זקוקה לעזרה דחופה ביותר

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

29/07/2011 | 05:47 | מאת: הבת הדואגת

שלום רב אימי בת 65 מאושפזת מזה חודשיים עקב קוצר נשימה לחצי דם גבוהים סוכר גבוהה ונוזלים בריאות טופלה בהמון משתנים ובסטרואידים עם הקלה משמעותית בסיטורציה עם זאת בשבוע האחרון התדרדרה הייתה ישנה מרבית היום והזדקקה למנת דם .הוחלט לעשות צינטור לאחר אקו לב עם הממצאים הבאים :חדר ימין בולט תפקודו מופחת הרחבה בעליה השמאלית הסתיידות בטבעת המסתם המיטראלי ובאזור העלה הקידמי אי ספיקה מיטראלית+מסתם אאורטלי מסויד היצרות אאורטלית בינונית ואי ספיקה קלה - בינונית אי ספיקה טריקוספידלית קשה לחץ ריאתי מוגבר במידה קשה תפליט פרקדיאלי מינמלי תפליט פלאורלי מיימת בעקבות ממצאים אלה והתדרדרות במצב הוחלט לעשות צינתור דו צדדי אבל הבעיה הייתה אי ספיקת כליות שממנה אמא סובלת לבסוף כן עשו צינותור אבל לצערי נתקלו בממצאים נוספים הסתבר שהעורק הראשי של הלב היה חסום במידה קשה פתחו עם בלון והוכנסו 3 תומכים מהחשש שלא תוכל להחזיק מעמד בצינתור בגלל קשיי נשימה תיקנו רק את העורק הראשי ושאר הבעיות לא פתרו היום יומיים אחריי שוב ירידה בסיטורציה ושוב צבירת נוזלים סוכר גבוהה ולחץ דם גבוה ובנוסף התגלה חיידק בדם הפחד שלי שנורא מפספסים את אמא והיא פשוט תלך האם נכון שאין מה לעשות עם הלחץ הריאתי?האם יש צורך בצינטור נוסף?החלפת מסתם?ניתוח?אני מוכנה להביא אותך בתור יועץ אם יש ביכולתך לעזור תודה מראש

שלום מצטער על התגובה המאוחרת. ממליץ באמת בהתייעצות נוספת עם קרדילוג או מנתח לב. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב