכה דר' גיל בולוטין

08/09/2008 | 16:17 | מאת: שימשי

לד"ר גל בולוטין שלום רב תודה לתשובתך המהירה ביצעתי צנתור על העורקים הקורונרים ניסו לעזור לי בצינתור נוסף ה7 במספר האחרון בשנת 2006 ונמצא טרשת הכל העורקים בעיקר בחלקים הדיסטליים לאחר דיון מחלקתי הוחלט כי אינני מעומד לרווסקולריזציה . מחלתי העיקרית הינה לחצי הדם הגבוהים .ונמצא מחלה תלת כליתית. בצנתור האחרון בזמן הצנתור עלה לחץ דם ל 320 ואיבדתי הכרה והונשמתי . הצינתור שעברתי לאחר יעוץ של פרופסור קידר מבית חולים רמב"ם גם הוא לא המליץ על ניתוח מעקפים . גם גרדיולוגים מכרמל לא ממליצים לעבור ניתוח מעקפיים כי עברתי אירוע מוחי . האם טיפול בקרסטור יעזור ליתר לחץ דם ויכל לעזור בפתיחת סתימות והורדת קולסטרול ? תודה לתשובתך מראש בברכה שימשי

05/09/2008 | 10:52 | מאת: דן

שלום רב אני חולה קרדיומיופטיה היפרטרופית של חוד הלב כבר 8 שנים לערך. כמעט מידי שנה אני מבצע מיפוי לב. כל פעם מופיע אותה בעיה במיפוי : " עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית הפיכה בדופן אפיקלי בהתאמה לחוד ההיפרטרופי הידוע " . ראוי לציין שאני סובל כאבים בעת מאמץ , וכן מקוצר נשימה .(אין לי הצרויות בעורקים הכליליים ). ברצוני לשאול: התופעה של איסכמיה רציפה לאורך שנים , האם אינה פוגעת בלב ? ואם כן מה הפגיעה? הרי אותו אזור אינו מקבל דם באופן סדיר שנים ארוכות. בברכה דן

לקריאה נוספת והעמקה

דן שלום שאלותך חשובות. אין אפשרות לתת תשובה חד משמעית. יתכן נזק ללב, אבל אם המיפוי מראה תפקוד לב תקין וכנ"ל באקו אז קרוב לוודאי שלא נגרם נזק משמעותי ללב. בברכה דר' גיל בולוטין

01/09/2008 | 12:13 | מאת: יקי

שלום רב אודה לך אם תואיל נא להסביר המושג : LVH ולהסביר לי משמעותו. בברכה יקי

לקריאה נוספת והעמקה

יקי שלום משמעות הקיצור: היפרטרופיה של חדר שמאל. הכוונה שהחדר השמאלי בלב מעובה יותר מהנורמה. המשמעות מאוד משתנה, ממצב כמעט נורמלי אצל ספורטאים ועד מחלת לב שמחייבת מעקב ואף טיפול. בברכה דר' גיל בולוטין

30/08/2008 | 11:39 | מאת: לי

שלום .... היתי רוצה את דעתכם עזרתכם בעיניין אבי בן 63 וסובל מנשימה יש לו מכשיר לנשימה בבית לפני כ14 שנה לקה בהתקף לב והפסיק לעשן.... ביום א האחרון הובל לטיפול נמרף מחשש להתקף של אסמה ולאחר מכן הוסבר שיכול להיות שקיבל דום לב...כי עשו לי חשמל עליי לציין שהוא כבר בבית מיום חמישי באותו שבוע שוחרר לביתו... אך אני דואגת ומאוד... רציתי לשאול ממה גורם לדום לב ? ומה השתקמות בעקבות זה (אני יודעת שהוא התעצבן באותו יום למרות שהוא לא אדם עצבני ואם זה דבר שחוזר אצל אנשים שוב חס וחלילה אשמח לתשובתכם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לי שלום דום לב יכול להיגרם מסיבות רבות. גם השיקום לאחר דום לב מאוד תלוי במצב של החולה לפני במהלך ואחרי האירוע. לכן, אין באפשרותי לתת לך תשובה מפורטת בלי לקבל פרטים רבים נוספים. קרוב לוודאי שרופא המשפחה שמכיר את אביך יכול לענות על שאלותיך. בברכה דר' גיל בולוטין

28/08/2008 | 16:40 | מאת: איה

בעלי ואביו עברו התקפי לב בגיל מאוד צעיר בעלי אובחן כסובל מטרשת עורקים האם ניתן לאתר גן למחלות לב והאם ניתן כבר לערוך לילדים (בן שבע ושתיים עשרה) בדיקות מיוחדות כדי לעקוב אחרי התפתחות טרשת העורקים במידה וזאת כתוצאה מגנטיקה. תודה איה

לקריאה נוספת והעמקה

איה שלום למיטב ידיעתי באופן פרקטי כיום ניתן לבדוק אצל ילדים רמות כולסטרול ובמקרים נדירים יש צורך להתחיל טיפול כבר בגיל צעיר. בברכה דר' גיל בולוטין

27/08/2008 | 11:13 | מאת: איב

לפני שנתיים עברתי ניתוח של 3 מעקפים בעקבות אוטם בשריר הלב . אני סובל מטרשת עורקים , סכרת, כולסטרול לסוגיו . מצבי הרפואי כיום משביע רצון מכל הבחינות מלבד בעיה אחת .יש לי קושי בנשימה מיום הניתוח ועד היום ( נשללה כל בעיה איסכמית ). קושי שלא מפריעה ברמת תפקוד יומית אולם מאוד מציקה לי . יש ימים שזה מופיע לי כמה שעות ביום ,יש ימים שאחרי שינת צהריים אני קם עם קושי בנשימה לשעתיים שלוש ואז זה עובר . הקושי בנשימה מביאה לפעמים למצב שהדיבור שלי הופך לחלש . יש ימים שעקב הקושי בנשימה אני מרגיש לחץ קל ברקה כמו כן בעליית מדרגות אני מרגיש לחץ קל בחזה וקושי בנשימה אשר עובר מיד בסיום עליית המדרגות (להזכירך: אין לי בעיה אסכמית.בדוק . כמו כן תפקודי ריאות תקינים ) בשבוע האחרון עקב החום הכבד והלחות הגבוה קושי הנשימה נמצא ברמה יומית ולא עוזב אותי (דבר שלא מפריע לי למשל , להתאמן בחדר כושר "קרדיוסטייל" של מכבי ) בשינה אין לי כל בעיה ואני לא קם בגלל קושי בנשימה . שאלתי היא : האם יכול להיות שזה סמפטום/תופעת לוואי של אחרי ניתוח ואני אצטרך לחיות עם הקושי הזה כל חיי ?יר הלב .

שלום באמת קשה להסביר את קוצר הנשימה, אם אומנם הלב והריאות תקינים. האם נבדקו כל התרופות שאתה לוקח, לחלקן יש תופעות לוואי שיכולות להסביר את התופעה. אני ממליץ לעבור בדיקה מקיפה אצל רופא פנימי טוב שיעבור על כל התרופות וישקול את הצורך בבדיקות נוספות וייעוץ קרדיולוג ופולמונולוג במידת הצורץ. בברכה דר' גיל בולוטין

27/08/2008 | 12:21 | מאת: איב

מה זה פולמונולוג ? (אגב בהמשך לתשובתך אני משתמש ב- קרטיה , טריטייס 1.25 ,קרדילוק 1.25 , לוסק וסימוביל 40 ) .

שלום ד"ר אני בת 38 עם הצרות מסתם אורטלי מסויד ביקוספידלי 0.75 ומפל מקסימלי100 וממוצע 80 ללא סמפטומים האם לדעתך דרוש ניתוח דחוף? האם אפשר להחליף מסתם אורטלי במסתם בארץ? או בחול? מה סכויי ההצלחה והאם מסוכן יותר מניתוח לב או פחות? ושאלה נוספת בתקופה האחרונה כפעמיים מבלי לעשות פעילות גופנית נתפסה לי כתף שמאל ביחד עם הצואר כאילו שריר נתפס ואחרי כמה דקות השתחרר ללא כאבים בחזה האם זה שייך ללב? או סמפטומים מהמסתם המוצר שלי? המון תודה ד"ר

לקריאה נוספת והעמקה

אורה שלום יש ויכוח על תזמון הניתוח של היצרות המסתם האורטלי במידה ואין סמטומים. צריך לעבור על בדיקת האקו בצורה מפורטת כדי להחליט. בנוסף בחלק מהמקרים הסובלים מההיצרות מורידים את רמת הפעילות כדי להימנע מסימפטומים. קשה לדעת האם "היתפסות השרירים" שאת מתארת קשורה ללב. צריך עד פרטים. בעיקרון ניתוח להחלפת המסתם הוא ניתוח יחסית פשוט למנתח לב ואין שום סיבה לעשותו בחו"ל. סיכויי ההצלחה מאוד גבוהים במיוחד לאשה צעירה ובריאה כמוך. אני ממליץ על אקו אצל קרדיולוג שמתמחה בתחום, לצורך החלטה על תזמון הניתוח. אם את מעוניינת אני יכול להמליץ באופן אישי על ביצוע אקו כאן ברמב"ם לצורך קבלת החלטה משותפת קרדיולוג ומנתח. בברכה דר' גיל בולוטין

ומפל לחצים של 100? או שזה מסוכן?אין לי סמפטומים אבל כשאני עולה קומה 1 או 2 במדרגות ביתי כי אני גרה בבית פרטי אני טיפה מתנשמת אבל ללא קושי או קוצר נשימה האם זה סמפטום? תודה רבה ד"ר:-)

06/01/2009 | 16:37 | מאת: בתיה

שלום לך אני בת 55 ועברתי ניתוח להחלפת מסתם ביולגי. אחרי התיעצות עם בכירים וכפי שידוע לך הקומדין גורם להרבה בעיות כיבדו את בקשתי ומי יתן שבעוד 10 שנים יהיה אפשר להחליף בצינתור. בהצלחה

22/08/2008 | 23:52 | מאת: שאלה

שלום, היתה לי לפני כשבועיים דלקת גרון מסטרפטוקוק C שלא טופלה באנטיביוטיקה, אני יודעת כי יש חשש שחיידק זה יתישב במסתמי הלב ויגרום לבעיה, האם צריך לקחת אנטיביוטיקה עכשיו ? אם לא מה לעשות כדי למנוע בעיה לבבית שכזו ?

שלום אני ממליץ להיוועץ ברופא המשפחה. אם אינך מרוצה מההמלצה לדרוש התייעצות אצל רופא פנימאי שמתמחה במחלות זיהומיות. בברכה דר' גיל בולטין

17/08/2008 | 14:00 | מאת: MaxG

שלום, אבי בן ה-63 עבר החלפת מסתם אורטלי במסתם ביולוגי לפני כ-3 חודשים. כרגע הוא נוטל תרופות לאיזון לחץ דם לאחר הניתוח, אך עושה רושם שלא לגמרי יודעים להתוות את המינון האופטימאלי, וכתוצאה מכך גם לחץ הדם של אבא וגם ההרגשה הכללית שלו אינם יציבים ויכולים להשתנות משמעותית כל יום. האם יש מקור מומלץ לקריאה הנוגע לשיקום שלאחר ה-AVR? מה המטרה של התרופות והדרך להשגתה? מה מותר ומה אסור? נציין שאבא ניהל לפני הניתוח אורח חיים נורמלי, עבודה במשרה מלאה, עבודה בגינה וכו', ורוצה להמשיך בכך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין שום סיבה שאביך לא יחזור לתפקוד מלא. גם את לחץ הדם ניתן לאזן לאחר הניתוח. יש לפנות לרופא המשפחה לצורך התאמת תרופות וחזרה לפעילות מלאה. אם זה לא מספק, אז לבקש הפנייה לקרדיולוג. בברכה דר' גיל בולוטין

15/08/2008 | 10:44 | מאת: נעמה

שלום רב, אני משתלמת בקורס פאראמדיקים, ובמהלך ההשתלמויות שלי יצא לי להיתקל במושג PPS שזה איזשהו בעייה שיש לאחר ניתוחי חזה, וכמו כן הבנתי שיש גם איזשהו סינדרום (שכחתי את השם) שקשור ל- PPS. אשמח אם תוכלו לפרט לי על שני הדברים הללו... ואם יש גם קישורים של עמודים באינטרנט (עדיפות לעברית)- אשמח לקבל. תודה ושבת שלום. נעמה. :-)

לקריאה נוספת והעמקה

נעמה שלום את מתכוונת ל: post pericardiectomy syndrome תוכלי לחפש חומר באינטרנט לפי מילים אלו. להערכתי רוב החומר יהיה באנגלית. בברכה דר' גיל בולוטין

10/08/2008 | 01:18 | מאת: אלדד

כמה זמן אחרי צנתור ניתן לחזור לפעילות גופנית כגון הליכה מהירה? יש לציין שבצנתור הוכנס סטנד לתוך סטנד עקב היווצרות קריש דם בסטנד הישן

אלדד שלום לא ניתן לתת תשובה לשאלתך מבלי לדעת פרטים נוספים כמו: מצב כלי הדם האחרים של הלב, תפקוד הלב (ההתכווצות) ומצבך הקליני הכללי. את התשובה לשאלתך יכול לתת רק הקרדיולוג המטפל שהשתיל את הסטנט בעורק הלב שלך ויודע את התשובות לשאלות הנוספות. בברכה דר' גיל בולוטין

08/08/2008 | 22:22 | מאת: ליאורה

שלום, לפני שבועיים וחצי ילדתי תאומים, בן ובת, וארבעה ימים לאחר הלידה התינוקת אובחנה ע"י קרדיולוגים כבעלת מום - av canal. הוסבר לנו שידרש ניתוח לתיקון עד גיל 3 חודשים ויש לנו תור לבדיקות והכרות ראשונית בשניידר בשבוע הבא (שם מתוכנן הניתוח). שאלותיי הן: 1. בתקווה ואמונה שהניתוח יעבור בשלום ובהצלחה המירבית האם זה ישפיע על תוחלת חייה (הוסבר לי שלגבי איכות החיים לא יהיה הבדל מילד רגיל האם זה נכון)? 2. מה הסיכויים להצלחת ניתוח כזה והאם המום נחשב מאד חמור/נדיר? 3. בעלי ואני בריאים וצעירים (תחילת גיל ה-30), מדובר בהריון ספונטני (שלישי) - ממה יכול לנבוע המום? (אגב, לא נתגלה בסקירת מערכות ותודה לאל אין תסמונת דאון). 4. לולא שמעו איוושה שבעקבותיה היא נבדקה והמום נתגלה לא ניתן לראות עליה כרגע סימנים - היא אוכלת יפה, עולה במשקל, ללא התנשמויות או עייפות מוגברת אך הוסבר לנו שזה יכול להשתנות בשל לחץ ריאתי/אי ספיקת לב - האם כדאי להמתין מס' חודשים/שבועות לניתוח מתוכנן ולהסתכן שמצבה יורע ויידרש ניתוח חרום או שמא למשקל גוף יש יותר חשיבות כפרמטר לחוזקה ולהצלחת הניתוח? מצטערת על כמות השאלות אבל אחרי שעברנו את ההלם ועיכלנו אנחנו רוצים להבין ולדעת כמה שיותר... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ליאורה שלום שאלותייך חשובות.כדי לתת תשובות טובות צריכים לדעת עוד הרבה פרטים. את צריכה להפנותן לרופאים המטפלים בשניידר, הקרדיולוגים והמנתחים. בברכה דר' גיל בולוטין

08/08/2008 | 14:39 | מאת: א.מוזס

ד"ר גיל בולוטין - שלום רב , אני עברתי ניתוח מעקפים ל- 4 עורקים בתאריך 07.07.08 ולאחר הניתוח קיבלתי כל יום : PLAVIX 75 MG כדור ליום , SIMOVIL 40 MG כדור ליום , LANTON CAP 30 MG קפסול ליום, NEOBLOC 25 MG פעמים ביום. כמו כן , במכתבי שחרור מומלץ להמשיך טיפול בתרופות הנ"ל. בין התרופות הנ"ל , PLAVIX 75 MG לא נכלל בסל התרופות ואני מבוטח כל ביטוח משלים אשר קיים בקופת החולים שלי ועל כן , הספקה של PLAVIX 75 MG היה טעון אישור של הנהלת הקופה וקיבלתי אישור להספקת PLAVIX לחודש ימים בלבד ועתה בתום חודש ימים נאמר לי עלידי הרופא המטפל שהגיעה הנחייה מרופא המחוזי כי אין יותר צורך במתן PLAVIX לחולה שעבר ניתוח מעקפים ויש לציין כי מאז הניתוח עדיין לא נבדקתי ע"י קרדיאולוג של הקופה כי אין לא פנאי , למרות המלצת בית החולים להיבדק ע"י קרדיאולוג בתוך שבועיים מיום השחרור. חד גיסא בית החולים המליץ ב- PLAVIX לאחר הניתוח ומאידך גיסא בא הרופא המחוזי שמוציא הנחיה כי אין צורך במתן PLAVIX לחולה שעבר הניתוח וכתוצאה אני בדילמה כי הפסקת כדור PLAVIX שלא תגרום נזק ו/או לא ישמור על הישגים שהפקנו מהניתוח. אודה לך אם תוכל לחוות את דעתך בנדון. בכבוד רב , א.מוזס

לקריאה נוספת והעמקה
09/08/2008 | 11:25 | מאת: א.מוזס

והנה ההמשך מידע על אודות הטיפולים שקיבלתי בבית החולים : לפני הניתוח טופלתי ב - ASPIRIN 100 MG וזריקות ENOXAPARIN 60 MG בבטן פעמים ביום למשך 12 ימים וכל הזמן טענתי כי מהזריקות ומהאספרין אני חש ברע , עד אשר החל הדימום פנים וצואה בצבע שחור. לכן הופסק לאלתר טיפול ב- ASPIRIN והזריקות ENOXAPARIN . מיד נעשתה הבדיקה זונדה, לאחר מכן , גסרוסקופיה ו CT - בטן שנמצאו תקינים. היה איבוד המוגלובין , ירידה בלחץ דם - קיבלתי 2 מנות דם.ומאז החלו הטיפול ב- PLAVIX 75 MGו- LANTON 30 MG , כעבור מספר ימים נעלם צבע שחור מהצואה .כל זה התרחש מיום אישפוז שלי ב- 11.06.08 במח' יחידה לטיפול נמרץ לב ביניים ומח' פנימית . בהגיעי למצב נורמל ב- 03.07.08 הועברתי למח' ניתוח לב לבצוע הניתוח. בכבוד רב , א. מוזס

מוזס שלום מתנצל על העיכוב בתשובה. האינדיקציה לטיפול בפלביקס אחרי ניתוח לב עדיין לא חד משמעית. חשוב לדעת מה הסיבה שהחליטו לתת לך פלביקס לאחר הניתוח ובהתאם לקבל המלצה מהמחלקה המנתחת האם להתעקש להמשיך בטיפול או שניתן להפסיקו. בברכה דר' גיל בולוטין

08/08/2008 | 02:58 | מאת: אלדד

שלום אבא שלי לקה בהתקף לב מלפני שנתיים והיה לו עורק אחד סתום 99 אחוז ועבר צנתור ושמו לו "סטנד" והוא חזר לשגרה בהדרגתיות. כיום לאחר שנתיים הוא חש טיפש חולשה וכאבים בצד שהזכירו לו את הסממנים הרגילים,והחליט לו לקחת סיכון והלך לבי"הח שם החליטו לצנתר ולא לקחת סיכון לפי שיהיה חלילה התקף ואז עשה צנתור,ולא היה שום עורק סתום כולם היו משוחררים עד שהרופא ראה קריש דם קטנטן על ה"סטנד" הישן והחליט לשים עליו עוד "סטנד" חדש (אחד על אחד) והכניס אותו עם בלון. רציתי לשאול האם זה חמור סטנד על סטנד ? האם יש בזה חומרה יותר מאשר סתם סתימת עורק שכיחה? וממה נוצר קריש הדם הזה?????? מלחץ ועצבים או בלי סיבה? אני מאוד אודה לך אני עם ראש על הכתפיים ואבין כל תשובה

אלדד שלום מקובל להכניס סטנט בתוך סטנט. קריש דם נוצר בדר"כ עקב הנטייה של סטנטים לגרום לקרישת דם. לכן מקובל לטפל תרופתית למניעת קרישת דם: אספירין ולאחר הכנסת סטנטים גם בפלביקס. בברכה דר' גיל בולוטין

05/08/2008 | 13:46 | מאת: אמיר

שלום שמי אמיר אני בן 30 , אני סובל מהיצרות במסתם האורטלי מלידה , כל שנה מגיל 11 אני מבצע בדיקות אקו למעקב. רציתי לקבל ברשותך את חוות דעתך על הממצאים האחרונים של בדיקת אקו שביצעתי לפני מספר ימים התוצאות הן: אוושה סיסטולית רכה בבסיס הלב דרגה62 מסתם האורטלי דו צניפי אסימטרי עם היצרות ואי ספיקה בינונית חדר שמאל מורחב DD-5.0 DS-3.6 SF-34% הודגם מפל 25 ממ"כ ע"פ מסתם האורטלי. דפנות 9 מ"מ האורטה העולה 3.3 מ"מ נשלחתי לבצע בדיקות אקו במאמץ לבדיקת תפקוד חדר שמאל . עדיין לא ביצעתי את הבדיקה. הרופא אמר שלפי הבדיקה במאמץ הוא יחליט אם להמליץ על החלפת מסתם . שאלתי האם על פי הממצאים יש צורך בהחלפת מסתם או שאפשר לתקנו . אשמח לקבל את הערכתך המלומדת תודה , אמיר

לקריאה נוספת והעמקה
05/08/2008 | 19:28 | מאת: אמיר

הנכון הוא 2/6 ולא כפי שנרשם

אמיר שלום חסרים נתונים ובאמת בדיקה במאמץ יכולה לעזור. יתכן מאוד שעדיין לא צריך להתערב וניתן להמשיך ולעקוב. כדי לתת תשובה בנוגע לסיכוי לתקן ולא להחליף את המסתם, צריך לראות את בדיקת האקו. בברכה גיל בולוטין

05/08/2008 | 11:38 | מאת: שירלי

שלום אבי עבר ניתוח של חמישה מעקפים ותיקון מסתם לפני כארבעה חודשים ההתאוששות שלו הייתה מצוינת. הוא סובל מטשטוש בראיה לפעמים שמפריע לו מאוד, הוא עשה בדיקת עיניים ובדיקת שדה ראייה והבדיקות יצאו תקינות - יש לך אולי רעיון אל מי פונים וממה זה יכול לנבוע ? זה ממש גורם לו לחוסר איזון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שירלי שלום יתכן שכדאי להיבדק אצל רופא א.א.ג.בשאלה של ורטיגו ואצל נוירולוג להשלמת הבדיקה הנוירולגית המלאה. בברכה דר' גיל בולוטין

16/07/2008 | 14:21 | מאת: שאול

בשבוע שעבר קיבלתי התקף לב .לאחר שעה וחצי עברתי צנתור בעורק ראשי ואחת מהשלוחות .יומים לאחר הצינתור עברתי צנתור בעורק נוסף .נאמר לי שיש נזק קטן בילתי הפיך לשריר הלב ומקווים שהשאר יחלים . אני מעוניין לדעת אם מותר לי להרים את הנכד משקלו כ 10 ק''ג

שאול שלום ממליץ להיוועץ בקרדיולוג המטפל שיודע את כל הפרטים הרפואיים שלך. בעיקרון, מומלץ לחזור לפעילות גופנית מלאה בצורה הדרגתית. בברכה דר' גיל בולוטין

14/07/2008 | 23:16 | מאת: זהבה

בעלי בן 53 עבר התקף לב ושני צינתורים בשבוע האחרון רציתי לדעת אנו גרים בבית עם מדרגות האם מותר לו לעלות מדרגות האם מותר מעלית כמה זמן צריך להתנזר מיחסי מין

זהבה שלום לא ניתן לענות על השאלה בלי לדעת פרטים נוספים על מחלת הלב של בעלך. אני ממליץ להיוועץ עם הקרדיולוג המטפל או עם המצנתר. בברכה דר' גיל בולוטין

10/07/2008 | 09:38 | מאת: nechoshtan

סיפור מקרה: באחת השבתות מוקד מד"א קיבל קריאה לדלקת ריאות לחולה מבוגר. יצא אמבולנס רגיל מהתחנה וכשהגיע אל החולה הזמין נט"ן בגלל שהחובש טען שזה לא דלקת ריאות אלא בצקת ריאות. במהלך החבירה עם הנט"ן שמנו לב כי החולה לא נושם. בנט"ן היה פראמדיק, רופא ( פנימאי ) וחובש בכיר. אחרי חיבור מוניטור ראינו כי יש סיסטולה והכל תקין, בדקנו דופק בקרדיאלי- אין דופק!@ בדקנו ברדיאלי- יש דופק ואפילו נימוש. בדקנו שוב בקרדיאלי, הרופא, הפראמדיק והחובש בכיר ולא מצאנו. לחולה לא היה קוצב לב( מכל סוג כל שהוא). הפארמדיק אמר אם אין דופק קרדיאלי- לתת שוק. אחרי השוק (200J) חזר הדופק הקרדיאלי. חשבנו שזה יכול להיות PEA אבל שללנו את זה.. איך זה יכול להיות שיש דופק רדיאלי ללא דופק בקרדיאלי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום סיפור מעניין, אבל לא מספיק ברור למה כוונתך שאין דופק קרדיאלי (האם פמורלי, או חוד הלב ואולי בקרוטיד?) בכל מקרה אם יש דופק רדיאלי אמיתי, הלב מתכווץ ומספק לחץ דם בדר"כ לפחות 80 ממ כספית. בברכה דר' גיל בולוטין

05/07/2008 | 13:08 | מאת: אורית

אבי בן 64 חולה סכרת קיבל התקף לב בזמן שהיה בחו"ל. בוצע צינתור והוכנס סטנט. כעבור יום היו שני סיבוכים: דופק גבוה (150) ובצקת ריאות. מטופל בתרופות ומאושפז כרגע בטיפול נמרץ. אנו כמובן רוצים להעביר אותו לבית חולים בארץ כמה שיותר מהר. מה המועד המוקדם ביותר להטסתו לארץ? האם שימוש באמבולס מוטס יאפשר הקדמת הטיסה ארצה? אודה על מענה דחוף

אורית שלום אין לי מספיק פרטים לענות על השאלות. אני מציע להתייעץ עם רופא שמתמחה בהטסת חולים לארץ. תנסי ליצור קשר עם דר' מיקי הלברטל 050-2062175 בברכה דר' גיל בולוטין

05/07/2008 | 11:46 | מאת: אורית

לאמא שלי יש זיהום חריף אחרי ניתוח מעקפים. לפני כשלושה חודשים היא עברה את הניתוח ומאז היא מאושפזת. כל איזור הניתוח פתוח כעת ומחליפים תחבושת מידי יום. מידי פעם מחברים אותה למשאבה ששואבת את המוגלה. האם ניתן להירפא מזה? כמה זמן הגוף יכול לתפקד עם האנטיביטקה שניתנת כל יום דרך הווריד? ואם יש מישהו כאן בפורום שעבר את זה ונרפא, אני אשמח מאוד לקבל את הטלפון שלו בכדי לעודד את אימי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אורית שלום זיהום עמוק בפצע בחזה לאחר ניתוח מעקפים הוא סיבוך נדיר אך קשה. כיום באמת מקובל טיפול בואקום ואנטיביוטיקה. בדר"כ הטיפול ממושך אך סיכויי ההחלמה יותר טובים משיטות אחרות. איני יודע היכן נותחה אימך, אבל אני בטוח שבמחלקה שאימך מטופלת, החלימו חולים בעבר ממצב זה. תבקשי מהצוות שחולים שהחלימו יבואו לדבר ולעודד את רוחה. בברכה דר' גיל בולוטין

26/06/2008 | 00:09 | מאת: חנה

שלום , אני בן 60 עם 3 עורקים סתומים, נקבע לי תור לניתוח מעקפים הרופא אמר לי כי מצבי לא טוב והניתוח יוכל לתת לי עוד 10 שנים לחיים, למעט בעיית הלב האני בריא ללא תרופות/מחלות כלשהן, האם אמר הרופא זאת כדי לגרום לי לנח ולהרגע או שיש בסיס לדברים ואכן ניתוח מעקפים מאריך חיים בכ-10 שנים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ניתוח מעקפים משפר גם איכות חיים וגם את תוחלת החיים. בחלק מהמקרים לאחר 10 שנים צריך לחזור ולטפל או בצנתור או במיעוט מהמקרים בניתוח לב חוזר. אולם רבים מהחולים לא זקוקים לשום התערבות נוספת שנים רבות. בברכה דר' גיל בולוטין

24/06/2008 | 09:40 | מאת: דניאל

שלום רב, אני בן 35 ולאחרונה מרגיש (בזמן ארוחות בעיקר) צורך עז להכניס אוויר ולנשום עמוק. כ"כ אני מרגיש לעיתים קרובות לחצים באיזור אמצע החזה (כאילו שהלב הופך פתאום כבד ותפוס). לפני כחודש התלוננתי על גראפסים רבים שהופיעו לאחר ארוחות והוקל לי לאחר שקיבלתי כדורים נוגדי חומצה מרופא המשפחה.ברצוני לציין עוד שבשנתיים האחרונות אני קם משנתי בבוקר כאשר חלל הפה יבש באופן קיצוני. שאלתי היא האם יש קשר בין התסמינים והאם זה מעיד על בעיות אפשריות בלב. כ"כ אשמח לקבל תשובה על השאלה הבאה: האם נכון הדבר שקראתי לא מזמן בעיתון שעישון סיגריה אחת ביום גורם לעומס על הלב. כן... אני מעשן סיגריה אחת בלבד כל יום. המון תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום קשה לקבוע האם הסימפטומים שאתה מרגיש מקורם בלב. אני ממליץ על פנייה לרופא המשפחה ולבקש ביצוע בדיקת מאמץ. לשאלתך השנייה: כל עישון אינו בריא. בברכה דר' גיל בולוטין

גיל שלום, שמי דוד בן עמי בן 70 ,נותחתי על ידך בהצלחה רבה,ב-4 לפברואר 2008 בבי"ח רמב"ם. מאז אני נוטל קומדין+אספירין, אולם עדיין אינני מיוצב תוצאות ה-inr האחרונות שלי היו 1.97..בתאריך 19.6 עברתי בדיקת אקו לב בבי"ח כרמל ובה מצאו שהכול תקין. שאלותיי הן: 1.האם במצבי אוכל לחזור לעבוד כנהג הסעות ילדים? 2.מהו הטיפול שאני אמור להמשיך לקבל? והאם עליי להמשיך ליטול קומודין+אספירין לכל חיי? ואם לא אז לאיזו תקופה? להזכירך, בטרם שוחררתי מבי"ח אמרת לי שעליי ליטול כדורי קומודין למשך תקופה של 3.5 חודשים בלבד. האם זה עדיין רלבנטי לגביי לאור הדברים שכתבתי?

לקריאה נוספת והעמקה

דוד שלום שמח לקרוא ששלומך טוב. עברת אצלנו ניתוח להחלפת המסתם האורטלי, תיקון המסתמים המיטרלי והטריקוספידלי וכן ניתוח MAZE לפרפור עליות. מבחינת המסתמים המתוקנים והמוחלף הביולוגי אין סיבה להמשיך לקחת קומדין. במידה ואתה בקצב סינוד מאז הניתוח, ללא אירועים של פרפור עליות מקובל להפסיק את הטיפול בקומדין לאחר שישה חודשים. הייתי ממליץ להיוועץ עם קרדיולוג שעוקב אחריך ולהחליט ביחד איתו. אם יש צורך או שאלות אתה או הקרדילוג שלך מוזמנים לפנות אלי. בברכה דר' גיל בולוטין

19/06/2008 | 13:47 | מאת: בתיה

שלום, אני בת 55 צריכה לעבור ניתוח להחלפת מסתם אורטלי.(המסתם האורטלי בנוי מ 2 עלים מסוייד במצב בינוני עד קשה) צינתור עברתי והכל תקין השאלה שלי אם אני רוצה לעבור הניתוח בחתך זעיר ללא חתך בית החזה האם הסיכון הוא יותר גדול האם הניתוח בחתך זעיר הוא עדיין בנסיון ? החלטתי על מסתם אורטלי ביולוגי . ומדוע הרופאים הסבירו לי שאי אפשר לתקן המסתם הקיים? ולמי פונים במקרה של החלטה על חתך זעיר? בתודה . תודה על ההתייחסות

בתיה שלום

10/06/2008 | 14:50 | מאת: איריס

שלום ברצוני לברר מדוע אספירין מדלל דם עורקי בלבד ולא ורידי הרי המחזור הוא אחד. האם גם פלוויקס מתנהג כך. והאם קלקסן או קומדין גם גם לדם עורקי. מדוע ההפרדה בין דם עורקי ודם ורידי בהתייחסות לדילול דם? תודה רבה

איריס שלום אין הפרדה בין דם עורקי לורידי. כל "מדללי" הדם שהזכרת מדללים את הדם ללא קשר עם הוא עורקי או ורידי. בברכה דר' גיל בולוטין

10/06/2008 | 13:46 | מאת: חן

שלום רב לאחר כ - 4 חודשים עברתי ניתוח קיסרי, שלושה סוגי אינזימים של הכבד מחוץ לנורמה כאשר ה - ggt עומד על 221, בנוסף בדיקת Hepatitis A - IgG הינה חיובית. יש לציין כי אני סובלת מכבד שומני מהי בדיקת ההפטיטיס? האם יש קשר לבדיקה זו ולתוצאה של האינזימים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חן שלום אני ממליץ לפנות לפורום של רפואה פנימית. זהו פורום של ניתוחי לב. בברכה דר' גיל בולוטין

08/06/2008 | 19:52 | מאת: חנה

שלום, צריכים לעשות לי ניתוח מעקפים אבל עדיין אין לי תאריך מידי פעם אני מזיע זיעה קרה,מבלי להתאמץ מה המשמעות של זה?

לקריאה נוספת והעמקה

חנה שלום יתכן שזה סימפטום שקשור ללב ומראה על צורך בהקדמת הניתוח. אני ממליץ להתייעץ עם הקרדיולוג ועם מנתח הלב. בברכה דר' גיל בולוטין

04/06/2008 | 22:06 | מאת: יעקב

התגלה לי שיש לי מים בריאות מה עלי לעשות האם זה מסוכן בבקשה תענו לי במהירות אני חולה באי ספיקת לב

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום מים בריאות הם אחד הסימנים של אי ספיקת לב. הטיפול הוא בדר"כ תרופתי על ידי קרדיולוג המתמחה באי ספיקת לב. ממליץ לבקש הפנייה לקרדיולוג כזה באיזור מגוריך. בברכה דר' גיל בולוטין

27/03/2017 | 09:21 | מאת: מלי אוזן

אמא שלי יש לה נוזלים בריאות מה זה אומר

03/06/2008 | 19:36 | מאת: מעיין

אבי צריך לעבור צנתור בשבוע הבא בעקבות חיידק שייצר לו נוזלים סביב הלב והקשה לו את קרום הלב וזאת על מנת להחילט אם עליו לעבור ניתוח לב פתוח שאלתי היא האם בוודאות הוא ייצטרך לעבור ניתוח ואם כן מה הסיכונים בניתוח ומה משך ההחלמה? אשמח לתשובה, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

מעיין שלום אם אני מבין נכון מדובר בניתוח של כריתת קרום הלב המעובה. הסיכונים דומים לסיכונים של כל ניתוח לב. זמן האישפוז הצפוי כשבוע, במידה ואין סיבוכים. בהצלחה דר' גיל בולוטין

29/05/2008 | 16:27 | מאת: איתי

שלום רב. שמי איתי בן 32. שאלתי היא כזאת: אבי חולה קרדיאלי ועבר לאחרונה מעקפים. לפני 8 שנים הוא עבר צנטור טיפולי באמצעות 2 תומכנים ובלונים. הניתוח בוצע כי מה שהיה פתוח אז(לפני 8 שנים) היה חסום היום (left main) בצנטור האחרון ולכן ניתחו. אציין שבמהלך ה-8 שנים הוא עסק בפעילות גופנית רצינית ומודרכת והוריד במשקל,קצת הוריד בפעילות בשנתיים האחרונות אך זה לא עזר והמחלה חזרה שני הוריו היו גם כן חולים קרדיאלים. מה שאני בא לשאול זה בעצם אם ניקח אדם(אני למשל), שמבצע באופן קבוע פעילות גופנית,אינני מעשן, אני רזה, פרופיל השומנים שלי בדם מצויין, אני שומר על תזונה טובה וכו.... האם בכל זאת המחלה תשיג אותי בגלל הגנטיקה?? אם לא בגיל 50 אז בגיל 60? תודה.

איתי שלום שאלתך חשובה והתשובה מעט מורכבת. כן, גורם הסיכון היחידי שאנחנו לא יכולים להשפיע עליו ישירות הוא הגורם הגנטי. אבל, חשוב להקפיד על איזון כולסטרול, לא לעשן, לאזן לחץ דם, לטפל בסכרת אם יש. בנוסף ספורט וכוס יין אדום ביום יעזרו גם הם. אם אתה דואג לכל המרכיבים, סביר שבמקרה "הרע" תדחה את הופעת המחלה בשנים רבות ובמקרה הטוב בכלל לא תחלה. יתכן גם שלא ירשת את הגן עם הנטייה למחלת לב. לכן שמור על אורח חיים בריא ואופטימיות. בברכה דר' גיל בולוטין

22/05/2008 | 10:26 | מאת: יהודה

בעלי עבר לפני חודשיים ניתוח מעקפים ומצבו בסדר מבחן מאמץ אמרו שבסדר והתפרים בבית החזה ניראים בסדר - מתי אפשר לחזור לשחיה בים ובבריכה?

לקריאה נוספת והעמקה

יהודה שלום במידה ופצעי הניתוח החלימו אין מניעה לחזור לשחייה, מומלץ לעשות זאת בצורה הדרגתית. בברכה דר' גיל בולוטין

18/05/2008 | 23:28 | מאת: ניצן

ברצוני לשאול האם יש סיכוי שבשנים הקרובות ניתן יהיה לתקן או להחליף מסתם אורטלי בצינטור? תודה ניצן

ניצן שלום כיום מבוצעים הניסיונות הראשונים להחלפת המסתם האורטלי בצנתור. זה מבוצע בבני אדם בעולם, עדיין לא בישראל. כרגע זה מיועד לחולים שלא מתאימים לניתוח רגיל עקב גיל מאוד מבוגר או מחלה קשה אחרת. בברכה דר' גיל בולוטין

18/05/2008 | 15:28 | מאת: ילנה

אני מועמדת לביצוע ניתוח להחלפת מסתם..אני לוקחת אספירין במינון גבוה ויש לי בעיה מילדות של דילול דם אז שאלתי היא כמה זמן לפני הניתוח יש צורך להפסיק את לקיחת התרופה ואיך זה יכול להשפיע על תפקודי עד לניתוח...??????????? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

ילנה שלום בדר"כ לא מפסיקים אספירין לפני ניתוחי לב. אבל, כל מקרה לגופו, אני ממליץ להתייעץ עם הרופא המנתח כשבוע לפני הניתוח. בברכה דר' גיל בולוטין

18/05/2008 | 08:49 | מאת: שלום

אני כבן 53 עברתי אוטם שריר הלב,+ 2 צינתורים.ומאז אני לוקח כדורים מיקרופרין 100 מ"ג,טריטייס 5 מ"ג, נאובלוק,ופלווקס,וליפיטור.האם אני יכול לשתות כדורי וויאגרה וכד".האם זה אפשרי?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אין מספיק נתונים לענות על שאלתך. ממליץ להתייעץ עם רופא המשפחה והקרדיולוג. בברכה דר' גיל בולוטין

09/05/2008 | 02:27 | מאת: גילי

למנהל הפורום שלום רב-לאבא בן 86התשובה של צילום ריאות היא; צל הלב מעט רחב גודש בשערי הראות הצללה בבסיס ימין.אשמח לקבל דעתך בנושא.האים יש צפי להחמרה?תודה מראש

גילי שלום אין מספיק נתונים לתת תשובה רצינית. יש להכיר את החולה, לבדוק אותו ולראות את הבדיקות בעיניים לפני מתן תשובה. ממליץ לפנות לרופא המשפחה ואם זה לא מספק לבקש הפנייה לקרדיולוג. בברכה דר' גיל בולוטין

08/05/2008 | 04:56 | מאת: גדעון

לרופאים שלום רב-מבקשת לדעת באיזה בית חולים בארץ מבצעים ניתוח החלפת או תיקון מסתם ללא פתיחת בית החזה??????????מדובר באיש מבוגר .תודה מראש

גדעון שלום ברמב"ם אני מבצע באופן אישי ניתוחים לתיקון או החלפת המסתם המיטרלי ללא פתיחת עצם החזה. צריך להכיר את המועמד לניתוח לפני ההחלטה. אם תרצה פרטים נוספים או פגישה, אתה מוזמן ליצור קשר דרך המזכירה מיכל. בברכה דר' גיל בולוטין מנהל המחלקה לניתוחי לב מרכז רפואי רמב"ם 04-8542631

שלום רב אני בת 54, אחרי ניתוח תיקון מסתם מיטרלי. אני נוטלת: קומדין, סימבוקור, קרטיה, זנידקס ונורמיטן. לאחרונה החלפתי את הקרטיה במיקרופירין. האם יכול להיות שהמיקרופירין גורם להפרעה בהרדמות? אני נוטלת אותו לפני השינה כפי שהורו לי.

לקריאה נוספת והעמקה

שיר שלום עד כמה שידוע לי אספירין לא גורם להפרעות בשינה. אולם קושי בשינה מאוד שכיח לאחר ניתוחי לב ובדרך כלל קשור למתח נפשי. אם זה המצב, תחושי שיפור לאחר מספר שבועות. בברכה דר' גיל בולוטין

05/05/2008 | 13:25 | מאת: רפאל

עברתי ניתוח מעקפים . אני בן 64 ומצב גופני כללי טוב. את הנתוח עברתי לפני שבועיים . קשה לי מאד לדבר בגלל חוסר אויר. אני משתעל היות ויש לי גרוי השעול יבש. בסה"כ אני לא מרגיש טוב בענין הנשימה. אני עושה תרגילי נשימה. כמו כן בבדיקת דם מתברר שיש לי רק 10 אמוגלבין. הדופק שלי בסביבות ה-90.מקבל כדור להורדה. האם יש צורך בכדורי ברזל ואיזה? בגלל רמת האמוגלובין?

לקריאה נוספת והעמקה

רפאל שלום קוצר הנשימה והשיעול היבש יכולים לנבוע מכמה סיבות. אחת האפשרויות היא תגובה לתרופה מסוג קפוטן, קפטופריל או דומות. הייתי ממליץ להיבדק על ידי הרופא המנתח. בנוגע להמוגלובין, זה סביר בהחלט להיות עם 10 שבועיים לאחר הניתוח ויש מספר מחקרים שהראו שברזל לא עוזר ולא מקצר את הזמן שהגוף יתקן ויגיע להמוגלובין תקין בעוד מספר שבועות. בברכה דר' גיל בולוטין

01/05/2008 | 12:25 | מאת: ליאם

ד"ר שלום. שמי ליאם תלמידת כיתה ו',אני עושה עבודה על הלב יש לי מספר שאלות אם תוכל לעזור לי אשמח מאוד. 1.שם הרופא 2.כמה שנים אתה עוסק במקצוע? 3.באיזה מרפאה/בי"ח אתה עובד ? 4.באיזה תחום ברפואה ? 5.כיצד ניתן להישמר מפגיעה במחלת הלב ? 6.מי ניפגע יותר באחוזים גברים/נשים ? 7.מהו צינתור ? 8.מהם התרופות וההצעות במקרה זה ? 9.מה ההבדל בין דום לב למחלת לב ? 10האם יש מקרה שהצלת אדם חסר סיכוי ? 11.האם קרה מקרה שבו לא ניתן להיל מטופל ? בתודה ליאם בית ספר יבנה חדרה

לקריאה נוספת והעמקה

ליאם שלום 1. שמי גיל בולוטין 2. אני עוסק ברפואה 15 שנה. 3. עובד בבית החולים רמב"ם. 4. מנתח לב 5. לא לעשן, לעסוק בספורט, 6. גברים נפגעים יותר מנשים 7. צנתור זו בדיקה דרך העורקים להדגים את העורקים המספקים דם בלב 8. ישנן הרבה תרופות ללב, קשה לתת תשובה קצרה. 9. מחלת לב זהו שם כללי לכל מחלות הלב. דום לב משמעותו שהלב הפסיק לעבוד, בדר"כ בגלל התקף לב, וצריך לעשות החייאה להציל את החולה. 10. כן, היו מקרים בהם היצלתי חולים ממוות. 11. כן, היו גם מקרים בהם לא ניתן היה להציל את החולה בהצלחה דר' גיל בולוטין

שלום, אבא בן 63 לפני שנה בבדיקת מאמץ גילו אסכמיה , לאחר מיפוי לב ,אבא עבר צנטור שלא הצליח לפתוח את הסתימה בעורק ואבא עבר ניתוח מעקפים (מעקף אחד). מאז אבא בכושר גופני ולא מעשן. ביצע שוב בדיקת מאמץ לאחר שראה בהליכון שהדופק שלו יורד במהלך הליכה. תוצאות הבדיקה: 90% דופק מירבי המצופה לגיל 140 לדקה א.ג במנוחה NSR horizontal ST depressions up to 1 mm v4-6 ' 2 שלב סופי של בדיקה הגיע ל- 10.2 METS בדיקה הופסקה לאחר השגת דופק מטרה 136 לדקה- 87% מדופק מירבלי לגיל. קצב לב 80 שיא מאמץ 136 לחץ דם 145/80 שיא מאמז 190/80 ללא כאבי חזה. צנוחות ST אופקיות עד 2 מ"מ בחיבורים V5-6 AVF 3,2 על רקע שינויים קיימים באקס בסיסי סיכום: בדיקה חשודה ל- SILENT ISHEMIA FALSE POSITIVE TEST תגובה נורמוטנזיבית למאמץ VPBS בודדים בשלב התאוששות , כושר גופני טוב. המלה: המשך בירור אמצעות מיפוי לב במאמץ האם התוצאות , צניחה של 2 וסיכום הבדיקה מעיד על סתימה חוזרת בעורקים? על מה יכולה לרמז התוצאה? תודה על ההתייחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

אגב בדיקת אקו לב שבועצ בסמוך היתה תקינה

לורי שלום למרות מכתבך המפורט, אין מספיק נתונים לדעת האם יש חסימה חוזרת או שיש היצרות בכלים אחרים. אני ממליץ המשך ברור על ידי קרדילוג ויתכן שיש צורך בצנתור נוסף בהתאם לתוצאות הבירור. בברכה דר' גיל בולוטין

30/04/2008 | 12:56 | מאת: מגי

ברצוני לשאול שאלה קראתי בספר שיצא לאחרונה "האמת של הרפואה המדעית" על המאבק בין הרופאים התומכים בשימוש בצנתר "סטנט" (תומכון) ובין אלו שמעדיפים לבצע ניתוחי מעקפים. הייתי מעוניינת לדעת היכן הדבר עומד היום והאם יש ל"מאבק" הזה תוצאות על אופן הטיפול בארץ? תודה

מגי שלום זה נכון שיש דעות שונות בנוגע ליעילות של סטנט לעומת ניתוח מעקפים. יש מספר מצבים בהם ברור שעדיף ניתוח מעקפים ויש מצבים שעדיפה התערבות עם סטנט. אבל יש גם מצבים אפורים של ויכוח לגיטימי. אני חושב שהפתרון הוא בדו שיח פתוח בין הקרדיולוג למנתח הלב על כל חולה לטובת החולה. זה המצב ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

שלום לכם!.אני צריכה עזרה דחופה. סבתי עברה שבוע שעבר צינתור שהסתבך וכך התגלגלנו לניתוח לב באותו היום.היום,שבוע אחרי,עדיין שוכבת בטיפול נמרץ עם חום גבוה וזיהום כלשהו.היום גילו שחיידק מסויים תקף אותה.היא מקבלת אנטיביוטיקיה והצוות אומר שאין צורך בלגלות את מקור הזיהום. אילולא הזיהום היו מוציאים את צינור ההנשמה והיא הייתה עוברת למחלקה אחרת.מה נותר לעשות?הבאנו מזרון מיוחד,עשינו מסאז'ים בגוף עם שמן מתאים לכך,ניסינו להוריד את החום בכל דרך אפשרית.האם הפתרון הוא להמתין? המצב לא יחמיר בחלוף הזמן? מה נותר לעשות? האם קיים בית חולים פרטי שייקבל אותה? או שאין צורך בכך? מחכה לתשובתכם בקוצר רוח.תודה מראש!

דורין שלום במקרה שאת מציגה קשה לתת ייעוץ אמיתי דרך האינטרנט. בעיקרון במצב קשה בדרך כלל לא מומלץ לעבור ובוודאי לא לבית חולים פרטי ששם בדר"כ יש פחות אפשרות לטפל בחולים מורכבים. מעבר לכך אני ממליץ לסמוך על הצוות המטפל ואם יש צורך לבקש התייעצות עם מומחה נוסף. בברכה דר' גיל בולוטין

23/04/2008 | 11:13 | מאת: קרן

שאלה:האם חוץ מטיפולי רה פרפוזיה לאחר איסכמיה,ישנה אפשרות שהגוף עושה את המעבר הזה באופן טבעי (חידוש זרימת הדם ע"י כלי דם שהגוף מיצר בעצמו) ובעקבות כך גם נוצרים נזקי הרה פרפוזיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום שאלה קשה. למיטב הבנתי תהליכים של איסכמיה ורפרפוזיה הם תהליכים יחסית חריפים בניגוד לפיתוח של כלים קולטרלים שזהו תהליך יותר איטי. בברכה דר' גיל בולוטין

20/04/2008 | 21:50 | מאת: שמשון

שמשון שלום מתנצל על העיכוב בתשובות. הייתי בחופשה ולכן היה עיכוב. בברכה דר' גיל בולוטין

שמשון שלום מתנצל על העיכוב בתשובות. הייתי בחופשה ולכן היה עיכוב. בברכה דר' גיל בולוטין

שמשון שלום מתנצל על העיכוב בתשובות. הייתי בחופשה ולכן היה עיכוב. בברכה דר' גיל בולוטין