ניתוח לב בעבר הרחוק וטיסה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

06/08/2011 | 13:14 | מאת: אילן

היום אני בן 29 ובגיל 3 חודשים ממש שהייתי תינוק עברתי ניתוח לב ,לא יודע איך קוראים לניתוח אבל זה היה על סתימת חור של אחד החדרים בלב היום אני מרגיש טוב כלומר אין לי בעיה או כאבים בחזה אני אפילו מעשן חפיסה ביום משחק כדורגל וכדורסל מדי פעם ,עד גיל 5 בערך הייתי במעקב אצל קרדיולוג ואמרו שהכל בסדר ,כרגע אני לא במעקב כי אין צורך ....אולי בגיל 12 עשיתי בדיקה ללב וגם הכל היה בסדר בנוסף יש לי חרדת טיסה ,בעקבות טיסה במטוס הרקולס שם הרגשתי התקף חרדה או פניקה שגרם לי להרגשה לא נעימה בכלל של עוד שנייה אני מת או משהו ....עברתי תטיסה הזאת אומנם קצרה של חצי שעה אבל השאלה שלי היא האם אפשר לקבל התקף לב מחרדה ... כרגע יש לי הצעת עבודה בחו"ל מאד אטרקטיבית ומפתה אבל משום שיש לי חרדת טיסה ושעברתי ניתוח לב בעבר הרחוק מונע ממני ללכת על זה בכל הכוח האם זה רק בראש או שאני מסכן את עצמי אם אני ילך על ההצעה בסוף אשמח לקבל תשובה בהקדם

אילן שלום למיטב הבנתי את קשר בין ניתוח הלב שעברת בגיל 3 חודשים לחרדה מטיסה. בנוסף אין סכנה להתקף לב בהקשר לניתוח שעברת בגיל 3 חודשים. סיגריות לעומת זאת, יכולות לקרב אותך להתקף לב, עקב הנזק המוכח שלהם לכלי הדם בכלל ולכלי הדם בלב בפרט. מציע לקבל עזרה כדי להתגבר על חרדת הטיסה וללכת באומץ על העבודה בחו"ל. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב