פורום ניתוחי לב

בפורום זה תוכלו להפנות שאלות בכל הנוגע לתחום כירורגית לב: טיפול כירורגי במחלת לב איסכמית, ניתוחי מעקפים עם מכונת לב-ריאה, ניתוחי מעקפים על לב פועם ללא שימוש במכונת לב-ריאה, מחלות ומצבים המערבים מסתמי הלב, תיקון והחלפה של מסתמים, טיפוליים כירורגיים באי-ספיקת הלב, טיפולים כירורגיים בהפרעות קצב כדוגמת פרפור פרוזדורים, ניתוחים חדשניים בגישות זעיר פולשניות וניתוחים של אבי העורקים (האאורטה).
672 הודעות
644 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב

06/07/2010 | 17:37 | מאת: טליה

אצל אימי בת ה 90 אובחן היצרות בשסתום הלב והרופא המליץ על ניתוח לב פתוח. הוא הסביר לי, כי יש היום במקום ניתוח אפשרות להרחיב את השסתום אל ידי היתערבות כמו צינטור. הוא אמר שעדיין אין ניסיון עם התערבות זו לתווח ארוך. הייתי מבקשת לדעת מה זה צינטור הזה ואם בכלל יש מקום לניתוח או התערבות פולשנית בגיל זה. Analysis La enlarg LVH Severe Mac Calcified Aortic Valve 96 mm Max P.G Across AO.V 60mm Hg Mean P.G Across AO.V AVA=0.5 cm2 Mod. MR.TR PAP=50-60mmHg Normal Syst .Lvf אני מודה לכם מראש על התייחסותכם

לקריאה נוספת והעמקה

טליה שלום נכון. כיום ישנה אפשרות להחלפת המסתם בצנתור. הניתוח הזה שמור לאנשים שעבורם הניתוח הרגיל מסוכן מידי. ברמב"ם ניתוח זה מבוצע כבר באופן שגרתי בשיתוף פעולה של הקרדיולוגים ומנתחי הלב. נראה שאמך יכולה להתאים, אבל יש צורך להכיר אותה, ולראות את הבדיקות שלה כדי להיות בטוחים שיש צורך בניתוח עבורה. אני ממליץ לתאם פגישה עם מזכירתי ברמב"ם במשרדי להסבר נוסף וקבלת החלטה. אסתי או יעל 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

01/03/2011 | 08:45 | מאת: רוני

האם יש מסתם אורטאלי חדש חלופי למכני שאינו צורך קומדין(הכוונה לא לביולגי)

04/07/2010 | 10:02 | מאת: תמר

אבי בן 89 ומתקשה בעיקר במאמץ (ללכת רחוב שלם) מתנשם בכבדות. בעב היו לו כמה התעלפויות ומאז לוקח פרקור. הומלץ לו על קוצב לב (נאמר לנו שהניתוח בהרדמה מקומית) האם הקוצב הוא רק למצב של התעלפות או יוכל לעזור לו גם ליכולת תנועה טובה?

לקריאה נוספת והעמקה

תמר שלום קוצב לב מושתל בהרדמה מקומית. אם הסיבה להתעלפויות ולחולשה היא קצב לב איטי מידי אז השתלת הקוצב תעזור. בנוגע לקוצר הנשימה, צריך לבדוק את כל הנתונים והבדיקות כדי לתת תשובה. ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב - אלקטרופיזיולוג. בברכה דר' גיל בולוטין

04/07/2010 | 07:56 | מאת: ג. וידר

אמי בת 59, אושפזה לפני פחות מחודש בבי"ח רמב"ם בשל הפרעות בקצב הלב, דופק מהיר מאוד ולא סדיר. בבי"ח גם העלו בעיה של פרפור פרוזדורים.לאמי יש ,מזה כ-10 שנים, בעיה במסתמי הלב.והיא טופלה במכון הלב של רמב"ם. לפני כשנתיים בשל הצרות במסתם האורטאלי (כמדומני) עברה צנתור להרחבתו. במהלך האשפוז בבי"ח, נעשה לה אקו לב שבו גילו שישנה הצרות מסוימת במסתם (1.3) ובנוסף דלת הפתיחה לא נסגרת היטב. דבר זה כנראה גרם להפרעות הקצב. היא עברה בבי"ח היפוך חשמלי להסדרת קצב הלב ושוחררה הביתה. המלצת בי"ח היא לעבור ניתוח להחלפת. תיקון המסתם. לטענת הרופאים בבי"ח העניין לא דחוף. מאז שאימי חזרה הביתה כבר היו לה מספר מקרים של דופק פתאומי מהיר, ללא קשר למאמץ. כמו-כן, במדידות שונות הדופק חזר להיות לא סדיר. היום היא לוקחת כדורים להסדרת הקצב לפי מרשם שקיבלה בבי"ח. (לא נראה שהם עוזרים) שאלותיי: 1. האם ייתכן שההיפןך שנעשה לה בבי"ח החזיק מעמד זמן כה קצר? 2. עד כמה בעייתה דחופה והאם היא זקוקה לניתוח לב להחלפת מסתם מיידית? 3. האם זה שהדופק עולה ויורד בצורה לא סדירה לא יפגע לה בלב??

לקריאה נוספת והעמקה

ג. וידר שלום לפי התיאור מדובר כנראה במסתם המיטרלי. יש קשר ידוע בין תפקוד לא טוב של המסתם המיטרלי להפרעות קצב. לכן, בחלק מהמקרים ההיפוך החשמלי אינו מחזיק זמן רב. דופק מהיר מידי אינו בריא לשריר הלב ויכול לפגוע בתפקודו. איני יכול לתת חוות דעת רצינית על דחיפות הניתוח בלי שאראה את הנתונים. אני ממליץ להגיע עם כל החומר למשרדי. ניתן לתאם עם אסתי או יעל בטלפון 04-8542631 בברכה דר' ביל בולוטין

01/07/2010 | 20:12 | מאת: עדיה

שלום. אמא שלי, בת 52, רזה, מקפידה על תזונה נכונה בכושר ולא מעשנת עברה הבוקר צינתור בבית חולים נהריה. הרופא אמר כי נדהם לגלות ששניים מהעורקים שלה סתומים לחלוטין והעורק המרכזי צר באופן קריטי. היא הושארה לאשפוז ונתבקשנו לבחור באופן מיידי מנתח מועדף לניתוח מעקפים. אודה לכם על המלצות. בייחוד ממי שמי מיקיריהם עבר את הניתוח בשנים האחרונות. תודה, עדיה adiyaeor@gmail.com

לקריאה נוספת והעמקה

עדיה שלום את מוזמנת ליצור קשר איתי במחלקה לניתוחי לב ברמב"ם. אומנם אני לא יכול להיות אובייקטיבי, אבל אני יכול להבטיח לך את רמת הצוות, הטיפול לפני ואחרי הניתוח, הניתוח וכמובן המנתח ברמה הגבוהה ביותר. דר' גיל בולוטין g_bolotin@rambam.health.gov.il 04-8542631

30/06/2010 | 16:17 | מאת: prado1001

צוות מכובד בן 56 עם תפקוד ירוד ביותר של חדר שמאל -הועלתה אפשרות לכרות מפרצת ענקית ולתפור מחדש -החדר שיתקבל יהיה יותר קטן אך יותר יעיל. האם מנסיונכם אתם יודעים על ניתוחים מהסוג הזה שנעשו בארץ בשנים האחרונות -אשמח גם אם זכרו את אחוזי ההצלחה הנפלא מכל יהיה לקבל טלפון של מנותח כזה או דומה שאוכל לדבר איתו ואולי גם לשאוב עידוד תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הניתוח יכול לעזור במקרים שמעבר למפרצת ישנו אזור של הלב שבו ההתכווצות שמורה לפחות חלקית. אוכל להמליץ לך האם לבצע את הניתוח רק לאחר שאראה את בדיקת האקו והצנתור שלך. אני באופן אישי מבצע ניתוחים כאלו ברמב"ם בשיטת "דור" שבה משחזרים את הגאומטריה של חדר שמאל בעזרת תפר טבעתי. אתה מוזמן להגיע להתייעצות בתיאום עם מזכירותי ברמב"ם אסתי או יעל בטלפון 04-8542631 בהצלחה דר' גיל בולוטין

30/06/2010 | 23:08 | מאת: prado1001

ד"ר בולטין היקר הייתי בא אליך בריצה לו רק יכולתי.לצערי אני בבית חולים באיטליה לצורך אבלציה של VT -וכרגע זו התקשורת היחידה האפשרית מבחינתי. גם באקו וגם בצינתור השריר שאינו מפרצת מתכווץ היטב. הבעיה שהמפרצת כה גדולה שאולי ישאר חדר קטן מדי-למרות שהחישובים התאורטיים מראים שהחדר יהיה בגודל סביר שאלתי: בהנחה שכרתת את המפרצת ותפרת את החדר בשיטה שציינת-"דור" והפעלתה את הלב והסתבר שהוא קטן מדי מה האופציות העומדות בפניך? כמו כןהאם לא ניתן ל"הסתדר" עם חדר קטן יותר אך נטול הפרעות קצב ןנטול עומס מיותר שהיה עד עכשיו כלומר מה רמת השגיאה המותרת? הנסבלת? מצטער על טרחנותי אך אין לי כרגע דרך אחרת להגיע אליך. אם תסרב לענות אקבל זאת בהבנה

29/06/2010 | 23:48 | מאת: דנה

שלום... אבי חולה באי ספיקת לב לפני כשבוע עבר השתלת קוצב לב. 5 ימים לאחר הורדת התפרים בעת המקלחת החל דימום מחלקו של התפר ניתן לציין כי אבי נוטל קומדין וה i.n.r שלו בגבלות 2-3 לפי הוראת האחות בקופה לחצתי בעזרת גזה על מקור הדימום וחבשתי האם דבר זה נפוץ או מהווה מקור לדאגה? אשמח לקבל תשובה בהקדם :)

לקריאה נוספת והעמקה

דנה שלום דימום שטחי לאחר ניתוח בחולים המטופלים בקומדין יכול לקרות. טוב עשית ובמידה והדימום לא יחזור אין סיבה לדאגה. בברכה דר' גיל בולוטין

25/06/2010 | 15:11 | מאת: סנדר

שלום לך אני על סף יאוש סובל מכאבים עזים בן 44 אנא עזור לי בשנת 2003 עברתי תאונת דרכים קשה ובמשך הזמן גילו לי את הדברים הבאים : 1. בדיקת mri אלטרול כתף שמאל נוזל בכמות קטנה בבורסת הסוב -אקרומלית מודגם קרע חלקי של המשטח הסינבואלי של גיד הסופרה ספינטוס בקוטר 1.5 ס"מ במישור הצדדי פנימי {חתכים קורנולים 7.8 ובקוטר 1 ס"מ בציר הסגיטלי {חתכים 11.13 המערב יותר מחצי הגיד שאר הגידים בסדר גיד הביצפס שמור } נעשו 2 פעינוחים ושניהם זהים האם לנתח ? e m g כתף שמאל מראה פגיעה שמתאימה ל t o s נוירוגני אמיתי נזק לפלקסוס ברכיאלי משמאל כולל בצקת . {נעשו 2 בדיקות בהפרש של 4 שנים ושניהם זהות בדיקה אחרונה לפני שבועיים } צוואר-6 c3-4-5 סי טי מודגם בלט דיסק של הדיסקיות c6-7 מודגמות צלעות צוואריות יש לי כאב קבוע' ראש ,שכמות,וצוואר עם תחושה מחנק ועיפות .מה עלי לעשות יש טיפול לבעיה הזו ? כמו כן האורטופד גילה שיש לי אי יציבות ותת פריקה אחורית בעת אבדוקציה מעל 90 מעלות הדפקים נעלמים לדבריו קיים גם קומפונט עצבי המחמיר תופעה זו עקב החלשות המייצבים מבחינה תפקודית יש להימנע מכל מאמץ על המקלעת הברכיאלת כולל הרמת משאות מעל 2 קילו כמו כן פחיתות תחושה באזור 8-6 c . בדיקת דופלר נמצא מרכיב עורקי לתסמונת מוצא בית החזה. תסמונת הורנר חיובי צד שמאל . roos test חיובי משמאל . לאחר בדיקת רופא כירוג נוירוכירוג ומיקרוכירוגיה פטוזיס בעין שמאל נקבע ניתוח מפענח הmri לאחר שבדק פעמיים את הבדיקה ומומחה הכתף הינם בדעה אחת פניתי לרופא כתף נוםף שטוען ששניהם טועים ובעיניו זה כוריאנט של התקין מעלי לעשות ??למי להאמין ...לרופא או לתוצאת הבדיקה סובל מאי נוחות מהתנועות אותם עושה עם כתף שמאל בעיקר אלה הדורשות הנפת היד אינני מסוגל לשכב להרים להחזיק לנהוג , חולשה, עיפות, אני מרגיש כאב ,חזק ,חום, אי נוחות ובחילות . לאורך כל יד שמאל אני מרגיש כמו חשמל נימול כולל כף היד 3 אצבעות זרת קמיצה ואמה כואבות ישנם ימים שאינני יכול לקפל ולהזיז אותם מרוב כאב במפרק היד התחתון אני מרגיש כאב פנימי עז , חשמל ,נימול והיקצוצים, כתף אינני יכול לעשות הרבה תנועות אך במידה ועשיתי תנועה לא נכון אני מרגיש כאב חד שיכול להרוג המרגש כאילו משהוא יצא מהמקום ולאחר שאני עושה תנועה אחרת אני מרגיש הקל לציין שכבר סבלתי מ 3 פריקות כתף כמו כן הצוואר והשכמות מאוד כואבים ויש לי כאבי ראש באופן קבוע והראש מוטה למטה . לסיום האם כדאי לעבור ניתוח מיקרוכירוגיה של עצבי המקלעת כולל הוצאת צלע צווארית אחוזי הצלחת הניתוח הינם 65% . בלבד האם הרחקת הצלע הצווארית משמאל {זהו הפתרון??} האם כדאי לעבור ניתוח בכתף. הומלץ לי לבצע ניתוח אורטסקופיה לתיקון הקרעים. מה לעשות אני אובד עצות ומת מפחד כל רופא אומר משהו אחר . האם רופא יכול לשלול ממצאי בדיקה של mri אלטרול ע"פ שנעשו פעמים והתוצאה שווה ???למי להאמין לתוצאות הבדיקה / או לרופא מה לעשות אני סובל מאוד מהכתף והשכמות . חיי על כדורים נגד כאבים וחרדות לוקח היום טראמדול / טרמאדקס תודה פרידמן סליחה מראש על המגילה

לקריאה נוספת והעמקה

סנדר שלום שאלה מורכבת. אני ממליץ להתייעץ עם פרופ' בסט, מנהל המחלקה לניתוחי חזה ברמב"ם בהצלחה דר' גיל בולוטין

25/06/2010 | 09:07 | מאת: דניאל

לא ציינתי הדלף הוא PFO. הבנתי שהוא לכשל עצמו לא גורם לבעיות. לאחרונה אקג עם גל P, ו ICRBBB. אקג אחרון: normal sinus rhythm possible letf atrial enlargement nonspecific ST abnormality Abnormal ECG סובלת מחולשה בזמן האחרון ואי ברירות לגבי דופק לעיתים כאבים בחזה בזמן מאמץ. רופאה אחת אמרה לי כי זה מהדלף בעוד שאחרת אמרה שלא. אני סובלת מפלפיטציות ובעבר קרדיולוג אמר לי כי ייתכן ויש קשר בעוד שאחר שלל... מבולבלת אשמח אם תעזור לי. תודה 

דניאל ראי את תשובתי הקודמת. את מוזמנת ליצור קשר דרך מזכירתי 04-8542631 גיל

23/06/2010 | 22:29 | מאת: דניאל

שלום! אני בת 30, אחרי TIA,PE האירוע המוחי החולף התבטא בכאב ראש מעיין לחץ נוראי שהעיר אותי משנתי (3 לפנות בוקר לערך) ולא ראיתי בעין שמאל. יש לי כמו שאתה מנחש ולאחר בירור של TCD+ הזרקת בועיות ושל TEE נתגלה דלף דו כיווני!!!(מימין לשמאל ,וכן משמאל לימין) נמצאתי גם הומוזיגוטית לפקטור II ואני מטופלת בקומדין. לפני כ3 חודשים עברתי פנומוטוריקס שלווה בירידה בסיטורציה וכן ירידה בנפחי הריאה. אני אמורה להתחיל שיקום ריאות בתה"ש. יש לי כולסטרול גבוה ואני מטופלת בקרסטור 40 +איזטרול 10 תת פעילות בלוטת התריס נוטלת אלטרוקסין 100 מ"ג. וכאן באה שאלתי. רופא הריאות וכן ההמטולוג מאוד חוששים מהשארת הדלף כי היה חשד לאירועי קרישה תחת תת טיפול בקומדין. הבעיה היא שלאחר התייעצות של צוות הקרדיולוגים של תה"ש נאמר לי כי לא ניתן לסגור את הדלף בצנתור משום שהוא לא גדול וקשה לתפוס אותו ולצנתר. נשלחתי לחוות דעת שנייה אצל עוד רופא מומחה בתחום אך עדיין לא הלכתי. הקרדיולוג בתה"ש אמר לי כי מבחינתם זה ניתוח אבל הוא חושש מהליך שכזה אך צינתור לא בא בחשבון. אני לא יודעת מה לעשות הבנתי כי יש שמצדדים בעד סגירת הדלף בכל מחיר גם ניתוח ולו בשביל להקטין את האפשרות של מעבר קרישי דם. מה דעתך? האם שווה לנתח, האם התועלת במקרה זה גדולה על הנזק? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

דניאל שלום מכתבך מאוד ברור ומפורט ובאמת סימני השאלה מאוד גדולים. אני ממליץ על חוות דעת שנייה ברמב"ם, לעבור אקו על ידי דר' אגמון, מנהל יחידת האקו ואח"כ דיון משותף עם דר' אגמון, דר' לורבר ביחד איתי ואז נוכל לתת לך את ההמלצה של הצוות שלנו. רק כך אוכל לתת לך תשובה אחראית לשאלות שהעלית. גיל בולוטין

05/06/2010 | 09:21 | מאת: קטי

שלום רב! סבתא שלי צריכה לעבור ניתוח מעקפים + החלפת מסתם אורטלי, תמליצו לנו בבקשה על מנתח בעל ניסיון ומוניטין בניתוחים מהסוג הזה , אנו מאוד חרדים עקב גילה המופלג תודה. המייל שלי katy_ser@walla.com

לקריאה נוספת והעמקה

קטי שלום בביטחון רב אני ממליץ לך על המחלקה שלי, המחלקהלניתוחי לב ברמב"ם. אם תרצי הסבר ופרטים נוספים על המנתחים והמחלקה, את מוזמנת ליצור קשר דרך המזכירה שלי בטלפון 04-8542631 בהצלחה דר' גיל בולוטין

03/06/2010 | 22:24 | מאת: סחלב

תודה על מהירות התגובה

!

03/06/2010 | 17:35 | מאת: סחלב

ד"ר בולוטין שלום היית מועמדת לנתוח מעקפים. בבירור בוצעה ct angio בין יתר הממצאים, קטע פרוסימלי חסום 2 ס"מ בעורק התת בריחי השמאלי. היצרות משמעותית במוצא cca השמאלי. שאלתי היא מה עושים הלאה ? ואם הנתוח בוטל בגלל ממצא זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

סחלב שלום חסימה בעורק התת בריחי והיצרות ב CCA הופכים את ניתוח המעקפים למורכב יותר. איני בטוח שנכון לבטל את הניתוח. אוכל לתת תשובה יותר מבוססת אם ניתן לבצע ניתוח מעקפים ומהי דרגת הסיכון אם אראה כל החומר הרלבנטי: צנתור, CT ANGIO ובדיקת האקו. את מוזמנת לתאם פגישה במשרדי. בכל מקרה, בהצלחה. דר' גיל בולוטין

01/06/2010 | 11:05 | מאת: שני שטרן

במסגרת עבודה סמינריונית לתואר ראשון, אני עורכת מחקר על עבודה במשמרות והקשר למתח. קבוצת המשתתפים במחקר, הינם רופאים\ות או אחים\ות. מילוי השאלונים עשוי לערוך כמספר דקות. ההשתתפות הינה אנונימית והנתונים מנותחים באופן קבוצתי. השאלונים נמצאים בתיבת מייל:sleepseminar@gmail.com הסיסמה: q1w2e3r4 במידה ותרצה להשתתף, יהיה עליך להיכנס לתיבה הזו ולהוריד את השאלונים ולשלוח אותם לאותה תיבה. אודה לך מאד על שיתוף הפעולה

בהצלחה

11/05/2010 | 20:51 | מאת: אליהו

כמה מנות דם מקבלים בניתוח לב פתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

אליהו שלום התשובה לשאלתך היא: תלוי... תלוי בסוג הניתוח, בגיל החולה ובמהלך לאחר הניתוח. השאיפה היא לתת כמה שפחות מנות דם וחלק ניכר מהחולים לא מקבלים כלל מנות דם. אבל, זה תלוי במורכבות הניתוח ובמדיניות מתן הדם במחלקה שמנתחת. אצלנו ברמב"ם לאנשים שמרגישים טוב לאחר הניתוח לא ניתן דם גם אם רמת ההמוגלובין יורדת עד 8. זה נכון במיוחד לחולים צעירים שיכולים לשאת בקלות יחסית מספר שבועות של אנמיה. בדר"כ אם אוכלים טוב, כבר לאחר כמה שבועות הגוף מתקן. בנוסף, כאשר הניתוח מבוצע ללא מכונת לב ריאה יש סיכוי טוב יותר שהחולה לא יזדקק למנות דם במהלך ואחרי ניתוח המעקפים. בברכה דר' גיל בולוטין

10/05/2010 | 18:27 | מאת: משה

בן 51 היצרות קרוטיס ע"י רובד 25% י . ל. ד. טריטייס קומפ 2.5+ טריטייס רגיל 2.5 - מיקרופירין 0.75 פראווסטטין[ pravastatin] 20 אומפרדקס 20 ברקע mvp מינימאלי אסטמה לא פעילה אוסטאוארטריטיס בירכיים בתאריך1.7.2009 כולסטרול 148 טריגליצרידים 105 hdl 54 ldl 73 מינון סימבסטטין הועלה מ 10 מג ל20 מג בבדיקה בתאריך 1.3.2010 כולסטרול 183 טריגליצרידים 99 hdl 71 ldl 92 בעיקבות כך שונתה התרופה ל-pravastatin בבדיקה מהיום התוצאות- כולסטרול 195.7 טריגליצרידים141 hdl62 ldl 105 לציין לא חל שינוי בתזונה או בתחום אחר שינוי טוטאלי לרעה מה עושים? מה הסיבה והגורם לשינוי ואיך להביא את הערכים לאופטימליים? בתודה הערה-רופא המשפחה בחופשה עד ה 30 בחודש

לקריאה נוספת והעמקה

משה שלום באמת מגמה של עלייה בכולסטרול "הרע" למרות שלדבריך אין שינוי בתזונה ושונה הטיפול התרופתי. ממליץ להיוועץ בקרדיולוג המתמחה בליפידים, יתכן שיש צורך בשינוי נוסף בתרופות. בברכה דר' גיל בולוטין

08/05/2010 | 11:00 | מאת: ענבל

שלום, השבוע מצאו לבננו בן החודשים מום בלב שנקרא COMPLETE A V CANAL (ללא תסמונת דאון, המום לא אובחן בסקירות בהריון) אנו מתלבטים מאוד אם לעבור את הניתוח בבית חולים שניידר או בתל השומר. שמענו שהמחלקה הקרדיולוגית בשניידר מעולה אך למנתח בתל השומר (ד"ר משאלי) יש יותר שנות ניסיון ומומחיות בניתוח מום מסוג זה. נשמח אם תוכלו להמליץ לנו לאן לפנות. בנוסף, נשמח מאוד לדבר עם הורים שילדם עבר ניתוח לב בשניידר או בתל השומר. הנייד שלנו 052-3258146 תודה, ענבל ועמית לוי

לקריאה נוספת והעמקה

ענבל שלום שתי המחלקות באמת מצויינות. אם תרצו תשובה יותר מפורטת תפנו ישירות דרך הא-מייל שלי. בכל מקרה שיהיה בהצלחה. דר' גיל בולוטין

04/05/2010 | 22:37 | מאת: צבי

מוצע לי לעבור ניתוח מעקפיםבבית חולים איכילוב בתא. אני מחפש מי שעבר ניתוח כזה בשנה האחרונה לשמוע ממנו כחולה לחולה 0523380138

בהצלחה

02/05/2010 | 18:09 | מאת: ברכה

שלום,אני אישה בת 70 וסובלת מאי ספיקת לב.. יש לי הרבה בצקות בשל כך,וקיבלתי מהרופא כדורים בשם פוסיד. שמתי לב שהיעילות שלהם שונה מפעם לפעם. האם זה משנה מתי אני לוקחת אותם? כמה שעות אחרי הארוחה,או מיד לאחריה..בבוקר,בערב? אני צורכת הרבה מלח,האם זה יכל לגרוע מן ההשפעה? מה אני יכולה לעשות על מנת ליעל את ההשפעה של התרופה? תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

ברכה שלום ישנן אפשרויות שונות בנוגע ללקיחת פוסיד שניתן להתאים אותם לחולה. כמו: מועד הלקיחה והמינון. צריך להתאים את זה לחולה לפי הנוחיות שלו, למשל האם לקחת יותר בבוקר ופחות בערב כדי ללכת פחות לשרותים בלילה וכדומה. בנוסף, אם הפוסיד לא מספיק ניתן להוסיף תרופות משתנות אחרות ותרופות מסוגים נוספים לטיפול באי ספיקת לב. ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה באי ספיקת לב. בכל מחלקה קרדיולוגית בבית חולים גדול יש לפחות קרדיולוג אחד שמתמחה בתחום. בנוגע למלח, התשובה יותר ברורה. כן, צריך להמעיט מאוד בצריכת מלח כאשר סובלים מאי ספיקת לב. תנסי לרדת משמעותית בכמות. נדמה לי שניתן לרכוש מלח "עם פחות מלח". אם אומנם אז זה יכול לעזור לך "להיגמל". בברכה דר גיל בולוטין

30/04/2010 | 07:28 | מאת: שמחה

שלום רב, מזה כ-10 שנים אני סובלת מנפיחות בבטן בידיים וברגליים שמלווה בכאבים עם דופק מהיר ולחץ בחזה, הייתי אין ספור פעמים במיון והוחזרתי לבית ללא שום טיפול. לפני כשנה עברתי בדיקת ERCP להוצאת אבן בכיס המרה שהסתבך נכנסתי דחוף לניתוח ולאחר שבועיים נכנסתי לספייס עם דימום תוך בטני ומצבי היה קריטי שכמובן הייתי מעל חודש בטיפול נמרץ מונשמת ומורדמת ולאחר מכן בבית לוינשטיין.ואני כיום מועמדת לניתוח נוסף לסגירת דופן הבטן הנושא הזה עלה שנית לאחר שאני בודקת באינטרנט לגבי ניתוחים בדופן הבטן ותוך כדי אני רואה את המאפיינים של אי ספיקת לב שמתאימים לתיאור שלי. מה הבדיקות שעלי לבצע לבדוק לגבי אי ספיקת לב שיכול להיות שאני גם שייכת לקבוצה זו? ואיך לא עלו על זה במיון שהגעתי אליהם עם כאבים וכל הזמן טענו שזה פסיכולוגי, מיותר לציין שמאז הניתוח אני מקבל כדורי נורמטין אבל הנפיחות והבצקות לא עוברים אודה על תשובתכם בהקדם האפשרי. בתודה ובברכה, שמחה

לקריאה נוספת והעמקה

שמחה שלום סימנים של נפיחות בבטן וברגליים יכולים להופיע באי ספיקת לב ימנית או באי ספיקה של המסתם הטרי-קוספידלי. הבדיקה הפשוטה להעריך זאת היא אקו של הלב ובדיקת קרדילוג. אם עדיין אל עשית את הבדיקות הנ"ל, אני ממליץ לבצע. בברכה דר' גיל בולוטין

07/05/2010 | 06:18 | מאת: שמחה

בוקר טוב תודה על תשובתך האם זה גורם לדקירות ברגליים, יש לי גם כאבים בבטן התחתונה בצד ימין, ייתכן מנפיחות בבטן. היום הנפיחות היא מעבר לרגיל עקב הניתוח שעברתי. במידה וזה אי ספיקת לב יכולה להשפיע לרעה בניתוח הבא של סגירת דופן הבטן שהוא ניתוח מורכב ומסובך? והאם יש לזה טיפול ואיך לא הצליחו לאבחן את זה כל כך הרבה שנים אודה על תשובתך שמחה

29/04/2010 | 11:59 | מאת: דורית קיף

אם אתם או מי מהיקרים לכם מתמודדים עם משבר בריאותי, או אם אתם מטפלים העובדים עם חולים, תמצאו עניין בשאלון זיהוי טיפוסים. השאלון בוחן את אופן ההתנהלות האישית בתקופת המחלה, מסייע בזיהוי דפוסים ומאפיינים המשפיעים על ההתמודדות עמה, ומסייע להבין היכן נדרש שינוי כדי לתמוך בהחלמה. http://www.greatlife.co.il/62584/%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%9F-%D7%96%D7%99%D7%94%D7%95%D7%99-%D7%98%D7%A4%D7%95%D7%A1%D7%99%D7%9D

.

22/04/2010 | 07:25 | מאת: ישראל אדלר

אני סובל מאיכות חיים ירודה ביותר בגלל הפרעות קצב ופרפור פרוזדורים קבוע - אינני מגיב לטיפול תרופתי. 00בעבר עברתי אבלציה כנגד רפרוף. האלקטרופיזיולוג המליץ על אבלציה של הפרוזדור השמאלי. אני מודע לסיכונים וחרד. היכן הצטברו ניסיון והצלחה בתחום זה בישראל.

לקריאה נוספת והעמקה

ישראל שלום אני ממליץ לפנות להתייעצות לדר' בולוס, מנהל היחידה לאלקטרופיזיולוגיה ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

04/08/2010 | 15:37 | מאת: שלמה

כן לעשות אבלציה מומלץ בתל השומר אצל פרופ גליקסון

31/12/2010 | 23:07 | מאת: חנה

מאז שעברתי אבלציה לרפרוף אני מרגישה יותר רע כתוצאה מעונינת לשמוע תגובות מאחרים שעברו אבלציה לרפרוף .

19/04/2010 | 13:35 | מאת: עופר

דוקטור בולוטין היקר, אנו צריכים עצה דחופה שלך אודה לך אם תיצור קשר (דרך המייל )

עופר שלום אתה מוזמן ליצור קשר דרך הכתובת האלקטרונית שלי: g_bolotin@rambam.health.gov.il אשתדל לענות במהירות. גיל בולוטין

19/04/2010 | 14:28 | מאת: עופר

דר' בולוטין היקר, תודה על תשובתך המהירה, שלחתי לך מייל מפורט אודה לך על תשובתך המהירה. עופר

18/04/2010 | 19:54 | מאת: קרן

ביתי בת 4 אמורה לעבור ניתוח לב להחלפתמסתם- האם השיטה הזעיר פולשנית המבוצעת ע"י ד"ר רםשוני מתאימה גם לילדים?

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום הניתוחים הזעיר פולשניים להחלפת ותיקון מסתמים מיועדים ברובם למבוגרים. אני ממליץ להתייעץ עם הרופא המנתח שמתמחה בניתוחי לב בילדים. שיהיה בהצלחה. דר' גיל בולוטין

14/04/2010 | 14:45 | מאת: מיכאל

שלום דוקטור,אני בן 10.5 מקריית אתא.לאחי הקטן בן ה-3 אובחנה בעיה בלב,אין לו שום תלונות,אבל אני דואג לו מאוד! תוכל לענות לי איזו בעיה זו יכולה להיות? בברכה,מיכאל

מיכאל יקר אני לא יכול לענות לשאלתך, כיוון שאין לי מספיק פרטים לדעת מהי הבעיה ממנה סובל אחיך בליבו. אבל, ישנן הרבה בעיות שמתגלות בלב ואינן מסוכנות. אני מציע שתדבר עם הוריך על הדאגה שלך. אני מאמין שהוריך יודעים יותר ויוכלו להרגיע אותך. בברכה דר גיל בולוטין

19/04/2010 | 13:31 | מאת: עופר

דוקטור בולוטין היקר, אנחנו צריכים את עזרתך הדחופה בקשר למטופל שלך.אם תוכל ליצור קשר איתנו נודה לך מאד.

08/04/2010 | 10:24 | מאת: טובה

אמי בת 91 סובלת מהצרות קשה של המסתם האורטלי (לא יודעת מה אחוז ההצרות) ומיתר לחץ ראתי 50 (כפי שהתגלה באקו לב שביצעה). מבקשת לדעת מהם הפתרונות הניתנים לאור גילה תודה טובה

טובה שלום בגיל 91 ניתן לבצע ניתוח להחלפת המסתם האאורטלי. אבל, כיום מקובל להציע לחולים בגיל הזה החלפת המסתם האאורטלי בצנתור. צריך לראות את אימך ואת הבדיקות שלה, על מנת להחליט יחד אתכם אם היא מתאימה ותהנה מהפרוצדורה. ניתן לקבוע פגישה במשרדי דרך המזכירה מיכל או אסתי: 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

28/03/2010 | 19:57 | מאת: אפרת

שלום רב, סבי בן 78, אובחן ב- CT אחרון שביצע כבעל האורטה העולה מורחב של 5.5. סבי לרוב אדם בריא, ואינו סובל מלחץ דם. האם בגיל כזה, לאור ממצאי הבדיקה, מומלץ לנתחו? למיטב ידיעתי מדובר בניתוח לא פשוט. האם יש טיפול שמרני שניתן למצות לפני האופציה הניתוחית? אשמח לתשובה בהקדם, שכן נאמר לנו שאם חלילה האורטה מתפותץ- סבי עלול למות. בברכה.

אפרת שלום אאורטה בקוטר 55 ממ מגיעה לגבול הצורך בניתוח. ההצדקה לניתוח היא בסיכון יחסית נמוך בניתוח לעומת הסכנה לקרע באבי העורקים. אבל, כל מקרה לגופו, זה תלוי בעוד הרבה גורמים, סוג המסתם האאורטלי (האם ביקוספידלי), מצבו הכללי של סבך ועוד הרבה פרטים. אני ממליץ לבוא להתייעצות עם כל החומר, על מנת להחליט האם עדיף להמשיך עם טיפול תרופתי בלבד או שיותר בטוח טיפול ניתוחי. בברכה דר' גיל בולוטין

27/03/2010 | 07:07 | מאת: דנית

שלום ותודה על האפשרות לשאול שאלות. עברתי לנטילת קומודין אחרי 8 חודשים של הזרקה עצמית של פרגמין בעקבות קרישי דם שהתגלו בצואר כתוצעה של סרטן לימפומה מאחורי הריאה. כבר חודש שרמת הINR לא מצליחה לעלות למרות שהרופא מעלה את המינון מדי כמה ימים. כבר הגעתי ל9 מ"ג ותוצעת הדם עדין על 1.6 . גמרתי את הטיפולים נגד הסרטן ואני "נקיה". האם אני חייבת להמשיך לקחת קומודין? אני בת 45 ומרגישה נהדר. רק העננה הזאת מטילה צל על "חיי החדשים"

לקריאה נוספת והעמקה

דנית שלום שאלתך היא בתחום קרישת הדם. אני ממליץ להתייעץ עם מומחה בתחום. באיזור חיפה תוכלי להתייעץ עם פרופ' ברנר או דר' הופמן מרמב"ם, מומחים בתחום זה. בברכה דר' גיל בולוטין

כאשר החדר השמאלי מתפקד היטב, עם מקטע פליטה של 60%. [באקו לב במאמץ, תפקוד חדר שמאל היה תקין עם איסכמיה תחתונה]. האם ייתכן במצב הנ"ל, שיכולת האספקה של העורק הקדמי היורד,לא עומדת בפני הצריכה, כבר במאמץ קל.

לקריאה נוספת והעמקה

נלי שלום ירידה באספקת הדם ללב עקב היצרות בעורק קורונרי (כלילי) יכולה לגרום לפגיעה בתפקוד כבר במאמץ קל, תלוי אחוז ההיצרות בכלי הדם. העורק הקדמי היורד מספק את הקיר הקידמי של הלב ואת הספטום ולא את הקיר התחתון שמסופק על ידי העורק הימני. מקווה שעניתי על שאלתך. בברכה דר' גיל בולוטין

25/03/2010 | 08:52 | מאת: נלי

אם הבנתי נכון, העורק הקדמי היורד, משמש את מחזור הדם הממשיך מהחדר השמאלי, לכיוון הגוף. האם ייתכן מצב שבו המקטע הינו 60% בו בזמן שהעורק הנ"ל לא מספק את הצריכה, כבר במאמץ קל?

16/03/2010 | 18:58 | מאת: שוש

גבר בן 52 הרגיש לאחרונה כמה פעמים כרבים בחזה ניגש לקרדיולוג שהפנה אותו לבדיקת אקו במאמץ והנה התשובה (חדר שמאל לא מורחב,מעובה עד 12 מ"מ תפקודו ירוד במידה בינונית עם אקינזיה(לא צלקת) אינפרו-פוסטרוטרלית בסגמנטים בזליים ואמצעיים.היפוקנזיה אנטרואפיקלית. מקטע פליטה 40%-35. עליה שמאלית תקינה.מסתם מיטרלי תקין.מחיצות תקינות.לב ימני תקין זמן מאמץ 3.56 דקות,דופק מקסימאלי 137 לדקה(81%) סימפטומים-ללא כאבים שינויים באק"ג-לא היו לחץ דם לפני מאמץ 110\180 ממ"כ לאחר מאמץ 110\220 ממ"כ אקו בסיום המאמץ ללא הפרעה סגמנטרית חדשה לסיכום:אקו חיובי לאיסכמיה,קרוב לודאי ביותר מעורק כלילי אחד.תגובה היפרטנסיבית למאמץ. נא לפענח לי את התשובה ומה מידת הסכנה,ומה עושים?

שוש שלום הבדיקה מעלה חשד גבוה יחסית לחסימות בכלי הדם המספקים דם ללב. יש להערכתי צורך בהמשך בירור שקרוב לוודאי יהיה בצנתור לבדיקת מצב הכלים הקורונרים המספקים דם ללב. אם אומנם ימצאו חסימות בכלי הדם, יהיה צורך לשקול האם לנסות ולפתוח את החסימות בצנתור או לעקוף אותם בניתוח. בברכה דר' גיל בולוטין

19/03/2010 | 18:58 | מאת: שוש

בעלי עבר את הצינתור (מהיד) מוהנה התוצאה: חדר שמאלי ברוחב תקין,דפנותיו בעובי תקין,תפקודו שמור,היפוקינזיה אינפרו פוסטריורית קלה.חדר ימין ברוחב ותפקוד תקין.דלף מיטרלי מינמלי,דלף טריקוספידלי מינמלי,לחץ ריאתי מוערך כתקין. אפשר להסביר לי מה מידת הסכנה

אם יש לחולה צהבת B.ואיך יכול להיות שאחרי ניתוח מעקפים מודיעם לחולה שיש לו צהבת B.הרי לפני הניתוח החולה עובר סידרת בדיקות דם.אז איך לא גילו את זה לפני הניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

רון שלום ברוב בתי החולים בודקים צהבת סוג B טרם הניתוח. יתכן שזה המצב גם במקרה שאתה מתאר. קל לבדוק את זה, לפי תאריך לקיחת הדם לבדיקה. בברכה דר' גיל בולוטין

יש חשש שאם יבצע צינטור אז יגרם נזק גדול לכליות ואצתרך להגיע לטיפולי דאליזה באיזה תנאים לבצע צינטור ואים יש המלצה על קרדיולוג שמבין בכליות

אאא שלום יש באמת סיכון מוגבר לכליות בצנתור במידה ותפקוד הכליות פגוע. רמת הסכנה משתנה לפי חומרת המחלה הכלייתית. צריך לשקול את הסיכון לעומת הסיכוי. בכל מקרה ניתן לבצע צנתור עם הכנה נכונה וכמות מינימאלית של חומר ניגוד. בברכה דר' גיל בולוטין

10/03/2010 | 09:53 | מאת: ליאור

בוקר טוב 1. יש לי אורטה 4.4 היא לא השתנתה בשנתיים וחצי האחרונות. 2. יש לי שקע בחזה מלידה גם לאמא יש והכל תקין אצל אמא שלו. 3. אין משהו שהיה לא מרפן במשפחה. 4. ןכל התסמנים האחרים לא מראים על המרפן (גובה,עקמת,לועה..) מה הסיכויים שיש לי מרפן? מה זה אומר מרפן? תודה ליאור

לקריאה נוספת והעמקה

ליאור שלום. עדיין יתכן שיש לך חולשה של רקמות החיבור. ניתן להתייעץ בנושא עם רופאים גנטיקאים. תוכל לקרוא על הנושא בקישור הבא: http://www.medicalmedia.co.il/publications/ArticleDetails.aspx?artid=1735&sheetid=114 בברכה דר' גיל בולוטין

07/03/2010 | 14:34 | מאת: דינה

שלום, אובחן ב-CT של הבטן אצל אימי - נוזל פריקרדיאלי בכמות בינונית באספקט התחתון האחורי של הלב, שינויים פיברוטים קלים בלינגולה ו-RML דיסטלי. מה המשמעות ומה זה אומר?? אודה על תשובתכם.

דינה שלום אני משער שהממצא של נוזל פריקרדיאלי (מסביב ללב) הוא מקרי במהלך בדיקת ה CT. בכל מקרה מומלץ להמשיך בבירור עם בדיקת אקו של הלב שתיתן מידע יותר רב ואולי הסבר לנוזל. בשלב זה לא ניתן לדעת מה משמעות הממצא. בברכה דר' גיל בולוטין

בעלי בן 70 עבר נתוח מעקפים עם סבוכים נשאר עם תפקוד ירוד של חדר שמאל לפני 12 שנים .מאז עבר ארועי לב חוזרים וארוע מוחי ימני לפני 3 חודשים כעת בשל תעוקת לב קשה ואי ספיקת מסתם מטרלי מועמד לנתוח חוזר.השאלה מה הסכונים באחוזים בנתוח כזה? לארוע מוחי להתקף לב למוות.

לקריאה נוספת והעמקה

שוש שלום ניתוח לב לאחר אירוע מוחי מעלה את הסיכון לאירוע מוחי נוסף. אולם, לתת לך ולבעלך הערכה יותר מדוייקת של הסיכון הניתוחי בכלל ושל אירוע מוחי בפרט, צריך לדעת עוד פרטים כמו: איכות הכלים הקורונרים, המנגנון של האי-ספיקה המיטרלית ועד כמה הלב פגוע. בנוסף חשוב לראות את בעלך ולהעריך את התפקוד שלו טרם הניתוח. לעתים בניתוחי לב אנחנו מנתחים חולים עם סיכון ניתוחי מאוד נמוך (מתחת 1%) ועד לסיכון ניתוחי מאוד גבוה (מעל 50%). בברכה דר' גיל בולוטין

14/02/2010 | 14:04 | מאת: קוקי

האם יש הגבלה על טיסות לאחר צינתור והכנסת סטנט???

קוקי שלום בעיקרון אין הגבלה על טיסות לאחר צינתור והכנסת סטנט. אבל, יש לבדוק אם המצנתר את הנתונים של המטופל ולקבל המלצה בהתאם. בנוסף כדאי לבדוק את נושא הביטוח והאם החברות המבטחות נוסעים מגבילות ולאיזו תקופה לאחר הצנתור. בברכה דר' גיל בולוטין

07/02/2010 | 20:13 | מאת: שי

שלום, ברצוני לקרוא על תגובות של מושתלי לב, בהיותי מועמד בעצמי, למשל על תוחלת החיים אחרי הניתוח, סיבוכים וכו'. האם קיים פורום בנושא? תודה.

שי שלום אני לא מכיר פורום כזה בישראל. תנסה לחפש בחו"ל. בברכה דר' גיל בולוטין

07/02/2010 | 16:54 | מאת: מלי

שלום רב, בני כיום בן 18 וחצי. בגיל 14 החלו לו כאבים בלב ההולכים ושבים, הופננו למכון הלב,והתבצעו מס' בדיקות כמו דופלר, ארגומטריה ועוד.. כל הבדיקות תקינות. המסקנה שהגיעו שהכאבים נובעים מצמיחה בגיל ההתבגרות... אך לא הייתי שקטה וחזרתי למכון הלב מס' פעמים..ושוב חזרתי ריקם, בנתיים הכאבים עדיין לא חלפו,הם מגיעים כפעם בשבוע לחצי דקה עד דקה בערך.. הנער כבר עבר את גיל 18, הפסיק להתלונן והשלים עם מצבו...עונה רק שאני שואלת אותו..בני עומד להתגייס לצהל ואני דואגת שמא טיפולו ייפול בין הכסאות... לקחתי אותו למטפל ברפואה סינית בשילוב עם רפואות שונות אשר איבחן כי הבעיה היא באורטא, בורידים, בכניסה והיציאה של הדם. כיצד אני יכולה לבדוק זאת? והאם יש טיפול? אני דואגת שאם אפנה שוב למכון הלב, הם לא ייתייחסו עקב זילזולם ברפואה אלטרנטיבית... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מלי שלום קרוב לוודאי שהכאבים שבנך מרגיש לא מגיעים מלבו. באופן כללי לא שכיחות בעיות מסוג זה בגיל 18 ובמיוחד לאחר שהבדיקות תקינות. יתכן שיש לחפש מקור אחר לכאבים כמו עצמות ושרירים. אבל, אם את עדיין דואגת, לכי למכון לב אחר ותבקשי שיבצעו שוב בדיקת אקו, מבחן מאמץ ואולי גם בדיקת הולטר. אם התוצאות שוב יהיו שליליות, אני חושב שתוכלי להירגע. בברכה דר' גיל בולוטין

04/02/2010 | 00:10 | מאת: יניב

מי שצריך או מתעניין בשרותים של שח"ל שיעתיק את הלינק הבא חדפדפן...בהצלחה http://aff.clickon.co.il/z/1203/CD988

.

03/02/2010 | 10:11 | מאת: אסתי

אכן כדבריך בוצע אקו ונצפו נוזלים בלב בוצע ניתוח והתגלה כי זה היה מוגלתי-דלקת בקרום הלב ממה זה נגרם?

לקריאה נוספת והעמקה

אסתי שלום לפי התיאור מדובר בתהליך זיהומי לאחר הניתוח. זהו סיבוך לא שכיח (1-3%) לאחר ניתוח לב. בדר"כ זה דורש טיפול ממושך של ניוקז שאיבה ואנטיביוטיקה. בברכה דר' גיל בולוטין

02/02/2010 | 12:24 | מאת: ריקי

איני יודעת אם השאלה שלי שייכת לפורום הזה אבל אנא אם לא הפנו אותי לפורום הנכון אני בת 43 ובזמן האחרון אני פתאום מרגישה חולשה וכל גופי מתחיל לרעוד אבל מבפנים אני מרגישה דפיקות חזקות גם באזור הלב החזה בצד שמאל מה קורה לי ?

ריקי שלום יתכנו סיבות רבות למה שאת מתארת. קשה לאבחן את הסיבה לתחושות שלך ללא שיחה ובדיקה. אני ממליץ לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו. בברכה דר' גיל בולוטין

02/02/2010 | 09:28 | מאת: אסתי

שלום! כתבתי פה בעבר אודות אימי בת 48 שעברה ניתוח לב בהדסה ולאחר מכן היתה הפרעת קצב שבעקבותיו בוצע צינתור שהראה כי באחד המעקפים היה ספזם בשתי קצוותיו. לאחר הניתוח הייתה אימי במכון שיקום בתל השומר והרגישה טוב מאוד. כיום 3 שבועות לאחר מכן כבר יומיים שהיא מאוד חלשה ומרגישה כאבים באיזור הניתוח והריאות היא אינה מסוגלת ללכת מס מטרים- כשבשבוע שעבר עשתה זאת בקלות. האם זהו חלק מתהליך ההחלמה או שזה אינו מקובל? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אסתי שלום שלושה שבועות לאחר ניתוח מעקפים יתכנו עדיין כאבים וחולשה. אולם הייתי ממליץ לפנות למנתח או לקרדיולוג לבדיקה. יתכן שיש מקום לביצוע אקו ואולי מיפוי בהתאם לבדיקת הרופא. בברכה דר' גיל בולוטין

29/01/2010 | 11:50 | מאת: חנה.כ

שלום רב, לפני חודש וחצי עברתי השתלת קוצב. כאשר אני מתישבת ליד המחשב הדופק שלי גובר מאד. כולם אומרים שלא ידוע על השפעה של מכשיר חשמלי על הגוף, אבל אני רואה שגם בפורום אנשים מתלוננים על תופעה זו. מה דעתך? בברכה, חנה

לקריאה נוספת והעמקה

חנה שלום קרוב לוודאי שהתחושות שלך סובייקטיביות ולא אמיתיות. אבל, קל לבדוק את הדבר. פני לקרדיולוג שהשתיל את הקוצב ותבקשי שיבדוק האם היו הפרעות בתפקוד המכשיר בשעות שאת עובדת מול המחשב. בברכה דר' גיל בולוטין

15/01/2010 | 13:48 | מאת: בת של מנותחת

לצערי נראה לי שמנתחי הלב הנכבדים כלל לא מודעים למה שקורה לחולים הקשישים לאחר הניתוח. אמי שהיתה אישה עצמאית וצלולה בת 82 החליטה, בניגוד לעצת רופאים רבים, לעבור ניתוח החלפת מסתמים במחלקת ניתוחי לב ברמב"ם. הניתוח שהיה לפני כחצי שנה "הצליח" אבל התוצאה - סיוט מתמשך. החיים שלה ובעקבות זאת שלנו נהרסו. הזכרון שלה נפגע, היא לא מצליחה לזכור איזה יום היום, לא מצליחה להעביר ערוצים בטלויזיה וכד'. היא חלשה מאוד, לא יוצאת ללא ליווי מהבית ויש לה מטפלת צמודה, היא מדוכאת מאוד, במיוחד משום שהיא לא סולחת לעצמה על הבחירה שעשתה. כשאני קוראת בעתונים את הכותרות המציינות את ההצלחה הגדולה בניתוחי לב אצל קשישים ואני שומעת על מקרים דומים גם במשפחות אחרות נשבר לי הלב. כדאי שתבדקו, גם לאחר שהחולה משתחרר ואפילו חצי שנה ושנה לאחר מכן - מהי איכות החיים של החולה ומה המשמעות הכוללת - הפיזית והמנטלית של הנתוח שעבר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אנחנו מודעים לקושי של חלק מהחולים (בעיקר מבוגרים) לחזור לחיים מלאים. מסיבה זו שוקלים היטב לפני ביצוע הניתוח. ההצלחה שלנו לא נמדדת בכך שהחולה השתחרר מבית חולים, אלא שתוחלת חייו ואיכות חייו השתפרו. לצערי יש לנו גם כשלונות. אבל, יש הרבה הצלחות ורבים מהחולים, גם מעל לגיל שמונים חוזרים לתפקוד מלא ולאיכות חיים טובה. לעתים זה לוקח מספר רב של חודשים. אני מאוד מקווה שכך גם יקרה אצל אימך. גיל בולוטין

14/01/2010 | 21:24 | מאת: שני ב, ענבר ד ונוי א.

שלום רב, אנחנו תלמידות תיכון אלון למדעים ואמנויות ברמת השרון, וכחלק מהיחידה החמישית שלנו לבגרות בביולוגיה אנחנו עושות עבודת מחקר בשם "ביומד". נושא העבודה שלנו הוא השתלות לב וכחלק מהעבודה עלינו להעביר שאלון למושתלי לב. במידה ואת/ה מושתל/ת לב, או מכיר/ה אחד, ויש לך נכונות לענות על שאלון (אנונימי, כמובן), נשמח אם תיצרו איתנו קשר במייל shani_bu@walla.co.il בתודה מראש, שני בפמן, ענבר דוד ונוי אוסברוך.

קיבלתי ואנסה לעזור גיל בולוטין

14/01/2010 | 18:05 | מאת: אתי

אימי בת 48 לאחר שהתברר בצינטור על ריבוי סתימות הוחלט על ניתוח מעקפים והיא נותחה לפני שלושה ימים אצל פרופסור שפירא בהדסה. למחרת הניתוח כבר ישבה אכלה ודיברה. לאחר שישבה כל היום בערב הייתה לפתע הפרעת קצב קשה והיא קיבלה מכת חשמל. למחרת בוצע צינטור ונראה כי עורק אחד שנלקח מהיד הצר את עצמו ופתחו אותו בצינטור. האם זו הייתה הסיבה להפרעת הקצב? איך אפשר לחזור לשיגרה בפחד מתמיד שדבר זה יחזור

לקריאה נוספת והעמקה

אתי שלום לפי תיאורך בהחלט סביר שהגורם להפרעת הקצב היה היצרות או ספזם של עורק הרדיאל. במידה וזו היתה הסיבה, הטיפול בצנתור וטיפול תרופתי נגד ספזם של העורק יכולים למנוע חזרת התופעה. בברכה דר' גיל בולוטין

08/01/2010 | 16:23 | מאת: הודאל

שלום רב, אני בן 23 אוטוטו ונולדתי עם מום מולד של היצרות המסתם הדו-עלי והתרחבות של האורטא העולה, כרגע אני עומד על 47 מ"מ ברוחב האורטא העולה שלי (שורש האורטא שלי תקין) והאופציה לגבי ניתוח קרבה ובאה ולכן יש לי כמה שאלות: 1) האם כדאי לעשות את הניתוח עכשיו??? הבנתי שב50 מ"מ כבר מנתחים ואני מאד קרוב לכך וגם אני מוגבל עכשיו בפעילות הרבה יותר ממה שהייתי מוגבל בעבר. 2) איזה ניתוח מומלץ ומהי רמת הסיכון בכלל בניתוחים כאלה? 3) אם אבקש לעשות את הניתוח עכשיו ולא לחכות שההתרחבות תגיע ל50 מ"מ האם הם ישלחו אותי? תודה מראש, הודאל

לקריאה נוספת והעמקה

הודאל שלום במידה ואתה סובל מהיצרות קשה של המסתם האאורטלי ומוגבל בביצוע פעילות גופנית, מומלץ לעשות את הניתוח כבר עכשיו. בנוסף, במרכזים מובילים בעולם מנתחים חולים עם מסתם דו-עלי כבר כאשר האאורטה מעל 45 ממ'. במקרה שלך כנראה שצריך החלפת מסתם והחלפת האאורטה העולה. בגילך רמת הסיכון נמוכה. אוכל לתת לך תשובות הרבה יותר מדוייקות, האם כבר עכשיו צריך ניתוח ומהי רמת הסיכון הצפוייה עם אראה אותך ואת הבדיקות שלך. אתה מוזמן לתאם פגישה עם מיכל או אסתי: 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין

03/01/2010 | 21:18 | מאת: מיכאל מהקריות

לפני הניתוח המעקפים ואחרי 2 התקפי לב ומספר צינטורים והשתלות תותבים,קיבלתי 4 כדורים יומיים וקופסא סיגריות ליום חייתי ללא יכולת לעלות עליות חדות ומדרגות כי קצת שרף לי ובקושי נשמתי.אחרי הניתוח לפני שנה באסותא פתח תקווה,8 כדורים ליום,ללא סיגריות מאז,קושי ענק בעליית מדרגות אפילו קומה אחת,שאני מדבר קשה לי לנשום ולא טוב לי בגדול. הקרדיולוג מאשים את הסיגריות ורופא הריאות מאשים.....בעצם הוא לא החליט.אין לי אמונה יותר מה עושים?

לקריאה נוספת והעמקה

מיכאל שלום ממליץ לפנות לקרדילוג נוסף לבירור מלא שיכלול אקו, מיפוי ואולי צנתור נוסף. בברכה דר' גיל בולוטין

03/01/2010 | 15:34 | מאת: חדוה פוסמן

בעלי עבר אוטם עם שני צינתורים במיפוי שנערך שבועיים מהצינתור התגלו הממצאים הבאים אסכמיה בחומרה משמעותית ובגודל בינוני באיזור המתאים לחלה LCX בנוסף חשד לאיסכמיה בגודל קטן באיזור קידמי האם זה חמור ויש לפנות בדחיפות לקרדיולוג או שניתן לחכות לתור של קופת חולים תודה

חדוה שלום ממליץ לא לחכות ולפנות לקרדיולוג בהקדם. בברכה דר' גיל בולוטין

24/12/2009 | 12:35 | מאת: חנה.כ

לפני חודש השתילו לי reveal בשל התעלפויות בלתי ברורות. מהר מאד התעלפתי וה reveal הראת חד משמעית שאני מריכה קוצב.לפני עשרה ימים השתילו לי קוצב לב.לאחר 2 ביקורות אמר לי המנתח שאני יכולה לחזור לפעילות ,כמובן מבלי להרים את היד 6 שבועת, לא להרים חפצים וגם לא לנהוג! לא ברור מה הסיכון בנהיגה במכונית עם הילוכים אוטומטיים. אשמח לשמוע את דעתך! חנה.כ

לקריאה נוספת והעמקה

חנה שלום יתכנו מספר סיבות להמלצת הרופא לא לנהוג. 1. חשש שעדיין יחזרו התעלפויות (למשל בגלל קוצב שצריך כוונון) 2. הפעלה מוגברת של היד. בכל מקרה, אם כך חשב הרופא שהשתיל לך את הקוצב, הכי נכון ובטוח שתתייעצי שוב איתו. בברכה דר' גיל בולוטין

19/12/2009 | 10:07 | מאת: דני בולנדי

אחרי בדיקות רבות הרופאים היגעו למסכנה שצריך וחייבים להחליף מסתם מיטרלי בניתוח לב. אי אפשר לתקן , אני חייב לבחור מכני או ביולוגי גילי 53 ,אחרי בירור בחרתי ביולוגי השאלה שלי עם אני יכול לקבל מסתם ביולוגי מ-אדם כמו כל השתלה לפני שצד שני מת. ולחכות עד שיהיה לי או לקבל מסתם מ-חיות.

לקריאה נוספת והעמקה

דני שלום אין שימוש במסתמים מיטרלים מאדם. המסתמים בשימוש עשויים מרקמת חיה. אם תרצה עוד פרטים על סוגי המסתמים מחיות ואפשרויות ניתוח שונות, אתה מוזמן לפנות ישירות. בברכה דר' גיל בולוטין