נגישות
נגישות

פורום ניתוחי לב

בפורום זה תוכלו להפנות שאלות בכל הנוגע לתחום כירורגית לב: טיפול כירורגי במחלת לב איסכמית, ניתוחי מעקפים עם מכונת לב-ריאה, ניתוחי מעקפים על לב פועם ללא שימוש במכונת לב-ריאה, מחלות ומצבים המערבים מסתמי הלב, תיקון והחלפה של מסתמים, טיפוליים כירורגיים באי-ספיקת הלב, טיפולים כירורגיים בהפרעות קצב כדוגמת פרפור פרוזדורים, ניתוחים חדשניים בגישות זעיר פולשניות וניתוחים של אבי העורקים (האאורטה).
661 הודעות
636 תשובות מומחה

מנהלי פורום ניתוחי לב

21/10/2013 | 20:34 | מאת: ג'ודי

בת 62, סכרת LADA, לאחר פניה לחדר מיון עקב כאבים בחזה, עשיתי מיפוי לב - תליום 201 בשיטת GATED SPECT במאמץ...בסיכום רשום: "תגובה אלקטרוקרדיוגרפית למאמץ - איסכמית גבולית" מה פרוש הדבר???

לקריאה נוספת והעמקה

ג'ודי שלום המשמעות היא שהבדיקה לא חד משמעית ויש סיכוי מסויים להיצרות בכלי הדם שמספקים את הלב. ממליץ לחזור בהקדם לרופא המטפל או הקרדיולוג להתייעץ על הצורך בהמשך בדיקות. זה תלוי מאוד במצב שלך והאם הכאבים ממשיכים. בברכה דר' גיל בולוטין

19/09/2013 | 23:05 | מאת: אבי

לום וברכה..נולד לנו בן ובאותו יום בבדיקה נשמעה אוושה..ובאותו יום כשהתינוק בן 18 שעות בדק אותו קרדיולוג ומצא שהמסתם האאורטאלי קטן יחסית אך ללא סימני היצרות..והרופא קבע להשאיר אותו בניטור שבוע עד שהוא יבוא בפעם הבאה..בינתיים עברו יומים.והלחץ דם והניתור תקינים ומחכים עד שבוע הבא לרופא שיבדוק...ורציתי לשאול בבקשה האם הדבר הזה מסוכן או שהוא יכול לעבור מאיליו בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום ממליץ לפנות לפורום קרדיולוגיית ילדים. בברכה דר' גיל בולוטין

17/09/2013 | 17:04 | מאת: עידו

שלום שמי עידו,לאחרונה התגלה כי יש לי אבי עורקים מורחב כ 4.7 סמ. לאחר מספר בדיקות נודע לי שזה לא מחלה ולא תורשתי,אלא מולד וכתוצאה מהספורט המקצועי (מרתון) בו אני עוסק ההתרחבות הגיעה מהר יותר.. נאמר לי שאני צריך להיות תחת מעקב ולהפסיק עם הפעילות העצימה,השאלה היא: במידה ואני לא מפסיק עם הפעילות האינטנסיבית העורק עלול להיקרע במהלך הפעילות גם אם רוחב העורק לא עולה על 5.0 סמ ??

עידו שלום חשוב לדעת גם האם יש לך מסתם אאורטלי עם שניים או שלושה עלים. בכל מקרה, מדובר בסטטיסטיקה של מספרים גדולים. לכן אין קר ברור ב 5.0 ס"ם. חשוב להישאר במעקב אקו כל 6 חודשים. חשוב לאזן לחץ דם עם תרופות מקבוצת חוסמי הבטא. מומלץ לא לעשות מאמצים איזומטריים כמו הרמת משקולות. אפשר להמשיך בפעילות ספורטיבית מתונה. אני ממליץ לך להגיע להתייעצות במרפאות האקו ברמב"ם לפרופ' אגמון. בברכה דר' גיל בולוטין

בעלי עבר נתוח מעקפחם לפני 10 ימים לאחר עדין מרגיש חולשה ולפני יומים יש לו כאבים חזקים בצד שמאל בכתף וכן בגה קשה לו לשכב במיטה האם זה חלק מתופכות הלוואי או כדי לפנות לבדיקת רופא בתודה

מרי שלום לא ניתן לדעת בלי לראות את בעלך ולבדוק אותו. ממליץ לפנות לרופא שביצע את הניתוח או למרפאה של המחלקה שבה בוצע הניתוח. בברכה דר' גיל בולוטין

03/09/2013 | 15:00 | מאת: גלי

תודהבולוטין תודה שהצלת את חייו של ערן. שתהייה לך שנה טובה והרבה בריאות

גלי שלום תודה רבה לך ושנה טובה גיל

23/08/2013 | 03:45 | מאת: גרא שכטר

לפני כשנה עברתי נתוח לב ממושך של השתלת מעקפים. שוחררתי מבית החולים,עם שסע בחזה,כנראה בעצם הסטרנום. עד היום השסע פתוח ולא נסבר,אני סובל מכאבים,ויש לי גם זליגה של פסולת מהחור.טופתי גם בואק,גם קבלתי מקרו פאגים פעמיים.לפי שעה השסע פתוח,כואב ומקשה על פעילות גופנית. יש מה לעשות? בתודה.

לקריאה נוספת והעמקה

גרא שלום חובר החלמה של הפצע בחזה, הוא סיבוך נדיר אך מאוד לא קל של ניתוחי לב. הטיפול המקובל בסיבוך זה השתנה בשנים האחרונות. הטיפול שאתה מציין שקיבלת מתאים להמלצות האחרונות. אני ממליץ להתייעץ עם דר' ארז כחל מהמחלקה לניתוחי לב בשיבא. בברכה דר' גיל בולוטין

20/08/2013 | 01:18 | מאת: סארי

שלום הבן שלי כבן שנתיים וחצי עבר ניתוח לתיקון מום לב TGA כשהיה בן חמשה ימים, והכל טוב ברוך השם. שאלתי לגבי חיסון הפוליו שאותו מחסנים בימים אלו האם ישפיע על בני?? כלומר לחסן אותו או לא??

14/08/2013 | 23:57 | מאת: me me

שלום אני בת 25 אובחנתי לפני כשנה עם HOCM בעקבות כאבים יומיומיים של מספר שנים בחזה. הכאבים אינם מגיבים לתרופות. מבדיקת מאמץ וMRI התגלו 3 גורמי סיכון לSCD והוחלט להשתיל דפיברילטור. אולי זה נשמע שטותי, אבל אני לוקחת מאוד קשה את העובדה שתהיה בליטה או צלקת, במיוחד לאור העובדה שמהורדת שומות קטנטנות קיבלתי צלקות היפרטרופיות מכוערות. נאמר לי כי הצלקת תהיה בין הכתף לחזה, מעט נמוכה מהרגיל והמכשיר יהיה מאחורי השד על מנת להסתירו אך שמעתי על בחורות בארה"ב שעשו אצלן את החתך ממש מתחת לשד (בדיוק בקיפול) כך שהוא מוסתר יותר טוב. איך אוכל לבדוק עם קיים אלקטרופיזיולוג שיעשה זאת בארץ? אני בהדסה אך מוכנה לעשות במקום אחר אם יעשו את החתך במיקום שאני רוצה. תודה על העזרה.

לקריאה נוספת והעמקה

מי שלום ממליץ להתייעץ עם דר' בולוס וסולימאן ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

11/08/2013 | 10:18 | מאת: שרה שוורץ

לפני כשבועיים עברתי ניתוח השתלת קוצב לב עקב פרפור פרוזדורים, רציתי לדעת כמה זמן ישנם כאבים? הכאבים אני בדרך כלל בשעות הערב. תודה שרה

לקריאה נוספת והעמקה

שרה שלום ממליץ להתייעץ עם הרופא שביצע את ההשתלה של הקוצב. בדרך כללי הכאבים אמורים לחלוף תוך מספר שבועות. בברכה דר' גיל בולוטין

08/08/2013 | 19:00 | מאת: ג'ולי

אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה טריוויאלית. לחץ ריאתי סיסטולי 29.. מה פירוש המשפט ?! זו היא תוצאה של בדיקת אקו לב עקב יתר לחץ דם .. אשמח לקבל תשובה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ג'ולי שלום אי ספיקה טריקוספידלית טריביאלית משמעותה שהמסתם הטריקוספידלי בלב (בין עליה לחדר ימין) דולף בצורה קלה ביותר. אין לכך שום משמעות רפואית וזוהי בעצם בדיקה תקינה. גם הלחץ הריאתי הוא בגדר התקין. בברכה דר' גיל בולוטין

05/08/2013 | 22:33 | מאת: לאה

שלום, אני מעוניינת לעשות הסרת שיער בלייזר ובשני מקומות הלחיצו אותי והפחידו ואמרו שאנשים עם קוצב זה אסור להם. בגלל החשמל שנפלט בכל פולס וכו', שאלתי אם גם באזור מרוחק מכיס הקוצב וענו שכן מעדיפים לא לזעזע את הקוצב. השאלה האם זה נכון ובאמת עדיף להמנע מטיפול בלייזר?

לקריאה נוספת והעמקה

לאה שלום לא נראה לי סביר שיש סכנה אמיתית, אבל ליתר ביטחון אני מציע להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה בקוצבים, אלקטרופיזיולוג. בברכה דר' גיל בולוטין

04/08/2013 | 21:05 | מאת: שגיא

מצויינת הרחבה בינונית של חדר ימיןללא כל הסבר,לא כתוב על ממצא לחיוב או שלילה של פגם במחיצות, לא קיימת התייחסות ללחץ דם ריאתי. מטופל באספרין. בדיקה גופנית לחץ דם 130/80 דופק 70 פעימות/דקה סדיר אודה לכם אם תפרשו לי הממצאים ומה אופן הטיפול (הנני בגיל 43)

לקריאה נוספת והעמקה

שגיא שלום אין מספיק נתונים לתשובה טובה. באופן כללי אני ממליץ לקבל הסבר על תוצאות בדיקת האקו מהרופא ששלח אותך לבדיקה. במידה ואין תשובה מספקת, לבקש הפנייה לקרדיולוג המתמחה בתחום האקו. בברכה דר גיל בולוטין

24/07/2013 | 12:00 | מאת: רוני

האם במצב של אורטא 4.4 ומסתם דו עלי דליפה קלה מותר להשתמש בויאגרה?

רוני שלום בכל הנוגע לשימוש בתרופות, אין מקום לקבל המלצה דרך האינטרנט. תתייעץ עם רופא המשפחה ואם הוא אינו בטוח תתייעץ עם קרדיולוג מומחה. בברכה דר' גיל בולוטין

22/07/2013 | 18:37 | מאת: ררור גאולה

אני בת 78לפני ארבע שנים עברתי ניתוח לב 3מעקפים ותקון מסתם לאחר הניתוח היה נוזלים בראות השתחררתי מהבית חולים לאחר כחודשיים וטופלתי בקופת חולים ומאז אני לא נושמת טוב ומתעייפת מהר ולא יכולה לעלות מדרגות של קומה אחת השאלה שלי מה הגורם לדליפה חת ולאחר בדיקת אקו אחרון יש דליפה קלה מפןיי תקין השאלה שלי מה הגורם לדליפה החוזרת ומה לעשות לשפור המצב.

לקריאה נוספת והעמקה

גאולה שלום דליפה קלה ארבע שנים לאחר הניתוח אינה משמעותית ולא אמורה לגרום לך לקוצר נשימה ולחולשה. יתכן שתפקוד הלב אינו תקין ויתכן שזה ביטוי לפגיעה באספקת הדם ללב. ממליץ לחזור לקרדיולוג עם תשובת האקו כדי להבין מדוע סובלת. בברכה דר' גיל בולוטין

07/07/2013 | 20:05 | מאת: קרן

שלום רב, אבא שלי בן 74 , עבר השבוע צינטור בו פתחו עורק אחד ( אבי עשה לפני 18 שנה ניתוח של 3 מעקפים) כרגע עורק אחד חסום לחלוטין יש עורק אחד שפתחו בצינטור ועוד עורק שהוא לא במצב טוב... האם ניתוח מעקפים שני הוא מסוכן בגיל הזה? ולמה לא פתחו את העורק החסום בחלקו בצינטור שעשו לו לפני יומיים? אודה לתגובתכם

לקריאה נוספת והעמקה

קרן שלום ניתוח מעקפים חוזר אפשרי ומבוצע כשצריך, אך הוא יותר מסוכן מניתוח לב ראשון. בין הסיבות העיקריות, ההדבקויות של הרקמות מסביב ללב בעקבות הניתוח הראשון ולכן יותר קשה להגיע לחשיפה טובה של הלב והכלים הכליליים. בשנים האחרונות התפתחו טכנולוגיות שמאפשרות ניתוח חוזר יותר בטוח כמו בדיקת CTA קורונרי שנותנת לנו מפה מדוייקת של הלב, המעקפים הישנים וההידבקויות טרם הניתוח ובכך מאפשרת כניסה שנייה יותר בטוחה. בעקרון שצריך לעשות ניתוח חוזר מבצעים לאחר הבדיקות הנ"ל, עם סיכויי הצלחה גבוהים. באופן ספציפי, להעריך את הצורך והסיכון הצפוי של אביך, צריך לראותו ולראות את כל הבדיקות שלו. בברכה דר' גיל בולוטין

03/07/2013 | 08:48 | מאת: יעקב

שלום בתאריך 1/5/13 אימי עברה ניתוח החלפת 3 מסתמים .. .כמו כן שבוע לאחר הניתוח הנ"ל עברה ניתוח לשים קוצב לב. לציין שאימי בת 67.עם היסטוריה של מחלת לב יותר מ30 שנה. הניתוח בוצע בבית החולים רמב"ם... היום חודשיים אחרי הניתוח נמצא שיש דליפה קשה ממסתם מיטרלי כמו כן אובחן שהמסתם קטן יחסית לגודל החולה.. .לציין שכרגע היא נמצאת בבית לפי המלצת הרופאים ואסור לה להתאמץ....עד שיוחלט מה לעשות איתה... וחשוב מאוד לציין ש נכון להיום אימי נמצאת בסכנת חיים... שאלתי - מהן האופציות לטובת שיפור מצבה הבריאותי של אימי?? האים ישנה אפשרות של עבוי המסתם דרך צנתר...ללא ניתוח נוסף.

לקריאה נוספת והעמקה

יעקב שלום אני מקווה שקיבלת תשובה מלאה בפגישה ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

27/06/2013 | 12:59 | מאת: מירית

אני בת 62. עשיתי בדיקת אקו שבה נמצא: הפרעה דיאסטולית קלה דרגה 1, עליה שמאליתתקינה, חדר ימין תקין, עליה ימנית תקינה, מסתם מיטרלי נראה תקין אי ספיקה טריויאלית, מסתם אאורטלי: התעבות קלה של עלי המסתם ללא הגבלת בפתיחה. מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה טריויאלית. מסתם ועורק ריאתי: תקין. אאורטה:גודל האאורטה העולה-בגבול העליון של הנורמה. קרום הלב: לא נראה נוזל פריקרדיאלי. מחיצה בין עלייתית: לא נראה דלףבין עלייתי בדופלר צבע. וריד נבוב תחתון: IVC לא מורחב. הסיכום היה: 1. normal left ventricular contraction. 2. aortic sclerosis אשמח לקבל חוות דעת על תוצאות הבדיקה. אני מטופלת בנורמלול מספר שנים. תודה

מירית שלום באופן כללי הבדיקה תקינה. אבל, אין תחליף לחזרה לרופא שהפנה אותך לבדיקה לקבל ממנו את התשובה המלאה ואת ההסבר המלא. בברכה דר' גיל בולוטין

22/06/2013 | 19:17 | מאת: יוסף

בן 55,בבדיקת אקו לב שעשיתי לפני כשנה וחצי התגלה עיבוי לב בצורה גבולית,האם זהו מצב הפיך?האם הלב יכול לחזור למצבו הרגיל? תודה.

יוסף שלום אין מספיק נתונים להבין את הסיבות לעיבוי הלב. ממליץ לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה לקבלת הסבר. אם לא תקבל תשובה או הסבר טוב, אני ממליץ לפנות לרופא קרדיולוג המתמחה בבדיקות אקו. בברכה דר' גיל בולוטין

19/06/2013 | 14:44 | מאת: מודאגת

שלום! בעלי בן 39 מתלונן בתקופה האחרונה על תופעות של לחץ בחזה במיוחד בעת לחץ בעבודה ולחץ בכלל .{הוא לא מרגיש את הלחץ בחזה בעת מאמץ). הוא מטופל תרופתית בשנתים האחרונות ביתר לחץ דם בתרופה DIOVANCOM 160/25 פעם ביום. הוא סובל לעיתים תכופות ממיגרנות כשהתרופה למיגרנה שמכילה קופאין עןזרת לו.( מנסיונו האישי למד ששתיית משקאות שמכילים קופאין מקלים משמעותית בעת התקף המיגרנה) הוא סובל מכאבים חזקים/דקירות בחזה זמן קצר אחרי שתית אלכוהול ולכן מקפיד לא לשתות אלכוהול אלא בארועים משפחתיים. לרגל התלונות הנ"ל נשלח ע"י רופא המשפחה לקו לב,בדיקת לב במאמץ ובדיקת רופא. בבדיקה הגופנית אצל הקרדיולוגנמצא כדלקמן: מבנה גוף גבוה ,ללא סימני יתר אלסטיות או סימני מארפאן. מצב כללי טוב , דפקים מעט ערים,ללא גודש ורידי צווארי,לא נשמעו אוושות על עורקי הצוואר.ריאות-כניסת אוויר טובה. לב -קולות לב סדירים 1-2/4 EDM ארוכה במיוחד(אוסטין פלינט ??) בטן רכה ,לא רגישה ללא הגדלת איברים. גפיים ללא בצקת. תוצאות א.ק.ג.:תרשים תקין לחלוטין.NSR תוצאות בדיקת אקו לב: אקו לב-TTE-תיפקוד סיסטולי תקין של חדר שמאל,חדר שמאל מורחב עד 6.6/4.0 עם עובי גבולי של ספטום עד1.3 ס"מ ועליה שמאלית 3.9. מסתמים עיבוי קל של שסתום אורטלי בעל 3 עלים וללא סימנים של מחלה ראומטית ברורה. גודל אורטה עולה על 3.9 ס"מ קיים AI בינוני+ ללא נוזל פיריקארדיאלי. בדיקת מאמץ-שלילית לאיסכמיה קלינית ואלקטרוקרדיוגראפית בדופק מירבי של 152 לד' (84%) עומס 924 METS.לא נצפו הפרעות קצב או הולכה. לסיכום: מדובר באי ספיקה אורטלית בינונית (לפחות ) שלא ידוע מה סיבתה.(אגב, הטכנאי שעשה את הבדיקה אמר שמדובר באי ספיקה קשה) אנחנו נמצאים במתח ולא יודעים מה לעשות עם המימצאים מכיוון שרופא המשפחה בחופשה ומבקשים את עזרתכם על מנת שנבין במה מדובר ומה על בעלי לעשות ולא לעשות. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

מודאגת שלום אני ממליץ לפנות לרופא קרדיולוג שמתמחה בבדיקות אקו. בצפון אני ממליץ על פרופ' אגמון, מנהל יחידת האקו ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

09/05/2013 | 21:39 | מאת: אתי

שלום וברכה: אני בת 28, עקב דפיקות לב וחולשה ניכרת(פרה התעלפות) ביצעתי כמה בדיקות: הולטר שהראה חסם הולכה דרגה שנייה מוביץ 1, בדיקות דם תקינות, אקו לב תקין, בדיקת אקג במאמץ תקינה אבל חלק מהאקג הראו st elevation- high take off - אושפזתי עקב אירוע של svt שבמהלך האשפוז הדופק קפץ ל 150 פעימות כמה פעמים ביום ולפעמים ברצף + קוצר נשימה ותחושת מחנק- מה שמפריע לי יותר מכל זה הכאבים בלב שפשוט לא עוברים- אין יום שאין לי כאבים- רק בלב לא בחזה- כאב שכואב ולוחץ- ואני משתגעת ממה זה יכול להיות- יש לי בדיקת טילט בסוף החודש אבל לא נראה לי שזה קשור- הקרדיולוג לא שולח אותי להדמייה-- ממה זה יכול להיות? מהעוקרים? או שזה יכול להיות משהו לא לבבי? איזה עוד בדיקות אני צריכה לעשות בבקשה תעזרו לי ... כמו כן- האם הייתם ממליצים קוצב לב עקב סימפטומים? בוצעה בדיקת eps שלא הראתה בעיה במערכת ההולכה אבל ההולטר כן הראב- עד כמה ניתן להסתמך על הבדיקה הזאת כדי לדעת אם צריך להשתיל קוצב? המון המון תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אתי שלום לצערי לא הגעת לפורום שיכול לענות על שאלותייך החשובות. אני ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג ומומחה להפרעות קצב. לא נראה לי שנכון במקרה שלך לקבל עצות דרך האינטרנט. בהצלחה דר' גיל בולוטין

01/05/2013 | 19:26 | מאת: אתי

מהאקונן פירוש אי ספיקה בינונית

אתי שלום המשמעות היא שהמסתם דולף בצורה בינונית. ברוב המקרים יש צורך רק במעקב. בברכה דר' גיל בולוטין

שלום רב, רציתי לקבל המלצה דחופה למנתח לניתוח מעקפים לאבי,שכרגע נימצא בטיפול נימרץ בבהח קפלן. המייל שלי הוא: kassi847@gmail.com ולשאול כמה זמן ההחלמה היא מניתוח מעקפים. תודה רבה ווערב טוב

קסם שלום אנחנו משתדלים לא לתת המלצות על מנתחים בפורום. בהצלחה בניתוח. גיל בולוטין

25/04/2013 | 14:14 | מאת: אמא

שלום רב.רושמת שאלה מתוך חשש רב.ביצעתי אקו לב ב-2/4 .בתאריך 24/4 צילצלו ממרפאת הלב לומר שאבוא שוב לעשות אקו בעוד 6 ימים (הפעם ע"י הרופא-קרדיולוג) שאלתי האם יש משהו לא בסדר וענו לי "לא קשור, בעיה טכנית. מהי בעיה טכנית באקו? האם ייתכן שישנו ממצא כלשהואק? בזוכרי שעשיתי את האקו שאלתי את הטכנאי האם הכל תקין-והוא ענה שאכן, מלבד דופק מהיר (כי פחדתי מאוד)..מנסיונכם האם אני יכולה להיות רגועה?

לקריאה נוספת והעמקה

אמא שלום הרפואה המודרנית מלאה במכשירים עם טכנולוגיות מורכבות. בהחלט יתכנו בעיות טכניות שמונעות בדיקה איכותית. ממליץ לקבל את הדברים כפשוטם ולחזור על הבדיקה. בהצלחה דר' גיל בולוטין

14/04/2013 | 14:15 | מאת: שלמה

אודה על התיחסותכם לתוצאות הבדיקה שערכו לי (תקינות מלאה או חלקית או כלל לא) . אני אדם בן 65 אאורטה עולה- 27 ממ' סינוסים אאורטלים 28 ממ' פרוזדור שמאלי (אם-מוד) 35 ממ' רוחב חדר שמאלי בזמן סיסטולה 28 ממ' רוחב חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 48 ממ' עובי המחיצה הבין-חדרית 10 ממ' עובי דופן אחורית 10 ממ' המסתם המיטרלי תקין אנטומית (אמ-אר מינימלית) המסתם האאורטלי תקין אנטומית תודה מראש על תשובתכם שלמה

שלמה שלום באופן כללי הבדיקה תקינה. אולם אין תחליף לחזרה לרופא שהפנה אותך לבדיקה ולעבור איתו בצורה מפורטת על כל התשובה. בבקכה דר' גיל בולוטין

אני בן 36בבבדיקת אקו דופלר קרדיוגרפיה הראתה :חדר שמאל תקיןדפנות תפקודסגמינטאלי וגלובאלי תקינים 65lvefאחוז פרוזדור שמאל מורחב קלות שורש אאורטה ברוחב תקין מסתם מיטראלי עם fail של העלה האחורי ודליפה מיטראלית קלה עד בינונית הטריקוס פידאלי דולף בצורה מינימלית תיפקוד חדר ימני תקין ללא עדות לללחץ ריאתי מוגבר אין עדות ל sol או לנוזל פריקדיאלי אני נושם יחסית בסדר ןעושה פעילות גופנית מתונה שאלותי: כמה חמור זה נראה לכם ? אילו הנחיות להתנהלות נכונה במצבי ( תזונה שינה פעילות ספורטיבית וכו' היית ממליצים לי ? הבנתי במוקדם או במאוחר (אמרו שיש עוד זמן) אצטרך לעבור תיקון מסתם - האם אצטרך לקחת כדורים לכל החיים אח"כ? האם הייתם ממליצים במצבי לעבור את הניתוח בהקדם ?(שלא יגיע למצב של החלפת מסתם) האם הוא נחשב לפרוצדורה מסובכת ?

לקריאה נוספת והעמקה

אדי שלום בשלב זה אין צורך בניתוח אלא רק במעקב. מומלץ לחזור על בדיקת האקו כל 6 חודשים. כדאי להתמיד בפעילות גופנית אירובית, גם בשביל הבריאות וגם כדי שתוכל להרגיש במידה ויופיע קוצר נשימה במאמץ בעתיד. הניתוח הוא בטוח מאוד וברוב המקרים כולל את תיקון המסתם. למרות זאת אין סיבה לבצע את הניתוח בשלב שבו אתה נמצא. בברכה דר' גיל בולוטין

03/04/2013 | 20:34 | מאת: שרון

אני בת 31 בעוד מספר חודשים ומזה כחודשיים וחצי שאני נוטלת פרולול לצורך טיפול במיגרנות מהן אני סובלת, בשבוע וחצי האחרונים החלה אצלי תופעה או ליתר דיוק תחושה של החסרת פעימה אחת לחצי שעה בערך, זה בא ללא קשר לאוכל או לשינה וזה מדאיג אותי, אני לא יודעת אם זה קשור לכדורים או שלא, אבל רציתי לדעת מה דעתכם. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שרון שלום הפרולול גורם גם להאטת קצב הלב. זה יכול במקרים מסויימים להתבטא בפעימות מוקדמות שמורגשות כפעימה חסרה. להערכתי אין בכך סיכון, אולם אני ממליץ להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה בהפרעות קצב (אלקטרופיזיולוג) לאחר ביצוע בדיקת הולטר. בברכה דר' גיל בולוטין

03/04/2013 | 10:23 | מאת: ש

עברתי דרך ראוכה מאוד בשביל להגיע לבעיה שאני חשבתי מהתחלת במקרה אני מזה כבר כ- 8 חודשים סובלת מכאבים באגן 4 חודשים האחרונים ירד לכיוון הרגליים חוסר תחושה ותפקוד ברגל שמאל. עשיתי את כל הבדיקות שיש לעשות : צילומים כולל מיפויי עצמות, גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה , ציסקוסקופיה, בדיקת שריר , בדיקת עצב, פיזוטרפיה ריצפת האגן , פיזוטרפיות רגילות הייתי אצל כל כך הרבה רופאים עברתי דרך ארוכה . אי חוששת שזה עורק יש לי גוש ברגל שמאל שאמרתי לרופאים וכולם מתעלמים מזה ... זה חלק בבגוף שאין אליו התיחסות ביום ביום שלנו כשאני עשיתי בדיקה עצמית מקיפה גיליתי גוש ברגל שמאל כאשר אני נוגעת בו הוא משדר לי כאב לכל אורך הרגל עד למעלה ומרגישה שאין לי זרימת דם ( תחושה כמו של תולעים) אך הבלוטה עצמה אינה כואבת. אני כבר לא יודעת למי לפנות לכן הייתי רוצה לשמוע מה דעתך בנושא לאחרונה אני מרגישה הרגשה מאוד מוזרה הרגשה של שקט בגופי מאיזור האגן לגפיים התחתונות עד כף הרגל. הודה לך לתשובה בהקדם האפשרי ש.

03/04/2013 | 10:27 | מאת: ש

שכחתי לציין שהייתי מאושפזת בבית חולים רמב"ם לפני 7 חודשים במחלקת נשים שבוע עקב חשד לPID אך לא עזר האנטיביוטיקה שקיבלתי וקיבלתי המון, הכאבים המשיכו ואפילו החמירו, כיום אני במצב שקשיי הליכה הרגליים חלשות מאוד .

ש שלום ישנם הרבה דברים לא מסוכנים שיכולים לגרום לתחושות שלך. אבל, נראה לי שכדאי להשלים את בדיקת האגן והרגליים שלך בעזרת CT או MRI בברכה דר' גיל בולוטין

21/03/2013 | 12:59 | מאת: שטיינברג יוסי

לפניי שבעה שבועות עברתי ניתוח לס פתוח להחלפת מסתם ומאז יש לי כאב חזק ביד ימין מהכתף עד האצבעות שבה והולך ואני מוגבל בתנועה של הרמת היד הייתי אצל אורטופד והוא אמר לי לקחת אופטלגין כי דברים אחרים אסורם כי אני מטופל בקומדין הכאבים בלתי ניסבלים ומעירים אותי בלילה מהשינה מה אפשר לעשות? ואם תופעה זו ידועה?

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום צריך לבדוק אותך ולהתרשם, אבל יש כאבים אופייניים לאחר פתיחת החזה לניתוח לב ומקורם בלחץ על עצם באיזור הכתף האחורית. בדרך כלל הכאב מתמקד ביד ובשתי אצבעות (הזרת והסמוכה לה). זו עדות ללחץ על העצב האולנרי. בדרך כלל זה עובר לאחר מספר שבועות. ניתן להקל עם תרופות מקבוצת NSAID. אבל, מאוד מומלץ שתיבדק על ידי הצוות שניתח אותך ואז יוחלט על מקור הכאב והטיפול המומלץ. חג שמח דר' גיל בולוטין

20/03/2013 | 01:12 | מאת: עופר

לפני מספר ימים אימי עברה ניתוח לב 4 מעקפים. לאחר הניתוח הועברה אימי לחדר טיפול נימרץ וכעבור כמה שעות לחדר ביניים שם היא כבר התאוששה מהניתוח.אפילו שיתפה פעולה בשיחה שתתה מרק ואפילו אכלה כמה חתיכות גזר ננסי מבושל. אך לאחר כמה שעות מצבה השתנה לרעה היו לה פרפורי לב בלשון הרופאוי הדופק שלה עלה והיא הרגישה כי אין לה אוויר והחווירה. מייד חיברו אותה למכונת הנשמה והחזירו אותה לחדר טיפול נימרץ. וברגע שהיא חוברה למכשיר הנשמה מצבה הוטב הדופק נירגע חזרה ולחץ הדם התייצב.היום זה כבר הלילה השני בו היא מחוברת למכשיר הנשמה והיא מורדמת גם כדי שלא תרגיש כאב ממכשיר ההנשמה.אך במהלך יומיים אלו היו לה עוד 2 התקפים של עליית דופק.מה הן הסיבות לדעתך היכולות לגרום לתופעה זו והאם זה אמור לחלוף באיזה שהוא שלב או שיש תרופה מסויימת לדבר זה? נ.ב בזמן שחיברו אותה אמרו כי יש לה נוזלים מסביב לריאות אחר כך ליחה בתוך הריאות בכל מיקרה לא יודע עד כמה זה קשור אם בכלל יש נוזלים בחוץ או בתוך הריאות.הרופא המנתח אמר בשורה התחתונה כי מה שחשוב הוא להוריד לה את מכשיר ההנשמה רק לאחר שיראו היצבות במצב הדופק שלה ללא קשר לריאות.

לקריאה נוספת והעמקה

עופר שלום פרפור עליות הוא תופעה שכיחה לאחר ניתוח לב. בהרבה מקרים הפרפור מופיע מספר ימים לאחר הניתוח וחולף תוך מספר שעות או ימים. ברוב המקרים אין צורך בהנשמה. בקשר לאמא שלך, נראה שהמצב יותר מורכב ולכן את ההסבר הטוב ביותר תוכל לקבל מהצוות המטפל. בברכה דר' גיל בולוטין

14/03/2013 | 09:41 | מאת: יואב

שלום רב, למשפחתי היקרה הצטרף לאחרונה ילד עם TGA הגילוי נעשה לאחר הלידה בבדיקה שיגרתית כיומיים לאחר הלידה (הילד לא הכחיל). הניתוח עבר בהצלחה והילד נושם בכוחות עצמו, שאלתי נוגעת למשמעויות העתידיות של הניתוח והמצב. האם קיימת דאגה ממשית שחוסר החמצן עלול היה לגרום לנזק מוחי בלתי הפיך? האם יש סטטיסטיקה בנושא? ובנוסף, האם יש דרך לבדוק זאת כעת בחודשים הראשונים לחייו... מודאגים, תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

יואב שלום אין לי את הסטטיסטיקות, אולם במרבית המקרים של TGA וניתוח מוקדם אין נזק מוחי וההתפתחות היא תקינה לחלוטין. בברכה דר' גיל בולוטין

13/03/2013 | 16:06 | מאת: דוד

1. האם ניתן לחשב %EF באקו-דופלר? 2. האם החישוב הוא רוחב החדר השמאלי בזמן דיאסטולה פחות רוחב החדר השמאלי בזמן סיסטולה חלקי רוחב החדר השמאלי בזמן דיאסטולה? 3. האם זה תקין בעיניך שבאקו-דופלר בקופת חולים כללית לא נותנים נתון של %EF?

דוד שלום בבדיקות האקו מוכנס ברוב המקרים הנתון של FS, והערכים התקינים שלו שונים מהערך של EF. בכל מקרה מה שחשוב זה האם תפקוד הלב תקין, בינוני או ירוד. בברכה דר' גיל בולוטין

13/03/2013 | 14:09 | מאת: אאא

אבקש לדעת את משמעות הממצא במסתם האורטלי..האם זה מחייב מעקב וכל כמה זמן? ואיזו משמעות יש לממצא אצל אשה צעירה בתחילת שנות השלושים? שורש האורטה 23 מ"מ מחיצה בין חדרית 9.2 מ"מ פתיחת AO.V 19 מ"מ דופן אחורי 7.8 מ"מ עליה שמאלית 32 מ"מ חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 45 מ"מ אאורטה עולה 32 מ"מ חדר שמאלי סוף סיסטולה 23 מ"מ הדגמה אפיקלית טובה חדר שמאלי בגודל תקין שטח על שמאל 14 סמ"ר תפקוד סיסטולי גלובלי של חדר שמאלי תקין שטח על ימני 32 מ"מ מקטע הפליטה מוערך ב-60% עוד כמה נתונים תקינים... מסתמים: מסתם אורטלי מעובה קלות בעלעלו הנון קורונרי תנועתיות מסתמים- לא תקינה של מסתם: מסתם אורטלי אקסצנטרי,נפתח בחלקו כפה של דג. רושם של עלעל קורונרי שמאלי רודימנטרי. העלעלים עצמם עם רטט קל בעת הסיסטולה יתכן כביטוי לזרימה מערבולתית דרך המסתם. בבדיקת דופלר - זרימות תקינות של כל המסתמים לא הודגמה אי ספיקה של המסתם ולא היצרות של המסתם לחץ דם ריאתי סיסטולי- לא ניתן להערכה כנראה תקין, לחץ בעליה הימנית תקין מוערך בכ 0.5 ממ"כ הערות- וריד נבוב תחתון הודגם במנח שמאלי צדדי, קוטרו תקין עם תמט מעל 50% באינספריום נמדד 10 מ"מ

לקריאה נוספת והעמקה

אאא שלום לא ניתן להבין מתוך הנתונים שכתבת את תוצאות הבדיקה המלאות. בכל מקרה אני ממליץ לחזור עם תוצאות הבדיקה אל רופא המשפחה או הקרדיולוג שהפנו לבדיקה. אם עדיין יהיו ספקות מומלץ להתייעץ עם קרדיולוג המתמחה באקו, לדוגמא במרפאת המסתמים ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

אימי בת 66 עברה CT ולהלן הממצאים -הודגם תהליך היפודנסי פרהמידאסונלי משמאל בממדים של 7 על 7 על 8 שגורם לחץ על כלי הדם ליד שער הריאה משמאל,גוש נוסף בגודל 3.7 על 3.5 בחלון האאורטרו פולמונר,בלוטות נימפה מוגדלות משמאל,הרחבה אנויריזמתית דיפוזית של אאורטה-אאורטה עולה קוטר 7.2 ס"מ.אאורטה חזה יורדת בקוטר 6.5 עם טרומבוס דופני בקוטר 2.5 ואורך 9.5 ס"מ,פיגמי מילוי בעורקים הריאתיים בענפים סגמנטליים.אימי מאושפזת כשבוע בנהריה הרופאים אומרים שהתמונה מאוד קשה - מה זה אומר? משיחה עם מנהל המחלקה נאמר לנו שאין ממש טיפול וכרגע היא ממתינה לסיטי נוסף וביופסה, עוד נקבע לפני הביופסיה שמדובר בסרטן, יתכן? מחפשת דחוף מומחה לתחום/תחומים, לאיזה בית חולים ניתן להעביר אותה? -הזמן קצר...אנו אופטימיים ומחפשים את הרופאים הטובים ביותר, תודה

לקריאה נוספת והעמקה

א שלום באמת נראה שמדובר בשילוב של מספר בעייות משמעויתיות. במידה והרופאים בנהרייה לא יוכלו להשלים את הבירור אני מציע להתייעץ ברמב"ם עם המחלקות לניתוחי חזה, ניתוחי לב, וניתוחי כלי דם. בברכה דר' גיל בולוטין

05/03/2013 | 20:14 | מאת: רני

אבי בן 73 בבדיקה אקו נמצאה אי ספיקה קשה במסתם מיטראלי המלצת הרופא שעוקב אחרי אבי 13 שנים להתאשפז לשם ניתוח .. התאשפזנו לפני שבוע ועד כה בוצע רק אקו נוסף אלו תוצאותיו: חדר שמאל גודל תקין תקוד סיסטמתי גלובלי התכווצות גלובלית תקינה היפרטרופיה - היפרטרופי במידה גבולית ספטום סיגמואידי עליה שמאלית מורחבת במידה קלה חדר ימין תקין עליה ימנית תקינה מסתם ניטרלי partially flail posterior leaflet אי ספיקה בינונית -קשה גט אקסצנטרי מאד מסתם אאורטלי אי ספיקה קלה הסתידות קלה של עלי המסתם מסתם תלת עלי מסתם טריקוספילדי - אי ספיקה קלה אבחנות : good systolic lv function Flail mitral valve- posterior leaflet Moderate to serve mitral regitation Mild aortic regurgitation Mild lv hypertrophy נאמר לאבי שישנה התוויה לניתוח אך מאחר. שאין לו מושלם יש להמתין ברשימת ההמתנה של השירות הציבורי, רצית לדעת מה הדחיפות לניתוח וכמה זמן עוד אפשר להמתין שכן אבי סובל מקוצר נשימה , סחרחורות וכבר לא מתפקד..אודה על עזרתכם הדחופה

לקריאה נוספת והעמקה

רני שלום צריך עוד נתונים. האם אביך עבר צנתור לבדיקת העורקים הקורונרים בלב? האם הוא מאושפז. במידה והוא סובל מבצקת ריאות לא כדאי להתעקב. במידה ויש קוצר נשימה בזמן ביצוע מאמצים, יש אינדיקציה לניתוח אך הוא אינו דחוף. בהצלחה דר' גיל בולוטין

05/03/2013 | 15:57 | מאת: רעות

שלום אבי עבר ניתוח מעפקים לפני שבוע עשו לו 3 עורקים לב מבית החזה כי אי אפשר הייה לקחת מהרגליים כי יש לו מאריספלס ברגליים אחרי הניתוח הסבירו לנו שיש לו עורקים מסויידים לאחר מספר ימים ראינו שהוא לא הולך לא אוכל מיום הניתוח הייה לו קצת בילבול כרגע אבי מאושפז בטיפול נמרץ בנירולוגיה למתן טיפול האם אבא שלי שגילו 53 יחזור לתיפקוד וזה יעבור לו אשמח שתענו לי בתודה רעות

לקריאה נוספת והעמקה

רעות שלום קשה להעריך מה הסיכויים של אביך לחזור לתפקוד מלא. חלק מהחולים שעוברים אירוע מוחי מתאוששים לחלוטין. אם יש שיפור הדרגתי יש אפשרות שבהמשך לאחר שיקום הוא יחזור לתפקוד מלא. בהצלחה דר' גיל בולוטין

26/02/2013 | 18:55 | מאת: סיגל

בת 57 לפני חודש עברתי ניתוח מעקף אחד.לוקחת קרדילוג .דואגת מאוד בגלל שהדופק שלי מהיר.בסביבות 95.לאיורד מאז הניתוח.שאלה נוספת מתי לרדת במינון של האספיריןמ300.לפני שנה היה לי דימום מהקיבה.מודה לכם.

לקריאה נוספת והעמקה

סיגל שלום שאלות חשובות. התשובה לא יכולה להיות דרך האינטרנט. את צריכה לפגוש את הרופא המנתח ויחד איתו להחליט על המינונים של התרופות. אם יש קושי מול הרופא המנתח, ניתן להתייעץ עם קרדיולוג. בברכה דר' גיל בולוטין

26/02/2013 | 09:52 | מאת: עינבל וינברג

שלום רב אבי בן 68 וצריך לעבור ניתוח מעקפים והחלפת מסתם. כמו כן, הוא אינו בקו הבריאות הוא חולה סכרת בעל עודף משקל ואסתמה. הייתי מבקשת לדעת מהם הסיכונים הכרוכים בניתוח, מה עלינו לצפות ומהם סיכויי ההצלחה במקרה מעין זה. תודה עינבל

לקריאה נוספת והעמקה

עינבל שלום ניתן להעריך די במדוייק את הסיכון הניתוחי, אבל לשם כך צריך לראות את כל החומר הרפואי וכמובן את אביך. בברכה דר' גיל בולוטין

19/02/2013 | 20:49 | מאת: חנה

יש לציין kink במהלכו של העורק התת בריחי משמאל במעברו בין צלע ה1 ובין הקלוויקולה השמאלית באיזור זה קיימת היצרות עורקית מציינת חדי יד ללא רגישות וכאבים בצוואר בזמן שכיבה כאבים במשך כל היום גם בלסת השמאלית אשמח לקבל תשובה בדחיפות תודה..

חנה שלום על פי התשובה קיימת היצרות בעורק התת בריחי משמאל. לא ניתן להבין מהכתוב את דרגת ההיצרות וגם לא ניתן להבין בדיוק מהם הסימפטומים והקשר שלהם להיצרות. אני ממליץ לפנות לרופא שהפנה אותך לבדיקה לצורך השלמת תהליך הבירור ואם יש צורך להתייעץ בהמשך ברופא המתמחה בכל דם. בברכה דר' גיל בולוטין

30/01/2013 | 18:26 | מאת: עפיף רבאח

לכ' ד"ר אדלר מח' כירורגית לב רמב"ם עברתי נתוח מעקפים ב28.5.2006 בבי"ח רמב"ם ע"י מנתח ראשי ד"ר אדלר צבי ועוזרו ד"ר דיאב סאמר,יש לציין שעד היום אני מתפקד רגיל, מרגיש ברוך השם טוב מאוד וברצוני להרגיע מתוך נסיון ארוך כל אלה שעומדים לפני נתוח מעקפים בבי"ח רמב"ם אתם בידיים טובות תסמכו על הצוות הבכיר והמעולה,שיהיה בהצלחה לצוות ולמטופלים. ישר כוח .

תודה רבה! פרופ' משנה גיל בולוטין מנהל המחלקה לניתוחי לב

29/01/2013 | 15:38 | מאת: משה

שלום , אני בן 43 גובה 183 ס"מ משקל 107 ק"ג . עקב לחץ דם של 120/125 על 90 לאחר מס' מדידות נשלחתי לבדיקת אקו . להלן התוצאות : אאורטה עולה 35 , שורש האאורטה 40 , פרוזדור שמאלי 46 , שטח פרוזדור השמאלי 23 , קוטר חדר שמאל בזמן סיסטולה 36 , קוטר חדר שמאל בזמן דיאסטולה 55 , עובי המחיצות הבין חדריות פרוקסמלי 12 , עובי המחיצה הבין חדריות 11 , עובי דופן אחורי 8 . ארבע התוצאות הראשונות גבהות מהתחום הנורמלי למבוגר . מה התוצאות אומרות ? נדרש טיפול ? תרופות ? תודה מראש . משה .

משה שלום אבי העורקים שלך מעט מורחב. ממליץ לפנות לרופא קרדיולוג ולשקול טיפול ביתר לחץ דם. יש צורך בהמשך מעקב. בברכה פרופ' משנה גיל בולוטין

27/02/2013 | 18:46 | מאת: מוריה

אני רוצה לדעת מהי השפעת העתידיות לאחר ניתוחי לב והסיכונים ואני רוצה שתחזרו לי בתשובה מהר אם אפשר כי זה ממש דחוף יש לי עבודה ואם אני לא מסיימת אותה היום אני מקבלת אפס

25/01/2013 | 08:53 | מאת: ענבל

שלום , אני בת 30 ועקב התקף לב השתילו לי קוצב ביום שלישי האחרון . אתמול שוחררתי הביתה והבוקר הרגשתי את הקוצב ממש רוטט פעמיים . אני עדיין עם כאבים ויודעת כי יש צורך לגוף להתרגל אך זה מאוד הלחיץ אותי , האם מדובר בתופעה מוכרת ? מה זה אומר ? ממש הרגשתי כמו טלפון שנמצא על רטט . תודה רבה על המענה !

לקריאה נוספת והעמקה

ענבל שלום ניתן לברר בקלות אם הקוצב גרם לתחושה. פני לרופא שביצע את ההשתלה ובבדיקה של זכרון המכשיר ניתן יהיה לראות אם אומנם המכשיר נכנס לפעולה, או שמדובר בתחושות שלך שלא קשורות לקוצב. בברכה דר' גיל בולוטין

אני בת 58,עברתי התקף לב בינוני בגיל 38.בבדיקות שערכתי בשנה האחרונה התגלתה סתימות ברמה של 70% בעורק הראשי אני עתידה לעבוד ניתוח מעקפים בעוד כחודש. רציתי לדעת מה אופי הפעילות הספורטיבית שאוכל לעשות אחרי הניתוח.

לקריאה נוספת והעמקה

רעות שלום אין מגבלות רבות לפעילות גופנית לאחר ניתוח מעקפים. למספר חודשים ראשונים (כשישה) מומלץ לא להרים משקל כבד, עד להחלמת העצם בחזה. בנוגע לכל פעילות גופנית אחרת, היא מומלצת, אבל רצוי להתחיל בצורה הדרגתית עד לבניית הכושר הגופני מחדש לאחר הניתוח. בברכה דר' גיל בולוטין

18/12/2012 | 20:20 | מאת: יעקב כהן

מהיכן הכניסה של צנרת מכונת לב ראות בניתוח של האורטה העולה?

יעקב שלום שאלה מצוינת והתשובה מורכבת ותלויה במצב אאורטה העולה ובסיבה לניתוח. האפשרויות מגוונות: 1. במקרים בהם מחליפים את אאורטה העולה עקב אנאוריזמה וקשת אאורטה תקינה, בדרך כלל ניתן להתחבר בקנולה מיוחדת לתוך קשת אאורטה. 2. המידה וגם הקשת מעורבת: ברוב המקרים מומלץ להתחבר לעורק האקסילרי, בבית החזה הימני עליון. 3. ניתן גם להתחבר בעורק הפמורלי. כאמור האפשרויות מגווונות ותלויות בסיבה לניתוח. אם תרצה לדעת יותר אתה מוזמן ליום עיון בנושא מחלות וניתוחי אבי העורקים שיערך באודיטוריום ברמב"ם ב 13.2.2013. בברכה דר' גיל בולוטין

23/12/2012 | 13:46 | מאת: יעקב כהן

בהמשך לתשובה שקבלתי שאלה נוספת-- מה הסיכונים בכניסת הצנרת בכתף ימין בניתוח האורטה העולה, למשל בפגיעה בעצבים?

יעקב שלום אם תרצה לדעת יותר אתה מוזמן ליום עיון בנושא מחלות וניתוחי אבי העורקים שיערך באודיטוריום ברמב"ם ב 13.2.2013. בברכה פרופ' משנה גיל בולוטין

17/12/2012 | 23:37 | מאת: אסי

אובחנתי בסתימות של 70% בעורק ראשי ובעורק שמאלי עוקף ועלי לעבור ניתוח מעקפים. שאלתי מה ההבדל בין ניתוח עם מכונת לב ראה לבין ללא המכונה , הסבירו לי שעם מכונה החתך גדול ופתיחת עצמות החזה . האם בניתוח למעקפים המוזכרים מתאים ניתוח ללא מכונה? תודה לתשובתכם המהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

אסי שלום בניתוח מעקפים אנחנו מחברים את החולה למכונת לב ריאה המספקת דם מחומצן זמנית במקום הלב ומאפשרת עצירת הלב וביצוע המעקפים. בסוף שנות התשעים התפתחה טכנולוגיה שמאפשרת קיבוע איזור בלב לביצוע המעקף וזאת בזמן שהלב ממשיך לעבוד ולספק דם מחומצן לגוף. בניתוח כזה אין צורך בהתחברות למכונת לב ריאה. לאחר שנים ארוכות של ויכוחים ומחקרים המסקנות הן: 1. ברוב האנשים ניתן ורצוי לבצע את הניתוח עם מכונת לב ריאה ללא שום סיכון ועם היתרון שהמעקפים מבוצעים בתנאים מיטביים. 2. חלק קטן מהחולים יכולים להיפגע ממכונת לב ריאה ועדיף במקרה שלהם לבצע את הניתוח ללא מכונת לב ריאה. 3. החולים בסיכון גבוה להיפגע ממכונת לב ריאה: מבוגרים, לאחר אירוע מוחי והכי חשוב: חולים עם מחלה באבי העורקים העולה. 4. השיטה הטובה ביותר לקבלת ההחלטה, ביצוע US ישירות על אבי העורקים בתחילת הניתוח ובמידה ויש שם מחלה, לבצע את הניתוח ללא מכונת לב ריאה. אשמח להסביר עוד במידת הצורך דר' גיל בולוטין

19/12/2012 | 14:53 | מאת: אסי

תודה לתשובה המהירה והמפורטת

01/12/2012 | 09:12 | מאת: מיכאל

מה זה אאורטה עולה? האם זה כלי דם שמוביל את הדם למוח ולראות? להבדיל מאאורטה יורדת? האם יש משמעות להרחבה 4.2 סמ' ללא פגיעה בדופן העורק? איך בודקים את דופן העורק בלי פלישה פנימה?

מיכאל שלום אאורטה העולה היא כלי הדם שיוצא מהלב ומעביר את הדם לכל הגוף. בהמשך יש את קשת אאורטה וממנה יוצאים כלי הדם הגדולים שמספקים את הדם למוח ולידיים. ההמשך נקרא אאורטה יורדת שממשיך את אספקת הדם לאברי הבטן והגפיים התחתונות. הרחבה של אאורטה העולה עד 4.2 מחייבת מעקב. בדר"כ כדאי לבצע פעם אחת גם בדיקת \בא ואחר כך ברוב המקרים אפשר להמשיך במעקב של בדיקות אקו כל שישה חודשים. בשתי הבדיקות ניתן להעריך את הקוטר ובבדיקת CT ניתן להעריך יותר טוב את איכות הדופן. ברוב המקרים הרחבה של 4.2 עדיין לא מחייבת התערבות ניתוחית, אלא מעקב בלבד. בברכה דר' גיל בולוטין

06/11/2012 | 17:15 | מאת: ישראל טרבלסי

asconding ao 41mm וגם THICKENED SEPTUM LV HYPERTROPHY

ישראל שלום אין מספיק נתונים לתת תשובה. בברכה דר' גיל בולוטין

05/11/2012 | 18:28 | מאת: בת מודאגת

שלום רב, לפני כשבועיים אמי חשה פרפור בלב וראתה הכל שחור אך הצליחה להחזיק את עצמה ולא התעלפה. עד שהגיעה לרופא משפחה וממנו למיון התופעה חלפה ובבדיקות לא מצאו דבר. במשך כל השבוע לאחר מכן היה לה חולשה נוראית וראש כבד מאוד. ואז הרגישה שהיא שוב מסתחררת. הגענו שוב למיון ולא מצאו דבר ושיחררו אותה הביתה. במשך כל השבוע היא חלשה מאוד וכעת מרגישה גם כבדות ביד שמאל קבענו לה תור לכל מיני רופאים מקצועיים אך זה לוקח זמן מה לעשות בינתיים? האם לחזור לבית החולים ולהתעקש שיעשו לה שם את כל הבדיקות האפשרויות? מה זה יכול להיות? אודה לתשובה

בת מודאגת שלום נראה לי נכון להתייעץ עם נוירולוג ולבקש בדיקה מלאה. בנוסף, צריך לבצע בדיקת הולטר של הלב למשך מספר ימים כדי לזהות אם יש אירועים של פרפור. בדר"כ רופא המשפחה יכול לתאם ולרכז את כל הבדיקות. בברכה דר' גיל בולוטין

שלום אמא שלי עברה לפני 3 חודש החלפת מסתם אורטלי בצינטור. הקוצר נשימה לא הפסיק וכרגע רוצים להחליף לה את המסתם המיטרלי. בניתוח לב פתוח. האם לפי הנסיון הקיים בארץ ההחלמה והניתוח יותר טובים בפתיחת הסטרנום או בפתיחת בית החזה מתחת לבעת השחי. ( אמא שלי בת 80)

לקריאה נוספת והעמקה

יוסי שלום התשובה מאוד תלויה במצב החולה ובניתוח שעבר קודם לכן. במקרה של החלפת המסתם המיטרלי לאחר החלפת המסתם בצנתור, יש יתרון מסוים להחלפה בחתך מימין. אולם, יש עוד הרבה נתונים להחלטה, איכות כלי הדם הפריפרים ועוד ועוד. בברכה דר' גיל בולוטין

31/10/2012 | 12:46 | מאת: אבי מיבנה

שלום ! בן 55 אירוע vt בבדיקת הולטר ברקע ihd אוטם ב1999 סביבו אירע של דום לב שטופל במכות חשמל .לפני כחודש לערך נמצע בבדיקת הולטר {לאחר תלונות מיצידי של חולשה }מקטע של 8 short vt פעימות בקצב 160. לאחר אקו לב עם תפקוד של 45 אחוז. וכן מיפוי שריר הלב במאמץ ובמנוחה באופן כללי בסדר .בשל ברדיקרדיה של עד 38 במנוחה אני מוזמן לצינטור אלקטרופיזיולוגי. בשיחה עם קרדיאולוג של הקופה {מאוחדת} נמסר לי ממנו שקוצב לב הוא דבר בילתי נמנע במצבי אך מכיוון שבדרך כלל הקופות לא מאשרות קוצב עם דיפיבלירטור אז ביקשו ממני לעשות את הצינטור הפיזיולוגי .שאלתי היא .א. האם זה נכון שבמצבי אני חייב קוצב {יש לי הרגשה שככה גם חשבו בבית החולים } ב. האם במצבי אני מחוייב לעבור את הבדיקה האלקטרופיזיולוגית שעל פניו נשמעת מפחידה מאוד . אגב טופלתי בבית חולים במרכז הארץ .בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אבי שלום שאלות חשובות! נראה לי שאת התשובה לשאלתך צריך לתת קרדיולוג המתמחה באלקטרופיזיולוגיה. בצפון אני ממליץ על דר' בולוס ברמב"ם. בברכה דר' גיל בולוטין

27/10/2012 | 17:56 | מאת: ישראל טרבלסי

אובחן אצלי באקו לב dilated ascending aorta וגם thickened septum מה זה אומר ומה הטיפול תודה

ישראל שלום מאוד תלוי עד כמה מורחבת האאורטה. יתכן שאין צורך בשום התחייחסות, יתכן שיש צורך בעוד בדיקות ובהמשך מעקב, ויתכן שיש צורך בניתוח. אני ממליץ להגיע לבדיקה עם בדיקת האקו. אתה יכול לתאם מול מזכירתי: יעל או אסתי 04-8542631 בברכה דר' גיל בולוטין