פעילות גופנית עם מסתם לקוי.

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

07/08/2011 | 14:46 | מאת: מוטי ב

ביצעתי בדיקת אקו-לב וקיבלתי את התשובה הבאה- "תפקוד סיסטולי כולל של החדר השמאלי תקין . חדר שמאל בגודל תקין ודפנותיו אינן מעובות . עלי המסתם המיטרלי מעובים .רושם שיש צניחה של העלים בעיקר האחורי .דרך המסתם א ספיקה בינונית עד קשה מרכזית קדמית. מבנה ותפקיד במסתם האוארטלי תקין" השאלה שלי האם פעילות ספורטיבית מתונה טובה למסתם וללב , או שההיפך -יכולה לגרום לעומס יתר על המסתם הפגום ועל הלב ולפגוע בלב עצמו , או שההיפך - האם פעילות גופנית מתונה יכולה לדחות החמרה במצב המסתם? תודה מראש ושבוע טוב מוטי

מוטי שלום בעיקרון פעילות ספורטיבית מתונה מאוד טובה לבריאות. אולם, חשוב לדעת כיצד אתה מרגיש בזמן פעילות גופנית. בכל מקרה, אני ממליץ לפנות לקרדיולוג עם תשובת האקו ולאחר בדיקה שלך ושיחה איתך הוא יוכל להמליץ האם יש צורך בטיפול ואיזו פעילות גופנית מומלצת לך. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב