דליפה קלה ודליפה בינונית מהמסתם

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

08/07/2011 | 06:53 | מאת: נני

בביצוע אקו לב נמצא אצלי, כי יש דליפה מהמסתם אינני זוכרת כררגע איה מהם, שיש לי דליפה קחה באחד מהם ודליפה בינונית מהשני, מכיוון שרופאת קופת חולים לא הסבירה לי בדיוק במה הענין, ואמרה שזה לא מסוכן בגילי- 63, אודה לכם באם תסבירו לי במה הענין ואם זה מסוכן, יש גם מחלה ברקע שהיא הפרעה במטבולליזם של השריר, ככמעט ודאי וכתוצאה מכך יש מיופטיה של השריר, וכן גם היפו גליקמיה. אודה לכם אם תוכלו להסביר לי מה זה תודה נני

נני שלום אין מספיק פרטים לתת תשובה מפורטת. חשוב לדעת איך את מרגישה. בעיקרון ברוב המקרים של דלף במידה בינונית של המסתם אין צורך בהתערבות ניתוחית. מספיק מעקב בלבד ולעתים טיפול תרופתי בהתאם לממצא ולהרגשה הקלינית. ממליץ על התייעצות עם קרדיולוג. בברכה דר' גיל בולוטין דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב