מעקפים וגנטיקה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב

14/02/2011 | 14:48 | מאת: נל

לד"ר בולוטין אבי עבר ניתוח מעקפים לפני 5 שנים. ברצוני לדעת האם גם אני יצטרך לעבור את אותו הניתוח. אני אדם שלא מעשן עושה פעילות גופנית ושומר על תזונה נכונה

נל שלום גורמי הסיכון למחלת לב הם מרובים ועל רובם אפשר להשפיע: יתר לחץ דם סכרת כולסטרול עישון הגורם המשמעותי החמישי הוא הנטייה הגנטית. אבל, אם תדאג לטפל או למנוע את ארבעת גורמי הסיכון העיקריים האחרים, תקטין במידה משמעותית את הסיכון לחלות במחלת לב ולהזדקק בעתיד לניתוח מעקפים. בברכה דר' גיל בולוטין

מנהלי פורום ניתוחי לב